Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ρατσισμός με ρατσισμό διαφέρουν;



Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας
Αιμοδοσία διοργανώνει το ΠΑΜΕ, απευθυνόμενο σε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ Αττικής με σύνθημα «Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας», δείχνοντας το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στο δίκιο της εργατικής τάξης.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιούνη 2013 και ώρα 10.00 το πρωί έως 4.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΜΕ.


Την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ την βρήκα εδώ.

Είχα ξαναγράψει και παλιότερα πως αδυνατώ να εντρυφήσω στις πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει ο κομμουνισμός. Αυτή μου η αδυναμία όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.
Ίσως να φταίει που μεγαλώνω, με αποτέλεσμα είτε να χαζεύω, είτε να παίρνω χαμπάρι ολοένα και περισσότερα.
Ίσως να φταίει που ο κομμουνισμός σαπίζει. Όχι ως αξία, στους εκφραστές του αναφέρομαι.
 
Στη χώρα μας υπάρχουν πολλά θέματα ταμπού. Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον διαχρονικά είναι το ‘Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας’ και οι μέσα και γύρω από αυτό. Αν ασχοληθείς μαζί του(ς) χωρίς τον προσήκοντα σεβασμό κινδυνεύεις να κονομήσεις αρκετά κοσμητικά επίθετα, μη αποδεχόμενα αμφισβήτησης μιας και λέγονται από ΚΚΕδες.
Αν δεν μιλήσεις με απόλυτη ευπρέπεια (σα να απευθύνεσαι σε άγιο), αν δεν χρησιμοποιήσεις τη διπλωματική, ή έστω, τη δικηγορίστικη γλώσσα (της κωλοτούμπας) σε πιάνει το κόμμα στο στόμα του και δεν σε ξεπλένει ο Νιαγάρας.

Μόλις γράψεις μια σκέψη σου, εκεί που το ιστολόγιο έχει από μικρή έως μηδενική επισκεψιμότητα, αμέσως σου την πέφτουν για να απαντήσουν οι …θιγμένοι. Μου δίνει την εντύπωση πως συνέχεια γκουγκλάρουν λέξεις κλειδιά και μόλις πέσουν σ’ αυτό που ψάχνουν αρχίζει το πέσιμο. Κάπως έτσι όλοι αυτοί πιστεύουν ότι βάζουν το λιθαράκι τους για να παραμείνει το κόμμα 'άσπιλο'. Και αυτό το θεωρούν …αγώνα.

Διακινδυνεύοντας (πλάκα κάνω!) να μου την πέσουν διάφοροι απίθανοι, θα γράψω λίγες σκέψεις για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ.
Καταρχήν να πούμε ότι παρόμοια αιμοδοσία με αυτή που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες είχε διοργανωθεί και τον περασμένο Νοέμβρη.


Επειδή κυκλοφορούν πολλές μούφες στο διαδίκτυο, υποψιάστηκα μήπως η πιο πάνω αφίσα είναι προβοκάτσια. Δυστυχώς δεν είναι.

Τον περασμένο Νοέμβρη το ΠΑΜΕ διοργάνωσε αιμοδοσία με σύνθημα “Το αίμα μας το διαθέτουμε για τις ανάγκες της τάξης μας”. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.
Στην αιμοδοσία που προγραμματίζει το σκέφτηκαν καλύτερα το σύνθημα: “Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας”.

Να σας ενημερώσω σύντροφοι πως το αίμα δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Πως γίνεται να έχει κέρδη η πλουτοκρατία χωρίς αγοραπωλησίες μόνο εσείς το ξέρετε. Αν έχετε άλλη πληροφόρηση ευχαρίστως να την ακούσω.

Είμαι αιμοδότης πάνω από 25 χρόνια. Έχω δώσει αίμα 50-60 φορές. Ποτέ μου δεν διερωτήθηκα την καταγωγή, το θρήσκευμα, το επάγγελμα ή την οικονομική επιφάνεια, αυτού/ής που το έλαβε. Η πάρα πολύ μικρή πιθανότητα το αίμα μου να έσωσε κάποτε άνθρωπο (μιας και η ομάδα είναι σχετικά σπάνια) με γεμίζει απίστευτη χαρά.

Στο ΠΑΜΕ όμως που διοργανώνει αιμοδοσία στα γραφεία του (!) έχουν άλλη άποψη. Η αιμοδοσία διοργανώνεται από ΠΑΜίτες και απευθύνεται σε Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ. Αποκλειστικά!
Για να γελάσουμε, θέλω να σας απευθύνω μια υποθετική ερώτηση: Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και προσέλθουν στα γραφεία σας μη κομμουνιστές ή ακόμη και οι χρυσαβγίτες με τα μαύρα, θα τους διώξετε;

Σε δεκάδες ανακοινώσεις τους κατά καιρούς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν αντιδράσει στις σχεδιαζόμενες ή πραγματοποιηθείσες αιμοδοσίες των νεοναζί της χ.α. “μόνο για Έλληνες”, χαρακτηρίζοντάς τις (και ορθά) ως ρατσιστικές. Αρκεί μια αναζήτηση στην ίδια ιστοσελίδα.
Πραγματικά, προσπαθώ να καταλάβω σε τι διαφέρουν οι αιμοδοσίες των χρυσαβγιτών που απευθύνονται σε συγκεκριμένους ασθενείς, από αυτές του ΠΑΜΕ που κάνουν ακριβώς το ίδιο! Η διαφορά τους είναι στο …target group;

Που ακριβώς έγκειται η έμπρακτη αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη στο δίκιο της εργατικής τάξης ρε σύντροφοι; Αν το αίμα που είναι προσφορά ζωής δίνεται με στόχευση και αποκλεισμούς, τότε παύει να είναι προσφορά. Είναι ρατσισμός! Είναι ακριβώς αυτό για το οποίο εσείς οι ίδιοι κατηγορείτε τη χ.α.!

Με ποιον ακριβώς τρόπο χάνεται το δίκιο της εργατικής τάξης αν το αίμα του εργάτη δοθεί σε κάποιον που δεν είναι;
Εσείς πως διασφαλίζετε πως το αίμα που κάποτε λάβατε οι ίδιοι, ή θα λάβετε στο μέλλον, δεν ήταν ή δεν θα είναι από οικονομικά ευκατάστατο;
Αν χρειαστεί αίμα η μάνα σας ή το παιδί σας θα ζητήσετε φορολογική δήλωση του δότη;

Λέτε πολλές μαλακίες. Το έχετε καταλάβει;;;



18 σχόλια:

  1. Κι ύστερα μου λένε να μην νευριάζω!
    Ε ρε ρατσισμός που κυκλοφορεί δίπλα μας και δεν είναι μόνο από τους χ.α-ίτες τελικά!
    Εύγε για τη δημοσίευση φίλε Πέτρο!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο λάθος είναι να νευριάζεις με πράγματα που δεν έχουν σημασία, άλλο τόσο είναι να μη νευριάζεις με τη βλακεία και τη χυδαιότητα που υπάρχει γύρω μας.
      Δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι «μαύρος φασισμός - κόκκινος φασισμός».
      Αυτοί όμως μπαίνουν από μόνοι τους!

      Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα.

      (Η προηγούμενη απάντηση που σου έγραψα πήγε στο υπερπέραν. Αν κάποια στιγμή εμφανιστεί μπροστά σου μην απορήσεις. Μου ψεκάζουν το blog)
      :))

      Διαγραφή
  2. Ετοίμαζε ο Μαυρογιαλούρος το λόγο του κι ήθελε να βάλει τη λέξη "καθήκον".-"Τι να το κάνουμε το καθήκον, ρε Γιωργάκη;" ρωτάει το βοηθό του. -"Ξέρω κι εγώ...καθήκον είναι...". -"Σωστά, καθήκον είναι, κάπου θα το κολλήσουμε!".
    Έτσι κι εδώ, "πλουτοκρατία" είναι αυτή... "κομμουνιστές" είμαστε εμείς... θα την κολλήσουμε ακόμη και στην αιμοδοσία!
    Θα μπορούσε να 'ταν για γέλια, αν δεν ήτανε για κλάματα.

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!
      Πολύ σωστή σε βρίσκω Σοφία.
      Λέξεις ‘κλειδιά’ που μπαίνουν σε κάθε πρόταση για να ξεχωρίζουν τους κομμουνιστές από τους άλλους, τους …αστούς.
      Θα ήταν και ωραίος σαν τίτλος της ανάρτησης: “Οι αστοί και οι αστείοι”!

      Για γέλια είναι. Πίστεψέ με.

      Διαγραφή
  3. Προσυπογράφω το κείμενό σου.
    Ταμπέλες και στο αίμα ε;
    Εκεί που χλευάζαμε τις γελοιότητες τύπου "Γιατροί με σύνορα", τώρα περάσαμε στο άλλο άκρο...
    Θλιβερό και γελοίο!
    Λυπάμαι μόνο για όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν μια -πολλά υποσχόμενη- ιδεολογία.
    Που στη βάση της όμως, δεν ξεφεύγει καθόλου απ' τη λογική της καθοδήγησης και της πόλωσης.

    Καλή βδομάδα να έχεις Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην έχουν καμία σχέση οι τωρινοί με τους (πάλαι ποτέ) αγωνιστές του κόμματος.
      Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιου είδους ενέργειες γεμίζουν το οπλοστάσιο των φασιστοειδών αντί να το αδειάζουν;
      Πραγματικά στο λέω, έχω κουραστεί να ασχολούμαι μαζί τους. Μου προκαλούν από ακράτητο θυμό μέχρι ακράτητα γέλια με τις ασυναρτησίες τους.
      Και να φανταστείς ότι στα μικρά μου χρόνια τούς πίστευα και τους ψήφιζα.
      Δεν το έχω μετανιώσει.
      Απλά τους λυπάμαι…!
      Καλή εβδομάδα Μαρία μου.

      Διαγραφή
  4. Μετά την οργάνωση "Γιατροί με σύνορα" της ΧΑ, έχουμε την οργάνωση "Γιατροί του Κοσμ-άκη" απ' το ΚΚΕ και... έδεσε το γλυκό!

    Η ηλιθιότητα των ηγετόρων του ΚΚΕ είναι απαράμιλλη και είμαι βέβαιος ότι τέτοιου είδους ρατσιστικές ενέργειες δεν εκφράζουν την πελιοψηφία των υποστηρικτών του κόμματος.
    Κολλημένοι ειναι, ώρες-ώρες εκνευριστικοί ειναι, ξερόλες είναι, αλλά ρατσιστές και σκατόψυχοι δεν είναι.

    Μάλλον στην περίπτωση της ηγεσίας του ΚΚΕ ισχύει αυτό που λένε για το "Τέρας".
    Προσπαθώντας να χτυπήσει το Τέρας με τα όπλα του, με αυτήν του την ενέργεια του έμοιασε κιόλας.

    Μετά τη γνωστή αφίσα με τις δύο φιάλες αίματος με τίτλο "βρες ποιο είναι το ελληνικό", θα πρέπει να βγει και αφίσα με τίτλο "βρες ποιο είναι του εργάτη και ποιο του βιομηχάνου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι επιλογές της ηγεσίας δεν εκφράζουν το σύνολο των ψηφοφόρων τους. Αλλά, πες μου, θα κάνουν κάτι για να τους στείλουν το μήνυμα ή θα πάνε και θα στηθούν στις ουρές της αιμοδοσίας;
      Μάλλον το δεύτερο.

      Ότι λέει το κόμμα, δεν αμφισβητείται από κανέναν.
      Αλλιώς διαγράφεται ή απολύεται (Ριζοσπάστης, 902, Τυποεκδοτική)

      Κι εγώ το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα, αλλά δεν βρήκα αφίσα με το "βρες ποιο είναι του εργάτη και ποιο του βιομηχάνου".
      Και δεν έβαλα τη γνωστή με το "βρες ποιο είναι το ελληνικό" γιατί εξακολουθώ ο ηλίθιος να θέλω να πιστεύω ότι διαφέρουν από τους άλλους τους σκατόψυχους.

      Διαγραφή
  5. Ωχ! Μου γυρνάει τα άντερα το θέμα σήμερα!
    Δεν ξέρω μήπως έχουν σκοπό να διεκδικήσουν και πιστοποίηση, επειδή τυγχάνει το αίμα να είναι ΚΟΚΚΙΝΟ!!! Χαχαχα! Για γέλια! Τουλάχιστον!
    Κι από την άλλη, τι να πούμε και μεις οι γαλαζοαίματοι! Αχαχα!
    Μάλλον πρέπει να πάω να κοιταχτώ. Το ξεκίνησα με νεύρα, το καταλήγω σε γέλιο! Τασσώ Καββαδία Νο 2!!!
    Α! Ελληνική ταινία/Η χαρτοπαίχτρα: -Βλαχοπούλου προς Γιαννάκη: Δεν πας να σε κοιτάξει κανάς γιατρός; -Γιαννάκης(θιγμένος!προς Βουτσά) Φεύγω! Μου είπε να πάω να κοιταχτώ σε κανά γιατρό! -Βουτσάς: Ε! Κι εσύ τρέχεις να πας αμέσως; Άσε πας άλλη μέρα!! Το...παραλήρημα αφορά εμένα και όχι την κόκκινη..φυλή. ...Φιλί! χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα υπάρχουν και ταμπελίτσες στις φιάλες:
      "αίμα αριστερίστικο- πολύ κακό για το τίποτα"
      "αίμα ρεφορμιστικό- σε μεταλλάσσει επικίνδυνα"
      "αίμα δεξιό- νερό δε γίνεται"
      "emma watson- ουπς λάθος! να γράψουμε μια επιστολή εναντίον της και να καταδικάσουμε κάθε καπιταλιστικό σήριαλ που έχει παίξει"

      Διαγραφή
    2. @ Joan
      Λέω να φλιτάρω σήμερα.
      Τα θέματα που κυρίως ασχολούμαι προκαλούν σπάσιμο νεύρων, ταπερνοκρανίαση και στομαχικές διαταραχές.
      Χάπια για τη ναυτία θα βρείτε στο κάτω ράφι, δίπλα στα σκόρδα και τις γαλάζιες χάντρες (τα έχω για ώρα ανάγκης, ποτέ δεν ξέρεις!)

      ΥΓ1: Που το σκέφτηκες βρε παιδί αυτό με το χρώμα; Έτσι και το κατοχυρώσουν θα τρέχουν μετά οι Ολυμπιακοί να κάνουν το ίδιο.
      Τη βάψαμε ΜΑΝΑ μου…!

      ΥΓ2: Ώστε γαλαζοαίματη; Γι’ αυτό έτρεξε να απαντήσει ο Μαζεστίξ;
      Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν εδώ μέσα…

      Διαγραφή
    3. @ Μαζεστίξ
      Στους ασκούς αίματος θα υπάρχει ηλεκτρονικό ματάκι. Θα περνάς face control κι αν δεν μοιάζεις δικός μας ο ασκός θα βγαίνει από το στατώ και θα ξαναμπαίνει μόνος του στο συρτάρι!

      Για την Emma Delta που θα πάρει τον ΟΠΑΠ δεν λες κουβέντα;
      Ύποπτο!

      Διαγραφή
  6. Τι να πω...ο ρατσισμός ό, τι χρώμα κι αν έχει είναι ίδιος...
    Απορώ πάντως με πολλούς...καλά λέω πως οι υπερβολικές και πολλές φορές χαζές ιδέες της αριστεράς ανεβάζουν απλά τα ποσοστά του φασισμού...λίγη κοινή λογική χρειάζεται κι αυτή απουσιάζει!
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη «θεωρία των δύο άκρων» δεν θέλω να την πιστέψω.
      Την απορρίπτω και προσπαθώ με άλλους τρόπους να ερμηνεύσω αυτό που συμβαίνει. Κάτι δεν πάει καλά όμως εκεί στο ΚΚΕ (και ενίοτε και στο ΣΥΡΙΖΑ). Ρίχνουν νερό στο μύλο των βλαμμένων της χ.α και αυτό τουλάχιστον με προβληματίζει.

      Ώρες ώρες νομίζω ότι πρόκειται για ποδήλατο και τα δύο κόμματα είναι τα πετάλια του. Μια το ένα πάνω, μία το άλλο.
      Κι αν σταματήσει να γυρνάει …κάποια στιγμή θα πέσει.
      Πραγματικά εύχομαι να κάνω λάθος.
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  7. Εύστοχη ανάρτηση!

    ...Και σειρά πήρε η Τζολί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανακοίνωση για τη Τζολί βρίσκεται σε περίοπτη θέση στις επόμενες "Γελοίες Ειδήσεις". Που αλλού;

      Διαγραφή
  8. Τι να πεις για τους "συντρόφους"... μένεις σύξυλος από τη ρατσιστική ανοησία τους!!!..."Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα κανάλια πάντως δεν "έπαιξε" τίποτα.
      Το θέμα ταμπού που λέγεται ΚΚΕ δεν αγγίζεται από κανέναν.
      Και να φανταστείς πως είναι τουλάχιστον η 3η φορά που διοργανώνουν παρόμοια ρατσιστική αιμοδοσία.

      Διαγραφή