Σελίδες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Λαϊκισμός!


Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια:
“Ο όρος "λαϊκισμός" χρησιμοποιείται με δύο διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους σημασίες. Κατά την κοινή γλωσσική χρήση έχει καταρχήν αρνητική σημασία. Ενώ κατά την επιστημονική χρήση του όρου είναι αξιολογικά ουδέτερος, αποτελεί δηλαδή μια πολιτική θεωρία ή ιδεολογία και δεν είναι εκ των προτέρων "κακός" ή "καλός".
Κατά την ακραία αρνητική του εκδοχή, ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια…
Κοντινές έννοιες είναι η δημαγωγία, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του.”

Όλα για τον λαό λοιπόν. Αυτοί που κόπτονται για τα συμφέροντα του λαού και όχι του κεφαλαίου, φροντίζουν σε κάθε τους κουβέντα να πετάνε μέσα κι ένα "για τον λαό", μιας και δελτία ειδήσεων και talk show παρακολουθούν πολλά χάπατα. Πλέον η λέξη "λαϊκισμός" χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να περιγράψει το ψέμα, την επιτηδευμένη ανειλικρίνεια, το αναντίστοιχο με την πραγματικότητα, το ευτελές, το χυδαίο.

Γιατί δεν χρησιμοποιείται ο όρος "δημαγωγία"; Διότι το λαϊκό πρέπει να ταυτίζεται με το γελοίο. Αυτοί που διακινούν τρισεκατομμύρια κεφαλαίων (κυρίως άυλων και "μαύρων"), διαχειρίζονται τις ζωές μας, επιβάλλουν κυβερνήσεις-μαριονετών, χειραγωγούν την Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, γράφουν και τα λεξικά.  

Τον όρο "λαός" και τα παράγωγά του διαχρονικά τον έχουν χρησιμοποιήσει τόσο πολλά καθάρματα που τον κατάντησαν συνώνυμο της απάτης και τον κατέστρεψαν. Θες παραδείγματα;
-        Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ηγείται της Ε.Ε, διέπεται από τις ιδεολογικές αρχές της χριστιανο-δημοκρατίας, του συντηρητισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού (θα ξεράσω), όπως αναφέρεται στο λινκ.
-        Ο θεότρελος δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν κυβερνάει την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (και όχι της Βόρειας Κορέας όπως συνηθίζουμε να λέμε).
-        Το κόμμα που ίδρυσε ο Γκέμπελς (1924) το ονόμασε "Γερμανικό Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας".
-        Η πρώην Ανατολική Γερμανία (πατρίδα της Μέρκελ - απ’ όπου μας κουβάλησε τις συνταγές λιτότητας) ονομαζόταν "Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας".

Γενικά ο όρος Λαϊκή Δημοκρατία χρησιμοποιήθηκε από μια σειρά χώρες που ήθελαν να περιγράψουν το καθεστώς του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Και έτσι καταστρέφεται ταυτόχρονα και ότι έχει σχέση με το λαό αλλά και με τη δημοκρατία!

Σήμερα αποφάσισα να λαϊκίσω.

Λαϊκισμός νο1
Σε επιστολή που απέστειλε προχθές ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ περιλαμβάνονται 7 μέτρα που προτίθεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποτελέσουν τη βάση αξιολόγησης για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις. ευρώ. Στα 7 αυτά μέτρα περιλαμβάνεται και η “Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.”
Σύμφωνα με την πρόταση Βαρουφάκη “υπάρχουν χιλιάδες παρατηρητές που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στην προσπάθειά μας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”. Και αναφέρει ως παραδείγματα τους φοιτητές, τις νοικοκυρές και τους τουρίστες, οι οποίοι θα πληρώνονται με την ώρα και θα έχουν ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών - εντοπισμού και αναφοράς - προς το Δημόσιο περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Ανοίγει παρένθεση:
Γιατί ξεχώρισα αυτό το μέτρο και δεν ασχολούμαι με τα υπόλοιπα 6;
Απάντηση: γιατί αυτό κάνουν δύο μέρες τώρα και οι αστείοι της νουδουπασόκ. Επειδή μου αρέσει κι εμένα να αστειεύομαι, θα ασχοληθώ με το πιασάρικο θέμα της επιστράτευσης φοιτητών/νοικοκυρών/τουριστών στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.
Σημ: Επειδή δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε εφοριακός, ούτε λογιστής, και σε μένα αυτό το μέτρο ακούγεται από αστείο έως τραγικό. 


Για να δούμε όμως τι γινόταν στο παρελθόν, έτσι, για να λαϊκίσω!
Κλείνει η παρένθεση.

Στο ΦΕΚ 258Α/22.11.2007 δημοσιεύθηκε ο Ν.3610: Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις. Στα άρθρα 6 και 7 προβλέπονται κίνητρα για την αποκάλυψη φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς επί φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων.
Τρία χρόνια μετά ψηφίζεται ο Ν.3842 (ΦΕΚ 58Α/23.4.2010) Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις.


Αν δεν κάνω λάθος το 2007 κυβερνούσε η ΝΔ και το 2010 το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που γελάνε με την εισήγηση Βαρουφάκη δεν κυβερνάει κανένας τους.
Αν δεν κάνω επίσης λάθος ο Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών είχε ζητήσει από τους πολίτες να καταδίδουν τους φοροφυγάδες. Χιλιάδες πρώην συνέταιροι, πρώην σύζυγοι, γείτονες και άσπονδοι φίλοι είχαν σπεύσει να καταγγείλουν περιπτώσεις παράνομου ή μη δηλωμένου πλούτου. Πληροφορίες [εδώ].

Λαϊκισμός νο2
Τον Ιούνιο 2011 ανέλαβε υπουργός οικονομικών ο κ. Βενιζέλος. Ένα μήνα σχεδόν μετά, πέρασε από τη Βουλή αυτό


Ο κ. Βενιζέλος, για κάθε χρόνο της αντιπροεδρίας του ήθελε 895 χιλιάρικα, κάπου 2.500€/ημέρα. Τόσα αποκλείεται να ξοδεύει η Μέρκελ που της περισσεύουν.
Όπως διαβάζουμε από [εδώ] τον Σεπτέμβριο του 2013 η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου έκλεισε 118 σχολεία (87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά) προκειμένου, όπως είπε, να εξοικονομήσει 76.000€ για το 2013, ενώ το 2014 θα κατάφερνε να εξοικονομήσει 228 χιλιάρικα.
Λαϊκισμός!

Ο κ. Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της επόμενης κυβέρνησης, είναι φτωχομπινές.


Για την ίδια ακριβώς δουλειά ο Δραγασάκης μάς χρεώνει με 128.700€ το χρόνο, δηλαδή 352 ευρώ την ημέρα.
Το θες πιο νιανιά; Αυτά που ξόδευε ο Βενιζέλος σε 1 χρόνο, ο Δραγασάκης θέλει 7. Ολογράφως: ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!
(Το κάνω φραγκοδόφραγκα για τους μπουμπουνοκέφαλους)
Το ετήσιο όφελος των 766.500 ευρώ η σημερινή κυβέρνηση σπάει το κεφάλι της να δει που θα το πρωτοξοδέψει. Γιατί η προηγούμενη έσπαγε κεφάλια αλλονών!

Για να μη συζητήσουμε για τον "μαζί τα φάγαμε" (τώρα τα τρώει μόνος του) που για το δικό του πολιτικό γραφείο ως αντιπροέδρου του ΓΑΠ σκόρπαγε 1.015.000 το χρόνο.
(ΦΕΚ 2316Β/30.10.2009. Βλέπεις τον Οκτώβριο του ’09 λεφτά υπήρχαν!)


Περισσότερο διασκεδάζω με το …2011-2014. Παρότι οι εκλογές θα γίνονταν τον Οκτώβριο του 2013 (κανονικά, μη κοιτάς που βιάστηκαν οι Μερκελοσαρκοζήδες και οι Σαμαροβενιζέλοι να φάνε τον επιτυχημένο), ο Πάγκακος είχε φροντίσει να μας χρεώσει 1 εκατομμύριο και το 2014!

Λαϊκισμός νο3
 
Δυσκολεύομαι να βρω τις διαφορές

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνουμε την αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και αλεξικέραυνη BMW με την οποία έκανε βόλτες ο Βενιζέλος (με αυτή παρουσιαζόταν στην τρόικα για να της λέει ότι πεινάμε). Είχε αγοραστεί για τις μετακινήσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντίνου (ναι, του υπόδικου…) αλλά την χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο. Διότι ο πάλαι ποτέ υπουργός δεν μπορεί να μετακινείται με ότι κι ότι.
Θεωρώντας μάλιστα πως η μπέμπα είναι δική του, όταν έφυγε από το υπουργείο δεν την παρέδωσε στον επόμενο αλλά …την κράτησε!
Όμορφα, απλά, καθημερινά, ελληνικά και κυρίως βενιζελικά.
Θα ξεχάσουμε πως από το βήμα της Βουλής [είχε ανακοινώσει], χαμογελώντας, πως στο σπίτι του κρατάει απόρρητους φακέλους από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να κάνει …πραξικόπημα;
Στην φωτογραφία λοιπόν βλέπετε τον κο Βενιζέλο να τον πηγαίνουν τέσσερεις.
Ακριβώς από κάτω εμφανίζεται ο νυν υπουργός Οικονομικών να μετακινείται με το μετρό.

Ελπίζουμε κύριε Βαρουφάκη να μη σου έρθουν τίποτα ορεξούλες κι εσένα και απαιτήσεις να στο αγοράσουμε. 
Εγώ λεφτά για μετρό δεν δίνω. 
Ξηγημένοι!


22 σχόλια:

  1. αχ δυσκολεύομαι να βρω τις διαφορές...μπορείτε να με βοηθήσετε κι άλλο ☺
    Γεια σου Πετράν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο κι εγώ διαφωνώ με λογικές που θέλουν να μας κάνουν "καταδότες" για τις όποιες φορολογικές παρανομίες γίνονται. Είναι μετατόπιση της ευθύνης και τέτοιες τακτικές οδηγούν σε αλληλοφαγώματα. Είναι ευθύνη δική τους και γι αυτό πληρώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες.
    Όσον αφορά τις διαφορές, άστο καλύτερα. Βγάζουν μάτι!...
    Ερώτηση: η περίφημη μπεμβέ δεν παραδόθηκε στο κράτος; Αν υποψιαστώ ότι ακόμα εξυπηρετεί τις βόλτες του "πρώην" μας, θα ... λαϊκίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα θυμάσαι παλιότερα τον Αλογογκούφυ που έλεγε να επιστρέφει όλη την αξία των αγορών στους καταναλωτές που προσκομίζουν απόδειξη, της οποίας τα τελευταία 2 ψηφία της είναι ίδια με του λαϊκού λαχείου που έβγαλε (κάθε εβδομάδα) η κλήρωση!
      Την ίδια περίπου μαλακία επανέφεραν πριν 2 χρόνια (το θυμάται κανείς;) με το μέτρο των "τυχερών αποδείξεων" οι οποίες μετά από κλήρωση θα βγάζουν νικητές που θα κερδίζουν κινητά, αυτοκίνητα, ταξίδια, δωροεπιταγές κλπ.
      Ασφαλώς και είναι ευθύνη των Υπηρεσιών, μη ξεχνάς όμως ότι τις έχουν αποψιλώσει από υπαλλήλους. Και αν πρώτα που «περίσσευαν» δεν γινόταν τίποτα, φαντάσου τι θα γίνει τώρα.
      Η μπεμβέ δεν παραδόθηκε στο κράτος. Το κράτος την πήρε από τον Βαγγέλα. Αν δεν του θύμιζε ότι βγήκε τελευταίος και δεν είναι στην κυβέρνηση (ούτε θα ξαναείναι ποτέ) ήταν ικανός να το ξεχάσει και να την κρατήσει.

      Διαγραφή
  3. Εγω την ιδεα τη βρισκω αστεια μεν, ευρηματικη δε... Γιατι τωρα σκεψου τι συμβαινει. Μπαινει ο εφοριακος, βρισκει την παραβαση, σε γραφει για οσο ποσο γουσταρει και μερα παιρνει ενα χαμηλοτερο ποσο ο ιδιος και κραταει το στομα του κλειστο. Επισης, σε μεγαλες επιχειρησεις πεφτει τηλεφωνο απο πριν για να ειναι ετοιμοι για τον ελεγχο. Με αυτο το "κολπακι" δεν θα μπορεις ουτε να αναγνωρισεις ουτε να δωροδοκησεις ευκολα τον ελεγκτη. Βεβαια, προκυπτουν αλλα θεματα πολυ σοβαρα, οπως το ποιες επιχειρησεις θα ελεγχθουν, πως θα εκπαιδευτει το προσωπικο, το διλημμα της ρουφιανιας, το αν θα πεσει παλι το βαρος στο μικρο επιχειρηματια που κοιταει μπας και μπορεσει να επιβιωσει κοβοντας μια αποδειξη πιο λιγο η αν θα πληρωσουν οι μεγαλοφοροφυγαδες κοκ.
    Την καλησπερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν είμαι καθόλου μα καθόλου αισιόδοξος με αυτό τον λαό. Σαν να το βλέπω μπροστά μου:
      - Κύριε, είμαι ελεγκτής. Δεν κόψατε απόδειξη και είμαι υποχρεωμένος να σας αναφέρω στις αρμόδιες υπηρεσίες που θα σας επιβάλλουν πρόστιμο.
      - Να σου πω ματάκια μου, πόσα σου δίνουν την ώρα;
      - (υποθετικά) 5 ευρώ.
      - Μάλιστα. Πιάσε στο χέρι 100 και όποτε έρχεσαι εσύ να με ελέγχεις θα τα λέμε και πάλι.

      Εσύ Χριστίνα μου τι λες ότι τελικά θα γίνει;
      Λες να είμαστε κοινωνία αδιάφθορων και να μη το έχουμε καταλάβει;
      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο ρε Πετράν! Ε μα. μόνο εσύ θα μπορούσες να αναλύσεις τόσο ωραία και κατανοητά αυτήν την παρανόηση. Οι podemos όμως χρησιμοποιούν ορθρά την ένοια του όρου στο ιδεολογικό τους προφίλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μάλιστα!
      Τελευταία, μετά την επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ και την κατακόρυφη άνοδο των Podemos, γίνεται συνέχεια λόγος από τα γραβατωμένα τσόγλαν μπόυς των Βρυξελλών για αριστερό λαϊκισμό.
      Ότι δεν αποφέρει δισεκατομμύρια στο Κεφάλαιο μόνο έτσι μπορούν να το ονομάσουν.

      Διαγραφή
  5. Πάαααλι λαϊκίζεις;
    Εσύ το 'χεις παρακάνει πια!
    Άκου εκεί να σχολιάζει ο καθένας πόσα ξοδεύει ο Κύριος Κύριος Βενιζέλος και ο Κύριος Κύριος Πάγκαλος!
    Μα δεν καταλαβαίνετε αγαπητέ πως, όταν κατραφέρεστε ενάντια σ' αυτούς τους γίγαντες της ελληνικής ιστορίας, πρέπει να προσέχετε;
    Ο ένας θα αγορράσει τώρα με δικά του λεφτά την αλεξίβομβη και αλεξιπύραυλη Μπέμπα, για να σας απδοείξει ότι μπορεί και με τα δικά του λεφτά.Δε μας έχει ανάγκη. Ο άλλος θα γίνει πρωταθλητής του Σούμο, δοξάζοντας τα ελληνικά χρώματα στα πέρατα της οικουμένης.

    Όσο για την ιδέα του Βαρουφάκη, το μόνο βέβαιο είναι πως τρολλάρει τους Ευρωπαίους.
    Τους λέει ασυναρτησίες που δεν μπορούν να γίνουν, για να σπάσουν τα νεύρα τους, ώσπου να 'ναι έτοιμοι να δεχτούν ό,τι κι αν τους πει, φτάνει να κόψει τις μαλακίες.
    Σατανικό σχέδιο!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια σατανικά σχέδια μόνο εσύ μπορείς να συλλάβεις.
      Να σε προτείνω για σύμβουλο του Βαρουφάκη; Αυτός με ακούει.

      Διαγραφή
    2. Μηηην το κάνεις!!!
      Δεν θ' αντέξει ούτε ο Βαρουφάκης ούτε κανείς άλλος το σατανικότατο πνεύμα του!!!
      Στείλ' τον κατευθείαν στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε (όπου προτιμά τελοσπάντων) να περάσει εκεί τα σατανικά του σχέδια... υπέρ του ελληνικού λαού φυσικά! Εκεί τον θέλω! Να τους μπερδέψει, να τους ζαλίσει και να τους αποσυντονίσει...

      Όσο για τον πρώτο λαϊκισμό σου, δεν ξέρω αν το σκέφτηκε πολύ ο μεσιέ Βαρουφακί!!! Ο χαφιές του χαφιέ, ω Παναγία μου!!!
      Τα βαριά πυροβολικά της φοροδιαφυγής μπρεί να τα πιάσει;;; Εκεί τον θέλουμε! Όσο για όλους τους άλλους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος; Ίσως αν γίνονταν πολλά ηλεκτρονικά και με τακτικούς ελέγχους να μην είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Ακόμα η ποινή για όποιον "λαδώνει" ή "λαδώνεται" να είναι πολύ μεγάλη... Δεν ξέρω, καθώς δεν είναι η δουλειά μου. Πρόχειρες σκέψεις!

      "Από αύριο συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες του λαού και θα πάνε όλοι στον Παράδεισο!!!" ανακοίνωσε εχθές το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! Ζήτω ο λαϊκισμός!!!

      Διαγραφή
    3. Πιο κάτω έγραψα μερικές λύσεις που προτείνω. Μπορεί να είμαι άσχετος στα φορλογικά αλλά είδα τι καλά που τα κατάφεραν ως τώρα και οι ειδικοί.
      Μια λύση θα ήταν και η κάρτα. Παρόλο που σιχαίνομαι και την σκέψη να έχω κάρτα (ποτέ δεν είχα, πλην του ΑΤΜ-αναγκαστικά), αν οι συναλλαγές μας γίνονταν μόνο με αυτές θα βρισκόταν λύση στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Και τότε θα "εκπλησσόμαστε" όλοι πως επιχειρήσεις που δηλώνουν φραγκοδίφραγκα, μεσούσης της κρίσης πολλαπλασίασαν τους τζίρους τους.

      ΥΓ: Αυτόν δεν τον στέλνω γιατί θα μας τον στείλουν αμέσως πίσω. Τσάμπα τα εισιτήρια.

      Διαγραφή
  6. Καλά το πόσο θέλω να λαϊκίσω τώρα δεν λέγεται!
    Εμα και εσύ βρε παιδάκι μου πας και κάνεις κάτι συγκρίσεις!
    Πως να μην λαϊκίσει ο άλλος μετά.
    Θα του πάρει ο διάολος τον πατέρα από τον πολύ λαϊκισμό.
    Μήπως ο λαϊκισμός έχει να κάνει και με την λαϊκή;;;
    Τίποτις ντομάτες και τίποτις ραπανάκια γινωμένα πολύ θα τους πήγαιναν με την φάτσα τους.
    Ειδικά στον Βενιζέλα σαν βοδινό κοκκινιστό στην κατσαρόλα θα ήταν.
    Να δεις που τελικά έχει να κάνει και με την λαϊκή!
    Τις καλημέρες μου Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά ο αριστερός λαϊκισμός πουλιέται στον πάγκο με τα αγγούρια. Αγοράζουν οι στεναχωρημένοι της 25ης του Γενάρη και βολεύονται.

      Διαγραφή
  7. Φταίω εγώ τώρα να σκεφτώ ότι γεμίσαμε λαϊκιστές και ρουφιάνους; Αχαχα! Μην ανησυχείς καθόλου Πέτρο. Στο Ελλάντα αποκλείεται να "φτουρήσει" η ιδέα του Γιάνη, επειδή σκέφτηκε λέει να προσλαμβάνει μόνο μια φορά (για ένα δίμηνο νομίζω) τον κάθε "εργαζόμενο" "εφοριακό" και να του δίνει μόνο 200 ευρώ! (είδες! γνωρίζω τις λεπτομέρειες! αχαχαχα!)...διότι, ο σωστός ρουφιάνος, δε δουλεύει για τέτοια μικροποσά και προπαντός, όχι εφάπαξ! Να 'μαστε και λογικοί! (αυτό το ξανάγραψα σήμερα! :)) Πάντως, επειδή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι (του Έλληνα), εννοείται ότι θα...ενημέρωνε τον ελεύθερο επαγγελματία και φυσικά εννοείται ότι..μπρος στο φακελάκι του ελεύθερου επαγγελματία, τύφλα να 'χει το "αντίδωρο του Γιάνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλάκα είναι πως αυτό (το κατά τη γνώμη μου γελοίο) μέτρο, σε άλλες χώρες εφαρμόζεται. Και φυσικά συναγωνιζόμενο με τον λήγοντα του λαικού λαχείου που είχε προτείνει ο Αλογογκούφης δεν πιάνει μία...!
      Λύση: α) Να υπάρχει ισχυρό κίνητρο συλλογής αποδείξεων, β) όποιος συλλαμβάνεται να μην κόβει απόδειξη ή να κλείνουν την επιχείρηση του δια παντός (και να απαγορεύεται να ανοίξει οποιαδήποτε άλλη), ή να πληρώνει τον ΦΠΑ που "γλίτωσε" 1000 φορές σε πρόστιμο.
      Γιατί τα πρόστιμα/ποινές που επιβάλλονται σήμερα είναι ή αστεία ή τόσο υπερβολικά υψηλά, επίτηδες, για να μην εισπράττονται ποτέ.
      Ο καρκίνος δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες.

      Διαγραφή
  8. Η Μέρκελ θα διαβάζει τα νούμερα και θα την χάσουμε (παιδιά ποιος θα τις τα στείλει?), όχι που θα τα χάλαγε κιόλας...ίσα και όμοια με τις Αντουανέττες είναι αυτή?
    Οι "δικοί" μας είχαν και στο χωριό αλεξίβομβο και αλεξικέραυνο γάιδαρο!
    Όσο για τους καταδότες που θέλει ο Βαρουφάκης, τι να πω!!
    Δηλαδή να καρφώσω τη φουρνάρισσα που καμιά φορά δε μου δίνει απόδειξη για τα 0, 90, αλλά μου δίνει την τυρόπιτα που της περίσσεψε και θα πετούσε?...αμ δε πες του!!...λάθος το ψάχνει!!
    Γιατί δεν πιάνει κάτι γερμανικά σούπερ και κάτι άλλα που δε φορολογούνται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ και κάτι μήνες ισχύει το μέτρο του ζυγίσματος του ψωμιού και σε πληροφορώ ότι δεν μου το έχουν ζυγίσει ποτέ! Και έχω πάει σε πολλά διαφορετικά αρτοποιεία. Κατά τα άλλα ψηφίζονται νόμοι και μετά πρέπει να επιστρατεύονται χιλιάδες άνθρωποι ανά την Ελλάδα για να παρακολουθούν αν εφαρμόζονται.
      Έχω πει πάρα πολλές φορές εδώ μέσα, να ψωνίζουμε όλοι μας μόνο από ελληνικά σουπερμάρκετ ή έστω μόνο ελληνικά προϊόντα. Είναι η καλύτερη και η πιο πατριωτική απάντηση που μπορούμε να στείλουμε στα γιούρογκρουπ.

      Διαγραφή
    2. Επειδή δεν ψωνίζω από συγκεκριμένο φούρνο μόνο σε δυο έχω δει να ζυγίζουν το ψωμί, αλλά πρόσεχε, είναι το λεγόμενο ζυμωτό, που είναι μεν πεντανόστιμο, αλλά ακριβότερο, οπότε πληρώνεις ακριβώς το βάρος του.(σε χρυσό χαχα)
      Πάντως αυτό το μέτρο με το ζύγισμα, δεν το βρίσκω και νορμάλ, από τη στιγμή που και στα σούπερ πουλιέται ψωμί (ή έστω αφρός για ψωμί) και εκεί δε ζυγίζονται φυσικά...
      Επιβάλλεται να βρεθεί ένας σωστός τρόπος φορολογίας, που να μην εξουθενώνει μόνο τους αδύναμους, (και φεύγω πια από την κατηγορία των φούρνων που έφερα σαν παράδειγμα και πιάνω όλα τα μικρομάγαζα), γιατί αλλιώς καήκαμε...κι αν δεν είναι και τούτος αρκετά έξυπνος για να το κάνει, ας αρχίσουμε να κλαίμε από τώρα.

      Διαγραφή
    3. Υποτίθεται ότι αν ζυγίσουν το ψωμί (αυτό προέβλεπε ο νόμος) θα πληρώσεις λιγότερο απ' ότι σήμερα ή έστω αν πληρώσεις παραπάνω θα το έχεις πληρώσει λόγω μεγαλύτερου βάρους. Σήμερα λοιπόν (εκεί που πηγαίνω εγώ) το ψωμί που παίρνω δεν ζυγίζεται. Πληρώνω (το σίγουρα χαμηλό βάρος) όπως και πριν. Αν αγοράσω το ζυμωτό θα μου το ζυγίσουν για να πληρώσω παραπάνω.
      Το μέτρο του ζυγίσματος, απεναντίας, εγώ το βρίσκω σωστό. Όπως αγοράζεις ρύζι, κρέας, μακαρόνια, μπανάνες με το κιλό και όχι με το κομμάτι, γιατί να μην ισχύει και στο ψωμί που καταναλώνεται καθημερινά. Αλλά ποιος θα σου ζητήσει λιγότερα χρήματα επειδή το ζύγισε και βγήκε λιψό;
      Στον φούρνο της γειτονιάς που πηγαίνω συνήθως, πάντα θα μου δώσει ένα κουλούρι των 50 λεπτών δώρο (άσχετο αν του στοιχίζει 10 λεπτά) και όποτε ζητήσω ξερό ψωμί για κεφτεδάκια μου δίνει 1 κιλό χθεσινό και δεν μου έχει πάρει ποτέ φράγκο! Μου δίνει δε ΠΑΝΤΟΤΕ απόδειξη!
      Οπότε τι να του πω;

      Διαγραφή
  9. Από παλιότερη ανάρτησή μου περί "λαϊκισμού":
    Στη μνημονιακή συγκυρία, ο όρος «λαϊκισμός» έχει αναδειχθεί σε πασπαρτού κάθε μορφής δημόσιου λόγου. Εκτοξεύεται ως κατηγορία σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ, διανθίζει την καθημερινή αρθρογραφία, θεμελιώνει και νομιμοποιεί πολιτικές επιλογές και απονομιμοποιεί άλλες. Τι είναι όμως ο λαϊκισμός; Τί συνδέει το «λαϊκό» με το «λαϊκιστικό»; Πώς ακριβώς συγκροτείται ο σύγχρονος αντιλαϊκιστικός λόγος; Πώς εξηγείται η σημερινή ριζοσπαστικοποίησή του; Τέλος, πώς επηρεάζει η κρίση το ελληνικό και το ευρωπαϊκό πεδίο της σύγκρουσης λαϊκισμού/αντιλαϊκισμού; Πρόκειται για επίκαιρα ερωτήματα που προσπαθεί να απαντήσει το βιβλίο του Νικόλα Σεβαστάκη και του Γιάννη Σταυρακάκη Λαϊκισμός, αντιλαϊκισμός και κρίση (εκδόσεις Νεφέλη, 104 σελ).

    Ο Σεβαστάκης αναφέρεται σε δύο διακριτά ήδη λαϊκισμού στη σημερινή Ελλάδα, τα οποία διαχωρίζουν το λεγόμενο «αντιμνημονιακό μπλοκ»: έναν «αριστερό δημοκρατικό ‘λαϊκισμό’» ο οποίος οριοθετεί την κρίση «κοινωνιοκεντρικά και ταξικά», και έναν «εθνορατσιστικό λαϊκισμό», ταυτισμένο με τη ριζοσπαστική Δεξιά, ο οποίος οριοθετεί την κρίση εθνικά. Ενδιαφέρον έχει ο ισχυρισμός του ότι οι διαρκείς καταγγελίες κατά της αριστεράς και των μη συμβατικών μορφών διαμαρτυρίας ως «λαϊκιστικών» ενθάρρυναν τις δυνάμεις της νεοναζιστικής ακροδεξιάς να διεκδικήσουν τον «λαό» και έτσι να αυξήσουν την δυναμική τους. Γι’ αυτό, καταλήγει, πρέπει να μεταβούμε από μια «κακή ηθικοποίηση της πολιτικής», στην οποία εντάσσονται τόσο ο «τιμωρητικός αντιλαϊκισμός» αλλά και η «ακροδεξιά δημαγωγία», σε ένα «παραγωγικό καταφατικό ήθος». Η Αριστερά, καταλήγει, πρέπει να ανακτήσει την πολιτική δύναμη του λαού, βγάζοντάς τον από την αφάνεια και εντάσσοντάς τον «στον πυρήνα του δημοκρατικού γεγονότος» προτάσσοντας έναν «δημοκρατικό ‘λαϊκισμό’».

    Στις πληθωρικές αναφορές στον «λαϊκισμό» μπλέκονται η παραπλάνηση και η θεμελιώδης άγνοια. Αναρωτιέμαι τι είδους απάντηση θα έδιναν οι δημοσιολόγοι της ευκολίας στο απλό ερώτημα: «Και τι είναι λαϊκισμός;». Ο μέσος πολίτης δικαιούται, με βάση τα τραυματικά του βιώματα, να ταυτίζει τους λαϊκιστές με τους δημαγωγούς της αρχαίας Αθήνας, τους δημοκόπους και ψεύτες πολιτικούς που αποσπούν την ψήφο τους με υποσχέσεις τις οποίες διαψεύδουν άμα τη εκλογή τους. Αλλά για το τι εστί λαϊκισμός από τη σκοπιά της πολιτικής επιστήμης χρειάζεται να προσφύγει κανείς στους μελετητές του φαινομένου, που διατρέχει τις δημοκρατίες από καταβολής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
      Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
      Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Κύπρος)

      Όλοι για τον λαό, όπως βλέπεις, Γιάννη. Κάθε ακροδεξιά κουράδα για τον λαό πολιτεύεται, τα συμφέροντά του προωθεί, αυτόν θέλει να σώσει. Καμία σχέση με τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και το ξεπούλημα καθετί κρατικού.
      Δουλευόμαστε!
      Όταν ακούω σκουληκαντέρες σαν τον πανάθλιο τηλεμαλάκα να μου μιλούν για το καλό του λαού, ανεβάζω θερμοκρασία και πίεση.

      Διαγραφή