Σελίδες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτα αξιολόγηση, μετά απολύσεις.



Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (της ποιάς;) Δημήτρης Ρέππας προανήγγειλε και απολύσεις στο δημόσιο. Αυτή την απάντηση έδωσε στους τροϊκανούς - σκυλόψαρα που δεν χόρτασαν ακόμη και ζητάνε κι άλλο κρέας.

Το πνεύμα της “μεταρρύθμισης” Ρέππα, που πρέπει να αποδείξει στη τρόικα ότι είναι καλός μαθητής και κάνει πρόθυμα ότι του αναθέτουν, είναι να αξιολογείται το προσωπικό και μετά να απολύεται. Τα κριτήρια αξιολόγησης τα γνωρίζουμε όλοι Δήλωσε αντίθετος (μέχρι στιγμής) σε οριζόντιες απολύσεις, τις οποίες τις βάφτισε …απομακρύνσεις! Άφησε επίσης ανοικτό (=πες πως έγινε ήδη) το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε ένα κρεσέντο αμετροέπειας, με ανάμεικτο κυνισμό και σαχλαμάρα, συμπλήρωσε πως «το μέτρο της εφεδρείας λειτούργησε συμβολικά» (!!!). Για να κορυφώσει, λέγοντας «Το μήνυμα πέρασε. Δεν υπάρχει ταμπού, δεν υπάρχει κάστρο. Κάποιος που είναι στο Δημόσιο, υπό προϋποθέσεις μπορεί να απομακρυνθεί».

Πρέπει, σύμφωνα με την τρόικα και τους εδώ υπαλλήλους της, μέχρι το 2015 να έχουν φύγει 150.000 υπάλληλοι. Από το μέτρο των απολύσεων εξαιρούνται (επαναλαμβάνω μέχρι στιγμής) οι 350.000 ένστολοι και εκπαιδευτικοί. Συνεπώς αυτό που μένει είναι ότι θα αποχωρήσουν (στη πλειοψηφία τους θα απολυθούν) ο ένας στους δύο υπαλλήλους.

Για να συνοψίσουμε:

Είχατε προαναγγείλει εφεδρείες για να αποφευχθούν οι απολύσεις. Τελικά κάνετε και τα δύο.
Είχατε μιλήσει για τουλάχιστον έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια. Το ξεχάσατε.
Όταν άρχισαν οι περικοπές μισθών και επιδομάτων, είπατε πως τουλάχιστον στο δημόσιο υπάρχει η μονιμότητα. Πάει κι αυτή.
Είχατε μιλήσει για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με μετακινήσεις και μετατάξεις και κάνατε από ελάχιστα έως τίποτα. Το να διώχνεις κάποιον με συνοπτικές διαδικασίες είναι απείρως ευκολότερο από το να ψάχνεις που θα τον τοποθετήσεις.
Είχατε μιλήσει για απογραφή των Δ.Υ. Τώρα κάνετε λόγο για κίνηση …συμβολικού χαρακτήρα! Κατέληξε σε φιάσκο με δική σας ευθύνη (και το γνωρίζατε). Στην απογραφή σας εμφανίστηκαν 8 αρχιεπίσκοποι, 80.000 υπάλληλοι άνω των 60 ετών, ενώ 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι άνω των 90 και ορισμένοι άνω των 100!!!

Την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν 2.400 απολύσεις την ημέρα (!!!!!) κοιτάτε να ισορροπήσετε τη ζυγαριά απολύοντας και από το δημόσιο. Αντί να φροντίσετε να μεταρρυθμίσετε τους ηλίθιους γραφειοκρατικούς νόμους σας και να τονώσετε το επιχειρείν, αντί να φροντίσετε να φέρετε επενδύσεις για να βρεθούν δουλειές, αντί να κυνηγήσετε τους μπαταξήδες που μας κοροϊδεύουν επί δεκαετίες φοροδιαφεύγοντας, βρήκατε ως μοναδική λύση το να απολύετε.

Κάνετε τη μια μαλακία μετά την άλλη και στο τέλος ζητάτε και συνενόχους. Εσάς βλέπει η τρόικα, με εσάς μιλάει ο Τόμσεν, ο Ράινχεμπαχ, ο Τρισέ, η Λαγκάρντ και το λοιπό σκυλολόι, έχουν πάρει όλοι τους χαμπάρι τι τενεκέδες είστε και βγάζουν το συμπέρασμα ότι όλοι είμαστε το ίδιο. Και πώς να είναι διαφορετικά άλλωστε; Θεωρητικά, ένας λαός στέλνει στην εθνική αντιπροσωπεία τους καλύτερους που διαθέτει.

Αυτά αλλού.

Εδώ στέλνουμε τους χειρότερους.

2 σχόλια:

  1. Βασικά ... και μόνο που βλέπω το όνομα Ρέππας σε οτιδήποτε, αμέσως ξέρω οτι παίζει κάποιο ψέμμα.
    Πινόκιο ο τύπος και λίγα λέω.
    Να σημειώσω οτι αν δεν κάνω λάθος εξαιρούνται και οι υπάλληλοι του τομέα Υγείας. Για μενα ορθώς εξαιρούνται στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και Υγείας. Αν και ίσως και εκεί να χωράει συμμάζεμα αλλα κανείς δε θέλει να το κάνει, σωστά να το κάνει, εννοείται.
    Η όποια άρση μονιμότητας έπρεπε να εχει αρχίσει πριν χρόνια. Αλλα δεν έγινε.
    Οπως δεν έγινε και άρση ασυλίας και προνομίων βουλευτών, κομμάτων, παρατρεχάμενων και λοιπών, τα είπαμε αυτά.
    Ο Ρέππας,ειχε αναγγείλει μείωση των διοδίων παλιότερα, το θυμάται κανείς ;
    Αν κάνεις αναδρομή στο παρελθόν θα δεις πως οτι εχει αναλάβει ο Ρέππας, απλά δεν γίνεται σωστά και αν ψάξει κανείς διάφορες σηλώσεις του θα δει πόσο αναξιόπιστο άτομο είναι.
    Ηταν πάντα μέσα, σε όλες τις κυβερνήσεις πασοκ, σε κάποια θέση πάντα. Σαν τη Φάνη-Πάλλη της νουδού. Σαν να μας ειναι μοναδικοί και απαραίτητοι.
    Πολύ ευχαρίστως θα τον έλουζα με γιαούρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχικά γιατροί και νοσηλευτές είχαν εξαιρεθεί από το μέτρο της εφεδρείας. Μόλις χθες όμως ο Ρέππας δήλωσε ότι “…μπορεί μετά τις πιέσεις τρόικας να έχουμε εφεδρεία και σε κλάδους που είχαν αποκλεισθεί όπως στους γιατρούς και τους νοσηλευτές”. Δεν θυμάμαι πια αν υπάρχει κάτι που δεσμεύτηκαν να μην κάνουν και να κράτησαν την υπόσχεσή τους.

    Δεν κρίνω ως «Πινόκιο» κανέναν ξεχωριστά και μεμονωμένα. Είναι όλοι μαζί το ίδιο και συναγωνίζονται στην αναξιοπιστία. Όποιος δεν άντεξε τα παράτησε ή ανεξαρτητοποιήθηκε (Σακοράφα, Λιάνης κ.α).

    Ο τύπος εξελίχθηκε σε πρώτης τάξεως ερπετό. Τα έβαλε με τον Ραγκούση που προσπάθησε να απελευθερώσει τα ταξί. Εσχάτως ταυτίστηκε και με το φασιστοειδές με τα τσεκούρια για να κάνει παιχνίδι, μπας και τσιμπήσει κανα ψηφαλάκι από αυτή τη φάρα.
    Όλα τα επαγγέλματα πρέπει να απελευθερωθούν, εκτός από τους ταξιτζήδες γιατί το λέει ο Ρέππας και το ΛΑ(Θ)ΟΣ του Καρατζαferry.

    ΑπάντησηΔιαγραφή