Σελίδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κάπνισμα και κοροϊδία !



Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων, όσων περιέχουν νικοτίνη, ενώ ενδέχεται το μέτρο να επεκταθεί και σε αυτά που δεν περιέχουν, έπειτα από τη σχετική γνωμοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Π. Μπεχράκης, ανέφερε ότι η απαγόρευση αποφασίστηκε λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις (!). Επίσης τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών εξετάζουν να αυξήσουν εκ νέου την τιμή του πακέτου κατά 20%, σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν, να μειωθεί δραστικά η καπνιστική συνήθεια των Ελλήνων.

Η αύξηση θα αφορά και τα στριφτά τσιγάρα, διότι μετά τις απανωτές αυξήσεις των τελευταίων ετών, τα στριφτά παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση στην κατανάλωση, μιας και είναι (μέχρι στιγμής) φθηνότερα από ένα πακέτο τσιγάρα. 

Σκέφτονται λοιπόν να αυξήσουν την τιμή του τσιγάρου σε μια προσπάθεια μείωσης του αριθμού των καπνιστών. Τώρα αυτό από πού προκύπτει; Έχει αποδειχτεί ποτέ κάτι παρόμοιο; Έχουν στα χέρια τους κάποιες στατιστικές μελέτες που να εμφανίζουν πως μειώθηκε το ποσοστό των καπνιστών επειδή αυξήθηκε η τιμή του πακέτου;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται πως μείωσε την κατανάλωση του συμβατικού και άρχισε το υπουργείο Οικονομικών να ανησυχεί. Τα υπόλοιπα κύριε καθηγητά και κύριοι υπουργοί είναι αρλούμπες!

Αν είναι έτσι, αν ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία των πολιτών (ναι, αυτών που τους έχουν οδηγήσει σε εγκεφαλικά, καρδιοπάθειες και αυτοκτονίες) τότε γιατί δεν το απαγορεύουν εντελώς; Ή γιατί δεν πηγαίνουν την τιμή στα 100 ευρώ το πακέτο; Να καθαρίσουμε μια και καλή!

Μικρές - μικρές δόσεις για να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνες.

Τρέμει το φυλλοκάρδι τους στη πιθανότητα να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά η κατανάλωση τσιγάρου στην Ελλάδα. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου τα έσοδα του κράτους από την πώληση προϊόντων καπνού έφθαναν το 1,9 δισ. ευρώ και ο στόχος του υπουργείου είναι να συγκεντρώσει 1 δισ. ακόμη μέχρι το τέλος του έτους. Αυτά τα περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως λέτε να θέλει να τα χάσει το κράτος, φροντίζοντας για την υγεία μας; Για το ελληνικό κράτος μιλάμε, μη ξεχνιόμαστε!

Τελικά, όλα στην Ελλάδα φαίνεται πως αλλάζουν ή θα αλλάξουν, εκτός από τη μαλακία των κυβερνώντων που εξακολουθούν να πιστεύουν πως απευθύνονται σε αμόρφωτους ιθαγενείς και μπορούν να τους θαμπώνουν με καθρεφτάκια και χάντρες.


Υ.Γ. Έχω καπνίσει στη ζωή μου ελάχιστα και το έχω κόψει πριν από 18 χρόνια. Είμαι κατά του ενεργητικού καπνίσματος, πολύ δε περισσότερο του παθητικού. Δεν ανέχομαι καθόλου το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εγκυμονούσες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. 

Δεν ανέχομαι όμως άλλο το κοροϊδιλίκι, από αυτούς που κάνουν τα πάντα για να μας εξοντώσουν.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για καθαρά φοροεισπρακτικό μέτρο και συνεπώς κοροϊδία…

5 σχόλια:

  1. Κι εγώ μόλις άκουσα αυτήν την περίεργη είδηση το ίδιο σκέφτηκα.
    Επειδή πράγματι έγινε πολύ δημοφιλε΄ς το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλοι το έκοψαν και άλλοι το μείωσαν το κανονικό, ανησύχησαν οι αλήτες της Κυβέρνησης για μείωση εσόδων.
    Είχαν αρχίσει μάλιστα να ανοίγουν και ακστήματα πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων!
    Και πολλοί φίλοι και γνωστοί καπνιστές το χρησιμοποιούν.
    Εγώ καπνίζω, αλλά δεν ε΄χω πάρει ακόμη τη εμγάλη απόφαση να το κόψω και δεν το χω δοκιμάσει ακόμη.
    Αλλά είναι εγκληματικό, τώρα που βρήκαν τόσοι άνθρωποι τον τρόπο να σταματήσουν το κάπνισμα και τώρα που είχαν δώσει και σ εμάς τους υπόλοιπους την ελπίδα ότι κόβεται πλέον εύκολα χα΄ρη σ αυτήν την εφεύρεση, να ερχονται τώα αυτοί οι αλήτες και να σπρώχνουν και πάλι τόσο κόμσο σε αυτήν την έως και θανατηφόρα συνηθεια.
    Νομίζω πως θα αρχίσω σιγά-σιγά να ενστερνίζομαι τις θεωρίες περί κρεμάλας στο Σύνταγμα...

    Είανι ανατριχιαστικη αυτή η απόφαση!!!

    Αν τη συνδυάσεις και με αυτά που λέγαμε για τα τροχαία ατυχήματα χθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρά φοροεισπρακτικά ειναι αυτά.
    Αν θέλαν να το κόψουμε θα το απαγόρευαν ή θα το πωλούσαν 500 ευρω την κούτα, 25 ευρω το πακέτο δηλ.
    Και ξέρεις ποιά ειναι η άλλη λογική τους ;
    Οτι αν το ακριβύνουν,θα αυξήσουν τα έσοδά τους ... τόση εξυπνάδα !
    Μα πώς θα προκύψει αυτό ενω υπάρχει ανεργία και μισθοί-συντάξεις ειναι χαμηλά ; Πώς θα αγοράσει κανεις οτιδήποτε, οχι μόνο τσιγάρα, αλλα οτιδήποτε ; με τι λεφτά ;
    Καλά, δεν εχουν καταλάβει οτι εχουν ληστέψει τα εισοδήματα μας ; τι νομίζουν, οτι εχουμε πολλά και τα κρύβουμε ;
    Ειμαι σε φάση να το ελαττώσω για την υγεία μου και αυτό θα το κάνω εγω και οχι το κράτος.
    Το Κράτος φροντίζει να μου κόβει τη διάθεση για οτιδήποτε θετικό, άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Μαζεστίξ

    Όπως προανέφερα έχω πάψει προ πολλού να είμαι καπνιστής. Μισώ το κάπνισμα, αλλά ποτέ δεν έγινα ρατσιστής έναντι των καπνιστών. Τους καταλαβαίνω απόλυτα, διότι αποτελεί ένα πάθος και ως τέτοιο δύσκολα τιθασεύεται. Απαιτώ όμως να με σέβονται στα πλαίσια της αλληλοκατανόησης και της αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων.
    Θεωρώ π.χ. μαλακία την απαγόρευση καπνίσματος στα σκυλάδικα, ή στα γήπεδα, όπως θεωρώ και χοντρομαλακία την απαγόρευση καπνίσματος που επεβλήθη πρόσφατα στη Γαλλία στις παραλίες και τις ακτές! Βλακεία και υποκρισία σε αχταρμά.
    Όμως ο ηλίθιος/α που καπνίζει στη ταβέρνα και στέλνει τον καπνό επάνω μου, για να μην ενοχλήσει τη δική του παρέα, θέλω να τον αρπάξω από το σβέρκο και να τον στείλω στο τζάκι να σιγοψήνεται παρέα με τα κούτσουρα.
    Όσο αφορά τις κρεμάλες στο Σύνταγμα υπάρχουν χιλιάδες άλλοι λόγοι γι’ αυτό.
    Α, και κάτι τελευταίο. Αν κόψουν όλοι το κάπνισμα θα φορολογούν τον καθαρότερο αέρα που αναπνέουμε. Τούτου δοθέντος ...συνεχίστε θεριακλήδες μου… :)


    @ tzonakos

    Σήμερα διάβασα πως η μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης άγγιξε το 40% σε σχέση με πέρσι. Βοήθησε βέβαια και ο καιρός, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ούτως ή άλλως με φτώχεια, χαράτσια και ανεργία αυτό θα γινόταν.
    Μεγάλες κονόμες και από εκεί λοιπόν.
    Όχι οικονομικά να μην είχαν σπουδάσει, ακόμη και εντελώς αγράμματοι να ήσαν θα είχαν καταλάβει ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Τους το λένε διακεκριμένοι οικονομολόγοι, τους το φωνάζει ο λαός, το βλέπουν και στα έσοδα που μαζεύουν. Βαράνε το κεφάλι μας στο τοίχο μέχρι να τον σπάσουν. Τα αίματα που βλέπουν νομίζουν ότι είναι του τοίχου!
    Ο μεγάλος πονοκέφαλος των τραπεζών (και του κράτους) ήταν και είναι να μην αρχίσουν οι καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους. Αυτό ήδη άρχισε. Το ελάχιστο χρήμα που κινείται ακόμη είναι από τις μικροκαταθέσεις του κοσμάκη που ήδη τους έβαλε χέρι για να επιβιώσει. Από τη μια λοιπόν στηρίζονται στο χρήμα που αραχνιάζει και προσπαθούν, μειώνοντας συνεχώς τα εισοδήματα, να το αφαιμάξουν κι αυτό, από την άλλη τρέμουν στη περίπτωση να ξεμείνουν οι τράπεζες από ρευστό.
    Παρ’το αυγό και κούρευτο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε όλα υπάρχει μεγάλη μείωση κατανάλωσης και απορεί κανείς, μα τόσοι οικονομολόγοι και ειδικοί, αυτό δεν το είχαν προβλέψει ;
    Πώς ειναι δυνατό να λυθεί το πρόβλημα με συνεχείς αυξήσεις τιμών και τιμολογίων οταν εντείνεται καθημερινά η επιδρομή στο εισόδημα ;
    Πώς ειναι δυνατό με αυτες τις τακτικές να εκκινήσει και πάλι ανάπτυξη, να κινηθεί χρήμα να λαδωθεί η μηχανή ;
    Αν στερείς το χρήμα εισπράττοντάς το με το ενα και με το άλλο τέχνασμα, στο τέλος δεν θα υπάρχιε καν χρήμα. Ουτε στος καταθέσεις, όσες απόμειναν, θα υπάρχει κατι σημαντικό και οσα θα υπάρχουν, δεν θα τα δίνουν οι τράπεζες απο φόβο μην ξεμείνουν απο ρευστό.
    Ενα εφιάλτης ειναι όλο αυτό, ικανός να σε κάνει ακόμα και να ξαναρχίσεις το ρημάδι το κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την εφαρμοζόμενη πολιτική και το που αυτή οδηγεί, αρχικά απορούσα κι εγώ.
    Τώρα πια καθόλου.
    Με τόσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τέτοια επιδρομή σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με τόσο μεγάλη μείωση του κοινωνικού κράτους, με απολύσεις στο δημόσιο, με εξορθολογισμό του εναπομείναντος προσωπικού, με “μείωση” των δημοσίων δαπανών (λέμε τώρα), με ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις, με περαιώσεις, με κυνηγητό για τις ανείσπρακτες οφειλές, με συλλήψεις οφειλετών, με απανωτά χαράτσια, με τακτοποιήσεις σε ημιυπαίθριους, με “άνοιγμα” κλειστών επαγγελμάτων, κι ένα σωρό άλλα, και αυτό που “κατόρθωσαν” είναι να χρωστάμε 32 δισ. περισσότερα από πριν!!!
    Η ύφεση βάθυνε περισσότερο, το ΑΕΠ μειώθηκε, η ανεργία εκτινάχτηκε στα ύψη, τα ταμεία στέρεψαν, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει!
    Προσπάθεια γίνεται, αυτό δεν αμφισβητείται. Αυτό που αμφισβητείται από όλους είναι η ανισοκατανομή των βαρών και η αναποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής, η οποία σχεδιάστηκε από άλλους (τις εταίρες φίλους μας) και κλήθηκε η κυβέρνηση που ψηφίσαμε απλά να μας την επιβάλλει. Ίσα για να έχουν τα μέτρα “δημοκρατική νομιμοποίηση”.
    Όλοι αυτοί οι γκαλοπατζήδες που ρωτούν την οποιαδήποτε σαχλαμάρα σε στημένα ερωτηματολόγια, ας ρωτήσουν το λαό αν συμφωνεί με τα μέτρα κι αν βλέπει διέξοδο. Η απάντηση είναι προφανής.
    Θυμάμαι πρόπερσι, σε μια πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση, είχε φανεί ότι οι Έλληνες ήταν ο λαός με τη μεγαλύτερη θέληση για κοινή ευρωπαϊκή πορεία και τη μεγαλύτερη αποδοχή στο ευρώ. Ας κάνουν την ίδια ερώτηση σήμερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή