Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μηνιάτικο #13: Απρίλιος 2016



Στις 4 Απριλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 908Β/2016 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο  Σύστημα Υγείας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου «Η ΚΥΑ διασφαλίζει τη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων) και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών ελαχιστοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.»
Υπολογίζεται ότι 2.500.000 συμπολίτες μας είναι ανασφάλιστοι με συνέπεια να μην έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με την Υπουργική απόφαση ορίζεται ότι με την επίδειξη του ΑΜΚΑ θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
Όσον αφορά τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη,  σύμφωνα με την ΚΥΑ, εισάγεται ένα σύστημα συνδυασμού εισοδηματικών, κοινωνικών και κλινικών κριτηρίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αναμφίβολα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση για την έκδοση της υπουργικής αυτής απόφασης. Ωστόσο θα πρέπει να βάλουμε στη σκέψη μας ότι τόσο το ΕΣΥ όσο και ο ΕΟΠΥΥ έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει: υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση για το ΕΣΥ, ενώ για τον ασφαλιστικό κλάδο γνωρίζουμε όλοι ότι είναι κατά πολύ λιγότερες οι εισφορές λόγω της τεράστιας ανεργίας και των (αγνώστου αριθμού) ανθρώπων που δουλεύουν ανασφάλιστοι. 
Χωρίς καμία διάθεση μιζέριας, πολύ θα θέλαμε να μας εξηγήσει η κυβέρνηση τι εννοεί στην παράγραφο Δ:

 

Ομολογώ ότι αδυνατώ να καταλάβω, πως - αφού δεν μπορεί να υπολογισθεί η δαπάνη που προκαλείται στον ΕΟΠΥΥ - όσοι συνέταξαν και όσοι ψήφισαν το νόμο έχουν διαγνώσει ότι αυτός θα έχει μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος.


Στις 7 Απριλίου το Κοινοβούλιο ψήφισε τροπολογία με την οποία οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους (εξαιρουμένης της παραγωγής προϊόντων ενέργειας), απαλλάσσονται από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
Την εν λόγω τροπολογία κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν την ψήφιση ενός (εντελώς άσχετου…) νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που αφορούσε την κύρωση μίας διακρατικής συμφωνίας με τη Ν. Ζηλανδία. 
Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ. Το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση.

Και έτσι οι βιομήχανοι απαλλάσσονται από έναν ακόμη φόρο, χωρίς καμία ρήτρα, όπως για παράδειγμα να μην αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων ή (γελάμε) να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, ή να μην κάνουν απολύσεις για Χ χρονικό διάστημα.
Μιλάμε Τσίπρα, έχεις εξαντλήσει όλη την αριστεροσύνη σου!


Στις 8 Απριλίου υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της China COSCO Shipping Corporation, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί από τη Βουλή και εκτιμάται ότι εντός του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή μεταβίβασης των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO.

Και τώρα απολαμβάνουμε έναν σωσία του Αλέξη Τσίπρα


“Μολών λαβέ! Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα ‘ρθουν να μας πάρουν τα λιμάνια; Τα αεροδρόμια; Ε ας έρθουνε! Αυτά γίνονται μόνο με κανονιοφόρους κε Παπαδάκη.”
Δεν χρειάστηκαν καμία κανονιοφόρο κε Πρωθυπουργέ μου. Τη δική σου υπογραφή χρειάστηκαν. Και την έβαλες.


Στις 10 Απριλίου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων στην Ειδομένη. Επί οκτώ ώρες η περιοχή θύμιζε «κόλαση» με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να σφυροκοπούν τους πρόσφυγες με δακρυγόνα, βομβίδες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες.
Σχετικά με το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να πέρασαν κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, σε ελληνικό έδαφος, από την ελληνική αστυνομία διευκρινίζεται ότι ο φράκτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή των συνόρων, αλλά δύο μέτρα πιο πίσω, στο έδαφος της ΠΓΔΜ, άρα είχαν περιθώριο να κινηθούν.


Να η απάντηση που όλοι αναμέναμε. Οι σκοπιανοί μπάτσοι δεν πάτησαν σε ελληνικό έδαφος αλλά κινούνταν στα 2 μέτρα που επιτρέπεται. Στο μεταξύ όμως πετούσαν τα χημικά τους ή πυροβολούσαν με τις πλαστικές (προς το παρόν) σφαίρες τους μέσα στο ελληνικό έδαφος!!!
Κάνω κάπου λάθος κε Τόσκα μου και κε Καμμένε μου; Εκτός και αν σφαίρες και χημικά ήταν στυλ μπούμερανγκ και επέστρεφαν πάλι στα Σκόπια.
Ρε δεν κόβετε τις μαλακίες! Στο χωριό μου το λένε «μάθανε ότι πηδιόμαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι». Είχαμε αφήσει τους πρόσφυγες ανυπεράσπιστους μέσα στα δικά μας χώματα, χωρίς καθόλου παρουσία στρατού ή αστυνομίας κι εσείς από τις γραφειάρες σας παρακολουθούσατε τηλεόραση για να βγάλετε το υποδεκάμετρο και να μετρήστε αποστάσεις. Και δεν στείλατε εκεί καθόλου στρατό και αστυνομία γιατί τότε θα μιλούσαμε για σύρραξη. Γιατί στο δικό σας μυαλό είναι διαφορετικό μπάτσος να σημαδεύει στρατιώτη και διαφορετικό να σημαδεύει φτωχοδιάβολο. Δεν είναι θέμα καταπάτησης εδαφών, θέμα ρούχων είναι.
Ρε ουστ!


Στις 12 Απριλίου ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κατά ψήφισαν, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων, και «παρών», το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Στο άρθρο 5…

 
Σε απλά ελληνικά: όταν οι βουλευτές αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους θα υπογράφουν ρήτρα εχεμύθειας, η οποία και θα τους απαγορεύει να δημοσιοποιούν στοιχεία/έγγραφα τα οποία περιέρχονται σε γνώση τους. Και επειδή είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι δανειστές/εκβιαστές/βιαστές γνωρίζουν τα πάντα πριν φτάσουν καν στη Βουλή, από ποιον θα αποκρύπτουν οι βουλευτές στοιχεία; Μα από τον ελληνικό λαό φυσικά.
Το "μπανανία" είναι λίγο.


Στις 14 Απριλίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Όπως διαμηνύουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, αμέσως μετά τη διακοπή της αποχής των δικηγόρων, αναμένεται και η κατάθεση αγωγής εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και των ΜΜΕ («Παραπολιτικά», «Κουτί της Πανδώρας» και «Δημοκρατία») που αναπαρήγαγαν τις - κατά τον πρώην πρωθυπουργό - συκοφαντικές πληροφορίες περί εμπλοκής συγγενικών του προσώπων στη λίστα Λαγκάρντ.

Τι είπε η Γεροβασίλη;


Και ενώ τα βλέμματα όλων (των καθυστερημένων εννοώ) είναι στραμμένα στις μηνύσεις και αγωγές, ο πρόεδρος Κούλης εξακολουθεί να κρύβεται και να μην παίρνει επίσημη θέση γι’ αυτόν και το κόμμα του στα όσα αποκαλύπτονται.
Γιατί άραγε;
Λέτε πράγματι να βρίσκονται συγγενείς του Αντωνάκη στη λίστα Παναμά και οι μηνύσεις του να είναι πορδές στον αέρα;

Άσχετο: τώρα που ο τέως υποβάλλει μηνύσεις και αγωγές σε ΜΜΕ (μόνο σε όσα δεν τον γλείφουν) ποια να είναι άραγε η γνώμη του προέδρου Κούλη που βγήκε στα κάγκελα για τις διαγραφές του Μαλέλη και του πορδοσαλταρισμένου από την ΕΣΗΕΑ, γράφοντας στο λογαριασμό του στο twitter ότι “Όταν οι δημοσιογράφοι φιμώνονται τότε κινδυνεύει η Δημοκρατία”;
Αντώνη μου, άσε τις στρακαστρούκες με την Όλγα και κοίτα τι θα κάνεις με τον Καμμένο. Κάτι μου λέει πως τώρα αρχίζουν οι κωλοπιλάλες…

 

Στις 16 Απριλίου, αργά το βράδυ, διαλύθηκε το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μέσα σε κόντρες και αντεγκλήσεις. Το συνέδριο καλείτο να εγκρίνει σημαντικές καταστατικές αλλαγές, όπως το μητρώο μελών, η ετήσια απολογιστική συνδιάσκεψη, η εισφορά των μελών κ.α. Εν τέλει, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν καθώς οι επιμέρους ομάδες και παρέες της ΟΝΝΕΔ διαφώνησαν για το απλούστερο, τον αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Αυτή η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις να κρατήσουν έως πολύ αργά το απόγευμα και την ώρα που ακόμα η ψηφοφορία εκκρεμούσε, συνεργεία του δήμου Ευόσμου μπήκαν κάποια στιγμή στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου και ξεκίνησαν να μαζεύουν τις καρέκλες.
Το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ.
Το πρωτοφανές αυτό φιάσκο, που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε αντίστοιχη διαδικασία σε κανένα κόμμα, μικρό ή μεγάλο, έχει προκαλέσει σάλο στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και έντονο εκνευρισμό στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος του κόμματος ενημερώθηκε για τα συμβάντα, παρέπεμψε τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής, πράγμα το οποίο τελικώς έγινε και ο Β. Γεωργιάδης διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Πως το είπες Κούλη μας; Είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε; Μάστα! Να πω ότι δεν φαίνεται;
Και πως το είπες το άλλο Κούλη μας (στην Washington Post): “Η ΝΔ θα είναι μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση με καλούς ανθρώπους.”;
Ανέκαθεν ήμουν σίγουρος ότι οι ικανοί και καλοί άνθρωποι έχετε μαζευτεί όλοι στη νουδού. Τώρα πείστηκα ότι είστε και σοβαροί.


Δύο ημέρες αργότερα (Δευτέρα 18 Απρίλη) και μετά τα γνωστά καραγκιοζιλίκια


ο πρόεδρος Κούλης αποφάσισε τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ και την επανίδρυσή της μετά το συνέδριο του κόμματος.


Κούλη μου, φαντάζομαι το έχεις καταλάβει ότι εξελίσσεσαι ταχύτατα σε γκαντέμη. Μα σε ποιον έμοιασες;
Και επειδή κάθε χωριό έχει τον τρελό του, εδώ βλέπουμε τι έγραφε η γνωστή τηλεοπτική καραμούζα στις 15 Απρίλη, πριν ο Κούλης διώξει τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη:


και εδώ βλέπουμε τι έγραψε 3 μέρες μετά (αφού ο Κούλης διέλυσε την ΟΝΝΕΔ και τον σούταρε)


Προσαρμοστικότης: χαμαιλεόντιος!


Στις 18 Απριλίου αναρτάται στη Διαύγεια η δαπάνη 2.550€ «για την υπηρεσιακή μετακίνηση της προσωπικής ασφάλειας του Υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου από την Αθήνα στην Αίγινα με αναχώρηση στις 29/04/2016 και επιστροφή στην Αθήνα στις 03/05/2016.»


Ο κος Φλαμπουράρης θα περάσει τις εορτές του Πάσχα στη βίλα του στην Αίγινα, απ’ όπου και θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο (από το τηλέφωνο). Για να μη κάνει βαβά ο κος Φλαμπουράρης θεωρήθηκε απαραίτητο να μετακινηθεί μαζί του και η προσωπική του φρουρά, μετακίνηση η οποία θα μας στοιχίσει 2,5 χιλιάρικα.
Επειδή είμαι λαϊκιστής, το’χω σίγουρο ότι για αυτό το δυομισαχίλιαρο δεν χρειάστηκε καν να ρωτήσουμε το κουαρτέτο της συμφοράς. Αν ήταν να επρόκειτο για 10 λεπτά του ευρώ αύξηση στις συντάξεις θα …διαπραγματευόμαστε για μέρες.


Στις 19 Απριλίου αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης. Με επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη έκανε λόγο για "διγλωσσία, έλλειψη στρατηγικής και έλλειψη θάρρους".
Το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση υπό τον τίτλο “Για την ιστορία και μόνο”:


Τέτοια πράγματα έκανες κε Θεοχάρη μας; Μα είναι δυνατόν να είσαι τέτοια πολιτική κουνιαμπέλα; Μα να μην έχεις διδαχτεί τίποτα τόσο καιρό στο πλευρό του Σταύρου μας;
Για την ιστορία λοιπόν και μόνο:




Στις 20 Απριλίου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε την εξαίρεση των βουλευτών από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Υπερασπιζόμενος τη διάταξη ανέφερε ότι: “Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012”.
(2 ημέρες μετά… )
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, πλήρης ήταν η αναδίπλωση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μην υπάρξουν οι συγκεκριμένες εξαιρέσεις, και να ενταχθούν και αυτοί στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο υπουργός χαρακτήρισε "λογικότατο αίτημα" (σημ: χαχαχαχαχα!!!!) αυτό που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για "υποβολιμαίο πολιτικό θόρυβο".

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε σένα Κατρούγκαλε είναι η σταθερότητα που επιδεικνύεις. Υπερασπίστηκες την εξαίρεση της φάρας των βουλευτών από το ασφαλιστικό ν/σ και αφού σου τράβηξε το αυτί ο Αλέξης βγαίνεις και υπερασπίζεσαι την κατάργησή της.
Κατρούγκαλος ο Κομανέτσης!

Η Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΗ ξεφτίλα ακούει στο όνομα Γιάννης Βούτσης, το γεροντάκι της Μονόπολης που κατέβηκε από το πάνω έδρανο για να μας θυμίσει πόσο ηλίθια σκέφτεται αυτός ο λαός όταν στέλνει στη Βουλή "αριστερούς" αυτού του διαμετρήματος. Ο ΠτΒ μας είπε αυτά:


Πρόκειται για αρμαγεδδώνα!!! Αλλά δε γαμιέται, θα τον ψηφίσουμε. Άλλους αφορά. Δεν αφορά τους βουλευτές που (επί λέξει) “δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι”. [βίντεο]

  

Στις 21 Απριλίου (ωραία ημέρα διάλεξε) ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Θεόδωρος Κοματάς, απέστειλε e-mail στους διοικητές των Υ.ΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες)


το οποίο κοινοποιείται στον υπουργό και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με το οποίο δίνει την εντολή να εφαρμοστεί και στα Νοσοκομεία η περσινή ΠΝΠ (ΦΕΚ 41Α/20-4-2015), να κατατεθούν δηλαδή τα ταμειακά διαθέσιμα των Νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι “εξαιρούνται επίσης οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5, οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α΄ 314) καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.”
Όταν πέρσι ψηφίστηκε ο νόμος, ο τότε υπουργός Υγείας Κουρουμπλής είχε δεσμευτεί ότι:


Στο σπίτι όλοι καλά;


Στις 22 Απριλίου ο δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος στο ειδησεογραφικό site militaire.gr δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο κόβεται το Δώρο Πάσχα στους στρατεύσιμους και μάλιστα αναδρομικά. Όσοι απ’ αυτούς είχαν εισπράξει το …ιλιγγιώδες ποσό των 4,20 ευρώ καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία! Αυτό συνέβη κατόπιν σχετικού εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία.


Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (του ποιού;) - που λειτουργεί ακόμη με κάτι τέλεξ του 20ου αιώνα - οι φαντάροι είναι …δημόσιοι υπάλληλοι και εφόσον τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων έχουν κοπεί για τους Δ.Υ, εξυπακούεται ότι κόβονται και για τους στρατιώτες.
Απορία 1η: Αν οι φαντάροι καταμετρούνται στους δημοσίους υπαλλήλους, πότε σκέφτεστε να τους …απολύσετε;
Απορία 2η: Διορίστηκαν με γλείψιμο ή μέσω ΑΣΕΠ; 
Απορία 3η: Γιατί πέρασαν 3,5 χρόνια για να "αντιληφθείτε" ότι οι φαντάροι είναι υπάλληλοι και κακώς τους δίνατε τα Δώρα;
Απορία 4η: Τι σκέφτεστε να πράξετε για όλα εκείνα τα λαμόγια που εισέπραξαν αυτά τα ποσά και τώρα έχουν απολυθεί; Μήπως να τους βάζατε σε καταναγκαστικά έργα;
Απορία 5η: Μήπως να πάτε στο διάολο;


20 σχόλια:

  1. Συνυπογράφω μια προς μια τις παρουσιάσεις....!
    Χρόνια Πολλά Πέτρο μου και Καλή Ανάσταση και από αυτή του Λαού επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέκομαι στην Ανάσταση του Λαού μας. Ο Χριστός μια χαρά τα καταφέρνει 1983 χρόνια τώρα, η Ανάσταση της Ελλάδας φαίνεται πως θα αργήσει περισσότερο.

      Διαγραφή
  2. Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα κλεμμένα στα ταμεία τα απανταχού λαμόγια παίζει; Και αναδρομικά μάλιστα!
    Πέτρο να σου ευχηθώ ολόψυχα Χρόνια Πολλά και μπράβο σου για την εμπεριστατωμένη έρευνα που έκανες και σ' αυτό το μηνιάτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερο σίγουρο βλέπω να γυρίσει η γη ανάποδα και να περπατάμε με τα χέρια, παρά αυτό που ζητάς. Είναι απίθανο η Ελλάδα να γίνει η Ισλανδία της προηγούμενης 5ετίας που έφερε σε δίκη (και τελικά έπαυσε) τον πρωθυπουργό της, έχωσε στη φυλακή τον αρχιτραπεζίτη και κρατικοποίησε τις 3 φαλιρημένες της τράπεζες.
      Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε.
      Καλό μήνα Μαράκι.

      Διαγραφή
  3. Πέτρο καλημέρα. Διαβάζω: "Στις 7 Απριλίου το Κοινοβούλιο ψήφισε τροπολογία με την οποία οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους (εξαιρουμένης της παραγωγής προϊόντων ενέργειας), απαλλάσσονται από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο". Και το σχόλιο σου πιο κάτω: "Και έτσι οι βιομήχανοι απαλλάσσονται από έναν ακόμη φόρο, χωρίς καμία ρήτρα, όπως για παράδειγμα να μην αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων ή (γελάμε) να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, ή να μην κάνουν απολύσεις για Χ χρονικό διάστημα". Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι οι βιομήχανοι, εκτός από "τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο", απαλλάσσονται και από όσα λες πιο κάτω: "χωρίς καμία ρήτρα κλπ..να μην αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων ή (γελάμε) να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, ή να μην κάνουν απολύσεις για Χ χρονικό διάστημα". Επίσης, σε ο,τι αφορά το ασφαλιστικό τών βουλευτών, όλες οι κυβερνήσεις, μόλις έβλεπαν την κατακραυγή, "έπαιρναν πίσω" κάποια νομοσχέδια μέσα σε μια ώρα (και μετά έβρισκαν τον τρόπο να τα "περνάνε" από τη Βουλή, με την ησυχία τους..) Τέλος, σε ότι, αφορά την είδηση περί "μετακίνησης τής φρουράς Φλαμπουράρη", απορώ γιατί η είδηση δεν είναι ότι μια κυβέρνηση αναφέρει στο "Διαύγεια" μια δαπάνη (ενώ όλες, όλα τα χρόνια έκαναν ΤΙΣ δαπάνες και κλεψιές και περνούσαν στο ντούκου) και είναι μόνο η μετακίνηση τής φρουράς λόγω διακοπών τού υπουργού. Ε ναι, για τις διακοπές του τους μετακίνησε, αλλά ας μην ξεχνάμε πως όλα τα χρόνια (ακόμα συμβαίνει) ο κάθε βουλευτής είχε (έχει) ένα βουλευτικό αυτοκίνητο και όλη του η οικογένεια μπορεί να πηγαίνει με αυτό για τα ψώνια της και τις βόλτες της, έτσι, για να κεφάρει!

    Υ.Γ Πολύ σε παρακαλώ, βάλε το μπουτόν που ανεβοκατεβάζει την σελίδα, καθότι αναρτάς συνήθως πολύ μεγάλα κείμενα κι είναι δύσκολο για τους αναγνώστες (δλδ για μένα! ❤) Καλό μήνα κι από δω και χρόνια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πρότεινα να μπεις εδώ, να επιλέξεις την Ελλάδα και να δεις το ιστόγραμμα. Πρόσεξε που βρισκόταν η φορολογία των βιομηχάνων το 2005, που βρέθηκε το 2010 και που έφτασε το 2013. Το 2005 ήταν 3,21% επί του ΑΕΠ (και για ποιο ΑΕΠ μιλάμε τότε!) ενώ το 2013 έφτασε στο 1,33% του (μειωμένου κατά 25%) ΑΕΠ.
      Παλιότερα (επί Α. Παπανδρέου) αυτοί οι κερατάδες έπαιρναν (θαλασσο)δάνεια που τελικά τους τα χάριζε ο Ανδρέας για να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Σαν κρατικοδίαιτα λαμόγια που ήσαν, και τα φράγκα έπαιρναν, και τις επιχειρήσεις στη Βουλγαρία μετέφερναν.
      Ποιο το όφελος για την ελληνική οικονομία;
      ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ!
      Ίσα ίσα, μόνο χασούρα είχαμε.
      Έχω ξεκαθαρίσει χιλιάδες φορές ότι δεν αναφέρομαι σε όλους τους επιχειρηματίες. Η πλειοψηφία τους όμως είναι λαμόγια και αυτό το ξέρουμε όλοι. Απατεώνες, φοροφυγάδες, φοροκλέφτες, δεν πληρώνουν το προσωπικό τους, ζουν από δάνεια, μαύρο χρήμα, απατεωνιές, κομπίνες, πουστιές με εφοριακούς.
      Εγώ λοιπόν ο αγαθιάρης θα περίμενα να εξασφαλίσει ο Τσίπρας ότι αφού τους χαρίζουμε ένα σεβαστό ποσό, πρέπει και αυτοί κάτι να δεσμευτούν από τη μεριά τους. Είτε πάγωμα τιμών γιατί ο κόσμος δεν αντέχει, είτε εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Τίποτα δεν ζήτησε, παρά μόνο (όπως όλοι τους) έδωσε.

      Το ότι η μετακίνηση Φλαμπουράρη με την κουστωδία του αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ασφαλώς και δεν μπορεί να αποτελεί είδηση. Σιγά που μας έκαναν τη χάρη δηλαδή. Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι έργο του Μεγάλου Ηλίθιου, ούτε καν του Τσίπρα, για να έχουμε να του χρεώνουμε έστω αυτό. Τον νόμο εφάρμοσαν και ανάρτησαν το 2,5χίλιαρο, δεν έκαναν τίποτα αξιομνημόνευτο.
      Κάπου διάβασα ότι ο Φλαμπουράρης έχει συνοδεία 80 αστυνομικούς. Μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση, παρότι της ζητήθηκε. Ελπίζω κάποτε να διαψευστεί. Αν όχι, βγάλε συμπεράσματα μόνη σου.

      Για τα βουλευτικά αυτοκίνητα ας μη το πιάσουμε καλύτερα. Είχαν δεσμευτεί οι συριζαίοι ότι δεν θα τα παραλάβουν και μόλις εκλέχτηκαν έκαναν κωλοτούμπα. Άστο γιατί (και αυτό) βρωμάει.

      Και ένα γενικό σχόλιο: επειδή οι προηγούμενοι και οι πιο προηγούμενοι και όλοι οι προηγούμενοι ήταν καθάρματα, δεν σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει το ελεύθερο να αλωνίζει. Το ότι όλοι οι άλλοι είναι επιεικώς για τα σκουπίδια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε τις μεγάλες ή μικρές απατεωνιές των σημερινών. Άλλοθι για να συνεχιστεί η φαυλοκρατία δεν θα έχουν. Τουλάχιστον από εμένα.
      Καλό μήνα.

      ΥΓ: Αυτό το μπουτόν δεν έχω ιδέα πως μπαίνει. Δώσε μια βοήθεια και θα σου κάνω τη χάρη (μόνο για σένα ε!).

      Διαγραφή
    2. Πέτρο (και Σοφία), εννοούσα ότι μέσα στην είδηση, έτσι όπως την είχες παραθέσει, δεν φαίνονταν τα περί ρήτρας κλπ. Εννοείται ότι θα ήταν καλό να μην ήταν όλοι ίδιοι, απλά -χρόνια τώρα- έχουμε να επιλέξουμε το λιγότερο κακό, και οι διαφορές φαίνονται πάντα, κάθε φορά που (ξανα)κυβερνά η γνωστή σε όλους μας (για τις μεθόδους της) Δεξιά...

      Διαγραφή
    3. Ασφαλώς και δεν υπάρχει μέσα στην είδηση η "ρήτρα" από την πλευρά των βιομηχάνων. Αυτό αποτελεί δικό μου σχολιασμό και δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο.

      Έχω ξαναπεί ότι δεν μπαίνω στο τρυπάκι: ο Τσίπρας είναι καλύτερος του Κούλη και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερος της ΝΔ". Πλάκα κάνουμε; Εννοείται!
      Αρκεί;
      Σε μένα όχι!
      Είναι σαν να μου λες ότι ο προηγούμενος άντρας σου (μη το πάρεις προσωπικά ε!) σε απάτησε 50 φορές και ο τωρινός μόνο 25.
      Επειδή οι νουδουπασόκοι είναι εντελώς για τα σκουπίδια, δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει όποια μαλακία θέλει. Είναι κακό και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  4. @Πέτρο, εξαιρετική δουλειά για άλλη μια φορά! Και χρόνια πολλά!
    @Πέτρα, το σχόλιο του Πέτρου για τους βιομηχάνους δεν εννοεί ότι απαλλάσσονται από υφιστάμενες υποχρεώσεις τους, αλλά αντίθετα, ότι παρόλο που το κράτος τους χαρίζει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, δεν τους υποχρεώνει να δώσουν κι αυτοί κάτι σε αντιστάθμισμα, όπως π.χ. να μην αυξήσουν τις τιμές, να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας κλπ.
    Όσο για τη δαπάνη του Φλαμπουράρη, όχι, δεν είναι είδηση ότι αναρτήθηκε στο Διαύγεια, γιατί από το 2010 και μετά αναρτώνται υποχρεωτικά όλες οι δαπάνες και η σχετική απόφαση που ανέβασε ο Πέτρος είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την καταρχάς νομιμότητα της δαπάνης (για μένα βέβαια μια δαπάνη 2.500 ευρώ είναι ήσσονος σημασίας, γίνονταν και γίνονται δαπάνες που σου γυρνάνε το μάτι και είναι και νομιμότατες). Τώρα ότι οι προηγούμενοι κάναν τα ίδια και χειρότερα, όπως καταλαβαίνεις, δεν αποτελεί δικαιολογία για τους τωρινούς, ίσα-ίσα που καταδεικνύει ότι και αυτή η κυβέρνηση έχει την ίδια καθεστωτική αντίληψη για το κράτος που είχαν και όλοι οι άλλοι.
    Με τον ίδιο δηκτικό τρόπο που σχολίασε ο Πέτρος τη δαπάνη Φλαμπουράρη, είχε σχολιάσει, αν θυμάμαι καλά, και πριν δυο χρόνια τη δαπάνη για γραβάτες που δόθηκαν ως δώρα, όταν η Ελλάδα είχε την Προεδρία της ΕΕ ανεβάζοντας και πάλι την αντίστοιχη απόφαση από το Διαύγεια. Δεν είναι λοιπόν ο Πέτρος που άλλαξε standards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Σοφία.
      Ωραία, αφού σχολίασα στην Πέτρα διάβασα το δικό σου σχόλιο και είναι σαν να το έγραψα εγώ. Ακριβώς τα ίδια λέμε. Αν δεν είχε ανέβει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η δαπάνη για τη μετακίνηση στην Αίγινα, πολύ απλά ΔΕΝ θα πληρωνόταν! Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, αλλιώς είναι παράνομη και το ποσό μη καταβλητέο. Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν αποτελεί επιλογή, αποτελεί νόμο που εφαρμόζεται υποχρεωτικά.
      Την είδηση για τις γραβάτες και τα φουλάρια τη θυμήθηκα. Έψαξα και τη βρήκα. Την είχα ανεβάσει στις Γελοίες Ειδήσεις 21 στον αριθμό 4. Σε ευχαριστώ που το θυμήθηκες.

      Διαγραφή
  5. Μετά από αυτό: "γνωστή τηλεοπτική καραμούζα", δεν μπορώ να σοβαρευτώ και να σχολιάσω όπως θα έπρεπε...καλά θα ανεθαμάτιζα πάλι, αλλά τέλος πάντων!
    Όπως πάντα έκανες καταπληκτική δουλειά!

    Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστος Ανεστη! Περασα να αφησω τις ευχες μου για εναν ομορφο ανοιξιατικο Μαη (κι ας εχει παθει κι αυτος κριση ταυτοτητας!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Χριστινάκι.
      Ο Μάιος μοιάζει λίγο με Νοέμβρης αλλά που θα πάει, το καλοκαίρι έρχεται.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Πετρή μου και καλή ανάσταση στον τόπο μας. Απόλαυση να σε διαβάζω. Εδώ και μερικούς μήνες δεν μου τη βγαίνει κανείς. Τόσο ενημερωμένος. Τόσο ακριβής.
    Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά στην αγαπημένη μας ποιήτρια.
      Φιλιά και καλό μήνα.

      Διαγραφή
  8. Διαβάζω , διαβάζω και τελειωμό δεν έχουν τα κατορθώματα και των νέων κυβερνώντων αλλά οι παλιοί !!1 δεν τους φτάνει κανένας !! Να σε ρωτήσω κάτι Πέτρο; Εχεις καταγράψει τα πάντα με τόσες λεπτομέρειες δεν σκυλοβρίζεις όταν τα γράφεις !!Εγώ που είμαι χαμηλών τόνων έτσι που τα διαβάζω όλα μαζεμένα μου έρχονται όλες οι βρισιές σε πολλές γλώσσες !1 Αι σιχτίρ θα πω σε άπταιστα Ελληνικά
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω πως είναι κουραστικό όλο αυτό το κατεβατό, όλη αυτή η ανασκόπηση του (κάθε) μήνα. Προς το παρόν το βρίσκω προτιμότερο από το να κάνω συνέχεια αναρτήσεις για το κάθε κατόρθωμα κυβέρνησης & αντιπολίτευσης.
      Και επειδή με ρωτάς θα σου πω ότι παλαιότερα εκνευριζόμουν όποτε κατέγραφα ξεχωριστά την κάθε τους μ..λακία. Τώρα που αφήνω και περνούν οι μέρες έχω το χρόνο και να ηρεμήσω και να ψάξω περισσότερο όλες τις παραμέτρους της κάθε είδησης.
      Σχετικά με το βρίσιμο, επιστήμονες λένε ότι επιβάλλεται. Διάβασε [εδώ].
      Καλό μήνα Νικόλ μου.

      Διαγραφή
  9. Κάθε φορά στο μηνιάτικο (και σε άλλα βεβαίως) σου βγάζω το καπέλο, Πέτρο! Η εμπεριστατωμένη έρευνα, στα κείμενα, στα σχόλια, στις υπ. αποφάσεις κλπ. με ντοκουμέντα, κάνεις πραγματικά εκπληκτική δουλειά! Γίνανε όλοι ένα, αυτό έχω να πω. Ούτε τη διαπλοκή κυνηγάνε, ούτε τα κλεμμένα φροντίζουν να επιστρέψουν, ούτε την οικονομία στις δαπάνες τους μειώνουν, ούτε τίποτα. Έχουν βρει έναν μοναδικό αιματηρό τρόπο στην υφήλιο, να ληστεύουν με αφόρητη φορολογία τον κοσμάκη είτε φτωχός είτε φτωχότερος, γιατί τον πλούσιο δεν βλέπω να τον αγγίζουν πολύ και πάει λέγοντας. Είναι όλοι τους απαράδεκτοι. Πιστέψαμε πως κάτι θα αλλάξει με την "πρώτη φορά αριστερά" αλλά δυστυχώς.... μία απ' τα ίδια βλέπουμε μη σου πω και χειρότερα! Συγχύστηκα πάλι...
    Προσωπικά σ' ευχαριστώ γιατί ενημερώνομαι για πράγματα που δεν ξέρω.
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν με τους προηγούμενους είχαμε να λέμε ότι ξεπληρώνουν γραμμάτια, για τους σημερινούς δεν ξέρω τι μπορώ να υποθέσω. Το "Η εξουσία είναι γλυκιά" είναι υπεραπλούστευση. Υπάρχει κάτι άλλο πιο βαθύ και πιο χυδαίο.
      Να σου πω τι πιστεύω; Το έγραψα στο τουίτερ: "6 χρόνια μας πετσοκόβουν με μνημόνια. Απλά ο Τσίπρας αποδείχτηκε το καλύτερο αναισθητικό."

      Σε ευχαριστώ για όλα.
      Φιλιά Κατερίνα μου.

      Διαγραφή