Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Αντιμνημονιακός Επαναδιαπραγματευτής



Μέχρι χθες είχαμε συνηθίσει τα διαγγέλματα να τα απευθύνουν προς τους πολίτες ο Πρωθυπουργός ή έστω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν που είχαμε δει και ακούσει τα διαγγέλματα Καραμανλή του κουρασμένου και Γιώργου Παπανδρέου του παραιτημένου.

Ο Σαμαράς κομίζει πια κάτι νέο στο διάγγελμα «κάντε με πρωθυπουργό γιατί θα σκάσω. Άντε γιατί αρκετά σας περίμενα».

Ο …εν αναμονή πρωθυπουργός πρωτοτυπεί. Απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να τον ενημερώσει τι σημαίνει αντιμνημονιακός επαναδιαπραγματευτής.

Ειδήσεις από τηλεοράσεως δεν παρακολουθώ. Χθες είπα «μιας και πρωτοτυπεί ο Σαμαράς, ας πρωτοτυπήσω κι εγώ». Και τον είδα.

Σταχυολογώντας τα κυριότερα σημεία του διαγγέλματος Σαμαρά (και διακινδυνεύοντας να θεωρηθώ παπαγαλάκι του, αναπαράγοντας τοιαύτες σαχλαμάρες), έχουμε και λέμε:


«Αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο».
Η (για ξεκάρφωμα) αντιμνημονιακή σου ρητορεία, δεν μας δίνει απαντήσεις στα εξής απλά ερωτήματα. ο Παπανδρέου δεν ήταν τότε με την πλάτη στο τοίχο; Τότε που εσύ παρίστανες τον επαναστάτη διαπραγματευτή; Τότε που όπως οι περισσότεροι παραδέχονται έπρεπε να γίνουν βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, άρση μονιμότητας στο δημόσιο, ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, λίστα βαρέων και ανθυγιεινών κλπ) και εσύ μίλαγες για λάθος συνταγές; Τώρα τι άλλαξε και προσυπογράφεις το μνημόνιο Νο2, που είναι και απείρως χειρότερο του πρώτου; Να σου το πω εγώ; Αυτό που άλλαξε είναι ότι βρέθηκε στο τοίχο και η δική σου πλάτη.


«Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει» από μέρες, όπως διαδίδουν κάποιοι. Μόλις χθες το απόγευμα, μας στάλθηκε κείμενο συμφωνίας που περιείχε ακόμα την κατάργηση των δύο μισθών! Τελικά το ματαιώσαμε».
Διάβασε το παράδειγμα της χθεσινής μου ανάρτησης και πες μου: πως αποτρέψατε των κατάργηση 2 μισθών, όταν είναι πασιφανές πως «επιτύχατε» την κατάργηση 3,5 μισθών;
Α, το κατάλαβα. Έσωσες τους δύο τελευταίους και χάθηκαν οι 3,5 πρώτοι. Έτσι, ναι!


«Ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Επέμεινα να εξαιρεθούν από κάθε νέα μείωση οι χαμηλότερες επικουρικές και οι κύριες συντάξεις. Και έτσι έγινε. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να διαλέξουμε αν τάχα θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η Τρόικα επέμενε να γίνουν περικοπές και σε κύρια και σε επικουρικά ταμεία».
Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα και στερούμαι και πτυχίου. Το «ματαιώσαμε» είναι πληθυντικός ευγενείας; Γιατί αμέσως μετά μας λες ότι …«επέμεινες». Εκτός αυτού τι ακριβώς ματαιώσατε, αφού όπως λες η Τρόικα δεν έθεσε θέμα να διαλέξετε. Ξαναμπερδεύτηκα!


«Απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση των πάντων».
Δηλαδή δεσμεύεσαι πως αν κάνει το λάθος ο ελληνικός λαός και σε εκλέξει για πρωθυπουργό του, εσύ δεν πρόκειται να ανεβάσεις εκ νέου τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων; Αυτό θα το θυμόμαστε. Κοίτα μόνο μη μας πεις ότι τις ανεβάζεις λόγω των λαθών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. (εγώ είμαι βέβαιος γι’ αυτό)


«Δώσαμε ακόμα τη μάχη, ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους μισθούς. Κι αυτό έγινε. Με δύο λόγια, παλέψαμε για να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση, πρόσθετη ανεργία, πρόσθετα λουκέτα».
Είσαι σίγουρος πως δεν επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους μισθούς; Ή το πέταξες για να ξεχαστεί. Και στο λέω αυτό, επειδή οι επιτετραμμένοι δημοσιογράφοι στις Βρυξέλλες, άλλα μεταδίδουν. Δεν ξανακοιτάς τα χαρτιά σου κε Σαμαρά;


«Σήμερα διαχειριζόμαστε τη ζημιά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια. Διότι το χρέος μας τώρα έγινε μη βιώσιμο. Το 2009 ήταν μεγάλο, αλλά ήταν βιώσιμο ακόμα. Τώρα, όλοι επιδιώκουν, να φτάσει το χρέος, μετά από οκτώ χρόνια; εκεί που ήταν το 2009, όταν ξεκίνησε αυτό το μαρτύριο. Αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος της ζημιάς που έγινε τη μοιραία αυτή διετία».
Ναι, σωστά. Η ζημιά έγινε την τελευταία διετία. Αποτιμώντας το 2,9% χρέος του δίδυμου Καραμανλή-Παπαθανασίου παραμονή των εκλογών (με τάση μείωσης όπως μας έλεγες ο ίδιος λίγους μήνες πριν), το πραγματικό γύρω στο 15% είναι πράγματι ζημιά. Με λίγα λόγια ο ΓΑΠ όφειλε να το ρίξει κι αυτός κάτω από το χαλί και να στο παραδώσει κάπου γύρω στο 20%-25%. Καλά το πας.
Α, να σου θυμίσω μιας και δείχνεις να το ξέχασες. Στο Ζάππειο ΙΙ μας είπες ότι θα μηδενίσεις το έλλειμμα σε 18 μήνες. Και αυτό μας το ‘πες τον περσινό Μάιο. Κι αυτός μέσα στη τελευταία διετία δεν είναι;


«Με τη τωρινή συμφωνία, άνοιξε ο δρόμος για να «κουρευτεί» σημαντικά το ελληνικό χρέος. Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος. Που μας επιτρέπει να ελπίζουμε ξανά».
Μήπως να σου θυμίσω και τη δική σου παπαρολογία όταν έλεγες και εσύ και οι ΜηταρακηδοΣταϊκούρες πως ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους θα αποβεί καταστροφικό για το οικονομικότραπεζικό μας σύστημα; Σήμερα με ένα τέτοιο κούρεμα …ξαναελπίζεις! Ίσως άλλαξε ο κουρέας.


«Μπορεί να αποφύγαμε τα χειρότερα – και πιο υφεσιακά – από όσα μας ζήτησαν. Κάποια, όμως, δεν αποφεύχθηκαν».
Περίεργο! Με σένα στη διαπραγμάτευση και υπάρχουν και αυτά που δεν … αποφεύχθηκαν; Άστο, μην ανησυχείς. Όσα αποφεύχθηκαν τα χρεώνουμε σε σένα. Τα αναπόφευκτα στους άλλους δύο.


Είπε κι άλλα παρακάτω. Απευθύνθηκε στον Ευρωπαίο πολίτη σε πρώτο πρόσωπο και του έκανε κήρυγμα, λες και μίλαγε σε νεοδημοκράτη. Του είπε πως θα παλέψει για τη σωτηρία της Ελλάδας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη (!!!). Θα παλέψει επίσης κατά της γενικευμένη ύφεσης της Ε.Ε. που είναι επικίνδυνη και για τις κοινωνίες της, αλλά και για την ενότητά της.

Μετά από όλα αυτά ο κάθε Ευρωπαίος (και όχι μόνο) πολίτης έπεσε να κοιμηθεί, ήσυχος πια πως κάπου, σε μια γωνιά της γης, υπάρχει ο Αντώνιος Σαμαράς που αγωνίζεται γι’ αυτόν.

Καληνύχτα πλανήτη.


7 σχόλια:

  1. Ο *%^*^$%^&* Σαμαράς είπε να αδράξει την ευκαιρία να ξανα-ζητήσει Εκλογές με την δικαιολογία ενός "διαγγέλματος" [ο θεός να το κάνει].
    Δεν τον άκουσα γιατι ήξερα τι θα έλεγε και δεν ειχα όρεξη να χαλαστώ, αντίθετα, ετοιμάστηκα και πήγα γήπεδο να δω ματς Ευρωλίγκας. Και καλά έκανα.

    Ακουσα τον Καρατζαπίπα σήμερα, καλύτερος ηταν σε σχέση με τον Τόνι. Αλλος κωλοτούμπας αυτός, αλλα τελος πάντων.

    Ο εθνικός μας παλαιστής Τόνι Σαμ, πάλεψε κι έδωσε μάχες για να μας σώσει. Θένκς φορ νάθινγκ Τόνι, ασε, μη κουράζεσαι.
    Αυτο που με στενοχωρεί περισσότερο ειναι οτι η δεξιά ειναι ανύπαρκτη και θεωρεί οτι την εκπροσωπεί ο ανύπαρκτος Τόνι Σαμ, το Πασοκ εχει σκορπίσει, η λεγόμενη Αριστερά ειναι απο καιρό χίλια κομμάτια και λέει μόνο ΟΧΙ, και το πολιτικό σύστημα ξεβρακώθηκε αλλα ζεί και βασιλεύει.
    Κι έρχεται ο τρισμέγιστος παπάρας να κάνει λεει "διάγγελμα" ! Τι λε ρε φίλε ; Ετσι ειναι τα διαγγέλματα, ετσι σου είπαν ο Φαήλος κι ο άλλος ο φρυγανιάς πως τονε λένε δε ξέρω, δε με νοιάζει ;

    Να πω ενα τελευταίο γιατι μη σε πρήζω, πολλοί έζμπρωξαν το Σαμαρά έμμεσα, για να πληγεί το κύρος του Γαπ. Αν λοιπόν καταφέρουν να μας τον κάνουν και πρωθυπουργό, να ξέρουν οτι θα κριθούν, όσες κωλοτούμπες και να κάνουν.

    Διαβάζω δω κι εκεί για "εθνικά εγερτήρια" και άλλες παπαριές αντι να πάει καθένας στο βουλευτή της περιοχής του να τονε πιάσει να του μιλήσει αφου τονε γιαουρτώσει με πρόβειο άπαχο.
    Θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά να σε διαβεβαιώσω ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα «πρηξίματος». Πραγματικά χαίρομαι να ανταλλάσσω απόψεις με σένα και κάποιος άλλους καλούς διαδικτυακούς φίλους. Το εννοώ!

      Ο Καρατζασουρταφέρτας βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται, αντίθετα με όλων των αριστερών και «αριστερών» κομμάτων που εκτοξεύονται, βλέπει τα χρυσαύγουλα να μπαίνουν στη βουλή τρώγοντας απ’ τις δικές του σάρκες και αποφασίζει να παραστήσει τον πατριώτη.

      Ο πατριωτισμός αποτελούσε πάντοτε το τελευταίο καταφύγιο των καιροσκόπων, και αυτό το γνωρίζει καλά.

      Η πλάκα είναι πως δεν περίμενε ανταρσία εντός του κόμματος, μιας και του’χε καρφωθεί η εντύπωση πως είναι ο απόλυτος ηγεμών. Αν του φύγουν ή διαγράψει τα …«μεγαλοστελέχια» μπουμπούκο και τσεκουράτο θα τρέξει να βρει κανα παλαίμαχο στυλ Ανατολάκη (τον Βαμβακούλα ας πούμε) για να εμπλουτίσει τους συνδυασμούς. Μπορεί και τον Κάτμαν!

      Με τον Χουάν Αντόνιο Θάμαραν έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι. Έκανα μια εξαίρεση, όχι επειδή περίμενα να ακούσω κάτι καλύτερο από δαύτον για να το σχολιάσω, αλλά επειδή όπως λένε οι φίλοι μας οι Λατίνοι «τα γραπτά μένουν». Μετά από κανα δυο χρόνια (ίσως και πολύ λιγότερο) που θα έχει κάνει εκατοντάδες μαλ..κίες να’χουμε να διαβάζουμε και να θυμόμαστε τι είχε πει. Οι παπαρολογίες σβήνονται από τα αβανταδόρικα sites και αν έχεις ακούσει χιλιάδες μαλ..κίες που να θυμάσαι τις πρώτες!

      Τέλος να σου πω πως είμαι κάθετα αντίθετος με αυγοπόλεμο και γιαουρτοπόλεμο κατά βουλευτών. Θα σε παρακαλέσω λοιπόν να μην το ξανακάνεις ποτέ αυτό, να ξεσηκώνεις δηλαδή τα πλήθη να προβούν σε παρόμοιες πράξεις. Αντιθέτως σε καλώ να συμμορφωθείς, να αλλάξεις άποψη και να συνταχτείς με τη δική μου, που την προτείνω εδώ και χρόνια: σκ..τοπόλεμος.

      Τα αυγά και τα γιαούρτια κοστίζουν ακριβά και δεν είναι να τα χαραμίζουμε για τα μούτρα τους. Αντιθέτως τα σκ..τά δεν κοστίζουν τίποτα (σε όσους είναι ακόμη σε θέση να τα παράγουν).

      Διαγραφή
  2. Ωιμε, ξύπνησα σαββατιάτικο με πονοκέφαλο κι ανάβω τιβι, ασυνήθιστο για μενα, αλλα την άναψα, και τι βλέπω ;
    Σαμαρά να ομιλεί στην ΚΟ της ΝΔ_
    ...
    οκ ας ανοίξω Ιντερνετ και τι βλέπω ;
    Πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη !

    Μετά μαθαίνω οτι η Λιάνα θα βγει στο CNN (υποθέτω με το ίδιο κόρδωμα που βγήκε στο BBC)...


    Λυπηθείτε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ τι νόμιζες; Ότι επειδή εσύ έχεις πονοκέφαλο κάποιοι άλλοι δεν αγωνίζονται για σένα.

      Να'σαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα του "αγώνα" τους θα σου φέρουν μεγαλύτερο πονοκέφαλο!

      Διαγραφή
  3. Μαντάς-Μαντάς!
    (που φώναζαν και στην ταινία με τον Μπάρκουλη υποψήφιο βουλευτή)

    Ο Σαμαράς είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ξεφτιλίστηκε πριν ακόμη εκλεγεί!
    Μεγάλο χουνέρι του στήσανε Καρατζαφύρρερ κι ΓΑΠ...
    Μες στα χάλια μας είναι μια νότα γέλιου ο Αντώνης της καρδιάς μας...
    Ξαναυμόμαστε μεγάλες εποχές με Κωστάκη Καραμανλή και το θίασό του!
    Άντε γιατί με το ΠΑΣΟΚ μόνο νεύρα είχαμε.
    Με ΝΔ γελάμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες και σήμερα είδα ειδήσεις μετά από πολύ καιρό.
      Ο λόγος ήταν για "να κόψω κίνηση" από αντιδράσεις βουλευτών, για το τι πρόκειται να κάνουν αύριο.

      Το αποκορύφωμα ήταν στον ΑΝΤ1.

      Να δείχνει τον Χουάν Αντόνιο να μιλάει στη Κ.Ο. και ένα-ένα "επιχείρημα" να του το κονιορτοποιεί ο δημοσιογράφος. Ο οποίος δημοσιογράφος φαίνεται πως διάβασε το μνημόνιο, σε αντίθεση με τον Αντωνάκη. Να ισχυρίζεται ο Αντόνιο "διάσωση" επικουρικών, μείωση 22% μόνο στους νεοεισερχόμενους, πάγωμα στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και άλλα, και να αποδεικνύονται όλα τεράστιες αρλούμπες.

      Γι' αυτό, όπως είπα και στο φίλο tzonako πιο πάνω, αφιέρωσα ανάρτηση στη παπαρολογία Σαμαρά. Θα μας χρειαστεί στη συνέχεια όταν οι κλακαδόροι του δεν θα τα θυμούνται.

      Διαγραφή
  4. Η εμπάθεια και ο φανατισμός σας, σας ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ μετά από λίγο καιρό, όταν τα γεγονότα σας διαψεύδουν.
    Ποντάρετε στην κοντή μνήμη, αλλά υπάρχουν περισσότεροι απο όσους νομίζεις, που έχουν ισχυρή μνήμη.
    Η αλλαζονεία των ψευτοδημοκρατών-ψευδοπροοδευτικών σας οδηγεί από γκάφα σε γκάφα.
    Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ είναι απόδειξη έλειψης επιχειρημάτων.
    Διαβάστε καλύτερα τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή