Σελίδες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πάρε ότι θέλεις παλιατζή....



...από μια χώρα που δεν ζει!
Επειδή τις μέρες που πέρασαν ήσασταν καλά παιδάκια θα σας πω ένα παραμυθάκι.
Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε, ήταν ένα ΤΑΙΠΕΔ που δούλευε για το καλό όλων μας. Το έφτιαξαν κάτι καλοί άνθρωποι, μερικοί ντόπιοι και κάποιοι άλλοι έξω από δω (συντ: εξαποδώ) για να γαμ…, για να ξεπουλ... για να σώσουν τη χώρα (τη δική τους).
Ολίγον από αρκτικόλεξο: ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Προσοχή: η ιδιωτική πουλιέται, όχι η δημόσια. Φορέα για το ξεπούλημα της δημόσιας δεν θα φτιάξουμε. Και πώς να τον πούμε δηλαδή; ΤΑΔΠΕΔ; Πας να το προφέρεις και αισθάνεσαι σα να βγήκες μόλις από οδοντίατρο και δεν σου 'χει περάσει ακόμη η νάρκωση.
Το ελληνικό δημόσιο, για να μαθαίνεις λοιπόν, διαθέτει ιδιωτική περιουσία. Αν εξακολουθείς να μη καταλαβαίνεις να κάτσεις να παρακολουθήσεις σεμινάρια άδωνι και Φαήλου. Παίζουν σε όλα τα κανάλια πριν ή μετά τα ποτάμια.

Ο αρχικός σχεδιασμός του μεσιτικού γραφείου ΤΑΙΠΕΔ ήταν για να ξεπουλήσει τα ακίνητα του Ελληνικού Κράτους, αυτά δηλαδή που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Το ότι δεν τον ρώτησαν τι θα πουληθεί και πόσο είναι λεπτομέρεια. Στη συνέχεια, μόλις δηλαδή ξεμπερδέψουν με τα ακίνητα, θα πουλήσουν και αυτά που κινούνται, εμάς δηλαδή, μπιρ παρά και όσο όσο.
Κοίτα να πιάσεις εσύ καλή τιμή γιατί εγώ δεν το βλέπω.
 
Το εν λόγω μεσιτικό γραφείο έκανε αποδεκτή την προσφορά της Lamda Development να επεγδ… επενδύσει στο Ελληνικό.
Τι είναι τούτα;
Η Lamda Development είναι εταιρεία του Ομίλου Λάτση. Eίναι αυτή που μίσθωσε το Golden Hall για 90 χρόνια με 81 εκατ. ευρώ (ούτε 1 εκατομμύριο το χρόνο). Είναι επίσης αυτή που έχτισε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αυθαίρετο, το ‘The Mall Athens’.
Το Ελληνικό είναι το πρώην διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, που - όπως και όλα τα υπόλοιπα στη μπανανία του σαμαροβενιζέλου - μόνο ελληνικό δεν είναι.

Διαβάζω πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης-αμα-την-δεις-κάτι-καλό-κάπνισες Ν. Μηταράκης, την ημέρα που κατατέθηκε η προσφορά της Lamda και πριν ακόμα γίνει γνωστό οτιδήποτε για το ύψος της, δήλωσε ότι "η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της για πρώτη φορά μια ουσιαστική επενδυτική πρόταση για το Ελληνικό".
Αυτός, να μου το θυμηθείτε, έχει κληρονομικό χάρισμα. Να τον βάλουμε να μας λέει τα ζώδια. Ή τα μερομήνια. Ή τον τηλεκύβο. Τέλος πάντων δεν θα χαθεί.

Η Lamda λοιπόν υπέβαλλε τη μοναδική προσφορά για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Κάτι ισραηλινοί, κάτι εγγλέζοι και κάτι μαχαραγιάδες από το Κατάρ που είχαν επίσης δηλώσει ενδιαφέρον τελικά αποσύρθηκαν, μιας και δεν μπορούσαν να μαζέψουν τα λεφτά που μάζεψε ο Λάτσης. 

Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν άμεσα για την ανάπλαση του χώρου θα φτάσουν τις 10.000. Έτσι λένε η Lamda και ο υπάλληλος Μηταράκης. Και αυτές σε πρώτη φάση γιατί (λένε ότι) κάποια στιγμή θα φτάσουν τις 50.000. Άρα μετά την ανάπλαση θα προσλάβουμε ακόμη 40.000 να δουλέψουν, χωρίς να απολύσουμε τους πρώτους. Η ανάπλαση θα συνεχίζεται. Μια ολόκληρη πόλη αναμένεται να δουλεύει στο πάλαι ποτέ Ελληνικό.

Η δημοσιογραφική παπάρ… ομάδα του ΣΚΑΙ-διάολο που βλέπει πριν από μας για μας, μας ενημέρωσε σήμερα το πρωί πως οι θέσεις δεν είναι 10.000 που λένε η Lamda και ο υπάλληλος Μηταράκης αλλά πολύ περισσότερες.


Με ένα μηδενικό ακόμα και λύσαμε το πρόβλημα της ανεργίας. Άντε να το σπρώξουμε λίγο ακόμα και να βάλουμε άλλο ένα και θα δουλεύουν τα μωρά, οι μαθητές, οι ανάπηροι, οι παππούδες, οι μετανάστες και οι βουλευτές.

Δεν ξέρω αν η τρόικα συμφωνεί με όλα τα παραπάνω. Δεν ξέρω αν τελικά επιτρέψει στον Λάτση, τους σχιστομάτηδες και τα σαρίκια που κρύβονται από πίσω του να …αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης. Δεν ξέρω καν τι έχουν στο μυαλό τους χρησιμοποιώντας όρους όπως  "επένδυση", "αξιοποίηση", "ανάπτυξη". Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα σαν τον


Ούτε φυσικά ξέρω τι περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη της τρόικας. Εκείνο όμως που εύχομαι είναι να βγει κάποτε μια κυβέρνηση που θα στείλει στο διάολο τους ντόπιους και εξαποδώ σωτήρες μας, προτάσσοντας τις δικές μας εργαλειοθήκες.



Σαμαροβενιζέλε, το σώβρακο έχει και μπροστά.
Μη δείχνεις μόνο το από πίσω.


31 σχόλια:

  1. Μια από τις ωραιότερες (και αγνότερες) παραλίες της Πάρου, μαθαίνω ότι έχει επίσης υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Αλήθεια, από πότε είναι η θάλασσα "ακίνητο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε έγινε η θάλασσα ιδιωτική θα μου πεις;
      Είπαμε, επί των ημερών του σαμαροβενιζέλου ξαναγράφεται το Σύνταγμα.

      Διαγραφή
  2. Του κουτρούλη ο γάμος!
    L αδώνω
    Α μα
    Μ ου
    D ώσετε
    Α κίνητα δημοσίου

    Συνεχίζω το αρκτικόλεξο ελπίζω να μην σε πειράζει!
    Την καλησπέρα μου και ο Θεός βοηθός αλλά τι να σου κάνει και αυτός τα έχει χάσει, μας βλέπει και σκέφτεται, εγώ το έφτιαξα αυτό το κατασκεύασμα;
    Τα φιλιά μου και την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν μπορεί και να αυτοκτονήσει μ' αυτό που έφτιαξε!
      Θα τον φάνε κι αυτόν οι τύψεις.

      Διαγραφή
  3. Η κούραση δεν με αφήνει να βγάλω συμπεράσματα. Σε 7 μήνες θα ψάχνω για δουλειά. Δηλαδή λύθηκε και το δικό μου πρόβλημα;
    Πολύ ωραία κλπ κλπ
    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε παιδάκι μου, δεν διαβάζεις για εξεταστική! Τόσο βαθιά νοήματα είναι αυτά που γράφω;
      Άρχισε κι εσύ τα "ωραία ανάρτηση φιλάκια" να πάω στο ψυχιατρείο και να παραδοθώ οικειοθελώς!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητό μου παιδί, τα σώβρακα έχουν και μπροστά, όταν ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι μπροστά! Όταν δεν υπάρχει τίποτα μπροστά, είναι προτιμότερα τα στρινγκάκια, για να μη χάνουνε και χρόνο οι ξεπουλημένες χανούμισσες, που κάνουν ότι κυβερνούν, ενώ στην ουσία, λαμβάνουν μέρος σε όργιο. Στο πιο παράδοξο όργιο ομολογώ, καθώς, ενώ εκείνοι γα....νται (ας βάλω και ένα μπιπ) παράλληλα γα....νε κι εμάς. Ναι, αλλά εκείνοι χοντρογουστάρουν, εμείς τι φταίμε ωρέ; Φαντάζομαι να κατάλαβες πόσο τα έχω πάρει στην κράνα και σήμερα...

    Υ.Γ 1) 10.000 (έως 50.000) αλλοδαποί ανασφάλιστοι σε "μαύρη" εργασία και χωρίς κάρτα παραμονής στη χώρα!....Και γαμώ το success story τους μέσα!

    Υ.Γ 2) Απευθείας ανάθεση λοιπόν ε;;; (ΑΝ γίνει ποτέ τίποτα εκεί μέσα στο Ελληνικό, γιατί μας τα έχουν πρήξει τόσα χρόνια). Απευθείας ανάθεση σε κρεμάλα, στη μέση της πλατείας Συντάγματος, πότε θα γίνει ρε πούστη μου; Αυτή κι αν είναι...ΟΠΦ....

    Υ.Γ Φούντωσα! Τα χάπια μου! Κι αν θυμηθώ και τίποτα άλλο, θα ξανάρθω Ζήκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά στις εργαλειοθήκες του σαμαροβενιζέλου. Για του ελληνικού λαού είναι το θέμα, να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη. Βέβαια σε μερικούς αρέσει, είναι να μη το αρχίσουν. Οι υπόλοιποι προς το παρόν χαλαρώνουμε και το απολαμβάνουμε.

      ΥΓ1: 10.000 έως 50.000 είναι οι θέσεις που θα δώσει (για αρχή, ε;) η "επένδυση" στο Ελληνικό. Αυτούς μπορούμε να τους βολέψουμε εκεί. Με μια κούπα ρύζι αντί για μισθό θα λένε κι ευχαριστώ. Οι Έλληνες ζητάνε και ασφάλιση. Κωλοέλληνες παιδάκι μου!

      ΥΓ2: Εκεί μέσα θα γίνει της αναπλάσεως. Θα φτιάξουν λέει ξενοδοχεία (κόψιμο που το΄χει ο ξένος να πάει διακοπές στην Ελλάδα και να μείνει στην Αθήνα!), θα υπογειοποιήσουν λεωφόρους, θα εκτρέψουνε ποτάμια, θα κατεβάσουν τα σύννεφα, θα φάμε καλά. Ρε, θα παρακαλάτε να μη φύγει ποτέ ο σαμαροβενιζέλος, το λέει και το άδωνι.

      ΥΓσκέτο: Τώρα φούντωσες και μένα. Όπως έρχεσαι φέρε μου και μένα ένα χαπάκι.

      Διαγραφή
  5. Θα πρόσθετα σ' αυτά που λέει η Πετρούλα πως το δηλητήριο μάς το χορηγούν αργά και βασανιστικά αθόρυβα πολλές φορές, ώσπου στο τέλος δε θα ξέρουμε από πού προέκυψε ο θάνατός μας!
    Σήμερα κυριολεκτικά ψυχοπλακώθηκα, όχι πως τις υπόλοιπες μέρες υπάρχει τεράστια διαφορά, αλλά και στου ακατανόμαστου (όπως τον λες) το θέμα ήταν για καυγά. Είναι πολλά για Δευτέρα!
    Πώς θα πάει καλά η εβδομάδα, βρε παιδιά;
    Και στο χώρο εργασίας μου αυτό τον καιρό γίνεται του κουτρούλη ο γάμος...
    Καλή εβδομάδα, έστω και με θυμωμένο ξεκίνημα, Ακυβέρνητε!
    Φιλιά!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ καθόλου δεν ψυχοπλακώθηκα. Διαφωνώ κάθετα με πολλά από αυτά που διάβασα, αλλά είναι απόψεις ελευθέρων ανθρώπων και έχουν κάθε δικαίωμα να τις εκφράζουν όπως όλοι μας.
      Αυτό που με διαολίζει όμως είναι που δεν διαβάζουν τι λένε οι άλλοι ή ακόμη και αν διαβάζουν δεν κάθονται να σκεφτούν λίγο τι είναι αυτό που διάβασαν. Ο καθένας μας έχει περιχαρακωθεί πίσω από τις δικές του αλήθειες, κλείνει αυτιά και μάτια, δεν μετακινείται ρούπι, δεν σκέφτεται τον δίπλα του.

      Κατά τα άλλα συμφωνούμε όλοι ότι αυτό που μας έχει φάει ως λαό, είναι ο ξερολισμός και ο παρτακισμός. Συμφωνούμε ότι οι κυβερνήσεις μας κατέστρεψαν κι όμως σε κάτι τέτοιες διχαστικές για το λαό περιπτώσεις καταφέρνουμε κάποιοι να συντασσόμαστε με αυτά τα καθάρματα.

      Αν με ρωτήσεις λοιπόν μπορώ κάλλιστα να σου πω ότι κακώς φτιάχνουν ας πούμε τη γέφυρα στο Πάνω Κορφοβούνι, ή ασφαλτοστρώνουν το δρόμο στη Πρέβεζα, ή το αεροδρόμιο στο πιο απίθανο ξερονήσι. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου, ούτε πρόκειται να περάσω από εκεί ποτέ, ούτε θέλω να φορολογούμαι γι' αυτά.
      Χέστηκα για τους δανειολήπτες, ας μην έπαιρναν το δάνειο αφού εγώ δεν πήρα,
      να κόψουν το λαιμό τους οι επιχειρηματίες και να πληρώσουν το ΦΠΑ κι ας μην έχουν, μιας και δεν έχω επιχείρηση
      ας πεθάνουν οι ανασφάλιστοι αφού εγώ είμαι ασφαλισμένος
      ας πάνε 500 ευρώ το πακέτο τα τσιγάρα αφού εγώ δεν καπνίζω
      ας χώσουν στη φυλακή τους ναρκομανείς, τα παιδιά μου δεν είναι
      ας σκοτώσουν τους φορείς του aids, τι με νοιάζει εμένα…

      Αν είναι να λέμε τέτοια μπορώ να μιλάω για ώρες. Όχι όμως σε κουφούς/παρτάκηδες.
      Αν μπορέσουμε λίγο να μπούμε σε αυτό που αντιμετωπίζει ο άλλος, τότε μιας και θα αισθανθούμε χειρότερα θα τον καταλάβουμε.
      Αν κοιτάμε τι είναι αυτό που προσωπικά δεν μας αγγίζει, άρα καλά κάνουν και το γαμάνε, τότε με μαθηματική ακρίβεια έχουμε κλειδώσει το τιμόνι και κατευθυνόμαστε κατά διαόλου μεριά.
      Καλό σου βράδυ Γλαύκη μου.


      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο, βρε Πέτρο, σε ό,τι λες!
      Αυτό που στενοχωρεί αφάνταστα είναι ότι πραγματικά αρκετές φορές πολλοί δε διαβάζουμε ή δεν ακούμε με προσοχή τα λεγόμενα του άλλου (προσπαθώ να είμαι προσεχτική όσο μπορώ, γιατί με νοιάζει κι όχι για να κάνω το καλό παιδί), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και ο καθένας μένει στον κόσμο του. Πώς να πάμε λοιπόν μπροστά έτσι;;;
      Όλα επιβάλλεται να μας αγγίζουν και να μας αφορούν, αφού η κοινωνία είναι σύστημα, που τα μέλη του αλληλοεξαρτώνται, θέλουν δε θέλουν. Αυτό σηκώνει μαθήματα βιωματικού τύπου σε πλήθος κόσμου, για να ξυπνήσει και να βγει από τον μικρόκοσμο του εαυτού του!!!
      Καλό βράδυ και σε σένα!
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    3. Γλαύκη, πρώτα σχολίασα στου Μαζεστίξ κι ύστερα διάβασα το δικό σου σχόλιο. Σα να το έγραψα εγώ! Δεν ξέρω αν κατάγεσαι από πολύτεκνη οικογένεια, είμαι όμως βέβαιος πως εσύ ειδικά θα είχες την ίδια ακριβώς άποψη ακόμη και αν ήσουν μοναχοπαίδι!
      Τα ίδια πάνω κάτω σχολίασα και εγώ. Μερικοί συνηθίζουμε να μη πολυδιαβάζουμε τι γράφει ο άλλος, ή καμιά φορά να μην καταλαβαίνουμε. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα στάνταρς τις δικές μας απόψεις και την άλλη πλευρά περίπου εχθρική. Το ανώνυμο βόδι (γιατί περί τέτοιου πρόκειται!!!) που σχολίασε στο τέλος μίλησε για …αντισύλληψη!
      Σκέφτηκα να του απαντήσω ότι το ίδιο θα έπρεπε να είχαν κάνει οι γονείς του/της, αλλά δεν θα καθίσω να ασχοληθώ με καθυστερημένο μπαμπουίνο!
      Αν σου πει τι ψηφίζει δεν θα εκπλαγείς καθόλου!

      Διαγραφή
    4. Δεν προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια και τώρα πια είμαι μοναχοπαίδι!
      Αυτό δεν έχει καμιά σημασία για μένα, γιατί μπορώ να μπω στη θέση του άλλου και να κατανοήσω τις δυσκολίες που ατιμετωπίζει. Ήταν στη φύση μου από παιδί και το εξάσκησα μέσα από την εργασία μου σε μεγάλο βαθμό.
      Δεν καταλαβαίνω επίσης, γιατί δεν πρέπει να μας θυμώνει το γεγονός ότι ο καθένας μένει κλεισμένος στις δικές του απόψεις, εστιάζει σε ένα μέρος μόνο της κατάστασης και χάνει κυριολεκτικά το δάσος!!!
      Διυλίζοντας το κουνούπι είμαστε χαμένοι από χέρι!
      Μας δίνουν τροφή συνεχώς, για να ασχολούμαστε με πολλά επιμέρους θέματα, να τα ξετινάζουμε, ώστε δεν έχουμε καθαρό πνεύμα να δούμε τι χάνουμε συνολικά! Αναλωνόμαστε σε ατέλειωτες συζήτησεις, ο καιρός περνάει κι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους σχεδόν ανενόχλητοι!!!
      Ε, δεν μπορώ να μη θυμώνω!
      Επιβάλλεται να θυμώσουμε καμιά φορά και σοβαρά!!!
      Όσο για το άτομο που σχολίασε για αντισύλληψη, το είδα και έχω γνωρίσει δυστυχώς τέτοια ούφο, εαυτούληδες!!! Ούτε για φτύσιμο τα κομπλεξικά!!!
      Αμάν πια!!!

      Γλαύκη

      Διαγραφή
  6. Δεν μου έχει απομείνει άντερο απ' το γέλιο.
    Ο Σπανοβαγγελοδημήτρης κι ο γιος του... είναι η ναυαρχίδα όλων!... Έγραψες ρε Πέτρο!
    Δεν έχω σχόλια επί της ουσίας, τα κατέγραψες όλα με ακρίβεια και με όσο σαρκασμό τους αξίζει. Συγχώρα με αλλά παρασύρθηκα στο ευρηματικό και σαρκαστικότατο χιούμορ σου!...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάμε γιατί χανόμαστε.
      Τελικά Σπανόβαγγελό… ή Σπαγγόβαγγελό…;;;

      Διαγραφή
  7. πουλάνε, ξεπουλάνε τα πάντα χωρίς κανέναν φραγμό. ανάθεμα αν παραμείνει και κάτι που ν' ανήκει στο τέλος σ' αυτή τη ρημοδοχώρα. και το αεροδρόμιο και το Ελληνικό και τα λιμάνια και... και... και... λες και του πατέρα τους χωράφια ήτανε.!
    περιμένω βρε Πέτρο τις εκλογές και αν δω πως πάλι μια από τα ίδια... ούτε να το φανταστώ δε θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εγώ γιατί δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος;
      Μια από τα ίδια θα δούμε.
      Μην έχεις ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει. Εκτός και αν αρχίσουν οι φυλακές και οι κατασχέσεις των περιουσιών που έφτιαξαν από τα κλεμμένα. Τότε μόνο θα φοβηθούν ορισμένα τομάρια.

      Διαγραφή
  8. Αν κι εγώ είχα μια χρεωκοπημένη τράπεζα, μου την ξεχρέωνε το δημόσιο και μου την ξανάδινε πίσω καθαρή, σου 'φτιαχνα ένα Ελληνικό... άλλο πράγμα!
    Πόσο λατρεύω αυτές τις επενδύσεις!
    Δε λες καλά που δεν την κάνανε πίστα φόρμουλα 1;
    Αυτοί θα βάζανε διόδια και εκεί μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πας και θυμάσαι κι εσύ ρε παιδί μου κάτι άσχετα!
      Βρε μίζεροι έλληνες έρχονται επενδύσεις. 100000 από εσάς θα βρουν δουλειά όπως διαβεβαιώνουν οι Μπάμπης και Άρης.
      Θα μας κλείσουν το στόμα με χίλια φιλιά και ας παν στην ευχή τα παλιά.
      Να ευγνωμονούμε και λίγο τους σωτήρες μας και να μην αναλωνόμαστε συνεχώς σε κάτι αριστερίστικα τετριμμένα. Το λέει και ο ΣΚΑΙ.

      Διαγραφή
  9. Εγώ λέω να κάνουμε τον Λάτση πρωθυπουργό και τον Μπόμπολα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Γιατί να πληρώνουμε τα ενδιάμεσα τσιράκια; Ας τους πληρώσουν τ' αφεντικά τους. Αυτό θα πει αδιαμεσολάβητη "δημοκρατία" (;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί;;; Ως τώρα ποιοι κυβερνούν;;....

      Διαγραφή
    2. Οι ίδιοι κυβερνούν, απλά η πρόταση της Σοφίας είναι να φύγουν από τη μέση οι μεσάζοντες. Έτσι θα πέσουν οι τιμές καταναλωτή.
      Αντί να πληρώνουμε ένα κ(υ)νοβούλιο που δεν αποφασίζει για τίποτα, ας παίρνουμε τις 10 εντολές κατευθείαν από την ΑΚΤΩΡ και θα γλιτώνουμε τους ενδιάμεσους.
      Κάτι σαν το κίνημα της πατάτας.
      Έξω οι πατατοκέφαλοι...

      Διαγραφή
  10. Ας είσαι καλά με το χιούμορ σου μ'αρέσει που μέσα στην τραγικότητα που ζούμε το διακωμωδούμε κιόλας!
    Αυτός είναι ο Ελληνας και δεν αλλάζει!
    Τουλάχιστον ας μας φωτίσει ο Θεός ν'αλλάξουμε κυβερνώντες
    γιατί δεν μας σώνει ούτε Θεός ούτε δαίμονας μετά!

    Τα θαλασσινά μου με αρκετό ήλιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένω στον ζεστό ήλιο που μου αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας.
      Καλό μας ξημέρωμα.
      Γενικώς!

      Διαγραφή
  11. Τι έχουν στο νου τους όταν μιλάνε για ανάπτυξη, επένδυση, αξιοποίηση?
    Τη ρεμούλα, τις μίζες και την καρέκλα τους που καίγονται να κρατήσουν για να μας ξεζουμίζουν πετώντας μας τις παραπάνω λέξεις για εντυπωσιασμό....
    Για τον κάθε Λάτση δουλεύουν έτσι κι αλλιώς...!
    καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεπούλημα, μάσα, διαπλοκή, όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά.
      Αυτοί είναι καλοί υπάλληλοι των αφεντικών τους. Εμείς άραγε για ποιον δουλεύουμε;

      Διαγραφή
    2. Εμείς... που εμμονικά παραμένουμε εδώ, αγωνιζόμενοι να κυβερναμε τον εαυτό μας και να παλεύουμε για το κοινό καλό...άραγε υπάρχουμε;
      ΥΓ :you ve got mail.

      Διαγραφή
    3. Κάπου εδώ είμαστε κι εμείς.
      Χωρίς εμάς ποιούς θα κυβερνούσαν, έκλεβαν, πηδ@γαν;

      Διαγραφή
  12. Τι τα θες, Πέτρο, τα 'χουμε ξαναπεί... "Όλα στο σφυρί"!... κι όσο όσο, σε "Λάτσηδες" ντόπιους και ξένους! Τούτοι οι αχρείοι επιτήδειοι θα τα ξεπουλήσουν όλα και, δυστυχώς, ο κόσμος ακόμα δεν τους έστειλε στο διάολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάτσης που με τις ευλογίες Σαμαρά γλίτωσε 2,5 δισ. (υπόθεση Eurobank) την χρεωκοπία δηλαδή, θέλει να αγοράσει το Ελληνικό και όλο το παραλιακό μέτωπο με 430 εκατ. Προτίθεται να δώσει τα 125 μπροστά και τα υπόλοιπα (αφού στο μεταξύ θα εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις) μέσα σε 15 χρόνια. Αν υπολογίσουμε την όλη έκταση προκύπτει ότι θα δώσει στο ελληνικό δημόσιο (--> ΤΑΙΠΕΔ --> δανειστές) συνολικά 80€/τετρ. μέτρο. Τα 20 μπροστά και τα υπόλοιπα 60 μέσα σε 15 χρόνια.
      Ακόμη και το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλάει μπιρ παρά, βρήκε την προσφορά ιδιαίτερα χαμηλή μιας και προσδοκούσε να μαζέψει τουλάχιστον 700 εκατ.
      (Όσο μου αρέσει που έχει ήδη ανακοινωθεί το ποσό. Γελοίο δεν είναι;)
      Διαβάζω πως το υπουργείο Οικονομικών είχε εκτιμήσει την αξία της έκτασης σε 5 δισ. ευρώ το 2008 και σε 1,27 δισ. ευρώ το 2013 (βρε πως πέφτουν οι τιμές!).
      Πάντως ομολογώ πως αν και εμένα μου χάριζαν 2,5 δισ., στη συνέχεια θα μου περίσσευαν να πουλάω μούρη και να παριστάνω τον επενδυτή.

      Διαγραφή