Σελίδες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Επιλεκτική αμνησία !




Σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να μάθεις να ξεχνάς. Κατά προτίμηση τα σημαντικότερα.

Επί δύο χρόνια οι δανειστές-εταίροι, οι κυβερνώντες και οι συγκυβερνώντες, οι δημοσιογράφοι, οι τράπεζες και οι ιδιώτες επενδυτές ελληνικών ομολόγων συμφωνούν σε όλα: “κάντε αυτό για να μην πάθετε το άλλο”.

Έτσι λοιπόν υποθηκεύτηκε το μέλλον μας και των μέλλον των παιδιών μας “γιατί η χώρα διέρχεται πρωτοφανή οικονομική κρίση”,
χάθηκαν εργασιακά δικαιώματα μισού αιώνα “για να μπορούμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το αύριο”,
έχασαν τις δουλειές τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι “για να έρθει η ανταγωνιστικότητα και οι επενδύσεις”,
πτωχεύτηκαν οι ζωές μας “για να μη πτωχύνει η χώρα”.

Με τη λογική αυτών των ανθρωποειδών, θα έπρεπε σήμερα να αισθανόμαστε όλοι περίφημα, μιας και κατάφεραν και η χώρα να μη πτωχύνει, και να πληρωθούν οι δανειστές μας (γιατί εμείς έχουμε λόγο και αξιοπρέπεια, δεν καταδεχόμαστε να χρωστάμε) και να αρχίσει η ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις.

Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη.

Αυτοί που μας απειλούσαν με χρεοκοπία αν δεν αποδεχθούμε τα τρία μνημόνια, σήμερα ασχολούνται με τα CACs.
Αυτοί που μας απειλούσαν με χρεοκοπία αν δεν επιτευχθεί το PSI, σήμερα θριαμβολογούν (!) επειδή επετεύχθη το PSI αλλά η χρεοκοπία είναι …επιλεκτική!
Αυτοί που μας διαβεβαίωναν πως θα αποφεύγαμε τη χρεοκοπία, σήμερα ασχολούνται με τις εκλογές.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η ISDA (Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων) σε συνεδρίαση της είχε αποφασίσει ότι το PSI δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός και δεν πυροδοτείται η εκταμίευση των CDS με το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.
Χθες, αμέσως μετά την ανταλλαγή των ομολόγων και την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης, η ISDA πραγματοποίησε συνεδρίαση και απεφάνθη ομόφωνα ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί πιστωτικό γεγονός, δίνοντας το «πράσινο φως» για ενεργοποίηση των CDS.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας "C".
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch, εκτιμώντας πως η ανταλλαγή ομολόγων αποτελεί χρεοκοπία, μας κατέταξε επίσης στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας.

Και μέσα σε όλα αυτά …να και ο Βενιζέλος. Ναι, αυτός που εμφανίζεται ως ο αδιαμφισβήτητος επόμενος πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Αυτός που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρείτο (από τους συντρόφους του) δεξιός, νεοφιλελεύθερος, ακραίων απόψεων. Για να μας πείσουν για το ποιόν του, μας είχαν τότε (πριν τις εσωκομματικές εκλογές) επισημάνει το ποιος είναι …ο πεθερός του. Μέχρι που κυκλοφορούσε και η «είδηση» πως το πραγματικό του επώνυμο δεν είναι Βενιζέλος.
Αυτός που τότε ήταν νεοφιλελεύθερος σήμερα όλοι στρατεύονται στο πλευρό του για τον …σοσιαλισμό! Αυτός που τότε ήταν επικίνδυνος, σήμερα αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για το ΠαΣοΚ και τον τόπο. Και μετά το «διάλειμμα» Σαμαρά, θα είναι και ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου.  

Ο Βενιζέλος, λοιπόν, στενοχωρήθηκε που οι διοικήσεις ορισμένων ασφαλιστικών ταμείων δεν συνεμμορφώθησαν προς τα υποδείξεις και δεν δέχτηκαν κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που διαθέτουν. Σε μια από τις πολλές επιθέσεις χυδαιότητας, αναφερόμενος σε αυτή την άρνηση των διοικήσεων των ταμείων έκανε λόγο για “λόγους πολιτικούς, για την ακρίβεια για λόγους μικροκομματικούς και ψευτο-συνδικαλιστικούς”.

Οι διοικήσεις αυτών των ταμείων κε Βενιζέλε διαχειρίζονται τα χρήματα των εργαζομένων-ασφαλισμένων. Ο λόγος ύπαρξής τους είναι να διασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τους και όχι τα δικά σου, της Μέρκελ και του Σόρος. Αν νομίζεις πως εσείς οι πολιτικοί μπορείτε να κάνετε κουμάντο σε όλα, τότε εκχωρείστε τη διοίκηση των ταμείων στον υπουργό και μη ψάχνετε να βρείτε συνενόχους στα εγκλήματα και αποδιοπομπαίους τράγους.

Η σημερινή κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων οφείλονται κατά ένα πολύ μικρό μέρος στις λάθος επιλογές των διοικήσεων και κατά το μεγαλύτερο μέρος στα λάθη των κυβερνήσεων που τις υποχρέωναν με το έτσι θέλω να καταθέτουν τα αποθεματικά τους σε κρατικές τράπεζες με μηδενικό επιτόκιο, να αγοράζουν μετοχές φούσκες, να «επενδύουν» σε τοξικά ομόλογα. Τα ξέχασες όμως.

Αν αύριο αρχίσουν τα δικαστήρια, εσείς οι πολιτικοί έχετε θεσμοθετημένη την ασυλία. Οι διοικήσεις των ταμείων δεν την έχουν. Θα μιλήσετε πάλι για παραγραφές όσων είχαν την πολιτική ευθύνη και θα κοιτάξετε πως θα χώσετε στη φυλακή τα μη πολιτικά πρόσωπα για να καθησυχάσετε την «κοινή γνώμη».

Ένα είναι το όπλο της κοινής γνώμης.
Η μνήμη !


Update:
Υπάρχει και το παρακάτω διαφωτιστικότατο βίντεο όπου ο Βενιζέλος εμφανίζεται τον περσινό Ιούλιο (12/7/2011) να λέει ότι “ο όρος επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι χρεοκοπία”. Και λίγο παρακάτω: “Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν ενεργοποιεί τα CDS”.

Λίγες μέρες πριν (5/7/2011) δήλωνε ότι “σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφύγουμε την επιλεκτική χρεοκοπία”.


Ο ορισμός της σχιζοφρένειας ή της προδοσίας;;;



2 σχόλια:

  1. Ελπίζω όλα αυτά που λες να παραμείνουν στη μνήμη του ελληνικού λαού και στο προσεχές μέλλον.
    Για αρχή π.χ. στις εκλογές.
    Αν υπάρχει πλειοψηφία φιλομνημονιακών στη Βουλή, τότε θα αποδειχθεί πως η μνήμη του λαού δεν είναι μεγαλύτερη από αυτήν του χρυσόψαρου.
    Εξάλλου για τη διαχείριση της μνήμης εργάζονται εντατικά τα ΜΜΕ και με μεγάλη επιτυχία συνήθως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΜΜΕ ταΐζουν κουτόχορτο το λαό, ας τα θυμόμαστε τουλάχιστον εμείς.
      Μέχρι να καταργηθούν τα blogs και να ησυχάσουν οι κυβερνώντες και οι επαγγελματίες της διαπλοκής.

      Δες και το update. Εκεί ο Βενιζέλος τα λέει - κυριολεκτικά - όλα!

      Διαγραφή