Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νόμιμη μίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής!



Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Αυτό όμως είναι μόνο ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταμείο των προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής.


ΕΤΕ: 26.000 ευρώ τον μήνα

Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγμα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.μ., όπου με το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.

Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάμεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αμφιθέατρο της Ολομέλειας. Έξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει μίσθωμα για να χρησιμοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως με εχεμύθεια.

Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο! Το συμπέρασμα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εμπορική οδός Ερμού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει μίσθωμα 26.000 ευρώ μηνιαίως. Θα περίμενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιμοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες, ότι τα χρήματα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του μικρού υποκαταστήματος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!

Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήματα που καταβάλλει μια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρμοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσμια πρωτοτυπία.


«Όλα τα μισθώματα»

Συνδικαλιστής των εργαζομένων της Βουλής με τον οποίο συνομίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα μισθώματα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής».

Λιγότερα χρήματα - και συγκεκριμένα περί τις 24.000 ευρώ ετησίως - πληρώνει ο μισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-μπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθημερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις μέρες ψηφοφορίας- ενδεχομένως να ξεπερνά και το μηνιαίο μίσθωμα. Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαμβάνουν κάθε φορά να βρουν μισθωτή για τη συγκεκριμένη «επιχείρηση».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθημερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτομα (υπάλληλοι, βουλευτές, δημοσιογράφοι), μπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισμούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ημιώροφο μεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύμα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτομο.


ΕΛ.ΤΑ. και Ολυμπιακή

Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρίσκεται δεξιά του μεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό μέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.

Το γραφείο της Ολυμπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όμως μετακόμισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το μίσθωμα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιμότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.


Και δεύτερο εφάπαξ

Το «κομπόδεμα» απ’ όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιμοποιείται για να λαμβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, λαμβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθημα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο με τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήματα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήματος που λαμβάνουν από το Ταμείο τους οι υπάλληλοι μόνο μικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο μισθούς, δηλαδή με 28 έτη λαμβάνουν 56 μισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ.

Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το μέρισμα που τους διανέμεται από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 μισθούς που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαμαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή μέρος των χρημάτων που συγκεντρώνουν στο Ταμείο τους έγιναν με απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI.

Πηγή: protothema.gr



Οι μεγαλύτερες παρανομίες λένε πως γίνονται βάσει νόμου. Το παραπάνω μαντάτο επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό.

Δεν έφθαναν οι 16 παχυλοί μισθοί  (οι δύο τελευταίοι εντελώς αφορολόγητοι) των “εργαζομένων” (βλ. παρατρεχάμενοι-τσανακογλύφτες-κομματόσκυλα-συγγενολόι) της Βουλής, τα αφεντικά τους είχαν φροντίσει να τους δίνουν και μίζες με τη μορφή …κρατικών επιχορηγήσεων! Όλα αυτά, όχι μόνο είχαν περιληφθεί σε νόμο και δίνονται επί σειρά ετών, αλλά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Φαίνεται πως η τρόικα δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς. Ή τα γνωρίζει, αλλά σε συνεργασία με τους αλήτες της πολιτικής, ψάχνουν και βρίσκουν άλλα μέτρα περιστολής των δαπανών, τα λεγόμενα “οικονομικά ισοδύναμα”. Έτσι βάφτισαν το κάθε χαράτσι που επιβάλλουν, ούτως ώστε να μη θιχτεί κάποια από τις π**στιές τους, σαν την παραπάνω.

Υποκαταστήματα διαφόρων τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ, καθώς και κυλικεία βρίσκονται σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Νοσοκομεία. Λέτε οι εκεί εργαζόμενοι να τσεπώνουν τα ενοίκια;

Οι συνδικαλιστές (δηλ. οι αρχι-αρχι-κοπρίτες) του ΤΑΥΒ (Ταμείο Απατεώνων Υπαλλήλων Βουλής) διαμαρτυρήθηκαν επειδή τα ομόλογα του «ταμείου» τους μπήκαν στο PSI και κουρεύτηκαν. Αν έχετε την ψυχή βγείτε δημόσια να πείτε στον ελληνικό λαό πως «χάνετε» μέρος των χρημάτων που κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικής παίρνετε. Υποψιάζεστε πόσες κλωτσιές θα μαζέψετε;

Συνολικά λοιπόν καταλήγουν στο Ταμείο των κοπριτών της Βουλής (τουλάχιστον) 432 χιλιάρικα το χρόνο. Για πόσα χρόνια συμβαίνει αυτό; Άγνωστο.
Για να μπει μαχαίρι και να περικοπούν, ούτε λόγος.
Βλέπετε και οι δεξιούληδες και οι αριστερούληδες τους έχουν ανάγκη. Θες, σου λέει, να μου ρίξουν τίποτα στο καφέ και να πάω άκλαυτος;
Ας τους λοιπόν να τα παίρνουν.
Στο κάτω-κάτω ο μαλάκας ελληνικός λαός έχει αντέξει τόσα και τόσα.
Θα το αντέξει κι αυτό. Άλλωστε …μαζί τα φάγαμε.

Υ.Γ: Έχετε προσέξει την τεράστια αστυνομική δύναμη έξω από τη Βουλή; Παρόμοια συναντάει κανείς μόνο έξω από σωφρονιστικά καταστήματα. Είναι επειδή και στις δύο περιπτώσεις φυλάνε εγκληματίες…

6 σχόλια:

  1. Δεν τους αντέχω πια... ειλικρινά δεν τους αντέχω!!
    Αυτό δεν το ήξερα και δεν νομίζω να το ξέρει και πολύς κόσμος.
    Αίσχος!
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία είναι πάρα πολλά αυτά που δεν ξέρουμε.
      Ας είναι καλά το ίντερνετ, κάποιοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι και χιλιάδες bloggers που μας ξεστραβώνουν.

      Διαγραφή
  2. Όλο αστεία είσαι τώρα τελευταία Πετράκι. Μου πήρες το μυαλό με τόσο μηδενικά.
    Σου έχω και γω ένα ωραίο.
    http://nikosvafiadis.files.wordpress.com/2010/09/t382-reportaz_sti_vouli.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν είναι αστείο, ούτε καν κακόγουστο.
      Την είδηση που με παρέπεμψες την είχα λάβει με mail από φίλο. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι το γεγονός πως οι ειδήσεις για τις λοβιτούρες εντός Βουλής βγαίνουν σταδιακά. Στο ρεπορτάζ του ο Νικόλας Βαφειάδης αναφέρει πως τα έσοδα από τα ενοίκια τα καρπώνονται οι “εργαζόμενοι”, αλλά χωρίς άλλες πληροφορίες. Ίσως να φοβήθηκε πως η δημοσιοποίηση των αριθμών θα τον έκανε ανεπιθύμητο και σταμάτησε. Ίσως να μη του απάντησε κανείς.
      Απορώ, τόσοι δημοσιογράφοι πηγαινοέρχονται εκεί μέσα, κανένας δεν ρώτησε; Το ποσό είναι μεγάλο και στη σημερινή τραγική κατάσταση για την Ελλάδα της ανεργίας και της φτώχειας είναι τεράστιο.
      Δεν γίνεται γαμώ το κέρατο μου δεκάδες χιλιάδες να μην έχουνε να φάνε και κάτι κωλόπαιδα να συνεχίζουν το πάρτυ !

      Διαγραφή
  3. Αυτη η απίστευτη καραμπινάτη λαμογιά των υπερπρονομιούχων τσάτσων της Βουλής, συνεχίζεται ακόμα ; Η το σταμάτησε κάποιος ; [θα ήθελα].
    Ειλικιρινά μού' ρχεται να βρίσω, άσκημα.
    Και γιατι αυτά αποκαλύπτονται τώρα και δεν ειχαν κοπεί μαχαίρι πριν την κρίση ;
    Θα ψηφίσω [μα τη μπαναϊα λέω] όποιονε δεσμευτεί οτι οι υπάλληλοι Βουλής θα παίρνουν στο εξής 800 € μικτά και χωρίς μπόνους και τέτοια και θα καταργηθούν τα εφάπαξ τους και όλα τα άλλα προνόμια.
    Αυτο το θέμα και άλλα παρόμοια, αρκουν απο μόνα τους για "επανάσταση" αλλα ο ήρωας ο έλληνας θέλει αίμα, σκοτωμό, αυτοκτονία, βία κάτι άλλο να τον παρακινήσει. Ειλικρινά είναι απο τους λόγους που λυπάμαι που είμαι έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτή η τσογλαναρία δεν ήταν τα σόγια τους και οι ρουφιάνοι τους, δεν υπήρχε περίπτωση να τα 'παιρναν. Οι μειώσεις στους μισθούς τους είναι της πλάκας, άσε που ο Πετσάλνικος τους έταξε πως στο τέλος της 4ετίας θα παίρνουν ...πριμ στόχων!!! Αν δηλαδή προσέξεις να μη σου πέσει το νερό που βάζεις στο έδρανο και αδειάζεις καλά το τασάκι δικαιούσαι πριμ!
      Θα περιμένω να δω τώρα που θα έρθει η γαλλική εταιρεία αξιολόγησης των Δ.Υ. αν θα κάνει απολύσεις εκεί μέσα. Αστεία πράγματα...

      Διαγραφή