Σελίδες

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο8



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Η τρόικα αποσύρει Τόμσεν και Μαζούχ από την Ελλάδα.
Οι τρεις «τροϊκανοί» συνδέονται με προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα και έχουν να κάνουν όχι μόνο με την παταγώδη αποτυχία στις εκτιμήσεις τους και στην εξοντωτική φορολογική πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση, αλλά και με την «αυτοκρατορική» συμπεριφορά τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Λουκάς Παπαδήμος και Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσαν το θέμα της συμπεριφοράς των Τόμσεν και Μαζούχ στο ΔΝΤ. Τελικά φαίνεται πως και οι δύο «ετοιμάζουν βαλίτσες», ενώ ο τρίτος της παρέας, Ματίας Μορς, παραμένει.  

Λίγο αργά δεν διαπιστώσατε την παταγώδη αποτυχία στις εκτιμήσεις τους, την ανελέητη φορομπηχτική τους πολιτική που βαθαίνει ολοένα και περισσότερο την ύφεση, τον τρόπο συμπεριφοράς τους που νομίζουν πως απευθύνονται σε ιθαγενείς;
Αφού αποδεχθήκατε και υπογράψατε μετά χαράς κάθε μαλακία που σας πλάσαραν, τώρα που δεν έμεινε τίποτε να σώσετε, εισηγείστε την απομάκρυνσή τους επειδή δήθεν σας έθιξαν την αξιοπρέπεια!
Δεν ξεκουμπίζεστε και σεις μαζί τους;
Μας έχετε θίξει πολλά περισσότερα.


Στη θέση Νο9:
Θα “εισάγουμε” Γερμανούς εφοριακούς.
Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών προτίθενται να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Wirtschafts Woche”.

Η Γερμανία σαν καλή εταίρα … εταίρος μας, θέλει να εξασφαλίσει τα δικά της δάνεια. Το σχέδιο τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θα πάνε λοιπόν και στις εφορίες ώστε να διασφαλίζουν πως τα έσοδα του ελληνικού κράτους, πρώτα θα πληρώνουν τα δικά τους δάνεια, μετά των υπολοίπων δανειστών και ότι περισσέψει θα πηγαίνει για μισθούς, συντάξεις, ανάπτυξη, παιδεία, υγεία, πρόνοια…
Δεν μας φτάναν τα αιδοία, ήρθαν κι απ’ τη Γερμανία!


Στη θέση Νο8:
Η Ιρλανδία “βάζει φωτιά” στην Ευρώπη.
Όπως ανακοίνωσε ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι, ο οποίος εξελέγη με σημαία της προεκλογικής του ρητορικής τις αλλαγές στο Μνημόνιο στο οποίο έχει ενταχθεί η Ιρλανδία, η χώρα του θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την έγκριση της νέας δημοσιονομικής συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επεξεργάστηκε η Γερμανία, εξασφαλίζοντας την ενθουσιώδη υποστήριξη της Γαλλίας, στην προσπάθειά της να την επιβάλλει στη Γηραιά Ήπειρο.

Τι μου θυμίζουν όλα τούτα; Ότι σε όλους!
Θυμήθηκα τη περίπτωση του Γ. Παπανδρέου και του Α. Σαμαρά.
Θυμάμαι έναν Παπανδρέου, όταν πριν από 4 μήνες μίλησε για ανάλογο δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει περίγελως της υφηλίου, να βάλει τη χώρα σε “““περιπέτειες”””, αφού οι (δήθεν) εταίροι μας μάς απειλούσαν ευθέως για έξοδο από την ευρωζώνη, να χάσει την πρωθυπουργία και οσονούπω και την αρχηγία του κόμματος.
Θυμάμαι έναν Σαμαρά ο οποίος επί δυο χρόνια τάσσεται υπέρ των αλλαγών του Μνημονίου (Νο1, το Νο2 το προσυπέγραψε), μιλάει για αναδιαπραγματεύσεις, για επαναδιαπραγματεύσεις των αναδιαπραγματεύσεων, ενώ κατακεραύνωνε μαζί με άλλους τον Παπανδρέου για το δημοψήφισμα.
Το μόνο που μένει να δούμε είναι τι θα απαντήσει τώρα ο Σαμαράς και αν τελικά ο Γαλλογερμανικός άξονας φάει τη κλωτσιά στο κώλο!


Στη θέση Νο7:
Εφάπαξ 120.000 € και επαναπρόσληψη!
Στέλεχος στην οικονομική υπηρεσία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), ο Π.Μ., το Μάιο του 2010 βγήκε πρόωρα στη σύνταξη λαμβάνοντας εφάπαξ 120.000 €, για να επανέλθει …μία ημέρα αργότερα, με μισθό 3.500 € (συν 2.500 € από τη σύνταξη).

Αριστούργημα! Που το σκεφτήκατε αυτό βρε σαΐνια; Δώσατε εφάπαξ 120 χιλιάρικα (!!!) σε υπάλληλο πρόωρα συνταξιοδοτηθέντα, την αμέσως επόμενη μέρα τον επαναφέρατε στην Υπηρεσία και σήμερα αυτός ο κύριος μας στοιχίζει μηνιαίως ένα 6χίλιαρο. Τόσο ικανό στέλεχος ήταν που δεν θέλετε να τον αποχωριστείτε;
Συνεχίστε τις λαμογιές σας να μη συμβαίνει τίποτα.
Τουλάχιστον όσο εμείς αντέχουμε και δεν σας παίρνουμε στο κυνήγι.
Γιατί μετά, δεν θα αντέχετε εσείς τις φάπες!


Στη θέση Νο6:
Οι Γερμανοί ζητούν εξηγήσεις για τα εμβάσματα των Ελλήνων βουλευτών.
Εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν Έλληνες βουλευτές να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό, ζητά ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, από το πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο.
Σύμφωνα την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ τονίζει ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί με την είδηση περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές και παρακαλεί τον Έλληνα ομόλογό του Φ. Πετσάλνικο, να του υποδείξει τρόπους κατευνασμού των αντιδράσεων που εξέφρασαν τα μέλη του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Κύριε Πετσάλνικε, φαίνεται πως οι Γερμανοί βουλευτές δεν διαθέτουν ούτε τη δική μας ανοχή, ούτε το δικό μας …χιούμορ.
Φαίνεται πως στα μέρη τους δεν ισχύουν τα περί “νόμιμου = ηθικού” που μας πλασάρετε όλοι σας.
Φαίνεται πως αντιλαμβάνονται πως τα “λεφτά” σας είναι από τα “δανεικά” τους και δεν τους αρέσει η ιδέα να τα στέλνουν στη χώρα μας για “ανάπτυξη” και αυτά να κάνουν βόλτες σε ελβετικές τράπεζες.
Βρείτε λοιπόν όλοι σας “τρόπους κατευνασμού των αντιδράσεων” των Γερμανών βουλευτών, γιατί, κατά πως φαίνεται, το κουτόχορτο δεν το εισάγουν.


Στη θέση Νο5:
Λίστα με ονόματα βουλευτών που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό.
Τουλάχιστον τρεις εν ενεργεία βουλευτές περιέχει η λίστα πολιτικών προσώπων και συγγενών τους, που σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, κατά το 2011, έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 €. Η λίστα του Υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη παραδοθεί στον πρόεδρο της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής Ε. Αργύρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι φαίνεται να τα δικαιολογούν, καθώς πρόκειται για εμβάσματα για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Βρε δεν αφήνεται τις μαλακίες; Δώστε λίστα στη δημοσιότητα με όλες τις τραπεζικές καταθέσεις όλων των βουλευτών, πρώην και νυν και των συγγενών τους Α’ βαθμού. Πόσα είχαν πριν μπουν στη Βουλή, πόσα έχουν σήμερα, που τα έχουν, πότε τα κατέθεσαν, αν τα έχουν δηλώσει στην εφορία, αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.
Χωρίς περιστροφές, ήξεις-αφήξεις, μπορεί, ίσως, μάλλον και θα δούμε!
Καλέσατε και τον εκατομμυριούχο “βουλευτή” Ισίδωρο Κούβελο για να δώσει γραπτές εξηγήσεις προκειμένου να επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές του κινήσεις. Πλάκα μας κάνετε; Από πότε οι επιχειρηματίες καλούνται στη Βουλή για να δώσουν παρόμοιες εξηγήσεις; Έχετε καλέσει πολλές φορές τον Λάτση, τον  Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα, τον Κόκκαλη, τον Αλαφούζο, τον Εμφιετζόγλου και τρέχα γύρευε ποιον άλλον;
Μας πετάξατε έναν …Κούβελο στα μούτρα, είδατε πως δεν σας ανοίξαμε τα κεφάλια και συνεχίζετε τον ίδιο χαβά. Αδιόρθωτοι κερατάδες !


Στη θέση Νο4:
ΣτΕ: Ναι στο χαράτσι, όχι στη διακοπή ρεύματος.
Μπλόκο στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώνουν το χαράτσι στη ΔΕΗ βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι δικαστές προτάσσοντας την προστασία των καταναλωτών, σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που το ειδικό τέλος δεν πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ όπως προβλέπει ο νόμος.
Το ΣτΕ έκρινε ωστόσο ότι το επίμαχο τέλος είναι συνταγματικό καθώς πρόκειται για έκτακτο και όχι για μόνιμο φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Καταρχήν κύριοι δικαστές θα σας πρότεινα να ξαναδιαβάσετε τις διατάξεις του (παράνομου) νόμου. Αρχικά είχαν μιλήσει για εφάπαξ φόρο, πολύ γρήγορα και υπό τις πιέσεις της τρόικας που καιγόταν να μαζέψει μερικά δισ. το μετέτρεψαν σε τέλος ακινήτων που θα εισπραχθεί το 2011 και το 2012, τώρα ξέρουμε ότι θα το πληρώσουμε για μια τουλάχιστον 5ετία και μετά βλέπουμε!!! Συνεπώς, που είδατε τον έκτακτο φόρο;
Δευτερευόντως θα ήθελα να σας επισημάνω πως αφού δεν κινδυνεύει πια κανένας να ξεμείνει από ηλεκτρικό ρεύμα, πολύ λίγοι θα σπεύδουν να το πληρώνουν. Λέτε να ανησυχούν οι απολυμένοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και τα γερόντια των 400 ευρώ, αν δεν πάρουν …φορολογική ενημερότητα;


Στη θέση Νο3:
Η βόμβα στο Μετρό προοριζόταν να εκραγεί.
Η βόμβα στο Μετρό του Αιγάλεω, ήταν προορισμένη να εκραγεί. Ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο τελευταίο βαγόνι του συρμού με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ήταν ενεργοποιημένος με το διακόπτη στη θέση ΟΝ!
Ωστόσο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η βόμβα δεν εξεράγη, μιας και ευτυχώς δεν λειτούργησε το σύστημα, πιθανότατα από λάθος στη συνδεσμολογία.

Η είδηση είναι τουλάχιστον «περίεργη». Η εγχώρια τρομοκρατία δεν μας έχει συνηθίσει σε τυφλά χτυπήματα μιας και μέχρι τώρα δεν είχε ως στόχο τους απλούς πολίτες. Οι όποιες απώλειες αμάχων χαρακτηρίζονται «παράπλευρες».  Δεν είμαι ειδήμων, απλές σκέψεις κάνω:
Η βόμβα βρέθηκε στο τελευταίο βαγόνι του συρμού, από το μηχανοδηγό, μέσα σε νάιλον σακούλα. Ο μηχανοδηγός είχε και την «περιέργεια» να ανοίξει τη νάιλον σακούλα και να δει το περιεχόμενό της. Αν οι τρομοκράτες ήθελαν θύματα για ποιο λόγο να τοποθετούσαν τη σακούλα σε εμφανές σημείο, πάνω σε κάθισμα; Για να βρεθεί;
Είναι βέβαιο πως θα την έβλεπε ο μηχανοδηγός, αφού κάνοντας το αντίστροφο δρομολόγιο θα περνούσε από το συγκεκριμένο βαγόνι για να μπει στο πιλοτήριο.
Οι κάμερες «ασφαλείας» δεν αποκάλυψαν κανένα σημαντικό στοιχείο για την ταυτότητα του δράστη. Τότε για ποιο λόγο υπάρχουν;


Στη θέση Νο2:
ISDA: Δεν ενεργοποιούνται τα CDS από το PSI
Ομόφωνη ήταν η απόφαση των μελών της ISDA (Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων) στα ερωτήματα που κατατέθηκαν για την ενεργοποίηση ή όχι των CDS (Ασφαλίστρων Κινδύνου) από την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του PSI (ανταλλαγή των ομολόγων). Η ISDA αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα πιστωτικού γεγονότος από την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Και εγώ που είχα μείνει με την προ μηνών διαβεβαίωση των διεθνών κερδοσκόπων πως η εθελοντική ή όχι ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων θα συνιστά πιστωτικό γεγονός; Πάλι ψέματα μου είπαν;
ISDA, CDS, PSI, CACS, SWAPS, IFSF, IIF, IMF
Μπορεί να έχουμε δεχθεί το δούλεμα της ζωής μας ως λαός, μπορεί να μας έχουν για τους κοπρίτες της υφηλίου, μπορεί να μας λοιδορούν, να μας ξεσκίζουν, να θέλουν τα νησιά μας, την Ακρόπολη …το κέρατο της μάνας τους, αλλά ένα είναι το βέβαιο. μαθαίνουμε ξένες γλώσσες !  


Στη θέση Νο1:
Ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα.
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και τις περικοπές από 12% έως 20% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 14 Φεβρουαρίου.

Καλά, να “καταλάβω” τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του δημόσιου τομέα. Έτσι σας είπαν οι τροϊκανοί, τόσο σας κόβει κι εσάς, θεωρήσατε από κοινού πως το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων και στα πλαίσια της περικοπής των εξόδων του κράτους γαμ… μειώσατε από 20%-40% τους μισθούς του δημοσίου.
Στον ιδιωτικό τομέα γιατί προχωρήσατε σε (νομοθετημένη!!!) περικοπή μισθών; Τα χρήματα που θα «κερδηθούν» ποιος τα καρπούται;
Υπάρχει περίπτωση να μαζευτούν και να αποσταλούν για τη μείωση του χρέους; ΟΧΙ!
Υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας; Αποκλείεται!
Υπάρχει περίπτωση να ωφεληθεί το δημόσιο, αφού μειώνοντας το κόστος μισθοδοσίας ο επιχειρηματίας θα προχωρήσει σε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του ή ΦΠΑ; Ξεχάστε το!
Υπάρχει περίπτωση να επενδυθούν στην ανάπτυξη; Κάντε όνειρα!
Με λίγα λόγια, μια ακόμη τρύπα στο νερό, εν αναμονή της επόμενης.
 

2 σχόλια:

  1. Αυτή η εβδομάδα ήταν αρκετά προβλέψιμη, απογοητευτικά προβλέψιμη, χωρίς εκπλήξεις.

    Ως προς το Νο8 έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με το Δημοψήφισμα.
    Τέτοιος εθνικός παραλογισμός δεν έχει ξαναγίνει όπως με το συγκεκριμένο θέμα.
    Τα χουντοκάναλα μας επέβαλαν τη γνωμη τους για το... "καταστροφικό" (!!!) δημοψήφισμα και κατόρθωσαν να εμφανίσουν σαν ήρωα της άμεσης δημοκρατίας τον... Γιωργάκη που μόλις πριν μερικούς μήνες έβαζε τη χώρα στην υποτέλεια χωρίς να ρωτήσει κανέναν και χωρίς να επράσει καν η δανειακή σύμβαση απ τη Βουλή...
    Τέτοιος παραλογισμός από το σύνολο του πολιτικού συστήματος αλλά και του λαού δεν ξαναματάγινε!


    Ως προς το Νο7 προτείνω την πρόσληψη του "γάτου" που κατάφερε τέτοιο κατόρθωμα ως Υπουργού Οικονομίας.
    Αυτός μπορεί να πάρει τα λεφτά απ την Τρόικα και στο τέλος να τους κάνει να υπογράψουν πως μας τα χρωστάνε και με τόκο!


    Ως προς το Νο5 απλά απαξιώ να ασχοληθώ με το ποιος έβγαλε το εκατομμυριο έξω.
    Με απασχολεί μόνο το ότι αυτοί έχουν εκατομμύρια και διαφεντεύουν τις ζωές αυτών που έχουν στην τσέπη ένα 20άευρω...


    Για το Νο3 τοποθετήθηκα αναλυτικά προ ημερών και επιμένω πως ηταν δουλειά της Αμερικανικης Πρεσβείας.
    Κλασική της τακτική...


    Για το Νο2 εγώ θυμάμαι και αποδέχομαι την άποψη του ΓΑΠ και του Αντωνάκη "του Αντιμνημονιακού" επί Μνημονίου Νο1 πως κούρεμα σημαίνει χρεωκοπία.
    Κι ό,τι λέει ο ΓΑΠ κι ο τρελ-Αντώνης... κορώνα στο κεφάλι μου!


    Κι όσο για το Νο1 είναι προφανής ο στόχος της "ανταγωνιστικότητας, της "ευελφάλειας" και λοιπών νεοφιλελεύθερων στόχων της ευρωπαικής και ελληνικης πολιτικης ελίτ.
    Δεν τους ενδιαφέρει το χρέος.
    Το χρέος είναι ο Δούρειος Ίππος των μεγαλοκαρχαριών για να επιβάλλουν τον εργασιακό, κοινωνικό και πολιτιιό μεσαίωνα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι Μαζεστίξ, εβδομάδα φρικτά προβλέψιμη.
    Δίνει την εντύπωση ενός παζλ που συμπληρώνεται κομμάτι-κομμάτι. Γι' αυτό μπορώ να προβλέψω και την ειδησεογραφία της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε.
    Ήδη μάθαμε την πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών, ο Πάγκακος άρχισε να γλείφει προς τα δεξιά, ακούσαμε από τον Αβραμό πως η συγκυβέρνηση αποκλείστηκε, στο ΠαΣοΚ θα σκάσει και άλλη υποψηφιότητα, ενώ οι τράπεζες κατάσχουν τους καταθετικούς λογαριασμούς. Ήδη ξεκίνησαν από τους κουμπαράδες-γουρουνάκια.
    Όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ κάποιοι φώναζαν πως θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης.
    Αυτό που δεν ήξεραν είναι ότι θα μας έχουν με μισθούς Ινδοκίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή