Σελίδες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο7



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Σαμαράς στους 21:  “Ψηφίστε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου και γυρίστε πίσω στη Νέα Δημοκρατία”.
Αυτό είναι το μήνυμα που έχει σταλεί στους 21 βουλευτές που διέγραψε ο Α. Σαμαράς αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο Σαμαράς βλέποντας αφενός τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου και συνεκτιμώντας τα μηνύματα που λαμβάνει από την οργανωμένη βάση, αντιλαμβάνεται ότι η έως τώρα στάση του δυσχεραίνει την προσπάθεια της ΝΔ, για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερο εκλογικό ποσοστό, με ορίζοντα την αυτοδυναμία.

Δηλαδή τους διέγραψες για κανα μήνα;
Και η κομματική πειθαρχία που τους είχες διαμηνύσει, πήγε περίπατο;
Ήθελα να ’ξερα, πως θα μας το παρουσιάσεις τούτη τη φορά; Αλλά συνηθισμένος στη κωλοτούμπα, όλο και κάτι θα σκεφτείς. Ήδη έβαλες τον Φαήλο να γράφει τα λόγια.


Στη θέση Νο9:
Συλλέγουν υπογραφές για την επιστροφή Καραμανλή.
Τη συγκέντρωση υπογραφών για την επιστροφή του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε μια ομάδα πολιτών μέσω facebook, προκαλώντας αναταραχή στη Συγγρού.
“Συμμετέχουμε στην ψηφοφορία με μοναδικό σκοπό να συγκεντρώσουμε ικανό αριθμό Ελλήνων Πολιτών ώστε να αναγκαστεί ο Κώστας Καραμανλής να επιστρέψει στην Αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας για τη Σωτηρία της Ελλάδας”, επισημαίνεται στο εισαγωγικό σημείωμα της σελίδας που τιτλοφορείται “Συλλογή Υπογραφών Για Επιστροφή Του Ηγέτη”.

Μετά τις απανωτές αρλούμπες του Αντωνάκη/Σφουγγαράκη/Κομανέτση, το μπλε σκυλολόι μαζεύει υπογραφές για να αναγκάσει (!!!!!) τον ακαταλληλότερο όλων των εποχών να επιστρέψει για τη σωτηρία της Ελλάδας!!!!!
Αν δεν αλλάξεις γνώμη, τουλάχιστον μεσολάβησε να γυρίσει ο Αλογοσκούφης. Μετά από τόσα κλάματα, το ’χουμε ανάγκη λίγο γέλιο!


Στη θέση Νο8:
Στέφανος Μάνος: “Να απολυθούν 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι”.
Η εκτίμηση Ευρωπαίων παραγόντων για βιώσιμο χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΡΑΣΗ» Στ. Μάνος και πρότεινε την απόλυση συνολικά 400.000 υπαλλήλων του Δημοσίου. Ο κ. Μάνος πρότεινε να αποχωρούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε ότι “για να απαλυνθεί η μετάβαση από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για 3 χρόνια αυτός που θα φύγει να λαμβάνει το 70% των τακτικών του αποδοχών, ώσπου να βρει κάτι άλλο”.

Το ότι θα βρει κάτι άλλο είναι απόλυτα σίγουρο, μιας και οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας είναι άπειρες.
Για τον νέο-νέο-φιλελεύθερο Μάνο, η λύση στη κρίση είναι εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις.
Κλουβί γι’ αυτόν τον πίθηκο ακόμη να βρείτε;;;

Υ.Γ: Προτείνω στο Σαμαρά να τον μαζέψει κι αυτόν στο μαντρί, να του δώσει μια κουκούλα και να τον κάνει Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης. Να απολύει και να το χαίρεται ο άνθρωπος.
Επίσης τον Γεωργιάδη Υπουργό Παιδείας και τον Βορίδη Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Θα φτιάξει μια κυβέρνηση μούρλια (στη κυριολεξία).


Στη θέση Νο7:
Βενιζέλος: Nα επιστρέψουν οι καταθέσεις.
Αμέσως μετά την απόφαση του Eurogroup για το “κούρεμα” των ομολόγων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθηνε “εθνικό προσκλητήριο” προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι πρέπει να αρχίσει το κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες αναφερόμενος σε χρήματα και κεφάλαια που υπάρχουν στο εξωτερικό ή και στην Ελλάδα, και τα οποία δεν έχουν διατεθεί για να καλυφθούν ανάγκες, οικογενειακές ή επιχειρηματικές. “Αυτά τα χρήματα παραμένουν ανενεργά δεν αποφέρουν κανένα κέρδος σε αυτούς που τα έχουν, κινδυνεύουν να χαθούν μες στους δαιδάλους της παραοικονομίας και του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος, ενώ αυτά τα κεφάλαια, τα οποία είναι ούτως ή άλλως καταγεγραμμένα, γιατί ήταν στις τράπεζες και έφυγαν από αυτές, εάν γυρίσουν  και πρέπει να γυρίσουν θα βοηθήσουν και αυτούς που τα έχουν και αυτούς που περιμένουν να χρηματοδοτηθούν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα”.

Αρχικά θα σου προτείνω να ξεκινήσεις τον επαναπατρισμό των καταθέσεων από τα φιλαράκια σου στα βουλευτικά έδρανα και στα κόμματα, και μετά βλέπουμε.
Δευτερευόντως θα σου απευθύνω μια απλή ερώτηση που μπορεί να την απαντήσει και απόφοιτος Β’ Δημοτικού: Τα χρήματα στα οποία αναφέρεσαι, και που μέχρι χθες οι Έλληνες πολίτες τα είχαν σε τραπεζικές καταθέσεις, τι εμπόδιζε το τραπεζικό σύστημα να «βοηθήσει» με αυτά, αυτούς που τα είχαν ανάγκη; Γιατί απ’ όσο θυμάμαι εδώ και 2 χρόνια δεν χορηγείται κανενός είδους δάνειο!
Ο κόσμος φοβήθηκε το πλιάτσικο από μέρους σας και τα «σήκωσε». Προτιμάει – και καλά κάνει – να τα κάψει, παρά να του τα φάνε οι τραπεζίτες.
Κατάλαβέ το: Οι μικροκαταθέσεις είναι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, που ο καθένας γνωρίζει τι στερήθηκε για τις έχει. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ !!!


Στη θέση Νο6:
Βασιλόπιτα αξίας 960 ευρώ!
Το Υπουργείο Παιδείας δαπάνησε 960 ευρώ για αγορά βασιλόπιτας.

Γεια σου ρε Αννούλα του Δια Βίου Μάσας … μπαρδόν … Μάθησης. Έχουμε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, έχουμε μειώσεις διδακτικών ωρών, έχουμε συσσίτια πεινασμένων μαθητών, αλλά έχουμε και …πίτες! 
Τι σόι βασιλόπιτα ήταν αυτή που κόστισε 960 €; Πόσους υπαλλήλους έχει το Υπουργείο σου που έπρεπε να ταΐσεις; Τα σόγια τους κουβάλησαν και φάγατε όλοι μαζί; Λίγη τσίπα ρεεεε!!!
Άμα θέλετε βασιλόπιτες Αννούλα να βάλετε ρεφενέ. Και κόψτε τις σπατάλες. Ο λαός ΠΕΙΝΑΕΙ κι εσείς τον προκαλείτε συνέχεια!



Στη θέση Νο5:
Οι Έλληνες πολιτικοί χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης!
Συμπεριφορές που θα δικαιολογούσαν ψυχιατρική εξέταση ή ακόμη και θεραπεία εμφανίζουν οι Έλληνες πολιτικοί, σύμφωνα με Έλληνες ψυχιάτρους. Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας, οι πολιτικοί μας είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες, κρύβουν την πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους, την οποία “πλασάρουν” στο λαό.

Θεωρώ βέβαιο τον εγκλεισμό τους σε ψυχιατρικό κατάστημα αρκετών από αυτών. Η σχιζοφρένεια τού να ψηφίζουν μια σειρά από μέτρα με τα οποία διαφωνούν και μετά να μυξοκλαίνε, ή κάποιοι άλλοι να τα καταψηφίζουν με πόνο ψυχής ελέω κομματικής πειθαρχίας, χρήζει οπωσδήποτε ψυχιατρικής γνωμάτευσης.
Ερώτηση προς ψυχιάτρους: στις συνταγές που θα τους γράψετε μπορώ να βοηθήσω κι εγώ; Έχω κάτι στο μυαλό μου…


Στη θέση Νο4:
Το Πρωτοδικείο δικαίωσε προσωρινά εργαζόμενους σε εφεδρεία.
Την παραμονή στην εργασία τους, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει, με προσωρινή εντολή του το Πρωτοδικείο, για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία. Πρόκειται για δέκα εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, οι οποίοι τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του οργανισμού με τη “Θέμις Κατασκευαστική” και τη “Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.M”. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το μέτρο της εφεδρείας αντίκειται στο δίκαιο της Ε.Ε. Ο Πρόεδρος επικαλείται την Οδηγία 77/187, που απαγορεύει τις απολύσεις εργαζομένων στις περιπτώσεις μεταβίβασης - συγχώνευσης της επιχείρησης, την Οδηγία 98/59, που ρυθμίζει τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και θέτει όριο το 5% του προσωπικού και έως 30 άτομα.

Και δηλαδή, τι θέλετε να μας πείτε κύριοι δικαστές; Πως οι κυβερνώντες μας και τα αφεντικά τους, στη πρεμούρα τους να διώξουν κλοτσηδόν και με τη μορφή του κατεπείγοντος, όσο περισσότερους εργαζόμενους γίνεται, αγνόησαν το Κοινοτικό Δίκαιο; Δηλαδή, οι επόμενες 150.000 απολύσεις μέσα στην επόμενη 3ετία είναι κι αυτές στον αέρα;
Αυτή την απόφαση τη γνώριζε το Eurogroup πριν ψηφίσει το PSI, ή πάμε για νέο πακέτο …διάσωσης;;;


Στη θέση Νο3:
Βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ!
Όπως κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης, Έλληνας ή Ελληνίδα βουλευτής κατέθεσε, τον Μάιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελβετική τράπεζα.
Όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, θα ζητηθεί να παρουσιαστεί ενώπιον της Βουλής ο εν λόγω βουλευτής για να δώσει εξηγήσεις, δεδομένου ότι όπως είπε “ο κ. Νικολούδης δεν είναι δυνατό να αποκαλύψει ο ίδιος το όνομα διότι σε αυτή την περίπτωση διαπράττει ποινικό αδίκημα”.

Μια βδομάδα πέρασε και ακόμη παραμένει άγνωστος ο εκατομμυριούχος. Ο οποίος κρύβεται γνωρίζοντας πως δεν μπορείτε να τον αναγκάσετε να παρουσιαστεί. Ο δε ελληνικός λαός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι υποθέσεις:
1.  
1. Να υποθέσουμε ότι η δυνατότητα άρσης του τραπεζικού απορρήτου ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, εκτός των βολευτών, για τους οποίους συνιστά “ποινικό αδίκημα”;
2. Να υποθέσουμε ότι το 1 εκατ. δεν είναι “καθαρό” και δεν έχει δηλωθεί;
3. Να υποθέσουμε ότι ο/η εν λόγω βολευτής είχε “εσωτερική” πληροφόρηση και θέλησε να διασφαλίσει τις καταθέσεις του, πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου;
4. Να υποθέσουμε ότι αφού δεν είναι “παράνομη” αυτή του η ενέργεια, αυτό που παίζετε είναι θέατρο του χειρίστου είδους;
5. Να υποθέσουμε ότι δεν θα κληθεί να επαναπατρίσει αυτά τα χρήματα;
Προσωπικά πιστεύω ότι ισχύουν όλες οι υποθέσεις. Οι οποίες είναι μια μούτζα.


Στη θέση Νο2:
Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα.
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, που κατατέθηκε από 111 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε η Βουλή με 168 ψήφους κατόπιν ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας.
Σε σύνολο 256 ψηφισάντων βουλευτών, “υπέρ” ψήφισαν 168  από το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, τη ΔΗΜ.ΑΡ και ανεξάρτητοι. “Κατά” ψήφισαν 76 βουλευτές της ΝΔ και ανεξάρτητοι. “Παρών” ψήφισαν 12 βουλευτές από το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι, ενώ αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στη ΔΗ.ΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η παραπάνω στάση των δεξιών και (της πλάκας) αριστερών βολευτών, εμπίπτει στην υπ’ αριθμ. 5 είδηση περί ψυχιατρικής παρακολούθησης. Οι μεν δεξιοί που επί 2 χρόνια έσκουζαν για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και ζήταγαν σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σήμερα αρνούνται τη σύστασή της. Σήμερα απλά υπερψηφίζουν οποιαδήποτε μνημονιακή μαλακία τους πασάρει ο –σήμερα είμαι αύριο δεν ξέρω- αρχηγός τους και έχουν και την απαίτηση να τους αναγνωρίζουμε ότι έσωσαν τη χώρα.
Οι δε “αριστεροί” του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που επί 2 χρόνια μιλούσαν για παραποίηση των στατιστικών προκειμένου να μας δέσει χειροπόδαρα το ΔΝΤ, καταψηφίζουν καθετί αποτελεί πρωτοβουλία βολευτών του ΠΑΣΟΚ, μήπως και φανούν “ουρά” τους.
Αυτοί οι σχιζοφρενείς αποτελούν τους εθνοπατέρες μας!


Στη θέση Νο1:
Θ. Πάγκαλος: “Είμαι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας”.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 ότι δεν είναι αντίθετος με το να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία. Ερωτηθείς σχετικά με το αν συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας η ευρωπαϊκή παρουσία στην Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων, ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος υπήρξε ανέκαθεν “φεντεραλιστής Ευρωπαίος”.
Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πάγκαλος.

Και εσύ που πάντα ήσουν υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, διετέλεσες επί σειρά ετών αναπληρωτής υπουργός και υπουργός Εξωτερικών.
Δεν θα σε πω δωσίλογο, είναι λίγο.
Δεν θα σε πω προδότη, το συνήθισες.
Δεν θα σε πω μειοδότη, θα γελάσεις.
Θα σε αποκαλέσω με τον καλύτερο χαρακτηρισμό που διάβασα ποτέ για το άτομό σου και σου αξίζει: άχρηστη σκατοσακούλα!

3 σχόλια:

  1. Νο10:'Θα σας αγοράσω και μαλλί της γριάς και παγωτό χωνάκι' Α.Σαμαράς.
    Νο9:Αφορμή για μετακόμιση.
    Νο8:Εγώ λέω να μην απολυθούν και να δίνουν στο 70% του μισθού τους στην κυβέρνηση για 40 χρόνια μέχρι η κυβέρνηση να βρει κάτι άλλο.
    Νο7:Έχω 150€ στην τράπεζα, φτάνουν;
    Νο6:Γι' αυτό χρειάστηκαν τόσα κρεμοσάπουνα και χειροπετσέτες. Ούτε το Αθηνών Αρένα δεν ξοδεύει τόσα σε μια σεζόν.
    Νο5:Πολιτικοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, η νέα ταινία του Αλμοδοβάρ.
    Νο4:Να βάλουμε και κανένα πολιτικό σε εφεδρία;
    Νο3:1.000.000€;..ψιλικατζήδες.
    Νο2:Να σου πω και ένα άλλο με τον Τοτό να ξεραθείς...
    Νο1:I dont want to live on this planet anymore

    καλημέρα καλέ μου.
    Να περάσεις καλά το τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλό τριήμερο.
      Περιμένω αυτό με τον Τοτό...!

      Διαγραφή
    2. Λέει ο μικρός Τοτός στον πατέρα του:
      - Πατέρα, πως γεννήθηκα;
      Ο πατέρας του σκέφτεται ότι ο Τοτός είναι πολύ μικρός για να του μιλήσει ανοιχτά για αυτό το θέμα. Έτσι του απαντάει:
      - Παιδί, μου σε έφερε ο πελαργός.
      - Ο Κωστάκης που μένει στο διπλανό διαμέρισμα πως γεννήθηκε;
      - Και αυτόν τον έφερε ο πελαργός
      - Η Ελενίτσα που μένει στο ισόγειο πως γεννήθηκε;
      - Και αυτήν την έφερε ο πελαργός.
      - Ο Θοδωράκης που μένει στον πέμπτο όροφο πως γεννήθηκε;
      - Και αυτόν τον έφερε ο πελαργός.
      - Καλά ρε πατέρα, όλους ο πελαργός τους έφερε; Κανένας δεν γ@μάει σε αυτή τη πολυκατοικία;

      Διαγραφή