Σελίδες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ως συνήθως



“What I sensed was a nation going through the motions, paying lip-service to the strictures from elsewhere – while continuing to operate as normal.”

“Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι (ότι πρόκειται για) ένα Έθνος που ελίσσεται, παριστάνοντας ότι εκτελεί οδηγίες, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως.”

Πρόκειται για την κατακλείδα ενός άρθρου του Chris Blackhurst, αρχισυντάκτη του βρετανικού ‘Independent’, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, αλλά και την τεμπελιά των Ελλήνων. Κατά τον Blackhurst δουλειές στην Ελλάδα υπάρχουν, αλλά οι Έλληνες δεν τις καταδέχονται και προτιμούν τα επιδόματα ανεργίας.

Από αυτούς που θα διαβάσουν το συγκεκριμένο άρθρο, άλλοι θα συμφωνήσουν, άλλοι όχι (και αυτοί όχι σθεναρά…). Αλλά δεν είναι αυτό το σημερινό μας θέμα.
Σήμερα λέω να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το μικρό απόσπασμα που μνημονεύεται στην αρχή. Είναι άραγε έτσι;

Δύο γελοίες, απαράδεκτες και πικρές ειδήσεις που αφορούν το νοσοκομειακό χώρο (το χώρο εργασίας μου δηλαδή) με κάνουν να σκύβω το κεφάλι.

Είδηση 1η: Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη συνδικαλιστές και μέλη του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κερκύρας εγκλώβισαν τους ελεγκτές του Υπουργείου-που ήταν κάποτε-Υγείας, για να τους εμποδίσουν να ελέγξουν την εφημερία!
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο υπουργός Γεωργιάδης να θέσει σε αργία όσους ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και να διατάξει ΕΔΕ.
Βγήκαν μέχρι και ανακοινώσεις συμπαράστασης (π.χ. εδώ) για τους νοσοκομειακούς συνδικαλιστές, που το μόνο που καταφέρνουν (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) είναι να κάνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Τα προβλήματα των συνδικαλιστών είναι ό,τι οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν τις άδειες και τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, ό,τι εξυπηρετούν χιλιάδες λαού κάτω από τραγικές συνθήκες έλλειψης εξοπλισμών και προσωπικού, ό,τι κλείνουν κλινικές, ό,τι επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί στα Επείγοντα να εξετάζουν ασθενείς (επί πληρωμή φυσικά από τους ίδιους!!!) κλπ κλπ.

Όλα αυτά “καλά” και “ωραία” (που λέει ο λόγος). Ο εγκλωβισμός, οι φασαρίες και οι προπηλακισμοί που κολλάνε;

Μήπως χαζέψατε εντελώς εκεί στην Κέρκυρα; Θεωρείτε πως με παρόμοιες σπασμωδικές κινήσεις (σε απλά ελληνικά …μαλακίες) θα φέρετε κοντά σας τον ελληνικό λαό, ή θα καταφέρετε να αποφύγετε τους ελέγχους; Και για πόσο άραγε; Τι δουλειά έχουν όλα τα προαναφερθέντα, ή όποια άλλα, υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων σε αυτό, με τις κουραδομαγκιές έναντι των δύο ελεγκτών του Υπουργείου;
(Σιγά τη στρατιά που έστειλε ο Άδωνις για να σας κατατροπώσει φίλτατοι!)
Υπήρχε περίπτωση να πάρετε απαντήσεις από αυτούς τους δύο; Είναι σαν να πας σε τσαγκάρη να του μιλήσεις για το πρόβλημα της υπεραλίευσης και να περιμένεις να δώσει λύση!

Έχω πει και γράψει εκατοντάδες φορές πως ο συγκεκριμένος τύπος αποτελεί ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να περάσει από οποιοδήποτε υπουργείο, πολλώ δε μάλλον από το σημαντικότερο όλων, αυτό της υγείας! Ο χειρότερος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την πλέον επικίνδυνη στιγμή. Μέχρι που έσκασε μύτη ο χρυσαυγήτικος εσμός, αποτελούσε την πλέον αποκρουστική, χαμερπή και κιτς καρικατούρα από καταβολής του Κοινοβουλίου.
Γιατί ρε μάγκες τού δίνεται λαβές; Γιατί τον κάνετε να φαντάζει στα μάτια των περισσοτέρων ως (εμετός μου ‘ρχεται) …εξυγιαντής;;;

Οι πρώην ‘εφεδρείες’ που έγιναν ‘διαθεσιμότητες’, για να γίνουν ‘κινητικότητες’ και να καταλήξουν σε απολύσεις, έχουν δρομολογηθεί όχι μόνο στο χώρο της υγείας, αλλά παντού στο δημόσιο. Όλα τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, παντού υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και απαγόρευσης διορισμών, παντού υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού, φαρμάκων, αναλωσίμων, χειρουργικών εργαλείων…
Κι εμείς τι κάνουμε πάνω σε αυτό; Εσείς τι κάνετε;
Σοβαρά πιστεύετε πως με την απαγόρευση (!) ελέγχων θα βρείτε το δίκιο σας; Θεωρείτε ό,τι με το τηλεοπτικό σόου που προκλήθηκε (προκαλέσατε) θα φτάσουν στα αυτιά της κυβέρνησης τα προβλήματα των νοσηλευομένων και των εργαζομένων και θα δρομολογηθούν οι λύσεις τους; Θα αστειεύεστε!

Απευθύνεστε σε κουφούς, ανάλγητους και αναίσθητους που δεν θα αλλάξουν άποψη ακόμη κι αν δουν τους Έλληνες να σφαδάζουν στα πεζοδρόμια.
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τα προβλήματα. Αν όχι σε όλη τους την έκταση, τουλάχιστον τα πιο σημαντικά. Όποιοι διαθέτουν έστω και ελάχιστα γραμμάρια εγκεφάλου βλέπουν το έργο που γίνεται, καταλαβαίνουν τις συνθήκες, ρίχνουν και αυτοί νερό στο κρασί τους, σας συμμερίζονται.
Προσπαθήστε να μη τους διώχνετε από κοντά σας. Γιατί να είστε σίγουροι, όποιο δίκιο και αν έχετε με παρόμοιες ενέργειες το χάνετε, ίσως οριστικά.

Όλοι κατάλαβαν πως προσπαθήσατε να καλύψετε τους κοπανατζήδες. Και αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω είναι το γιατί να στηρίζετε με τις πράξεις σας ορισμένα κωλόπαιδα που εκθέτουν το Σύστημα Υγείας κι εσάς.
Εκτός κι αν κάποια άλλη μέρα σας κάλυψαν αυτοί. Ε;


Είδηση 2η: Χθες Δευτέρα 21 Οκτώβρη ύστερα από επώνυμη καταγγελία αποκαλύφθηκε πως (4;) υπάλληλοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κατέτρωγαν κονδύλια του ΟΑΕΔ, τα οποία προορίζονταν για μετεκπαίδευση των γιατρών του Νοσοκομείου! Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία οι εν λόγω υπάλληλοι εκταμίευαν τα ποσά που προορίζονταν για την εκπαίδευση και τα έβαζαν στις τσέπες τους, χωρίς να παρέχεται καμία εκπαίδευση στο ιατρικό προσωπικό. Μάλιστα φέρεται να εξασφάλιζαν (με το αζημίωτο) δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες, σύμφωνα με τα οποία “μετεκπαίδευαν” τους γιατρούς στο …εξωτερικό!!!

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ποιοι θα μπορούσαν να δρουν κατά βούληση; Μα φυσικά οι φαιδροί.
Ποιοι θα μπορούσαν να γεύονται τους καρπούς μιας δημοκρατίας έρμαιο στα χέρια των ολίγων; Μα φυσικά οι ολίγοι.
Αυτοί που έμαθαν (η ατιμωρησία τους δίδαξε) να καταπατούν νόμους και λογική. Αυτοί που θεωρούν “μαγκιά τους” να νέμονται το χρήμα, να κόβουν και να τρώνε από όποιο δέντρο βρουν μπροστά τους! Ακόμη και στην πλέον δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μετά τη λαίλαπα του τελευταίου πολέμου, εξακολουθούν τα καθάρματα να μη βάζουν μυαλό.

Ρίξτε λοιπόν βούτυρο στο ψωμί των μητσοτάκουλων και των μπουμπούκων. Γίνετε οι καλύτεροί τους σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτών και της τρόικας να διαλύσουν καθετί δημόσιο. Στείλτε τους στρατιές ηλιθίων να τους ζητωκραυγάζουν όταν θα κλείνουν τα νοσοκομεία ή θα τα ξεπουλάνε για δίφραγκα.


Οι απόψεις μου είναι εκπεφρασμένες εδώ και χρόνια και τα συντεχνιακά κολπάκια ποτέ δεν με άγγιξαν. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον συνδικαλισμό του δημοσίου που στις μέρες μας στην πλειονότητά του κατάντησε καρκίνωμα. Μακριά από μένα οι προσπάθειες να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα!  Άλλωστε σε λίγα χρόνια “την κοπανάω” και επειδή κατάφερα να μη βρωμίσω δεν θέλω να κουβαλάνε τα παιδιά μου καμία ρετσινιά! 

Δεν παύει όμως όπως όλοι να χρειαστώ κάποτε τις υπηρεσίες υγείας που επί δεκαετίες πληρώνω για να έχω.
Και με αποκλειστικό πάροχο υγείας τον Βγενόπουλο, τον Σάλλα, τον Gates ή την LG, βλέπω να βρίσκουν το κουφάρι μου σε παγκάκι.
Αν βρω παγκάκι, γιατί θα τα διεκδικούν πολλοί...


24 σχόλια:

  1. Πέτρο συμμερίζομαι απόλυτα αυτά που γράφεις και είσαι απ' τους ανθρώπους που μου άλλαξαν την (κακιά) εικόνα που έχω για τους υπαλλήλους του δημοσίου. Υπάρχουν και υγιείς συνειδήσεις και μπράβο σου που σχολιάζεις τα κακώς κείμενα του χώρου σου.
    Δυστυχώς τα γεγονότα αυτά, μόνο βούτυρο στο ψωμί του μπουμπούκου βάζουν. Και πιο πολύ, δυναμιτίζουν τους αγώνες και τα δίκαια (πια) αιτήματά σας.
    Καλή δύναμη σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κακώς κείμενα στο “δικό μου” χώρο με θλίβουν και με εξοργίζουν περισσότερο. Γιατί δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη αυτοί που τον μολύνουν, αυτοί που τον θεωρούν τσιφλίκι τους, αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τι αγαθό υπηρετούν, αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ποιος είναι το πραγματικό τους αφεντικό.
      Και διαολίζομαι ακόμη περισσότερο όταν ξέρω πως πολλοί είναι αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελαν να γίνουν και αυτοί επίορκοι!

      Όσο για τους συνδικαλιστές της Κέρκυρας πιστεύω πως πέταγαν πέτρες στο νερό για να κάνουν τρύπες. Τους γύρισε μπούμερανγκ και έκαναν το ερπετό … “μάγκα”!

      Το καλοκαίρι εμφανίστηκε στο νοσοκομείο που δουλεύω ένα μαλακιστήρι με μια γκομενίτσα που παρίσταναν τους ελεγκτές και πούλαγαν τρέλα. Ευτυχώς δεν τους συνάντησα για καλή μου (και καλή τους) τύχη. Όχι επειδή έκαναν έλεγχο αλλά επειδή πούλαγαν τρέλα! Την επόμενη ημέρα μάθαμε πως επρόκειτο για χρυσαυγίτικα που παρίσταναν τους ελεγκτές του υπουργείου…! Τους είχε στείλει …το κόμμα!!!

      Άλλο αυτό και άλλο οι επίσημοι ελεγκτές, όποιος κι αν είναι ο τρίχας που τους στέλνει!
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    2. σχολιάζω εδώ για να πω, πως προσυπογράφω ότι έγραψες και ότι απάτησες στο σχόλιο της Μαρίας.

      ο καιρός για γελοιότητες έχει περάσει προ πολλού και κάθε μια από αυτές το μόνο που κάνει είναι το κακό χειρότερο.

      να είσαι καλά Πέτρο!

      Διαγραφή
    3. Βίκυ είμαι σίγουρος πως οι κάθε λογής γελοίοι (λαμόγια, απατεώνες κλπ) δεν έχουν καταλάβει τίποτα απ’ όσα έχουν συμβεί στη χώρα.
      Σ’ αυτό και μόνο είναι που θα συμφωνήσω με το “…συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως” του δημοσιογράφου.
      Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  2. Όταν έγινε το γελοίο σκηνικό στην Κέρκυρα, νομίζω πως ήταν η μοναδική στιγμή που όλη η Ελλάδα είπε πως "ο μαλάκας αυτἠ τη φορἀ έχει δίκιο".
    Από πού κι ως πού και με ποιο διαίωμα και με βάση ποια λογική αρνείται κάποιος τον έλεγχο από τις υπηρεσίες του υπουργείου;
    Συμφωνώ να απολυθούν αυτοί οι άθιοι τύποι.

    Και δεν είναι μόνον άθλιοι, αλλά είναι και ηλίθιοι.
    Ωραία, εγώ σου λέω πως είσαι γιατρός και επειδή το νοσοομείο δεν έχει κόσμο, τα βράδια που έχεις εφημερία πας σπίτι και κοιμάσαι και λες στις νοσηλεύτριες να σε πάρουν στο κινητό να σε ξυπνήσουν αν υπάρξει τίπτοα έκτακτο.
    Άθλιο, αλλά τελοσπάντων ως εδώ.
    Αλλά, βρε μαλάκα, ξέρεις πως υπουργός σου είναι ο Άδωνις ο οποίος -εστω και με τον τρόπο του- δουλεύει και πως ψάχνεται για απολύσεις, κάνει ελέγχους και ψάχνει αφορμές.
    Ε γι αυτόν το λίγο καιρό πήγαινε στο νοσοκομείο, στην εφημερία σου.
    Πρέπει να είσαι και πολύ μαλάκας για να μην πας να σώσεις το ψωμάκι σου.
    Α δεν το κάνεις ούτε αυτό;
    Ε τότε η απόλυση σου αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε θα διαφωνήσω.
      Αν και καταλαβαίνω τι εννοείς θέλω να κάνω μερικές διευκρινήσεις γιατί το σχόλιό σου φαντάζει διφορούμενο.

      Δεν είμαι της άποψης να στριμωχτούν οι κώλοι επειδή τον τελευταίο καιρό γίνονται έλεγχοι, μετά το πέρας των οποίων μπορούν οι κοπανατζήδες να συνεχίσουν το βιολάκι τους. Ούτε φυσικά θεωρώ ρουφιάνο αυτόν που εργάζεται κανονικά στο ωράριό του και δεν συγκαλύπτει (!!!) τον κηφήνα. Όποιος θεωρεί εαυτόν “εξυπνότερο” και θύματα τους τυπικούς υπαλλήλους, ας αναλάβει και το όποιο κόστος αναλογεί στις πράξεις του και να μην έχει απαίτηση από τους άλλους να τον καλύπτουν.
      Τόσο απλά!

      Έχω την εντύπωση πως επειδή στην Κέρκυρα όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, μιας και πρόκειται για μικρή (=κλειστή) κοινωνία, οι ντόπιοι δεν εξανίστανται. Κάποιοι γιατί εξυπηρετούνται - έστω και με καθυστέρηση - από το υπόλοιπο προσωπικό, άλλοι επειδή έχουν ανάγκη το γιατρό και δεν θέλουν προστριβές μαζί του. Μπορεί λοιπόν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο να τον είδαν στην ταβέρνα, αλλά δεν το κάνουν θέμα γιατί θα τον ξαναχρειαστούν. Άσε που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μπορεί να είναι συγγενείς τους ή παιδιά φίλων τους.

      Απόλυση αξίζουν όλοι όσοι δεν σέβονται τον εργοδότη τους λαό και τα χρήματα που τους δίνει (από το πολύ μικρό του πια υστέρημα), οι επίορκοι, οι αγενείς, τα άεργα κομματόσκυλα.


      Διαγραφή
  3. Αν σου πω ότι δεν γνωρίζω το συμβάν στην Κέρκυρα τι θα πεις; Έχω πολύ πρόσφατο πάντως το (μετατραυματικό) σοκ από την χθεσινή "ανάκριση" του Άδωνι στην τηλεόραση. Μας ξεφτίλισε κανονικά και δεν κουνήθηκε φύλλο. Μόνο κάτι δικοί του μιλούσαν με τον αέρα της σιγουριάς... (αν σου πω -επίσης- ότι δεν ήξερα ότι δουλεύεις σε νοσοκομείο, το πολύ-πολύ να με πεις ξανθιά.. σιγά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ γίνονται πράγματα μανδάμ κι εσύ ταξιδεύεις σε Άιρα και Κάιρα.
      Συγκεντρώσουουουουου!
      Αλλά σε καταλαβαίνω. Αφού άντεξες να παρακολουθήσεις τον γλίτσα, κανα μήνα αποτοξίνωση τον θες.
      Το ότι δουλεύω σε νοσοκομείο το έχω γράψει πολλάκις.
      (Κι εσύ εμένα επίσης, όπως και η αποκάτω!)
      Δεν με παρακολουθείτε. Διαμαρτύρομαι εντόνως!!!
      Πάω να βρω ώμο να κλάψω.
      Ώμε…

      Διαγραφή
  4. Κι έτσι μάθαμε που εργάζεσαι! :)))))
    Για το συμβάν στην Κέρκυρα είδηση δεν πήρα. (Γενικά τελευταία δεν προλαβαίνω και πολλά)!
    Σαν τη Μαρία κι εγώ χαίρομαι που με έκανες να δω με άλλο μάτι τους ΔΥ που ένα άχτι του είχα κι εγώ!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχουμε ανταλλάξει αρκετές φορές απόψεις, όπως και με τη Μαρία, πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως ειδικά εσείς οι δύο έχετε (είχατε;) σχηματίσει στερεότυπη άποψη για όλους (!) τους Δ.Υ. Δυο άνθρωποι με πνευματική καλλιέργεια (δεν είναι κολακεία, αυτό πιστεύω) που αντικρούουν τους αποκλεισμούς και το ρατσισμό, πως γίνεται να έχουν ενδώσει σε μια τέτοιας μορφής ισοπέδωση;
      Μπορώ να καταλάβω πως είχατε δεκάδες παραδείγματα αγενέστατων καραγκιόζηδων που σας ενίσχυσαν αυτή σας την άποψη, δεν καταλαβαίνω όμως πως δέχεστε (δεχτήκατε) τη γενίκευση. Ακόμη και αν πρόκειται για κανόνα, δεν φαντάζεστε πως θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις; Δεν λέω πως αποτελώ εγώ κάτι τέτοιο, λέω πως είναι αδύνατον να μην υπάρχουν εξαιρέσεις.
      Πραγματικά χαίρομαι αν έχω καταφέρει να αλλάξω την εντύπωση ενός ανθρώπου. Αν αντιμετωπίζετε χωρίς προκατάληψη τους υπαλλήλους με το που θα εμφανιστούν μπροστά σας, ενδεχομένως να διαπιστώσετε πως ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι.
      Αν υπάρχει προκατάληψη ακόμη και οι σωστοί θα χάνονται στο σωρό.
      Είναι λάθος και άδικο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Πέτρο μου! Φυσικά και υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις. Που είναι σπάνιες όμως.
      Πρόσεξε τώρα να δεις: Είμαι γυναίκα. Ακούω συχνά πυκνά (και διαβάζω) από πάρα πάρα πολλούς άντρες απόψεις για τις γυναίκες που ξεκινούν ως εξής: "όλες οι γυναίκες είστε έτσι, γιουβέτσι...κοκορέτσι.." εμ βέβαια ...έτσι κάνετε όλες σας" .
      Ξέρεις κάτι; Κάποτε πικραινόμουν. Εγώ δεν μπαίνω σε καλούπια έλεγα μουτρωμένη... Άλλες φορές ξεσπάθωνα! Μπορεί και να εξέφραζα με μένος τις αντιρρήσεις μου.
      Όχι πια! Είμαι αυτή που είμαι. Αν με ξέρεις δεν θα πεις κάτι. Αν πεις δεν με ξέρεις και δεν με ενδιαφέρει αν θα με μάθεις ή αν θα με καλουπώσεις!

      Γνωρίζω σαφώς ότι υπάρχουν παντού εξαιρέσεις. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν στο δημόσιοι άνθρωποι που είναι σωστοί και υποδειγματικοί. Δεν είναι θέμα προκατάληψης. Πραγματικά χαίρομαι όταν συναντώ ευγενείς ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ξέρεις τι κάνω τότε; Τους χαρίζω το καλύτερο χαμόγελο μου, τους σφίγγω το χέρι και τους ευχαριστώ θερμά. Γιατί πραγματικά το σπάνιο σου κάνει εντύπωση!
      ΥΓ: Θα γίνω ρατσίστρια αν πω ότι μόνο άντρες ΔΥ μου έτυχαν όλα τα χρόνια που έχω έρθει σε επαφή με το Δημόσιο που ήταν εξυπηρετικοί; Ειλικρινά δεν έχω να θυμηθώ ούτε μία γυναίκα!

      (Άσε, από γυναίκα -στην εφορία- μέχρι τα κλάματα έχω βάλει!)

      Διαγραφή
    3. Τώρα μάλιστα! Αν θεωρείς άντρες όσους απλά δεν είναι γυναίκες…
      Άντρας σημαίνει χιλιάδες πράγματα και φυσικά δεν σε προσδιορίζει απλά και μόνο το περιεχόμενο (…συγγνώμη) του εσώρουχου!
      Όπως και γυναίκα σημαίνει χιλιάδες πράγματα και όχι το μαλλί, τα χείλη, το στήθος κλπ.
      Ήμουν ανέκαθεν κατά των διαχωρισμών με προκαταλήψεις και στερεότυπα. Αυτό που κάνει τον καθένα να ξεχωρίζει είναι ο εσωτερικός του κόσμος που δεν μπορεί με τίποτα να κρυφτεί στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ούτε τα πτυχία, ούτε το επάγγελμα, ούτε φυσικά το οικονομικό στάτους, όπως θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ στις δυτικές κοινωνίες, είναι σε θέση να διαχωρίζουν ως προς την αξία τους τούς ανθρώπους.
      Για να μη ξεφεύγουμε θα σου πω το εξής: φαντάσου πως ένας άνθρωπος πολύ πολύ δικός σου, που εκτιμάς αφάνταστα και εμπιστεύεσαι την κρίση και την ακεραιότητά του, διορίζεται στο δημόσιο. Θεωρείς πως με το που θα περάσει το …χαντάκι (!!!) που “χωρίζει” τον ιδιωτικό από τον δημόσιο τομέα θα γίνει παλιάνθρωπος;
      Ασφαλώς, ασφαλέστατα, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες καθίκια στο δημόσιο.
      Να ξέρεις πως θα ήμουν ο τελευταίος που θα τους υπερασπιζόμουν.
      Για την ακρίβεια, ποτέ!


      Διαγραφή
    4. Βαλτός είσαι άνθρωπέ μου;
      Νομίζω ότι ζω στη χώρα των πιθήκων! Ειδικά από τότε που άλλαξα χώρο στη δουλειά.
      Καθημερινά υποφέρω πια...Άσε το δημόσιο...θυμήθηκα τα δικά μου και μελαγχόλησα τώρα με άλλα.....

      Διαγραφή
    5. Βαλτός σε τι; Δεν κατάλαβα.
      Δεν μου αρέσουν οι συμβουλές, θα σου πω μόνο αυτό που γνωρίζεις ήδη πολύ καλά: στο καθετί εμείς οι ίδιοι δίνουμε αξία, άλλες φορές μικρότερη από την πραγματική, άλλες φορές μεγαλύτερη. Να προσέχεις το δεύτερο (τελικά σε συμβουλή μου βγήκε!).

      Διαγραφή
    6. Βαλτός ...με τον πόνο μου! :)))
      Κατάλαβα τι θες να πεις...
      Μερικές φορές όταν χορεύεις είναι δύσκολο να παρκολουθήσεις τον φαύλο κύκλο!
      Πού θα πάει.............

      Διαγραφή
  5. Πού νομίζει ο Βρετανός πως ζούμε για να προτιμάμε τα επιδόματα ανεργίας?...Στη χώρα του?

    Και κάπως έτσι χάνουν το δίκιο τους οι εργαζόμενοι και δικαιώνεται ο Μπουμπούκος...είναι να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχνάς το βρετανικό Channel 4 που πρόβαλλε πρόπερσι εκείνο το ριάλιτι του κώλου "Γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα" με σκοπό να μας γελοιοποιήσει.

      Οι βρετανοί μπορούν να έχουν οποιαδήποτε άποψη θέλουν. Εμείς την έχουμε γραμμένη, όπως και τους ίδιους, και πάμε παρακάτω. Κι εμείς άλλωστε έχουμε σχηματισμένη άποψη για τον ανδρισμό τους (παγκοσμίως γνωστός) και δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις.

      Το θέμα είναι ότι κάποιοι ελληναράδες προσπαθούν να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι, να εξευτελίζουν τη χώρα και να δίνουν πατήματα στούς ανά τον κόσμο και στο εσωτερικό βλάκες!

      Αυτών τα κεφάλια θέλουν χτύπημα στον τοίχο μπας και συνέλθουν.

      Διαγραφή
  6. Φίλε Πέτρο , πρέπει να είσαι ανθεκτικός άνθρωπος. Αλλιώς δεν εξηγείται το ότι αντέχεις ακόμη να δουλεύεις σε νοσοκομείο. Να υποθέσω ότι αντλείς την δύναμη από έναν σπάνιο ρομαντισμό, που διαθέτουν ακόμα ελάχιστοι, οι οποίοι και τραβούν όλο το κουπί στην γαλέρα.
    Ενισχύεις την εκτίμηση που σου έχω.
    :-)
    Καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα ρομαντισμού. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ρομαντικό (για τη δουλειά μιλάμε, κατά τ’ άλλα άστα να πάνε!) σε θέματα εργασίας. Θεωρώ αυτονόητο το να ανταποκρίνεσαι στα καθήκοντά σου και να τιμάς τα χρήματα που σου δίνουν προσπαθώντας και αποδίδοντας.
      Έπαιρνα τον Υπαλληλικό Κώδικα στο σπίτι για να τον διαβάσω και γελούσαν μαζί μου.
      Έψαχνα συνέχεια να βρω για να διαβάσω ΦΕΚ και εγκυκλίους (τα τελευταία χρόνια τους κατεβάζω από το ίντερνετ) ώστε να γνωρίζω κάθε φορά τι ισχύει (πίστεψέ με, όλα αλλάζουν με ταχύτητα πολυβόλου).
      Προσπαθώ να έχω ενημέρωση σε όσα με αφορούν επαγγελματικά, για να μπορώ να κατευθύνω όσους περισσότερους μπορώ, ή τουλάχιστον να μη τους λέω βλακείες.
      Όλα αυτά τα θεωρώ α-υ-τ-ο-ν-ό-η-τ-α. Κοινή λογική και τίποτα παραπάνω.
      Πάνε πολλά χρόνια (για την ακρίβεια από την αρχή της θητείας μου) που έπαψαν να με απασχολούν τα επικριτικά σχόλια κάτι τεμπέληδων κωλοσυνδικαλισταράδων που μόνο κακό έκαναν και κάνουν και στο Σύστημα Υγείας και στο λαό.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα, Πέτρο!...
    Αναφέρομαι στο επεισόδιο στην Κέρκυρα: χάνεις το όποιο δίκιο σου όταν αντιδράς με ψευτοτσαμπουκάδες και διαμαρτυρίες "μπούγιο"!... Ε, έτσι, δίνεις "πρόσωπο" σ' αυτό το γελοίο υποκείμενο που το "παίζει" υπουργός Υγείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συνδικαλιστές έκαναν λόγο για τσαμπουκάδες από μεριάς των ελεγκτών. Επειδή είδα το σχετικό βίντεο δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.
      Βγήκε και ο Βαρνάβας από την πρώτη στιγμή να τους υποστηρίξει. Κακώς κατά τη γνώμη μου, αφού είχε μονόπλευρη ενημέρωση, άρα δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη.
      Ο αστείος υπουργός, όπως και κάθε άλλος κυβερνητικός τραμπούκος, προσπάθησε (και δυστυχώς τα κατάφερε) να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους υγειονομικούς υπαλλήλους και το λαό.
      Είναι ηλίθιοι όλοι αυτοί που τον έκαναν να φαντάζει στα μάτια της μάζας ως τον ήρωα που θα εξυγιάνει το χώρο της Υγείας από τα κακώς κείμενα. Του πρόσφεραν τεράστια εκδούλευση και έγιναν τα καλύτερα παπαγαλάκια του.
      Γιατί κανένας σήμερα δεν στέκεται και δεν σχολιάζει τα τεράστια προβλήματα στον υγειονομικό χώρο. Όλοι επικεντρώνονται στους κοπανατζήδες υπαλλήλους και τα υπόλοιπα σκεπάζονται.
      Με ευθύνη ΚΑΙ των εργαζομένων!

      Διαγραφή
  8. Μαζεστίξ, "Αλίμονο από τον τίμιο που είναι τίμιος, επειδή δεν μπορεί να είναι άτιμος, κι απ' τον ηθικό που είναι ηθικός επειδή δεν μπορεί να είναι ανήθικος" (Π. Ζερβός/Η θεία απ' το Σικάγο). Από την άλλη βέβαια, όταν δουλεύεις σε μπουρδέλο, είναι πολύ δύσκολο να μη γίνεις πουτάνα!
    Αριστέα, τις παθογένειες και την ανθρωπολογία του δημοσίου τις γνωρίζουμε καλύτερα όσοι είμαστε από μέσα. Η αντίληψη που έχουν για το δημόσιο οι πολίτες απ'τη μια κι οι υπάλληλοι απ'την άλλη είναι αντίστοιχη της αντίληψης που έχει για το δρόμο ο πεζός απ' τη μια κι ο οδηγός απ' την άλλη.
    Πέτρο, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο μονίμως και σκοπίμως λοιδορούμενος δημόσιος τομέας είναι τέτοια αυτο-υπονομευτικά συμβάντα. Καραγκιοζιλίκια συνδικαλισταράδων (σημειωτέον ότι και οι ελεγκτές υπάλληλοι είναι!) και διεφθαρμένοι συνάφελφοι. Δεν τους χρειαζόμαστε! Ναι, η πικρή αλήθεια είναι ότι για ορισμένους το πάρτυ συνεχίζεται, συχνά και με τη γνώση και την ανοχή των διοικήσεων. Διότι, ως γνωστόν, οι καλύτερες μπίζνες είναι οι νόμιμες, αυτές που δε μπορεί να τις πιάσει κανένας έλεγχος. Όμως σκοπίμως παραβλέπεται ότι λαμόγια και κακοί επαγγελματίες υπάρχουν σε κάθε κλάδο. Και ότι για την κακή λειτουργία του δημοσίου οι υπάλληλοι δεν είναι οι μοναδικοί που φταίνε. Οι υπάλληλοι εκτελούν, δε νομοθετούν, δεν αποφασίζουν ούτε καν ερωτώνται, δεν τους επιτρέπεται να ερευνούν τη σκοπιμότητα των εντολών. Ας μιλήσουμε για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, για το μπάχαλο που γίνεται με τις προμήθειές τους και τις εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις αφού δεν κατάφεραν ακόμα τόσα χρόνια να φτιάξουν ένα ευέλικτο και διάφανο σύστημα προμηθειών (που είναι οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες; γιατί δε γενικεύονται;), ας πούμε για τα χειρουργεία και τις εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν λόγω ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια κι άλλα τέτοια ωραία. Κατόπιν αυτών, ας μιλήσουμε και για τις ευθύνες των υπαλλήλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι παράφρονες Σοφία είδαν τους ελεγκτές του υπουργείου ως εκπροσώπους του ΔΝΤ και είπαν να …σηκώσουν παντιέρα. Τόσο βλάκες ήσαν! Δεν ξέρω κατά πόσο σήμερα, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύει η εργασία τους, εξακολουθούν να το βλέπουν έτσι.
      Κάποιοι μπήκαν μπροστάρηδες (για τους δικούς τους ίσως λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τα προβλήματα της Υγείας), κάποιοι τους ακολούθησαν γιατί το θεώρησαν εξυπνάδα. Τώρα όλοι μαζί χτυπάνε τα κεφάλια τους και αναμένουν την επιείκεια της ΕΔΕ και του μπουμπούκου.
      Είμαι σίγουρος πως στο εξής η απαίδευτη μάζα του ελληνικού λαού που δεν έχει μάθει να σκέφτεται και περιμένει την έτοιμη μάσα από το ντελίβερι των δελτίων των 8, κάθε φορά που θα ακούει για προβλήματα των υγειονομικών θα σκέφτεται συνδικαλιστικές τσιριμόνιες.
      Λυπάμαι, αλλά καλά να πάθουν όλοι αυτοί που εμπιστεύονται το συνδικαλισμό σε ανόητους.

      Διαγραφή