Σελίδες

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Για μια χούφτα ΔΟΛάρια


Κοιτάς τον απο πάνω πίνακα και αναρωτιέσαι: 
ώστε δηλαδή και ο Ψυχάρης ζούσε πάνω από τις δυνάμεις του;

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στο αφεντικό του ΔΟΛιου συγκροτήματος Τύπου, Σταύρο Ψυχάρη. Κάτι μου λέει ότι από την ώρα που ξεβρώμισε (έστω και προσωρινά) η χώρα από τους πολιτικούς -και όχι μόνο- απατεώνες, από την ώρα που κατέβηκαν από τα κυβερνητικά έδρανα του Κοινοβουλίου τα έμμισθα διαπλεκόμενα στρατιωτάκια, οι δικαστικοί λειτουργοί αισθάνονται να χαλαρώνει η θηλιά στο λαιμό τους. Αισθάνονται περισσότερο απελευθερωμένοι να εφαρμόσουν το Δίκαιο (όχι όλοι, μη τρελαθούμε!).
Ίσως έφτασε η ώρα (αν όχι τώρα, πότε;;;) να αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ. Ποιος σε αυτή τη χώρα δεν έχει ακόμη καταλάβει το ρόλο του κάθε νταβατζοεκδότη; Ποιος δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί αυτός ο απέραντος βάλτος που λέγεται ΜΜΕ;

Εδώ και μήνες το συγκρότημα Λαμπράκη επιτίθεται στην κυβέρνηση με σκοπό (φυσικά) να την ρίξει. Εξακολουθεί να νομίζει ότι έχει το κουμάντο, όπως παλιά. Παρά την κατρακύλα των φύλλων και την σχεδόν μηδαμινή απήχηση που έχει πια στον κόσμο, πιστεύει ότι με πούστ#κες μεθόδους θα την ανατρέψει. Νομίζει ότι χτυπώντας την με οποιαδήποτε αναπόδεικτη μπαρούφα, θα κόψει πόντους στον Τσίπρα και θα στείλει τους ψηφοφόρους του στις αγκάλες του Κούλη.
Άραγε τι να συζήτησε ο πρόεδρος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Ψυχάρη την προηγούμενη εβδομάδα;

Εμένα ο νους μου δεν πάει στο κακό. Δεν πάει στις εγγυήσεις που ζήτησε ο Ψυχάρης (για να την σκαπουλάρει και πάλι) από τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό - όπως τον παρουσιάζουν τα νταβατζοκάναλα… - συγγνώμη, η ιδιωτική μας τηλεόραση ήθελα να πω. Πιστεύω ότι αυτά που συζήτησε ο πρόεδρος Κυριάκος με τον υπόδικο Σταύρο ήταν, σύμφωνα και με το άρθρο του Βήματος: οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις… η αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου… το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό… οι κινητοποιήσεις… το προσφυγικό κλπ. Δεν μάθαμε ποιος ενημέρωνε ποιον και ποιος έδινε οδηγίες στον άλλον.

Ο Ψυχάρης και οι υπάλληλοί του θεωρούν ότι με ψέματα και απειλές θα έχουν την κυβέρνηση "στο χέρι", όπως είχαν τους προηγούμενους και τους πιο προηγούμενους και τους πριν από αυτούς. 
Ποιος ξέχασε την μεγαλειώδη παπάρα στο πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Βήματος της 22/3/2015, ότι ο υπουργός Κατρούγκαλος υποσχόταν διορισμούς και έπαιρνε μίζα 12%;


Ποιος δεν θυμάται πριν περίπου 1 χρόνο το μνημονιακό παπαγαλάκι Βασίλη Χιώτη, πρώτη μούρη στα νταβατζοκάναλα να αλυχτά πως έχει αποδείξεις; Και ποιος θυμάται ότι τον περασμένο μήνα το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ δημοσίευσε στις μέσα σελίδες αυτό


προκειμένου να γλιτώσει την αγωγή;

Για να μη ξεχνάμε: ο Βασίλης Χιώτης είναι ο επιτυχημένος διευθυντής του ΒΗΜΑ FM 99,5 ο οποίος κατόρθωσε να φέρει τον ραδιοσταθμό στην 23η θέση


Η ταχύτητα με την οποία ξεβρακώνεται η όποια (αποδεδειγμένα σαθρή και στα όρια της γελοιότητας) επιχειρηματολογία αναπτύσσεται απέναντι στην κυβέρνηση, είναι η απόδειξη ότι επί δεκαετίες "θαυμάζαμε" και επιτρέπαμε να μας χειραγωγεί ένας "γίγαντας" με πήλινα πόδια.
Κάθεσαι και διαβάζεις τις ασυναρτησίες που γράφουν πρωτοσέλιδα στις φυλλάδες τους και νομίζεις ότι από κάπου θα πεταχτούν με μια κρυφή κάμερα να σου πουν ότι πρόκειται για φάρσα και ήθελαν να καταγράψουν τις αντιδράσεις σου.


Ο ΔΟΛ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της 24/2/2016, σύμφωνα με την οποία το δάνειο των 57 εκατ. ευρώ που πήρε ο Στ. Ψυχάρης από την Alpha Bank (της οποίας διώκονται για απιστία και οι υπάλληλοι που το χορήγησαν) δεν αφορά δανειοδότηση της εταιρείας αλλά του μετόχου, του Σταύρου Ψυχάρη δηλαδή.

Σημ: Επειδή ρώτησα και έμαθα, το μικροποσό των 57 εκατομμύριων που πήρε ο πρόεδρος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης δεν το ήθελε για την φαληρημένη εταιρεία του, αλλά για να φυτέψει αμυγδαλιές στον κήπο, να αλλάξει πορτοπαράθυρα, ένα χαλασμένο θερμοσίφωνο και να πάρει καινούριες κρεμάστρες. Με τα ρέστα μια χολς για το λαιμό.

Στην αμέσως επόμενη πρόταση αυτής της πρωτοσέλιδης ανακοίνωσης διαβάζουμε ότι αυτή η χρηματοδότηση "χρησίμευσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, στην εξαγορά των μετοχών της μειοψηφίας και στην έξοδο του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο"
Ζντόινγκ!!
Τελικά τα λεφτά δεν πήγαν για το θερμοσίφωνο αλλά για την εταιρεία.
Πλην όμως δεν δανείστηκε η εταιρεία αλλά …το αφεντικό της.

Η ανακοίνωση συνεχίζει με το ανέκδοτο ότι ορισμένοι έχουν επιθετική πολιτική ρητορεία κατά των ΜΜΕ, πως η χώρα κινείται σε ένα όζον πολιτικό περιβάλλον και τελειώνει με την απειλή ότι αυτό που γίνεται είναι προσωρινό.
Το να μιλάνε για βρώμα οι αρχιβρωμιάρηδες, μπορεί να προκαλέσει ποταμούς δακρύων από τα ασυγκράτητα γέλια. Το να εξακολουθούν να πουλάνε νταβατζηλίκι οι αρχινταβατζήδες το λες και φυσιολογικό. Το να απειλούν όμως ευθέως μια εκλεγμένη κυβέρνηση αποτελεί στοιχείο που πρέπει να προστεθεί στη δικογραφία.
Ποιο ακριβώς είναι το περιβάλλον που υπηρετεί σκοπιμότητες αλλά δεν το φοβούνται επειδή είναι προσωρινό;

Πηγή

Φυσικά όταν τους ρωτήσει ο εισαγγελέας που το πάνε, απάντηση δεν θα υπάρξει. Από κότες λυράτες που ρίχνουν στρακαστρούκες, μην περιμένεις και ανάληψη ευθύνης για όσα είπαν.
Σαν να το βλέπω μπροστά μου: “Όχι, δεν καταλάβατε, άλλο εννοούσαμε…”

Διαβάζουμε στην αρχή της ανακοίνωσης: "Κρίθηκε ότι το σύνολο των δανείων αυτών έχουν χορηγηθεί νομίμως, είναι επαρκώς εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά." 
Η πλάκα ΔΟΛιε Ψυχάρη και παρατρεχάμενοί του είναι ότι τα ξένα funds που στηρίζατε ΕΣΕΙΣ με την προπαγάνδιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, θέλουν να βάλουν χέρι (…για να μη πούμε κάτι άλλο) και στα εξυπηρετούμενα δάνεια.

Διαβάζουμε στην Ημερησία ότι "…μια από τις προτάσεις που έπεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς είναι και η ελεύθερη πώληση όλων των δανείων, όχι μόνο των «κόκκινων» δηλαδή αλλά και όσων εξυπηρετούνται κανονικά, των «πράσινων». Πληροφορίες της «Η» αναφέρουν ότι η πλευρά των δανειστών έριξε την ιδέα αυτή η οποία, όμως, απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά. Στο σκεπτικό των Θεσμών είναι ορισμένα «πράσινα» δάνεια, επιχειρηματικά και όχι στεγαστικά ή καταναλωτικά, να μπουν σε ένα «πακέτο» με άλλα «κόκκινα» δάνεια ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά προς πώληση σε ξένα funds."

Το φανταζόσουν ΔΟΛιε την ώρα που λιβάνιζες με τις πατσαβουροφυλλάδες σου τους δανειστές/βιαστές ότι θα λιμπίζονταν και τον δικό σου κ#λο;
Μάλλον όχι.
Κοίτα λοιπόν να αλλάξετε τροπάρι. Δεν λέω να αρχίσεις από αύριο τα κολλητιλίκια με την κυβέρνηση που κοιτάει να σώσει ΚΑΙ εσένα, αλλά τουλάχιστον να σταματήσεις τις σαχλαμάρες και να μην απειλείς.
Άγνοια κινδύνου το λένε.
Ή υπέρμετρη βλακεία.
Διάλεξε και πάρε.


ΥΓ: Για όποιον δεν κατάλαβε: από τη στιγμή που ο Τσίπρας ανέλαβε να υπογράψει και να εφαρμόσει την ακρονεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική του σακάτη στο μυαλό, αποδείχτηκε πολύ λίγος, μεγάλος ψεύτης και τεράστιος πολιτικός απατεώνας.
Όμως, για όσο απέναντί του θα έχει από τη μια τα φιλομνημονιακά σούργελα που κατέστρεψαν τον τόπο -και θέλουν να επιστρέψουν για να το ξανακάνουν- και από την άλλη τους νταβατζήδες εκδότες/καναλάρχες που τον χτυπούν για να τους διαγράψει τα θαλασσοδάνεια, θα εμφανίζεται μέγας ηγέτης.
Και θα τους γλεντάει!

11 σχόλια:

  1. Πέτρο τι όμορφος κόσμος έτσι ;
    Ο Πόλεμος ανάμεσα στα παλιά και στα υπό διαμόρφωση νέα οικονομικά κέντρα εξουσίας μαίνεται.
    Το έχουμε ξαναπεί. Το σύστημα δεν διστάζει να κάψει και να ξεφορτωθεί τα παλιά βαρίδια του, που έτσι κι αλλιώς του είναι πλέον άχρηστα και βεβαρημένα και να τα αντικαταστήσει με "νέας κοπής".
    Τα ίδια έκανε κάποτε και ο Ανδρέας με τον Κοσκωτά, τον Μπόμπολα κλπ, τα ίδια επιχειρεί να κάνει και ο Τσίπρας με το ανακάτεμα της τράπουλας στο χώρο των βαρώνων.
    Εκείνο που μένει σε εμάς είναι να αντιληφθούμε τη σαπίλα αυτού του συστήματος από μια απλή Υπηρεσία τράπεζας που έδινε παράνομα δάνεια σε έναν Ψυχάρη μέχρι τον ίδιο είναι ότι πλέον η παρακμή βρωμάει και δεν κρύβεται.
    Τέρμα λοιπόν στις αυταπάτες.
    Καλό βράδυ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαπλοκή δίνει τα ρέστα της. Στο παιχνίδι μπαίνουν συνεχώς νέοι παίκτες, αν και πιστεύω ότι είναι απλά «μπροστινοί». Αυτοφωράκηδες. Γιατί δεν μπορώ να χάψω ότι κάτι τυχάρπαστοι και αστείοι τύποι - που αν διαβάσεις άρθρο τους θα καταλάβεις ότι μιλάνε σπαστά ελληνικά - καταφέρνουν να απειλούν δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις, την ίδια την κυβέρνηση.
      Δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα βγει αυτό που μόλις ξεκίνησε. Κρατάω μικρό καλάθι γιατί είχα πάρει μεγάλη χαρά όταν μπουζουριάσανε τα πιθίκια και σήμερα τα βλέπω να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και να σπέρνουν μίσος.
      Εύχομαι Γιάννη η ποινική δίωξη κατά Ψυχάρη και οι προχτεσινές συλλήψεις των εκβιαστών της «Ακρόπολης» να μην είναι πυροτεχνήματα και να βγει κάτι άξιο λόγου.

      Διαγραφή
  2. Έχω την αμυδρή υποψία πως το απόστημα έσπασε και η δυσωδία απ' τους απόπατους της ενημέρωσης (ο Θεός να την κάνει), απλώνεται ολοένα. Δεν ξέρω αν είναι απλά ανακάτεμα της τράπουλας που λέει κι ο Γιάννης, αλλά τουλάχιστον έγινε μια αρχή. Ίδωμεν...
    Πάντως η δουλειά που έκανες Πέτρο, είναι δημοσιογραφικού επιπέδου! Με την καλή έννοια το "δημοσιογραφικό"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δυσωδία Μαρία μου αναδίδεται εδώ και χρόνια και χωρίς να έχει σπάσει το σπυρί. Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία στις δικογραφίες ώστε να «δένουν» την κάθε υπόθεση. Δεν θέλω να βγει αύριο κανας δικαστής και να ασκήσει ποινική δίωξη στους αστυνομικούς που είχαν παγιδεύσει τα τηλέφωνα των εκβιαστών της «Ακρόπολης», ούτε να υποχρεώσει κανα εισαγγελέα να ζητήσει συγγνώμη από τον Ψυχάρη για την ταλαιπωρία.
      Αυτές τις μέρες το παρασκήνιο είναι χοντρό.
      Πάντως το ότι το ΒΗΜΑ γράφει ότι πίσω από το κύκλωμα των εκβιαστών βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, φανερώνει τον πανικό τους και την απουσία επιχειρημάτων.
      Προβλέπεται πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
  3. Πέτρο μου, για να αρχίσω από το Υ.Γ σου, ο "πολιτικός απατεώνας" Τσίπρας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, πήγε σε βουλευτικές εκλογές, μετά την ψήφιση τού μνημονίου, "μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την ακολουθούν", όπως αναφέρει και η βικιπαίδεια. Για τα θέματα τής ανάρτησης σου, συμφωνώ απόλυτα, έχω την ίδια άποψη. Κι όσα νεότερα δεν ήξερα, τα διάβασα εδώ σήμερα. Ωστόσο, θυμάμαι ότι πριν από λίγο καιρό, είχες κάνει μια ανάρτηση για τους καναλάρχες, όπου υποστήριζες ότι τα έχουν κάνει "πλακάκια" με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θέλουν να δείχνουν όλοι μαζί (καναλάρχες και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), ότι δεν τα έχουν κάνει πλακάκια. Στο Υ.Γ σου όμως και πάλι, είδα να κάνεις λόγο για: "τους νταβατζήδες εκδότες/καναλάρχες που τον χτυπούν (τον Τσίπρα), για να τους διαγράψει τα θαλασσοδάνεια". Αντιφατικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια θα λέμε πάλι;
      Πολιτικός απατεώνας δεν είναι το τελευταίο 4μηνο. Πρώτος εγώ έχω πει ότι είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που έφερε μνημόνιο και μετά κέρδισε εκλογές (επειδή κανένας ψηφοφόρος του δεν το διάβασε), σε αντίθεση με τους προκατόχους του που κέρδισαν εκλογές και το έφεραν μετά.
      Και;
      Τα 20 προηγούμενα χρόνια της πολιτικής του πορείας, της Αριστερής πολιτικής του πορείας, διαγράφονται; Όσα έλεγε, αυτά που ζητούσε, αυτά που δεν ψήφιζε στην αντιπολίτευση, μεμιάς σβήνονται επειδή ψηφίστηκε;
      Θα σου πρότεινα λοιπόν να πας να δεις πόσους ψήφους πήρε τον Γενάρη και πόσους τον Σεπτέμβρη του ’15. (Αυτοί που λείπουν δεν πήγαν στη ΛΑΕ γιατί θα βρισκόταν στη Βουλή.)
      Εσύ πιστεύεις ότι επειδή «μας είπε αλήθειες» από το δημοψήφισμα και μετά, παύει να είναι πολιτικός απατεώνας; Δικαίωμά σου να το πιστεύεις. Ο καθένας έχει τα δικά του μέτρα και κρίνει. Απλά διαφέρουν τα δικά μου.

      Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι δεν τα έχει κάνει πλακάκια με τους καναλάρχες. Οκ. Μόνο που θα πρέπει να εξηγήσει γιατί τα στελέχη του έχουν πιάσει στασίδι ΣΕ ΟΛΑ τα νταβατζοκάναλα. Όταν είσαι αστυνομικός ή δικαστής και κυνηγάς αλύπητα την πορνεία, δεν μπορείς το ίδιο βράδυ να πηγαίνεις στο μπουρδέλο σαν πελάτης.
      Κατανοητό;
      Εκτός και αν νομίζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στα σκατά αλλά ειδικά αυτός δεν θα λερωθεί όπως όλοι οι άλλοι.
      Τέλος πάντων, εγώ μπορεί να λέω μαλακίες από το πρωί ίσαμε το βράδυ. Ας μου εξηγήσει όμως κάποιος: γιατί οι πατσαβουροφυλλάδες κατά καιρούς γράφουν ύμνους υπέρ της κυβέρνησης, περνούν στη φάση της αποδόμησης, ξαναρχίζουν το λιβάνισμα και συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι, ένα χρόνο τώρα. Εσύ πιστεύεις ότι ορισμένα τα κάνει καλά η κυβέρνηση και δεν έχουν λόγο να μην την επαινέσουν;
      Πάω πάσο. Επειδή ψεκάζομαι σε τακτά χρονικά διαστήματα, άσε να έχω διαφορετική άποψη.
      Γιατί μια ψυχή μου είπε κάποτε (με αφορμή το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου) ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχολείσαι με την πολιτική και να μην είσαι εντελώς βουτηγμένος μέσα στα σκατά.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, ανάμεσα σε δυο απόλυτες απόψεις, δεν έχει νόημα ο διάλογος (πια). Άλλωστε, οι απόψεις είναι αμφότερα παγιωμένες και αναλωνόμαστε άσκοπα. Οι μέθοδοι για να φτάσει κανείς στον σκοπό, ναι, είναι μέσα στα σκατά Πέτρο. Μια ψυχή.

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετική δουλειά, Πέτρο! Χαρά στο κουράγιο σου! Αυτό το μονόστηλο στις μέσα σελίδες του Βήματος πού το ξετρύπωσες, βρε λαγωνικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυκλοφορεί στο ίντερνετ. Ξέρεις ότι δεν πετάω λεφτά για να αγοράζω τις σαβουροφυλλάδες τους. Και τσάμπα δηλαδή να μου τις έδιναν δεν θα τις έπαιρνα.
      Το ίντερνετ έχει ωφελήσει τα μέγιστα στην αποδόμηση των παπαγάλων που μας αποκοίμιζαν επί δεκαετίες.

      Διαγραφή
  5. Καταρχήν να πω πως συμφωνώ απόλυτα με το υστερόγραφό σου!
    Πιο απόλυτα δε γίνεται!
    Για τα υπόλοιπα τι άλλο να πω, που τα πέρασες από σαράντα κύματα και άλλες τόσες πλύσεις και πάλι βρωμάνε?
    Μωρέ λες να αρχίσει η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της?...λες???
    Κι όμως το "μαζί τα φάγαμε", των ηλιθίων είχε κάνει τρελό σουξέ και χορεύονταν σε όλους τους ρυθμούς από εκδότες, πολιτικούς και λαιφσταίζοντες, που κόντεψε να το πιστέψει κι ο εργαζόμενος των 700 (παλιά) 490 (τώρα),ενώ ο χορός των εκατομμυρίων μας έριχνε στο Ζάλογγο της ιστορίας!
    Κι άντε να κάνει ξαστεριά τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "μαζί τα φάγαμε" είναι η αθλιότερη πολιτική ατάκα που ειπώθηκε ποτέ και που σε απίστευτο χρόνο απέκτησε εκατομμύρια οπαδούς. Από κάθε πολιτικό χώρο.
      Με μπροστάρηδες τις ηγεσίες των κομμάτων (και στη συνέχεια των μουμουέ) αναπαράχθηκε τόσο πολύ και τόσο έντονα με αποτέλεσμα να μολύνει παντού και όλους. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που αναγνώρισαν τον εαυτό τους στο πρόσωπο του εγκληματία. Όμως οι περισσότεροι συνεχίζουν τη ζωάρα τους μη θέλοντας να αλλάξουν τίποτα από όσα έκαναν έως χτες.
      Δυστυχώς Μαρία μου, φτάσαμε στο σημείο όλοι αυτοί οι ηλίθιοι να πλακώνονται μεταξύ τους για το ποιος έφαγε τα περισσότερα, αντί να πάρουν στο κυνήγι τα πολιτικά τομάρια.
      Που όλο αυτό τον καιρό έχουν καθίσει στην άκρη και γελάνε με τη μ@λακία που μας δέρνει!

      Για τη Δικαιοσύνη θα σου πω πως ναι, έχω ελπίδες, πάντοτε είχα, αλλά σε λίγους. Σε πολύ λίγους. Οι περισσότεροι έχουν καταντήσει γρανάζια της ίδιας σκουριασμένης μηχανής.

      Διαγραφή