Σελίδες

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πολυνομοσχέδιο. Να το πετιέται



Οι λεβέντες μας καταθέτουν ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο και τα παπάκια στη σειρά θα πάνε να το ψηφίσουν. Ένα ακόμη που αναμένεται να αλλάξει τις ζωές μας, προς το χειρότερο εννοείται. Νομοσχέδια που φέρνει το άδωνι και τα ψηφίζουν οι ταμήλοι μόνο τέτοια είναι.
Παρακολουθούσα προχθές το άδωνι να λέει με ύφος 300 μαλάκηδων "εγώ είμαι εκλεγμένος κύριε". Εκλεγμένος από 20000 βαρεμένες θειάδες που δεν αφήνουν λιτανεία και ευχέλαιο, διαβάζουν "Βίους Αγίων" και "Πρός τήν Νίκην" και τρελαίνονται με τις δασείες, τις υποδιαστολές και τις περισπωμένες. Για να μιλήσω τη γλώσσα σας, όλοι μαζί για εξορκισμό είστε. Βάλτε πούλμαν να σας έρθει φτηνότερα.

Και στο μεταξύ εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να αποδεχτούμε χωρίς αντίδραση το ότι 20 χιλιάδες θειάδες αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας! Φέρνει στη Βουλή το άδωνι την κάθε νέα παπάρα του Μορς και επειδή είναι εκλεγμένος θα κάτσουμε να το φάμε ασάλιωτο.
Ξέρω, μαλακίες γράφω. Όταν περιμένω από φασίστα εξηγήσεις για το τι σημαίνει δημοκρατία, κατάντησα κι εγώ για δέσιμο!

Το νέο πολυνομοσχέδιο έχει 3 μόλις άρθρα. Το πρώτο είναι 148 σελίδων(!!!), το δεύτερο 23, το τρίτο 21. Όλο το πανηγύρι γίνεται για το πρώτο και μακρύτερο. Φοβούμενοι τις εξεγέρσεις του κώλου από βουλευτάκια που απειλούν πως θα καταψηφίσουν (για να πάρουν υφυπουργείο, έστω Γενική Γραμματεία), τα φέρνουν όλα σε ένα άρθρο-τόμο.
Στη δημοκρατία του σαμαροβενιζέλου τα ρίχνουμε όλα στο ίδιο καζάνι και λέμε στα πρόβατα "φάτε, αυτό είναι". Ξέρουν λοιπόν πως αν βγουν από το μαντρί το φαί τέλειωσε.  

Κάθισα και διάβασα το υπερ-άρθρο 1, όσο άντεξα βέβαια. Πολύ αμφιβάλλω όμως αν θα κάτσουν να το διαβάσουν οι κάθε λογής ταμήλοι, ντινόπουλοι, κασήδες και λοιποί σωτήρες των τραπεζών. Άσε που στο μεγαλύτερο κομμάτι του αντί να γράφει τι εισάγει, αναφέρει τι καταργείται ή τι προστίθεται! (να φανταστείς πως καταργούνται άρθρα του ν. 4238/2014 που ψηφίστηκαν στις 22 Φλεβάρη. Ίσχυσαν μόλις ένα μήνα!!!)
Για παράδειγμα: "Στο τέλος της περίπτωσης β’ της παρ. 7 του άρθρου 13 του ν. 4111/2013 (Α’ 18), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 71 του ν. 4170/2013 (Α’ 163) προστίθενται… ". Παρ’ το αυγό και κούρευτο! Πρέπει ο καθένας να προσλάβει από μια νομική ομάδα που θα του πει τι πρόκειται να ψηφίσει. Και αφού είναι απολύτως σίγουρο πως θα το ψηφίσει "…για τη σωτηρία της πατρίδας" και επειδή "…δεν μπορεί μια κουταλιά γάλα να ρίξει την κυβέρνηση" και θα είναι "…το τελευταίο που ψηφίζει" … μπλα μπλα μπλα…, γιατί να πληρώνει άλλους;
Εδώ ο άλλος έμεινε αδιάβαστος και (ξανα)πήρε υπουργείο. Λεπτομέρειες!!


Το πρώτο άρθρο στην πρώτη μόλις γραμμή μοιράζει το πρωτογενές πλεόνασμα που μάζεψαν ύστερα από το περσινό μας στύψιμο. Η ρύθμιση για το γάλα (ούτε αγελάδες έχω, ούτε καν το πίνω), περιλαμβάνεται στο ίδιο άρθρο. Όπερ και σημαίνει ότι όποιος το καταψηφίσει, αυτόματα καταψηφίζει και τις προβλέψεις για τη διανομή του πρωτογενούς στυψίματος.   
Τι θα γίνει μετά; Πας στοίχημα ότι θα τον παρουσιάσουν στο πόπολο ως κοινωνικά ανάλγητο; Στο απαίδευτο πόπολο που περιμένει να αρπάξει το 500ρικο με ανοιχτό το στόμα (και το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο παραμάσχαλα).

Προσπερνάω στα γρήγορα τις πρώτες παραγράφους και υποπαραγράφους των υποπαραγράφων για να πάμε σε αυτά που θα καταλάβουμε άμεσα στο πετσί μας.

Στη σελίδα 40 του πρώτου άρθρου με τον βαρύγδουπο τίτλο Υποπαράγραφος ΣΤ.1: "Άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό στον κλάδο του λιανικού εμπορίου - Ρυθμίσεις φαρμάκων και φαρμακείων" μαθαίνουμε ότι θα αρθούν τα εμπόδια για να ανοίξουν φαρμακεία οι μεγαλομπακάληδες, οι εφοπλιστές και οι καναλάρχες. 
Καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων και μπορεί ο καθένας να ανοίγει …φαρμακοπωλείο. Έτσι το λέει! Πως λέμε παντοπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο; Τα φαρμακεία δεν θα τα έχουν πια οι φαρμακο-ποιοί (αυτοί θα είναι σκέτοι υπάλληλοι) αλλά οι φαρμακο-πώλες!
Και όλα αυτά για να μειωθεί η τιμή του φαρμάκου!
Εκείνο (ένα από τα πολλά) που δεν καταλαβαίνω είναι: αφού η τιμή στο φάρμακο είναι αναγραφόμενη στη συσκευασία και το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου συγκεκριμένο, πως διάολο θα ρίξει τις τιμές ο ΑΒ Βασιλόπουλος και του πουλιού το γάλα; Θα έχει "πειραγμένο" κομπιουτεράκι και θα υπολογίζει διαφορετικά πόσα θα του δώσω;
Και άμα ξαναδείς απεργία γράψε μου! Είδες ποτέ να απεργεί μπακάλικο; 

Θες να γελάσεις; Λίγο πιο κάτω οι χοντρομαλάκες που καμώνονται για την …"ελεύθερη αγορά" καλούνται να ψηφίσουν το: “Για όσα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα κατά τη δημοσίευση του παρόντος, οι τιμές δεν αυξάνονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016”. (σελ. 41, §8.β.)
Μιλάμε για γαμώ την ελευθερία στην αγορά, ε! Το κράτος καθορίζει μέχρι πότε θα παραμείνει σταθερή η τιμή ενός είδους και πότε αυτή θα ανέβει. Εγώ ρε αστείοι είμαι κατά της ελεύθερης-να πηδάτε τον καταναλωτή-αγοράς. Εσείς που είστε θιασώτες της πως γίνεται να απαγορεύεται με νόμο το πώς θα κινηθεί;;;

Για όποιον εξακολουθεί να πιστεύει πως με το πολυκωλονομοσχέδιο θα πέσουν οι τιμές, του έχω αυτό.
Σελ.42, §10: “Τα ποσοστά κέρδους και ανώτατα όρια αυτών της παρούσης παραγράφου δεν αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα που χορηγούνται με απόφαση του Ε.Ο.Φ. χωρίς ιατρική συνταγή ως «μη συνταγογραφούμενα φάρμακα» (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. ή O.T.C.)”.

Πάμε στη σελίδα 48: Υποπαράγραφος ΣΤ.4: "Άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό στον κλάδο του λιανικού εμπορίου - Ρυθμίσεις διάθεσης βιβλίων”. Ούτε λίγο ούτε πολύ εδώ γράφει πως ο εκδότης μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναπροσαρμόζει την τιμή ενός βιβλίου.
Άκου τώρα να γελάσεις: Εάν η νέα τιμή είναι υψηλότερη της προηγούμενης τότε ο εκδότης οφείλει να ενημερώνει τους πελάτες του για τη νέα τιμή πώλησης και φυσικά τα βιβλιοπωλεία θα πωλούν με την νέα τιμή.  
Όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της άρσης εμποδίων του ανταγωνισμού. Μη μας διαφεύγει παρακαλώ!
Σε περίπτωση που ο εκδότης αποφασίσει να μειώσει την τιμή ενός βιβλίου τότε καλείται είτε να αποζημιώσει τα σημεία πώλησης με τη διαφορά που θα προκύψει ανάμεσα στην παλαιά και τη νέα τιμή, είτε να δεχτεί τις επιστροφές των βιβλίων που έμειναν αδιάθετα.
Ρε σεις, πλάκα έχετε! Θα ξυπνήσει ένα πρωί ο εκδότης και θα αρχίσει να ταχυδρομεί χιλιάρικα ή να μαζεύει τα βιβλία σε κοντέινερ;
Ποιος μαλάκας το σκέφτηκε;;;
Άσε, ξέρω. Ο ίδιος που σκέφτηκε τα προηγούμενα και τα επόμενα!

Σελίδα 54: Υποπαράγραφος ΣΤ.8: "Άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό στον κλάδο της επεξεργασίας τροφίμων – Ρυθμίσεις γαλακτοκομικών προϊόντων”.

"Στη συσκευασία του παστεριωμένου γάλακτος πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο και με ευδιάκριτους χαρακτήρες οι ενδείξεις «παστεριωμένο» και «γάλα»…”!!!
Όποιος είχε σκοπό να γράψει "μαξιλαροπόλεμος" και "πριονοκορδέλα" ή "Αζερμπαϊτζάν" και "κανναβούρι", να ξέρει από τώρα πως δεν πρόκειται να το πουλήσει με τίποτα!
"Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε σημείο της συσκευασίας του προϊόντος αναγραφή της ένδειξης «παστεριωμένο» χωρίς τη συνοδεία της φράσης «υψηλής παστερίωσης»".
Ανατρίχιασα! Προσπερνάμε το μάθημα γραμματικής για να δούμε που βρίσκεται το ζουμί.
Το παστεριωμένο θα πρέπει να έχει εκτεθεί σε υψηλή θερμοκρασία τουλάχιστον +71,7οC για 15 δευτερόλεπτα. Το υψηλής παστερίωσης θα πρέπει να εκτεθεί σε θερμοκρασία από +85οC έως +127οC, ενώ αμέσως μετά τη θερμική του επεξεργασία θα ψύχεται, το συντομότερο δυνατό, σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των +60οC.
Και αυτό θα το λέμε γάλα; Πάλι ανατρίχιασα!!! Μιας και το ρίξαμε στη χημεία να σας πω τι κατάλαβα εγώ; Πως το μόνο που θα μείνει να μας θυμίζει πως αυτό που πίνουμε είναι γάλα, θα είναι …το χρώμα!

Σελ 72: Παράγραφος Ζ: "Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων".
Καταργείται η παράγραφος 1 του άρθρου 11 του ν. 1351/1983. Τι καταργείται;


Με το νέο νόμο μπορούν να γίνονται απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών χωρίς την προβλεπόμενη πράξη του Επιθεωρητή. Ένας νόμος που ισχύει από το 1982 «Μέχρι της οριστικής με νόμο ρύθμισης του θέματος…» φτάσαμε να φέρουμε τη ρύθμιση 32 χρόνια μετά. Απολύουμε χύμα, πάντα στα πλαίσια της αύξησης της ανταγωνιστικότητας.


Άντε να το κλείσουμε γιατί έχω αρχίσει και βαριέμαι. Ας μην ασχοληθούμε με τα ακίνητα του ΟΣΕ, τις καταργήσεις εργοδοτικών εισφορών-στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας (να δω που θα πάνε τα Ασφαλιστικά Ταμεία!), την κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ, τον ιππόδρομο, τα ξενοδοχεία, τους οδηγούς ασθενοφόρων των Νοσοκομείων, το ψαλίδι τις επικουρικές, τα λατομεία και ορυχεία, τις μεταφορές, τις εκπτώσεις στα outlet, τις μισθώσεις στα μηχανάκια, την εμπορία ασφάλτου, τα Κέντρα Διανομής Τσιμέντου και πολλές πολλές άλλες μαλ... σοφές διατάξεις που έχωσαν στο ίδιο άρθρο για να μοιράσουν το τυράκι του 500ρικου. 

Θα ήθελα να σας θερμοπαρακαλέσω, τώρα που για 32625η φορά δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός μας πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, να κάνετε υπομονή και να μη γκρινιάζετε. Την ουρά την φάγατε, άλλα 152 βόδια έμειναν.
Κουράστηκα να σας ακούω να λέτε ότι στην Ελλάδα των ΓΑΠ και Σαμαρά - με μόνιμο μπαλαντέρ Βενιζέλο - τα πάντα άλλαξαν και τα πάντα διαλύθηκαν, από εργασιακές σχέσεις, καταργήσεις τριετιών, επικουρικές συντάξεις, δώρα εορτών, πολυτεκνικά επιδόματα, μέχρι φάρμακα, γάλα, βιβλία, ψωμί, ταξί κλπ και πως οι μόνοι που έμειναν ανέπαφοι είναι οι βουλευτές.
Ρε, δεν είδατε τι έπαθαν με τους καφέδες; Με τα κουλουράκια και τα κρουασάν; Από την μικρή τους τσέπη θα τους πληρώνουν τα παιδιά. Ούτε έναν καφέ της παρηγοριάς και ένα (σκατό) παξιμάδι δεν είστε ικανοί να κεράσετε τα παλικάρια μας!
Ουστ κωλοέλληνες.



ΥΓ: Παραιτήθηκε πριν από λίγο από Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, δηλώνοντας πως διαφωνεί με τη ρύθμιση για το γάλα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση διότι …αυτό επιτάσσει η ηθική του!
Κουίζ: Μήπως ξέρει κανείς να μου πει τί είναι ηθική;;;



26 σχόλια:

  1. Ποτάμι η σκέψη σου. Όχι σαν αυτό του "Καλησπέρα-Καλησπέρα", αλλά ατόφιο, χειμαρρώδες, θυμωμένο και γεμάτο ζόφο. Οι θειάδες με τα λιβανιστήρια και τις μετάνοιες, μας χαντάκωσαν! Διαβάζοντάς το διαπιστώνω με τρόμο πως θα είναι η ταφόπλακά μας. Κι αυτή η φωτογραφία σου στο τέλος, είναι η επιτομή! Αυτή η κατηγορία πιθηκοειδών μας κυβερνάει!!!
    Πέτρο δεν έχω πλέον καθαρή σκέψη, είμαι προετοιμασμένη για να δώσω την προσωπική μου μάχη, με τα όπλα που διαθέτω. Όσο για όλους δαύτους τους βρυκόλακες που δολοφονούν έναν λαό, ας σαπίσουν στην προσωπική τους κόλαση!

    Υ.Γ. Πρόσφατα διάβασα την είδηση για τον 5χρονο που Παναγιώτη απ' την Κέρκυρα, που πάρχει από νευρωβλάστωμα. Παρά τις εκκλήσεις του πατέρα του, ο Πίθηκος Υγείας, αποφάσισε να μην καλύψει μέρος των χρημάτων για τη νοσηλεία του μικρού στην Νέα Υόρκη, με το πρόσχημα ότι η θεραπεία που προτάθηκε βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Θα κάνω μια ευχή. Τη δήλωση που έκανε με περίσσιο θράσος στην Washington Post: "ότι ο καρκίνος δεν θεωρείται επείγουσα ασθένεια, παρά μόνον αν ο ασθενής βρίσκεται σε τελικό στάδιο", να τη βιώσει στο πετσί του...
    Συγνώμη για το διπλοσέντονο, αλλά δεν πάει άλλο μωρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα δεν θα με ξαναπείς ποτάμι! Νταξ;;; Με είδες ποτέ με σακίδιο στη πλάτη να πουλάω διαφημιστικά του Μπόμπολα; Άντε γιατί θα σφαχτούμε…!!!
      :)))

      Καλή μου Μαρία, με αυτόν τον αστείο γελάω ακόμη περισσότερο όταν καμώνεται για ψηφισμένος.
      Και τι σημαίνει αυτό ρε τύπε; Τώρα αυτό πρέπει να μας λέει κάτι;
      Και ο Τσοχατζόπουλος και ο Βερελής και ο Παπαντωνίου και ο Παπαγεωργόπουλος και κάτι άλλα λαμόγια που βρίσκονται στη φυλακή ή ετοιμάζονται να περάσουν την πύλη της, πρώην βουλευτές και υπουργοί ήσαν. Τώρα που είναι;

      Μου προκαλεί αναγούλες από την πρώτη μέρα που τον είδα να τσιρίζει για να επιβάλλει τις μαλακισμένες θεωρίες του. Μια ακροδεξιά γαλιάντρα που από γλάστρα του Ζούγκλα και του TELEASTY ανελίχθηκε τόσο ταχύτατα που σε κάνει να απορείς τι στο διάολο έχει αυτός που δεν έχουν τόσοι άλλοι που βρίσκονται στη νουδού από τα γενοφάσκια τους.
      Τον ψηφίζουν θειάδες, ακροδεξιά κατακάθια και κάτι συνταξιούχοι ενωμοτάρχες και χωροφύλακες που αφού επί δεκαετίες σάπισαν κόσμο και κοσμάκη στο ξύλο, τώρα παριστάνουν τους επιτρόπους σε εκκλησίες και κλέβουν τα παγκάρια.

      Δεν υπάρχει πια κανένα κράτος πρόνοιας Μαρία. Το φωνάζω εδώ και μήνες από εδώ μέσα γιατί το βλέπω καθημερινά με τα μάτια μου. Όταν θα αρρωστήσουν οι θειάδες και θα καταλάβουν στο πετσί τους τα εγκλήματα που διαπράττει ο μπουμπούκος τους, τότε θα είναι ήδη πολύ αργά για τη χώρα.

      Διαγραφή
  2. Επειδή έκανα ένα πέρασμα αστραπή και φεύγω προσωρινά, πέρασα να δω τι καλούδια έχεις. Είδα τη φωτογραφία στο τέλος και κατάλαβα πολλά! Αναρωτιέμαι όμως που βρήκες το άδωνι και το τσάκωσες;
    Έρχομαι μετά με μια κούπα καφέ, ένα ποτήρι κρασί; Θα σε γελάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήρθα μια μέρα μετά. Αλλά το διάβασα όλο. Γάλα δεν πίνω ( ένεκεα της αλλεργίας) αλλά θλίβομαι . Δεν μπορώ πια να οργιστώ. Πόσο άλλο; Και τι θα αλλάξει;
      οκ τον βρίζουμε ( το άδωνι) τους σιχτιρίζουμε ( τους βολευτές) και;
      Πού πάμε από δω και μπρος;

      Καλή σου μέρα ;

      Διαγραφή
    2. Καλό θα είναι Αριστέα να διαβάζουμε τι περιμένει τους απαυτούς μας. Αν κάτσουμε απαθείς περιμένοντας το μοιραίο μάλλον τους προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες. Δεν υποστηρίζω πως αν ενημερωνόμαστε θα τους αποτρέψουμε. Λέω πως καλό θα είναι να ξέρουμε τι μας περιμένει, για να τα έχουμε άποψη όχι μόνο για τις εκλογές που έρχονται αλλά και για τις επόμενες.
      Έρχεται το κάθε τσόκαρο στη δουλειά και σου πετάει λόγω βλακείας «τι καλά, θα πουλάνε γάλα πολλών ημερών να μη κοιτάω όλη την ώρα πότε λήγει, θα πηγαίνω στον Βασιλόπουλο και θα παίρνω και το Sinecod, το ψωμί θα πουλιέται με το ζύγι (λες και πρόκειται να φτηνύνει!) και διάφορες άλλες σαχλαμάρες που τις αποδέχεται επειδή έχει πειστεί πως αυτοί οι γελοίοι παλεύουν να σώσουν τη χώρα. Να μη ξέρουμε να απαντήσουμε;
      Κάθισα και διάβασα 80 περίπου σελίδες του πρώτου άρθρου, κάτι που πολλοί βουλευτές δεν πρόκειται να κάνουν. Μετά θα μας λένε ότι δεν προλάβαιναν και έμειναν …αδιάβαστοι!

      Διαγραφή
  3. Περαστικός τυχαία από το μπλογκ σου φίλε Πέτρο. Να σου πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε και για το σπίτι σου στη φωτό δεξιά. Μου άρεσε και αυτό.
    Εκτιμώ την πολιτική σου θέση απέναντι σ΄αυτούς που λένε ότι κυβερνάνε την πατρίδα μας και δεν έχουν το θάρρος να πούνε ότι πουλάνε και δολοφονούν την Ελλάδα. Βλέπω μέρες τώρα να γίνεται ένας αγώνας με πολλά συμφέροντα για το γάλα. Μα για όνομα του Θεού. Με τόσα καυτά προβλήματα στο γάλα κολήσατε; Δεν κοιτάτε και λίγο πιο έξω; Εδω σε μας τα σούπερ μάρκετ προσφέρουν γάλα με ημερομηνία λήξης δεκπέντε ημερών και βάλε.
    Άλλο τρομερό θέμα το βιβλίο. Ποιό βιβλίο φίλε μου όταν ο Έλληνας δεν έχει λεφτά να αγοράσει ψωμί; Βιβλιο θα πάει να πάρει; Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την ελεεινή κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την πατρίδα μας.
    Κάποτε εδώ που ζω καμαρώναμε που είμαστε Έλληνες. Τώρα μας έχουν κάμει να ντρεπόμαστε.
    Νάσαι καλά φίλε και θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες.

      Πάνω δεξιά δεν είναι το σπίτι μου, είμαι εγώ. Και κάθε μήνα η φωτογραφία με τη φάτσα μου αλλάζει για να μη με εντοπίσουν η ΕΥΠ και το FBI μη σου πω.
      Η ιστοριούλα με το γάλα είναι απλή. Θέλουν να φέρνουν και να πουλάνε γάλα από την Ε.Ε. Όταν μιλάγαμε για φρέσκο κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον. Τώρα που το γάλα θα είναι 5-12 ημερών μπορεί κάλλιστα να ταξιδεύει από Γερμανία, Ολλανδία κλπ.
      Καταλαβαίνεις ότι αυτή η διάταξη σκοτώνει την ελληνική κτηνοτροφία.

      Αφού ξεπάτωσαν την ελληνική γεωργία, μας έβαλαν να ξεκολώνουμε δέντρα και να καταργούμε καλλιέργειες δίνοντας επιδοτήσεις που ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !!! πάνε να διαλύσουν και την κτηνοτροφία. Για να μας λένε μετά αντιπαραγωγικούς και τεμπέληδες.

      Αυτά είναι τα καλά της Ε.Ε! Διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό, γεμίσαμε τις χωματερές με πορτοκάλια, βερίκοκα, ροδάκινα, για να πάρουμε αποζημιώσεις -που κάποιοι νόμισαν πως πρόκειται για δανεικά και αγύριστα- και αφού μας έκαναν κράτος υπηρεσιών και όχι παραγωγής ταυτόχρονα μας μετέτρεπαν σε κράτος αέναου χρέους.

      Όταν ακούς μια χώρα να σου λέει πως ο τουρισμός (η ελεημοσύνη των άλλων δηλαδή) είναι η …“βαριά βιομηχανία” της, αυτή η χώρα πάει στο διάολο…!

      Διαγραφή
  4. Πάω στοίχημα πως οι θειάδες που θα πίνουν το χρωματιστό νερό για γάλα και θα αγοράζουν από τον κάθε όπουλο τα φάρμακα θα καταλάβουν όταν θα κλείσει ο φαρμακοποιός τους που πολύ τις εξυπηρετούσε και τους έδινε και κανένα φάρμακο όταν τους τέλειωνε με πίστωση χρόνου ως να γραφτεί η συνταγή, τι μ@λ@κε@α έκαναν...εμείς όμως τι φταίμε?...τι φταίει ο μικρός Παναγιώτης που ο υπουργός θανάτου δεν δέχεται να καλύψει μέρος των χρημάτων?
    Πραγματικά θέλω να τον δω να λιώνει...κι αυτόν και τους ομοίους του....κι όποιος βιαστεί να με πει κακιά....ας κοιτάξει αύριο τι θα του έχει μείνει...αν θα έχει υγεία, αν θα έχει δουλειά και μετά να μιλήσει...κι αν θέλει επεκτείνω την κατάρα και στις θειάδες (και όχι μόνο)...γιατί πολλά μας τα έκαναν με αυτούς τους παπάρες που ψήφισαν!!
    Ουφ...θύμωσα πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τονίσω όμως πως το γάλα είναι σημαντικό θέμα, γιατί πέρα από όλα τα άλλα δείχνει και τους δόλιους σκοπούς τους...να καταστρέψουν εξ ολοκλήρου ό, τι παράγουμε...
      Να δουλεύουμε γι΄αυτούς και να καταναλώνουμε τα δικά τους (απόνερα) των Ευρωπαίων...και όχι μόνο!!

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου, θα έχεις προσέξει πως στο μπλογκ μου υπάρχει η αφίσα με τα ελληνικά προϊόντα, καθώς και με άλλες εταιρείες που προσωπικά δεν αγοράζω από αυτές απολύτως τίποτα.
      Κάνω αυτό που μπορώ από τη δική μου σκοπιά. Δεν μπορώ να πείσω κανέναν να κάνει κάτι παρόμοιο. Αν όμως το κάναμε όλοι, θα υποστηρίζαμε ελληνικές θέσεις εργασίας και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων μας θα έμενε στη χώρα μας.
      Δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσω ούτε ντεπόν από σουπερμάρκετ, και να σκεφτείς ότι πηγαίνω μόνο σε τοπικά και σε κανένα από αυτά που διαφημίζεται. Αν το έκαναν όλοι πολύ πολύ γρήγορα ο Μασούτης και ο Βασιλόπουλος θα είχαν χασούρα.
      Εμείς οι καταναλωτές έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Αυτά τα λαμόγια με τα δικά μας λεφτά ζουν. Ας μη τους τα ξαναδώσουμε.
      Για το που αποσκοπεί η ιστορία με το γάλα συμφωνώ απόλυτα και το σχολίασα πιο πάνω.

      Διαγραφή
  5. Γυνή εκδιδόμενη η Ελλάδα μας, την οποία κακοποιούν με τον χείριστο τρόπο!!!
    Κουράστηκα να με κυβερνά η θλίψη...
    Bonjour tristesse! Ήρθες για να μείνεις παντοτινά σ' αυτόν τον τόπο!
    Επανάσταση, Πέτρο, μόνο αυτή πια και πρέπει να το καταλάβουμε.
    Είναι μονόδρομος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά που γίνονται είναι εκτός λογικής. Στη προσπάθειά τους να σώσουν τους τραπεζίτες και τα μαγαζιά τους έχουν εξαθλιώσει έναν ολόκληρο λαό. Πολλές από τις μαλακίες που περιλαμβάνει το κωλονομοσχέδιο είναι προδήλως αντισυνταγματικές.

      Λεπτομέρειες θα μου πεις! Εδώ έκλεισαν εντελώς παράνομα την ΕΡΤ, με απόφαση του κυβερνητικού παπαγάλου κι ύστερα έβαλαν το ΣτΕ να τη βγάλουν σύννομη.

      Άκουγα το πρωί έναν συνταγματολόγο να λέει πως το κωλονομοσχέδιο το ετοιμάζουν εδώ και 7 μήνες και το φέρνουν να ψηφιστεί εντός 48 ωρών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να πάρουμε τη δόση και να αποπληρώσουμε τοκοχρεολύσια.
      "Ποιο είναι κατεπείγον; " αναρωτήθηκε. Τα τοκοχρεολύσια πρέπει να αποπληρωθούν τον Μάιο!!!

      Βλέπεις κανέναν μαλακάκο βουλευτή τους να αντιδρά που τον περνάνε για χαχόλο;;;

      Διαγραφή
  6. Φίλε Πέτρο, απορώ γιατί κάθομαι και σε διαβάζω βραδιάτικο, κι ενώ περίμενα με κομμένη την ανάσα να ενημερωθώ από το mega για το boeing που ακόμα αγνοείται κάπου...στον Ινδικό;; Θα σε γελάσω και δεν το θέλω, γιατί πάει η αληθινή ενημέρωση από αύριο Πέτρο μου! Νέο πλήγμα δεχτήκαμε Πέτροοοοοο μουουου... «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ! Η δημοσιογράφος ξεκινά άμεσα περιοδείες! Δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αντώνη, Πέτρο μου κι εσύ κάθεσαι και ασχολείσαι ακόμα με το πολυνομοσχέδιο;;; Μια ζωή εκτός θέματος ρε μάνα μου! Τι είναι ηθική;;.....ερωτηματικό δίεση αστεράκι δολάριο παπάκι τοις εκατό (?#*&@%)....και οαφ μαζί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε! Από σένα το μαθαίνω! Χάνει η δημοσιογραφία υψηλής κοπτικής-ραπτικής έναν τέτοιο κολοσσό και τον κερδίζει η πολιτική; Θα στέλνουμε αυτή τη σοφή κουκουβάγια στο ευρωκοινοβούλιο να μας εκπροσωπεί;
      Ζω για την ημέρα που θα δω την πορδή του σάλτε να ξυρίζει το καύκαλο και να κατεβαίνει υποψήφιος στα χρυσαβγά.

      Διαγραφή
  7. Αν αρχίσω για τον έξω απο εδώ δεν θα σταματήσω ποτέ!
    Έχουμε βουλιάξει στα σκατά Πέτρο μου και δεν βλέπω να θέλουμε να βγούμε!
    Έχουμε την δύναμη να εξαφανίσουμε τέτοια καθάρματα γιατί περί καθαρμάτων πρόκειται, και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε τι άλλο θα μας ξεφουρνίσει.
    Εχουμε κουφαθεί έχουμε τυφλωθεί έχουμε χάσει όλες τις αισθήσεις μας!
    Τα βάζω πιο πολύ με εμάς παρά με τον γελοίο!
    Ολες αυτές οι γιαγιάδες που μεταξύ μας δεν νομίζω ότι είναι μόνο αυτές που τον έβγαλαν όταν θα αρρωστήσουν και δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη, τα ξαναλέμε!
    Τα λεφτά τους δεν θα τις σώσουν όσα και αν είναι.
    Την πικρή μου καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις γιαγιάδες που τους ψηφίζουν Έλενα δεν μου καίγεται καρφί. Καλό ψόφο να ‘χουν.
      Έχεις δίκιο και εγώ εκνευρίζομαι με εμάς που καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Και περισσότερο εκνευρίζομαι με κάθε απίθανο μου πετάει τη μπαρούφα του ‘μαζί τα φάγαμε’, άρα πρέπει τώρα να το βουλώσουμε.
      Θεωρώ πως οι ευρωεκλογές θα μπορούσαν να τους στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα. Το πρόβλημα είναι ότι τα μηνύματα σχεδόν κανένας τους δεν κατορθώνει να τα διαβάσει σωστά. Πολύ φοβάμαι ότι οι αντιπολιτευόμενοι των οποίων τα ποσοστά τους θα ανέβουν, θα αρχίσουν να κοκορεύονται νομίζοντας πως υιοθετείται από τον κόσμο η δική τους πολιτική ατζέντα και όχι ότι ο κόσμος σιχάθηκε τους κυβερνώντες.
      Φαύλος κύκλος…

      Διαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Πέτρα.
    Μετά την αιφνίδια είδηση πως η Μαρία Σπυράκη εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για χα΄ρη του Αντώνη, τα πολυνομοσχέδια κλπ έρχοτναι σε δεύτερη μοίρα.
    Εδώ λέμε η αντικειμενική και ανιδιοτελής δημοσιογραφία δέχτηκε ένα τέτοιο ισχυρό ράπισμα κι εμείς θα ασχολούμαστε με το αν θα γίνουν ομαδικές απολύσεις ή αν θα πίνουμε φρέσκο γάλα 10 ωρών, ημερών ή μηνών;
    Κι εμένα, εξάλλου, που δε βάζω γάλα στον καφέ μου, τι με νοιάζει;
    Και τα φαρμακεία τι με νοιάζουν;
    Όταν έχω πονοκέφαλο, θα βάζω να με ξεματιάζουν.
    Κι όσο για τη ζυγαριά, έχω και στο σπίτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφυγε και ο Θεοδωράκης... κλαψ ... σνιφ ...
      Αυτό το Μέγκα φυλλορροεί ρε παιδιά. Που θα βρω έναν ώμο να γείρω και να κλάψω; Άντε να φύγει και ο Καψής για τις ελιές να το φάω το μαχαίρι κατάστηθα.
      Ρε ποτάνα ζωή, δεν αντέχεσαι...

      Διαγραφή
  9. Και φαντάσου να έβγαινε με ψήφους Υπουργός, η γαλιάντρα πως θα'κανε! Ακουμπητή ήταν απ'του Καρατζαφέρη!
    Η κολοτούμπα την έφερε στην καρέκλα και μας φέρνει εμετικές διαθέσεις.

    Η ουσία είναι όπως το'πες μόνο το άσπρο χρώμα μας δηλώνει την ιδιότητά του,το γάλα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσο ντόρος!
    Ούτως η άλλως και πρίν παστεριονόταν 5κ 6φορές. Μεγαλοεταιρεία όταν περάσει η ημερομηνία λήξης τα παίρνει πίσω και τα ξαναβγάζει στην αγορά με νέες ημερομηνίες αυτό το συνεχιστεί ??

    Αν τσιμπήσουν οι θειάδες για ένα 500άρικο και ψηφίσουν πάλι αυτά τα λαμόγια είμαστε άξιοι της τύχης μας.Δεν θα τους λυπηθώ ούτε Depon να μην έχουν να πάρουν

    Το κυνήγι της ψήφου έχει ξεκινήσει
    και μοιράζουν ευρώ με ουρά !!
    Μόνο που δεν βλέπω αξιους πολιτικούς
    και θα τη φάει η μαρμάγγα την ψήφο δυστυχώς!

    Καλό βράδυ εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβαζα απόψε πως ετοιμάζουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής για το γάλα, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις από τους βουλευτές (που ζητάνε υφυπουργείο που λέγαμε). Ο Μορς, εκείνη η κουράδα της τρόϊκας το απέκλεισε κατηγορηματικά, λέγοντας πως δεν δέχεται "καμία αλλαγή γιατί δεν θα υπάρξει καμία δόση".
      Αν υποθέσουμε πως το άδωνι το ψήφισαν 20000 σε νεκροφάνεια, αυτόν τον μαλάκα τον Μορς ποιος τον ψήφισε;
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Που να του δώσουν εκείνου τόσο γερή δόση και να τον αφήσει στο τόπο!!!
      Έτσι, για να καθαρίζει σιγά-σιγά το περιβάλλον από τα απορρίματα!!!

      Διαγραφή
    3. Άμα τα "παίρνεις" κι εσύ τα πράγματα είναι ζόρικα...

      Διαγραφή
    4. Πώς να μην τα παίρνω κι εγώ, βρε Πέτρο μου;;
      Βούδας δεν μπορώ να γίνω για χάρη τους!!
      Χρειάζεται να θυμώνουμε, το έχω πει κι άλλη φορά, γιατί μάς κινητοποιεί. Μας βγάζει από την αδράνεια που πέφτουμε κατά διαστήματα, για να μην τρελλαθούμε!!!
      Το θέμα είναι να βρούμε κι άλλους τρόπους να δράσουμε!!!
      Ομαδικές προσπάθειες και συσπειρώσεις είναι επιβεβλημένες σε αυτή τη φάση. Έτσι κρίνω ότι μπορεί να γίνει μια καλή αρχή, ώστε να βρεθούν λύσεις μέσα από σωστή ενημέρωση. Ίσως το συνδικαλισμό στα χέρια μας καθαρά και την εμπειρία των συνδικαλιστών κοντά μας αν είναι δυnaτόν, με όσους είναι σχετικά καθαροί!!
      Τι λες;

      Διαγραφή
    5. Λέω ότι εδώ και πολλά χρόνια έχω απηυδήσει με αυτό το έκτρωμα που αποκαλούν σήμερα συνδικαλισμό. Σχεδόν όπως συμβαίνει και με την πολιτική, τη δημοσιογραφία, τη δικαιοσύνη κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των εργατοπατέρων (ακόμα και σε μικρότερο/τοπικό επίπεδο) είναι καθάρματα. Στις μέρες μας Γλαύκη μου ο συνδικαλισμός έπεσε στα χέρια αετονύχηδων, ρουφιάνων, κομματόσκυλων, εγκάθετων και τραμπούκων.
      Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και δεν αναφέρομαι σε αυτές.
      Θα προτιμούσα μια ανατίναξη εκ βάθρων σε αυτή τη χώρα. Κάποιος να στείλει στο διάολο όλους αυτούς που ασχολήθηκαν με τα κοινά (τι ωραία διατύπωσε, ε;) και κατέστρεψαν το λαό της.
      Ακούω κάτι ρομαντικούς (ή αγαθιάρηδες) να λένε πως το σύστημα παλεύεται από μέσα. Τρίχες κατσαρές!
      Αν μπεις μέσα στο σύστημα δυο επιλογές υπάρχουν: ή θα βρωμίσεις και θα συμμετάσχεις στη μάσα ή θα υποχρεωθείς από ανθρώπους και συνθήκες να εγκαταλείψεις την προσπάθεια.
      Όποιος παλεύει για αξίες θεωρείται γραφικός κολλημένος μαλάκας. Ακόμα και κάποιοι που μπορεί να διαβάζουν αυτές τις γραμμές, ίσως να νομίζουν ότι αστειεύομαι και πως δεν τα πιστεύω.
      Γι’ αυτό σου λέω! Δεν θέλω να σώσω κανέναν, δεν θέλω να με σώσει κανείς.
      Ανατίναξη εκ βάθρων. Μηδενισμός και επανεκκίνηση. Με νόμους όμως. Όποιος παρεκκλίνει να πετιέται στο γκρεμό. Για να σφίγγουν και των επομένων οι κώλοι.
      Ξέρω ότι δεν πρόκειται αυτά να τα ζήσω. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γίνουν ποτέ.

      Διαγραφή
    6. Επίτρεψέ μου, αυτή η κουβέντα το "δε θέλω να σώσω κανέναν και δε θέλω να με σώσει κανείς" είναι πολύ μεγάλη, Πετρή, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας εδώ στη γη! Έχουμε και παιδιά!
      Μόνο άπραγοι δεν μπορούμε άλλο να μείνουμε. Έτσι πιστεύω.
      Όσο για τον συνδικαλισμό δε διαφωνώ καθόλου, γι' αυτό μίλησα για συνδικαλισμό στα χέρια μας μέσα από ομάδες με κοινούς σκοπούς κάθε φορά. Ουτοπικό; Δεν ξέρω. Ξεκούνημα θέλει γερό!!!
      Όσο για την ανατίναξη εκ βάθρων, τον μηδενισμό και την επαννεκίνηση μόνο μια επανάσταση ή τεράστια κοινωνική έκρηξη μπορεί να τα προκαλέσει. Με την οποία συντάσσομαι σε ώρα πια πλήρους απελπισίας, που όμως κι αυτή θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προετοιμαστεί. Αλλιώς αναρχία παντού και μαύρο σκοτάδι που μας έφαγε τότε!!!
      Δεν ξέρω πώς τον εννοείς εσύ τον μηδενισμό και την επαννεκίνηση. Δώσε σήμα, για να καταλάβω.
      Τελικά εσύ τα πήρες και πάλι πιο πολύ κι από εμένα.
      Λίγη ψυχραιμία παρακαλώ στο ακροατήριο!!!
      Πάρε μερικά φιλιά να γλυκαθείς, γιατί πολλή πίκρα γεμίσαμε πάλι!!!

      Διαγραφή

    7. Κάποτε που λες ασχολήθηκα με το συνδικαλισμό. Ήταν οι εποχές που ζούσα κι εγώ μέσα στην ομιχλώδη ρομαντική μου βλακεία. Που νόμιζα ότι οι άλλοι πίστευαν όσα έλεγαν, άρα ταιριάζαμε.
      Έφυγα τρέχοντας γιατί δεν άντεχα να λέω ψέματα και να σκύβω τη μέση.
      Κάπου 3 χρόνια τώρα έχω αυτοδιαγραφεί από το σωματείο.
      Δεν παλεύεται παιδάκι μου. Τα τομάρια αυτά έχουν τόσο πολύ ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!! που όποιος πάει να μπει στη μέση κινδυνεύει. Έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνήσουν στον πατέρα μου και να απειλούν πως θα με σκοτώσουν.
      Άστα, μεγάλη ιστορία.
      Στο παρελθόν δολοφονήθηκαν μεγάλοι ηγέτες που πήγαν κόντρα στα σχέδια άλλων. Εγώ δεν είμαι ούτε καν αμελητέα ποσότητα, λες να στενοχωρηθούν να με πατήσουν κάτω;
      Όταν καταστραφεί ολοκληρωτικά (δηλαδή ποτέ) το υπάρχον σύστημα που γεννάει και αναπαράγει συνεχώς την αθλιότητα, όταν πάψουν οι τίποτα να διαφεντεύουν τις τύχες των πολλών, όταν αποφασίσουν οι πολλοί να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους χωρίς να θέλει ο ένας να καπελώνει τον άλλον (φάρμα των ζώων) τότε θα αποφασίσω και εγώ να ασχοληθώ.
      Το μέλλον των παιδιών μας αν μείνουν σε αυτόν τον τόπο είναι προδιαγεγραμμένο. Πάνε χρόνια τώρα Γλαύκη μου που αποφάσισα να πατήσω στη γη. Τα συννεφάκια μου δεν με άντεξαν άλλο.

      Διαγραφή