Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Λάθος καταλάβατε !



Διάβασα την επιστολή της τρόϊκας Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου – Ραγκούση που ήρθε λίγα 24ωρα πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Ομολογώ ότι από τις πρώτες γραμμές αυτής της επιστολής μου προκλήθηκε τεράστια αηδία. Άντεξα μέχρι τέλους για να ενημερωθώ για τις θέσεις τους (είμαι μαζόχα) αλλά και για να δω πόσο κάτω μπορούν να φθάσουν τα πολιτικά αυτά #@&%$@. Είχα μια ελπίδα επειδή συνυπογράφεται και από τον Ραγκούση (που συμπαθούσα μέχρι χθες) ότι τουλάχιστον αυτό το κείμενο δεν θα απηχεί τόσο μεγάλη ξεφτίλα.  
Διαψεύστηκα παταγωδώς. Η ξεφτίλα έχει πατήσει γκάζια και τρέχει με ανεξέλεγκτες ταχύτητες.

Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι θλιβερές φιγούρες με το Γιώργο Γεννηματά,  τη Μελίνα Μερκούρη, τον Αναστάσιο Πεπονή τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη; Τι σχέση έχουν αυτά τα νεοφιλελεύθερα ανδρείκελα με τον Ανδρέα Παπανδρέου; Καμία. Πήραν στα χέρια τους το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και το μετέτρεψαν στο πιο ακραία νεοφιλελεύθερο κόμμα που δεν είχαμε φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας. Το Κίνημα του Λαού, όπως το αποκαλούσε ο ιδρυτής του,  κατάντησε επί των ημερών τους ο υποστηρικτής των τραπεζών, του κεφαλαίου και των αγορών και ο νεκροθάφτης των ελπίδων μας.
Όχι ρε! Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Δεν σας ψηφίσαμε για να κάνετε ένα εκατομμύριο μαλακίες την ημέρα. Δεν γίνατε κυβέρνηση υποσχόμενοι ένα καλύτερο αύριο, γυρνώντας μας στη 10ετία του ’50. Πως αντέχετε ρε καθάρματα να ψηφίζετε νόμους που εξαθλιώνουν το λαό της πατρίδας μας; Δεν έχετε συναίσθηση που μας οδηγείτε; Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι κάθε μέτρο που παίρνετε εκτός του ότι είναι εναντίον μας και κατάφωρα άδικο, δεν οδηγεί σε διέξοδο αλλά επιτείνει την κρίση;

Δεν πρόκειται να παραθέσω την επιστολή τους. Άλλωστε όποιος την αναζητήσει στο διαδίκτυο τη βρίσκει εύκολα. Εκτός αυτού θεωρώ και αηδιαστικό το περιεχόμενο και φροντίζω να μη μαγαρίζω το ιστολόγιο με κυβερνητικές παπάρες. Λίγα λόγια θα γράψω, σχολιάζοντας την.

Αρχικά κατηγορούν τον ελληνικό λαό για έλλειψη δημοκρατίας, λέγοντας πως οδηγηθήκαμε εδώ «μέσα από πρακτικές δυναμικών μειοψηφιών». Ως μοναδική συμμετοχή του πολιτικού συστήματος αναγνωρίζουν τη σιωπή για εκλογικά οφέλη.
Δηλαδή δυναμικές μειοψηφίες και συντεχνίες είναι αυτές που χρέωσαν την Ελλάδα; Εγώ είχα την εντύπωση ότι στη δημοκρατία η πλειοψηφία παίρνει τις αποφάσεις και η μειοψηφία ακολουθεί. Κάνω λάθος; Πως εσείς νομοθετούσατε κάνοντας το χατήρι των ολίγων, εις βάρος των πολλών; Αλλά ξέχασα, τότε δεν νομοθετούσατε εσείς. Εσείς τώρα αναλάβατε τη διακυβέρνηση και είπατε να μας βάλετε σε μια τάξη και να διορθώσετε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Ρε δεν πάτε στο διάολο!

Στη συνέχεια αναφέρονται στις καταλήψεις και βανδαλισμούς σχολείων και πανεπιστημίων, στη διακοπή λειτουργίας των ΜΜΜ, στο κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων, στη μη αποκομιδή των απορριμμάτων κ.α. Επειδή ξέχεσαν το λαό στην πρώτη παράγραφο, σ’ αυτή φροντίζουν να του χαϊδέψουν τα αυτιά και να δείξουν πόσο πολύ του συμπαραστέκονται στις ταλαιπωρίες που υφίσταται από τις συντεχνίες (ξανά-μανά). Με τη λογική της συγκεκριμένης τριάδας συντεχνία είμαστε όλοι. Όποιος δουλεύει, ακόμη και όποιος δεν δουλεύει, ακόμη και ο συνταξιούχος, ο ανάπηρος, ο οποιοσδήποτε πατάει αυτά τα χώματα, δεν πρέπει ούτε να απεργεί, ούτε να διεκδικεί, ούτε να χαλάει την αισθητική του βουλευτή με πορείες διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Επιτέλους, έχετε δει ποτέ βουλευτές να απεργούν;; Ε;;;;;; Αυτοί δεν έχουν προβλήματα; Συνέχεια με εσάς θα ασχολούμεθα;

Αν δεν κάνω λάθος (και δεν κάνω) το κοινοβούλιο πρέπει είναι αυτό που νομοθετεί. Αυτό δεν νομοθετεί, δια του Συντάγματος, τι σημαίνει πανεπιστημιακό άσυλο και πως ορίζεται; Αυτό δεν αποφασίζει, δια της νομοθεσίας, πότε μια απεργία κρίνεται παράνομη και καταχρηστική; Αυτό δεν αποφασίζει, με μια σειρά διατάξεων, πως δεν επιτρέπεται η παρακώλυση συγκοινωνιών και πως είναι αυτόφωρο αδίκημα; Μήπως λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια αφήνετε σκόπιμα να λαμβάνουν χώρα παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές, ώστε όταν έρθει η ώρα (που ήρθε) να ευτελίσετε την κάθε είδους διεκδίκηση, ακόμη κι αυτές που κινούνται εντός των ορίων του νόμου και να στρέψετε τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης; Η πουστιά σας έφτασε στη στρατόσφαιρα.

«Ήρθε, όμως, τώρα η ώρα της πληρωμής αλόγιστων κατακτήσεων και αλόγιστων εκλογικών νικών, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης».
Να υποθέσω πως μέσα στις αλόγιστες κατακτήσεις συμπεριλαμβάνετε και τις 64 φορές που αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση στη διάρκεια της μεταπολίτευσης και τις 174 φορές που αυξήθηκαν τα συνολικά κονδύλια για τη Βουλή;
Ή μήπως οι δικές σας αποζημιώσεις μας έρχονται απευθείας από το υπερπέραν και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό; Όπως καταλαβαίνετε έχετε αρκετά χεσμένη τη φωλιά σας για να μας κάνετε υποδείξεις!

Παρακάτω δίνουν ρέστα. Αναφέρονται στην ανάγκη να μείνουν ανοικτά τα Σχολεία, τα Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία. Να ενημερώσω τους αξιότιμους υπουργούς μας ότι ΔΕΝ έχει κλείσει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ Νοσοκομείο. Τώρα θα μου πείτε, δεν γνωρίζουν το λαό αυτής της χώρας, θα γνωρίζουν τι γίνεται στα Νοσοκομεία της; Επίσης να σας ενημερώσω ότι είναι ΔΙΚΟ σας καθήκον και ΔΙΚΗ σας ευθύνη το να είναι ανοικτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, να έχουν το επαρκές διδακτικό προσωπικό, να διαθέτουν βιβλία και λοιπό εκπαιδευτικό υλικό. Εσείς απεναντίας φροντίσατε να απολύσετε χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές για να μη στενοχωρήσετε την τρόϊκα, να αφήσετε χιλιάδες κενά που δεν αναπληρώνετε, να μοιράσετε CD αντί βιβλίων και άλλα όμορφα. Πάντως είναι αξιοθρήνητη η τάση που έχετε τις αποκλειστικά δικές σας μαλακίες να θέλετε να τις μοιραζόμαστε όλοι.

Λίγο πιο κάτω κάνουν λόγο για «αφύπνιση της κοινωνίας και αλλαγή της νοοτροπίας της». Έχετε απόλυτο δίκιο. Η κοινωνία ξύπνησε, άλλαξε νοοτροπία, άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις. Θυμόσαστε τα λόγια του πρωθυπουργού «θα μας πάρουν με τις πέτρες»; Ήδη άρχισε να τις μαζεύει.

«Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια» αναφέρεται αμέσως μετά. Τώρα γιατί μας βάζετε ιδέες; Επειδή δεν μπορώ να φανταστώ ότι ακούτε τη φωνή της συνείδησης (που να τη βρείτε κιόλας) μάλλον ως κοινωνική αυτενέργεια ορίζετε τις ιαχές των κλακαδόρων σας. Και πάλι λάθος κάνετε. Το καλύτερο όμως είναι παρακάτω: «Δίχως τη στήριξη των πολιτών η λειτουργία του κράτους θα συκοφαντηθεί ως αυταρχική». Τώρα τι μας λέτε; Πως αν η πλειοψηφία των πολιτών (που είναι πια συντριπτική) είναι εναντίον των επιλογών σας, εσείς θα συκοφαντηθείτε ως αυταρχικό κράτος; Συκοφαντία το λέτε αυτό; Γιατί ο λαός το λέει: ως εδώ κουφάλες, τραβάτε στα τσακίδια. Αν θέλαμε δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική αφήναμε και τον κουρασμένο άλλα 4 χρόνια. Είχε και τη πλάκα του εκείνος ο θίασος. Μουτσούνες για γέλια. Εσείς φοράτε σοβαρά υφάκια και παριστάνετε τις δακρύβρεχτες κλαίουσες για να μας πείσετε πως «υποφέρετε από αυτά που ήσαστε υποχρεωμένοι να ψηφίζετε». Τρίχες κατσαρές. Υποχρεωμένοι δεν ήσαστε ούτε στους δανειστές, ούτε στη τρόϊκα, ούτε σε κανέναν ξένο παράγοντα. Υποχρεωμένοι είστε απέναντι σε αυτό το λαό και απέναντι στην Ελλάδα και την ιστορία της. Πλησιάζει η ώρα που θα το καταλάβετε.

Λίγες γραμμές παρακάτω τα βάζουν με κάποιους άλλους, …αόρατους. Θαυμάστε: «Ο συντεχνιασμός, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός κάποιων ΜΜΕ, η ανομία, η κοινωνική ανευθυνότητα και το πατριωτικό έλλειμμα ορισμένων εχόντων και κατεχόντων, που σαρώνουν κάθε έννοια Δικαιοσύνης, δεν είναι απλά εκφράσεις ανευθυνότητας, αλλά προκλητική επίδειξη ανηθικότητας». Και ποιοι είναι βρε παλικάρια τα ‘‘κάποια ΜΜΕ’’ και οι ‘‘ορισμένοι έχοντες και κατέχοντες’’; Ακόμη ψάχνετε να τους βρείτε; Μήπως εσείς δεν στηρίζεστε και δεν στηρίζετε τα ΜΜΕ; Τις ελάχιστες φορές που παίρνουν θέση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και σας «χτυπούν» τότε λαϊκίζουν; Μήπως εσείς με τις κομματικές τοποθετήσεις των ανώτατων Δικαστών και Εισαγγελέων δεν σαρώνετε τη Δικαιοσύνη; Ούτε ΜΙΑ λέξη δεν βρήκατε να μας πείτε για τις ευθύνες που έχει σύσσωμο το πολιτικό σκυλολόι.

«Οι Έλληνες πολίτες, όμως, γνωρίζουν πως τα δύο χρόνια που πέρασαν δόθηκαν με επιτυχία μάχες για σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές και για τον περιορισμό της κακοδιοίκησης και της σπατάλης».
Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις;
Να μιλήσουμε για τη Διαμαντοπούλου που μοιράζει CD και φωτοτυπίες στους μαθητές (σε χαρτί που αγοράζουν οι γονείς);
Να μιλήσουμε για τον Ραγκούση που μετά από 1,5 χρόνο στο Υπουργείο δεν κατάφερε να παρουσιάσει ούτε το προσχέδιο του ενιαίου μισθολογίου;
Να μιλήσουμε για τον Λοβέρδο που αφού ξεθεμελίωσε όλες τις εργασιακές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες της εργατικής τάξης, τα έβαλε και με τα πιράνχας στο χώρο της Υγείας; Επί των ημερών του στο Υπουργείο Απασχόλησης χιλιάδες εργαζόμενοι εξαθλιώθηκαν, άλλοι είδαν να συρρικνώνονται συνεχώς οι κατώτατοι μισθοί που έπαιρναν, άλλοι απολύθηκαν και έχασαν τις αποζημιώσεις, αντικρίζοντας το φάσμα της ανεργίας, άλλοι υπέστησαν περικοπές σε μισθούς και εφάπαξ, σε άλλους μειώθηκαν οι κύριες και πετσοκόπηκαν επικουρικές συντάξεις, όλοι έχασαν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Μεγάλα κατορθώματα από σοσιαλιστή υπουργό. Σήμερα που τα έχει βάλει με τα τρωκτικά της Υγείας δεν μας παρουσιάζει τα τεράστια επιτεύγματα που πέτυχε το σύστημα που εφαρμόζει. Γιατί ακόμη και ο ίδιος παραδέχεται ότι τα τρωκτικά στο χώρο της Υγείας υπάρχουν ακόμη.

Το να αναγνωρίζετε ότι στο παρελθόν έγιναν λάθη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το να αλλάζετε όμως τα ΠΑΝΤΑ φανερώνει ότι ήσαν ΟΛΑ λάθος. Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Πάλι οι συντεχνίες;

«Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις». Θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνο, με μια μονάχα μικρή προσθήκη. Να το ξαναδιαβάσουμε:

«Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι των πολιτικών η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις».

Τώρα συμφωνούμε !

Και για να τελειώνουμε. Όταν ο λαός παραμονές των εκλογών, αλλά και λίγες εβδομάδες μετά, φώναζε «Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα» δεν εννοούσε να μας αλλάξτε τα φώτα.

Για μια ακόμη φορά λάθος καταλάβατε…

5 σχόλια:

  1. "Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι θλιβερές φιγούρες με το Γιώργο Γεννηματά, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Αναστάσιο Πεπονή τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη; Τι σχέση έχουν αυτά τα νεοφιλελεύθερα ανδρείκελα με τον Ανδρέα Παπανδρέου; Καμία."

    Ακριβώς.
    Το νέο ΠΑΣΟΚ του GAP,της Annas, του Ραγκούση και της λοιπής συμμορίας είναι ίδιο κι απαράλλαχτο με τη ΝΔ του Μητσοτάκη 90-93.
    Ουτε μία διαφορά.

    Όσες βλακείες κι αν έκανε ο Αντρέας, δεν υπήρξε και δε θα ήταν ποτέ νεοφιλελεύθερος.
    Και στα λάθη του ακόμη, προσπαθούσε να υπηρετήσει το "Εθνική Ανεξαρτησία- Λαική Κυριαρχία!"

    Πώς ξέπεσε αυτό το κόμμα...
    Και ξεφτιλίζονται μαζί του και στελέχη που παλιά έχαιραν παλλαικού σεβασμού, όπως π.χ. ο Κακλαμάνης, που θυμήθηκε στα 80 του να γίνει υποστηρικτής νεοφιλελεύθερων και μιασάνθρωπων πολιτικών.

    Η μεγαλύτερη ατυχία για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα ήταν ότι αρρώστησε ο Γεννηματάς, που ήταν ο φυσικός πολιτικός διάδοχος και έτσι αλώθηκε το κόμμα από Σημίτηδες και Άκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις τεράστιο δίκιο. Αν ζούσε ο Γιώργος Γεννηματάς η πορεία του ΠΑΣΟΚ και ΚΥΡΙΑ η πορεία της χώρας θα ήταν εντελώς διαφορετική. Σήμερα καλούμεθα να πιστέψουμε (!) ότι αυτό είναι ΠΑΣΟΚ.
    Θυμάμαι ακόμη μια γελοιογραφία του ΚΥΡ που δημοσιεύθηκε τις πρώτες εβδομάδες που ο ΓΑΠ είχε γίνει πρόεδρος. Το ΠΑΣΟΚ κατρακυλούσε δημοσκοπικά, (είχε μαζέψει τότε Μάνο και Ανδριανόπουλο, μη το ξεχνάμε) και τον παρουσίαζε να κρατά στο χέρι ένα μικρό αγαλματάκι-προτομή του πατέρα του. Ο ΓΑΠ του έλεγε:
    "Πατέρα, κανένας δεν με θέλει, όλοι με θεωρούν άχρηστο..." Και ο Ανδρέας απαντούσε:
    "Μπορείς σε παρακαλώ να μη με λες πατέρα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχα

    Σωστός ο Κυρ...

    Κάπου θυμάμαι διάαζα μια ανάλυση για την πολιτική ταυτότητα του ΓΑΠ, με βάση την Ψυχολογία.
    Ότι δηλαδή οι ακραία αντίθετες απόψεις του ΓΑΠ με τον πατέρα του έχουν να κάνουν κυρίως με το μίσος που νιώθει για τη φυσική -κυρίως- παρουσία του πατέρα του, που του το καλλιέργση η μάνα του, που τελικά αντανακλά σε μίσος στην πολιτική του παρουσία.
    Ήτοι, στις πολιτικές του απόψεις και σε ό,τι αντιπρσώπευε ο πατερας του.
    Ότι δηλαδή στον πατέρα του αναγνώριζε το πρότυπο του Έλληνα ενώ στη μητέρα του το πρότυπο του "πολίτη του κόσμου".
    Και η προσκόλληση στη μητέρα του σε συνδυασμό με το εγγενές μίσος για τον πατέρα του , του δημιούργησαν μίσος -ή έστω αποστροφή- για την ταυτότητα του πατέρα του: αυτόν τον τύπο του Έλληνα.
    Και γι αυτό αντιμάχεται καθετί ελληνικό. Καλό ή κακό...
    Καθετί που θυμίζει την ελληνική πραγματικότητα. Καλό ή κακό.
    Εξ ου, ίσως, και το κόλλημα με την Παγκοσμιοποίηση που έχει.

    Δε θυμάμαι πού είχα διαβάσει αυτήν την ανάλυση.
    Στη μεταφέρω κουτσουρεμένη και από μνήμης, αλλά νομίζω έχει κάποια βάση αλήθειας.

    Λέγεται μάλιστα -δεν ξέρω αν ισχύει ότι ο Αντρέας είχε πει κάποτε ότι αν ποτέ κυβερνήσει ο Γιώργος τη χώρα, θα πουλήσει τη μισή Ελλάδα.
    Δεν ξέρω αν ισχύει ότι το είπε.
    Αλλά αν το είπε, είχε απόλυτο δίκιο...
    Δεν εκτιμούσε και ιδιαίτερα εξάλλου την πολιτική ταυτότητα του γιου του.
    Η μάνα του τον επέβαλλε εξ όσων γνωρίζω και θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα μπει να διαβάσω κάνα αθλητικό να δω τι παίζει (έχουμε κι αυτόν τον καημό πού και πού...) και πέτυχα ένα άρθρο του Μάνου Αντώναρου, σχετικό με αυτά που λέγαμε παραπάνω περί Αντρέα-Γιώργου.

    http://www.gazzetta.gr/article/item/233467-thema-megethous

    Ο σχολιασμός από κάτω είναι ακόμη πιο ενδιαφέρων από το άρθρο του Αντώναρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά περί "...είχε πει ο Ανδρέας για το γιό του" μη τα πολυπιστεύεις. Τα ίδια έλεγαν όταν κυβερνούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πως είχε πει ο πατέρας του γι' αυτόν.
    Κατά τα λοιπά θα σου πω πως ποτέ δεν είχα μεγάλες ελπίδες για τις ικανότητες του σημερινού πρωθυπουργού. Ήλπιζα μόνο σ' αυτό το καταραμένο DNA. Αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει τίποτα.
    Πιστεύω πως αν δεν ήταν ο πρωτότοκος γιος του Ανδρέα, πιθανότατα θα ήταν αναπληρωτής καθηγητής σε κανα τριτοκλασάτο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργός; Με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή