Σελίδες

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

200.000 απολύσεις προτείνει η Μ. Ξαφά !!!


Να απολυθούν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι, «ονειρεύεται» η Ξαφά

Στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της κυβέρνησης και η Μιράντα Ξαφά, η οποία ζητά να «καθαρίσει» το δημόσιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες από 200 χιλιάδες εργαζόμενους.

Το πρώην μέλος του ΔΝΤ και πουλέν του Μητσοτάκη, σε μια κυνική της συνέντευξη «συμβουλεύει» την.... κυβέρνηση Παπανδρέου… να «απαλλαγεί» άμεσα από τους δημόσιους υπαλλήλους κλείνοντας οργανισμούς και στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ισοτιμία» η Μ. Ξαφά μιλώντας για τον δημόσιο τομέα ήταν εντελώς κυνική: «Από τον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί 250.000 άνθρωποι και από το Δημόσιο ουδείς. Γιατί ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα; Διότι, μέχρι σήμερα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα διασφάλιζε τη συντήρηση της εξουσίας μέσω της συνεχούς επέκτασης του κράτους. Γι’ αυτό και δεν έχει τη βούληση να αναλάβει πρωτοβουλίες για να συρρικνώσει το Δημόσιο και να αντιταχθεί στις συντεχνίες που το λυμαίνονται.

Το 70% των δημόσιων δαπανών είναι μισθοί και συντάξεις. Επομένως, δεν μπορεί από το υπόλοιπο 30% να προέλθει όλη η προσαρμογή.

Για να έχουμε Δημόσια Διοίκηση παρόμοια σε μέγεθος με αυτή της Ευρωζώνης, πρέπει να φύγουν 200.000 άτομα από το Δημόσιο. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, και όσο πιο γρήγορα σταματήσει το μπαράζ των νέων φόρων, τόσο λιγότεροι θα χάσουν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα.

Οι μετατάξεις στο Δημόσιο είναι σαν τις «μουσικές καρέκλες». Δεν οδηγούν, δηλαδή, σε συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, όπου απασχολείται το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού! Το μόνο νοικοκύρεμα είναι να καταργηθούν οργανισμοί, να κλείσουν δημόσιες επιχειρήσεις και να απολυθούν οι υπάλληλοί τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: inews.gr

Αυτά αναφέρονται στην είδηση, αυτά δήλωσε το δεξιό – ακραία νεοφιλελεύθερο - αστέρι η Ξαφά. Για να δούμε όμως για ποια πρόκειται: Από το 1980 έως το 1991 εργάστηκε στο ΔΝΤ και ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση σταθεροποιητικών προγραμμάτων κυρίως στη Λατινική Αμερική. Το ΔΝΤ μπήκε στην Αργεντινή το 1991 και το 2001 η Αργεντινή πτώχευσε. Η κατάντια της Αργεντινής συνέβη επί εποχής «σχεδιασμού» αυτής της Ξ(ουρ)αφά. Μπορούμε λοιπόν να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για τον τρόπο που «σχεδιάζει» και «παρακολουθεί».  Μπλιάχ !!!
Το 1991 αφήνει το ΔΝΤ και έρχεται στην Ελλάδα, όπου και γίνεται οικονομικός σύμβουλος του …Μητσοτάκουλα ! Η αλλοπρόσαλλη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική του δράκουλα και του Μάνου ήταν και δικό της κατόρθωμα. Στη συνέχεια ακολουθεί τον Στέφανο Μάνο στο κόμμα των «Φιλελευθέρων» και στη «Δράση». Την περίοδο 2004-2009 τοποθετείται από τον Αλογοσκούφη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ όπου και γίνεται μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Ωραία διαπιστευτήρια !
 
Έχω την εντύπωση ότι ο Αντωνάκης και η παρέα του, που το μόνο που κάνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν, είναι να διαφωνούν με την κυβέρνηση και τα μέτρα που παίρνει από κεκτημένη ταχύτητα και για το “ονόρε” και όχι επειδή υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας, ετοιμάζουν το έδαφος για την κυβερνητική πολιτική που ονειρεύονται να ακολουθήσουν αν ποτέ γίνουν κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό έχουν εξαπολύσει διάφορα ψωράλογα για να παραστήσουν τους «λαγούς». Κάτι το 6% που τους δίνουν προβάδισμα οι δημοσκοπήσεις, κάτι η ζέστη, λίγη ανυπομονησία παραπάνω και τους βγαίνει ο γνωστός κακός τους εαυτός. Προετοιμάζονται για τις καρέκλες,  προβάρουν κυβερνητικά κοστούμια και αδημονούν.
«Θες σήμερα, θες αύριο και θα τους κάτσουμε στο σβέρκο»!

Θέλει όμως η ............ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Τι δήλωσε αυτή η κυριούλα; Ότι «αφού απολύθηκαν 250.000 υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, γιατί δεν απολύεται κανένας του δημοσίου; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;», όπως ανέφερε. Σκοπεύει λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύσει 200.000 Δ.Υ. και πως «…όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο λιγότεροι θα χάσουν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα». Κατά την ευφάνταστη αυτή κυριούλα, με τις απολύσεις και 200.000 Δ.Υ. θα επέλθει μια … «εξισορρόπηση». Η παλάντζα θα έρθει «στα ίσια της» !!! Μιλάμε και γαμώ τα μυαλά !

Ας παραβλέψουμε προς στιγμή το γεγονός ότι το ένα, δηλαδή οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει ως προαπαιτούμενο το άλλο, δηλαδή τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Άλλωστε είναι γνωστό και στον πλέον αδαή, ότι οι προσλήψεις (και μάλιστα στον αριθμό ρεκόρ των 200.000 !!!) στον ιδιωτικό τομέα προϋποθέτουν επενδύσεις, κυρίως ξένων κεφαλαίων. Ασφαλώς και η δυσκαμψία του δημόσιου τομέα, με τις απίστευτες νομολογίες και την γιγάντια γραφειοκρατία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την εισροή ξένων κεφαλαίων που θα επενδυθούν. Όπως επίσης τεράστιος ανασταλτικός παράγοντας για τους ξένους επενδυτές είναι και ένα σωρό άλλα πράγματα: ο συνδικαλισμός, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι απεργίες, οι αποκλεισμοί των δρόμων, τα μεροκάματα, οι εργοδοτικές εισφορές, ο υψηλότατος ΦΠΑ κ.α.

Όχι βέβαια ότι συμφωνώ με όλες αυτές τις διαπιστώσεις, απλά τις καταγράφω. Και ο (υγιής) συνδικαλισμός πρέπει να υπάρχει και να διεκδικεί, και ο εργαζόμενος έχει αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα της απεργίας, και τα μεροκάματα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι άθλια. Προτιμούνται όμως χώρες όπως Βουλγαρία και Τουρκία, όπου ο εργαζόμενος δεν έχει δικαιώματα και το κράτος δεν τον προστατεύει σε τίποτα.

Ας γυρίσουμε όμως στη δήλωση της κυριούλας. Πέρα από την τεράστια μαλακία αυτής καθαυτής της δήλωσης, που φανερώνει άνθρωπο εμπαθή, κομπλεξικό και επικίνδυνα βλαμμένο, να ρωτήσω κάτι; Ας υποθέσουμε ότι απολύονται 200.000 Δ.Υ. και (ας υποθέσουμε πάλι) ότι προσλαμβάνονται 200.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι.  Για να δούμε τι πρόκειται να συμβεί:

Το όφελος, ως προς το ποσοστό ανεργίας, θα αλλάξει; ΟΧΙ !

Ο ΟΑΕΔ θα δαπανά λιγότερα χρήματα για επιδότηση ανέργων; ΟΧΙ !

Τα κρατικά έσοδα, από τη φορολόγηση των μισθωτών, θα αλλάξουν; Ασφαλώς και προς τα κάτω. Σήμερα το Δημόσιο γνωρίζει ποιους και πόσο τους μισθοδοτεί. Αύριο και αφού γίνει πραγματικότητα το όνειρο της κυριούλας, θα μιλάμε για μισθούς κατώτερους των μισθοδοτούμενων του δημοσίου, συνεπώς λιγότερα έσοδα για το κράτος. Η κυριούλα ορέγεται μια Ελλάδα με μισθούς 400-500 ευρώ, μαύρη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Πάμε τώρα στο «τυράκι» της φάκας. Η κυριούλα ονειρεύεται  - και προσπαθεί να πείσει και τους ηλιθιοδέστερους των ψηφοφόρων της δεξιάς - ότι λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι σημαίνει λιγότερο κράτος και άρα λιγότερα έξοδα για μισθούς και συντάξεις. Παραβλέπω το γεγονός ότι δεν πρόκειται να μειωθούν στο ελάχιστο οι φόροι και οι επιβαρύνσεις των Ελλήνων πολιτών, μετά την απόλυση του 1/3 των Δ.Υ. και ρωτάω: θεωρεί, η εν λόγω κυριούλα, ότι οι Δ.Υ. είναι όλοι αντιπαραγωγικοί, όλοι τεμπέληδες, όλοι άχρηστοι, αγενείς και κηφήνες; Ίσως σε αυτή την διαπίστωση την έχει οδηγήσει η καθημερινή της συνδιαλλαγή με το δεξιό κηφηναριό της Βουλής. Κι αυτοί (υπέρμετρα) μισθοδοτούμενοι από τον Ελληνικό λαό είναι και μάλιστα οι πλέον αντιπαραγωγικοί του κηφήνες. Όσο ήσαν στην κυβέρνηση παρήγαγαν σκάνδαλα, διόγκωναν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος και παραφούσκωναν το κράτος με τα δεξιόμουτρα κλακαδόρους τους. Τώρα που είναι στην αντιπολίτευση αρνούνται ότι γνωρίζουν κάτι για το φόνο, κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μιλούν ακατάπαυστα για τις μαγικές λύσεις που διαθέτουν υποσχόμενοι …απολύσεις !

Το τυράκι όμως δεν είναι μόνο αυτό. Αυτό που επιδιώκει (αλλά δεν θα της κάτσει) η κυριούλα και ο αρχηγός της, είναι να απολυθούν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ οι 200.000 ώστε να διαλυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, να εισπράξει το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό και κοινωνικό κόστος και ύστερα να χώσουν αυτοί από παράθυρα και φεγγίτες και χωρίς ΑΣΕΠ, όποιο αγράμματο κωλόπαιδο κούνησε σημαιάκι.

Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, η βλακεία δεν γνωρίζει όρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αρνούμαι να πιστέψω ότι περί αυτού πρόκειται. Αν ήταν έτσι, θα ήταν και πολύ εύκολο. Τους βλάκες μπορείς να τους απομονώσεις, τους κακούς όχι.

Για να δούμε λοιπόν τι μας λένε, όχι τα όνειρα της κυριούλας, αλλά τα στοιχεία: Μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων του περασμένου καλοκαιριού προέκυψαν τα εξής: από το ελληνικό δημόσιο μισθοδοτούνται 625.738 μόνιμοι υπάλληλοι και 53.833 αορίστου χρόνου. Η Ελλάδα κατέχει το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με 11,4% επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού, τη στιγμή που χώρες «πρότυπα» όπως η Σουηδία και η Δανία έχουν 30% και 29% αντίστοιχα.

Αυτό που πάντα θα επικαλούνται οι θιασώτες της ιδιωτικής «πρωτοβουλίας» και τα παπαγαλάκια τους, κάποια από άγνοια, κάποια επειδή μισθοδοτούνται, είναι η περιβόητη «παραγωγικότητα» του δημοσίου. Δεν γνωρίζω αν και με ποιες μεθόδους έχουν μετρήσει την παραγωγικότητα του δημοσίου άλλων χωρών, αλλά προφανέστατα το πρόβλημα δεν έγκειται στον υπάλληλο, αλλά στο σύστημα μέσα στο οποίο τον έχουν εγκλωβίσει. Αν υπάλληλος προσπαθήσει να λειτουργήσει εκτός πλαισίων και νομολογίας, τον πήρε και τον σήκωσε. Ακόμη και σε περιπτώσεις που οι διατάξεις είναι εξόφθαλμα ηλίθιες, πρέπει δυστυχώς να τηρηθούν πιστά. Όσο αφορά τους κακούς, άπληστους και επίορκους υπάλληλους, το γράφω για πολλοστή φορά: χρέος του κράτους είναι να τους εντοπίσει και να τους στείλει στη φυλακή ή στο διάολο, αφού κατασχέσει όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Θα πρότεινα λοιπόν στην κυριούλα να προσπαθήσει να αλλάξει το σύστημα μέσα στο οποίο κινείται το δημόσιο και όχι να μειώσει τους υπαλλήλους του.
Η έκρηξη της ανεργίας κατόπιν δικών τους λαθεμένων πολιτικών επιλογών (μίζες, υπερτιμολογήσεις, αναθέσεις σε ημέτερους, διορισμοί κ.α.) δεν θα εξισορροπηθεί με αθρόες απολύσεις. Δεν γίνεται κυριούλα μου από τη μια να κλαίτε για τα λουκέτα, την ύφεση και τις απολύσεις και από την άλλη (ως αφεντικά του δημοσίου) να κάνετε τα ίδια.

Η προσπάθειά της προστίθεται στο μακρύ κατάλογο της ξεφτίλας του Πάγκαλου, του Μητσοτάκη, του Ανδριανόπουλου, του Μάνου και των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης. Του διαχωρισμού των Ελλήνων πολιτών σε βολεμένους και άνεργους, σε τεμπέληδες και παραγωγικούς, σε γλύφτες και αξιοπρεπείς, σε λαμόγια και τίμιους.

Είπαμε, αήττητη η βλακεία. Όταν μάλιστα αναμιχθεί με κακία και κόμπλεξ γίνεται θανατηφόρος ο συνδυασμός…

3 σχόλια:

 1. Καλησπέρα και καλό χειμώνα!

  Μα γιατί τέτοια επίθεση στην κυριούλα;
  Μα έλεος πια! Λίγη αβρότητα επιτέλους!
  Τι είπε η καημένη;
  Να πεινάσουν απλά 200.000 άνθρωποι και συνακόλουθα καμιά 600αριά χιλιάδες που ζουν από αυτόυς τους 200...
  Αμέσως, να πέσουμε να τη φάμε την κυριούλα!
  Δεν είναι ό,τι κι ό,τι! Δούλεψε στο ΔΝΤ- βοήθειά μας! Αλληλούια!

  Και τι έγινε;
  Άσχημα περνάνε στη Ρουάντα;

  Ας ακούσουμε την κυριούλα γιατί βρίθει υπευθνότητας.
  Και ως γνωστόν υπεύθυνος είναι όποιος προτείνει να πεινάσουν εκατομμύρια συμπολίτες του.
  Όποιος πει ότι πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις για να μην τρωνε απ τα σκουπίδια εκατομμύρια συμπολιτες του, τότε είναι λαικιστής, ζει στην στρουμφο-ουτοπία του και αποτελεί τουλάχιστον "σοβιετικό απόβλητο" που λέει κι ο Άδωνις...

  Όλα κι όλα!
  Μην τα βάζεις με τον Αντωνάκη!
  Αυτός είναι εναντίον του Μνημονίου.
  Του Μνημονίου της Ύφεσης ντε!
  Αυτός ως άλλος Έντισον, έχει ανακαλύψει το Μνημόνιο της ανάπτυξης και δε μας το λέει για να μας κάνει surprise party την επομένη των εκλογών.
  Και από Έντισον θα γίνει... Έγδυσον, αφού θα μας πάρει κι ό,τι παρ' ελπίδα ξεχάσει στις τσέπες μας ο παλιός συμφοιτητής και συγκάτοικός του, τον οποίο κατά τ' άλλα τιμώ και σέβομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που την είδες την επίθεση;
  Μήπως και να το διάβαζε θα καταλάβαινε;
  Χεσμένους μας έχει κι αυτή και το λοιπό πολιτικό σκυλολόι. Απλά κοιτάει να γλύψει όσο γίνεται, μπας και την βάλει ο Σα(χλα)μαράς στα ψηφοδέλτια, πιστή κι αυτή στο δόγμα «καλύτερα να σε βρίζουν, παρά να σε αγνοούν».

  Κοίτα ρε φίλε μου να δεις σε ποιους κατάντησε η Ελλάδα να ζητάει να την κυβερνήσουν. Και στο παρελθόν ήμασταν μπατίρηδες, αλλά είχαμε τουλάχιστον αξιοπρέπεια.

  Πάει, πέταξε κι αυτή.

  Έχει κι άλλο πιο κάτω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή