Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κατάλαβες τώρα...;


Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;


αφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα, (αν υπάρχει ακόμα σήμερα)
μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης.

Όταν ήρθα στην Ισπανία ( σοσιαλιστική και αυτή ) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E). Εκεί μου ζήτησαν: 

1)     Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).
2)     Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.
3)     Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4)     Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).

Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!! Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι. Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (... ) συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του.....Κίσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες  σε  αυτή την χώρα εκτελώντας κατά γράμμα  το σχέδιο αυτό.
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
Δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από 'μεγάλες αποκαλύψεις' γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα.
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και είναι ήδη πάνω από 2.000.000

Ξυπνήστε Ξυπνήστε Ξυπνήστε

Κατάλαβες τώρα...

Για να ξεστραβωθούμε όσοι από εμάς τους ψηφίζουμε.

 Ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνιές, προβληματισμό και συζήτηση ! !

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της  πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα  πάρτι του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες  (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα ... γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ;
Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την Πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου δίνανε τζάμπα  κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν  δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας μαζί με μερικούς υπουργούς προέτρεπαν τον απλό κοσμάκη να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ... ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα ... γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα ...γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα ... ψαράκι μου, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 € και πλέον διόδια για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα ...  γιατί  πρέπει το ζευγάρι  να  δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες  συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!


Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε.

Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο... σκοτάδι. 


http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/01/blog-post_84.html

7 σχόλια:

 1. Ειναι πολλά που πολλοί εχουμε καταλάβει και πολλά που πολλοί δεν εχουν καταλάβει.
  Δεν απαιτείς απο 75χρονους να κατλάβουν το παιχνίδι που παίζεται, ουτε απο 13χρονους, οπότε μένουν οι υπόλοιποι να παίξουν το ρόλο που τους εχει δοθεί και οχι το ρόλο που θέλουν ή που εστω αρμόζεο στην αξιοπρέπειά μας.
  Οπου μπορούμε, αντιστεκόμαστε.
  Και για τους λαθρομετανάστες, εχουν ευθύνες τεράστιες ολες οι κυβερνήσεις απο το '90 και μετά.
  Δυστυχώς θα εχει κακή κατάληξη αυτο με την εισβολή τόσων λαθρομεταναστών και πρέπει εστω κι αργά να σταματήσει. Κάποιος επιθτέλους να χτυπήσει χέρι στο τραπέζει της ΕΕ και να πει "ωπα, τέλος. Κι αμα θες να πάρω κι άλλους δώκε τσάμπα χρήμα, χρωστάω ! "
  Και να σφίξει το πράγμα και να σταλούν πίσω καμμια διακοσαριά χιλιάδες απο δαύτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανάμεσα στο "να απελαθούν όλοι" ή "να τους αφήσουν να ψοφήσουν από πείνα και αρρώστιες" και του "να περιθάλψουμε όσους έρχονται κυνηγημένοι, αφού επέλεξαν τη χώρα μας για νέα τους πατρίδα" νομίζω ότι υπάρχει και μέση λύση.
  Οι ακραίες "λύσεις" του "όλοι μέσα" ή "όλοι έξω" θεωρώ ότι είναι εξίσου λάθος και εξίσου επικίνδυνες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το παράδειγμα της Ισπανίας είναι πολύ καλό, μακάρι να το εφαρμόσουμε κάποια στιγμή και εδώ. Όμως, επειδή και οι απλές διαδικασίες στην Ελλάδα -π.χ. για έκδοση προσωρινής άδειας- μετατρέπονται σε... βασανιτήριο για τους μετανάστες (με τα αμέτρητα χαρτιά, τις αμέτρητες ουρές, τον απεριόριστο χαμένο χρόνο κλπ.), οφείλουμε πρώτα εμείς να φτιάξουμε το σύστημα και μετά να τους ζητήσουμε να το εφαρμόσουν.
  Το πρόβλημα της μετανάστευσης και των προσφύγων δεν λύνεται με ακραίες λύσεις που προτείνουν οι εθνικιστές ούτε με φανατισμό. Όλοι όσοι φωνάζουν για τους κακούς μετανάστες, ας φροντίσουν να μάθουν ποια γνώμη είχαν για τους Έλληνες στις ΗΠΑ όταν οι δικοί μας πρωτοπήγαν εκεί. Πάντα, ο ξένος βρίσκεται στο στόχαστρο.
  ΥΓ. Καλά, τα «κατάλαβες τώρα» είναι το ένα (πολύ) πιο αστείο από το άλλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιγκουίνε θα σου πω τα τετριμμένα, ότι οι Έλληνες πέρασαν τα σύνορα των ΗΠΑ όχι λαθραία αλλά ««συντεταγμένα»» με καράβια και καραβάνια τις εποχές που είχαν ανάγκη εκεί από (φτηνά) εργατικά χέρια. Ότι δεν ζούσαν από την εγκληματικότητα, αλλά δουλεύοντας. Ότι με το που έφταναν στη νήσο Έλλις τους κατέγραφαν, τους έκαναν ιατρικές εξετάσεις, τους ρωτούσαν χίλια δυο πράγματα και δεν κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα. Είναι αλήθεια ότι τους πήγαιναν από δω και από κει σαν αγέλη, χωρίς αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Τους φέρθηκαν άσχημα σαν υποδεέστερη φάρα (το ίδιο κάνουν και σήμερα σε προερχόμενους από Μπαγκλαντές, Μεξικό κλπ).
  Το 1986 είχα πάει στον Καναδά με τους θείους μου. Όταν μετά από 2 μήνες πήγαν να βγάλουν δύο εισιτήρια επιστροφής, τους ρώτησαν που βρίσκομαι εγώ και γιατί δεν θα ταξιδέψω μαζί τους. Με είχαν καταχωρήσει στους υπολογιστές τους από την ημέρα της άφιξης μου στον Καναδά κι έπρεπε να δώσω το παρόν και να αιτιολογήσω το γιατί θα παραμείνω. Μπορούσα να μείνω το πολύ 6 μήνες και αν δεν παρουσιαζόμουν στο αεροδρόμιο θα με αναζητούσαν, θα με συλλάμβαναν και θα με απέλασαν.
  Όσο για το υστερόγραφο θα σου απαντήσω ότι δεν ταυτίζομαι πλήρως με το κείμενο και τις ιδέες του συντάκτη του. Οφείλω όμως να το παραθέτω αυτούσιο, καθώς και το link.
  Την καλημέρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς κατάλαβα τώρα!
  Υποψιαζόμουν και υπέθετα πολλά εδώ και χρόνια.
  Αλλά κατάλαβα -με όλη την έννοια της λέξης- τώρα.

  Είναι αργά;
  Ναι, είναι αργά για να προλάβουμε όσα έγιναν.
  Αλλά είναι νωρίς για να προλάβουμε όσα σχεδιάζονται.

  Όσο για τους μετανάστες, συμφωνώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι και το "όλοι έξω" των Χρυσαυγο-καρατζαφεριστών και το "όλοι μέσα" των Αντιρατσιστο-συριζαίων είναι πολύ επικίνδυνες λογικε΄ς, καθώς και δύο οδηγούν σε βία, ανασφάλεια, έως και αντάρτικο πόλης, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
  Ένας εξορθολογισμός πρέπει να γίνει και στην έκδοση αδειών παραμονής και ασύλου και στη μεταχείρισή τους από την Αστυνομία (μη το σχολιάσω...) και στον έλεγχό τους από ΣΔΟΕ, εφορία, ΙΚΑ κλπ και φυσικά να ελεγχθούν επιτέλους τα σύνορα για να μην είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε".
  Αν και πιστεύω πως όλα ξεκινούν από τη μαύρη εργασία.
  Αν καταπολεμηθεί αυτή, τότε αναγκαστικά ένα μεγάλο μέρος των εμταναστών θα αποχωρήσει από μόνο του.
  Αναλυτικά την άποψή μου για το πώς θα γιατρευτεί το πρόβλημα της υπερμετανάστευσης την είχα γράψει στο εξής κείμενο, με αφορμή τότε το σχέδιο για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο.
  http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/01/another-brick-in-wall-of-evros.html
  (Για όποιον δε βαριέται να διαβάζει τα σχέδιά μου!) :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φίλε Μαζεστίξ
  Είναι ήδη αργά για να προλάβεις αυτά που σχεδιάζονται.
  Σχεδιάστηκαν πριν γεννηθείς.
  Οι αποφάσεις που παίρνονται σήμερα είναι για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Μη ξεχνάς ότι τα «σχέδια» τους δεν είναι στο γόνατο, δεν αποφασίζονται τελευταία στιγμή, δεν είναι «βλέποντας και κάνοντας». Πάντως πιστεύω ότι η λαϊκή αντίσταση αν δεν τους αποτρέψει, τουλάχιστον θα τους τρομοκρατήσει και θα τους καθυστερήσει αρκετά. Όσο όμως ο λαός είναι χωρισμένος σε παρατάξεις και κόμματα μην έχεις αυταπάτες. Είναι μεγάλη η δύναμη ενός ενωμένου λαού και φυσικά την τρέμουν, γι’ αυτό και παλεύουν με νύχια και δόντια να τον κρατούν διαιρεμένο. Πράγμα διόλου δύσκολο.

  Υ.Γ. Ήθελα να σχολιάσω στο blog σου το κείμενο του πανίβλακα νοσταλγού της χούντας. Άσε λέω, θα μπει στο δικό μου και θα το μαγαρίσει. Σκέψου λοιπόν ότι σε μια εποχή που ο λαός βάλλεται από παντού και που ούτε οι «αριστεροί» δεν μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ζουν ανάμεσά μας και παρόμοια κατακάθια/υπολείμματα των πιο μαύρων σελίδων της νεότερης ιστορίας μας.
  Γι’ αυτό δεν έχω ελπίδες (=αυταπάτες) στο ότι κάτι θα αλλάξει.
  Η μόνη λύση που βλέπω είναι ο καθένας να κάνει τη δική του επανάσταση. Χωρίς καπέλωμα, χωρίς καθοδηγητές και «σωτήρες». Και που ξέρεις, ίσως κάπου να συναντηθούμε. Μη ξεχνάς ότι στους πολέμους δεν φέρνουν αποτελέσματα μόνο τα συντεταγμένα στρατεύματα, αλλά και οι ελεύθεροι σκοπευτές…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πιστεύω ότι ο κάθε λαός κάποια στιγμή όταν του λείψει το φαί επαναστατεί.
  Από κει και πέρα εναπόκειται στην κουλτούρα του, στη φιλοσοφία του, στο πνευματικό και μορφωτικό του επίπεδο, ο χρόνος στον οποίο θα επαναστατήσει. Ή αν δε μας αρέσει η λέξη, έστω πότε θα αντιδράσει δυναμικά και μαζικά.
  Και να σου πω την αλήθεια, πιστεύω στους Έλληνες.
  Ναι, όσα στρβά κι αν έχουμε σα λαός έχουμε πια περηφάνεια, που δε θα αμς αφήσει πρώτα να φάμε απ τα σκουπίδια και μετά να αντιδράσουμε αναλόγως.
  Πιστεύω πως όταν αντιληφθούμε ότι το φαί απ τα σκουπίδια πλησιάζει, τότε θα τα κάνουμε όλα λίμπα και θα ανατρέψουμε τις υπάρχουσες πολιτικο-οικονομικές δομές.
  Το τι θα φτιάξουμε είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή