Σελίδες

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πατάτες ...ΚΚΕ !



Ο όρος «κίνημα της πατάτας» δόθηκε από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης και αναμασάται καθημερινά από τα ίδια. Ο λόγος προφανής: η λέξη «πατάτα» πολλές φορές είναι συνώνυμο του λάθους, της αποτυχίας. Αυτό δηλαδή που προσπαθεί να επιτύχει το σύστημα. Να βαρεθούν οι καταναλωτές και να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια, να φοβηθούν οι παραγωγοί από τους μεσάζοντες που τους απειλούν, αν συνεχίσουν να πωλούν φθηνά, να βρεθούν λαμόγια ανάμεσα σε αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία και να αρχίσει η διχόνοια.

Στη προσπάθειά του το σύστημα να λοιδορήσει την πρωτοβουλία απλών πολιτών της πόλης της Κομοτηνής (και άλλων πόλεων που φαίνεται να ακολουθούν), βρήκε έναν «ανέλπιστο» σύμμαχο: το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ κλήθηκε από μόνο του στο τραπέζι, έκατσε στη καρέκλα και άρχισε να συμμετέχει στη συζήτηση. Έτσι, απρόσκλητα, όπως το συνηθίζει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μ. Μαΐλης μίλησε για το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας». Θαυμάζουμε απόψεις:
“Το ΚΚΕ δεν λέει ότι λεγόμενο κίνημα της πατάτας είναι ένα ανήθικο κίνημα. Λέει ότι η ακρίβεια δεν πρόκειται να χτυπηθεί με τέτοιους τρόπους”.
“Το ΚΚΕ θεωρεί πως ένα τέτοιο κίνημα είναι μοιραίο να ξεφουσκώσει. Έχουμε εμπειρία και γνωρίζουμε την αιτία του προβλήματος της ακρίβειας. Την ακρίβεια την δημιουργούν οι πολυεθνικές.
“Το κίνημα εμφανίζεται σε ορισμένα είδη, είναι συγκυριακό και θα ξεφουσκώσει”.
“Καταδικάζουμε την προσπάθεια από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κυβέρνηση να φανεί ως λύση στο πρόβλημα. Εμείς δεν καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες”.


Ακολουθεί η σχετική για το θέμα ανακοίνωση του ΚΚΕ.
(οι υπογραμμίσεις δικές μου)

"Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών.

Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει".
   


Κατά τους εγκεφάλους του Περισσού, το όλο εγχείρημα αποτελεί νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού, και είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού.

Το να διατίθενται προϊόντα στην αγορά χωρίς μεσάζοντες, πράγμα που αποτελεί κέρδος, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές, αποτελεί άθλιο κυβερνητικό εμπαιγμό. Ναι, αυτό!
Κατά το ΚΚΕ, το να αγοράζει ο καταναλωτής σε τιμές παραγωγού, αποτελεί μια νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του. Αμ, πως!

Ποιος κάνει την προπαγάνδα; Τα ΜΜΕ και η συγκυβέρνηση. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε προπαγάνδα δεν εκπορεύεται από το ΚΚΕ είναι καταδικαστέα. Επίσης διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες της Κομοτηνής αποτελούν τους μισθοφόρους της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, δρουν αποπροσανατολιστικά και στηρίζουν τον άθλιο κυβερνητικό εμπαιγμό !!!

Τα νεότερα δεν τα έμαθε το ΚΚΕ. Σχεδόν έναν αιώνα έχει να μάθει κάτι νεότερο, μένει σ’ αυτά που έμαθε το 1917. Να του τα πω λοιπόν εγώ, όπως τα διαβάζω:

Η Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, εξετάζει τρόπους να επεκτείνει τη δράση και στο λάδι. Το προϊόν αυτό αναδείχτηκε πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών σε σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία.
Στη Καβάλα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, θα διατίθενται 20κιλα τσουβάλια με πατάτες έναντι 5 ευρώ,
στη Δράμα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Δράμας και της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών, θα διατίθενται 10κιλα τσουβάλια έναντι 2,5 ευρώ,
στη Βέροια, με πρωτοβουλία της Οικολογικής Ομάδας της πόλης, θα διατεθούν 25 τόνοι πατάτας έναντι 0,25€ το κιλό,
στο Βόλο οι παραγγελίες έφθασαν τους 100 τόνους.
Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και με άλλα βασικά προϊόντα (λάδι, όσπρια, λεμόνια, φρούτα κλπ), ενώ αναμένεται ενόψει του Πάσχα να υπάρξει παρόμοια πρωτοβουλία και για τα αμνοερίφια.

Τελικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες (και εκατομμύρια οσονούπω) προπαγανδιστές της κυβερνητικής πολιτικής. Ας μην ρωτήσουμε αν το ΚΚΕ απαγόρεψε στους ψηφοφόρους του να αγοράσουν φθηνά, ή αν προτίθεται να το κάνει, ας κρατήσουμε μόνο το ότι αυτή τη κυβέρνηση, με τόσους προπαγανδιστές, αν κατέβει στις επερχόμενες εκλογές θα κάνει περίπατο!

Κατά το ΚΚΕ υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που προβάλλεται το «κίνημα της φθηνής πατάτας». Το ίδιο σχέδιο με εκείνο της προβολής του κινήματος των «αγανακτισμένων». Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Από δω το πήγαν από κει το έφεραν, κατέληξαν σ’ αυτό που ήθελαν από την αρχή να μας πουν. Πως το κίνημα το αγανακτισμένων (κακώς) προβλήθηκε, αφού δεν αποτελούσε δική τους πρωτοβουλία, δεν κατάφεραν να το καπελώσουν, δεν κατάφεραν να διεισδύσουν και να «περάσουν» τα δικά τους. Φρικτά προβλέψιμοι, καιροσκόποι, αστείοι πολιτικάντηδες.

Το ΚΚΕ που διαπιστώνει πως ανεβάζει ποσοστά στις αγροτικές περιοχές και έχει μάθει με επαγγελματικό πλέον τρόπο να εκμεταλλεύεται τη φτώχεια του λαού (πραγματικά ασυναγώνιστο σ’ αυτόν τον τομέα), καλεί τους φτωχούς αγρότες παραγωγούς «να μην απομακρυνθούν από το  αγροτικό κίνημα. Χρειάζεται κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς».
Τώρα μάλιστα. Οι πλέον διεφθαρμένοι οργανισμοί των τελευταίων 30 ετών, αποδείχθηκαν οι πάλαι-ποτέ «αγροτικοί» συνεταιρισμοί. Πολλά τα λαμόγια που πέρασαν από τις διοικήσεις τους, δήλωναν 10πλάσια στρέμματα, παρουσίαζαν μαϊμού παραγωγές, έτρωγαν κοινοτικές επιδοτήσεις. Να συσπειρωθούν λοιπόν οι αγρότες (κάτω από την ομπρέλα του ψευτοαριστερού νταβατζή, θα συμπλήρωνα εγώ) για να λύσουμε το πρόβλημα.

Κατά το ΚΚΕ η ακρίβεια οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ. Και ποιος διαφωνεί; Ποιος είναι ο τρόπος να χτυπηθούν τα μονοπώλια, το λέει παρακάτω:
«Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος». Όχι, που δεν θα κατέληγε και πάλι εκεί.

Κλείνοντας να δώσω και μια απάντηση στον Mr. Mailis. Το ΚΚΕ κ. Μαΐλη είναι απολύτως βέβαιο ότι καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες. Το έχει αποδείξει 10ετίες τώρα προδίδοντας τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Γι’ αυτό και ελάχιστοι είναι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του, οι περισσότεροι είναι περαστικοί που θα ρίξουν τη ψήφο της (στιγμιαίας) αντίδρασης και μετά θα την κοπανήσουν.

Και ενώ είναι βέβαιο είναι ότι καλλιεργείτε ψεύτικες ελπίδες, αυτό που είναι επίσης βέβαιο είναι ότι δεν καλλιεργείτε …πατάτες. Γιατί αν καλλιεργούσατε, άλλα θα έγραφε η ανακοίνωση.

Όσο για τα περί …ξεφουσκώματος θα σου παραθέσω ένα κορυφαίο σχόλιο στο tvxs: “αν καταλαβα καλα, το μονο που δε θα ξεφουσκωσει ποτε ειναι το ΚΚΕ, ισως γιατι διαθετει πολλους τρομπες...”

23 σχόλια:

  1. Όποιος αγοράζει φτηνές πατάτες διαπράττει αντικομμουνισμόν!

    Πραγματικά εκεί στο ΚΚΕ είναι μαλάκες.

    Αντί να πουν, "πολύ ωραία αυτή η πρωτοβουλία, θετική για όλους, για καταναλωτές και αγρότες, τη χαιρετίζουμε, τη στηρίζουμε, αλλά προσοχή δεν είναι η λύση στο πρόβλημα που είναι... (πλα μπλα μπλα)"

    ..κάθονται και κατηγορούν την ίδια την πρωτοβουλία ως όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας!!

    Οι τύποι είναι νούμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος συλληφθεί να φυτεύει, πουλάει ή αγοράζει φθηνές πατάτες θα καταδικάζεται σε εγκλεισμό στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας που ιδρύθηκαν από το ευαγές ίδρυμα του Περισσού για το σκοπό αυτό. Θα ασχολούνται αποκλειστικά με το φύτεμα αγγουριών τα οποία και θα προορίζονται για ιδίαν χρήση.

      Είναι πλέον εμφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι πολιτεύονται …εκ περισσού. Ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί κάποτε να ασχοληθεί για το αν χρειάζονται και σε τι ακριβώς χρησιμεύουν (εκτός από το να μας κάνουν πλάκα).
      Έφθασαν στο σημείο να …μποϋκοτάρουν (!!!) πρωτοβουλίες απλών Ελλήνων πολιτών, επειδή αυτή τους η πρωτοβουλία δεν έχει τη στάμπα του κόμματος.

      Είπαμε, δικαίωμα στην αντίσταση και στο χτύπημα των καρτέλ έχει μόνο το ΚΚΕ, το οποίο δεν δέχεται τοιαύτες μαγκιές από κανέναν. Η λέξη αγώνας είναι ταυτόσημη με το ΚΚΕ που έχει και το copyright (ή το copyleft).

      Και οι τύποι δεν είναι νούμερα.
      Είναι νούμερο.
      Το μηδέν…

      Διαγραφή
    2. Τρόμπας, νούμερο κλπ6 Μαρτίου 2012 στις 2:55 μ.μ.

      Όταν το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό που έλεγε ότι η ΕΕ δεν είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, αλλά αντίθετα είναι σφαγείο των λαών καποιοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ κ.α) το χλέυαζαν: "Οι τύποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι νούμερα"
      Η πραγματικότητα δικαιωσε το ΚΚΕ.

      Όταν το ΚΚΕ έλεγε ότι η ονοματολογία για την ΠΓΔΜ θα μας βγάλει σε αδιέξοδο και πρότεινε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κάποιοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ κ.α) κατηγορούσαν το ΚΚΕ για μειοδοσία, προδοσία κλπ.
      Η πραγματικότητα δικαιωσε το ΚΚΕ.

      Όταν το ΚΚΕ έλεγε όχι στο σχεδιο Αναν γιατί ουσιαστικά κατοχυρώνει την διχοτόμηση της Κύπρου κάποιοι (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ κ.α) κατηγορούσαν το ΚΚΕ για δογματισμό, για εθνικισμό (!) και προειδοποιουσαν με καταστροφή σε περίπτωση καταψήφισής του.
      Η πραγματικότητα δικαίωσε το ΚΚΕ (και φυσικά το ΟΧΙ των Κυπρίων)

      Όταν το ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 08, προειδοποιούσε ότι οι καταστροφές οι λεηλασίες, τα πλιάτσικα δεν είναι έργο του λαικού κινήματος, αλλά δράση παρακρατικών και μυστικών υπηρεσιών, κάποιοι (ΣΥΡΙΖΑ) μιλούσαν για ΚΝΑΤ και καθεστωτικό ΚΚΕ.
      Η πραγματικότητα (για την ακρίβεια ο ίδιος ο Τσίπρας με τις δηλώσεις του για τα γεγονότα του Φλεβάρη) δικαίωσε το ΚΚΕ.

      Το ίδιο έγινε και με το κίνημα των αγανακτισμένων, το ίδιο θα γίνει δυστυχώς και τώρα. Το ΚΚΕ θα επιβεβαιωθεί.
      Όχι γιατί θα πολεμήσει αυτό το κίνημα. Αλλά γιατί αυτά τα κινηματα είναι από τη φύση τους θνησιγενή.

      Γιατί πολύ απλά ο χονδρέμπορος θα κάνει εισαγωγή πατάτας από την Τουρκία με 10 λεπτά το κιλό και θα το πουλήσει 20, αντί για 25 που πουλάει ο παραγωγός.
      Το ίδιο και το σούπερμαρκετ.
      Θα πει κάποιος: κερδισμένος θα βγει ο καταναλωτής, τι το πειράζει το ΚΚΕ;
      Θα ρωτήσω εγώ: Και ο έλληνας αγρότης τι θα τις κάνει τότε τις πατάτες; Θα τις θάψει;;;Ξανά;;;

      Διαγραφή
    3. Δεν αρκεί κάποιος να ασκεί σωστή κριτική στα πάντα.
      Δεν ε΄χει προτείνει ποτέ οποιαδήποτε λύση σε οποιοδήποτε ζήτημα και τα εναποθέτει όλα στη... Δευτέρα Παρουσία του... "Υπαρκτού Σοσιαλισμού".

      Αν θεωρεί ότι η αυτοοργάνωση αγροτών και καταναλωτών είναι καλή αλλά θνησιγενής, τότε δεν έχει παρά να τη στηρίξει για να μην καταλήξει σε "θάνατο".

      Αν θεωρει ότι το σχέδιο Ανάν είναι κακό, τότε ας μας πει τι είναι καλό για να το συζητήσουμε.

      Όσο για το Δεκέμβρη του 08 δε τα θυμάσαι καλά.
      Ο Τσίπρας τότε στήριζε τους διαδηλωτές και όχι τα μπάχαλα.
      Και τότε το ΚΚΕ φώναζε ότι τα μπάχαλα είναι του... Τσίπρα.
      Οπότε μάλλον το ΚΚΕ εκτέθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα και όχι ο Σύριζα.

      Αλλά η διαμάχη Σύριζα-ΚΚΕ δεν έχει τόση σημασία, όση έχει η διαμάχη ανάμεσα στο ΚΚΕ και σε κάθε οργανωμένο ή ανοργάνωτο κίνημα πολιτών στη χώρα μας, όταν αυτό δεν ελέγχεται από το ΠΑΜΕ.
      Όλους τους βλέπει για στημένους, προβοκάτορες, όργανα των πλουτοκρατών κλπ κλπ και τελικά αυτοτοποθετείται οικειοθελώς και με στόμφο στην πλευρά εκείνων που δε θέλουν ν' αλλάξει τίποτα σ' αυτόν τον τόπο.

      Διότι μέχρι να επικρατήσει η "Δικτατορία του Προλεταριάτου" κάτι πρέπει να τρώμε...

      Διαγραφή
    4. Και υποτίθεται ότι το ΚΚΕ μια ζωή αγωνίζεται ενάντια στους μεσάζοντες που κερδοσκοπούν ενάντια στους παραγωγούς.
      Το τραγουδι-σύμβολο των αγροτικών αγώνων "Όχι δεν πουλάμε" το θυμάσαι; Απ τα "Αγροτικά" του Μπακαλάκου
      Από τότε για τους μεσάζοντες έλεγε το ΚΚΕ.

      Και τώρα αντί να χαιρετίσει και να στηρίξει την αυτοοργάνωση των παραγωγών και να επιδιώξει την επέκτασή της και στα υπόλοιπα προιόντα (μια και το ΚΚΕ εχει δυναμη στους αγροτες, μπορει να βοηθησει), καθεται και διυλίζει την κάμηλον στο κίνημα αυτό.
      Αν είναι να πει επιτέλους κάπου ΝΑΙ κι αυτό το κόμμα, του δόθηκε τώρα μια ευκαιρία.
      Κι αυτό από συνήθεια είπε ΟΧΙ.
      Ακόμη κι αν δεν το εννοούσε όπως το εκλάβαμε οι υπόλοιποι, είπε το ΟΧΙ από συνήθεια και αυτογελοιοποιήθηκε ξανά...

      Διαγραφή
    5. Έχεις την εντύπωση Μαζεστίξ πως οι αγρότες που στηρίζουν το ΚΚΕ δεν θα πουλήσουν επειδή το λέει το κόμμα; Έχεις την εντύπωση πως θα βλέπουν τους άλλους δίπλα τους να πουλάνε 0,20 και αυτοί θα περιμένουν το καρτέλ για να πουλήσουν 0,10;
      Ε, τότε στηρίζοντας το ΚΚΕ και πουλώντας μόνο στον μεσάζοντα είναι μαλάκες. Πράγμα που δεν το νομίζω!

      Ο αγρότης βλέπει ένα ξεκάθαρο κέρδος και θα οδηγηθεί προς τα εκεί που είναι τα συμφέροντά του.
      Για όσο καιρό κρατήσει.
      Κανένας δεν υπέγραψε συμβόλαιο, αν αυτό είναι που ζητάει το ΚΚΕ.

      Ας κάνουν εισαγωγή από Τουρκία όπως λέει ο φίλος παραπάνω (έχει εσωτερική πληροφόρηση, ή κληρονομικό χάρισμα;) και τότε θα δούμε πως θα αντιδράσει η αγορά.

      Πιστεύω πως και πάλι θα στηριχθεί ο Έλληνας αγρότης, όχι μόνο λόγω ποιότητας, αλλά γιατί ο καταναλωτής θα αναγνωρίσει την προσπάθεια που έγινε νωρίτερα.
      Εκτός αυτού όλοι συνειδητοποιούμε πως πρέπει επιτέλους να στηριχθεί η ελληνική αγορά και πως θα πρέπει να πάψουμε να βγάζουμε τα λεφτά μας έξω. Δες για παράδειγμα τι έπαθαν οι Γερμανοί από τη μείωση των εξαγωγών προς τη χώρα μας. Γερή σφαλιάρα!

      Η γνώμη μου είναι πως ο λαός στη πλειοψηφία του έχει αρχίσει να ωριμάζει και να αυτοοργανώνεται. Και αυτό είναι που τρομάζει το σύστημα και φυσικά το ΚΚΕ που είναι μέρος του.

      Διαγραφή
    6. Και η στήριξη της εσωτερικής παραγωγής είναι το βασικό βήμα για την αυτοπεποίθηση μιας μίνιμουμ αυτάρκειας που θα μας χρειαστεί σε περίπτωση που καταφέρουμε να πούμε ΟΧΙ στα Μνημόνια και την Τρόικα.
      Κινήματα σαν κι αυτό είναι πολύ σημαντικά σ αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζω πως θα διευρυνθούν, για να δούμε και πόσο... "αντέχουμε" χωρίς εξωτερική βοήθεια.

      Διαγραφή
    7. Δεν πρόλαβα να προβλέψω νέα ανακοίνωση του ΚΚΕ που θα μαζεύει τα ασυμμάζευτα και τη διάβασα στο site του:
      http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_thn_epithesh_kata_toy_kke_me_aformh_to_%C2%ABkinhma_ths_patatas%C2%BB?morf=1

      Και εκεί που πιστεύεις πως δεν μπορούν να γίνουν πιο αστείοι, έρχονται να σε διαψεύσουν!

      Διαγραφή
    8. και που βλέπεις το περίεργο;

      Διαγραφή
  2. Δεν ειδα να λέει κάτι το κκε για τους χονρέμπορους/μεσάζοντες.
    Η δεν κατάλαβα καλά την κατακόκκινη ανακοίνωσή του όπου γίνεται πασιφανέστατο πως οτιδήποτε δεν εχει ξεκινήσει απο το κκε δεν ειναι καλό κι ειναι οχτρός.
    Οτιδήποτε δεν καπελλώνεται απο το κόμμα δεν αρέσει.
    Αλλη μια ευκαιρία να διατρανώσει το κκε το πάγιο σύνθημά του το ΟΧΙ.
    Ακόμα και το ΟΧΙ να γίνει σήμα κατατεθέν των "αγώνων του λαού" που όπως λέει,μόνο αν συσπειρωθούμε γύρω απο το κκε θα νικήσουμε, θα κερδίσουμε, θα οφεληθούμε και θα ηττηθεί ο οχτρός.
    Μα, κάνω λάθος ή οι πάντες ειναι οχτροί του κκε ; Ετσι νιώθει το ίδιο το κκε, δεν το λέω εγω. Εγω προσπαθώ χρόνια τωρα να το συμπαθήσω και δε μ' αφήνουν.
    Ποιός εκφράζει "αγώνες" ; το ΠΑΜΕ ;
    Οι ντροπές της κοινωνίας που αναρτούν πανό στηξν Ακρόπολη ;
    Ας αναρτήσουν τα πανό στους τρούλους εκκλησιών αν ειναι μάγκες.
    Αλλα βλέπεις δε θέλουν, γιατι η εκκλησία παίζει και αυτή το ίδιο με το κκε παιχνίδι σε μία παλαιολιθική στείρα και συντηρητική νοοτροπία.

    Αν δω μανάβικο να πουλάει πατάτες με σημαιάκι του κκε καρφωμένο πάνω σε κάθε πατάτα, θα πεθάαα .... νω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις!
      Οι …“ακτιβιστές” του ΠΑΜΕ (-στο ΚΚΕ κατά διαόλου-) θεωρούν ως πράξη αντίστασης τα πανό στην Ακρόπολη και το κλείσιμο των λιμανιών, μήπως και διώξουμε κλοτσηδόν και τον τελευταίο τουρίστα που θελήσει να κάνει τις διακοπές του στη χώρα μας.
      Λεφτά δεν θα φέρει ο τουρισμός, θα τα στείλει ο Περισσός!

      Θα΄θελα να ήμουν από μια μεριά όταν συνεδριάζει η κεντρική τους επιτροπή να δω τι σκατά «ιδέες» πέφτουν στο τραπέζι, ποιος εισηγείται, τι λένε οι υπόλοιποι. Πρέπει να πρόκειται για άθλιο θέαμα. Έχουν πραγματικά την εντύπωση ότι με αυτού του είδους τις θέσεις υπηρετούν το λαό, ή έστω, του λένε την αλήθεια;

      Κατάντησε το ΚΚΕ μια μικρή ομάδα γραφικών ηγετίσκων, χωρίς προτάσεις, μόνο στείρα άρνηση, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Στα υπόλοιπα κόμματα, με τα εκατομμύρια λάθη τους, βλέπω συνεχώς και νέα πρόσωπα. Εκεί στο ΚΚΕ δεν λένε να αφήσουν τη καρέκλα με τίποτα.
      Ο γεν. γραμματέας είναι ισόβιος. Αυτό και μόνο…

      Υ.Γ: Έχουν φάει πολύ κράξιμο για το συγκεκριμένο θέμα. Επειδή προβλέπεται να έχει απήχηση και στη κάλπη, κάτι μου λέει ότι ετοιμάζεται νέα ανακοίνωση.

      Διαγραφή
  3. @ 04:55

    Καμιά «πραγματικότητα» δεν δικαίωσε το ΚΚΕ. Εκτός ίσως από την εικονική μέσα στην οποία ζει και πολιτεύεται!

    Δεν θυμάμαι τίποτα για χρυσά κουτάλια. Δεν θυμάμαι ποτέ να μου είπαν «κάτσε, άραξε, θα πληρώνεσαι για να μη κάνεις τίποτα». Το ότι αυτό συνέβη κατά κόρον στον αγροτικό τομέα με τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τη διασπάθιση πακτωλού χρημάτων από …αγωνιστές (του κώλου) αγρότες που σε κάθε ευκαιρία έκλειναν νταηλίκι τους δρόμους και διεκδικούσαν (και δυστυχώς έπαιρναν) λεφτά που ΔΕΝ άξιζαν, αυτό δεν καθιστά κάθε Έλληνα συνέταιρο στη πουστιά τους.
    Πάντως, αν έχεις στοιχεία σε παρακαλώ να τα παραθέσεις και ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη. Έχεις, ή τσάμπα τα λέμε;

    Ποιο ΚΚΕ και πότε δικαιώθηκε για τις θέσεις του στην ονομασία των Σκοπίων; Αν οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο, προφανώς δεν οφείλεται στη …διορατικότητα του ΚΚΕ, αλλά στην αδιάλλακτη στάση των Σκοπιανών, οι οποίοι θέλουν με το ζόρι να αποκτήσουν ιστορία που δεν τους ανήκει, την αδιάφορη στάση των Ευρωπαίων και την αβανταδόρικη στάση των ΗΠΑ που θέλουν έναν συνέταιρο-τσιράκι-γλύφτη στα Βαλκάνια να τους κάνει τεμενάδες. Για να μη σου πω ότι «βοήθησε» και η απουσία κοινής στάσης και δράσης από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς πάνω στο θέμα, γιατί ασφαλώς και το γνωρίζεις.

    Όπως λες, το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν ανήκε αποκλειστικά στους Κύπριους και αυτοί έπρεπε να αποφασίσουν. Το ΚΚΕ σε τι δικαιώθηκε, δεν κατάλαβα! Άσε που το ΚΚΕ θα στήριζε το ΝΑΙ αν τα υπόλοιπα κόμματα έλεγαν το αντίθετο. Τακτική του ΚΚΕ από την ίδρυσή του.

    Οι δηλώσεις του Τσίπρα για οποιοδήποτε θέμα μου είναι (και πάντα ήταν) αδιάφορες. Θα πρέπει όμως να παραδεχθείς ότι όταν ξεκίνησε δεν ήταν οργανωμένο. Ξέσπασε από τη πιτσιρικαρία και από «αγανακτισμένους» της εποχής. Στο δρόμο παρεισφρήσανε και παρακρατικοί – καθεστωτικοί – έμμισθοι για να οδηγηθούμε και στα κλεφτρόνια του κοινού ποινικού δικαίου που έσπαζαν καταστήματα και πλιατσικολογούσαν. Πες μου μια πορεία-διαδήλωση που δεν κατέληξε έτσι. Θυμάσαι καμία; Τότε να σταματήσουμε εντελώς τις διαδηλώσεις γιατί οι κυβερνήσεις έχουν το γνωστό «αντίδοτο». Αυτό προτείνει το ΚΚΕ;

    Και για να φτάσουμε στο θέμα της ανάρτησης θα σου απαντήσω ότι μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί εκατοντάδες τόνοι πατάτας (προς το παρόν, ακολουθούν και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) και όλα δείχνουν πως έπεται μεγάλη συνέχεια.
    Δεν μπορεί κανένας να διασφαλίσει πως αυτό πρόκειται να συνεχιστεί για 5 χρόνια ή για πάντα.
    Ούτε κανένας βγήκε να πει πως αν δεν εξασφαλίσουμε την παγίωση του εγχειρήματος, ας σταματήσει εδώ.
    Ούτε κανένας μπορεί να ισχυριστεί πως στο παρασκήνιο υπάρχουν κόμματα και πολιτικές βλέψεις κάποιων.
    Η πρωτοβουλία ξεκίνησε και θα συνεχιστεί για όσο καιρό υπάρξει ενδιαφέρον.
    Αλλά και αν σταματήσει μετά από μερικούς μήνες θα έχουμε τα εξής ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ δεδομένα: α) ο παραγωγός θα έχει βγάλει τα έξοδά του και θα έχει και ένα αρκετά σημαντικό κέρδος, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει δίνοντας το προϊόν του στους μεσάζοντες, β) οι καταναλωτές θα έχουν γλιτώσει μερικά εκατομμύρια ευρώ. Λίγο το έχεις;

    Αν ο χοντρέμπορος πουλήσει την πατάτα Τουρκίας με 0,20 και το σουπερμάρκετ με 0,25 - 0,30 ο κόσμος θα προτιμήσει την ελληνική που θα έχει ελάχιστη διαφορά. Ή θα υποχρεωθεί ο παραγωγός να πουλήσει ακόμη φθηνότερα (και πάλι κερδισμένος θα βγει).
    Αλλά ακόμη και αν προτιμηθεί η τούρκικη πατάτα σε αυτή τη χαμηλή τιμή, εσύ τι πιστεύεις; Ότι το εγχείρημα απέτυχε; Για ξανασκέψου το…

    Εγώ λοιπόν θα στο πω ως δεδομένο πως κάποτε το εγχείρημα θα σταματήσει. Και τότε, τι; Θα βγει το ΚΚΕ να μας πει πως …δικαιώθηκε;;;

    Υ.Γ. Αν δεν κάνω λάθος το ΚΚΕ τάσσεται παραδοσιακά κατά των μονοπωλίων, των καρτέλ, είναι υπέρ του λαού και φυσικά υπέρ των αγροτών. Δεν θα σε ρωτήσω για τους αγώνες του ΚΚΕ κατά των μεσαζόντων-χονδρεμπόρων που επί χρόνια πίνουν το αίμα του φτωχού αγρότη, θα σε ρωτήσω αν είδατε εκεί στο ΚΚΕ τώρα τελευταία κανέναν αγρότη να διαμαρτύρεται για την πώληση της πατάτας απευθείας στους καταναλωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακόμα και τα σκυλιά (από τα πιο εύπιστα-έμπιστα ζώα) μυρίζουν το φαΐ που τους δίνουν (ακόμα και από το αφεντικό τους) πριν το φάνε

    εσείς παρ' ολ' αυτά ότι σας πετάξουν το τρώτε και το αποθεώνετε


    δώστε λίγη σημασία στο ποιος λέει τι και τι τον συμφέρει ουσιαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακόμα και τα σκυλιά (από τα πιο εύπιστα-έμπιστα ζώα) μυρίζουν το φαΐ που τους δίνουν (ακόμα και από το αφεντικό τους) πριν το φάνε

    εσείς παρ' ολ' αυτά ότι σας πετάξουν το τρώτε και το αποθεώνετε


    δώστε λίγη σημασία στο ποιος λέει τι και τι τον συμφέρει ουσιαστικά

    και μετά κρίνετε αυτό που λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είχα προβλέψει, τσάμπα τα λέω.
      Ακριβώς επειδή δίνω σημασία στο ποιος τα λέει (ΚΚΕ) και τι συμφέροντα έχει να τα πει, κρίνω και αποφασίζω.
      Στο μεταξύ εσύ συνέχισε να αγοράζεις πανάκριβα και να πληρώνεις τους κερατάδες.
      Λύσε μου όμως και μια απορία: οι μεσάζοντες έβγαλαν ανακοίνωση που λέει ότι το κίνημα θα ...ξεφουσκώσει. Θυμάσαι ποιος άλλος το έχει πει;;;
      Εκτός κι αν είσαι κι εσύ από τους μεσάζοντες, οπότε πάσο...

      Διαγραφή
  6. Μιλάνε για συνεταιρισμούς!! πραγματικά "θαυμάστε" τους!!
    Έχεις απόλυτο δίκιο Πέτρο.
    Οι πλέον διεφθαρμένοι οργανισμοί των τελευταίων 30 ετών, αποδείχθηκαν οι πάλαι-ποτέ «αγροτικοί» συνεταιρισμοί. Πολλά τα λαμόγια που πέρασαν από τις διοικήσεις τους, δήλωναν 10πλάσια στρέμματα, παρουσίαζαν μαϊμού παραγωγές, έτρωγαν κοινοτικές επιδοτήσεις.
    Δεν έχω τίποτε να σχολιάσω... μόνο λυπάμαι τον κόσμο που έστω κι από αντίδραση στα δύο μεγάλα κομματα θα χαραμίσει την ψήφο του για άλλη μια φορά στο ΚΚΕ της Παπαρήγα και του σιδηροπετάσματος του Περισσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ αντλεί τη δύναμη του από τις λάθος αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων, τη «φιλολαϊκή» του πολιτική που χαϊδεύει αυτιά, τη «ρήξη» του με το καπιταλιστικό σύστημα, τις κραυγές των στελεχών του που νομίζουν ότι όσο περισσότερο γκαρίξουν θα φανεί πως έχουν δίκιο, τη μόνιμη άρνησή του να συμμετάσχει στη λήψη αποφάσεων.

      Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις κάνουν και λάθη. Είναι αδύνατον να κάνει λάθος αυτός που δεν κάνει τίποτα. Σ’ αυτό ακριβώς στηρίζεται η «δράση» του ΚΚΕ: στην αντίδραση. Θα λέμε το αντίθετο, όποιο κι αν είναι αυτό!!!

      Κι εγώ θα ήθελα βασικό μισθό 1.500 και κατώτερη σύνταξη 1.200. Το ΚΚΕ που τα τάζει από τη μια, απολύει από την άλλη όσους «δεν συμμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». Ή μήπως υπάρχουν τέτοιες αποδοχές, όπου κυβερνούν τα «αδελφά» κόμματα ανά την υφήλιο;
      Ούτε εκλογές δεν κάνουν, το ξεχνάμε αυτό;

      Με λυπεί το γεγονός (γιατί αρκετά χρόνια ψήφιζα ΚΚΕ) που κατάντησαν το κόμμα έτσι. Όποτε κλήθηκαν να πάρουν θέση τα έκαναν σκατά. Από τα σπουδαιότερα (π.χ. διάλυση ΕΣΣΔ, συγκυβέρνηση με δράκουλα), μέχρι τα πιο ασήμαντα («αγροτικές» κινητοποιήσεις, κινήματα αγανακτισμένων, δεν πληρώνω, «φτηνής πατάτας» κλπ).

      Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίδρασης και το γνωρίζουν πολύ καλά.
      Να ξέρεις ότι τρέμουν στην ιδέα μήπως κάποτε ο λαός τους πιστέψει και τους στείλει στη κυβέρνηση. Γιατί τότε θα πάθουν το χειρότερο: θα πρέπει να σταματήσουν τα ασυνάρτητα και να πάρουν αποφάσεις…

      Διαγραφή
  7. Πριν λίγες μέρες, αρχηγός ΚΚΕ δημοτικής παράταξης κάποιου Δήμου απουσίαζε απο το Δημ.Συμβούλιο.
    Οταν ρωτήθηκε γιατι απουσίαζε απο τόσο σημαντικό συμβούλιο, απάντησε :
    "έχουμε και δουλειές".

    Λεπτομέρεια : Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητούνταν ηταν σοβαρό ατόπημα της δημοτικής αρχής που παρέκαμψε το Δημ.Συμβούλιο και ανέθεσε έργα σε οποιονδήξποτε χωρίς σε κανέναν να το πει ως όφειλε,
    και
    το θέμα της "φτηνής πατάτας" και πώς ο δήμος θα βοηθούσε να διανεμηθούν φτηνές πατάτες και οχι μόνο,στους δημότες του.

    Η κυρία ΚΚΕ "έχει και δουλειές" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το'χουμε ξαναπεί tzonako, στα δύσκολα κρύβονται!
      Ξέρεις τι δύσκολο είναι να πάρεις αποφάσεις με τις οποίες ή το κόμμα θα δυσαρεστήσεις, ή τους πολίτες;
      Γι' αυτό προτιμότερη είναι η αποχή, η λευκή ψήφος, η αποχώρηση από τη συνεδρίαση κλπ κλπ κλπ.
      Πάλης ξεκίνημα, νέες κοπάνες....!

      Υ.Γ: Λεπτομέρειες για το όνομα της κυρίας ΚΚΕ και το Δήμαρχο των απευθείας αναθέσεων;

      Διαγραφή
  8. "Με λυπεί το γεγονός (γιατί αρκετά χρόνια ψήφιζα ΚΚΕ) που κατάντησαν το κόμμα έτσι."

    Αααα ευτυχώς δεν είμαι η μόνη...
    χαχαχαα!
    Τι απογοήτευση πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίγα λόγια για το ΚΚΕ, ειδικά από εσάς που στα νιάτα σας πέρασατε από τις ΚΟΒες και μοστραρίστηκατε σαν οι μοναδικοί δημοκράτες και προοδευτικοί.
    Τόσο κομπλεξάρες είσαστε που τώρα σαν να είδατε το φως το αληθινό και οι μενανοούσες Μαγδαληνές από φανατικοί υποστηρικτές γίνατε φανατικοί διώκτες.
    Αλλά αγράμματοι είσασταν, αγράμματοι είστε και αγράμματοι θα μείνετε.
    Διαβάστε καλά την ανακοίνωση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανατικοί διώκτες, μετανοούσες Μαγδαληνές, αγράμματοι …
      Το σχόλιο σου δημοσιεύτηκε, μόνο και μόνο για να καταλάβει ο καθένας που σε διαβάζει για τι μυαλά μιλάμε.
      Το ποιος είναι ο κομπλεξικός φάνηκε από το πρώτο σου σχόλιο. Επειδή δεν σας έμαθαν να συμπεριφέρεστε, παρά να γκαρίζετε για να φοβηθούν οι υπόλοιποι, μη κάνεις το κόπο να ξανασχολιάσεις εδώ μέσα. Διαφορετικά βγάλε τη κουκούλα …επαναστάτη!
      Α, και που’σαι. Στο λιβάδι που σας βάζουν να βόσκετε, να τρως μόνο ότι είναι πράσινο. Τα καφέ να τα αποφεύγεις.

      Υ.Γ. Με το ΚΚΕ δεν θα έχω λίγα λόγια, αλλά πολλά. Κάνε μας μήνυση!

      Διαγραφή