Σελίδες

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

25 χρόνια και 2 ημέρες μετά



Πριν από σχεδόν 25 χρόνια βρισκόμουν στην κηδεία του Νίκου Τεμπονέρα. Όταν έβγαινε το φέρετρο από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στην Πάτρα στεκόμουν στα μεγάλα σκαλιά της. ΑΘΑΝΑΤΟΣ…, φώναξα τη στιγμή που τοποθετούσαν στη νεκροφόρα το φέρετρο, κάτι που επανέλαβε πολλές φορές το πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει την οδό Μαιζώνος.
(και φυσικά δεν το αναφέρω για να παραστήσω κάτι, απλά λέω αυτό που έγινε) 

Ο Νίκος είχε δολοφονηθεί από τις ορδές με τα λοστάρια του δεξιού παρακράτους. Οι σύγχρονοι -εκείνης της εποχής- Κοτζαμάνηδες, τη δεκαετία του ’90 έκαναν «τη δουλειά» χωρίς τρίκυκλο. Τη συγκεκριμένη ημέρα (8 Ιανουαρίου 1991) σκαρφάλωσαν στη σιδερένια πόρτα του σχολείου μου (3ο Λύκειο Πάτρας ή σχολικό συγκρότημα πλατείας Βουδ) αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Όποιος σκότωνε πρώτος ή περισσότερους θα κόλλαγε περισσότερα ένσημα στο δεξιό εργοστάσιο παραγωγής …ηρώων. Ο Γ. Καλαμπόκας, εκ των ηγετών της τοπικής Δεξιάς (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και δημοτικός Σύμβουλος με τη ΝΔ), για να μη του πάρουν άλλοι τα σκήπτρα, μάλλον δεν αμφιταλαντεύτηκε καθόλου. Σκότωσε και κρύφτηκε, σίγουρος ότι το κράτος, το κράτος Του, θα τον κάλυπτε. Άντε να πέρναγε λίγες ώρες στο κρατητήριο για τα τυπικά, με γελάκια, καφέδες και βουτήματα με τα μπατσόσκυλα του (ακρο)δεξιού (παρα)κράτους. Άλλωστε, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Νίκου, ο διορισμένος Νομάρχης της Δεξιάς Ν. Τάγαρης είχε δώσει το σύνθημα: “Οι καταλήψεις είναι παράνομες, οι ανακαταλήψεις νόμιμες”. Και έτσι, τα θρασύδειλα φασιστοειδή είχαν αποκτήσει και το απαραίτητο κυβερνητικό άλλοθι για να παραστήσουν τους …αγανακτισμένους πολίτες, τους …νοικοκυραίους.

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, οι τραμπούκοι "Κένταυροι" του Μεϊμαράκη εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν στους δρόμους κραδαίνοντας μπετόβεργες και αν δεν ήθελες να βρεθείς σε κανα χαντάκι ή νεκροτομείο όφειλες όταν τους συναντούσες να αλλάζεις πεζοδρόμιο.


Αυτά που επακολούθησαν είναι λίγο-πολύ γνωστά: πορείες, διαμαρτυρίες, αναβρασμός στη Βουλή, καταγγελίες, ψηφίσματα, παραιτήσεις, δικαστήρια, καταδίκες. Ακροδεξιά ιζήματα ανέλαβαν την υπεράσπιση του «νοικοκύρη» Καλαμπόκα. Οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας συνεχώς άγνωστοι απειλούσαν τις ζωές τους. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, μαζί με το πλήθος των βρώμικων προπαγανδιστικών φυλλάδων της Δεξιάς συνεχώς έβγαζαν από το μανίκι νέους …άσσους:
“Ο Τεμπονέρας δεν είχε καμία δουλειά στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αφού δεν δίδασκε σε αυτό.” Σε αντίθεση δηλαδή με τους δολοφόνους του, οι οποίοι επίσης δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο σχολείο, ούτε και με την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά αυτοί είχαν το ελεύθερο να σκοτώνουν οπουδήποτε στην Πάτρα.
“Ο Τεμπονέρας εκείνη την εποχή ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, επομένως κακώς οι βρωμοαριστεροί του αποδίδουν την εικόνα του οικογενειάρχη!” Ε; Ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι όποιος χωρίζει με τη γυναίκα του θα τιμωρείται.
Ύστερα εφευρέθηκε ότι “ο Νίκος είχε εξωσυζυγική σχέση.” Πολύ σημαντικές πληροφορίες για να σκοτώσεις κάποιον.


(Σημ: Ο δικηγόρος Μιχάλης Αρβανίτης είναι ο μετέπειτα βουλευτής της χρυσής αυγής.)
 
Ο δολοφόνος έμεινε μόλις 7 χρόνια στη φυλακή – ενώ ο Νίκος για πάντα στο χώμα – και σήμερα διαβάζω ότι είναι οικογειάρχης, ζει και εργάζεται στο Βόλο ως διευθυντής σε υποκατάστημα Τράπεζας.
Όμορφος κόσμος, ηθικός και δεξιά πλασμένος.

Τις μνήμες αναμόχλευσε η προχτεσινή εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. 25 χρόνια και 2 ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, ο εγγονός (ή γιός κατ’ άλλους) της πλέον σκοτεινής προσωπικότητας της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, ανέλαβε να διώξει τον Τσίπρα, την Αριστερά, τις ιδεοληψίες, τον λαϊκισμό, τον κρατισμό, καθετί δημόσιο και να εξαπλώσει απ’ άκρου εις άκρον τον νεοφιλελευθερισμό, αν του το επιτρέψει αυτός ο ξεχασιάρης (κατ’ άλλους μαλ@κας) λαός.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη αποτελεί τουλάχιστον ύβρη η παλινόρθωση της φασίζουσας Δεξιάς των δεκαετιών ’80-’90! Μήπως υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι δεν πρόκειται περί αυτού; 

Μιας και μιλήσαμε για λαϊκισμό, να θυμηθούμε ότι λίγες ημέρες πριν την εκλογική του νίκη, ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στο σπίτι του στον ΣΚΑΪ: “Η επαναπρόσληψή τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την δυνατότητα στο κράτος να προσλάβει γιατρούς.”

Ανάμεσα στο βραβείο του λαϊκιστή και του ηλίθιου, μας λες ποιο επιλέγεις; Πάρε προς το παρόν του λαϊκιστή γιατί του ηλίθιου το έχει καπαρώσει άλλος. Θα τον βρεις στο πλευρό σου (εσχάτως) να σε γεμίζει σάλια. Την ώρα που εσύ απέλυες καθαρίστριες αυτός απέλυε γιατρούς.

Η επικράτηση του εκλεκτού του νεοφιλελευθερισμού (κατ’ άλλους της Ζήμενς) Κυριάκου, προκάλεσε κύματα χαράς και αισιοδοξίας σε πολλούς. Σε άλλους επειδή μόλις αναλάβει την πρωθυπουργία ο Κυριάκος θα κονομήσουν χοντρά, σε πολύ περισσότερους (που βρωμάνε τα χνώτα τους από πείνα) επειδή πάσχουν από χρόνια εγκεφαλική βλάβη.

Από την ώρα που άρχισαν να ανακοινώνονται τα πρώτα αποτελέσματα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε το πάρτυ. Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να πιάσουν "πόρτα για το χειμώνα". Η αλήθεια είναι ότι η μαλ@κία δεν κρύβεται. Όσο καλά και να την αμπαλάρει στο γυαλί ο εκάστοτε εγκάθετος χαζοβιόλης, ο καθένας καταλαβαίνει που το πάει. Στα social media όμως, στον προσωπικό του χώρο, κυριολεκτικά ξεσπάει.
Δείγμα δημοσιογραφίας:


Είπε το ζαβό γιατί του ‘κρύψαν τα χάπια! 
Και μία ώρα μετά:


Επίσης ψυχραιμία γιατί τα παραισθησιογόνα έφεραν και κάτι μονόκερους.


Η τεράστια Άννα η Εξερευνήτρια της Αμφίπολης σε νέες περιπέτειες.

Μέσα στα χιλιάδες πράγματα με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι τα τελευταία 5,5 τουλάχιστον χρόνια, έχουμε αφήσει πολλές ανωμαλίες να περνούν απαρατήρητες και αν όχι απαρατήρητες, πάντως δεν τους δίνουμε τη δέουσα σημασία. Διάφοροι πολιτικά ψυχανώμαλοι βρίσκονται σε ένα διαρκές πηγαινέλα σε πολιτικούς χώρους θεωρητικά αταίριαστους. Οι περιπτώσεις πολλές: Β. Οικονόμου, Α. Λοβέρδος, Ά. Αγάτσα, Α. Γκερέκου, Γ. Αμυράς… Από την ώρα που ανακοινώθηκε η επικράτηση Μητσοτάκη, άρχισε (πάνω στο τραπέζι, παρασκηνιακά πάντοτε υπήρξε) μια συζήτηση που περιλαμβάνει από μετακινήσεις βουλευτών έως και συγχωνεύσεις (σε σημείο εξαΰλωσης) κομμάτων. Οι κακές γλώσσες λένε πως άμεσα κινδυνεύουν Ποτάμι και Πασόκ, ενώ και οι Λεβέντηδες έρχονται από κοντά. Ότι δηλαδή οι πολίτες που ψήφισαν τα παραπάνω κόμματα, από την αρχή ήθελαν τη νουδού αλλά περίμεναν την επικράτηση Κούλη για να μετακινηθούν. Ο Βαγγέλας ήταν …too much!
Για την αισθητική τους;
Την ιδεολογία τους;
Αυτά είναι ψυχιατρικά θέματα και δεν υπεισέρχομαι!

Στο πρόσωπο του Κούλη οι κρυμμένες νεοφιλελέρες ανακάλυψαν (πότε πρόλαβαν;) τον μεταρρυθμιστή αντι-Τσίπρα, αυτόν που θα βάλει τέλος στα αριστερά πειράματα.


Το ερώτημα προκύπτει αυτόματα: σε τι;
1) στο κουμκάν;
2) στα σφηνοτουβλάκια;
3) στις αρλούμπες;
4) στο έρπειν;
5) στο άρπαγμα μίζας εντός νανοσεκόντ;

Όποιος απάντησε το 5 κερδίζει αποχυμωτή Χριστοφοράκου από το υπόγειο του Κούλη. Μάρκα Ζήμενς.
Σημ: Η κα Ξαφά για όσους δεν το ξέρουν (για όλους δηλαδή) είναι αντιπρόεδρος της "Δράσης", πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, ενώ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κατάργησης της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας.


Η κα Λυμπεράκη, (ανιψιά του Μητσοτάκη) το 2012 ήταν υποψήφια με τη "Δράση", στη συνέχεια αντιπρόεδρος του κόμματος, ενώ το 2014 εξελέγη βουλευτής με το "Ποτάμι". Στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 πήγε σπίτι της, αλλά επειδή γλυκάθηκε από την προβολή και τα φράγκα ψάχνει τρόπο να γυρίσει.


(Σημασία στα εισαγωγικά στο "ξένο".)
Πρόκειται για τον γνωστό πρώην τομεάρχη υγείας του Ποταμιού, ο οποίος παραιτήθηκε όταν κατά τη διάρκεια της (προ μνημονίου) διαπραγμάτευσης ανήρτησε την από κάτω παπάρα:


Κουράστηκα και κούρασα. Όσο ψάχνεις στο διαδίκτυο τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις αρλούμπες από στρατευμένους και ζωντόβολα.
Ας το λήξουμε εδώ. Άλλωστε με Κούλη πρόεδρο θα έχουμε να γελάμε για καιρό. Αφού οι δεξιοί αποφάσισαν να πάνε το κόμμα 25 χρόνια πίσω, το πρόβλημα είναι δικό τους. Οι υπόλοιποι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γελάμε.

ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι το παραπάνω κείμενο ξεκίνησε με μνήμες και κατέληξε γελοίο. Όχι, δεν έχω σχιζοφρένεια. Απλά δεν μπορώ να σκέφτομαι νεοφιλελέδες και να μη το ρίξω στη σαχλαμάρα.


14 σχόλια:

  1. Δε φταις εσύ που κατέληξε γελοίο το κείμενο..οι γελοιότητες φταίνε που δε μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι. Χώνονται και μέσα στα σοβαρά και μέσα στις μνήμες και μέσα στις ζωές μας!
    Τουλάχιστον δεν μας κλέβουν τις μνήμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται προσπάθεια, ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ πια, να ισοπεδωθούν τα πάντα, να παρουσιαστεί ότι οι διαχωριστικές γραμμές είναι ξεπερασμένες και χωρίς νόημα πια. Το στρατευμένο μαλακαριό της «ενημέρωσης» αλλά και όσοι έχουν να κρύψουν εγκλήματα, (προσπαθούν να) εμφανίζουν πως όλοι είναι ίδιοι: οι αριστεροί με τους δεξιούς, οι αγωνιστές με τους αλήτες, οι βιαστές με τα θύματα, οι δολοφόνοι με τους νεκρούς και πάει λέγοντας.
      Φυσικά και βολεύει τον εγκληματία να επέλθει η λήθη. Φυσικά και συμφέρει τους δωσίλογους να παρουσιάζονται και αυτοί ως θύματα συγκυριών. Φυσικά και ενδιαφέρει το κάθε θρασύδειλο υποκείμενο η ολοένα και διογκούμενη τα τελευταία χρόνια άποψη: έλα μωρέ, τι πας και θυμάσαι, περασμένα-ξεχασμένα.
      Αμ δε μαλάκες! Το αίμα θα βρίσκεται πάντα στα χέρια σας μέχρι να πάτε στο διάολο και να μας αδειάσετε τη γωνιά.

      Συγνώμη Μαράκι. Όταν θυμάμαι ξεσπάω.

      Διαγραφή
  2. Πέτρο, μια από τις καλύτερες αναρτήσεις σου είναι η σημερινή (μόλις σε ανάρτησα στο facebook). Μου προκάλεσε όλα τα συναισθήματα. Κι εγώ προχθές είχα αναρτήσει στο facebook για τον Τεμπονέρα. Σε πληροφορώ ότι το θέμα πέρασε στο "ντούκου".. Την άλλη μέρα (χθες) που είχα αναρτήσει για τον Κυριάκο, πήγε λίγο καλύτερα "η δουλειά"... Πέτρο, εγώ για ένα πράγμα είμαι σίγουρη, μέχρι να πεθάνω: θα ακούω "δεξιά" και θα μου γυρνάει τα άντερα όποιος εμπλέκεται με αυτήν ή την ψηφίζει.. Δεν το αντέχει η ιδιοσυγκρασία μου. Όσο για τον νέο αρχηγό, θα τολμήσω να κάνω από νωρίς μια πρόβλεψη: αυτό το άτομο, το οποίο είναι οικογενειακώς μέχρι τα μπούνια, βουτηγμένο στην διαπλοκή, κάποια μέρα θα μας κυβερνήσει.. Ω ναι, πέρα από το κάθε (δεξιό και μη) λαμόγιο που καραδοκεί να "τα φάνε μαζί" (όσα άφησαν οι άλλοι), πέρα από τον κάθε ψωμολυσσάρη Ελληνάρα, που μέσα στην κατάντια του, πάει και ψηφίζει Δεξιά και δεν αυτοκτονεί καλύτερα, υπάρχουν και "οι έξω" (από δω) Πέτρο, που γουστάρουν τον Κυριάκο με τα χίλια, γιατί είναι τα ίδια σκατά με τα μούτρα τους! Όχι, που θα πάει χαμένος τόσο καλός πελάτης(;) τής siemens και όχι μόνο! Και για να το κλείσω το θέμα, το έγραψα και κάπου αλλού: δεν πίστεψα στιγμή ότι η Ντόρα "τα 'χει σπάσει" με τον Κυριάκο. Ομάδα (οικογένεια) που κερδίζει, αιώνες τώρα (...), δεν αλλάζει ούτε την συνταγή, ούτε και τους παίκτες.. Κορόιδα είναι;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ από μένα έχεις πάρει! :))
      Περισσότερη αηδία από εμένα για καθετί δεξιό αποκλείεται να νιώθεις. Στην καλύτερη, ίσως να είμαστε στο ίδιο επίπεδο.
      Γράφω και στη Μαρία από πάνω για την συντονισμένη προσπάθεια ισοπέδωσης των πάντων από συγκεκριμένα κέντρα παραεξουσίας. Το Πασόκ επίσης έκανε εγκλήματα, αλλά - απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε - μόνο οικονομικά. Δεν έχει αίμα στα χέρια του. Δεν είχε στις τάξεις του ομάδες κρούσης, ούτε φασίστες/τραμπούκους που κυκλοφορούσαν με λοστάρια και τσεκούρια.
      Ο πρόεδρος Κούλης αποδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο δεξιός ψηφοφόρος δεν αλλάζει. Ότι δεν τον ενοχλούν ούτε οι δολοφονίες του παρακράτους, ούτε το να βρίσκονται δηλωμένοι φασίστες στην ηγεσία, ούτε οι απολύσεις του προέδρου Κούλη, ούτε η στροφή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ούτε τίποτα.
      Όλα αυτά βέβαια έχουν και ένα «καλό»: καιρός να σταματήσει το παραμυθάκι περί κεντροδεξιάς(!!!) και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Η Δεξιά είναι μία και στην καλύτερη (για το λαό) μπορεί να βρίσκεται στο δεξιό χώρο, ενώ συνήθως κινείται στα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος. Στο κέντρο –ιστορικά- δεν βρέθηκε ποτέ.
      Να μιλήσουμε για εποχές Αβέρωφ; Μητσοτάκη; Σαμαρά; Με τον Κωστάκη έκανε ένα μικρό διάλειμμα αλλά επανήλθε δριμύτερη (χειρότερη).
      Η Δεξιά γύρισε σελίδα και ξεκίνησε να γράφει τις ακόμη πιο μαύρες. Κάνω χάζι τους «μπροστινούς» του Πασόκ και Ποταμιού που άρχισαν τα φλερτ.
      Είναι πολλά τα λεφτά κορίτσι μου. Και η Ζήμενς έχει.

      Διαγραφή
  3. Κι επειδή η ιστορία κύκλους κάνει, οι καταλήψεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν απ' το νομοσχέδιο του Μητσοτάκη για την παιδεία, που ξεσήκωσε πανελλαδική θύελλα αντιδράσεων. Τυχαίο;
    Ένας εκ των πολιτικών καθοδηγητών και εμψυχωτής των τραμπουκισμών ήταν κι ο νυν βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος. Θα τον θυμάσαι ασφαλώς εκείνη την εποχή που πρωτοστατούσε στις ομάδες κρούσης, παρέα με τα πρωτοπαλλίκαρα της ΝΔ. Μεϊμαράκη, Σαμαρά, Καμμένο, Βουλγαράκη και όλα τα παραφερνάλια...
    Τον φάγανε τον άνθρωπο και φυσικά το έγκλημα έμεινε ατιμώρητο. Και τώρα μας μιλάνε όλοι αυτοί για κοινωνική δικαιοσύνη και επανεκκίνηση της χώρας (!)
    Όταν αναλογίζομαι πόσα εγκλήματα έχουν κάνει για να αναρριχηθούν στην εξουσία, δεν μου βγαίνει γέλιο ρε Πέτρο.
    Κρατάω ζωντανό το θυμό μου, αλλά και τη μνήμη μου για όλους αυτούς τους ήρωες που έφυγαν απ' το λοστάρι του παρακράτους. Και είναι μακρύς ο κατάλογος. Και το εξωφρενικό είναι η θρασύτητά τους. Μαγαρίσανε το μνημείο του Τεμπονέρα στην Πάτρα, γελάνε προκλητικά στη δίκη του Φύσσα, παραχαράσσουν την ιστορία, ασελγούν κατ' επανάληψη και κτηνωδώς σε τούτο το κουφάρι. Γιατί έτσι την κατάντησαν τη χώρα οι "πατριώτες"...
    Συγνώμη για το σεντόνι. Πονάει πολύ κι αυτή η μνήμη του Τεμπονέρα. Άδικο!...
    Εύχομαι να το βρουν μπροστά τους όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νικολόπουλος υπήρξε ο μέντορας του δολοφόνου. Ο σκοτεινός του ρόλος στην τοπική κοινωνία υπήρξε (και εξακολουθεί να είναι) καταλυτικός. Οι αγαπούλες με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τους άσχετους θα μπορούσαν να πείσουν.
      Τα καθάρματα, όπως κι εσύ θυμάσαι, πήγαν και έβαψαν με χρώμα το μνημείο του νεκρού. Μέχρι εκεί φτάνει η μαγκιά τους, το αντριλίκι τους, τα έβαλαν με το μάρμαρο. Μια ζωή χέστες!
      Για να σου πω το δικό μου «κόλλημα», ξέρω, ακούγεται κάπως, το αναφέρω όμως επειδή είναι η αλήθεια: από τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο Νίκος, 25 χρόνια τώρα, δεν έχω περάσει ούτε μια φορά από τον δρόμο που έπεσε νεκρός. Όποτε βρίσκομαι στην περιοχή, πεζός ή με το αυτοκίνητο, παρακάμπτω την οδό Βύρωνος και πηγαίνω από την προηγούμενη ή την επόμενη οδό. Δεν πρόκειται να πατήσω ποτέ με τα πόδια ή τη ρόδα μου το δρόμο που χύθηκε το αίμα αυτού του ανθρώπου. Έχω για πάντα την εντύπωση ότι το αθώο αυτό αίμα δεν θα πλυθεί από καμία βροχή, όσα χρόνια και να περάσουν. Έμεινε ανεξίτηλο για να μας θυμίζει ότι για τις ιδέες σου αξίζει και να πεθαίνεις.

      Διαγραφή
  4. οταν λες αριστερα εννοεις τον Τσιπρα?
    πολυ φοβαμαι οτι ο κυριακος κι ο αλεξης θα γινουν πολυ πρωτα φιλαρακια στο εγγυς μελλον
    ασε που ο κυριακος ξερει και καλυτερα αγλλικα!
    προσωπικα πιστευω οτι δεν διαφερουν και πολυ , φανταζομαι θα διαφωνεις αλλα δυστυχως δεν υπαρχει φως στο μελλον..
    και οχι μονο αυτο το κκε κοιμαται τον υπνο του δικαιου και η ΧΑ μεγαλωνει επικυνδινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσωτε, αν παρακολουθείς τι γράφω τους τελευταίους μήνες, από την ώρα που ο Τσίπρας προσκύνησε τον φον Καρότση και πάει έρποντας, όπως οι προκάτοχοί του, σίγουρα θα γνωρίζεις τις απόψεις μου για την «Αριστερά» που κομίζει ο Τσίπρας.
      Και μένα μου έρχεται «κάπως» όταν αναφέρομαι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τον «Αριστερά». Η σημερινή ανάρτηση, εκτός από τις μνήμες και τον άδικο χαμό ενός ανθρώπου από ορδές ακροδεξιών δολοφόνων, ήταν αφιερωμένη στον πρόεδρο Κούλη, όχι στον Τσίπρα και στην Αριστερά της πλάκας της οποίας ηγείται.
      Πλήθος προηγούμενων αναρτήσεων σε αυτό το μπλογκ μπορούν να σε βεβαιώσουν ως προς αυτό.
      Η γνώμη μου είναι ότι αυτοί οι δύο, Τσίπρας-Μητσοτάκης, δεν είναι ίδιοι και δεν θα γίνουν ποτέ. Μπορεί να αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας, τα χρήσιμα πιόνια στην κατάλληλη στιγμή, αλλά ίδιοι δεν είναι. Μην αρχίσω να σου αραδιάζω τα περί οικογενειοκρατίας, απολύσεων κλπ γιατί φαντάζομαι τα γνωρίζεις.
      Εξάλλου ο Κούλης ήταν ΝΑΙνέκος με τα χίλια από την πρώτη στιγμή (μέχρι και το σάψαλο κουβάλησε στο Σύνταγμα). Ο Τσίπρας μας καλούσε να ρίξουμε ΟΧΙ.
      Με το ΚΚΕ μας χωρίζουν χιλιάδες μίλια, με τα χρυσαυγά άβυσσος (από δω ως τον επόμενο γαλαξία). Αλλά αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Το θέμα το έχουν οι περιφερόμενοι ηλίθιοι ψηφοφόροι που νομίζουν ότι ένα πρόβλημα λύνεται αν το κάνεις περισσότερο σκατά.

      ΥΓ: Ο ΓΑΠ μιλάει τα καλύτερα αγγλικά από όλους. Μας λέει αυτό κάτι;

      Διαγραφή
  5. Πέτρο καλησπέρα. Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν κρύβονται όσα φτιασίδια και αν φορεθούν, όσες προσπάθειες γίνουν ορισμένα να θαφτούν.
    Έτσι λοιπόν ο χώρος της οργανωμένης Δεξιάς, της γνωστής παρακρατικής παράταξης που αποτέλεσε και τους νικητές του 1949 σε όλες της τις εκφάνσεις. Από καθαρόαιμη δεξιά έως ...κεντρώα δημοκρατική παράταξη.
    Κατά τα άλλα το σκηνικό για να στηθεί εκ νέου το νέο δίπολο, ο νέος δικομματισμός είναι έτοιμο. Απομένει στο Λαό αν θα το χάψει ή όχι.
    Καλό απόγευμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο λαό αναφέρεσαι; Σε αυτόν που χάφτει τα πάντα; Από αειφόρο ανάπτυξη έως σαξεστόρια; Από το «μαζί τα φάγαμε» έως το αμίμητο «τέλος του 2012 βγαίνουμε στις Αγορές»;
      Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάτι που έχει αξία στο [ CNN Greece].
      Αντιγράφω: “Από τη συνολική λίστα λοιπόν των 404,078 ψηφοφόρων που γράφτηκαν στον πρώτο γύρο στο κόμμα, προκύπτει πως ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 61,4 έτη. Το 37,2% μάλιστα είναι πάνω από 70 ετών. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 2,55% είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 32 ενώ το 9,02% είναι άνω των 80 ετών.”
      Η λογική του δίπολου είναι δοκιμασμένη και πιάνει. Βολεύει και τους εκάστοτε δύο που βρίσκονται ψηλότερα να αναπαράγεται.
      Έχουμε ξαναπεί: το μόνο που είναι εντελώς δωρεάν σε αυτή τη χώρα είναι το σανό.

      Διαγραφή
  6. Καθόλου δεν κούρασες!
    Βέβαια σε διάβασα σε δύο δόσεις αλλά η ουσία είναι ότι τα σχόλια σου , οι λέξεις που κάμεις (νεοφιλελέρες) και όλο το ψάξιμο στο τουίτ αποτελούν εξαιρετική δουλειά!
    Κι εγώ τον Τεμπονέρα δε τον ξέχασα. Ήμουν φοιτήτρια και κάναμε αντίστοιχα αγώνες τότε στην Αθήνα. Ξεχνούν όσοι είχαν συμφέροντα κι όσοι ασχολούνται με το πουλάκι τους! Το καναρίνι ντε!

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη λέξη δεν είναι δική μου. Εγώ τους λέω διαφορετικά, αλλά δεν μπορώ να το γράψω εδώ μέσα γιατί είναι κομματάκι ακατάλληλο.
      Στο τουίτερ διαβάζεις και καταπληκτικά πράγματα (όπως αντίστοιχα και στο φβ). Δεν φταίει το μέσο, όταν το κάθε ζαβό ξεσπάει τη βλακεία του. Στο ζαβό και μπατονέτα να δώσεις πάλι μαλ@κία θα κάνει.

      Διαγραφή