Σελίδες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο6Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Λ. Κατσέλη: “Καταθέτω στην επιτροπή τα έγγραφα τα οποία καταρρίπτουν ισχυρισμούς…”
Βόμβα μεγατόνων της Λούκα Κατσέλη που κατέθεσε έγγραφα φωτιά, δείχνοντας τον δρόμο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων ποιά είναι η αλήθεια!
ότι θα φύγουμε από το ευρώ (έγγραφο της Ε.Κ.Τ το οποίο διαψεύδει το επιχείρημα ότι η Ελλάδα αν χρεοκοπήσει θα φύγει από το ευρώ).
ότι δεν θα έχει η χώρα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις (έγγραφο πως η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις).
Κατόπιν αυτών και για ακόμα μια φορά η κυρία Κατσέλη δήλωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει με την ψήφο της το νέο μνημόνιο το οποίο έρχεται προς ψήφιση με τους εκβιασμούς της δήθεν εξόδου από το ευρώ και την αδυναμία μη πληρωμής συντάξεων και μισθών!!!!

Και τι θες να μας πεις βρε Λούκα; Ότι οι πολιτικοί “αρχηγοί” και ο διορισμένος ψεύδονται;  


Στη θέση Νο9:
Γλέζος και Θεοδωράκης μέσα στη Βουλή.
Από τα έδρανα των υψηλών προσκεκλημένων εντός της ολομελείας παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Βουλής το βράδυ της Κυριακής οι Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης, που ξεπέρασαν με την βοήθεια των γιατρών τα αναπνευστικά προβλήματα, που αντιμετώπισαν από τα δακρυγόνα.
Ήθελα να τους βλέπω στα μάτια…” είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης.

Και τις μάσκες γιατί τις βγάλατε; Η δυσωδία εντός του κοινοβουλίου είναι απείρως πιο δυσβάστακτη από αυτήν έξω. Θέλετε να σας χάσουμε;;;


Στη θέση Νο8:
Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.
Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας υπέβαλε ο Κρίστιαν Βουλφ με δήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Προεδρικό Ανάκτορο "Bellevue". Έπειτα από δύο μήνες αλλεπάλληλων αποκαλύψεων, η εισαγγελία του Αννόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος.

Χα, χα, οι Γερμανοί είναι απίστευτοι. Παραιτήθηκε ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας για κατάχρηση εξουσίας; Βρε Γερμαναράδες δεν διαθέτετε καθόλου χιούμορ. Αυτά εδώ τα έχουμε για ψωμοτύρι !


Στη θέση Νο7:
Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας (αν τα πάρουμε);
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα “The Telegraph”, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν, αναφέρει: “Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά. 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, ενώ 18 λεπτά από το ευρώ καταλήγουν στα ταμεία της ΕΚΤ”.
Αυτά σημειώνει ο κ. Χάναν για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους”.

Δηλαδή από το κάθε ευρώ του μνημονίου, τα 81 λεπτά θα πάνε στις τράπεζες ελληνικές και ξένες και τα υπόλοιπα 19 θα μείνουν στην Ελλάδα. Αν μείνουν και δεν τα επιστρέψουμε κι αυτά μετά από “νέο πακέτο διάσωσης”.
Τ’ ακούς Βαγγέλα, Γιωργάκη, Σφουγγαράκη και διορισμένε; Όχι για να μη σας έχουμε και υποχρέωση που μας …σώσατε.


Στη θέση Νο6:
Διαδηλώσεις πλέον μόνο από το …πεζοδρόμιο!
Όποιος από δω και στο εξής θελήσει να διαδηλώσει στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να ζητήσει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης. Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει, οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Διαφορετικά, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.

Πράγματι, μετά από εκατοντάδες καμένα κτίρια, χιλιάδες κατεστραμμένες επιχειρήσεις, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βγήκαν στην ανεργία, εκατοντάδες εκατομμύρια αποζημιώσεων, πάρθηκαν επιτέλους σοβαρές αποφάσεις!
Στο εξής το κωλόπαιδο που θέλει να σπάσει και να λεηλατήσει θα υποβάλλει αίτηση στην αστυνομία και αν εγκριθούν τα επεισόδια που σχεδιάζει, τότε η διαδήλωση θα πραγματοποιείται.
Η περίπτωση να συλλαμβάνετε όποιον φοράει κουκούλα, κράνος, ή αντιασφυξιογόνο μάσκα (!), κρατάει στο χέρι πέτρες και στο σακίδιο στη πλάτη έχει τα λοιπά πολεμοφόδια, ούτε σας πέρασε από το μυαλό.
(ερώτηση: όταν λέτε «…την ευθύνη αποζημίωσης θα αναλαμβάνει η αστυνομία», πάλι εμάς δεν εννοείτε;)


Στη θέση Νο5:
Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κ. Παπούλιας.
Την απόφασή του να παραιτηθεί της αποζημίωσης (278.400 ευρώ/χρόνο) που λαμβάνει, γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εισπράττει πια την αποζημίωσή του.
“Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά, ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός”, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ε. Βενιζέλος.

Τα υπόλοιπα παλιόσκυλα προτίθεστε να προβείτε σε παρόμοια …συμβολική κίνηση; 
Τι ρωτάω τώρα…!


Στη θέση Νο4:
Ιταλοί δήμαρχοι δίνουν το μισθό τους στην Ελλάδα.
Ο Marco Galdi, δήμαρχος στην πόλη Cava de' Tirreni αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του υπέρ του ελληνικού λαού. “Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μας έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης” είπε ο κ. Galdi.

Σε παρόμοια συμβολική κίνηση προέβη και ο Giovanni Moskatielo, δήμαρχος της κωμόπολης Baronissi.
“Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα του πολιτισμού μας”, είπε ο κ. Moskatielo.

Οι μηνιαίες απολαβές του πρώτου ανέρχονται στα 1.100 ευρώ και του δεύτερου στα 780 ευρώ.

Τι συμβαίνει βρε παιδιά; Και άλλες συμβολικές κινήσεις μέσα στην ίδια εβδομάδα; Θα παρακαλέσω ιδιαιτέρως τον κ. Moskatielo, όταν αναφέρεται στους πολιτικούς της Ελλάδας να το πράττει με τον προσήκοντα σεβασμό!


Στη θέση Νο3:
“We are all Greeks”.
Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο χιλιάδες οργανώσεις μέσω facebook και tweeter, καλούν τους λαούς να διαδηλώσουν μαζικά υπέρ της Ελλάδας και κατά των μέτρων λιτότητας.

Οι συμβολικές κινήσεις άρχισαν να γίνονται “επικίνδυνα” πολλές. Φοβάμαι μήπως οι κυβερνώντες μας …χάσουν τον ύπνο τους.


Στη θέση Νο2:
Έρανος στα σχολεία της Κύπρου για τους μαθητές της Ελλάδας!
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι, την ερχόμενη βδομάδα, θα διεξαχθεί έρανος σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου για συλλογή οικονομικής βοήθειας προς τους άπορους μαθητές της Ελλάδας.

Να υποθέσω πως τα χρήματα που θα μαζευτούν θα είναι περισσότερα από τα 802.000 ευρώ που μας στοιχίζουν το χρόνο οι συμβουλάτορες του αντιπροέδρου μπουχέσα;


Στη θέση Νο1:
Κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, στην Αρχαία Ολυμπία. Δύο κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν τη φύλακα και αφαίρεσαν 65-68 εκθέματα. Στις 7:30 έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους 3 φύλακες στο Μουσείο. Όμως μόνο μία παρουσιάστηκε στην ώρα της.

Η κρίση που βιώνει η πατρίδα μας δεν είναι μόνο οικονομική!
Είναι πολυδιάστατη και γενικευμένη…

6 σχόλια:

 1. Νο10:έλα παππού να σου δείξω τα αμπέλια σου.
  Νο9:τα σκ@τ@ με τα λουκούμια.
  Νο8:στα τσακίδια.
  Νο7:και θα καταλήξουν στην πισινά της βίλας στην Εκάλη.
  Νο6:υπάρχει ελπίς.
  Νο5:ΠΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ;;;;;;;;
  Νο4:να μην καταλήξουν και αυτά στην πισίνα. Πόσα έπαιρναν;
  Νο3:εκνευρίστηκα πολύ με κάτι ελληναράδες που δεν είδαν με καλό μάτι τις ενέργειες αυτές. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ του και ότι κάνουν οι κυβερνήσεις, καλό ή καλό, σίγουρα δεν γίνεται για τον λαό.
  Νο2:ιδέα για μετακόμιση.
  Νο1:η ντροπή σε αυτή την χώρα είναι είδος προς εξαφάνιση.
  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου μη συγχύζεσαι. Μη ξεχνάς πως άνοιξε το τριώδιο και βγήκαν οι καρνάβαλοι.
   Θα δούμε πολλά ακόμη.
   Καλημέρα.

   Διαγραφή
 2. Τους αποδεδειγμένους ισχυρισμου΄ς της Κατσέλη (που φωνάζουμε δυυο χρόνια τώρα) φυσικά τους θάψανε τα χουντοκάναλα.

  Για Μίκη και Γλέζο, τι να πω; Τα είπε ολα η φωτογραφία με το μπάτσο να ψεκάζει τη μουρη του Γλέζου με χημικό...

  Κι όσο για τους Ιταλους δημάρχους, έχω να πω πως κρίμα είναι να δίνουν το μισθό τους στο ελληνικό κράτος, αφού αυτό τους δίνει στις τράπεζες εγχωριες και ξενες...
  Καλή η πρόθεσή τους, αλλά κρίμα να τα παίρνει τελικά η ΕΚΤ απο δυο τίμιους δημάρχους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και που θες βρε Μαζεστίξ να γνωρίζει ο μπάτσος τον Γλέζο; Όταν ο Γλέζος έπαιζε τη ζωή του κορώνα-γράμματα δεν είχε γεννηθεί ούτε ο πατέρας του μπάτσου. Ο μπάτσος απλά είδε μπροστά του έναν υπερήλικα και σκέφτηκε "ωραία, αυτός δεν μπορεί να τρέξει, το χημικό δεν θα πάει στράφι...".

   Την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ για τους Ιταλούς δημάρχους. Θα προτιμούσα να έδιναν τα χρήματα σε πολυτεκνικές οργανώσεις και αυτές να επέλεγαν τους πλέον άπορους για να τα δώσουν. Το δυστύχημα είναι πως οι δύο αυτοί άνθρωποι θεωρούν πως ο μισθοί τους θα πιάσουν τόπο.

   Κρίμα, αλλά η πράξη τους παραμένει σπουδαία.

   Διαγραφή
 3. Πολύ σωστές όλες οι επισημάνσεις σου για τις τελευταίες μας ειδήσεις...
  Ο Μαζέστιξ με κάλυψε πλήρως.

  Σωτηρία υπάρχει; φοβάμαι πως όχι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα και καλωσόρισες.

   Αν συνεχίσουμε να κουβαλάμε τα ίδια μυαλά και αν συνεχίσουμε να διατηρούμε το ίδιο πολιτικό προσωπικό με τις μίζες τους, τις ασυλίες τους και τις σάπιες ιδέες τους, τότε σίγουρα όχι, δεν υπάρχει σωτηρία.

   Αν αλλάξουμε κι εμείς κι αυτούς, είμαι σίγουρος πως ναι!

   Διαγραφή