Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αυτή τη χώρα ποιος θα τη κυβερνήσει;

 

Η φωτο από τον Ασημωνη

Κωλοπιλάλα έχει πιάσει τα δύο (εδώ γελάνε) μεγάλα κόμματα. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί των μικρομεσαίων πια κομμάτων βρίσκονται σε διαρκή πανικό. Οι επικείμενες εκλογές συγκρίνονται με τις τελευταίες ημέρες του μελλοθάνατου, που βλέπει το προδιαγεγραμμένο τέλος να ζυγώνει, ανήμπορος να αποδράσει και να εξαφανιστεί.

Αν αναλύσεις ψύχραιμα την κατάσταση, αν αντέξεις να τους ακούσεις με ηρεμία, αν παρακολουθήσεις τους μορφασμούς τους και, κυρίως, καταφέρεις να διαβάσεις πίσω από τις γραμμές, θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Πίσω από την ανερμάτιστη ρητορική και τις επιθέσεις στον ανερχόμενο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ασφαλώς και δεν κρύβεται η “προσπάθεια παραμονής στο ευρώ”.
Καρφί δεν τους καίγεται αν υπαναχωρήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τελικά δεχθεί να συμπράξει σε οικουμενική κυβέρνηση. Ποσώς ενδιαφέρονται αν αυτά που προτείνει ο Τσίπρας είναι υλοποιήσιμα ή κοροϊδεύει. 
Σχεδόν δεν ενδιαφέρονται και για τα δικά τους εκλογικά ποσοστά.

Άλλο τους καίει.

Πρέπει το σχέδιο να έρθει σε πέρας.
Πρέπει η αποστολή να ολοκληρωθεί πάση θυσία.
Πρέπει το ποτήρι με το δηλητήριο να το πιούμε ολόκληρο χωρίς να χυθεί σταγόνα.
Αυτό είναι το μοναδικό τους μέλημα.
Έβαλαν υπογραφές.
Ανέλαβαν δεσμεύσεις.
Υποσχέθηκαν πως το πρόγραμμα των οικονομικών δολοφόνων θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα!
Ποιος είναι αυτός ο Τσίπρας που θα αμφισβητήσει στην πράξη την παντοκρατορία των Πασοκονουδού; Την ώρα που αυτοί κάθονταν προσοχή και υπέγραφαν όποια μνημονιακή μαλακία τους πέταγαν στο τραπέζι, είχαν απολέσει τόσο μεγάλο ποσοστό από την (υποτιθέμενη) εκλογική τους δύναμη;
Σήμερα αισθάνονται ντροπή που «έπειθαν» του ευρωπαίους «φίλους» μας να μάς «διευκολύνουν» με σχεδόν «ανύπαρκτο» επιτόκιο και να «διακινδυνεύσουν» τα χρήματά τους που προέρχονται από το «υστέρημα» των λαών τους που «δουλεύουν» για να «σώσουν» εμάς. Των εισαγωγικών το κάγκελο!!!

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένα μικρό κομματίδιο του 4κάτι% που μπήκε σφήνα στα εκλογικά ποσοστά και στα σχέδιά τους. Τόσα χρόνια που κινούταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, του “μπαίνει-δεν μπαίνει” στη Βουλή, ούτε καν το ανέφεραν. Ήσαν κάποιοι γραφικοί, του περιθωρίου, μπαχαλάκηδες, φωνασκούντες, ασήμαντοι. Σήμερα που τα κουκιά δεν βγαίνουν “χρειάζονται για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης”!

Την ώρα που οι βενιζελοσαμαράδες θεωρούνται “καμένοι”, τα φώτα της παγκόσμιας ίσως (της ευρωπαϊκής σίγουρα) δημοσιότητας έχουν πέσει στον πιτσιρικά Τσίπρα. Ένα άγνωστο μέχρι χθες παιδαρέλι που τολμά να αμφισβητεί - και να τους το λέει κατάμουτρα - την πολιτική που ξόδεψαν ατέλειωτες ώρες σε συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις, και συνόδους κορυφής για να τη μοντάρουν.
Τα ξένα ΜΜΕ με συνεχείς ανταποκρίσεις τους αλλά και με κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις τον εμφανίζουν από επαναστάτη και τρομοκράτη μέχρι και …νεκροθάφτη του ευρώ!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ο Α. Τσίπρας τόνισε  ότι «στόχος μας δεν είναι να εκβιάσουμε ή να τρομοκρατήσουμε τους ευρωπαίους ηγέτες αλλά να τους …ταρακουνήσουμε»!

Σε συνέντευξη στη Wall Street Journal προειδοποίησε με «αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους σε περίπτωση που και οι δανειστές διακόψουν το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας».

Σε συνέντευξη στη βρετανική Guardian ζήτησε “να σταματήσει το πείραμα των πολιτικών λιτότητας που επιδιώχθηκαν στο όνομα της επίλυσης της κρίσης. Η Ελλάδα επιλέχθηκε να είναι το πείραμα για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ και οι Έλληνες υπήρξαν τα πειραματόζωα. Αν το πείραμα συνεχιστεί, τότε θα θεωρηθεί επιτυχημένο και οι πολιτικές αυτές θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσει το πείραμα. Δεν θα είναι νίκη μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη”.

Ο Βενιζέλος δήλωσε πως ο αντίπαλός του δεν είναι ο Τσίπρας, αλλά ο Σαμαράς! Να σε ενημερώσω κυρ Βαγγέλη ότι ο Σαμαράς κανονίζει debate με τον Τσίπρα και σε αφήνουν απ’ έξω. Αν σου λέει κάτι αυτό! Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχεις πει και κάνει κάθε δυνατή βλακεία. Σχεδόν (ποτέ δεν ξέρεις) εξαντλήθηκε ο πολιτικός σου λόγος. Η σκυτάλη δόθηκε στο συνέταιρο Σαμαρά.

Σε μια από τις πολλές εμφανίσεις του στο κομματικό ακροατήριο είπε πως “ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή”. Σε αντιδιαστολή με σένα κε Σαμαρά και τον φίλο σου που την οδηγήσατε στη σωτηρία να υποθέσω;
Αλλού πάλι ζήτησε “να σχηματιστεί μέτωπο που θα φράξει το δρόμο στον επικίνδυνο, ανέτοιμο, ανεύθυνο κι ανίκανο ΣΥ.ΡΙΖ.Α”. Στη προσπάθεια του να δείξει ότι η ΝΔ αποκτά δυναμική, έκανε αναφορά και στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όπου η ΔΑΠ ανακηρύχτηκε πρώτη.
Ο πνιγμένος Αντωνάκη από τη ΔΑΠ πιάνεται!

Οι Σαμαροβενιζέλοι από τη μια κατηγορούν τον Τσίπρα για κωλοτούμπες και στρογγυλέματα στη πολιτική του, όταν έκανε λόγο για προσήλωση στο ευρώ  και επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα των όρων της δανειακής σύμβασης και από την άλλη τον κατηγορούν για έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση της δραχμής! Σχιζοφρένεια ε;

Ο Τσίπρας το επόμενο διάστημα ως τις εκλογές θα δεχτεί διασταυρούμενα πυρά απ’ όλους. Είναι ο «απρόβλεπτος» άρα ο επικίνδυνος. Ο Κουβέλης πελαγοδρομεί, ο Καμμένος θα υπάρχει όσο υπάρχει Facebook και Twitter, το ΚΚΕ ζαλίστηκε από τις πολλές έδρες και θέλει να επιστρέψει ολοταχώς στην ασφαλή σιγουριά των 10-12 (μη συνωστιζόμαστε και στην έξοδο κάθε φορά που δεν ψηφίζουμε και αποχωρούμε από την αίθουσα), τα χρυσαυγά δεν θα ησυχάσουν αν δεν κυματίσει και πάλι η γερμανική σημαία στην Ακρόπολη (περιμένοντας το Γλέζο πίσω από θάμνους να τον τουφεκίσουν).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως του Τσίπρα είναι τα στελέχη του. Ας βγει να τους μαζέψει για να μη τρέχει να μαζεύει κάθε φορά αυτά που λένε. Ίσως δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι κάθε τους κουβέντα περνάει από ψιλό κόσκινο. Τα παπαγαλάκια κρέμονται από τα χείλη τους και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτοί που δεν έχουν πια καμία ερώτηση για τους κερατάδες που μας έφθασαν εδώ, αγωνιούν για το τι θα πει ο κάθε βουλευτής, ο κάθε πολιτευτής, το κάθε στέλεχος, υποστέλεχος ή ανθυποστέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 
Αυτοί που ψάχνουν εναγωνίως παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του για να τις αντιπαραβάλλουν με τις σημερινές και να αποδείξουν ανακολουθίες και ψέματα, δεν κάνουν τον κόπο να ψάξουν στα αρχεία των εφημερίδων και των καναλιών τους να βρουν αντίστοιχες κωλοτούμπες και ψέματα των αντιπάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η πλάκα είναι ότι ο λαός έχει αρχίσει εδώ και καιρό και τους καταλαβαίνει. Η γνώμη μου είναι πως όσο εντείνεται ο πόλεμος εναντίον του Τσίπρα, τόσο αυτός θα κερδίζει δημοσκοπικά. Η ιστορία έχει να επιδείξει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις!


ΥΓ: Όποιος κατάλαβε ότι στηρίζω τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατάλαβε λάθος. Για δικούς μου λόγους που δεν έχει αξία να τους αναλύσω δεν θα τον ψηφίσω. Αν με ρωτήσεις όμως σε περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης αν προτιμώ να κυβερνήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αντί για αυτοδύναμο Πασόκ ή αυτοδύναμη ΝουΔου θα απαντήσω ΝΑΙ !

4 σχόλια:

  1. Σωστός!
    Η ατάκα που έγραψε:
    "ο Καμμένος θα υπάρχει όσο υπάρχει Facebook και Twitter"!

    Πάντως ο Τσίπρας το κατάλαβε ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ζημιά λέγοντας ο καθένας της αυτής του τον χαβά και είπε προ ημερών ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα βγάλει τελικο και ενιαίο κυβερνητικό πρόγραμμα.
    Εδώ που τα λέμε... πού να το περίμενε πριν τις 6 Μάη;
    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε σε μερικά σημεία του με το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι όπου ο λαγός του λέει στο τέλος "ε, λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα"...

    Τώρα θα φτιάξουν ένα κανονικό πρόγραμμα, λέει...


    Πώς είδες το μπλέξιμο Σαμαρά- Ντόρας;
    Κοσμογονία;

    Εγώ γέλασα περισσότερο με τον Τζήμερο ("πολιτική χωρίς πολιτικους") που συνενώθηκε με τον Μάνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν αν καταλάβουν τι έγινε και μέχρι να βρουν βηματισμό θα παραπατάνε συνέχεια. Οι δημοσκοπήσεις τους έδιναν 8-10% στη καλύτερη και ΠΑΣΟΚ - ΝΔ 20% και 30% αντίστοιχα.
    Ποιος μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα; Ακόμη και τα συνεταιράκια αν το είχαν μαντέψει μπορεί να απομακρύνονταν λίγο από την αλαζονεία και να παρουσίαζαν πιο φιλολαϊκό πρόσωπο.
    Το "πρόβλημα" (ένα από τα πολλά) των συνεταίρων είναι ότι ο Τσίπρας δεν έχει έμπειρους συνεργάτες να αναλάβουν τα υπουργεία. χαχαχα!
    Ενώ αν προκύψει κυβέρνηση με Αβραμό, Ρέππα, Ντόρα, Λοβέρδο, Χρυσοχοϊδη, Αννούλα, Σταϊκούρα, Νικολόπουλο και Μιλένα ο τόπος θα βαδίσει σε νέα νικηφόρα πορεία.
    Ανακατεύτηκα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρετε ποιο είναι το ωραίο της υπόθεσης; Ότι πλέον αμφιβάλουμε για τα πάντα και το ψάχνουμε μέχρι αηδίας. Και ενώ τόσο χρόνια το 70% του λαού το έριχνε μονοκούκι σε νδ και πασοκ χωρίς να διανοηθεί φυσικά να μελετήσει τις πολιτικές θέσεις τους (δεν ξέρω αν είχαν καν), τώρα έχουμε γίνει όλοι οικονομολόγοι και αναλύουμε τα πάντα.

    Πάντως ρε παιδιά δεν ξέρω...νομίζω ότι ο μπαμπούλας είναι ακόμα κρυμμένος μέσα στην ντουλάπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πράγμα Μαρία διογκώνεται από τα ΜΜΕ. Αν 2ο ήταν το Πασόκ και διεκδικούσε επί ίσοις όροις με τη ΝΔ την κυβέρνηση, λες να καθόντουσαν οι παπαγάλοι να ξεσκόνιζαν τι είχαν πει παλιότερα και τι έκαναν στη συνέχεια οι δυό τους;
    Γιατί οι """αντικειμενικοί""" δεν βάζουν σε επανάληψη τις απαντήσεις που είχαν εισπράξει από Πασόκ και ΝΔ για μνημόνια, χαράτσια, ανάπτυξη, ΔΝΤ, υγεία, παιδεία κλπ;
    Αυτά είναι δύσκολα πράγματα για τους δημοσιο-ψεύτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή