Σελίδες

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Papiere


Ο υπουργός Υγείας έπαψε από τα καθήκοντά της την κ. Ελένη Σιουρούνη, Διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Ο λόγος δεν ήταν ότι απλά επέτρεψε σε καμιά 20αριά χρυσαυγίτες να εισβάλλουν τη νύχτα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου στους θαλάμους του Νοσοκομείου για να εκδιώξουν κακήν κακώς τις παράνομα (;) εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες, αλλά στη συνέχεια παραχώρησε κοινή (!) συνέντευξη τύπου με τους χρυσαυγίτες. 

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια απλά πράγματα.
Πρώτον, απαγορεύεται η εργασία σε δημόσιο νοσοκομείο οποιουδήποτε δεν έχει σχέση εργασίας με αυτό, είτε είναι έλληνας είτε αλλοδαπός.
Δεύτερον, ο θεσμός των αποκλειστικών υπάγεται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της διοίκησης η οποία οφείλει:
α) να τηρεί ονομαστικό πίνακα των νόμιμα εργαζόμενων αποκλειστικών,
β) να τις καλεί για να εργαστούν σε περιστατικό με βάση αυτόν τον πίνακα,
γ) να ελέγχει καθημερινά αν οι αποκλειστικές που εργάζονται δίπλα σε ασθενή ανήκουν στον προαναφερθέντα πίνακα και  
δ) να ελέγχει αν έχουν κληθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τον συγκεκριμένο ασθενή  
Τρίτον, η διοίκηση υποχρεούται να διασφαλίζει την ομαλή και απαρασάλευτη τάξη και νομιμότητα μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
 
Όπως προείπαμε ο έλεγχος του ποιός εργάζεται δίπλα στον ασθενή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί  παράβαση της νομοθεσίας οφείλει η ίδια η διοίκηση να απομακρύνει την παράνομα εργαζόμενη αποκλειστική. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό η διοίκηση οφείλει να καλέσει την αστυνομία. Έχει επίσης το δικαίωμα ακόμη και να ζητήσει την ποινική της δίωξη, όπου κινείται η αυτόφωρη διαδικασία. Τόσο απλά!  

Νύχτα λοιπόν μπουκάρησαν οι χρυσαυγίτες στους θαλάμους ασθενών του  Παναρκαδικού νοσοκομείου και άρχισαν να ζητούν …τα χαρτιά των αποκλειστικών και των συνοδών! Έπρεπε αυτός που βρίσκεται δίπλα στον άρρωστο να δείξει …τα χαρτιά του (!) σε αυτά τα χαμένα και να αποδείξει πως βρίσκεται νόμιμα κοντά στον ασθενή (και στη χώρα) ή είναι συγγενής του, διαφορετικά …δρόμο! Τέσσερα άτομα που δεν αποδέχθηκαν τον έλεγχο και δεν γέμιζαν το μάτι των χρυσαυγιτών, εκδιώχθηκαν με τη βία.

Δηλαδή βρίσκεσαι εσύ νύχτα δίπλα στη θειά σου, πρέπει να αποδείξεις τη συγγένεια. Τι γίνεται όμως αν το επώνυμο σου είναι διαφορετικό από το δικό της; Φέρνεις το στεφανοχάρτι για να αποδείξεις ότι παντρεύτηκες τον ανιψιό της;

Δικαίωμα να ζητά την επίδειξη ταυτότητας έχει μόνο η αστυνομία. Σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για αντιποίηση αρχής. Το όλο σκηνικό μου έφερε στο νου κάτι ταινίες από την Κατοχή, με τους γερμανούς κατακτητές να σταματούν στους δρόμους του Έλληνες και να τους ζητάνε τα …χαρτιά τους.

Παπίερ … παπίερ … ράους!!!

Η διοικήτρια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία προσπαθώντας να δικαιολογήσει την παρουσία των χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο αράδιασε μια σειρά από σαχλαμάρες. Σχετικά με τη διακίνηση των αποκλειστικών η (πρώην) διοικήτρια ή άσχετη είναι, ή ανενημέρωτη. Ας διαλέξει!  


Η κα Σιουρούνη επικαλείται συνεχώς την παράνομη και ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα, λες και είναι αυτός ο ρόλος της! Οι αποκλειστικές δεν παρέχουν ένα απλό έργο, όπως οι καθαρίστριες, οι οικιακοί βοηθοί κλπ. Η δουλειά τους απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και χειρισμούς. Το πρόβλημα, εστιάζεται στο γεγονός ότι οι παράνομες αποκλειστικές κατά πάσα πιθανότητα δεν διαθέτουν πτυχίο, αν διαθέτουν δεν έχει ισοτιμηθεί και αναγνωριστεί από την οικεία Υπηρεσία του Υπουργείου, δεν έχουν άδεια άσκησης νοσηλευτικού επαγγέλματος για την ελληνική επικράτεια και δεν έχουν άδεια εργασίας αποκλειστικής νοσοκόμου από το ΙΚΑ. Για να πάρουν δε την άδεια εργασίας από το ΙΚΑ, πρέπει να γίνουν μια σειρά από εξετάσεις για νοσήματα, κυρίως μεταδοτικά!!! Εξετάσεις που γίνονται υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση το ΙΚΑ δεν τους χορηγεί μπλοκ αποδείξεων, τα νοσοκομεία δεν (πρέπει να) τις δέχονται και σταματούν να εργάζονται.

Στα δημόσια νοσοκομεία (οφείλουν να) υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί και πρωτόκολλα διαδικασίας, τα οποία συντάσσονται με βάση την κείμενη νομοθεσία και την εμπειρία άλλων νοσοκομείων και επικυρώνονται με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Σε αυτά τα πρωτόκολλα οφείλουν να συμμορφώνονται οι νόμιμες αποκλειστικές, ειδάλλως διαγράφονται από τον πίνακα.
Το θέμα ασφαλώς και δεν είναι απλό. Τα ψέματα και τα παραμύθια που ακούν όσοι κάνουν τους ελέγχους είναι απίστευτα. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι μια ομάδα τραμπούκων, που είναι το ίδιο εξωθεσμικοί όπως και οι παράνομες αλλοδαπές, θα υποκαταστήσει τα όργανα της πολιτείας!

Με το θράσος που διακρίνει τα τάγματα εφόδου των τραμπούκων της χ.α., οι οποίοι εκμεταλλεύονται το στοιχείο του αιφνιδιασμού, το μπούγιο (ποτέ δεν θα δεις κάποιον μόνο του), το φόβο που προκαλούν (ντυμένοι στα μαύρα και με τα ματσούκια στα χέρια) και κυρίως τη βεβαιότητα ατιμωρησίας, εισβάλλουν όπου γουστάρουν, θέλοντας να αποκαταστήσουν τη «νομιμότητα», όπως αυτοί την καταλαβαίνουν. Βέβαια δεν θα τους δεις ποτέ να εισβάλλουν εκεί που δεν τους «παίρνει», π.χ. σε τζαμί. Από το ξύλο θα γίνουν πιο μαύροι και από αυτούς που κυνηγούν. Κι ύστερα θα κυνηγάνε και τους ίδιους!

Το Υπουργείο Προστασίας της Ασυδοσίας του Μπάτσου και του Χρυσαυγίτη και σε αυτή την περίπτωση έκανε την πάπια. Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ο κ. Δένδιας αν μια συμμορία προβαίνει σε αντιποίηση αρχής. Γι’ αυτές τις εξόφθαλμα παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της κας διοικήτριας, καθώς και για τη σωρεία παραβάσεων του νόμου, δεν επενέβη ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης (καλημέρα κ. Ρουπακιώτη), ούτε αυτεπάγγελτα κανένας εισαγγελέας, ούτε ο αστυνομικός διευθυντής Τρίπολης,  ούτε ο αρχηγός της αστυνομίας.  
Αναρωτιέμαι, αν υποθέσουμε ότι η εισβολή στο νοσοκομείο είχε γίνει από το ΠΑΜΕ (δεν υπάρχει περίπτωση, υπόθεση κάνω), ο Δένδιας και οι υπόλοιποι την ίδια αντίδραση θα είχαν;

Η νεοναζί συμμορία έχει υποκαταστήσει σε πάρα πολλά το κράτος. Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα δεν λειτούργησε σαν κράτος, τουλάχιστον σοβαρό. Είναι όμως τα τελευταία δύο χρόνια που υποκαθίσταται τόσο απροκάλυπτα από το παρακράτος. Κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί καθόλου την πολιτεία. Μια πολιτεία που έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην «αριστερή τρομοκρατία», επειδή έχει να κάνει με ληστείες τραπεζών και απειλές κατά της ζωής βουλευτών, δημοσιογράφων, οικονομικών παραγόντων, καθώς επίσης και στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε αυτές το κράτος δείχνει την “πυγμή” του και την “αποφασιστικότητά” του να …τηρηθεί το Σύνταγμα και οι νόμοι!
Όταν η τρομοκρατία προέρχεται από την ακροδεξιά, το σύστημα την αβαντάρει.
Αν δεν την προκαλεί!


4 σχόλια:

  1. Είμαστε για γέλια και κυρίως για κλάματα... Όταν Διοικήτρια νοσοκομείου επιτρέπει στα κοπρόσκυλα της χ. α. να παίξουν το ρόλο του ελεγκτή και δίνει μάλιστα κοινή συνέντευξη μαζί τους... Ε τότε το χρυσαυγίτικο μικρόβιο έχει εξαπλωθεί πολύ... Γι αυτό απαιτείται εγρήγορση και κοινό μέτωπο κατά των ναζιστών όλων των αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών πολιτών...Το 'χουμε ξαναπεί το πρόβλημα με τα νέα "ζόμπι" του ναζισμού είναι μεγάλο... Γι συτό "φύλακες γρηγορείτε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βλαμμένα κλήθηκαν από το σωματείο των νόμιμων αποκλειστικών. Έχει περάσει δυστυχώς σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας (σίγουρα το πλέον μαλακισμένο) πως οι νεοναζί "θα βάλουν τάξη" στα κακώς κείμενα.

      Με τα ματσούκια να δεις κι εγώ τάξη που μπορώ να βάλω!

      Η διοικήτρια έκανε ΛΑΘΟΣ που τους έδωσε την άδεια, αποδεχόμενη να υποκαταστήσουν το ρόλο της (δηλώνοντας σαφώς πως είναι άχρηστη) και ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ όταν εμφανίστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας πως είναι ...κοινοί οι αγώνες!
      Ουστ!!!

      Δε νομίζω να "χαθεί".
      Μάλλον για υποψήφια τους την κόβω.

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα πάει για υποψήφια.
    Κι οι άλλες καρακαηδόνες "ακτιβίστριες" του Αγ. Παντελεήμονα υποψήφιες κατέβηκαν.

    Τη λέξη "παπιέρ" μου την έλεγε ο παππούς μου, διηγούμενος ιστορίες από την Κατοχή, σίγουρος ότι εγω δε θα τα ζούσα ποτέ.
    Μάλλον έκανε λάθος.
    Ξανάρχονται.
    Όχχι οι Γερμανοί. Οι Γερμανοτσολιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή