Σελίδες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αναδρομικά ζητούν 110 πρώην βουλευτές !



Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο – από τα κακόγουστα – αλλά δεν είναι. Εκατόν δέκα πρώην βολευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με αγωγές τους στην ελληνική “““δικαιοσύνη””” διεκδικούν εντόκως αναδρομικά  αποδοχών και αποζημιώσεις για …ηθική βλάβη!

Και ποιος να τους σταματήσει τους Γιάννηδες εκεί μέσα που οι ίδιοι κερνούν και οι ίδιοι πίνουν;

Οι κατά κεφαλήν απαιτήσεις ξεκινούν από τα 250 χιλιάρικα. Επί παραδείγματι ένας που διετέλεσε βολευτής επί μία 3ετία διεκδικεί (και φυσικά θα πάρει) 240.196 € συν τους τόκους!

Τελικά, όπως είχα δημοσιεύσει και παλιότερα, το βολευτιλίκι στην Ελλάδα είναι το πιο επικερδές επάγγελμα. Όλοι αυτοί εκεί μέσα έχουν ανακαλύψει μια πολύ ωραία φάμπρικα. Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο η πιθανότητα να πληρώνεσαι πλουσιοπάροχα για αρκετά ακόμη χρόνια αφού έχεις χάσει τη δουλειά σου, ή έχεις βγει στη σύνταξη.

Σου λένε: «Τι πάει να πει πως γεράσαμε και τώρα πια δεν έχουμε ούτε όρεξη, ούτε δυνατότητα να δουλέψουμε; Τι πάει να πει πως δεν επανεκλεγήκαμε (δηλαδή εσείς μας διώξατε για να μη μας πληρώνετε); Εμείς βρήκαμε τρόπους να σας τα παίρνουμε, είτε είμαστε μέσα στη Βουλή, είτε απ’ έξω! Κάνετε λάθος αν νομίζετε πως κάθε μήνα πληρώνετε 300 βολεμένους. Καμιά 400αριά πληρώνετε. Και βλέπουμε!

Την ώρα που επιστρέφει η τρόικα απλά για να μας ανακοινώσει ότι καταργείται οριστικά η καταβολή 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα,
την ώρα που ανακοινώνεται μια ακόμη περικοπή μισθών του δημοσίου και συντάξεων,
την ώρα που παγιώνεται το “έκτακτο” χαράτσι στα ακίνητα (το ενοίκιο δηλαδή που θα πληρώνεις για πάντα για το δικό σου σπίτι στο κράτος-νταβατζή), για να μη σου κόψουν το ηλεκτρικό και ψοφήσεις από την πείνα και το κρύο,
την ώρα που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων διοργανώνουν συσσίτια και καλούν να βοηθήσει εθελοντικά όποιος το θέλει (το κράτος είναι άχρηστο και σε αυτό),
την ώρα που τα έσοδα του κράτους έχουν πιάσει πάτο, λόγω μειωμένου προσωπικού, αλλά, κυρίως, λόγω ανικανότητας,
έρχονται αυτά τα καθάρματα που, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, συνετέλεσαν στο να φτάσουμε στο σημερινό τέλμα. Και ζητούν και …αποζημίωση γι’ αυτό, λόγω (αν έχουν Θεό) …ηθικής βλάβης!!!

Κι εμείς οι ηλίθιοι περιμένουμε τις εκλογές για να απαλλαγούμε από δαύτους.
Αμ δε!
Θα τους πληρώνουν και τα εγγόνια μας.
Το κακό σκυλί ψόφο δεν έχει…

6 σχόλια:

  1. ακριβως οπως τα λες βολευτιλικι

    ειναι αυτο που λεει ο βουτσας σε μια ταινια..

    βρηκα τρουπα να τρουπωσω?.. τρουπωσα..

    ετσι καιαυτοι βρηκαν τρυπα τρυπωσαν.... ουδε μια ευθυνη φερουν μετα...

    καλημερα καλη εβδομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε να τους ξετρυπώσουμε δεν μπορούμε.
    Και να τους στείλουμε σπίτι τους θα τους πληρώνουμε Evi.
    Κάτι σαν την αρρώστια που φεύγοντας σου αφήνει κουσούρια.
    Καλή εβδομάδα και σε σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοφάγωτο το κρατικό "μαρούλι"!
    Να ξέρουν όμως ότι και οι μπούφλες θα πέσουν αναδρομικές.
    Και έχουν ήδη αρπάξει μερικοί τις πρώτες ψιλές.
    Θα ρθουν και οι χοντρές.
    Και θα ρθουν και στους περισσότερους.

    Ο Χατζηδάκης μας οδηγεί!!!
    (Στον Κωστή αναφέρομαι φυσικά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Μαζεστίξ εδώ θα διαφωνήσουμε.
    Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα κατά της χειροδικίας. Ο Χατζηδάκης μου είναι πέρα για πέρα αποκρουστική φυσιογνωμία. Είναι μια από τις τεράστιες φούσκες της ελληνικής πολιτικής σκηνής που από τα μικρά της χρόνια φρόντισε να ασχοληθεί με τα «κοινά», για να μας κάτσει κάποια στιγμή στο σβέρκο. Και δεν ήταν δύσκολο να τα καταφέρει, μιας και ουδείς σοβαρός άνθρωπος ασχολείται πια με την πολιτική. Το πιο επικερδές επάγγελμα, αλλά πρέπει να διαθέτεις μεγάλες ποσότητες ξεφτίλας και καθόλου αυτοεκτίμηση.
    Όμως δεν συμφώνησα ποτέ με τις φάπες που του έριξαν. Αν θες, στα μάτια πολλών εμφανίστηκε ως «ήρωας», ενώ μέσα από αυτή την κλοτσοπατινάδα εκτονώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού. Εγώ για τους ενόχους θέλω δίκες, καταδίκες, δημεύσεις περιουσιών και κάτεργο. Αν είναι με 10-15 κλωτσιές να βγάζουμε εκατομμύρια, να κάτσω κι εγώ να τις φάω.
    Εδώ, τις τρώμε στο τσάμπα !
    Υ.Γ: Αυτοί που έκλεψαν τα περισσότερα τώρα πια είναι συνταξιούχοι. Άντε να τους βρεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kι εγώ προτιμώ τις δίκες κλπ.
    Αλλά αυτές εξαρτώνται από το Κράτος.
    Αφού όμως το Κράτος συγκαλύπτει στους πολίτες μένει η αίσθηση απόδοσης δικαιοσύνης μέσω της αυτοδικίας.
    Σωστό; Όχι δεν είναι.
    Αλλά τι να κάνει κι αυτός ο έρμος ο λαός;

    Κι όταν μάλιστα είναι θύμα παράλογης βίας, μέσω της φτωχοποίησής του, με την ψήφο των Χατζηδάκηδων, τότε γιατί να αφορίζουμε εξ ορισμού αυτού του είδους την αντι-βία; (κλωτσοπατινάδα σε αυτό το επίπεδο. όχι δολοφονικές επιθεσεις φυσικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αυτοδικία κάποια στιγμή θα φέρει και θανάτους.
    Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω για τις δίκες που εξαρτώνται από το κράτος-νομοθέτη, άρα από τους ίδιους τους βολευτές. Ήθελα να στα γράψω για να αποσαφηνίσω τις θέσεις μου, όταν ήδη είχα απαντήσει.
    Και για να μη παριστάνω την παρθένα, θα σου πω πως αν είχα χάσει κι εγώ τη δουλειά μου (όπου να'ναι έρχεται) και τα παιδιά μου πεινούσαν, μάλλον θα είχα διαφορετική άποψη. Ενδεχομένως να είχα και διαφορετική άποψη αν το ξύλο τους συνέτιζε.
    Μέχρι αυτή την ώρα έχω διαβάσει για τον Μ. Θεοδωράκη και τον Γ. Καψή πως έχουν παραιτηθεί από τα αναδρομικά. Περιμένω ακόμη τους αρχηγούς των κομμάτων, είτε των δύο που τα διεκδικούν, είτε των υπολοίπων, να ζητήσουν από τους υπόλοιπους να παραιτηθούν κι αυτοί. Αν δεν το ζητήσουν ξεβρακώνονται και οι ίδιοι.

    Άσχετο: Το μεγαλύτερο γέλιο θα πέσει τις επόμενες ημέρες, όπου με πρωτοβουλία Πετσάλνικου (=Παπανδρέου) ζητήθηκε από τους βολευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν εξουσιοδότηση για άνοιγμα τυχόν τραπεζικών τους λογαριασμών σε Ελβετικές τράπεζες.
    Άντε να δούμε ποιος δεν θα υπογράψει.
    Άντε να δούμε τι θα κάνουν με τους πρώην.
    Άντε να δούμε τι θα κάνει ο Άντονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή