Σελίδες

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κυβέρνηση - ΜΜΕ: σημειώσατε Χ



Χτες που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε γενέθλια και διοργάνωσε φιέστα στο γήπεδο του Tae Kwon Do, πριν την ομιλία Τσίπρα προβλήθηκε ένα 10λεπτο βίντεο με τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Βέβαια τα γενέθλια αφορούσαν τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά πουθενά στο βίντεο δεν εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εταίρος Καμμένος.
Λεπτομέρειες.

Με τη γνωστή μέθοδο «Ανακατεύουμε Αλήθειες Με Ψέματα» οι εμπνευστές του βίντεο δημιούργησαν ένα κολάζ με όσα τους συνέφερε. Είναι πολλά περισσότερα αυτά που τους …διέφυγαν, αλλά ας μη σταθούμε σε αυτό γιατί είναι μια μεγάλη και πικρή ιστορία. Το γέλιο ξεκινά από τη στιγμή που το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων αισθάνθηκε ότι θίχτηκε από την παρουσίαση στο εν λόγω βίντεο επιφανών στελεχών του, οι οποίοι (άκουσον άκουσον!) εμφανίζονται και ακούγονται να λένε αυτά που πραγματικά είπαν.
Ανήκουστο!
Βλέπεις στην Ελλάδα (και όχι μόνο) δημοσιογραφία σημαίνει να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, να λες όσα δεν ισχύουν, να βάζεις στο στόμα του άλλου αυτά που δεν έχει πει, να ραδιουργείς, να μανιπουλάρεις, να διαστρεβλώνεις, να καθοδηγείς, να δημιουργείς κλίμα, για να οδηγήσεις το κοπάδι εκεί που πληρώθηκες να το πας. 
«Η προσπάθεια να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό»,  λέει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και δακρύσανε τα τσιμέντα!


Αντίστοιχη ευαισθησία δεν θυμάμαι να επέδειξε η ΕΣΗΕΑ όταν τα τσακάλια της βίαζαν μυαλά και συνειδήσεις (και συνεχίζουν…) αυτού του ευκολόπιστου πέρα από τα όρια της ηλιθιότητας λαού. (στην πλειοψηφία αναφέρομαι)

Γι’ αυτό όταν βλέπω/ακούω/διαβάζω καραγκιόζη δημοσιογράφο, το πρώτο που ψάχνω να βρω είναι ο καραγκιοζοπαίχτης του. Ποιος βρίσκεται πίσω από το πανί και βάζει τα λόγια στο στόμα του «δημοσιογράφου», ποιος μανουβράρει την φιγούρα του, ποιος κόβει τα εισιτήρια και μαζεύει τις εισπράξεις.

Αν δεν το έχεις καταλάβει (ακόμα;;;) η δημοσιογραφία σήμερα είναι το όπλο που σε σημαδεύει. Δεν έχει σφαίρες, η θέα του όμως αρκεί να σε πανικοβάλλει. Πρόκειται για μια ανεξήγητη "δύναμη", μια δύναμη που ουσιαστικά δεν υφίσταται, αφού μένει στα λόγια και τις απειλές, που έχει καταφέρει όμως να σε καθυποτάξει, που έχει καταφέρει να της προσδίδεις μυθικές διαστάσεις, αλλά που αν το καλοσκεφτείς είναι για να γελάς.
Πρόκειται για ένα σύστημα που δαπανά πολύ χρήμα, δικό σου χρήμα, για να σε κοροϊδεύει. Γιατί είσαι ηλίθιος αν νομίζεις ότι το χρήμα που ξοδεύεται για να σε παραπληροφορούν δεν το πληρώνεις εσύ μέσω των προϊόντων που διαφημίζονται, ή μέσω των (θαλασσο)δανείων που πάλι εσύ πληρώνεις με τις -ουκ έστιν αριθμός- ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Είσαι εντελώς χαζός αν νομίζεις πως οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων, των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών βάζουν λεφτά από την τσέπη τους, από τις άλλες επιχειρήσεις τους, για να στηρίξουν το μέσο που σε …πληροφορεί!

Πάμε να δούμε ολίγο από πρόσφατο σκοταδισμό. Και ξεκινάμε από εισαγόμενη δημοσιογραφία (που, φυσικά, υιοθετήθηκε άμεσα από τα εγχώρια εξυπνοπούλια), και ύστερα θα περάσουμε στα καθ’ ημάς.

Η είδηση: Στις αρχές του έτους καταγράφηκαν εκατοντάδες περιπτώσεις (περίπου 1000) σεξουαλικής παρενόχλησης σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.
Σημ: Θα μπορούσαμε να πούμε "σε διάφορες πόλεις της γερμανικής επικράτειας", αλλά επειδή εσχάτως ανήκουμε και εμείς σε αυτή, θα μπερδευόμαστε. Συνεννοούμαστε λοιπόν ότι οι γυναίκες-θύματα ήσαν γερμανόφωνες και δέχθηκαν επιθέσεις στην Κολωνία, το Βερολίνο, τη Βρέμη και αλλού, όπου κάνει κουμάντο (φανερά) ο φον Καρότσης. Υπήρξε μάλιστα και φωτογραφικό υλικό που "αποδείκνυε" το έγκλημα.
Από την πρώτη στιγμή αυτά τα περιστατικά συνδέθηκαν (με απόλυτη επιτυχία/απήχηση στο κοινό των κανίβαλων) με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, με αποτέλεσμα να φουντώσει ακόμη περισσότερο η ξενοφοβία που υφέρπει στην …πολιτισμένη Ευρώπη. Διότι οι ξεσπιτωμένοι και ξεβράκωτοι, το πρώτο που σκέφτηκαν μόλις πάτησαν γη ήταν οι γερμανικοί κώλοι. Από κανενός δημοσιογράφου το μυαλό δεν πέρασε η υποψία προβοκάτσιας, από τη στιγμή που σε καμία άλλη πόλη, καμιάς άλλης χώρας, που δέχτηκε πρόσφυγες και μετανάστες δεν υπήρξαν αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες.
Σήμερα οι ανακρίσεις στρέφονται κατά της γερμανικής ακροδεξιάς που απ’ ότι φαίνεται οργάνωσε όλο αυτό το έγκλημα, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία και παγκόσμια.
Το γεγονός ότι οι φωτογραφίες αποδείχτηκαν μούφα, μικρή σημασία έχει (για την δημοσιογραφία αυτού του είδους). Στη συνέχεια διαβάσαμε ότι οι φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες από επίθεση στο Μάντσεστερ το 2013 η πρώτη, από επίθεση σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου το 2009 η δεύτερη, από βιασμό ευρωπαίας δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου το 2011 η τρίτη.
Λεπτομέρειες.

Οι φωτογραφικές αυτές αθλιότητες σε κάποιους θα θύμισαν τις δύο γριούλες στην Αργεντινή που σήκωναν λεφτά από ΑΤΜ και που το βοθροΜέγκα τις παρουσίασε ως ελληνίδες. Το Μέγκα τελικά έφαγε πρόστιμο, το οποίο και προστέθηκε στα άλλα βερεσέδια του.
Το περιστατικό της φωτογραφικής παραπληροφόρησης σε κάποιους θα θύμισε τη φωτογραφία με το γεροντάκι που έκλαιγε με τις φρατζόλες στα χέρια. Τις ίδιες μέρες (30 Ιουνίου 2015) κυκλοφόρησε και αυτή η φωτογραφία, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, ενώ είχε τραβηχτεί στην Τουρκία στο σεισμό του 1999.
Στους παλιότερους ίσως να επανέφερε στη μνήμη τον κορμοράνο του …Περσικού Κόλπου που πνιγόταν από τα πετρέλαια του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο δυστυχής υπήρξε θύμα διαρροής πετρελαιοειδών από ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα!
Και σε κάποιους με δυνατότερη μνήμη πρέπει να επανέφερε την σφαγή αντικαθεστωτικών στη Ρουμανική πόλη Τιμισοάρα, όπου ανακαλύφτηκαν "χιλιάδες" άψυχα κορμιά, θύματα των δυνάμεων ασφαλείας του Τσαουσέσκου, γεγονός που οδήγησε στην εκτέλεσή του δικτάτορα, για να αποδειχθεί λίγο αργότερα ότι επρόκειτο για πτώματα που είχαν μεταφερθεί από νεκροτομεία ή ξεθαφτεί από νεκροταφεία και τοποθετήθηκαν στο σκηνικό για να φωτογραφηθούν.

Και προχωράμε με τις ελληνικές δημοσιο-γραφικές επιτυχίες.
Μας έχουν ζαλίσει το μυαλό ότι οι εκλογές είναι πολύ ζημιογόνες για την ελληνική οικονομία. Στοιχίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και σε εποχές κρίσης πρέπει να αποφεύγονται. Πίσω από αυτές τις λέξεις που αναπαράγουν σε κάθε ευκαιρία τα μουμουέ και αναπαρήγαγα με δάκρυα στα μάτια, κρύβεται όχι βέβαια η ευαισθησία των δανειστών-βιαστών να μη χαθούν χρήματα, αλλά ο φόβος τους μήπως εκλεγεί στην κυβέρνηση το κόμμα, ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές που θα τους χαλάσουν τα σχέδια.
Πέρσι έγιναν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και όμως, το καράβι δεν έπεσε σε ξέρα (τουλάχιστον από αυτό). Κάτι μου λέει ότι αν "έπρεπε" να γίνουν εκλογές προκείμενου να εκλεγούν Ναινέκοι – δουλικά του Βερολίνου και δεν είχαμε τα χρήματα, ο σκατόψυχος σακάτης θα μας τα έκανε δώρο.

Μας γάνωσαν τον εγκέφαλο ότι ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια εθνική οικονομία, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για οικονομία χώρας της ευρωζώνης. Δεν θα έχουμε καύσιμα, θα ξεμείνουμε από φάρμακα, άσε που δεν θα έχουμε κωλόχαρτα και τελικά …θα πεθάνουμε. Τις πρώτες ημέρες των capital controls τα δημοσιογραφικά γίδια εκτελώντας τις εντολές των απατεώνων αφεντικών τους είχαν στήσει τσαντίρι έξω από υποκαταστήματα τραπεζών για να καταγράφουν τις κλαίουσες γραίες που υπέφεραν από τις ουρές των ΑΤΜ, ενώ τα γερόντια, με την ασυναγώνιστη «ενημέρωση» που τρώνε από το κουτί, άρχιζαν και τέλειωναν οποιαδήποτε φράση με το “…οι αλήτες”!
Οι κάμερες έφυγαν, τα ρεπορτάζ των βοθροδελτίων σταμάτησαν, τα capital controls συνεχίζονται, η ζωή πήρε το ρυθμό της με το 60άρι την ημέρα ή τα 420 την εβδομάδα, οι “αλήτες” ξαναψηφίστηκαν. Στο μεταξύ φάρμακα έχουμε, καύσιμα έχουμε (και φτηνότερα), για τα κωλόχαρτα ρωτήστε τον αντιπρόεδρο της νουδού αν ξέμεινε και σκουπίζετε στα μούτρα του.

Στη μάχη της πληροφόρησης ρίχτηκε και ο Κούλης για να μας πείσει ότι οι Κύπριοι ήσαν πιο έξυπνοι από εμάς αφού βγαίνουν…βγήκαν…θα βγουν από το μνημόνιο μιας και κατάφεραν να το εφαρμόσουν. Βέβαια ο Κούλης ξεχνάει ότι ο Κύπριος καταθέτης έχασε τις οικονομίες του, του τις έκλεψαν και τις έστειλαν στους δανειστές-δυνάστες και ότι έφυγαν δισεκατομμύρια καταθέσεων για άλλους προορισμούς.
Λεπτομέρειες.

Εδώ οι εξυπνάδες Κούλη πριν γίνει αρχηγός τους



και εδώ αφού έγινε.


Μας είχαν φάει τα συκώτια με τις παρλαπίπες ότι η συνεχής διαπραγμάτευση του Τσίπρα (τότε που διαπραγματευόταν, όχι σήμερα που κοροϊδεύει) θα φέρει αποσταθεροποίηση (μιας και ο σαμαροβενιζέλος μας άφησε μέσα στη σταθερότητα), θα αποτρέψει επενδυτές, θα διώξει τουρίστες.
Το 2015 ο τουρισμός όχι μόνο δεν μειώθηκε, αντίθετα, μέσα στην τραπεζική αυτή δίνη σημείωσε αλματώδη αύξηση σε σχέση με το 2014, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Και μη ξεχνάμε ότι τα capital controls επιβλήθηκαν τις τελευταίες μέρες του Ιούνη, στην καρδιά του καλοκαιριού δηλαδή, και απ’ ότι αποδείχτηκε ούτε αυτό έκαμψε τις τουριστικές ροές. Γιατί άλλωστε λιγουρεύονταν οι γερμανοί τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ή γιατί αγόρασαν τον ΟΤΕ; Για να έχουν χασούρα;
Με τις επενδύσεις έχει στηθεί ένα πολυδιάστατο φιάσκο. Από τη μια τα βοθροκάναλα να σκούζουν ότι δεν έρχονται επενδυτές επειδή γίνονται απεργίες (εδώ γελάμε) ή επειδή τα ημερομίσθια είναι υψηλά (αυτό και αν έχει πλάκα!) ενώ η αλήθεια είναι ότι οι επενδυτές δεν πρόκειται να έρθουν όσο βλέπουν ότι οι τιμές πέφτουν κι άλλο. Δεν τους φταίει καμιά «σταθερότητα». Φτηνές τιμές και το κατάλληλο φορολογικό περιβάλλον θέλουν να πετύχουν, αυτά που διαθέτουν οι μπανανίες. Τα ημερομίσθια τα διαμορφώνουν όπως και όποτε γουστάρουν, δια του θεσμοθετημένου «φύγε εσύ-έλα εσύ» του αλησμόνητου σαμαροβενιζέλου.
Από την άλλη οι (εκάστοτε) κυβερνώντες βαφτίζουν επένδυση οποιοδήποτε ξεπούλημα μπιρ-παρά της περιουσίας και των υποδομών μας στον κάθε γύφτουλα εξωτερικού. Πουλάνε αεροδρόμια, λιμάνια, δάση, μαρίνες, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, νερό κλπ, τη στιγμή που όλα αυτά έχουν κέρδη και καλύπτουν τρύπες και ελλείμματα. Παίρνοντας τα φραγκοδίφραγκα ως αντάλλαγμα –προκειμένου να πληρωθούν τοκοχρεολύσια- ποιο το όφελος τα επόμενα χρόνια; Πόσες και ποιες τρύπες νέων ελλειμμάτων ανοίγονται;
Λεπτομέρειες.

Η κάθε φορά υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας τα τελευταία 6 χρόνια από τους Οίκους Αξιολόγησης, παρουσιάζεται ως Αρμαγεδδών. Δεν έχει καμία σημασία (για την δημοσιογραφία αυτού του είδους) ότι θέλουμε να δανειστούμε από τις Αγορές αλλά δεν μπορούμε. Δεν έχει καμία σημασία ότι δανειζόμαστε από ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε οι οποίοι μας έχουν απαγορεύσει την έκδοση ομολόγων.
Εν μέσω βαθύτατης ύφεσης (βρισκόμαστε στον 6ο συνεχόμενο χρόνο), περιορισμού κεφαλαίων, πολιτικών αναταραχών, κοινωνικών εκρήξεων, συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, τεράστιας ανεργίας (πρώτοι), ο Οίκος Standard & Poors την Παρασκευή 22/1 αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας (που εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από πουθενά, πλην τρόικας!). Οι γραβατωμένοι καραγκιόζηδες διέγνωσαν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να υλοποιήσει το μνημόνιο και πως η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική απ’ ότι αναμενόταν!
Ή αυτοί είναι ηλίθιοι ή εμείς που καθόμαστε και τους ακούμε.
Λεπτομέρειες.

Το σύστημα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ -με μικρές ίσως παραλλαγές- και οι μεταξύ τους κοντρίτσες δεν μας αφορούν. Και δεν μπορούν να αφορούν τον ελληνικό λαό όταν ο ένας (ΜΜΕ) αποσιωπά την αλήθεια και ο άλλος (κυβέρνηση) καλύπτει τα βερεσέδια του.
Δεν γίνεται να υπάρχουν "πρόθυμοι" και από τη μια και από την άλλη πλευρά και όποτε ο ένας απειλεί τον άλλον, να βάζουν εμάς στη μέση.

Γι’ αυτό σας λέω αγαπητή κυβέρνηση και αγαπητή ΕΣΗΕΑ: βρείτε τα, μη τα βρείτε, μας είναι αδιάφορο. Η πλάκα όμως τέλειωσε!


21 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σου Πέτρο μου. Ένας από τους μηχανισμούς ωμής χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι πλέον η λεγόμενη "δημοσιογραφία". Και για να μην παρεξηγηθώ. Δεν εννοώ συλλήβδην εκείνους τους λειτουργούς του καθήκοντος, που υπάρχουν και μάλιστα έχουν δώσει και τη ζωή τους στο θέμα της αναζήτησης της αλήθειας. Εννοώ αυτούς τους χαρτογιακάδες των καναλιών ανά τον κόσμο, αυτές τις τηλεπερσόνες που αποτελούν τον όμορφο κόσμο της ψευτιάς και της προπαγάνδας.
    Βλέπεις την ειδοποιό διαφορά αν πιάσεις στα χέρια σου ένα φύλλο της Αγγλικής "THE GUARDIAN" ή της Ιταλικής "REPUBLICCA". Αν κάνεις σύγκριση της αντίληψης, των αρχών με τα Ελληνικά π.χ. φύλλα θα φρίξεις.
    Για παράδειγμα, στην GUARDIAN η χρήση του όρου "λαθρομετανάστης" απαγορεύεται καθώς θεωρείται ότι δεν έχει ύπαρξη. Χρησιμοποιείται ο σωστός όρος "Μετανάστης".
    Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με το κλείσιμο του εξαίρετου, μία ακόμα φορά, άρθρου σου.
    Καλό απόγευμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτού του είδους η δημοσιογραφία, Γιάννη. Πάρε το πρόσφατο παράδειγμα με το πώς παρουσιάστηκαν τα ελληνικά θέματα της κρίσης.
      Η παραπληροφόρηση και η τρομοκρατία έχουν περίοπτη θέση στα μαγαζάκια ειδήσεων και των ξένων, έστω κι αν η βιτρίνα τους είναι στολισμένη από το Ζαμπούνη.

      Διαγραφή
    2. @ Giannis Pit
      Στην Ελλάδα του σήμερα, όπου κοπιάρεται άκριτα η κάθε σαχλαμάρα εξωτερικού, γιατί να μην αντιγράψουμε και τις δημοσιογραφικές πρακτικές; Τι νομίζεις; Μόνο Μπιγκ Μπράδερ, Άκου τι Μαλακίες Είπαν, Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη θειά σου και τηλεμαγειρέματα θα έχουμε; Ζήλεψαν οι εγχώριοι παπαγάλοι τους χοντροκονομημένους συναδέλφους τους και τους αντιγράφουν, κατ’ εντολή πάντα του αφεντικού και ανάλογα τα δικά του συμφέροντα.
      Έχει δει κανένας διαφήμιση του Τζακ Φασολάκη σε άλλο κανάλι πλην του συζύγου της συγγραφέως;
      Έχει δει κανείς το …κοινωνικό έργο (μη γελάς!) της μπετοναρισμένης Βαρδινογιάννενας πλην του καναλιού του συζύγου της;
      Δεν διαβάζω ξένο Τύπο και δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του, γενικά ή ειδικά. Πάντως σίγουρα αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, με τις δεκάδες εφημερίδες, τα εκατοντάδες κανάλια και τους αναρίθμητους ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν πρέπει να υπάρχει αλλού.
      Γιατί εδώ το κάθε λαμόγιο αποκτά ένα μέσο (ή μια ποδοσφαιρική ομάδα ή και τα δύο μαζί) για να πουλάει σανό στην πλέμπα και να κάνει τις δουλειές του ανενόχλητος.
      Θες παράδειγμα; Ας κλείσουν τον Μαρινάκη για το ναρκόπλοιο στη φυλακή και θα δεις εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, όσους δεν πρόκειται να δεις ποτέ, ακόμα και αν καταργηθεί με νόμο ο μισθός και η σύνταξη!


      @ Woman in Blogs
      Η χώρα μας αποτελεί τον «μπροστινό», αυτόν που όλοι θέλουν να φαίνεται. Οικονομικό, κοινωνικό, μεταναστευτικό, ρατσιστικό πρόβλημα έχουν όλες οι χώρες. Χρέος επίσης όλες και οι περισσότερες πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Έχω βαρεθεί να γράφω και να ξαναγράφω και να αναπαράγω συνεχώς τα στοιχεία που δείχνουν ότι είμαστε μια ασήμαντη κουκίδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα. Όμως βολεύει τους δανειστές/βιαστές να μπαλαμουτιάζουν τους λαούς τους με παραμύθια, κρύβοντας έτσι τα δικά τους προβλήματα. Κάτσε να δεις όταν ξεμπερδέψουν με εμάς πόσο γρήγορα θα ανακαλύψουν τον επόμενο «μπροστινό», τον επόμενο που «πρέπει να συμμορφωθεί για να μην καταντήσει όπως οι έλληνες».

      Διαγραφή
  2. Πέτρο, δεν σου κρύβω ότι το κείμενο σου με μπέρδεψε. Όταν η σημερινή κυβέρνηση ήταν αντιπολίτευση, τα συστημικά ΜΜΕ την χτυπούσαν επειδή δεν ήθελαν να γίνει κυβέρνηση και τώρα που έγινε κυβέρνηση, την χτυπούν για τα μάτια τού κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα τα έχουν βρει μεταξύ τους; Συνεπώς πιστεύεις ότι, μετά τις εκλογές, κυβέρνηση και ΜΜΕ έκατσαν κάτω και τα βρήκαν (στα μουλωχτά), αλλά αποφάσισαν να το παίζουν ότι είναι στα μαχαίρια; Για να τους βλέπει ποιος δηλαδή και να συμπεραίνει τι; Ο λαός, και να μην ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Μα εδώ, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβρη τού 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν -αντικειμενικά- ανελέητο πόλεμο (και) από τα ΜΜΕ, αποδείχτηκε ότι ο κόσμος δεν υπάκουσε και πήγε και (ξανα)ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν, αυτός ακριβώς είναι ο στόχος: "και καλά", όλα τα συστημικά ΜΜΕ ρίχνουν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να εκλεγεί ο ΣΥΕΙΖΑ! Σατανικό; (ούτε εγώ δεν σκέφτομαι έτσι..!) Θα περιμένω διευκρινίσεις, γιατί μπορεί να τα κατάλαβα όλα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτός όμως που πήγε κι έβαλε στο πληκτρολόγιο, το Ρ δίπλα στο Ε, συστημικός μού κάνει! :)

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως ο πόλεμος που δέχτηκε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε μια κυβέρνηση αριστεράς με εναλλακτική λύση. Αυτό πολεμούσαν τα ΜΜΕ, την πίστη του κόσμου σε κάτι διαφορετικό.
      Από τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση σαν όλες, δεν έχουν λόγο να την πολεμούν ουσιαστικά, μονάχα επιφανειακά για να καλλιεργήσουν το πολύ αποτελεσματικό όλοι ίδιοι είναι ή το με την αριστερά χειρότερα.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και τα έχουν βρει μεταξύ τους. Εσύ δεν το βλέπεις δηλαδή; Εσύ πιστεύεις ότι οι κοντρίτσες (ναι, αυτές υπάρχουν - το έγραψα - για τα μάτια του κόσμου όμως) θα οδηγήσουν σε ουσιαστικά αποτελέσματα;
      Πιστεύεις δηλαδή ότι τα ΜΜΕ αποκαλύπτουν όλες τις μαλακίες της κυβέρνησης; Ή μήπως μόνο αυτές που τους χρειάζονται για να την έχουν σε μια μόνιμη κηδεμονία;
      Πιστεύεις ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (που ούρλιαζε πριν κάτσει στις καρέκλες), δεν μπορεί σε ένα μόλις άρθρο νόμου να κλείσει τα μπουρδέλα τους ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ αλλά επειδή χρωστάνε τον κώλο τους;

      Ποια επιχείρηση θα χρωστούσε εκατοντάδες εκατομμύρια (σε Δημόσιο και τράπεζες) και δεν θα την είχαν κλείσει;
      Μήπως χρειάζονται τα κανάλια/εφημερίδες και δεν το κάνουν; Μήπως όταν έρθουν τα πολύ δύσκολα θα τους χρειαστούν;

      Οι εκδοτικές και ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις ζούνε από το κρατικό χρήμα (μέσω τηλεοπτικών-ραδιοφωνικών σποτ και καταχωρίσεων στα περιοδικά και στις φυλλάδες), αλλά ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων τους προέρχεται από αυτό που πουλάνε. Φυσικά και θα γράψουν άρθρα ή θα μεταδώσουν ειδήσεις που «χτυπάνε» τους (εκάστοτε) κυβερνώντες, διαφορετικά το κοινό θα πάψει να τους παρακολουθεί/αγοράζει. Ακόμα και στον Ελ. Τύπο να ψάξεις θα δεις ότι υπάρχουν φορές που «χτύπησε» τον Σαμαρά.
      Και;
      Θα αμπαλάρουν επιτηδευμένα και πούστικα τις «ενστάσεις» τους, ουσιαστικά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους κυβερνώντες.
      «Εδώ είμαστε και να μας προσέχεις!».

      Θες να ψάξεις πρωτοσέλιδα εφημερίδων που έβριζαν τον Τσίπρα, αργότερα που συζητιόταν το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες τον λιβάνιζαν, για να περάσουν σήμερα στην αντεπίθεση;
      Θες να αναζητήσεις στο διαδίκτυο «κόντρες» συριζαίων με Ντερμπεντέρηδες, Ρογκάκους, Μπογδάνους και λοιπά σκουπίδια, που σήμερα ξαναπηγαίνουν στις εκπομπές τους και …ξανακοντράρονται;
      Εσύ όλο αυτό το θεωρείς φυσιολογικό! Γιατί εγώ όταν πλακωθώ με κάποιον λεκτικά, θέλω να τον πλακώσω και στις κατακεφαλιές. Όχι να ξαναπιάσω κουβέντα μαζί του.

      Μήπως ξέχασες τον «ανηλεή» (σε εισαγωγικά γιατί ακούγεται πια αστείο) πόλεμο των τηλεμαϊντανών δημοσιογράφων στον ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, Καμμένο για όσο διατυμπάνιζαν αμφότεροι υπέρ του ΟΧΙ; Μήπως κατάλαβες ότι μετά το πούστικο ΝΑΙ που μας επιβλήθηκε όλα αυτά τα καθάρματα άρχισαν να βρίζουν και να λοιδωρούν μόνο την Κωνσταντοπούλου, τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη κλπ; Μήπως θυμάσαι ότι στην αποδόμηση των πιο πάνω είχαν την αγαστή συνεργασία των κυβερνώντων; Μήπως θυμάσαι πως καλούσαν και τον πιο απίθανο μαλάκα Συριζαίο, αρκεί αυτός να έβριζε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

      Αφού λοιπόν όλοι αυτοί βρίζουν ή χαϊδεύουν όποιον δεν τα έχει ή τα έχει καλά μαζί τους αντίστοιχα, πως θέλεις να πειστώ ότι απλά κάνουν τη δουλειά τους; Πως θέλεις να πειστώ ότι «χτυπάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αυτό το κάνουν όποτε τους βολεύει. Όποτε δεν κάνουν επίθεση τι μπορούμε να υποθέσουμε;

      Η Woman in Blogs περιέγραψε με λίγες λέξεις αυτό που εγώ σου κατέθεσα σε σεντόνι.

      Διαγραφή
    4. Πέτρο, είχα σκοπό να σου απαντήσω βάσει της απάντησης σου σε μένα, ωστόσο είδα κι αυτό το σχόλιο σου: "Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι το Λαμπρακέϊκο ή το Αλαφουζέϊκο ξηλώνει σήμερα το πουλόβερ του μνημονιακού Τσίπρα και ταυτόχρονα υφαίνει του Τάκα Τάκα που ετοιμάζεται να μας κάτσει και αυτός στο σβέρκο;".. Κι αναρωτιέμαι τελικά, αν έχεις την άποψη ότι Μπογδάνοι, Πορτοσάλτες και λοιποί θλιβεροί, είναι πια τακίμι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή την πολεμούν για να "ανοίξουν δρόμο" για τον επόμενο Μητσοτάκη.. (μπρρρ) Σου γράφω λοιπόν και πάλι, για να σου πω ότι τα σχόλια σου με αποπροσανατόλισαν κι άλλο, αφού μοιάζουν (;) σα να 'χεις δυο απόψεις.

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Το μιντιακό σύστημα χρησιμοποιεί τον Τσίπρα τόσο όσο. Δεν έχει δεθεί στο άρμα του, όπως δεν δένεται σε κανένα. Διάβασε πχ τα ΝΕΑ επί Γιωργάκη, διάβασε τα επί Σαμαρά, διάβασέ τα επί Τσίπρα και έλα πες μου ποια γραμμή ακολουθούν. Τα μίντια χρησιμοποιούν την εξουσία, την κηδεμονεύουν (το έγραψα), την πουσάρουν ή ελεεινολογούν εναντίον τους ανάλογα τα συμφέροντα της εποχής. Από την πλευρά του ο Τσίπρας δεν κλείνει τα μπουρδέλα τους γιατί υπάρχει (υπόγειο) αλισβερίσι. Εσύ κρίνεις τυχαίους τους πρωτοσέλιδους τίτλους - την εποχή μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές -, υπέρ του Τσίπρα που …μάχεται! Όταν λοιπόν ο Τσίπρας φυλλορροούσε από βουλευτές και ψηφοφόρους, τα μίντια βρέθηκαν να τον στηρίξουν στη «μεγάλη εθνική προσπάθεια» που έκανε (λέμε τώρα). Αυτοί τον στήριξαν ενώ αντίθετα λοιδορούσαν όποιον έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ αηδιασμένος.

      Μη νομίσεις ότι από όλο αυτό το αλισβερίσι εξαιρώ κανέναν. Και οι Λαφαζαναίοι πάνε στα πάνελ και συναγελάζονται με τα μνημονιακά σούργελα. Για μένα όμως έχει άλλη βαρύτητα αυτό που θα πει στα διαπλεκόμενα ο Λαφαζάνης που δεν είναι καν βουλευτής, από αυτά που λέει ένας πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι βουλευτές του.

      Η άποψη μου είναι ΜΙΑ. Πιο λιανά δεν μπορώ να στην κάνω.

      Διαγραφή
  3. Κι αφού καταχράστηκα το χώρο σου κι απάντησα σε όσους θέλησαν να πουν κάτι σε σένα κι όχι σε μένα... συνεχίζω!
    Αυτή η παρουσίαση των... μαργαριταριών της δημοσιογραφίας πολύ κατατοπιστική. Για να μην ξεχνάμε ή και για να μαθαίνουμε. Δυστυχώς, ακόμα υπάρχει κόσμος που ενημερώνεται από "έγκυρες" πηγές...
    Πόσο χοντροκομμένη ήταν η είδηση των βιασμών! Έβγαζε μάτι το ψέμα! Και πόσο εύκολα έγινε πιστευτή η σφαγή του Τσαουσέσκου! Αν τολμούσες να φέρεις αντίρρηση, σε κατηγορούσαν για υποστηρικτή του!
    Δεν είναι δημοσιογραφία, είναι καθαρή, ωμή τρομοκρατία.
    Αρκετά έγραψα, νομίζω μπορώ να αποχωρήσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλάκα είναι πως οι λαοί (και όχι μόνο ο ελληνικός) τρομάζουν και εξανίσταται κατά των τρομοκρατικών ενεργειών, κατά των επιθέσεων βαρεμένων μισαλλόδοξων εναντίον αθώων, αλλά ακούνε ευχάριστα τον δημοσιογράφο όταν τους λέει ότι τα βομβαρδιστικά άδειασαν τόσο θάνατο πάνω από αθώα κεφάλια. Σε αυτή την περίπτωση τα αθώα θύματα θεωρούνται «αναγκαίο» κακό!!
      Οι λαοί δεν έχουν συνειδησιακό ή άλλο πρόβλημα όταν μαθαίνουν ότι στο Αιγαίο σήμερα πνίγηκαν κι άλλοι 70, μεταξύ των οποίων και 30 παιδιά. Αν όμως πεθάνει ένα αθώο παιδί στην καρδιά του Παρισιού από δολοφόνο του ISIS, γίνεται θέμα για μέρες και καταθέτουν στο σημείο λουλούδια για εβδομάδες. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία μπορείς άνετα να το πεις και μαλακία!
      Η «δημοσιογραφία» είναι όπλο που σε σημαδεύει! Αυτό είπα στο κείμενο, αυτό υποστηρίζω κι εδώ. Αντί να μάχεται για την αμεροληψία, λειτουργεί για να κατευθύνει τη σκέψη. Όποιος την παρακολουθεί είναι εθελοντικό θύμα.
      Σημ: Αναφέρομαι πάντα στην κατευθυνόμενη «δημοσιογραφία» (εξ ου και τα εισαγωγικά) που αποτελεί και την πλειοψηφία του κλάδου.

      Διαγραφή
  4. νομιζω οτι ολοι ξερουμε το ρολο της δημοσιογραφων απο το θεμα μεχρι την αυγη και το ριζοσπαστη! ολοι πια ξερουμε
    οσο για τη γθορτη του συριζα περιμενω να κανουμε και παρτυ τον ιουνη για το κλεισιμο των τραπεζων και τα 420 ευρω
    Το αρθρο ειναι αρτιο , συχνα διαφωνω η συμφωνω μαζι σου , παντα σ εκτιμω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πάντως είναι το κάτι άλλο! Η Αυγή εσχάτως ανακάλυψε ομορφιές στα μνημόνια. Έγινε το σύγχρονο εργαλείο του συστήματος.
      Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει στην αντιπολίτευση δεν θα παριστάνει πάλι την μαχητική αντιμνημονιακή εφημερίδα;
      Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι το Λαμπρακέϊκο ή το Αλαφουζέϊκο ξηλώνει σήμερα το πουλόβερ του μνημονιακού Τσίπρα και ταυτόχρονα υφαίνει του Τάκα Τάκα που ετοιμάζεται να μας κάτσει και αυτός στο σβέρκο;
      Δημοσιογράφοι υπηρέτες αφεντάδων δεν είναι δημοσιογράφοι. Είναι αρουραίοι. Κυκλοφορούν στους υπονόμους και ζουν από τα σκουπίδια.

      Διαγραφή
  5. Αυτές οι απανωτές και αντιφατικές αξιολογήσεις των ξένων οίκων!...
    Μια κάτω και μια πάνω, ούτε πτυσσόμενοι να ήμασταν.
    Πέτρο ότι μέσο κι αν επιστρατεύουν για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, έχουν χάσει πια την παλιά τους αίγλη & την παντοδυναμία τους. Οι αλήθειες και οι συνέπειες απ' τις εγκληματικές τους πολιτικές, θα επιπλέουν πάντα στην επιφάνεια.
    Εύστοχο το κείμενό σου και με αρκετή ψυχραιμία, που όπως διαπιστώνω επανέρχεται σιγά-σιγά.
    Καλό σου βράδυ Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξένοι Οίκοι και οι αξιολογήσεις τους είναι από τα αγαπημένα μου. Οι ΗΠΑ με $17 τρις. χρέος έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ. Ένα χρέος που συνεχώς διογκώνεται και συνεχώς σπάει νέο ταβάνι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό το χρέος να αποπληρωθεί, όμως, για να μην υπάρξει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, οι ΗΠΑ παίρνουν 3Α (με τόνο μη σου πω).
      Τραγικό από μόνο του!
      Είναι αλήθεια αυτό που λες ότι οι φυλλάδες έχουν χάσει την παλιά αίγλη τους, αλλά και πάλι εξακολουθεί πάρα πολύς κόσμος και τις αγοράζει.
      Θέλει δουλειά πολλή!!
      Όσο για τα κανάλια αυτό δεν ισχύει, γιατί υπάρχουν ακόμη πολλοί ζαβοί που τους βλέπουν.
      Τουλάχιστον έτσι λένε οι εϊτζιμπίδες, όποια αξιοπιστία μπορεί να έχουν.

      Διαγραφή
  6. Πρέπει να μάθουμε να κοιτάμε πίσω από τις λέξεις...κι αυτές που λέει ο Αλέξης, αλλά ειδικότερα των δημοσιογράφων!!
    Γιατί άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα θέλουν να πουν...γι΄αυτό ξεσηκώθηκε η ΕΣΗΕΑ..επειδή κανείς δεν κατάλαβε τελικά τι ήθελαν να πουν οι ποιητές τους!!
    Οι Γερμανοί από παλιά ήταν μανούλες στην προβοκάτσια...είναι το χόμπι τους, μαζί με το ξεπάστρεμα των λαών!...α και τις μίζες και όλες τις ρεμούλες για να το παίζουν ηγέτες...
    Και οι δικοί μας είναι άξιοι μαθητές!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει πολλή εκπαίδευση και πάνω απ’ όλα Παιδεία για να μάθει αυτός ο λαός να διαβάζει πίσω από τις λέξεις. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι (αποδεικνύεται από τα εκλογικά αποτελέσματα) αρέσκονται στη μπαρουφολογία, στα παχιά λόγια, στο χτύπημα στην πλάτη, στο «Πάμε όλοι μαζί» στο «Η ελπίδα έρχεται», στο «Ξεκινάμε να τα αλλάξουμε όλα» και άλλες παρόμοιες σάχλες.
      Το πιο γελοίο είναι να βλέπεις αυτό το λαό να τσακώνεται. Να λέει ο ένας «αυτό είπε ο δικός σου και δεν το έκανε» και να απαντάει ο άλλος «και ο δικός σας έλεγε ψέματα».
      Άρα πάτσι!!!;;;
      Αντί να συμφωνησουν ότι υπερασπίζονται απατεώνες και να συναποφασίσουν την επόμενη φορά να τους μαυρίσουν, ξανακάνουν την ίδια μαλακία γιατί…
      γιατί και ο άλλος καλύτερος ήταν;
      Και βολευόμαστε με το λίγο.
      Το λιγότερα χειρότερο.
      Η διχόνοια, η ασυνεννοησία και η βλακεία καλά κρατούν.

      Διαγραφή
  7. Έπεσα σήμερα στο κείμενό σου που οι δημοσιοκάφροι έχουν απεργία και μια ησυχία και ηρεμία επικρατεί μέσα στο σπίτι:)
    Νομίζω ότι πολλοί έχουν καταλάβει τι ρόλο παίζουν τα κανάλια και τ'απαξιούν με τον τρόπο τους.
    Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβουν και τα γερόντια και δεν θα κρέμονται απ'τα χείλη κάθε δημοσιοκάφρου!

    Δεν πιστεύω στο βίντεο να'ναι πραγματικό το πλήθος που αποθέωνε τον Τσίπρα γιατί τότε είμαστε για πολλά capital controls και πολλές καρπαζιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίντεο δεν είδα (δεν αντέχω λέμε!) αλλά θεωρώ πως είναι πραγματικό. Άλλωστε τον ψήφισε τόσος κόσμος.
      Και επειδή ο μαλακούλης είναι τρισχειρότερος, βλέπω τον Τσίπρα για καιρό στην καρέκλα. Εκτός και αν τον βγάλουν από τη μέση οι απόξω, όταν θα σταματήσει να τους κάνει τη δουλειά.
      Πάντως μέχρι στιγμής καλά τα πάει...

      Διαγραφή
  8. Έχασα ένα μεγάλο σχόλιο μόλις τώρα, γιατί κάτι πάτησα βιαστικά... Δεν ξέρω αν θα γράψω όσα είχα σκεφτεί! Πάμε πάλι...

    Είμαστε πιόνια μιας σκακιέρας, την οποία χειρίζονται όσοι έχουν θεό τους το χρήμα, την εξουσία, τον εαυτό τους και την ανικανότητα να είναι άνθρωποι.
    Σίγουρα έχουν χάσει την αίγλη και το κύρος τους, όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι, γιατί το επιτρέπουμε.
    Το ζήτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε, για να πάρουν την θέση που τους πρέπει όλοι αυτοί, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί τελικά. Θεωρώ ότι πια μια μειοψηφία όπως κάποτε δεν μπορεί να παρακινήσει τους πολλούς, διότι οι παραπάνω παίκτες έχουν στήσει άριστα το παιχνίδι της χειραγώγησης μέσα από την παραπληροφόρηση αλλά και την υπερπληροφόρηση. Είναι εύκολο, λοιπόν, να χαθεί σ' ένα τέτοιο κυκεώνα. Όταν σε μία είδηση έρχεται να προστεθεί πάνω της άλλη μία και χωρίς ανάσα ακόμα μία και πάει λέγοντας, πώς είναι δυνατόν να μπορεί ο περισσότερος κόσμος να επεξεργαστεί, να φιλτράρει, να βγάλει συμπεράσματα ή ακόμα και να πάρει είδηση την είδηση...;
    Όπως λένε ότι αν θέλεις να αφήσεις μια γενιά αμόρφωτη δώσε της πληροφορίες με το φτυάρι και όχι με το κουταλάκι, ώστε να μην μπορεί να τις κάνει γνώσεις!
    Γι΄αυτό πιστεύω ότι η λύση είναι η συνεργασία και με άλλους λαούς, για να είμαστε πλειοψηφία απέναντι στο θεριό, που έχει απίστευτα σε αριθμό αόρατα πλοκάμια!
    Από μόνοι μας ως Έλληνες το βλέπω πολύ χλωμό μετά από τόσα χρόνια ατομισμού, εγωκεντρισμού, καλοπέρασης, βολέματος, λαδώματος και χωσίματος στα σκατά μέχρι το λαιμό!
    Δεν ξέρω τι άλλο να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να νομίζουμε ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε πορεία στην Ευρώπη (αυτή την Ευρώπη των φασιστών/κομπλεξικών/μισάνθρωπων) δεν είναι απλά ουτοπία, είναι τρέλα.
      Βλέπεις όμως εσύ να ξεσηκώνεται έστω ένας λαός κατά της λιτότητας, ή του ρατσισμού, ή των αποκλεισμών, ή του φασισμού; Κανένας! Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Κύπριοι, περνούν και αυτοί δύσκολα αλλά δεν αντιδρούν.
      Όσο για τους βόρειους… Όλοι βολεύονται με αυτό που έχουν, τρώνε την παραμύθα «σκάσε για να μη καταντήσουμε Ελλάδα».
      Ελπίδα λοιπόν δεν έχω από αυτούς. Ούτε καν ελπίζω στους πολλούς Έλληνες. Οι περισσότεροι είναι παρτάκηδες. Βολεψάκηδες. Ωχαδελφιστές. Αν καταφέρουν να περάσουν τα μέτρα υπέρ του κλάδου τους, πχ οι αγρότες, θα σταματήσουν και τις κινητοποιήσεις. Τότε να νοικιάσουμε μετά και εμείς τα τρακτέρ τους για να δούμε που θα βγει.
      Χειραγώγηση και παραπληροφόρηση δεχόμαστε όλοι. Γιατί άραγε δεν τσιμπάμε όλοι; Όλοι δεν έχουμε στα σπίτια μας Μπογδάνους, Ντερμπεντέρηδες και Πορδοσάλτε; Γιατί ΔΕΝ τους παρακολουθούμε και γιατί ΔΕΝ χάφτουμε την προπαγάνδα τους;
      Οι ηλίθιοι είναι εθελοντές Γλαύκη μου. Στην εποχή της πληροφορίας και της πλήρους πρόσβασης στην αλήθεια, μόνο ο ηλίθιος αρνείται να ανοίξει τα γκαβά του και αρκείται στην «πληροφόρηση» από ακροδεξιά ιζήματα!

      Διαγραφή