Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τους συνέλαβαν. Άρχισα να ελπίζω!


Α. Οι χρυσαυγήτες
Έχοντας ως πρότυπο τον πλέον αιμοσταγή δολοφόνο της νεότερης ανθρώπινης ιστορίας οι εγχώριοι λάτρεις του φασισμού ταύτισαν τη λύση του προβλήματος της χώρας μας με τις εγκληματικές τους πρακτικές.
Μίλησαν στα ταπεινότερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης. Χάιδεψαν τα αυτιά θεόμουρλων και καθυστερημένων για μια ελληνική άρεια φυλή που …ιστορικά οφείλει να επικρατήσει στην ανθρωπότητα! Πούλησαν φούμαρα σε δεκάδες χιλιάδες “αγανακτισμένους” του κώλου για μπουνίδια και κρεμάλες, πατώντας στη διάχυτη βλακεία που περιφέρεται παντού γύρω μας.

Δίδαξαν το μίσος, τη βία, τον ετσιθελισμό, τον τραμπουκισμό, την τρομοκρατία. Κατήχησαν τις μαυροντυμένες στρατιές τους πως μπορούν να δρουν χωρίς φόβο. Να επιβάλλουν τις απόψεις τους με τις απειλές και το ξύλο. Να εφορμούν όπου και όποτε θελήσουν. Τους δίδαξαν πως ο νόμος είναι οι ίδιοι. Πως δεν υπάρχει αστυνομία, ή όπου αυτή υπάρχει θα είναι με το μέρος τους.

Βλέπεις την ηγετική ομάδα της – με τη βούλα της Δικαιοσύνης πια – εγκληματικής οργάνωσης. Παρατηρείς “περίεργες” φυσιογνωμίες με ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά. Και όταν ανοίξουν το στόμα τους τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Άνθρωποι (υποτίθεται με …άποψη) που δεν μπορούν να βάλουν τις λέξεις σε σωστή σειρά για να σχηματίσουν πρόταση. Όσοι το κατορθώνουν σχηματίζουν προτάσεις χυδαίες που αναβλύζουν βία και μίσος.
 
Συναντάς κάτι άλλα χαμένα στους δρόμους και αμέσως καταλαβαίνεις ότι ανήκουν στην οργάνωση. Με βάδισμα χήνας, ξυρισμένο κεφάλι, κουβέντες κοφτές, στρατιωτικές. Έζησαν μια ζωή χαμένη και στην αγκάλη της χ.α. βρήκαν τον τρόπο να την κάνουν χειρότερη. Και μαζί και τις δικές μας.

Πάρε χαρακτηριστικό δείγμα ούγκανου που αν του δώσεις πιρούνι να φάει θα σου ζητήσει το manual.




Τα σόου με το σπάσιμο των πάγκων των μικροπωλητών υπό το φως των τηλεοπτικών καμερών που οι ίδιοι προσκάλεσαν, μπορεί να φάνηκε στο τσούρμο των απαίδευτων ηλίθιων ψηφοφόρων τους ως δείγμα γραφής ενός κόμματος που κάνει πράξη τα λόγια του και θέλει να «ξεβρομίσει» τη χώρα από τους αλλοδαπούς που παίρνουν τις δουλειές από τους τίμιους Έλληνες (μαλακίας το ανάγνωσμα!). Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές και ο εισαγγελέας και δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποκαλύπτεται ότι οι ελληναράδες τραμπούκοι που εφόρμησαν στη λαϊκή αγορά και τα έκαναν γυαλιά καρφιά είχαν άλλα κίνητρα. την «προστασία»!!!
“'Η μας πληρώνετε ή σας σπάμε τους πάγκους” (εδώ)
Ίσως με αυτό να δένει και το γεγονός ότι όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Ραφήνας, “οι αλλοδαποί μικροπωλητές που έπεσαν θύματα της βίας των Χρυσαυγιτών είχαν άδεια και πουλούσαν νόμιμα τα προϊόντα τους”. (εδώ)

Η συμμορία με τους παρανοϊκούς, τους ημίτρελους, τους δολοφόνους και αλήτες έχει συλληφθεί. Ίσως όχι όλοι, αλλά σίγουρα η κορυφή της ιεραρχίας που έδινε τις εντολές για εγκληματικές δραστηριότητες. Πιστεύω πως οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είναι τόσο ηλίθιοι για να ξεκινήσουν μια τόσο συνταρακτική υπόθεση, με παγκόσμιο αντίκτυπο για τις φασιστικές οργανώσεις, χωρίς να έχουν τα στοιχεία και τις νομικές οδούς που θα οδηγήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς στο ακροατήριο και τις καταδίκες.

Β. Ο Σαμαράς
Ο Σαμαράς δεν είναι αμέτοχος σε όλο αυτό. Πιθανολογώ ό,τι και αυτός και ο χοντρός κολαούζος του γνώριζαν από καιρό το περιεχόμενο των συνομιλιών που κατέγραφε η ΕΥΠ. Δεν θέλει δα και πολύ μυαλό να καταλάβουμε ποιων τις εντολές εκτελούσαν οι ΚΥΠατζήδες!
Δεν είναι ούτε καν η πρώτη φορά που ο Σαμαράς προσπαθεί να παραστήσει τον εγγυητή της ομαλότητας. Και φυσικά δεν είναι λίγοι οι πρόθυμοι -να τον πιστέψουν- ηλίθιοι.
Δεν του ‘βγαίνουν’ ούτε τα σαξεστόρια, ούτε οι επενδύσεις που έρχονται (πάνω σε κουτσό σαλίγκαρο), ούτε το ‘δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα’ (αφού θα εφαρμόσουμε μέτρα δεκάδων δισ. που έχουμε ψηφίσει και δεν έχουμε ανακοινώσει), ούτε τα ‘βρισκόμαστε στο τέλος του τούνελ’, ή ‘τα δύσκολα είναι πίσω μας’ κλπ.
Έπρεπε λοιπόν να ανασύρει το κρυφό του χαρτί. Δική του η τράπουλα, αυτός τη σημάδεψε, επιλέγει το τι θα ρίξει και πότε.

Αυτό δεν αναιρεί το ευχάριστο γεγονός των συλλήψεων και της (εύχομαι) εξάρθρωσης της οργάνωσης. Ένιωσα πολύ καλά βλέποντας την ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης να οδηγείται στην Ευελπίδων με χειροπέδες. Ομολογώ πως με τη φόρα που είχαν πάρει αυτοί οι τύποι να υποκαθιστούν το κράτος, δεν περίμενα ποτέ να δω αυτές τις εικόνες.


Το τι έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ο Σαμαράς, αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί. Το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ποτέ δεν φημιζόταν ιδιαίτερα για τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης του. Και φυσικά δεν αναφέρομαι ούτε σε εφοπλιστές, ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε σε τραπεζίτες. Αναφέρομαι στα εκατομμύρια που τόσα χρόνια ψηφίζουν ΝΔ για να πετύχουν κανα διορισμό ή άδεια προποτζίδικου και αν τους ρωτήσεις για το πρόγραμμα του κόμματος δεν γνωρίζουν ούτε λέξη! (συμβαίνει και αλλού, μη ξεχνιόμαστε)

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν (αν είναι αλήθεια!) πως στη ΝΔ κατέληξαν οι μισοί από αυτούς που έφυγαν (;) από τη χ.α. Και φυσικά η ΝΔ πιστή στο «μάζευε κι ας είν’ και ρόμπες … εεεε … ρώγες» όχι μόνο τους δέχεται αλλά είναι σίγουρο πως θα τροποποιήσει την ατζέντα της κατάλληλα ώστε να μη της ξαναφύγουν.
Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι χ.α. και Ν.Δ είναι συγκοινωνούντα δοχεία; Όποιος δεν το καταλαβαίνει ας ρωτήσει τον Πολύδωρα, τον πάλαι ποτέ νομάρχη Ψωμιάδη, τον Μπάμπη, την πορδητουσάλτε και άλλους κρυφοφασίστες!

Γ. Ο αρχηγός
Ας δούμε το πλέον πρόσφατο παράδειγμα που δια στόματος Μιχαλολιάκου αποδεικνύεται το μεταξύ τους φλερτ.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV». Σε ερώτηση του «δημοσιογράφου» (που μονίμως του έθετε αβανταδόρικα ερωτήματα) “υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε με τη ΝΔ;”, ο φυρερίσκος απάντησε (δείτε το στο 1:02:41):
“Δεν υπάρχει η σβάστικα ως σήμα μας (σημ: “Δεν υπάρχει σήμα μας ως σβάστικα” είπε!)Αν η ΝΔ καταγγείλει το μνημόνιο, πάρει εθνικά μέτρα, διώξει τα 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, δώσει τις δυνατότητες στους Έλληνες να κάνουν προκοπή, αν απαρνηθεί (σημ: “απαριθμεί” είπε!) τους δεσμούς αίματος που έχει με την οικονομική ολιγαρχία, τίποτα δεν αποκλείεται. Όπως και αυτό συμβαίνει και με το οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Μπορεί να είναι ένα νέο κόμμα. Μπορεί εμείς να μη συμφωνούμε 100% τα 100% με κάποιον άλλον, αλλά αν αυτός είναι κυρίαρχη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ένα μέλλον για την Ελλάδα, βάζουμε στην άκρη την πολιτική μας ταυτότητα την ιδιαίτερη και ναι να βοηθήσουμε”.

(Σημ: Αφού αυτός που ηγείται, ο θεωρητικός του φασισμού ας πούμε, δεν μπορεί να σχηματίσει προτάσεις που να βγάζουν νόημα, βάλε με το νου σου τι υπάρχει πάρα πίσω!)

Ένα 24ωρο αργότερα, ξημερώματα Σαββάτου, συνέλαβαν τον Μιχαλολιάκο με κύρια κατηγορία ότι έχει συστήσει και ηγείται εγκληματικής οργάνωσης.

Ιδού λοιπόν ο αντιμνημονιακός ηγέτης μια χούφτας παραφρόνων, που δεν ασχολούνται με την …λάιτ δεξιά, που θα στήσουν κρεμάλες, που θα τους βαρέσουν όλους μέσα στη Βουλή κλπ κλπ.
Υπό προϋποθέσεις - οι περισσότερες των οποίων είναι φλου -, όπως εθνικά μέτρα (;), δυνατότητες για προκοπή (;;), ένα μέλλον για την Ελλάδα (;;;), θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ, μέχρι που θα ίδρυαν νέο κόμμα!!!
Και μετά απορείς γιατί μετά τις συλλήψεις έπεσαν τα ποσοστά της χ.α. και ανέβηκαν της ΝΔ.
Ας τα ακούνε τα βλαμμένα που τους ψήφισαν, μήπως και καταλάβουν το παιχνιδάκι που στήθηκε εις βάρος της χώρας μας και αντιληφθούν ότι αυτοί αποτέλεσαν τα αναλώσιμα πιόνια του.

Η ακροδεξιά και ναζιστική οργάνωση χ.α. αποτέλεσε και θα αποτελεί τη χρυσή ρεζέρβα του σάπιου συστήματος, το οποίο θα την ανασύρει και θα την πατάει κάθε φορά που την βολεύει ή στριμώχνεται. Το ίδιο θα συμβεί και με όποια άλλη νεοναζιστική συμμορία την διαδεχτεί για να ξεπλύνει τη ρετσινιά του δολοφόνου.
Ας το πάρουν χαμπάρι και οι πρόθυμοι ηλίθιοι ηγετίσκοι και ανθυπο-ηγετίσκοι της, καθώς και οι δεκάδες χιλιάδες μαλάκες ψηφοφόροι τους, πως παρότι αυτοπροβάλλονται ως αντισυστημικοί, στην ουσία παίζουν το παιχνίδι του συστήματος που υποτίθεται αντιμάχονται.

Δ. Εμείς
Τα επί 3,5 χρόνια μνημόνια και ο παράλληλος βιασμός της αξιοπρέπειάς μας είναι υπερ-αρκετά για όλους μας. Η χ.α. ήρθε στη χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας για να μας αποτελειώσει. Και όπως μας βρήκε ράθυμους, αδύναμους και παγωμένους, μάς έδωσε τη χαριστική βολή.
Κάθομαι και σκέφτομαι πως όλο αυτό που συμβαίνει πρέπει να το ζω σε εφιάλτη. Πως θα ξυπνήσω και όλα αυτά θα έχουν εξαφανιστεί. Προφανώς ονειρεύομαι το όνειρο.

Δεν μπορεί κανένας μας να γνωρίζει την κατάληξη της υπόθεσης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και πόσο πολύ έχουν οι εισαγγελείς «δέσει» τις τηλεφωνικές συνομιλίες με κακουργήματα. Μη ξεχνάμε ότι πολλοί είναι αυτοί που είχαν προβλέψει την κατάληξη της δίκης Τσοχατζόπουλου και προφανώς διαψεύστηκαν. Μέχρι που βγήκαν ορισμένοι και αναπαρήγαγαν την …αποφυλάκισή του!!! Υπομονή.

Οι υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου έσπευσαν να διαβεβαιώσουν πως θα υπάρξουν δίκαιες δίκες. Αν και αυτονόητο θεώρησαν πως έπρεπε να επισημανθεί. Βέβαια στα φασιστικά καθεστώτα ποτέ δεν καταγράφονται δίκαιες δίκες των αντιφρονούντων, αλλά είπαμε, η δημοκρατία δεν εκδικείται!
Και δεν (πρέπει να) χαρίζεται όμως!
 
Εύχομαι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που ζούσαμε όλοι με τη χυδαιότητα της χ.α. στις γειτονιές μας να απαλλαγούμε από αυτήν οριστικά. Εύχομαι ο Έλληνας να διδαχθεί επιτέλους από τα λάθη της και να ξυπνήσει. Εύχομαι το σώμα της ελληνικής κοινωνίας μετά από τόσο καιρό στην αρρώστια να απέκτησε αντισώματα και να καταφέρει να νικήσει το μικρόβιο του φασισμού όσο υπάρχει ακόμη καιρός.
Πριν έρθει το μοιραίο.


12 σχόλια:

  1. Πλήρες και ζυγισμένο το κείμενό σου Πέτρο.
    Και ψύχραιμο. Στα δικά σου "εύχομαι" που τα συνυπογράφω όλα, θα πρόσθετα: "εύχομαι να πληρώσουν παραδειγματικά για όλα τα εγκλήματα. Μικρά και μεγάλα. Για τις ανθρώπινες ζωές, για τους τραυματισμούς, τα έκτροπα και τις υλικές ζημιές που έχουν προξενήσει. Για ν' αναπαυτούν οι ψυχούλες των γνωστών και των άγνωστων θυμάτων τους. Που ποτέ κανείς δεν θα τους αναζητήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να πιστεύω ό,τι δεν έχουν διαλυθεί τα πάντα στη χώρα. Ό,τι υπάρχουν έστω και μικροί θύλακες δημοκρατίας. Ό,τι δεν είναι όλοι οι δικαστές διαβρωμένοι και θα τιμήσουν τον όρκο τους και την πίστη τους στη νομιμότητα.
      Αν με ρωτούσες πριν μια εβδομάδα θα σου έλεγα πως ίσως έχει χαθεί κάθε ελπίδα.
      Διαπιστώσαμε όμως όλοι πως ακόμη και μέσα στην Αστυνομία – και μάλιστα στα ανώτατα κλιμάκιά της (ποιος το περίμενε;) – υπάρχουν άνθρωποι που με υπομονή και μεθοδικότητα οργάνωσαν την επιχείρηση εξάρθρωσης της φασιστικής συμμορίας.
      Όπως όλοι μας στις παρέες μας, στις γειτονιές μας, ακόμη και στις οικογένειές μας ενδεχομένως, «αποκτήσαμε» χρυσαυγήτες ψηφοφόρους αλλά τους κάναμε στην άκρη, έτσι πιστεύω πως παντού θα τους συναντήσουμε αλλά δεν θα υπάρχουν μόνο τέτοιοι.
      Καλή σου μέρα, καλό μήνα και καλό χειμώνα. Εδώ βρέχει ασταμάτητα.

      Διαγραφή
  2. Ένα ακόμα πολύ μεγάλο κομμάτι του παζλ ονομάζεται "Καρατζαφέρης" και "όσα" εκείνος απαρνήθηκε με μια πρωτοφανή ευκολία, προκαλώντας έκπληξη σε κάποιους. Όχι σε όλους. Κι ο ρόλος των: Βορίδη και Γεωργιάδη, όχι μόνο δεν είναι τυχαίος, απλά, αποτελούν τρία ακόμα συγκοινωνούντα δοχεία... Μιλάμε για πολύ μεγάλη σταυροβελονιά κι όποιος είναι λιγάκι αφελής (ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος) δεν παίρνει χαμπάρι Χριστό κι απλά θαμπώνεται από τον "σωτήρα" Αντώνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά θεωρείς τον Καρατζαφέρη σοβαρό παίχτη; Το παπαδαριό και τις γριές χήρες μαζεύει, μη τρελαθούμε κιόλας. Ό,τι θα ανέβει αν εξαφανιστεί η χ.α. και δεν γεννηθεί τίποτα άλλο είναι δεδομένο. Αλλά από αυτό έως να ρυθμίζει πολιτικές είναι μακρύς ο δρόμος.
      Οι δύο που ανέφερες είναι ακροδεξιά κατακάθια, αλλά μάλλον ανίσχυρα. Κατάλαβαν πως πρέπει να παίξουν το παιχνίδι και το παίζουν καλά. Έγιναν πιο συστημικοί απ’ τους συστημικούς και ας παρίσταναν τους (θα ξεράσω) …ακτιβιστές!
      Αν η χ.α έφτανε σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα θα μεταπηδούσαν ευχαρίστως στο φυσικό τους χώρο. Τώρα μια χαρά έχουν βολευτεί στη νΝΔ και περιφέρονται τσιμπώντας καλαμπόκι. Λένε και καμιά παπάρα για να πείσουν πόσο δημοκράτες είναι. Έως εκεί!
      Αυτοί που κατάλαβαν ό,τι ο Αντώνης τους …έσωσε, ό,τι είδαν το φως το αληθινό και πρέπει να φύγουν από τη χ.α. για να πάνε στη ΝΔ, είναι έτσι κι αλλιώς χαμένοι. Όπου και αν βρεθούν την ίδια ζημιά θα κάνουν.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  3. Ο φασισμος ειναι εδω:Ο πρωθυπουργικος συμβουλος Φαηλος,κανει σαφες πως δεν εχει σκοπο να τα βαλει με τους χρυσαυγιτες που διωκονται(SIC)αλλα φυλαειτις σφαιρες του για τους πραγματικους εχθρους του,τους αριστερους,τους οποιους μαλιστα απειλει πως ερχεται η σειρα τους. ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά δεν παρακολουθώ φαήλους και λοιπούς πρωθυπουργικούς τσανακογλύφτες. Σε ένα σάιτ χθες το βράδυ έπεσε το μάτι μου στις μαλακίες που ανέβασε στο fb (νομίζω) και πήγα αμέσως παρακάτω. Πρόκειται για ακίνδυνο χοντρομαλάκα που ο μόνος που κινδυνεύει από αυτόν είναι ο ίδιος.
      Το λάθος είναι ότι αυτός ο ημίτρελος βρίσκει συνομιλητές.
      Καλημέρα και καλό μήνα.

      Διαγραφή
  4. Όπως λέει και η Πέτρα μεγάλη σταυροβελονιά...
    Και λέω πως μόνο "αθώοι" δεν είναι οι ψηφοφόροι της χα...οι φασίστες ζουν και στην Ελλάδα,ας μην σοκαριζόμαστε..απλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως ήταν τόσοι πολλοί!!...
    Όχι, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στον κόσμο...σε αυτόν έχει μόνο ο Σαμαράς που τους βλέπει να επιστρέφουν με την ουρά στα σκέλια σε αυτόν σαν χαζά παιδιά που είπαν να επαναστατήσουν, αλλά δεν τους βγήκε,,,κι ο μπαμπάς τους θα σφάξει το μόσχο το σιτευτό (εμάς) γι΄αυτούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον κόσμο που αναφέρεις. Αυτούς που ήταν στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, πήγαν πέρσι στη χ.α., αυτές τις μέρες ξαναγυρίζουν στους προηγούμενους και ενδέχεται αύριο να επιστρέψουν στη χ.α., ή όπως αλλιώς ονομάσουν τη νέα νεοναζιστική οργάνωση που ετοιμάζουν.
      Έχω πάνω από 1 χρόνο που φωνάζω ότι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει εκφασιστεί και να μη κοροϊδευόμαστε πως πρόκειται για παροδικό φαινόμενο. Όταν ακόμη και σήμερα που έχουν αποκαλυφθεί οι διασυνδέσεις-χρηματοδοτήσεις τους με εφοπλιστές και τραγόπαπες, η εκμετάλλευση μεταναστών για κονόμα, τα μπραβιλίκια, οι ξυλοδαρμοί, τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες, συνεχίζουν και διατηρούν ένα 7%, πάει στο διάολο, υπάρχει πρόβλημα σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
      Όλοι αυτοί για μένα είναι τελειωμένες περιπτώσεις. Είναι κρυφοφασίστες και θα φανερώνουν το φασισμό τους όποτε τους βολεύει. Και να είσαι σίγουρη πως αν τους συναντήσεις θα σου κάνουν κήρυγμα για …δημοκρατία!
      Καλημέρα και καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ με την ανάλυση σου κι ενωνω κι εγώ τις ευχές μου μαζί σου. Όμως, αδερφέ μου, έχει φοβηθεί το μάτι μου μ' όλα αυτά που έβλεπα και άκουγα δυο χρόνια τώρα...τόσο που...φοβάμαι να ελπίζω...

    Σοφία ΜΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ελπίζω δεν φοβάμαι.
      Η μιζέρια μας κατάντησε όπλο τους.
      Αρνούμαι να τους βοηθάω στο σημάδι

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα, Πέτρο!... Ωραίο κι οργισμένο, και δικαίως, το κείμενό σου!...
    *Γράφεις: "Πιθανολογώ ό,τι και αυτός και ο χοντρός κολαούζος του γνώριζαν από καιρό..."... Μα, δεν είναι πιθανότητα, ήξεραν και πολύ καλά μάλιστα από πολύ καιρό, κι όταν είδαν στις κρυφές δημοσκοπήσεις το θέριεμα της Χ.Α. και την πρωτιά με διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εδέησαν να πράξουν τα αυτονόητα!
    Κλείνεις το κείμενό σου με την ευχή να κατανοήσουν πια οι ψηφοφόροι "τι εστί Χ.Α."... Θέλω να προσθέσω ότι δεν αρκούν οι ευχές, αλλά χρειάζεται ενεργοποίηση, δουλειά και πράξη, όλων των δημοκρατικών πολιτών, ένα παλαϊκό μέτωπο κατά του φασισμού... Ο φασισμός- ναζισμός δε θα φύγει από μόνος... Όπως λέει και το τραγούδι: "Το φασισμό/ βαθιά κατάλαβε τον/ δεν φύγει από μόνος/ τσάκισέ τον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιάννη
      Έχω την εντύπωση πως Σαμαράς και (πιστεύω) Βενιζέλος γνώριζαν εδώ και μήνες τις δραστηριότητες της συμμορίας. Είχαν από καιρό μαζευτεί τρανταχτά στοιχεία που συνέδεαν τα φασιστόμουτρα με εγκλήματα. Ο Σαμαράς τους χρειαζόταν σε περίπτωση που ο Βενιζέλος δεν κατάφερνε να μπει στη Βουλή, ή δεν συγκέντρωνε ικανοποιητικό αριθμό βουλευτών για να (ξανα)σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση.
      Περισσότερο πιστεύω ότι ο Σαμαράς φοβήθηκε την ένοπλη εξέγερση που ετοίμαζαν τα μαλακισμένα. Διότι οι νεοναζί δεν φρόντιζαν ούτε καν να κρύψουν τις προθέσεις τους για βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος.
      Πρώην χρυσαυγήτες κάνουν λόγο για βολές με αληθινά πυρά. Λένε για χιλιάδες όπλα που διέθετε η οργάνωση. Λένε για βαρύ οπλισμό που έκαναν εξαγωγή στον πόλεμο του Κοσσόβου και κονόμαγαν χοντρά.
      Και έγινε το τυχαίο γεγονός με τη δολοφονία του Παύλου που μάλλον αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν η κατάλληλη συγκυρία για να τους στείλει στη Δικαιοσύνη, συναντώντας όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις από τους πρώην ψηφοφόρους του που είχαν φύγει προς τη χ.α.
      Και η κατάλληλη ευκαιρία να τους ξαναμαζέψει.

      Διαγραφή