Σελίδες

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Βία είναι



Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα νομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια (Blog), καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στην περίπτωση εγκλημάτων, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.

Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος.


Τι καταλάβατε;
Ναι, αυτό.
Μάλλον καταλάβαμε το ίδιο.
Ότι θα μας πάρουν (νομοθετικά τα λένε) μέτρα.

Τέλος η ανωνυμία των bloggers. Κουκουλοφόρους τους αποκάλεσε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης. Μέσα στη πρεμούρα του να διεκδικήσει τα ελάχιστα δευτερόλεπτα δημοσιότητας που του αναλογούν σαν υπουργός - και καθόλου σαν προσωπικότητα - είπε να αναμασήσει κι αυτός τη χιλιομασημένη τσίχλα.

Μαθαίνω ότι μετά από αυτό ο Πάγκαλος αισθάνεται μια χαρμολύπη. Από τη μια χαίρεται γιατί δεν είναι ο μόνος που λέει αυτές τις ….μπιιιπ (σιγά μη σας πω, φοβάμαι το ξεκουκούλωμα), από την άλλη λυπάται που δεν θα είναι πια ο μόνος …. μπιιιιιιιιιπ στη κυβέρνηση.

Και από κοντά και ο άγριος πάγος. Κατά τη γνώμη των συνταγματαρχών …. εεεε …. συγγνώμη … των συνταγματολόγων ήθελα να πω (τι θυμήθηκα τώρα; χούντες, κοινωνικά φρονήματα, νομιμόφρονες και …“μιάσματα”. Α να χαθώ ο παλιάνθρωπος !) το διαδίκτυο και η ανταλλαγή απόψεων μέσω των blogs δεν καλύπτεται από το απόρρητο των επικοινωνιών! Δεν είναι επικοινωνία, κάτι άλλο θα ’ναι !

Μάλιστα. Τώρα το κατάλαβα!
Σχωρνάτε με αλλά είμαι και κομματάκι βραδύνους και δεν τα πιάνω με την πρώτη ο κρετίνος.
Λόγω της βραδύτητας του εγκεφάλου μου, να με συμπαθάτε κιόλας, πιθανολογώ ότι δικαιούμαι να κάνω μια αφελέστατη ερώτηση: δεν αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών, με εισαγγελική εντολή πάντα (ή και από τους ΚΥΠατζήδες φίλους μας όποτε γουστάρουν και χωρίς να ρωτήσουν) κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι τελούνται αδικήματα;
Δεν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα, κινητά/σταθερά, ακόμη και τα σπίτια, όσων πιθανολογείται ότι διαπράττουν εγκλήματα;
Δεν συλλαμβάνουν με συνοπτικές διαδικασίες π.χ. τα εκφυλόμουτρα που διακινούν στο ίντερνετ παιδική πορνογραφία;

Στην περίπτωση των blogs θα εφευρεθούν άλλοι νόμοι. Πιο …ανοιχτοί! Δικαίωμα στην έκφραση και ανταλλαγή απόψεων θα έχουν μόνο οι έμμισθοι δημοσιογράφοι (ας γελάσω), μέλη του Tennis Club, των Porsche Cayenne των φουσκωτών και των βραβείων Αρίων. Αυτοί είναι επώνυμοι, δεν λένε ότι θέλουν, διαβάζουν μόνο όσα τους γράφουν, δεν κάνουν λάθη και δεν λοξοδρομούν από τη γραμμή της επιχείρησης.

Θα μπουν λοιπόν “κανόνες”. Τους bloggers θα τους παρακολουθούν … πως το λένε …. Α! ναι …προληπτικά. Για να μην πάρουν λάθος δρόμο. 

Ενοχλούνται οι πολιτικοί μας από την ανωνυμία των bloggers. Φυσικά όχι όλοι, μόνο όσοι έχουν χεσμένη τη φωλιά τους και δεν μπορούν να μας αντικρύσουν κατάματα.

Όχι ΡΕ Παπαϊωάννου. Όχι ΡΕ άθλιοι “δικαστές”. Τονισμένα τα ΡΕ !

Βία δεν είναι οι απόψεις και τα σχόλια των blogs !

Βία είναι η ανεργία, βία είναι η φτώχεια, βία είναι η ανασφάλεια, βία είναι η κακή παιδεία, βία είναι το ανάλγητο κράτος, βία είναι η έλλειψη υπερηφάνειας, βία είναι η τσακισμένη μου αξιοπρέπεια, βία είναι η ταυτότητα του επαίτη που μου φορτώσατε, βία είναι η μιζέρια που με καταδικάσατε, βία είναι το χαμόγελο που μου πήρατε από τα χείλη, βία είναι που δεν μπορώ να δώσω στα παιδιά μου αυτά που τους αξίζουν, βία είναι που ντρέπομαι για την κατάντια της πατρίδας μου, βία είναι που δεν κάνω πια όνειρα.


Βία είναι που δεν μπορώ να κλείσω αυτόν τον κατάλογο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου