Σελίδες

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Λίστα αλα-κάρτ



Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει 54.246 καταθέτες του εξωτερικού. Δεν πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ των 1991 μεγαλολαμόγιων που δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ, ελέω της πολιτικής σαβούρας που μας κυβερνά. Πρόκειται για τη λίστα αλα-κάρτ, όπως τη λέω εγώ, για μια από τις δεκάδες λίστες που οι πωλητικοί και οι μηχανισμοί του υπουργείου οικονομίας έχουν στην κατοχή τους και βγάζουν απ’ το τσεπάκι κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται στριμόκωλα.

Γι’ αυτούς. Για μας πάντα ήταν.

Πρόκειται για ανθρώπους της “διπλανής πόρτας”, ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους εμφανίζονται πιο φτωχοί απ’ όλους μας. Μπορεί και να τους έχουμε δει δίπλα μας στη διαδήλωση κατά της φτώχειας, μπορεί να έχουν βγει και σε κανένα τηλεπαράθυρο να πουν τον πόνο τους. Αποκρουστικές σκέψεις!

 
Πληροφορίες από pelop.gr

Στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας μοστράρει ένας ναυτικός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 25.099,50 ευρώ. Ο ίδιος άνθρωπος έχει βγάλει εκτός Ελλάδας το μικροποσό των 52.133.146 ευρώ. Μόνο 52 εκατομμύρια!

Και ακολουθούν:
Αγρότης από την Ήπειρο που  δηλώνει στην Εφορία 496,73 ευρώ (ζει με €41 το μήνα!) έβγαλε στο εξωτερικό 12.587.184,98 ευρώ. Μόλις 12,5 εκατομμυριάκια!!!

Δικαστικός επιμελητής με εισόδημα 31.129,79 ευρώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό ύψους 788.502,55 ευρώ.

Εκτελωνιστής που δηλώνει 16.731,18 ευρώ και έχει βγάλει 929.976,26 ευρώ. 

Αθηναίος λαχειοπώλης με φορολογική δήλωση μόλις 2.530 ευρώ (210 ευρώ το μήνα = άπορος) έχει καταθέσεις 357.202 ευρώ.

Έμπορος κυνηγετικών όπλων που δηλώνει εισόδημα μηδέν (αριθμός 0) και την ίδια στιγμή έχει σε τράπεζα του εξωτερικού 4.000.000 ευρώ. Μόνο!

Μία δημοσιογράφος που ασκούσε το επάγγελμα από το 1990 έως το 2006, που δηλώνει μηδενικό εισόδημα στην Εφορία και μετέφερε στο εξωτερικό καταθέσεις 350.000 ευρώ. 

Ένας πρώην ταξιτζής (έχει διακόψει τη δραστηριότητά του από το 2005) δήλωσε στην Εφορία 333,56 ευρώ, αλλά έχει 877.449 ευρώ σε καταθέσεις.
Άλλος άπορος ταρίφας που δούλεψε για 11,5 χρόνια και έχει σταματήσει να εργάζεται από το 2006, δηλώνει μηδενικό (0) εισόδημα και έχει στην αλλοδαπή 587.822 ευρώ.

Και φτάνουμε στον πιο επιτυχημένο κηπουρό της χώρας. Ο εν λόγω απατεώνας, ο οποίος έκανε έναρξη επαγγέλματος πριν από 2 χρόνια, και κατά δήλωσή του προσφέρει  “υπηρεσίες διαμόρφωσης και περιποίησης κήπων”, δηλώνει ετήσιο εισόδημα στην Εφορία μόλις 2.275,88 ευρώ. Έχει 610.000 ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό.
Πρέπει να πάρω μηχανή του γκαζόν και να βγω στη γύρα.


Το αστείο της είδησης βρίσκεται στο τέλος:
Για τους πρώτους 15.000 του καταλόγου, έχουν προχωρήσει οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι. Αυτοί πρόκειται να κληθούν να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων που απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες και μετέφεραν στο εξωτερικό, υπό την απειλή να υποχρεωθούν να καταβάλουν στο κράτος το 45% αυτών των καταθέσεων.


Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι δουλεύοντας (όσο και να έχουν κλέψει την εφορία) μάζεψαν εκατομμύρια και μάλιστα από τις δουλειές που έκαναν, δύο είναι οι υποθέσεις που μπορώ να κάνω: ή το επάγγελμα που δήλωναν ήταν βιτρίνα και τα φράγκα τα έβγαζαν από άλλες πηγές (μάλλον βρώμικες), ή πίσω από αυτούς βρίσκονται άλλοι που τα ξεπλένουν.
Η σκέψη που μου πέρασε απ’ το μυαλό ότι μπορεί να μην υπάρχουν καν και πως η λίστα είναι μούφα, είναι πολύ διεστραμμένη.
Ή μήπως όχι;


ΥΓ: Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι είχαμε ανάγκη από μνημόνια για να σταματήσει το κλέψιμο. Και δεν ντρέπονται ούτε και που το λένε!

6 σχόλια:

  1. Οι λίστες και οι ΛΗΣΤΕΣ μας... "Λίστες αλα-καρτ" που τις διατυμπανίζουν θορυβοδώς για αποπροσανατολισμό του κοσμάκη, όταν οι "περιστάσεις" το επιβάλλουν... Για παράδειγμα, έμαθε κανείς τι απέγινε με κείνους τους γιατρούς του Κολωνακίου που έβγαλε στα κανάλια (του) κείνος ο ανεκδιήγητος Παπακωνσταντίνου, ο πρώτος τη τάξει κηπουρός του Γιωργάκη, πριν 2 χρόνια περίπου; Αυτός ντε, που είχε τη λίστα Λαγκάρντ στα χέρια του κάνα χρόνο και τη "φύλαγε" μην ξεφύγει κάνα (μεγαλο)όνομα και το μάθουμε και μεις οι "ιθαγενείς"... Κι ύστερα τη λίστα την πήρε ο "ξεχασιάρης" Μπένυ και την ξέχασε στο συρτάρι του στο γραφείο!
    Δε λέω, υπάρχουν και υδραυλικοί και κομώτριες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο που έχουν λεφτά και φοροδιαφεύγουν ασυστόλως... Μπορούσαν και μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους βρουν και να πληρώσουν, αλλά τους βολεύει να τους χρησιμοποιούν σε "κατάλληλες στιγμές" για "ξεκάρφωμα"... Να βλέπει και ν' ακούει το πόπολο και μ' ανοιχτό το στόμα να λέει "κοίτα, ρε παιδάκι μου, ο υδραυλικός!", κι ύστερα, αφού πήρε τη δόση του, να γυρίζει απ' τ' άλλο πλευρό και να συνεχίζει το ροχαλητό του στον καναπέ...
    Μια απ' τις πολλές "μούφες" τους, λοιπόν, η λίστα με τους 54.246 καταθέτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λίστα δεν πρέπει να είναι μούφα. Ελπίζω δηλαδή!
      Λογικά τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα ποσά είναι αληθή, διαφορετικά κάποιος από το ΣΔΟΕ θα "διέρεε" προς κάποιον "φιλικό" δημοσιογράφο (επί πληρωμή) την αλήθεια.

      Πρόσφατα είχαμε λίστα με τραγουδιστές (ο Κότσιρας και η Κοκκίνου εμφανίστηκαν με μηδενικό εισόδημα, η Βίσση με 3,5 χιλιάρικα ετήσια έσοδα!!!).
      Πριν από αυτή είχαμε λίστα με επίορκους εφοριακούς, άπορους γιατρούς του Κολωνακίου και μεγαλοδικηγόρους που δικαιούνταν ταμείο απορίας!
      Παλιότερα είχαμε άλλη λίστα, με εταιρείες που χρωστούσαν 22 δισ (η περίφημη λίστα του ΓΑΠ με βάση την οποία είπε το "λεφτά υπάρχουν").

      Αυτές είναι οι λίστες αλά-καρτ ή λίστες-ξεκάρφωμα που ξεφυτρώνουν σα τα κουνέλια από τα καπέλα των κυβερνητικών μάγων.

      Διαγραφή
    2. αν υπάρχει αυτή ή λίστα στο ιnternet μπορείς να μου στείλεις το link της; Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Επειδή δεν διευκρινίζεις για ποια λίστα ενδιαφέρεσαι, σου στέλνω σχετικά λινκς για όλες.
      Η πρώτη με τους τραγουδιστές:
      http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/posa_dhlwsan_gnwstoi_tragoydistes_sthn_eforia_h_ftwxh_vissh_kai_to_kalutero_paidi_twn_dhlwsewn.1922749.html

      Για τους γιατρούς του Κολωνακίου:
      http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1273787441.php

      Για δικηγόρους, εταιρείες κλπ:
      http://directnews.gr/economy/9199-nea-lista-forofugadon-me-giatrous-dikhgorous-kai-etaireies.html

      (υπάρχουν δεκάδες λινκς αν το ψάξεις)

      Η λίστα ΓΑΠ (το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»)
      http://www.gsis.gr/debtors/kerdoskopika-np.html

      Διαγραφή
    4. την τελευταια λιστα θελω... την χαμενη.. ελπιζω να καταλαβες...

      Διαγραφή
    5. Η λίστα που ψάχνεις κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει ποια είναι η αυθεντική.
      Μια π.χ μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος:
      http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=232655

      Αυτό όμως είναι το λιγότερο.
      Ελπίζω έστω και με τη δημοσιοποίηση "προιόντων εγκλήματος" να ευαισθητοποιηθούν οι Αρχές (ΣΔΟΕ και εισαγγελία) και να υπάρξουν αποτελέσματα.
      Διαφορετικά καταντάει κουτσομπολιό και κοροιδία.

      Διαγραφή