Σελίδες

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το παλιό σώβρακο




Οι ελληνικές δικαστικές αρχές αποφάσισαν 8 χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών να τη συνδέσουν και με άλλη υπόθεση.
Έτσι, οι τηλεφωνικές υποκλοπές («θύμα» της οποίας ήταν και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός) συνδέονται με το “σχέδιο δολοφονίας” του κ. Καραμανλή. Μέσα από απόρρητα έγγραφα Ρώσων πρακτόρων (οι δικοί μας δεν είχαν πάρει πρέφα) διαγνώσθηκε σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για συνέχιση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων τουλάχιστον μέχρι το 2007, δύο χρόνια δηλαδή μετά την ανεύρεση του παράνομου λογισμικού στη Vodafone. Τις δύο δικογραφίες, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, τις “δένει” ένας κοινός παρονομαστής: Οι Ρώσοι!

Οι ρώσικες μυστικές υπηρεσίες σε απόρρητα έγγραφά τους προς την ΕΥΠ κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού, λόγω της κυβερνητικής ενεργειακής πολιτικής.

Οι θεωρίες συνομωσίας πάντοτε κέντριζαν το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στο πλέον απαίδευτο κοινό, αυτό που εστιάζει σε αυτό που ακούει και όχι στο ποιος το λέει, ούτε στην ώρα που επιλέγει να το πει.

Θα με ρωτήσεις: καλά, οι δικαστικοί είναι άσχετοι, εσύ ξέρεις τι έχει συμβεί και παριστάνεις τον προφέσορα; Φυσικά και όχι, απλά μου κάνει εντύπωση το timing. Ας μου απαντήσει όμως κάποιος (συνωμοσιολάγνος) γιατί η υπόθεση αναμοχλεύθηκε τώρα; Για να τον βοηθήσω στην απάντηση θα του αναφέρω πως η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο από το 2007 (κυβέρνηση Καραμανλή) και ανασύρθηκε 3 χρόνια μετά (2010) από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου. Πέρασαν ακόμη 3 χρόνια και την βρήκαμε πάλι μπροστά μας. 

Τα περισσότερα ανέκδοτα θα τα βρείτε εδώ. Οι άνθρωποι είναι πραγματικά μαγικοί, γι’ αυτό τους είχα στολίσει και παλιότερα. Πήραν σβάρνα και σύνδεσαν τα πάντα με τα πάντα. Κάθε πληροφορία, υπόνοια, ανεξιχνίαστη υπόθεση μπήκε στο μπλέντερ μαζί και με όσα ακόμη βόλευαν από τη θητεία του ακαταλληλότερου όλων των εποχών και παρασκευάστηκε ένα βλακώδες μίγμα σαχλαμάρας και αρλούμπας, προς κατανάλωση από τους εναπομείναντες λάτρεις της φαύλης Καραμανλικής Δεξιάς.
 
Όλα; Όχι όλα. Έμειναν απ’ έξω τα …κατορθώματα της διακυβέρνησης του. Ή, για την ακρίβεια, ακόμα και τα σκάνδαλα της εποχής μπήκαν στο χωνευτήρι και γίνανε πολτός. Έτσι διαβάζουμε ότι το σχέδιο «Πυθία» (όπως ονομάστηκε η ...επιχείρηση δολοφονίας του Κ. Καραμανλή), εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας. Το σχέδιο «Πυθία 1» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:

1. Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.
Σημειώνουμε ότι η υπόθεση αυτή, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει αρκετά χρόνια, είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2008, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή.

2. Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
Υπενθυμίζουμε τις απαγωγές του Γιώργου Μυλωνά (Ιούνιος 2008) και του Περικλή Παναγόπουλου (Ιανουάριος 2009).

3. Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
Το Δεκέμβριο του 2008 η Αθήνα μετετράπη σε πεδίο μάχης με πυρπολήσεις καταστημάτων, περιουσιών ανύποπτων πολιτών από τους γνωστούς-άγνωστους. Στο παρασκήνιο των συγκεκριμένων γεγονότων είχε γίνει πολύς λόγος για την εμπλοκή και «ξένων υπηρεσιών».

4. Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο πόλεων (τέσσερις ομάδες). Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.

  


1. Στο Βατοπαίδι τον έμπλεξαν, όπως έμπλεξαν και τον Θ. Ρουσόπουλο, τον ηγούμενο Εφραίμ, το μοναχό Αρσένιο, τον Γ. Βουλγαράκη, τη γυναίκα του, τον Ε. Μπασιάκο, τον Αλ. Κοντό, τον Π. Δούκα και 4 οφ-σορ. Ο Εφραίμ μπήκε φυλακή ενώ οι πολιτικοί μπήκαν στο γύψο.

2. Οι απαγωγές γίνονται μόνο επί δεξιάς διακυβέρνησης και δη του Καραμανλή του νεότερου. Οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα ώστε να αποτρέπονται οι απαγωγές επωνύμων και πλουσίων και να μη κινδυνεύουν η δημοκρατία και οι θεσμοί της.
    Α, θα το ξέχναγα: τον Ιούλιο του 2009 έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, κατόπιν παρακολούθησης στο κινητό ενός κρατούμενου βαρυποινίτη από την ΕΥΠ. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ο βαρυποινίτης εμπλέκει και 3 ονόματα πολιτικών. Κατά διαβολική σύμπτωση πρόκειται για 3 εν ενεργεία βουλευτές της εποχής. Από το ίδιο κόμμα. Τη Νέα Δημοκρατία. Και οι 3 εκείνη την εποχή ήταν υφυπουργοί της κυβέρνησης. Άσχετο.

3. Ένα από τα δύο συμβαίνει: ή ο δολοφόνος – μαλάκας – πιστολέρο που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο είχε πάρει εντολές να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, ή οι χιλιάδες λαού που βγήκαν στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων να διαμαρτυρηθούν για την κρατική αυθαιρεσία και καταστολή (δυστυχώς μαζί με εκατοντάδες αλήτες, κλεφτρόνια και μαστούρηδες) εκτελούσαν τα σχέδια μυστικών υπηρεσιών για να φύγει μια καθ’ όλα επιτυχημένη κυβέρνηση.

4. Το ότι η τρομοκρατία κινείται από το Πασόκ έως το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά είναι παλιό.
Τρανταχτό επιχείρημα: γιατί μόνο το Πασόκ συλλαμβάνει τρομοκράτες; Έλα ντε;
Γιατί στις δίκες έρχονται αριστεροί ως μάρτυρες υπεράσπισης; Ξανά έλα ντε!


Επειδή οι καιροί είναι …κάπως και το πόπολο χάφτει αμάσητο το καθετί, είπαν και οι δικαστικοί να συνδράμουν στην “επόμενη ημέρα”. Το πολιτικό προσωπικό έχει βαλτώσει και ψάχνει διέξοδο, όχι για την έξοδο από το τούνελ της κρίσης, ούτε για τη βελτίωση των συνθηκών φτώχειας που επέβαλλε, αλλά για την διαιώνιση της φαυλότητας. Γι’ αυτό και παλεύει να επιβάλλει την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων φαιδρών προσώπων. Και, τώρα, με Σαμαρά, Βενιζέλο, Ντινόπουλο (τι μουτσούνα Θεέ μου!), Βούλτεψη, Άδωνι, Δένδια, Λοβέρδο, Βορίδη και άλλες φιγούρες του Καραγκιόζη, ανακύκλωση δεν το λες!

Ψάχνουν να βρουν (καιρό τώρα) το “νέο” πρόσωπο και κοιτιούνται μεταξύ τους. Όταν λέμε “νέο”, μη φανταστείς, μη πάει ο νους σου στο κακό, μη νομίσεις ότι διαβάζουν τίποτα βιογραφικά ή παίρνουν συνεντεύξεις από άφθαρτα πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο τους, ή επικοινωνούν με έλληνες επιστήμονες ή επιχειρηματίες του εξωτερικού που διαπρέπουν στον τομέα τους. Αυτά γίνονται σε τριτοκοσμικές χώρες κι εμείς δεν είμαστε. (Νομίζω)

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό η πολιτική τάξη της χώρας δεν ασχολείται με κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Δουλειά για να κάνουν δεν υπάρχει, όλα αποφασίζονται από Βερολίνο και Βρυξέλλες και ο θίασος περιφέρεται στα τηλεπαράθυρα με τουρνέ το ίδιο εργάκι. “Της Σαχλαμάρας”.

Κεσάτια λοιπόν. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και όλα βαίνουν βάσει σχεδίου.
(Επιτέλους ρε πούστη μου, να και μια φορά που αυτή η χώρα βρήκε σχέδιο να εφαρμόσει!)

Τι λέγαμε; Α! θυμήθηκα, λέγαμε για τους πολιτικούς και την ανακύκλωση.
Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο “ανακύκλωση” δεν εννοούμε τα σκουπίδια. Όχι! Απλά ανοίγουμε το συρτάρι και ανακατεύουμε τα σώβρακα. Φέρνουμε τα πάνω κάτω και τα κάτω επάνω, τραβάμε ένα “στην τύχη” και λέμε …Αυτό! Κλείνουμε το συρτάρι και το φοράμε. Το σώβρακο που είχαμε να φορέσουμε 4 χρόνια και για κάποιον ακαθόριστο (;) λόγο δεν το είχαμε πετάξει, να ’σου που μας χρειάστηκε.

Το φοράμε και κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας πως είναι καινούριο!

ΥΓ: Για όσους δεν κατάλαβαν, φυσικά και δεν συγχέω τον τέως πρωθυπουργό με τα σώβρακα. Θεός Φυλάξοι! Απλά αναφέρομαι στις πολιτικές ευθύνες…




9 σχόλια:

  1. Καλά, απλά δεν υπάρχεις!!!
    "Τα μεγάλα μας πνεύματα" συναντήθηκαν σε επίπεδο..ανάρτησης σήμερα! Χαχα!
    Θα έρθω το βράδυ γιατί φεύγω τώρα.
    Όμως έχω να σου πω δυο πράγματα:
    1. Το' ξερες πως αυτή τη φωτό την είχα εγώ σε παλιότερη ανάρτηση;!
    2. Ντεν καταλαβένι; What is κουκουβάγιος..!
    I am a...pagoni!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη φωτό με τη βάρκα εννοούσα ρε διεστραμμένη προσωπικότητα!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Για τη φωτογραφία δεν το ήξερα. Τη βρήκα στο διαδίκτυο (όπως όλες) και συμβολίζει το καράβι-Ελλάδα που κάνει κύκλους σε τρικυμισμένη θάλασσα χωρίς τρόπο διαφυγής. Ο Καραμανλής που ξανάρχεται είναι η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων και των ίδιων …

      Η δεύτερη φωτογραφία είναι η ίδια η φύση και δεν μου προκαλεί κανένα φόβο.
      Θεωρώ πως διεστραμμένη είναι η πρώτη!

      Διαγραφή
    3. Η δεύτερη φωτογραφία είναι μια ασπρόμαυρη, με κάτι μάσκες!

      "Κεσάτια λοιπόν. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και όλα βαίνουν βάσει σχεδίου.
      (Επιτέλους ρε πούστη μου, να και μια φορά που αυτή η χώρα βρήκε σχέδιο να εφαρμόσει!)
      Τι λέγαμε; Α! θυμήθηκα, λέγαμε για τους πολιτικούς και την ανακύκλωση.
      Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο “ανακύκλωση” δεν εννοούμε τα σκουπίδια. Όχι! Απλά ανοίγουμε το συρτάρι και ανακατεύουμε τα σώβρακα. Φέρνουμε τα πάνω κάτω και τα κάτω επάνω, τραβάμε ένα “στην τύχη” και λέμε …Αυτό! Κλείνουμε το συρτάρι και το φοράμε. Το σώβρακο που είχαμε να φορέσουμε 4 χρόνια και για κάποιον ακαθόριστο (;) λόγο δεν το είχαμε πετάξει, να ’σου που μας χρειάστηκε.
      Το φοράμε και κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας πως είναι καινούριο!"

      Είσαι μαγεία! Πολύ με τιμάει που σήμερα συνέπεσαν τα θέματα μας, έστω κι από άλλο πρίσμα.

      Διαγραφή
    4. Πάλι καλά που βρέθηκε κι ένας/μια να συμφωνεί μαζί μου.
      Είχα αρχίσει να διαφωνώ εγώ.

      Διαγραφή
  2. Γεμίσαμε "Πυθίες" και "Κασάνδρες", παραμύθια για συνωμοσιολάγνους!... Αυτοί της (νεοκαραμανλικής)Δεξιάς είναι εντελώς μαλάκες... Πουλάνε παραμύθι για σχέδιο δολοφονίας του Κωστάκη του Καραμανλή, που ακόμα και η ΕΛΑΣ του Δένδια βγήκε και διέψευσε, καθώς και η ΕΥΠ... (δια)Βλέπουν ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ,την παράταξή τους κομματιασμένη κι απαξιωμένη, το Σαμαρά καμένο, κοιτιούνται μεταξύ τους δε βλέπουν κανένα άξιο να τους συνενώσει και να ηγηθεί και επαφίουν τις ελπίδες τους στην επιστροφή του (παρ' ολίγο "δολφονημένου" αλλά ήδη πολιτικά νεκρού) Κωστάκη... Πασάρουν, λοιπόν, στην πολιτική πιάτσα "σχέδιο δολοφονίας" του νομίζοντας οι ανόητοι ότι έτσι τον ηρωποιούν για να επανέλθει "μετά βαΐων και κλάδων"!..."Λογαριασμός" της πλάκας, χωρίς τον ξενοδόχο... Μπορεί κάποια στιγμή, ίσως και σύντομα, να τον επαναφέρουν σαν ηγέτη της παράταξής τους, αλλά, δυστυχώς γι αυτούς κι ευτυχώς για μας, τα "πολιτικά πτώματα" δε ζωντανεύουν, παρά μόνο σαβανώνονται, και είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που πέρασε για να ξεχάσει ο λαός τα κυβερντικά "έργα και ημέρες" του Κωστάκη (τους)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα. Ο εν λόγω προτίμησε να την κοπανήσει και να αφήσει το άλλο το $%#@*&% να διορθώσει τις δικές του μαλακίες και των προηγούμενων. Με τα γνωστά αποτελέσματα.
      Σήμερα που ο κόσμος έχει χαζέψει από τις κατακεφαλιές, αυτοί που κινούν τα νήματα θέλουν (και θέλει και αυτός) να επιστρέψει. Άλλωστε, ποτέ δεν απομακρύνθηκε από την πολιτική. Κάθεται πίσω-πίσω και κρυφογελάει με αυτά που βλέπει. Ποντάρει και στην ηλιθιότητα/αμνησία του κόσμου και θα ξαναβγεί στον αφρό.
      Όσο για το ποιοι κοιτιούνται μεταξύ τους, νομίζω ότι δεν είναι μόνο από τη ΝΔ. Έχεις καμιά αμφιβολία ότι αν το απόλυτο τίποτα επιστρέψει δεν θα τρέξουν από κοντά οι ΑΝΕΛ (αφού διαλυθούν), ότι το κόμμα της Ντόρας δεν θα διαλυθεί (και επίσημα), ότι δεν θα μαζέψει κάτι λοιμά (τύπου Ζώη, Νικολόπουλου κλπ), ότι δεν θα τρέξουν κάτι άστεγα του ΛΑΟΣ, κάτι ψηφοφόροι της χ.α., κάτι λιμοκοντόροι τύπου Λοβέρδου, Πάγκαλου και λοιποί συγγενείς;
      Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι θα αλλάξει από την προηγούμενη πολιτική που ήθελε να εφαρμόσει και τον έφερε στο «στόχαστρο» …ξένων μυστικών υπηρεσιών; Δεν θα θελήσει να συνεχίσει την προηγούμενη πολιτική γιατί τότε …θα τον φάνε. Έτσι δε λένε;
      Αν είναι να συνεχίσει να εφαρμόζει τη σημερινή πολιτική των μνημονίων τότε γιατί να φύγει ο Σαμαράς και να έρθει αυτός; Λόγω …ευφράδειας;
      Αν το έργο είναι μάπα όποιος και να παίξει θα παίξει μπροστά σε άδεια καθίσματα.

      Όσο για τις θεωρίες δολοφονίας λόγω της ακολουθούμενης ενεργειακής πολιτικής διάβασε εδώ: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=505955

      Διαγραφή
  3. Σοβρακοφανώς έχεις απόλυτο δίκιο!
    Το σχεδιάγραμμα με τους γεννητικούς αδένες, άπαιχτο!
    Να'σαι καλά ρε Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου μια φωτογραφία μέσα στη Βουλή τράβηξα.
      Ώστε γεννητικοί αδένες είναι;

      Διαγραφή