Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

61,31% - 38,69%. Γράφτηκε Ιστορία



Όλα τα λείψανα ανέβηκαν στην πίστα να κάνουν πρόγραμμα. Είδα να βγαίνουν από τους τάφους τα πωλητικά ζόμπι της τεσσαρακονταετούς ατιμίας, της απατεωνιάς, της κραιπάλης, της μάσας και των ψεμάτων.
Είχα αποφασίσει τι θα ψηφίσω, αλλά όσο έβλεπα να περνάει μπροστά από τα μάτια μου αυτή η πωλητική φάρα, τόσο έβραζα μέσα μου. Και φυσικά ψήφισα ΟΧΙ.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί είδα τον γκαντεμόσαυρο να βγαίνει από τις σπηλιές και να περιφέρεται. Είδα το σάβανο να κυκλοφορεί μπροστά από τη Βουλή που μόλυνε επί δεκαετίες με τη θλιβερή του παρουσία, υποβασταζόμενο από τα δεκανίκια του αμοραλισμού και της χρόνιας αναισθησίας που τον δέρνει.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί είδα το γερμανοτραφές μπασμένο να νομίζει ότι μπορεί να καθοδηγήσει την πολιτική μου σκέψη: "Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ. Οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Όμως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Με το ΝΑΙ θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα.".
Αν βγει το ΟΧΙ θα μαδήσω τις ελιές μου, φέρεται να είπε.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί είδα τον επί 5 χρόνια εξαφανισμένο Βούδα να ξεμουγκαίνεται: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς.  Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων."
Ότι είπε και ο κινέζος πιο πάνω, τσόνταρε όμως και την απειλή των συνόρων. Μίλησε ο υπεύθυνος πωλητικός, που αφού βίασε φύσει και παρά φύσει την ελληνική οικονομία με εκείνον τον ανεκδιήγητο αλογογκούφυ, ύστερα ψήφισε ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια. Μίλησε αυτός που για 5 χρόνια, οι ελάχιστες φορές που άνοιγε το στόμα του για να μιλήσει και όχι να φάει ήταν προς το σουβλατζίδικο: "Έλα… εγώ είμαι… γράφεις;"  

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί διάβασα πως ο γιωργάκης Παπανδρέου, αφού ανέλυσε το …σκεπτικό του (αυτό που έχει, μη γελάτε εκεί κάτω) και υποστήριξε ότι η είσοδος του κόμματος του στη Βουλή θα επιβάλλει τις συνεργασίες με το πρώτο κόμμα (Ωχ Παναγία μου…!) αναρωτήθηκε αν ο Σύριζα λέει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Ε;
Έπρεπε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να έχει επέμβει ήδη. Μα να μη βρίσκεται ένας ψυχίατρος να του υπογράψει το πιστοποιητικό;!

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί άκουσα τον Άκη μέσα από τα ανάκτορα του Κορυδαλλού όπου παραθερίζει και τις four seasons: "Δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας για την οποία τόσο αγωνιστήκαμε."
Ο σύντροφος Άκης εκεί που φιλοξενείται έχει ένα βασικό πρόβλημα. Ανησυχεί μήπως βγούμε από το ευρώ και σταματήσει η φυλακή να του παρέχει απρόσκοπτα σολομό Βουργουνδίας και πάπια Πεκίνου. Ούτε η Βουργουνδία ούτε το Πεκίνο παίρνουν δραχμές.
Φίλτατε Άκη, θα σου έλεγα να πας στο διάολο, αλλά δεν μου φταίει κι αυτός.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί άκουσα τον Πάγκαλο να μιλάει για
πραξικόπημα,
σαφή και ωμή παραβίαση του Συντάγματος (Σύνταγμα το οποίο αγνοεί η Ολομέλεια του ΣτΕ και απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος),
αλήτικη ομάδα κακοποιών που κυβερνάει τη χώρα (μαζί με το εκλογικό Σώμα που υποθάλπει εγκληματίες),
ενώ τους θεωρεί υπεύθυνους για τα εγκλήματα και τις ανθρωποκτονίες που έχουν γίνει αυτή την εποχή (π.χ. νεκροί στη Marfin).
Και συμπλήρωσε: "Εγώ θέλω να γίνω, εγώ υπουργός Εξωτερικών και να πάω και να αποσπάσω καλύτερο συμβιβασμό. Αν με ρωτήσετε εάν σας αρέσει αυτός ο συμβιβασμός ή όχι, θα απαντήσω όχι. Εγώ θέλω να ψηφίσω όχι στον Τσίπρα, όχι στην εγκληματική παρέα του, όχι στην παραβίαση του Συντάγματος, όχι στην καταπάτηση κάθε νόμου και κάθε εθίμου, που μάς έκανε να ζούμε μέσα σε μια πολιτισμένη μέχρι τώρα, όχι στη δραχμή, όχι στην επιστροφή του κόσμου στην κομμουνιστική δικτατορία και αυτό το όχι είναι «ναι». Με το «ναι» προσπαθώ να αποφύγω όλα αυτά."
Να σε στείλουμε υπουργό Εξωτερικών (μιας και ο υπουργός Εξωτερικών πηγαίνει στα γιούρογκρουπ) για να αποσπάσεις τη διαβεβαίωση πως θα διώξουν τον Τσίπρα και θα μας κρατήσουν στο ευρώ.
Γουάου!!
Ερώτηση προς άχρηστη σκατοσακούλα: Αν αράδιασες τόσες πολλές χοντρομαλακίες για να με πείσεις για το ΝΑΙ, ποια απάντηση όφειλα να σου στείλω από την κάλπη;

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί άκουσα ότι το βλαστάρι του οίκου των γλύξμπουργκ έκανε ηχηρή παρέμβαση (κάτι σαν πεταλούδα που κλάνει) υπέρ του ΝΑΙ. Τελείωσα τα χαρτομάντιλα στο σπίτι και μετά πήρα σβάρνα τις κουρτίνες να σκουπίζομαι.
Ποτάνα κενωνία που άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια!

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί είδα το κατασκεύασμα των δισκογραφικών και των μίντια να λέει ξεδιάντροπα στους συμπολίτες μου που τους βασάνισε η κλίκα του ότι μαζί με όλους έκανε και αυτός θυσίες και υπέφερε. Δεν θα σε ρωτήσω Sakis αν έδωσες ποτέ χρήματα σε φτωχούς και άστεγους χωρίς να είναι μαζί οι κάμερες και η Βαρδινογιάννη με το τσιμενταρισμένο πρόσωπο. Θα σε ρωτήσω αν έδωσες ποτέ έστω και τα αποφόρια σου. Αν χάρισες έστω και ένα μεταχειρισμένο ζευγάρι παπούτσια από τις εκατοντάδες που έχεις.
Πολύ θα ήθελα να μάθω Sakis ποιος πλήρωσε αυτή τη μαλακία που πρωταγωνιστούσες και ποιος σου έγραψε τα λόγια. Να υποθέσω πως ήταν δική σου η πρωτοβουλία και η χρηματοδότηση;
Πάντως μπορεί να έγινες σούργελο στο πανελλήνιο (μέχρι που τελικά κατέβηκε αυτή η αηδία), βγήκε όμως και ένα καλό. Κοίτα ποιος άλλος βρέθηκε στο συλ-αλητήριο του ΝΑΙ.


Επιτέλους βρε, να μονιάσετε.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί είδα το φιλομνημονιακό σούργελο που δεν έχει αφήσει ξαπλώστρα στην Ψαρρού που να μην αράξει τον κώλο του να μου λέει ότι χρεοκοπία σημαίνει να μην μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογή σε άιφον με ελληνική πιστωτική κάρτα.
Εγώ γελοίε έκανα απεξάρτηση. Τα καντήλια στα κατεβάζω χωρίς εφαρμογή και χωρίς πιστωτική.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί δεν έπεσε ο πολυέλαιος όταν ο Άνθιμος [έκανε κήρυγμα] στο εκκλησίασμα υπέρ του ΝΑΙ. Αν έπεφτε και τον πλάκωνε θα ψήφιζα ΝΑΙ στο ερώτημα: “να τον σηκώσουμε από βδομάδα”;

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί [είδα] το σίχαμα Μπογδάνο να κλαίει στο ελβετικό κανάλι SRF γιατί… "γιατί η κυβέρνηση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε απολυταρχικό καθεστώς. Θλίβομαι και ντρέπομαι, δεν μπορείτε να φανταστείτε πως νιώθω… Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο… Είναι χειρότερα από ό,τι φαντάζεστε."
Στην ερώτηση τι νιώθει όταν περπατάει στο δρόμο απάντησε ‘ντροπή’. Ο Ελβετός δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε για ποιο απ’ όλα που λέει και κάνει ντρέπεται, γιατί ακόμα θα μίλαγαν.
Λιγδάνο, αν αυτό σε "ανεβάζει" να ξέρεις πως ανάμεσα στους χιλιάδες λόγους που είχα για να ψηφίσω ΟΧΙ, ήσουν μέσα στο top 10.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί είδα τα κανάλια που ζέχνουν διαπλοκή και καμαρίλα για πρώτη φορά στην ιστορία τους να ομονοούν στον ίδιο κοινό σκοπό: στην πτώση της κυβέρνησης. Όλοι μαζί ενωμένοι να παίζουν το ίδιο εργάκι νυχθημερόν.



Ενώ το Μέγκα κατασκεύασε εκπομπή …επικαιρότητας υπό τον τίτλο «Ελλάδα ώρα μηδέν» όπου σε προϊδεάζει πως αφού τρέξεις για ένα γρήγορο κατούρημα, πάρε πατατάκια και μπύρες. Το θρίλερ αρχίζει:





      Όσα χρόνια ζείτε έχετε δει ποτέ κάτι τέτοιο;;;


Ψήφισα ΟΧΙ γιατί είδα τους μεγαλοσυνδικαλησταράδες του νουδουπασόκ να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος. Η ξεφτιλισμένη/διαπλεκόμενη ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ελέω των μαλάκηδων που εμπιστεύονται ακόμη τον συνδικαλισμό σ’ αυτή τη χώρα) μετά από 5 χρόνια εξαθλίωσης του λαού και θεσμοθέτησης συνθηκών γαλέρας για όσους απέμειναν να εργάζονται, βγήκε να ψελίσει ότι δεν θέλει να εκφράσει ο λαός γνώμη.

Αφιερωμένο:

Η γνωστή πατσαβούρα έδωσε ρέστα:



Όποιος δεν είχε τα 4,25€ για να μάθει ότι οι έλληνες προτιμάμε κατά 57% το οποιοδήποτε μνημόνιο, μπορούσε να μπει στο διαδικτυακό protothema και να [ενημερωθεί] ότι:


 
Όλες αυτές οι λέρες που αλυχτούσαν χωρίς ωράριο κατάφεραν το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ο κόσμος ξύπνησε. Δεν ξέρω πότε θα καταφέρετε να τον ξανακοιμήσετε, αλλά ξύπνησε.
Ξύπνησε και με την ψήφο του πήρε στο κυνήγι και τον φόβο και την τρομοκρατία και την αλητεία και τα ψέματα που του πουλάγατε τόσα χρόνια.
Και δεν θα αργήσει η ώρα που θα πάρει στο κυνήγι κι εσάς.

Ψήφισα ΟΧΙ γιατί πηδήξατε τον εγκέφαλο 10 εκατομμυρίων ανθρώπων ότι ο Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να δώσει αυτή την εντολή και πως αποτελεί απόφαση της ΕΚΤ. Μέχρι που ήρθε και [το δημοσίευμα των New York Times] και ξεβρακωθήκατε τελείως:

“Even the latest proposal from the creditors was too lenient toward the Greeks, Mr. Schäuble argued, saying that he saw little chance that he could get it past the German Bundestag, the national parliament of the Federal Republic of Germany.
The only solution here is capital controls, he said, his voice rising.”

Ο σακάτης στο μυαλό αναγνώρισε ως πολύ επιεική την πρόταση των πιστωτών (τη δική του) και ύστερα ανακοίνωσε πως η μόνη λύση είναι ο έλεγχος κεφαλαίων, ή capital controls όπως τον λένε οι σπουδαγμένοι.
Αυτή τη ...λύση πρότεινε ο Σόιμπλε στον Ντράγκι και φυσικά ο φλώρος είπε το ναι.

Όλους αυτούς είχα στο μυαλό μου την εβδομάδα που πέρασε. Από τη μια πλευρά της ζυγαριάς αυτοί και από την άλλη τα παιδιά μας που μετανάστευσαν, τους φτωχούς, τους πεθαμένους. Δεν σκέφτηκα ούτε για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου άλλη επιλογή. Αν εξαιρέσω τα παιδιά μου, αυτό το ΟΧΙ είναι ότι πιο ωραίο έχω κάνει στη ζωή μου.

Μετά από πολύ πολύ καιρό, την Κυριακή το βράδυ άνοιξα το κουτί. Δούλευα μέχρι τις 11 και δεν πρόλαβα να δω πόσα κόμπλεξ ξέρασαν στα πάνελ τα μνημονιακά σούργελα που κάνουν περατζάδα για να διασκεδάσουν το φιλοθεάμον κοινό και να πάρουν το κατιτί τους. Και ξέρετε γιατί το έκανα; Γιατί τόσα χρόνια άκουγα να λένε για μ…νιά κλαμένα και δεν είχα δει. Εκείνο το βράδυ είδα πολλά…

Παρατήρηση: Αφού όλα τα παραπάνω ζωντόβολα επί μια εβδομάδα μας γάνωσαν το μυαλό με οποιαδήποτε μαλακία μπορούσαν να επιστρατεύσουν, αφού ούρλιαξαν επί μια εβδομάδα πως το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και έξοδο από το ευρώ, από την ώρα που άρχισαν να έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα το γύρισαν τούμπα (προσφιλής τακτική): "Αυτό το 60% είναι μια ξεκάθαρη εντολή του ελληνικού λαού προς τον πρωθυπουργό για παραμονή της χώρας στο ευρώ."
Όταν σας λέω ότι είναι τέρμα μαλάκες μου λέτε να μιλάω καλύτερα!

ΥΓ: Τελικά για να καταλάβω, κάναμε δημοψήφισμα για να φύγει ο Σαμαράς; 
Και δεν το λέγατε τόσο καιρό; Αυτό χρειαζόταν για να απαλλαγούμε από δαύτον; Να είναι άραγε σύμπτωση που και το προηγούμενο δημοψήφισμα έγινε για να φύγει ένας γελοίος;
Σύντροφε Αλέξη, μήπως το θέμα δημοψήφισμα να το ξανασκεφτείς; Ξέρεις πόσοι γελοίοι έχουν ξεμείνει και περιμένουν τη σειρά τους;




26 σχόλια:

  1. Καλά το Μητσοτακέικο παίζει να ψήφισε και όχι...
    Πάντως το κορυφαίο το είπε φίλος χθες που βλέπαμε τα αποτελέσματα μαζί: ''Όχι ΕΡΤ απόψε, ΣΚΑΙ βάλε να δούμε τι μούτρα θα' χουν''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη βλέπω μόνο ΕΡΤ και τίποτα άλλο (από την ημέρα που άνοιξε).
      Τις περισσότερες ώρες της ημέρας "παίζει" διαδικτυακά και στον υπολογιστή μου. Αρνούμαι να συμμετέχω στης διαστροφή που μου σερβίρουν όλοι οι υπόλοιποι.
      Με το Μητσοτακέικο σε παρακαλω να προσέχουμε λιγο. Ξέρεις ότι ακούγεται το όνομα του κυριακούλη για πρόεδρος της νουδού;
      Οι εσκιμώοι στα ιγκλού έχουνε ξεπατωθεί στο γέλιο...

      Διαγραφή
  2. Μια και το θύμισε η Νίκη παραπάνω, κι εμείς είπαμε να βάλουμε να δούμε Άδωνι να γελάσουμε!
    Και γαμώτο χάσαμε ζωντανή σύνδεση το χαμό με τον Ψαριανό στο Μέγκα...

    Τα κανάλια έκαναν άριστα τη δουλειά (του ΣΥΡΙΖΑ)
    Εγώ λέω να μην τα κλείσει, ώστε στις εκλογές να πάρει 70%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν θα ήθελα, ούτε και ζήτησα να κλείσει κανένα βοθροκάναλο. Υπάρχει μαλάκας κόσμος που φτιάχνεται με αυτού του είδους την "ενημέρωση". Αυτό όμως που απαιτώ και απαιτούμε όλοι μας είναι να πληρώσουν τις άδειες, και για από εδώ και πέρα και για τα προηγούμενα χρόνια.

      Παίρνοντας οι καναλάρχες αφειδώς θαλασσοδάνεια (και ποδοσφαιρικές ομάδες) έφτιαξαν μια εμετική παρέα διαπλοκής. Πληρώνουν τα πρόθυμα παπαγαλάκια για να ουρλιάζουν (προσφάτως και να κλαίνε) στην τηλεόραση, μήπως και τρομοκρατήσουν κανα γεροντάκι.

      Δεν θέλω να πληρώσουν για τα ψέματα που αράδιασαν και αραδιάζουν, Δημοκρατία έχουμε, θέλω όμως να πληρώσουν τους φόρους τους όπως όλοι μας. Επειδή ακριβώς έχουμε δημοκρατία και δεν πρέπει να την βλέπουμε και να την βλέπουν μονόπαντα, κάτω από τα ονόματα πωλητικών και επιχειρηματιών που φοροδιέφυγαν, ας γράφουν και τα δικά τους ονόματα και πόσο χρωστάει ο καθένας.

      Διαγραφή
  3. το οχι μας ηταν ηχηρο! μπορουσαμε κι αλλο αλλα καποιοι φοβηθηκαν. τελος η τρομοκρατια ομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προχτεσινό ΟΧΙ, αν η κυβέρνηση δεν κάνει λάθη, αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη.

      Διαγραφή
  4. Πόσο αναλυτικά τα έγραψες Πέτρο μας και πόσο σπουδαία αναλύεις πρόσωπα και πρακτικές που όζουν εμπάθειας και μικροπρέπειας! Όλα τα διαπλεκόμενα κωλ@κάναλα με τους εντεταλμένους δημοσιογραφίσκους, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπου τύπου και μη, επιστράτευσαν ακόμη και τα ζόμπι όπως έγραψες κι εσύ, γιατί μάλλον δεν κατάλαβαν πως ο κόσμος πια τους έφτυσε, τους βαρέθηκε, τους διέγραψε! Όόόόόόλους αυτούς που αναγράφεις κι άλλη τόσοι, έχουν σημαντικά "πτυχία" στην προπαγάνδα και σπουδαία εμπειρία στον εκφοβισμό.
    Δεν τους βγήκε το "ΝΑΙ" και το γύρισαν πάλι στις τράπεζες! Υπάρχουν κάποιοι που σαν ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ υποθάλπτουν δικαιώματα κι αξίες. Δεν τους πέρασε ευτυχώς και Δεν θα τους περάσει ούτε στην πορεία! Είμαστε πολλοί και περισσότεροι!
    Να είσαι καλά Πέτρο και πάντα στις επάλξεις με τα σπουδαία και χρήσιμα κείμενα που δημοσιοποιείς! Καλό απόγευμα με δύναμη και αντοχή!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ και η Κορομηλά, ΝΑΙ και η Βάνα Μπάρμπα, ΝΑΙ και η Βανδή και άλλοι πολλοί του λάιφ στάιλ γιατί κάποιος τους είπε ότι μας ενδιαφέρει η δική τους άποψη.
      Πότε πήγαν σε έναν τσαγκάρη, σε μια σερβιτόρα, σε έναν φούρναρη, σε έναν βιοπαλαιστή την ώρα που δουλεύει να του πάρουν συνέντευξη; Νομίζουν ότι οι αναγνωρίσιμοι μπορούν να επηρεάσουν στο ελάχιστο την κρίση του ψηφοφόρου;
      Ας κάτσει η κα Κορομηλά να μιλήσει για θέματα τηλεόρασης που κατέχει. Άποψη για το δημοψήφισμα μπορεί να έχει ο καθένας μας ως πολίτης.
      Αυτό που με διαολίζει Κατερίνα είναι που εξακολουθούν να μας θεωρούν χάπατα!
      Ας φτιάξουν ένα συνδρομητικό κανάλι για να εμφανίζονται οι φωτεινοί παντογνώστες και να αναλύουν τις απόψεις τους. Οι υπόλοιποι έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα να βλέπουν κάθε τρεις και λίγο έναν "επώνυμο" να τους αραδιάζει τρίχες.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρεις πόσο καλό μου κάνει να σε διαβάζω. Λες και είσαι στο μυαλό μου.Εγώ ακόμα δεν είμαι ευχαριστημένη...θα είμαι όταν τους χώσουν όλους μέσα ξεκινώντας από τα κανάλια! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σημερινή κυβέρνηση θα μείνει στην Ιστορία για πολλά. Ένα από αυτά που προσωπικά επιθυμώ είναι να στείλει στη Δικαιοσύνη τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους. Αν δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία (εννοείται μόνο των ενόχων) τα λάθη θα επαναληφθούν.
      Ας δείξει η κυβέρνηση την πρόθεση εξιχνίασης των εγκλημάτων. Δεν ζητάει κανένας μας ούτε να πάρει προσωπική εκδίκηση ούτε να τιμωρηθούν αθώοι επειδή απλά είναι ιδεολογικά αντίπαλοι. Θέλουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για να μάθουμε κάποτε, εκείνο το "μαζί τα φάγαμε", πως ακριβώς επιμερίζεται!
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  6. Δεν χρειάζεται νομίζω να σου πω πως συμφωνώ... και το ξέρεις και ίσως δεν σε αφορά καν. Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι πώς άντεξες να δεις και να ακούσεις όλα αυτά χωρίς να σπάσεις τη tv, βρε Πέτρο. Τα άκουγα από φίλους και έβραζα, αν άνοιγα τηλεόραση, σίγουρα θα την είχα σπάσει!...
    Respect!!!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχω πει πολλές φορές ότι δεν παρακολουθώ τηλεόραση, εννοώ τα βοθροκάναλα. Βλέπω μόνο ΕΡΤ.

      Το βράδυ των εκλογών εργαζόμουν (μέχρι αργά) και φυσικά δεν είδα τους αστείους (στη δουλειά). Επειδή ενίοτε παρουσιάζω μαζοχιστικές τάσεις, όταν γύρισα σπίτι, άνοιξα επίτηδες την τηλεόραση και έκανα ζάπινγκ στα βοθροκάναλα για να βλέπω θλιμένες φάτσες και περισσότερο για να ακούσω σε τι πολιτικά συμπεράσματα κατέληξαν. Τι εισέπραξαν τα παπαγαλάκια και τα κομματικά σούργελα που επί 1 εβδομάδα προπαγάνδιζαν με αισχρές μεθόδους το ΝΑΙ.

      Αυτό λοιπόν που εισέπραξαν ήταν ότι το συντριπτικό ΟΧΙ (δεν κάνω πλάκα, τη λέξη "συντριπτικό" έγραφαν από κάτω) είναι μια εντολή προς τον Τσίπρα να μας κρατήσει στο ευρώ.
      Να υποθέσω σε αντίθεση με το ΝΑΙ που θα του έδινε την εντολή εξόδου από το ευρώ;;;;;

      Τρέχα γύρευε Μαρίνα.
      Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και αγιάτρευτοι.

      Αν και το ΟΧΙ και το ΝΑΙ δίνουν ακριβώς την ίδια εντολή, τότε γιατί έλεγαν μαλακίες επί μια εβδομάδα;
      Επειδή είναι μαλάκες είπες;

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς είπα, Πέτρο...
      Βρωμάει ο τόπος, στην κυριολεξία με δαύτους, γι' αυτό και πολλές φορές αναρωτιέμαι, πόσους Εφιάλτες πια, θα γεννήσει αυτή η χώρα...
      Μ.

      Διαγραφή
    3. Σε όλους τους πόλεμους Μαρίνα, μοιράζουν τουφέκια και κουκούλες.
      Ο καθένας παίρνει αυτό που του ταιριάζει.
      Δοσίλογοι υπήρχαν πάντα. Η Ιστορία διδάσκει πως δεν κέρδισαν κανέναν πόλεμο.
      ΠΟΤΕ!!!

      Διαγραφή
  7. Όπως διάβασα πριν λίγο, έπεσαν οι πρώτες καμπάνες απ' το πειθαρχικό του ΕΣΗΕΑ. Σ' όλους τους μεγαλο-εργολάβους. Και έπεται συνέχεια στον εισαγγελέα.
    Όλα όσα γράφεις εκφράζουν το κοινό αίσθημα Πέτρο. Και χαίρομαι γιατί αυτό το δημοψήφισμα, στάθηκε αφορμή να γελοιοποιηθούν όλοι τους (δημοσιογράφοι και δημοσκόποι). Ίσως τελικά ήταν πολύ σοφή η κίνηση ν' ανοίξει η ΕΡΤ, λίγο πριν αυτές τις εξελίξεις.
    Ένα μεγάλο "εύγε" για το λόγο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχάριστη εξέλιξη, δεν το γνώριζα, επέτρεψέ μου όμως Μαρία να σου πω ότι δυστυχώς δεν έχει κανένα αντίκρυσμα.
      Δυστυχώς για εμάς και για τη Δημοκρατία.
      Ξέρεις πολύ καλά πόσες "καμπάνες" έχει φάει ο Θέμος και ο Τριανταφυλλόπουλος. Πέρα βρέχει. Ποτέ δεν τους σταμάτησαν αυτά. Είναι πολλά τα λεφτά, βλέπεις.
      Θα επιθυμούσα αυτού του είδους οι ποινές να δρομολογούν εξελίξεις και όχι να μένουν στα στενά όρια ενός συλλογικού οργάνου.
      Αν ο εισαγγελέας διαγνώσει απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής, αν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έγινε προσπάθεια επηρεασμού του πολίτη, δεν θα πρέπει να υπάρχει νόμος που να επιβάλλει παραδειγματική τιμωρία;
      Εγώ αν κάνω λάθος στη δουλειά μου κινδυνεύω με απόλυση. Εσύ που είσαι στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο (και δεν κάνουμε επαγγέλματα που επηρεάζουν τις ζωές άλλων). Αυτοί γιατί να μένουν ατιμώρητοι;
      Για να μη σου πω ότι (δυστυχώς) με αυτή τους την αλητεία εδραιώνουν τις θέσεις τους!!!

      Διαγραφή
  8. Πέτρο δεν θα σου πω να μιλάς καλύτερα!
    Γιατί μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτή που 5 χρόνια κανένα τσογλάνι στη Τιβή δεν μίλησε!
    Οι διώξεις ξεκίνησαν. Θα οδηγήσουν κάπου; Τι λες;

    ΥΓ: Ψήφισα ΟΧΙ γιατί το (μου) είπες εσύ! ☺Κι εγώ σε εμπιστεύομαι τυφλά☺
    Όχι δεν την κόβω την πλάκα. ΟΧΙ ΟΧΙ! :)))))))
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι διώξεις δεν θα οδηγήσουν πουθενά, εννοώ δεν θα γίνει τίποτα ουσιαστικό.
      Δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν "τιμωρηθεί" από το συνδικαλιστικό τους όργανο αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι.
      Θα είχε αξία αν τους ενδιέφερε η δημοσιογραφική δεοντολογία και όχι να υπηρετούν πιστά το αφεντικό τους. Αφού έχουν επιλέξει το δεύτερο και αφού δεν πρόκειται να χάσουν τη "δουλειά" που κάνουν (αφού την κάνουν όπως πρέπει) τότε η όποια ποινή/τιμωρία θα είναι χωρίς αντίκρυσμα.

      Διαγραφή
  9. Καταρχήν, για να αστειευτούμε λίγο, έχεις βάλει ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια!!! Άσε που ταιριάζει πολύ στον χαρακτήρα μου, μια και έλεγα και λέω εύκολα το ΟΧΙ. Οπότε εγώ ψήφισα από... συνήθεια!!!

    Να αγιάσει το στόμα σου για πολλοστή φορά από τότε που σε γνωρίζω!!!
    Η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει δουλειά ήδη για όλα τα φρικιά... Τώρα τι θα γίνει, θα δείξει η πορεία. Πέρασαν τόσο ύπουλα και πανούργα όσα γούσταραν οι προηγούμενοι, που δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να βγάλουν άκρη. Είναι και τόσα πολλά που έχουν κάνει, οπότε από πού ν' αρχίσει κανείς;;;;
    Έχω ευχαριστηθεί τόσο μα τόσο μα τόσο πολύ το ξεβράκωμα, ξεχέσιμο, ξεδόντιασμα... βάλε ό,τι ξε... θέλεις, που δεν μπορείς να φανταστείς!!!
    Επιτέλους!!!!
    Θεωρώ πολύ σημαντικό να μην περάσουμε σε πρόωρες κρίσεις για τις κινήσεις τους προς το παρόν, γιατί τυχαίες κινήσεις δεν κάνουν από ό,τι έδειξαν μέχρι τώρα, πέρα από τα λάθη που έχουν κάνει και κατά ένα μέρος δικαιολογούνται λόγω απειρίας αλλά και της τρομερά πιεστικής κατάστασης. Παρέλαβαν ένα μπουρδέλο, ένα χάος κι αυτό ας μην το ξεχνάμε.
    Καλή σου νύχτα και από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω Γλαύκη, πραγματικά είναι τεράστιο το δίλημμα:
      Να παραμείνουν στην εξουσία επί 3,5 ακόμη χρόνια εφαρμόζοντας 2-3 ακόμη μνημόνια, ή να παρατήσουν τη χώρα στο έλεος της διαπλοκής και της σαπίλας;
      Παραμένοντας στην εξουσία, εξασφαλίζει ο ελληνικός λαός ότι θα δει δίκες. Θα δει τα καθάρματα στο σκαμνί να απολογούνται.
      Όχι πως έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη "δικαιοσύνη". Ο Παπακωνσταντίνου βγήκε αθώος. Μόνο συγγνώμη για την ταλαιπωρία που δεν του ζητήσαμε.
      Θα βγουν όμως οι αλήθειες στη φόρα. Και από κει και πέρα ας αποφασίσει η δικαιοσύνη αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
      Έχουμε λοιπόν να επιλέξουμε: να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση τα αναπόφευκτα μνημόνια που συνεπάγονται και ξεβρώμισμα της κατάστασης, ή να ξαναγυρίσουμε στα μνημόνια με άλλη κυβέρνηση που συνεπάγεται κουκούλωμα;
      Αν θες τη γνώμη μου θέλω να γίνουν εκλογές. Δεν θέλω η Αριστερά να εφαρμόσει κανένα μνημόνιο. Θέλω να πάει σε εκλογές. Αν ο λαός ψηφίσει τους άλλους για να παραμείνει στο ευρώ με αιώνια εξάρτηση από μνημόνια, τότε με γεια του με χαρά του.
      Η Αριστερά δεν μπορεί να προδώσει ούτε αγώνες, ούτε ιδεολογία, ούτε αρχές.

      Διαγραφή
  10. Γράφτηκε Ιστορία, όπου οι ανιστόρητοι, αλλά και άνευ ιστορίας τενεκέδες ξεγάνωτοι, παριστάνουν τους ανήξερους! Οι ανίδεοι παριστάνουν τους ανήξερους! Ξεπουλημένα καθίκια που αρνούνται να κοιτάξουν τη φρίκη στα μάτια, επειδή χρειάζεται καθρέφτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τα γεγονότα του σήμερα καταγραφούν στα σχολικά βιβλία, είμαι σίγουρος ότι οι τότε γερμανοτσολιάδες θα ζητούν να αφαιρεθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

      Διαγραφή
  11. Γεια σου Πέτρο!
    Ψήφισα ΟΧΙ ενάντια σ' όλους αυτούς τους "κερατάδες" που αναφέρεις, που τελικά ο φόβος και ο τρόμος που έσπειραν τους γύρισε μπούμεραγκ, και πολύ το φχαριστήθηκα!!!
    Ψήφισα ΟΧΙ, γιατί θέλω να λέγομαι άνθρωπος με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και όχι εθελόδουλος "Ναινέκος"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέτρο τι σου λέει το ότι κάποιοι, μίλησαν και είπαν πολλά για (κρατήσου), λογοκρισία?
    Φιμώνουν λέει τα κανάλια...
    Ανέκδοτο κι αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα εννοείς κάτι τύπους σαν την Κανέλλη.
      Άμα ο άλλος δεν είναι καλά όλα δικαιολογούνται.
      Το λένε και οι ψυχίατροι.

      Διαγραφή