Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Φοβάμαι !



O Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ:

“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, ανανεωμένο, υπεύθυνο, λαϊκό, πατριωτικό όπως αξίζει στην ιστορία μας”.

“Η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική γιατί βγάλαμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού, ελαφρύναμε τις επόμενες γενιές αφαιρώντας 100 δισεκατομμύρια χρέους, αφαιρώντας 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ”.

“Χθες η Ελλάδα απέφυγε πια οριστικά τη χρεοκοπία”.

“Οι ταπεινώσεις που έχουμε υποστεί, τα πλήγματα που έχουμε δεχθεί στην εθνική μας υπερηφάνεια, στη συλλογική μας αξιοπρέπεια, η βλάβη που έχει επέλθει στη διεθνή επωνυμία της χώρας, τώρα πια, αρχίζει σιγά σιγά να αντιστρέφεται”.

“Ο κόσμος από χθες δεν αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως μια περίεργη κατηγορία Ευρωπαίων φυγόπονων που δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τα ίδια τα δημοσιονομικά τους πράγματα, αλλά τους αντιμετωπίζει ως Ευρωπαίους πολίτες, ισότιμους, αξιοπρεπείς, υπομονετικούς, που πόνεσαν, που πονάνε ακόμη, λόγω του προγράμματος προσαρμογής, που ματώνουν - γιατί ματώσαμε - αλλά που στέκονται όρθιοι και που ξέρουν να διεκδικούν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια της πατρίδας τους”.
 
“Μέσα από τις ικανότητες της φυλής, μέσα από το διανοητικό κεφάλαιο [το είπε δείχνοντας το κεφάλι του] που έχει η Ελλάδα και κυρίως μέσα από μια Ελλάδα που θα μετατραπεί συνολικά σε ένα εθνικό κίνημα παραγωγής μπορούμε να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα και ως εθνική οικονομία”.

“Είναι η στιγμή να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις θυσίες για την υπομονή για τη συλλογική προσπάθεια για την αντοχή, έστω για την ανοχή”.

“Και τώρα που η στιγμή είναι θετική, τώρα που μπορούμε να πούμε αυτό το ευχαριστώ, οφείλουμε να κοιτάξουμε ξανά στα μάτια τον κάθε συμπολίτη μας και να του πούμε με ειλικρίνεια ένα μεγάλο «συγγνώμη» για διαχρονικά, πολιτικά και ιστορικά λάθη και παραλείψεις που βαραίνουν και την παράταξή μας και εμάς, όσους ασκήσαμε και ασκούμε εξουσία προσωπικά…”




Παρακάτω είπε κι άλλες τρίχες, εγώ θα μείνω σε αυτές.

Δεν πιστεύει τίποτα απ’ όσα είπε, απ’ όσα - ενόψει εσωκομματικών και εθνικών εκλογών - αναγκάστηκε να πει. Αλλά και αυτά που είπε αρκούν για να σου ανεβάσουν πυρετό. Μίλησε σε ένα αποκοιμισμένο ακροατήριο, που κάθε τόσο σήκωνε βαριεστημένα τα χεράκια του για να χτυπήσει δυο παλαμάκια και μετά έσκυβε το κεφάλι, όχι μόνο γιατί δεν μπορούσε να τον αντικρίζει, αλλά οι περισσότεροι εξ’ αυτών συλλογίζονταν πως τελειώνει η μάσα.

Επειδή έχω την ατυχία να ανήκω κι εγώ στον ελληνικό λαό, άρα η συγγνώμη σου κε Βενίζελε αφορά κι εμένα, με κρύα καρδιά θα ασχοληθώ κι εγώ με την ομιλία σου, για να σου πω ότι η συγγνώμη σου μου είναι εντελώς άχρηστη και στην επιστρέφω. Η συγγνώμη έχει αξία όταν ο άνθρωπος διορθώνεται και αλλάζει. Σε διαφορετική περίπτωση (τη δική σου δηλαδή) αποτελεί φτύσιμο στα μούτρα και αισχρό δούλεμα. 

Τα 100 δισεκατομμύρια κε Βενιζέλε, τα έβγαλες από τις πλάτες των τραπεζών και τα έριξες στις πλάτες του λαού. Από χθες η Ελλάδα χρεοκόπησε και επίσημα. Διάβασε τον ξένο Τύπο, άκουσε τι λένε οι πιο έγκριτοι Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι, πάρε στα χέρια σου τις εκθέσεις των Οίκων Αξιολόγησης, ρώτησε τι σημαίνει ο όρος “CDS” και πότε αυτά ενεργοποιούνται. Είμαι σίγουρος πως το έχεις ήδη κάνει, γι’ αυτό σε παρακαλώ να σταματήσεις τις παπαριές.
Μπορεί να έχεις χειμαρρώδη λόγο, μπορεί να εμφανίζεσαι ως ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να προωθείσαι από το σύστημα ως ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και ως ο εν δυνάμει (μεθ)επόμενος πρωθυπουργός, αλλά πείθεις πλέον ελάχιστους.
Το σύστημα που σε πουσάρει, είναι το ίδιο που πριν από μερικά χρόνια σε απαξίωσε για να σπρώξει άλλον. Διαπιστώνεις λοιπόν πως έχει ο καιρός γυρίσματα, μα μην ξεχνάς πως δεν σταματά να έχει.

Κανένα κλίμα δεν αρχίζει να αντιστρέφεται. Κανένας πλέον δεν μας παίρνει στα σοβαρά, κανένας δεν μας αντιμετωπίζει ως ισότιμους ευρωπαίους πολίτες. Οι πολίτες μιας χρεοκοπημένης χώρας δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν ισότιμα, παρά μόνο από πολίτες άλλης χρεοκοπημένης χώρας. Όλο και περισσότερες γίνονται οι φωνές αυτών που επιμένουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Και είναι σίγουρο πως θα βγει. Τώρα που τα αφεντικά σου και η διατραπεζική δικτατορία επέβαλλαν τη συνταγή τους, δεν έχουν κανένα λόγο να ασχολούνται με την Ελλάδα. Αυτά που ήθελαν να πάρουν τα πήραν και τα υπόλοιπα (ορυκτός πλούτος) έχετε υπογράψει και τα παίρνουν όποτε γουστάρουν.
Ξέρετε ποιο είναι το δυστύχημα κε Βενιζέλε; σε κάθε πόλεμο γίνεται επιστράτευση και μοιράζονται όπλα στους πολίτες για να υπερασπιστούν την πατρίδα. Σε αυτή τη περίπτωση οι Έλληνες δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας, όχι μόνο γιατί δεν θα μας μοιράσετε όπλα κατά των ξένων εισβολέων, αλλά γιατί θα στρέψετε και το στρατό εναντίον μας.

Εγώ κ. Βενιζέλε φοβάμαι. Φοβάμαι εσένα.

Φοβάμαι τον άνθρωπο που συνδιαμόρφωσε, συναποφάσισε και συμμετείχε στο πιο εγκληματικό σχέδιο της παγκόσμιας οικονομίας όλων των εποχών.

Φοβάμαι τον άνθρωπο που βρήκε να πει δυο καλές κουβέντες για τον ελληνικό λαό, αφού κατάφερε - μαζί με άλλους - να τον διασύρει παντού, να τον απαξιώσει διεθνώς, να τον κάνει να ντρέπεται για τη φυλή του, να τον κάνει να σιχαίνεται για τη χώρα του.

Φοβάμαι τον άνθρωπο που ζητά συγγνώμη ενώ δεν την πιστεύει, που μιλά για αξιοπρέπεια ενώ δεν έχει, που μιλά για υπερηφάνεια ενώ την συνέτριψε, που λέει ευχαριστώ για θυσίες ενώ θα ζητήσει κι άλλες.

Φοβάμαι τον άνθρωπο που εξουθένωσε τη συντριπτικότατη πλειοψηφία του λαού, διέλυσε τον κοινωνικό ιστό, ξεθεμέλιωσε το κοινωνικό κράτος, δημιούργησε στρατιές ανέργων, εξαθλίωσε οικονομικά και κοινωνικά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Φοβάμαι τον άνθρωπο που εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες από το λαό του και υπηρετεί ξένους αφεντάδες.

Φοβάμαι τον άνθρωπο που ζητάει και πάλι την εμπιστοσύνη μου για να με ξαναπουλήσει.

Εγώ κε Βενιζέλε σε φοβάμαι…

12 σχόλια:

  1. Κι εμένα μετά την αυθόρμητη θυμηδία που μου προκαλούν τα λογύδρια Βενιζέλου και Παπανδρέου, επέρχεται ένας φόβος για το τι έρχεται από δω και μπρος.
    Για το τι ετοιμάζουν.
    Και δεν τα ετοιμάζουν βέβαια οι ίδιοι.
    Αυτοί απλώς υπακούουν αυτούς που τα ετοιμάζουν.

    Φοβάμαι όταν δεχόαμστε πόλεμο κι έχουμε στρατηγούς, συνταγματάρχες και λοχαγούς ανθρώπους έμπιστους του εχθρού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Παπανδρέου δεν τον φοβήθηκα ποτέ. Δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο, πήγαινε στα κουτουρού, δεν είχε θάρρος, δεν είχε πυγμή, τον έκαναν ό,τι ήθελαν, εκτελούσε τα σχέδια άλλων.
      Τον Βενιζέλο τον φοβάμαι επειδή ακριβώς έχει σχέδιο και είναι αποφασισμένος για όλα. Είναι κρίμα που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν υπάρχει κανένας να εμπνεύσει το λαό. Γι’ αυτό και παραδοθήκαμε στα νύχια μοιραίων ανθρώπων. Και αναφέρομαι σε όλα τα κόμματα. Νομίζεις ότι ο Βενιζέλος θα τρομάξει από έναν Σαμαρά; Για πλάκα τον έχει.

      Διαγραφή
  2. Μα γιατί τον φοβάσαι Πέτρο;; ο άνθρωπος θα μας κοιτάξει στα μάτια και θα μας ζητήσει με ειλικρίνεια ένα μεγάλο συγνώμη.... γιατί λέει πονέσαμε, ματώσαμε αλλά σταθήκαμε όρθιοι και περήφανοι!!
    χαχαχααα!
    Ο άνθρωπος είναι ανεκδιήγητος! Ανακηρύχθηκε μοναδικός υποψήφιος και θα ψηφιστεί ως μοναδικός υποψήφιος! Τώρα γιατί θα ψηφιστεί αφού θα είναι ο ένας και μοναδικός αυτός κι ο εαυτός του δεν το καταλαβαίνω...
    τι παρωδία δημοκρατίας σαν τα μούτρα τους είναι αυτή;;
    Όχι μη τους φοβάσαι! είναι γελοίοι κι όσο επικίνδυνοι κι αν γίνονται στο κύκνειο άσμα τους στο τέλος θα καταρρεύσουν μαζί με όλα τα ξύγκια τους και τα περισσεύματά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, η δημοκρατία του …ενός!
      Φοβήθηκαν οι χέστες να βάλουν υποψηφιότητα, μήπως και γραφτούν στα μαύρα κατάστιχα. Τη «δημοκρατία» που του πέταξαν στα πόδια του αμαχητί, θα την πληρώσουν. Θα λειτουργήσει ως ηγεμόνας και δεν θα φταίει μόνο αυτός.

      Διαγραφή
  3. αυτό τον μονόλογο έπρεπε να τον βάλεις στο άλλο σου μπλογκ...είμαστε πλέων για γέλια...ούτε καν για κλάματα.
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το άλλο blog δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ Μαρία μου. Έχω εκατοντάδες ανέκδοτα, αλλά προς το παρόν καμία διάθεση. Ελπίζω να αλλάξει η διάθεση και θα πέσει γέλιο. Το’χουμε ανάγκη γαμώτο.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  4. εγώ πάντως από σήμερα έχω ξανά επιλογή. Γιάννης Ραγκούσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον εκτιμώ κι εγώ και ελπίζω να μη διαψευστώ (πάλι).
      Αν προσέξει το μέλλον είναι μπροστά του.

      Διαγραφή
  5. Δε θέλω ρήτορα,
    θέλω αλήθειες και ειλικρίνεια.
    Δε θέλω χειροκροτήματα,
    θέλω ουσία και περιεχόμενο.
    Δε θέλω άλλα ψέμματα,
    αλλα εκείνοι πιστεύουν οτι θα τους πιστέψω.
    Δε θέλω αυτο το πολιτικό σύστημα,
    αλλα εκείνοι... δε θα το αλλάξουν.

    Ολα οσα λένε οι πολιτικοί ειναι για πολίτες με χαμηλό IQ.
    Κι ο Μπένι πιστεύει οτι έχουμε IQ 10. Ολοι μαζί.

    Φοβάμαι τα πάντα, ελπίζω στα πάντα, είμαι Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι η πρώτη περίπτωση (από όλα τα κόμματα) αποτυχημένου σε εσωκομματικές εκλογές που επιστρέφει με νέα υποψηφιότητα.
    Αυτή τη φορά μάλιστα, εμφανίζεται ως ...η μοναδική λύση. Μετά από αυτόν το χάος!
    Τον θυμάμαι αμέσως μετά την τότε ήττα του να δηλώνει "γίναμε όλοι σοφότεροι".
    Τον θυμάμαι πριν λίγες μέρες να δηλώνει "εξάντλησα το πολιτικό μου κεφάλαιο".
    Είδες tzonako; Κανένας κακός δεν χάνεται !

    Το 1957 δεν ξεκίνησε καλά.
    Από τη πρωτοχρονιά φάνηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν ήταν η κατάσταση τόσο τραγική θα έλεγα οτι θα ήταν αστείος.
    Και δυστυχώς για όλους, οχι μόνο αυτός αλλα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.
    Οι άξιοι έχουν κρυφτεί απο ντροπή και οι ανάξιοι και ψεύτες παραμένουν στο προσκήνιο.
    Και αηδιασμένοι θα φύγουν στο εξωτερικό όσοι άξιοι έχουν απομείνει, ή θα αποσυρθούν απο την σκηνή, χαρίζοντας τις εξουσίες σε κρετίνους και δούλους του χρήματος.
    Κάθε φορά που κάθομαι εδω και 2-3 μήνες να γράψω κάτι στο μπλογκ μου για τα πολιτικά, γράφω, μετά πνίγομαι, δε μπορώ, θα μου βγεί πολύ άσκημο. Κι αποφασίζω να μην ασχολούμαι μαζί τους σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς τους δώσαμε (και θα τους ξαναδώσουμε) τη δύναμη να μας απογοητεύουν. Αφού λοιπόν βλέπουν πως εμείς δεν αλλάζουμε μυαλά, σου λένε "μαλάκες είναι αυτοί, τα τραβάει η όρεξή τους" και δεν αλλάζουν ούτε αυτοί.

      Ο κωλοτούμπας πάει για διάλυση, ο Σαμαράς μαζεύει ότι σαβούρα βρει στο δρόμο του για να συσπειρώσει την "πατριωτική παράταξη" (μπλιάχ), ο Βενιζέλος θα παραστήσει την ανανέωση που "έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ και ο τόπος" (μπλιαχ Χ 2) και οι "αριστερά" παίζει με τα κουβαδάκια της και ενίοτε και με κάτι άλλο.
      Φοβάμαι ότι ο δικομματισμός θα ξεπεράσει το 60%.

      Το σύστημα τα κατάφερε. Ουδείς σοβαρός ασχολείται πια με την πολιτική, οι παλαιότεροι κουράστηκαν, η νεολαία της γυρίζει αηδιασμένη (και άνεργη) την πλάτη.
      Μένουν μόνο κάτι παρατρεχάμενοι κλακαδόροι-λαμόγια που τους ταΐζει το σύστημα να φτιάχνουν τις ζωές τους και να χαλάνε τις δικές μας.

      Διαγραφή