Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σημαντικά κι ασήμαντα



Είναι πολύ σημαντικό που με αφορμή δημοσιεύματα για το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων κα Κ. Σαββαΐδου. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε ποιος είναι αυτός που (κρυφά από τον υπουργό οικονομικών της Ελλάδας κο Σόιμπλε) εκπονούσε σχέδιο Β, σε περίπτωση που οι φίλοι και εταίροι μας ζητούσαν νέα μέτρα σε νέο δυσβάστακτο μνημόνιο. Κάτι που φυσικά απεφεύχθη, χάριν των προσπαθειών του κου Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτο και μόνο ως σκέψη ένα εναλλακτικό σχέδιο χωρίς την έγκριση των Γερμανών φίλων μας, διότι ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όταν ο στρατηγός βρίσκεται στο αντίσκηνο και σχεδιάζει την επίθεση πάνω σε χάρτες, καλεί και τον εχθρό για να ζητήσει τη γνώμη του.
Ανιστόρητοι!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του blog, ο χερ Σόιμπλε ζήτησε από τον Βαρουφάκη να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για δραχμή, τάζοντας του μάλιστα παγωτό σοκολάτα (οικογενειακή συσκευασία). Λίγες ώρες αργότερα ο Γιάνης παραιτήθηκε γιατί δεν του αρέσει η σοκολάτα.


 
Δεν είναι καθόλου σημαντικό αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσσιμο Ντ' Αλέμα: “Το ελληνικό χρέος έχει ύψος 330 δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε στα χρηματιστήρια, 700 με 800 δισεκατομμύρια ευρώ”, διότι οι φίλοι και εταίροι μας σίγουρα θα προτιμούσαν να "κουρέψουν" το ελληνικό χρέος παρά να ξοδέψουν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα 2 και 2,5 φορές περισσότερα προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι χρηματιστηριακές αγορές. Αν δεν με πιστεύετε πηγαίνετε στον Σκάι να ρωτήσετε τον καράφλα που κλαίει!



Είναι πολύ σημαντικό που ένας ευαίσθητος και πατριώτης Έλλην πολίτης κατέθεσε μήνυση κατά του κου Βαρουφάκη κατηγορώντας τον για εσχάτη προδοσία, επειδή παραιτήθηκε χωρίς να υπογράψει μνημόνιο. Στη σύγχρονη Ελλάδα προδότης είναι αυτός που αρνείται τη σκλαβιά και σωτήρας αυτός που ανοίγει τις πόρτες στον εισβολέα, του παραδίδει τα κλειδιά και στήνει κώλο.
Σειρά στις μηνύσεις πήρε και ο κος Γκλέτσος, πρόεδρος του κόμματος τελεία και τάβλα, εθνικός μας εραστής (τρίτος στην σχετική κατάταξη μετά τους #Tatsopoulos & #Spaliaras), ο οποίος ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Γ. Βαρουφάκη επειδή… “Με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας”.
♪♫♪ Τι πρέπει τι δεν πρέπει στιγμή δεν έμαθα… ♫♪♪
διότι ενόσω κυβερνούσαν οι προηγούμενοι ο κος Γκλέτσος δεν διέγνωσε αρνητική συμπεριφορά τρίτων (πως είπατε;) χωρών, ούτε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον μας. Επί εποχής Βενιζέλου και Στουρνάρα αλλάζαμε μ’ αυτούς γλωσσόφιλα.

Σύμφωνα δε με τον κο Γκλέτσο, ο Βαρουφάκης… “φρόντιζε να τραβά συνεχώς πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είτε εμφανιζόμενος με ιδιαίτερα πουκάμισα και ενδυμασία που δεν συνάδουν σε υπουργό Οικονομικών είτε οδηγώντας μηχανές είτε καθήμενος στα πατώματα”.

Εάν ο Τσακαλώτος δεν παλουκωθεί σε καρέκλα θα κάνω κι εγώ μήνυση!


Δύο μέχρι αυτή τη στιγμή οι μηνυτές του κου Βαρουφάκη. Ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του προφήτου που έλεγε ότι αντάμα με τους χρήσιμους ηλίθιους πάνε και οι ηλίθιοι άχρηστοι.


Δεν είναι καθόλου σημαντικό το χρηματοδοτικό κενό των 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησαν για μετά τον Μάιο του 2015 οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.
Ομοίως ασήμαντο θεωρείται και το ότι πριν από 5 χρόνια ο κος Παπακωνσταντίνου, μέγιστος οικονομολόγος (καμία σχέση με τον προδότη Γιάνη) είχε …προφητέψει πως το 2014-2015 θα δανειστούμε ακόμη 80 δισ. 



Δυστυχώς το βίντεο κόβεται και δεν ακούμε τον κο Παπακωνσταντίνου να προφητεύει πως θα τα δανειστεί ο Τσίπρας.


Είναι πολύ σημαντικό που 24 νεοδημοκράτες βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με το αν ήταν σε γνώση του  το εναλλακτικό σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη  για  μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ανάμεσα στους 24 βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός (παντελώς άσχετος με τα όσα συμβαίνουν σήμερα) κος Κ. Καραμανλής.
Ευχαριστούμε όλοι τον Θεό γι’ αυτό που συμβαίνει. Ο κος Καραμανλής δείχνει πως σταδιακά επανέρχεται.


 
Δεν είναι καθόλου σημαντικό που από τη στιγμή που ο κος Τσίπρας μας έφερε το μνημόνιο σταμάτησαν να ξημεροβραδιάζονται οι κάμερες μπροστά από τα ΑΤΜ. Έχω την εντύπωση ότι εξακολουθούμε να έχουμε κάπιταλ κοντρόλς, αλλά επειδή ο κος Αλαφούζος και ο κος Μπόμπολας τόσες μέρες πλάνταξαν στο κλάμα με αυτό που έπαθαν οι συνταξιούχοι, τους άφησαν πια να κλαίνε μόνοι τους.
Σημ: Αν δεν ψηφιστούν στη Βουλή τα επόμενα προαπαιτούμενα, κάτι μου λέει ότι οι κάμερες θα ξαναβγούν στο σεργιάνι.



Είναι πολύ σημαντικό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί εόρτασαν παρεούλα την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, προτιμώντας να συνφάγουν στο προεδρικό μέγαρο που έχει αιρ κοντίσιον και υπηρετικό προσωπικό. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο. Ανάμεσα στα άλλα χαλαρά ο κος Παυλόπουλος είπε απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς πως… “Ό,τι διαφορές και αν υπάρχουν αποδείξατε όλο αυτό το διάστημα ότι αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό και στο εξωτερικό”.
Έναν λαό που ψηφίζει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα με το απόλυτο 100% ποιος δεν τον εμπιστεύεται;

Οι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκπρόσωποι του ΝΑΙ

Οι πολιτικοί αρχηγοί φέρονται να εξέφρασαν τα παράπονά τους στον πρωθυπουργό για τη στάση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου και συμφώνησαν να μην παραστούν στην εκδήλωση που διοργάνωνε την ίδια ημέρα η ΠτΒ. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να δήλωσε πως αν και είναι προσκεκλημένος δεν προτίθεται να παρευρεθεί.  
“Καθίστε εδώ ρε! που θα πάτε; έξω κάνει ζέστη!”, τους είπε.

Προσερχόμενος ο κος Θεοδωράκης είπε στους δημοσιογράφους… “Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για την κα Κωνσταντοπούλου, που μας ζήτησε τη χάρη να την ψηφίσουμε για Πρόεδρο Βουλής, όπως και το κάναμε!”.
Παρακαλείστε στο εξής να απομακρύνετε τα παιδιά από την τηλεόραση κάθε φορά που δείχνει τον κο Θεοδωράκη να το κάνει.
 

Δεν είναι καθόλου σημαντικό που η κα Κωνσταντοπούλου διοργάνωσε εκδήλωση για την ίδια επέτειο στο προαύλιο της Βουλής και παρευρέθησαν ελάχιστοι (αλλά εκλεκτοί), λες και ήταν τα δικά της γενέθλια, αφού οι κεφαλές της χώρας την σνόμπαραν. Το blog κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι δεν είναι τόσο σημαντικοί οι αγώνες της κας Πέπης Ρηγοπούλου που τραυματίστηκε από το τανκ που εισέβαλλε στο Πολυτεχνείο και του αειθαλή Μανώλη Γλέζου, όσο σημαντικοί είναι οι αγώνες που έδωσε στη ζωή του για τη δημοκρατία ο κος Ευάγγελος Μεϊμαράκης των "Κενταύρων" και των "Ρέιντζερς", καθώς και ο κος Σταύρος Θεοδωράκης με τους από κάτω.

Φιλική συμβουλή: Του χρόνου τέτοια μέρα κα Κωνσταντοπούλου να διοργανώσεις ένα μπητς πάρτυ με κοκτέιλ, παρεό, μπυρίτσα και σουβλάκια να μαζέψεις κόσμο.


20 σχόλια:

  1. Πέτρο...
    ...Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, έχω "βομβαρδιστεί" -όπως όλοι μας, βέβαια- όλες αυτές τις μέρες με τα παραδοξοπαράλογα...
    Αν μπορώ να σημειώσω / συμπληρώσω κάτι, αυτό είναι το "WhoIs" της "κυρίας" Σαββαΐδου... με τον εύλογο τίτλο: Κατερίνα Σαββαΐδου: Ο λύκος που φυλάει τους λύκους"...

    Καλή συνέχεια, Πέτρο!
    Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το λινκ. Το είχα διαβάσει αλλά καλό είναι να διαβάσουν το κείμενο και άλλοι φίλοι μήπως και πάρουμε κάποτε χαμπάρι πόσο πάτο έχει πιάσει αυτή η χώρα.
      Παρόμοιες ειδήσεις (για το ρόλο που βαράει η Σαββαΐδου και ποιους έχει αφεντικά) δεν θα παίξουν στα κανάλια, όπως δεν έπαιξε ποτέ ότι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, για ένα διάστημα ήταν παράλληλα και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και στέλεχος του ΔΝΤ.
      Όποιος βρει ποιος και γιατί μαγείρεψε το έλλειμμα για να μας κατσικωθεί στο σβέρκο η εγληματική αυτή συμμορία του ΔΝΤ, κερδίζει μια ετήσια συνδρομή στο Πρώτο Θέμα του κομιστή.

      Διαγραφή
  2. Τι να πιάσεις και τι ν' αφήσεις;
    Έχουμε λαλήσει ομαδικά!!!
    Εγώ λέω πόσο δύσκολο είναι να στέκεσαι νηφάλιος μέσα σε τόση μαστούρα!!!
    Θα φάνε τα λυσσακά τους, θα φαγωθούν μεταξύ τους και στο τέλος θα τους φάμε...
    Πού θα πάει!
    Θέλω τόσα να πω αυτές τις μέρες κι έχω πνιγεί. Δεν ξέρω από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω... Στο τέλος δεν ξέρω τι θα μου βγει, μπορεί και ψίχουλα...
    Με πνίγουν αφόρητα όλα, άσχετα αν έχω βγάλει κάποια δικά μου συμπεράσματα για την όλη κατάσταση!
    Καλησπέρα, Πέτρο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Γι' αυτό κι εγώ το ρίχνω στη σαχλαμάρα. Αφού ώρες ώρες νομίζω ότι αυτό δεν το ζούμε στ' αλήθεια, πως δεν είναι δυνατόν ο ίδιος εφιάλτης να κρατάει 5 και βάλε χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Κάτι αντίστοιχο αναρωτιόμουν όταν παρακολουθούσα την εκδήλωση έξω απ' τη βουλή. Πως ήταν μια απίστευτη καινοτομία η ιδέα της Προέδρου να τιμήσει αυτή τη μέρα, και που απαξιώθηκε απ' όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ντροπή τους μεγάλη! Μόνο στα κανάλια ξέρουν να τρέχουν και στο καφενείο της βουλής να μπεκροπίνουν και να σαχλαμαρίζουν...
    Όσο για τη δίωξη που ασκήθηκε στον Βαρουφάκη, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έγινε, αντιλαμβάνομαι όμως τα κίνητρα και τους φόβους όλων αυτών που τον κατηγορούν. Σε μια χώρα που παράγει μόνο εθνικούς προδότες και δωσίλογους, αυτή η καταγγελία μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει.
    Και καλά όλοι... μα κι ο Απόστολος; Ο Απόστολος που έσπαγε τις μπάρες των διοδίων & πλάκωνε στο ξύλο όσους του πρότειναν να "λαδωθεί";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερο εντύπωση μου έκανε η απουσία Τσίπρα και η παρουσία Χαλβατζή. Ειδικά το "φτύσιμο" του πρώτου δεν καταπίνεται με τίποτα, αν αναλογιστούμε ότι αυτός είναι που κάλεσε τις καθαρίστριες στο Μαξίμου, αυτός είναι που πήγε στην Αγ. Παρασκευή όταν άνοιξε η ΕΡΤ.
      Ή μήπως δεν είναι αυτός;
      Βρε μήπως μετά την Σύνοδο Κορυφής μας έστειλαν άλλον;

      Διαγραφή
  4. Αμα βαράνε όλοι κάποιον είπαμε κάτι κάνει σωστά... Αυτό που μου την δίνει όμως απίστευτα στον Βαρουφάκη και ειλικρινά το θεωρώ απαράδεκτο είναι που δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό.. Πρέπει να τα πει όλα τώρα;;;
    Συν του ότι μαθεύτηκε και το ότι κυκλοφορεί με μαγνητοφωνάκι!!!! Τώρα την πάτησε κι αυτός με το ηχητικό αλλά αυτά που έβγαλε στην φόρα το πέρασαν στο ντούκου τα κανάλια!! Από που κι ως που να χουν τα αφμ μας και λοιπές πληροφορίες οι έξω;;;; Γαργάρα το κάναν εδώ τα κανάλια.. Μόνο συνομωσίες φαντασιώνονται..
    Διάβασα την συνέντευξη σήμερα στο κόκκινο, του Τσίπρα.. Οκ, τα πήρε όλα πίσω, μιλάμε για την στροφή... Πειράζει που ακόμα και τώρα θέλω να πιστεύω ότι προσποιείται και στους έξω και στα μέσα λαμόγια και τους λέει αυτά που θα θελαν να ακούσουν;;; Μπορεί να μου πεις κι εσύ ότι λέω βλακείες ή εθελοτυφλώ, όπως μου λένε και γνωστοί που συζητάμε.. Κάποτε είχα δει μια ταινία, δυστυχώς δεν θυμάμαι τίτλο, ήταν ένα παλικάρι νορμάλ, με νορμάλ απόψεις κι από την μια στιγμή στην άλλη, ξύρισε μαλλί, γουλί, έκανε τατού σβάστιγκα, άρχισε τις παρέες με φασιστάκια και έπαιζε ξύλο με μαύρους.. Τον κάνανε πέρα όλοι του οι φίλοι σαφώς και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί αυτή η αλλαγή.. Τελικά η ταινία τελειώνει, με το ότι αυτός είχε μπει σε ένα θίασο, και έπαιζε τον ναζί κι υποτίθεται ότι τα έκανε όλα αυτά για να μπει στο πετσί του ρόλου..
    Σε κανέναν δεν είπε τίποτα γιατί ένιωθε ότι θα τον αποπροσανατολίσουν..
    Αυτό που θέλω να πω εντέλει, είναι ότι σκέφτομαι μην παίζει τον Παπαμιχαήλ στην υπολοχαγό Νατάσα, ο Τσίπρας και στο τέλος τον φάνε άδικα κι αυτόν οι δικοί του...Αν θυμάσαι το τέλος της ταινίας..
    Παρατραβηγμένο θα μου πεις αλλά αν δεν παίζει αυτό τότε όντως θα παραδεχτώ κι εγώ ότι είναι μέγας κωλοτούμπας...
    Καλό βράδυ να χεις Πέτρο κι υπομονή κάνουμε μέχρι να πέσουν εντελώς οι μάσκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να πιστεύω ότι ο Τσίπρας έχει plan Β, και δεν εννοώ το νόμισμα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ηλίθιος ούτε αυτός ούτε ο Βαρουφάκης για να κάνουν τόσο παιδαριώδη λάθη. Λάθη που δεν θα κάναμε ούτε εμείς οι κοινοί θνητοί, όχι πολιτικοί και οικονομολόγοι καριέρας που έχουν μάθει να να επικοινωνούν αυτό που θέλουν με τον καλύτερο τρόπο.
      Δεν ξέρω μήπως όλα αυτά που διαρρέουν είναι σε μεταξύ τους συνεννόηση.
      Για δημιουργική ασάφεια είχε μιλήσει κάποτε ο Βαρουφάκης. Ελπίζω να συμβαίνει αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση είναι -το λιγότερο- επικίνδυνοι.
      Πάντως, ό,τι και να ισχύει, έχουν καταφέρει να μας ρίξουνε στα χάπια.

      Διαγραφή
  5. Ακούω και διαβάζω πολλά και διάφορα όπως όλοι μας και δεν ξέρω τι να πιστέψω !!!! Για τον Τσίπρα θέλω να πιστεύω ότι κάτι άλλο σκέφτεται στο βάθος του μυαλού του ( μπορεί απλά να είμαι φαντασιόπληκτη ) . Ο Βαρουφάκης επι πλέον μήπως σκόπιμα όπως λες και εσύ αφήνει να διαρρέουν μερικά !!! Τι σύγχυση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημιουργική σύγχυση ή τρικυμία εν κρανίω.
      Ότι και να πιστέψουμε...

      Διαγραφή
  6. Γεια σου, Πέτρο!

    Δεν υπάρχει αυτές τις μέρες κανάλι της διαπλοκής, βαρονία της φυλακής, έντυπο της πλοκής, και παλληκάρι της φακής, που να μην έχει στο στόχαστρο το Βαρουφάκη
    Ο Βαρουφάκης, με την ασυγκράτητη τάση του για δημοσιότητα, μπορεί να τους διευκολύνει άθελά του. Μπορεί απειρία και κάποιες παλινωδίες να έφθειραν το αρχικό του πολιτικό κεφάλαιο. Η ίδια η επίθεση όμως, συντονισμένη και χωρίς κανένα φραγμό, δεν έχει στόχο μόνο το πρόσωπό του. Μόνο την ηθική εξόντωση ενός ανθρώπου, που, όπως και να το δεις, σήκωσε ανάστημα στους δανειστές. Συνέβαλε στη διεθνοποίηση του ελληνικού δράματος. Έφερε στο προσκήνιο το αβίωτο το χρέους.
    Την κυβέρνηση και τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε έχουν ως στόχο οι ύαινες. Τον Τσίπρα που τον διάλεξε και τον στήριξε. Την ελληνική αντίσταση απέναντι στους δανειστές. Ο Βαρουφάκης είναι ο ιδανικός στόχος για να δυσφημιστεί μια τεράστια προσπάθεια. Θυμάστε στις κρίσιμες στιγμές, όταν οι εκβιασμοί κορυφώνονταν, για ποιο πράγμα κατηγορούσαν όλοι αυτοί, παρέα με τους δανειστές, την κυβέρνηση; Για έλλειψη σοβαρότητας. Για έλλειψη επεξεργασμένων προτάσεων. Για ελαφρότητα.
    Ε, ο Βαρουφάκης, φορτωμένος τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, γίνεται τώρα σαπούνι για το ξέπλυμά τους. Αν τον βγάλουν μάλιστα, εκτός από επιπόλαιο, και συνωμότη, και πραξικοπηματία, και πράκτορα της δραχμής, ακόμα καλύτερα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ας προσέξουν όμως, γιατί μ’ αυτά τα παράδοξα που κάνουν τους έρθει μπούμερανγκ κι αγιάσει ο Γιάνης...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο νάρκισσος και αν είναι ο Βαρουφάκης δεν μπορεί να μην έχει ακόμα καταλάβει πόσο κακό κάνει στην εικόνα του και στην επιστημονική του καριέρα αυτή η υπερ-προβολή. Μετά από 6 μήνες δεν μπορεί να μην έχει πάρει ακόμα χαμπάρι ότι τα μουμουέ τού κάνουν πλάκα.
      Πρέπει να τους γράψει κανονικά και να κοιτάξει τι θα κάνει (πολιτικά εννοώ) από εδώ και πέρα. Εκτός και αν η ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν απλά ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο πήρε σάρκα και οστά και σήμερα οδεύει προς το τέλος του.
      Κρίμα!
      Κρίμα γιατί αποδείχτηκε πολύ σκληρό καρύδι για τις μασέλες του γερμανού σακάτη στο μυαλό, της μπουκλωτής ολλανδέζας λούγκρας και της εν γένει ακρονεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής νομενκλατούρας, αλλά πολύ εύκολο θύμα της δημοσιοκαφρίλας.
      Και φτάσαμε στο σημείο από τα ‘Ωσαννά’ του λαού να περάσουμε στις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία από τα σκατά της πολιτικής που μας έφεραν μνημόνια, πείνα, δυστυχία, μετανάστευση, λουκέτα και αυτοκτονίες. Όλοι αυτοί είναι ακόμη έξω και θέλουν να βάλουν φυλακή τον Βαρουφάκη.
      Περιμένω εναγωνίως τώρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία, ποιοι ηλίθιοι, ξεπουλημένοι, ζώα και μαλάκες θα ψηφίσουν την άρση της ασυλίας του, και, κυρίως, ποιοι από αυτούς θα ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  7. Σαν τη Νικόλ κι εγώ...δεν ξέρω τι να πιστέψω, αλλά επιμένω να είμαι φαντασιόπληκτη όσο αναμένω τις εξελίξεις!
    Πάντως όλο αυτό με τον Βαρουφάκη με ξεπερνάει!!
    Βρήκαν τον ένοχο για όλα...μπράβο τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τον Βαρουφάκη να φάει όσο ξύλο θέλουν να του δώσουν.
      Όχι μόνο έχει αποδείξει πως αντέχει, είμαι σίγουρος πως το απολαμβάνει και κάνει σε όλους τους επικριτές του πλάκα.
      Άντεξε το πρεσσάρισμα από το φον Καρότση, την ψηλή Ολλανδέζα, τον Φινλανδό φασίστα και όλα τα υπόλοιπα φασιστοειδή ευρωκαθάρματα, στον Τελεία θα κωλώσει;

      Διαγραφή
  8. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς, Πέτρο!
    Τα λες τόσο σωστά, με γνήσια κι ωμή αλήθεια, όπως τα νοιώθει ο καθένας μας!
    Δεν ξέρω αν υπάρχει plan B, αλλά η βάρκα μπάζει νερά. Αν γίνει μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, μπορεί να ξεκινήσει πάλι μια ελπίδα...Όμως αν σε μία ώρα αλλάζοντας τα ΑΦΜ? και περνάμε στη δραχμή? Τι είναι όλα αυτά? Έτσι απροετοίμαστοι??? Υπάρχει και το ρήγμα διαφωνίας των Λαφαζανο-Στρατούληδων κλπ. και δεν ξέρει κανείς μας που πάμε. Όσο για την εκδήλωση της Κωνσταντοπούλου, ντροπή που δεν παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός, απ' τους άλλους το περίμενα. Νομίζω πως ζούμε ένα κακό όνειρο κι όπου να 'ναι η αυγή θα φέξει, να μας ξυπνήσει δίπλα σ' αυτά που ελπίζαμε...! Οψόμεθα...
    Να είσαι καλά Πέτρο και να έχεις ένα όμορφο ΣΚο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κατηγορούσα τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα για ανεύθυνους και λαοπλάνους που μας γέμισαν με προεκλογικά φούμαρα για σκληρή (μέχρι εξαντλήσεως) διαπραγμάτευση, αν πήγαιναν στους δανειστές χωρίς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα εναλλακτικό σχέδιο.
      Είναι αδύνατον να κυκλοφορείς νύχτα, μόνος σου, στα σκοτάδια, σε μια γειτονιά με φονιάδες και να μην έχεις ούτε ένα στιλέτο στην κωλότσεπη. Μακάρι να μη το χρησιμοποιήσεις ποτέ, αν θέλεις όμως να επιβιώσεις πρέπει να το έχεις μαζί σου.

      Προφανώς οι επικριτές του Βαρουφάκη -και τελικά του Τσίπρα αφού ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βγήκε χτες στη Βουλή και παραδέχτηκε ότι αυτός είναι που ζήτησε από τον Γιάνη να εκπονήσει ένα σχέδιο άμυνας κατά των ευρωεκβιαστών- και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση, τα βοθροκάναλα, τους ευρωλιγούρηδες, αρκούνται σε κυβερνήσεις που δεν έχουν τίποτα άλλο να σκεφτούν πέραν του ευρώ. Αρκούνται σε κυβερνήσεις που κάνουν το παν, κάθε δυνατή υποχώρηση, αρκεί να μείνουμε στο γερμανικό ευρώ, ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται.
      Ένα μεγάλο μπράβο στο λαό που αποδέχεται και ψηφίζει αυτές τις κυβερνήσεις μαριονέτες.

      Κατερίνα, οι Λαφαζάνης και Στρατούλης (και άλλοι πολλοί), εξακολουθούν να λένε αυτά που έλεγαν χρόνια τώρα, ακόμη και πριν τις πρόσφατες εκλογές, ακόμη και μετά από αυτές όταν υπουργοποιήθηκαν. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις τους, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για ήξεις-αφήξεις, δεν μπορεί να τους προσάψει πολιτική μετάλλαξη μόλις ζέσταναν τις καρέκλες της εξουσίας.

      Επέτρεψέ μου να νομίζω πως, παρά την υπερπροβολή των θέσεων Βαρουφάκη, όπου ο ίδιος προσωπικά έχει την απόλυτη ευθύνη, αυτά που έχουν έως τώρα γίνει γνωστά είναι μόνο μερικά κομμάτια του παζλ και όχι όλο το σχέδιο.
      Όσο άπειρος και να είναι στην πολιτική, δεν μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνος ώστε να αποκαλύπτει όλες του τις κινήσεις.
      Όταν θα έρθει η ώρα να πάμε στη δραχμή, όταν δηλαδή θα έχουν ξεπουληθεί τα πάντα και οι μισοί θα έχουμε φύγει μετανάστες, τότε όσοι έχουν απομείνει θα παρακαλάνε γονατιστοί τον Γιάνη να τους βοηθήσει.
      Εγώ στη θέση του θα αρνιόμουν, γιατί ως λαός έχουμε αποδείξει ότι μας αξίζει το φτύσιμο.
      Από τα ΖΗΤΩ περνάμε πολύ εύκολα στο λιθοβολισμό.

      Καλό μήνα να έχεις και καλό σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
    2. Δεν κατηγορώ πρόσωπα, αλλά παρατηρώ λάθος χειρισμούς και πολιτικές αστοχίες, Πέτρο. Σαφώς κι έπρεπε να υπάρχει ένα plan Β, όπως είχαν κι οι εταίροι για μας, αλλά με σωστή υποδομή, με σοβαρή προετοιμασία, με γρήγορους ρυθμούς, με έγκυρη ενημέρωση προς το λαό. Δεν εστιάζω στα πρόσωπα, αλλά στην ικανότητα της πολιτικής θέσης που κατέχουν και στην ευελιξία μιας τακτικής. Ίσως να θέλουν να προβάλλουν τον εαυτόν τους, π.χ. Βαρουφάκης, δεν μ’ ενοχλεί καθόλου αυτό, αν συνοδεύεται από μια δυναμική αντιμετώπιση κι αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.
      H αλήθεια Πέτρο είναι πως έχουμε μπροστά μας ένα μνημόνιο βάρβαρο, όπου κανείς μας δεν θα μπορεί να ζήσει μέσα σ’ αυτή τη φρικτή λιτότητα και φοροεπιδρομή, που μας επέβαλαν οι οικονομικοί δολοφόνοι της Ευρώπης. Τιμωρείται ένας ολόκληρος λαός, που ψήφισε πρώτη φορά αριστερά, για να μη γίνει το παράδειγμά του μεταδοτικό στις επικείμενες εκλογές Πορτογαλίας κι Ισπανίας. Είμαστε στην Ευρώπη της Μέρκελ και στην ευρωζώνη του Σόϊμπλε, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.
      Είναι ένα τεράστιο δίλημμα... Τι να επιλέξει κανείς?
      Εκείνοι έχουν τα λεφτά, έχουν τα μέσα προπαγάνδας και διαστρέβλωσης, εκείνοι έχουν τη στήριξη των έσω κι έξω, εκείνοι προκαλούν την οικονομική ασφυξία στη χώρα, διότι δεν θέλουν τον Σύριζα!
      Πιστεύω πως ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί αξίζει να συνεχίσουμε με μια τέτοια βάναυση συμφωνία και τι θα κερδίσουμε απ’ αυτήν, αλλά και τι θα χάσουμε αν δεν τη δεχτούμε.
      Έτσι αντί να ψάχνονται με ατέρμονες συζητήσεις για το ναι ή για το όχι οι “διαφωνούντες”, να γίνουν όλοι μια γροθιά και να παλέψουν γι’ αυτά, που η καρδιά κι ο νους μπορεί ν’ απαγορεύει, μα οφείλουν να πράξουν γενναία ό,τι η στιγμή, η πολιτική κι η ιστορία υπαγορεύει.
      Μακάρι να γίνει το καλύτερο για όλους κι ας το ελπίσουμε!
      Να είσαι καλά Πέτρο και να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει η συζήτηση που ανοίξαμε, την βρίσκω ιδιαίτερα δημιουργική.
      Το τελευταίο σου σχόλιο είναι σαν να το έγραψα εγώ. Ταυτίζομαι απόλυτα. Εκτός από την τελευταία παράγραφο.

      Ο ίδιος ο Τσίπρας παραδέχτηκε ότι δεν πιστεύει σε αυτό το μνημόνιο, ξέρει πως είναι καταστροφικό, αλλά …«δεν υπήρχε άλλη λύση» (κουραφέξαλα!). Παρότι δεν πιστεύει ότι θα μας βοηθήσει (το αντίθετο, τους δανειστές και τους κερδοσκόπους θα γεμίσει με λεφτά), υποχρεώθηκε απ’ ότι μας είπε να το αποδεχτεί και να το φέρει με διαδικασία fast truck στη Βουλή να ψηφιστεί (διαδικασία που στην αντιπολίτευση απεχθανόταν), φυσικά για να το διαβάσουν όσο γίνεται λιγότεροι και να το ψηφίσουν όλοι σαν πρόβατα.

      Από την άλλη βρίσκονται αυτοί (οι «διαφωνούντες» όπως τους αποκαλείς) που λένε ακριβώς τα ίδια με αυτά που έλεγαν πριν 10 μέρες, 6 μήνες, 1 χρόνο, 5 χρόνια. Ακριβώς τα ίδια με αυτά που έλεγε και ο Τσίπρας πριν 1 μήνα (σήμερα έχουμε τα «γενέθλια» του δημοψηφίσματος, όπου ο Τσίπρας μας είχε ζητήσει να στείλουμε στην Ευρώπη ένα βροντερό ΟΧΙ στη λιτότητα και στη συνέχιση των μνημονίων).

      Επειδή ο Τσίπρας μεταλλάχτηκε, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι.

      Κατερίνα, αργά ή γρήγορα θα πάμε στη δραχμή αφού πρώτα έχουμε ρίξει άφθονο κλάμα. Πρόκειται να επέλθει τόσο μεγάλη καταστροφή στη χώρα που θα παρακαλάμε γονατιστοί να μας διώξουν και να πάμε σε εθνικό νόμισμα.

      Θα σου πρότεινα να δεις ένα [βίντεο] 6 μόλις λεπτών από γερμανικό κανάλι όπου εξηγούνται τα …ανεξήγητα. Τότε θα καταλάβεις που το πάνε. Τότε θα καταλάβεις πόσο μεγάλο είναι το έγκλημα κατά της χώρας σου.
      Πρόκειται για Δημοσιογραφία με το Δ κεφαλαίο, τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε 200 κανάλια, 200 ραδιόφωνα, 200 εφημερίδες, 1000 δημοσιογράφους, 20 εκπομπές μαγειρικής, 20 εκπομπές κλειδαρότρυπας, 20 εκπομπές για το ποδόσφαιρο, και δεν ασχολείται κανένας με την διάλυση της Ελλάδας! Παρακολούθησέ το για να διαπιστώσεις τον ρόλο του Σόιμπλε και αν θέλεις συνεχίζουμε την κουβέντα αν πρέπει οι «διαφωνούντες» να γίνουν μια γροθιά και να συναινέσουν στο έγκλημα.

      Διαγραφή
    4. Κι εμένα μου αρέσει η συζήτηση μας και χαίρομαι που μου δίνεις χώρο να εκφράζομαι ελεύθερα, Πέτρο.
      Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, το συζητάμε και με τον άντρα μου, αν από το 2010 είχαμε το εθνικό μας νόμισμα, μετά από μια 5ετία πίκρας, πόνου και δακρύων, σήμερα θα είχαμε μια μικρή σπίθα ανάκαμψης και χωρίς να έχει ξεπουληθεί η Ελλάδα. Κάποια παρόμοια video όπως αυτό που μου πρότεινες έχω δει κι εγώ, όχι για τ’ αεροδρόμια αλλά, για τα τρένα, για το φυσικό αέριο, για τον ΟΛΠ, όπου οι αντιστάσεις φαίνεται να είναι λυσσαλέες σε κάθε Ελληνική πρωτοβουλία, από το “στρατηγείο” της Γερμανίας. Είναι λυπηρό έως τραγικό, οι δημοσιογραφίσκοι των βοθροκάναλων που λες κι εσύ, να προπαγανδίζουν ασύστολα θετικά και να ωραιοποιούν καταστάσεις όταν η χώρα βρίσκεται υπό γερμανοευρωπαϊκή κατοχή και να εκθειάζουν τον μνημονιακό ολετήρα των Μερκελο-Σόϊμπλε. Είναι πιο ξένοι κι απ’ τους ξένους, άνε κι εκείνοι δυστυχώς καλά κάνουν, τα συμφέροντα τους προστατεύουν και διαφυλάττουν, γι’ αυτό, απ’ ότι διάβασα, οι Γερμανοί επαναπατρίζουν και τον “χρυσό” τους από τα θησαυροφυλάκια της Ν. Υόρκης, το ίδιο κάνουν οι Ολλανδοί κι οι Φιλανδοί, άραγε τι γνωρίζουν και τι σχεδιάζουν?
      Εμείς τι κάνουμε Πέτρο? που ανακυκλώνουμε το θάνατο της πατρίδας κι αναμασάμε τους θρήνους μας. 3 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ο μη ενεργός πληθυσμός της πατρίδας, με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και είναι η 4η χώρα στον κόσμο στην μείωση πληθυσμού, από τότε που εγκλωβίστηκε στα φονικά μνημόνια. Κι ακόμα μπροστά μας, έχουμε τη νέα, δύσκολη συνθήκη και πρέπει να εισάγουμε “μέσα” μας, νέους όρους, σε όσα μας συμβαίνουν· διαιρέσεις, εντάσεις, αντιφάσεις, συνοχή, συνενοχή, σύμπνοια, διαφωνία, ρήξη χρέος, ελλείμματα κλπ. κλπ. κι ολοένα θα βαραίνει η καθημερινότητα και θ’ αδειάζει η ζωή μας. Γι’ αυτό και στο προηγούμενο σχόλιο έγραψα, μπορεί να αρνείται η καρδιά στα “πισωγυρίσματα” αλλά όταν οι καιροί το απαιτούν, η πατρίδα το χρειάζεται κι όταν ο λαός λιμοκτονεί και ζει με βαρβαρότητα νέων μέτρων, πρέπει να τολμάς, με στρατηγική, με πολιτική πειθώ, με συγκρούσεις αν χρειαστεί και να χαράζεις το όραμα που υποσχέθηκες και που σου εμπιστεύτηκαν.
      Γι’ αυτό γίνεσαι αρχηγός και ηγέτης, αλλιώς....
      Τι άλλο να πει κανείς, οψόμεθα Πέτρο.
      Να έχεις ένα όμορφο και δροσερό απόγευμα!

      Διαγραφή
    5. Τώρα τελευταία (μετά το δημοψήφισμα) έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν είναι μόνο οι τροικανοί που αντιδρούν σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως ο Τσίπρας και ο στενός πυρήνας γύρω από αυτόν, επίσης αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Έχω αρχίσει να πείθομαι ότι αφομοίωσαν τόσο πολύ το νεοφερμένο μνημόνιο που κοντεύουν να πιστέψουν πως είναι δικό τους παιδί.

      Από λυπηρό έως χυδαίο!

      Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να ανακυκλώνουμε πωλητικούς με πωλητικούς. Αλλάζουμε τις κυβερνητικές μουτσούνες, αυτοί δεν εννοούν να αλλάξουν πολιτική. Σ’ αυτή την ανάπηρη δημοκρατία ο λαός (υποτίθεται) αλλάζει τις κυβερνήσεις, έλα όμως που αλλάζει μόνο τα πρόσωπα. Οι πωλητικές έρχονται γραμμένες από το ανάπηρο μυαλό και οι δικοί μας αρκούνται κάθε τόσο στα διαγγέλματα.

      Δυστυχώς αποδείχθηκαν και αυτοί λίγοι.

      Ο λαός τους έχει προσπεράσει προ πολλού και κάτι σαχλαμαρογκάλοπ με αυτοδυναμίες είναι για εσωκομματική κατανάλωση και ξεκαθάρισμα εσωτερικών λογαριασμών.
      Κάτι που δεν αφορά καθόλου το λαό.
      Και θα το μάθουν στην κάλπη!

      Διαγραφή