Σελίδες

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μηνιάτικο #10: Ιανουάριος 2016



Στις 3 Ιανουαρίου δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της Realnews:
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2012, προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος βρέθηκε το μυθικό ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά.
Έτσι, ο κ. Σπυρόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα ώστε να ωφελείται το ΠΑΣΟΚ και από τους τόκους.
Το Πασόκ πέρασε στην αντεπίθεση. Στην Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για «στημένα μυθεύματα», επιμένοντας ότι τα τρέχοντα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι λιτά, η διαχείρισή τους απολύτως διαφανής και δεν επιτρέπει αμφισβήτηση.

Πρώτα πρώτα άθλιε συκοφάντη δημοσιογραφίσκε να σε ενημερώσω ότι στο Πασόκ τα 15 μύρια τα έχουν για πασατέμπο, άντε και οδοντογλυφίδες. Άκου μυθικό ποσό τα 15! Μας περνάς για γύφτους;;;
Δεύτερον ρωτάς μαλ@κίες. Αν τα είχαν καταθέσει θα τα είχαν εξαφανίσει οι τράπεζες και το Δημόσιο για τα χρέη.
Τρίτον να προσέχεις λίγο τις ημερομηνίες, διότι είναι αυταπόδεικτο ότι τα λεφτά μαζεύτηκαν απ’ τα κάλαντα! Βλάκα!!!

ΥΓ: Τα παραπάνω γράφτηκαν αφού πέρασα μια βδομάδα στο πάτωμα να χτυπιέμαι και να κλαίω από τα γέλια όταν διάβασα ότι… "Το Πασόκ πέρασε στην αντεπίθεση."



Στις 12 Ιανουαρίου ο Paul Wright, διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, δίνει συνέντευξη Τύπου και ανακοινώνει την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές και την απόλυση μέσα στο επόμενο τρίμηνο 500 εργαζομένων, ενώ προαναγγέλει την αναστολή των επενδύσεων και στην Ολυμπιάδα, η οποία θα συνοδευτεί από επιπλέον απολύσεις 600 εργαζομένων, αν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν εκδώσει την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης του εργοστασίου για την επεξεργασία του μεταλλεύματος.
Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κοινοποίησε στην «Ελληνικός Χρυσός» (θυγατρική της Eldorado) την επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ που αφορούν 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, που σύμφωνα με το υπουργείο ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014.
“Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά. Δεν φεύγουμε εκτός και αν η κυβέρνηση μας το πει…” συμπλήρωσε ο κ. Wright.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο κ. Wright αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για την επόμενη ημέρα συνάντησή τους και να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου.
“Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών. Νομίζω δεν υπολογίζουν σωστά αν θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόκειται σε κάθε είδους εκβιασμό…” είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Από εκείνη την ώρα οι γυμνοσάλιαγκες των μουμουέ άρχισαν να ρίχνουν ποταμούς δακρύων για τις 500 θέσεις εργασίας που "χάνονται". Με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι κουβάδες με τα δάκρυα πρέπει να είναι λίγο λιγότεροι από όσους έχουν ρίξει ως τώρα για τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις (κυρίως του ιδιωτικού τομέα) που έφεραν οι μνημονιακοί νόμοι που οδήγησαν σε από-επενδύσεις!
Το μεγάλο γέλιο είναι πως όπως απειλεί ο Παύλος Δεξιός (τυχαίο) η Eldorado η οποία έχει επενδύσει [όπως λένε] 700 εκατ. ευρώ στις Σκουριές, ενδέχεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Θα πετάξουν δηλαδή 700 εκατομμύρια και θα φύγουν!!!
Στο βιβλίο με τα ανέκδοτα πρέπει να το βάλουν πρώτο…!
Στο πλευρό των εργαζομένων στις Σκουριές τάχτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης: "Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016..."
Ποιος; Αυτός που απέλυσε 7.000 από το δημόσιο και δήλωσε στενοχωρημένος επειδή δεν πρόλαβε να απολύσει κι άλλους, ενοχλείται από τους 500 που απειλείται ότι ΘΑ μείνουν άνεργοι.
Αλλά, είπαμε, εργαζόμενοι θεωρούνται μόνο του ιδιωτικού τομέα. Του δημοσίου είναι βολεμένοι, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, κωλόπαιδα.


Στις 12 Ιανουαρίου ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο καθιερωμένο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τον εορτασμό του νέου έτους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2016 η οικονομία μας θα καταγράψει θετικούς και όχι αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι η οικονομία δείχνει δυναμισμό στη μεταποίηση, στις εξαγωγές και στον τουρισμό και σημείωσε ότι η ύφεση το 2015, αναμένεται να κλείσει στο 0,7% ή 0,6%, άρα το 2016 θα είναι μία χρονιά με θετικό πρόσημο.

Αντί άλλης απάντησης φρεσκάρουμε τη μνήμη μας:
(κλικ για μεγέθυνση)





 
ΥΓ: Αν μας ακούει ο κος Σταθάκης παρακαλείται να πάει να καθίσει με τους άλλους Νοστράδαμους.


Στις 14 Ιανουαρίου οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης πέντε εργαζόμενοι σε δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με την κατηγορία της “διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα”. Σύμφωνα με τη δικογραφία, βρίσκονταν με ταχύπλοο σκάφος στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ρυμουλκούσαν βάρκες με πρόσφυγες, «χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν…». Από τους συλληφθέντες οι δυο είναι δανοί υπήκοοι αραβικής καταγωγής, και οι τρεις Ισπανοί πυροσβέστες, κρατικοί υπάλληλοι, που στη Λέσβο εργάζονται εθελοντικά ως διασώστες, στα πλαίσια άδειας από την υπηρεσία τους.

Και έτσι λοιπόν μάθαμε από τη δικογραφία ότι στη θάλασσα δεν κινδυνεύουν μονάχα οι πρόσφυγες, αλλά και οι …βάρκες!
Βάρκες στα τελευταία τους…
Και έρχομαι να ρωτήσω: διασώστες ή ηλίθιοι; Μα είναι ποτέ δυνατόν να σώζουν βάρκες και πρόσφυγες χωρίς να κινδυνεύουν;;; Που ακούστηκε να συλλέγουν ζωντανούς και όχι ναυαγούς και πτώματα;;;
Στην πυρά!
ΥΓ: Μετά από 12ωρη σχεδόν απολογία οι πέντε συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ομοίως ελεύθεροι αλλά χωρίς περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί ο Ι. Διώτης του ΣΔΟΕ για τη "λίστα Λαγκάρντ", ο Σ. Κόκκαλης για τις συμβάσεις του ΟΠΑΠ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ο Β. Παπαγεωργόπουλος που ξάφρισε το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης και ο Ε. Μαρινάκης με το χασισόπλοιο και τα στημένα.
What a wonderful world, που έλεγε και ο μακαρίτης Louis Armstrong.


Στις 14 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 9Γ/14-1-2016 η απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για την λύση της εργασιακής σχέσης επτά υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, οι οποίοι είχαν διοριστεί με πλαστούς ή καθόλου τίτλους σπουδών. Οι υπάλληλοι ήταν από ειδικοί φρουροί και δακτυλογράφοι, μέχρι και επιστημονικοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Δηλαδή τώρα αυτοί είχαν διορισθεί με ΑΣΕΠ! Πλάκα κάνω, με γλείψιμο μπήκαν. Πολύ πρόσφατα οι διορισμοί στο κοινοβούλιο άρχισαν να περνούν από το ΑΣΕΠ (και κατόπιν πιέσεων της τρόικας). Ας πάνε λοιπόν να βρουν ποια πολιτικά τομάρια διόρισαν αυτά τα μπουμπούκια.
Αναρωτιέμαι τι στο διάολο ήθελε επιστημονικό σύμβουλο το 2011 ο Σημίτης και καταλήξαμε να πληρώνουμε το εν λόγω λαμόγιο που δεν έχει αναγνώριση πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Ο κινέζος ενημερώνεται επειδή σκέφτεται να επιστρέψει;


Στις 19 Ιανουαρίου εισπράχθηκε το πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Vodafone για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων την διετία 2004-2005 , μεταξύ των οποίων και του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δ. Καμμένου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “το άρθρο 4 του Συντάγματος για συνεισφορά των Ελλήνων στα δημόσια βάρη χωρίς διακρίσεις είναι σαφέστατο” και συμπλήρωσε ότι “ως κυβέρνηση έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες να εφαρμόσουμε τον προϋπολογισμό, να ανακουφίσουμε τους ασθενέστερους πολίτες από την άδικη φορολογία”.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η απόρριψη της αίτησης της Vodafone από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητούσε την ακύρωση του προστίμου.

Και εκεί που είμαστε έτοιμοι να πούμε ένα μεγάλο μπράβο, πρωτίστως στη Δικαιοσύνη που (…όποτε θέλει) λειτουργεί, έρχεται ο Τρύφων να μας πει ότι η κυβέρνησή του εφαρμόζει το Σύνταγμα και ισοκατανέμει τα φορολογικά βάρη στους πολίτες.
Πριν πάμε στο άρθρο 4 Τρύφωνά μου, ρίξε μια ματιά στο άρθρο 1 και έλα μετά να κουβεντιάσουμε τι απ’ όλα ισχύει στην Ελλάδα που "κυβερνάτε".



Στις 26 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική». Μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αλλάζει το φορολογικό καθεστώς της ναυτιλίας.
«Αν η φορολογία της ναυτιλίας στην Ελλάδα περάσει από ένα επίπεδο και πάνω, που αντέχει η ανταγωνιστικότητά της, τότε θα εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα και η κουβέντα δεν θα γίνεται με κίνητρο να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα, διότι θα χάσουμε και αυτά  που έχουμε

«Εάν δείτε τα φορολογικά στοιχεία της ναυτιλίας από το 2013 έως το 2015 είναι αυξημένα …» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Μπερδευτήκαμε!
Να λέει αλήθεια ο Αλεξιάδης ή να λέει ο Σκουρλέτης (μέλος της  ίδιας κυβέρνησης) ο οποίος σε απάντηση βουλευτών του ΚΚΕ τον περσινό Απρίλιο προσκόμισε στοιχεία στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία οι εφοπλιστές χρωστάνε πάνω από 101 ευρώ στο ΝΑΤ; Το ΝΑΤ ποιανής χώρας είναι;
Μάλιστα ο υπουργός Σκουρλέτης ενημέρωσε τους βουλευτές του ΚΚΕ ότι η αρμόδια Διεύθυνση Πόρων του Ταμείου έχει προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα, από την κείμενη νομοθεσία, μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ήτοι απαγόρευση απόπλου, αναγκαστική κατάσχεση μέσω αρμόδια ΔΟΥ, υποβολή μήνυσης και αναγγελία στους κατά καιρούς διενεργηθέντες διαγωνισμούς. [εδώ
Απ’ ότι φαίνεται οι εφοπ-ληστές ψιλοχέστηκαν για τις μηνύσεις και τις στρακαστρούκες του Σκουρλέτη, μιας και στο πρόσωπο Αλεξιάδη βρήκαν τον καλύτερο υπάλληλο των συμφερόντων τους.

Επειδή αν αυξήσουμε τη φορολογία των εφοπ-ληστών (με κίνητρο να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα) φοβάται ο Αλεξιάδης ότι θα χάσουμε και αυτά που έχουμε, προτείνω να φορολογηθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Επιτέλους! Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι όσο περικόπτεις αποδοχές και ανεβάζεις φόρους, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χάσεις και τα έσοδα που έχεις; Όλα από μένα τα περιμένετε;
Να για παράδειγμα μια σαχλαμάρα που πέτυχα στην Ημερησία:
“Νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία ύψους 13,48 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε το 2015. Οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι πέρυσι αντιστοιχούν σε πέντε φορές τα ετήσια έσοδα του ΕΝΦΙΑ που ανέρχονται σε 2,65 δισ. ευρώ.
Μόνο τον Δεκέμβριο δεν πληρώθηκαν βεβαιωμένες οφειλές 1,647 δισ. ευρώ αφού εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.”

Γι’ αυτό σας λέω. Μην αγγίζετε τους εφοπ-ληστές. Λύσεις υπάρχουν.


Στις 26 Ιανουαρίου ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών.
Το υπουργείο σημειώνει ότι με την τροπολογία που ψηφίστηκε, επιδιώκεται να εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο που υιοθετήθηκε το 2011, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, αυτό προέβλεπε πειθαρχική διαδικασία, που θα προσδιοριζόταν από εισήγηση της Διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον αρμόδιο υπουργό.
Καθώς έχουν παρέλθει σχεδόν 5 χρόνια χωρίς αυτό να συμβεί, ο αρμόδιος Υπουργός ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία για την εφαρμογή του νόμου.

Σε σύνολο 300 βουλευτών στην ψηφοφορία παραβρέθηκαν οι 256! Τις 44 κότες που δεν παρουσιάστηκαν μην τις παρεξηγείτε, έχουν συμβόλαιο με τα βοθροκάναλα και δεν μπορούσαν να το σπάσουν!
Μάλλον για τους περισσότερους από εμάς δεν αποτελεί είδηση ότι δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο Α. Σαμαράς, ο Κ. Καραμανλής, η Ο. Κεφαλογιάννη, η Κ. Παπακώστα, ο Β. Οικονόμου, η Φ. Γεννηματά, ο Η. Κλασιδιάρης, ο Στ. Θεοδωράκης, ο Χ. Θεοχάρης και άλλες λυράτες.
Το αξιοπερίεργο (ναι, για κάποιους ισχύει ακόμα) είναι ότι από τους 15 βολεμένους βουλευτές του ΚΚΕ απείχαν οι 13!
Έτσι από αύριο δεν θα ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια τούς μεγάλους μας δημοσιογράφους ο κος Κουτσούμπας, η κα Παπαρήγα, ο κος Παφίλης, η κα Κανέλη!
Όταν εμφανίζονται στο πλάι του Ντερμπεντέρη, του Μπογδάνου, του Μπάμπη, της Σίας… θα μπορούν να απαντούν ευθαρσώς «ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΕΚΕΙ.»
Συνεχίστε να τους ψηφίζετε. Βρε κουτά, για τα συμφέροντά σας παλεύουν…! 


ΥΓ: Μήπως είδε κανείς σας εκείνο το «Παράλληλο Πρόγραμμα» που είχε δεσμευτεί η κυβέρνησή μας ότι θα επαναφέρει αμέσως μετά τις γιορτές; Για βγάλτε κανα αμπελαλέ μήπως και το βρούμε...

14 σχόλια:

  1. Πέτρο, νομίζω ότι τα χαστούκια έρχονται το ένα μετά το άλλο. Το Προσφυγικό είναι πλέον ένα θέμα που τείνει να μας πνίξει κι άλλο, έτσι όπως πνίγει καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες. Συνεπώς, νομίζω ότι λίγα (έως καθόλου) μπορούν να εξαγγελθούν/πραγματοποιηθούν, πόσο μάλλον να "τρέξει" κι ένα παράλληλο πρόγραμμα.. Το νιώθεις κι εσύ ότι όλα συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα κι είναι όλα δράμα; (εδώ είναι που βγαίνεις και λες: "Ευρώπη δεν μου θέλατε;" χαχα!) Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εβροπέη κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους για να αφανίσουν αυτή τη χώρα. Δεν ξέρω αν είναι κομπλεξικοί, μαλάκες είναι σίγουρα. Γιατί αν δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα δέντρα, στην Ελλάδα το χρωστούν.
      Ξέρω, ακούγεται χρυσαυγίτικο (μπλιαχ) όμως έτσι είναι. Αυτοί εννοούν ως πολιτισμό τα κινητά, τους φούρνους μικροκυμάτων ή τα αεροπλάνα. Στη χώρα που γεννήθηκα άλλα διδάχτηκα πως αποτελούν Πολιτισμό. Πολιτισμός σημαίνει πάνω απ' όλα να είσαι άνθρωπος και να παλεύεις καθημερινά να νικήσεις τον εχθρό μέσα σου, όχι να χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου και να τον θεωρείς κατώτερό σου.
      Διάβαζα χτες ένα άρθρο ότι οι Σύριοι που έρχονται πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους είναι μορφωμένοι.
      Και;;;
      Έχει καμιά σημασία;;;

      ΥΓ: Αυτό το εβρόπη εγώ ποτέ δεν το ήθελα και το φωνάζω καθημερινά. Δεν είναι συνώνυμο της λιτότητας αλλά της αλητείας!

      Διαγραφή
  2. Καλό Μήνα Πέτρο μου. Ποταμός σήμερα το ημερολόγιο.....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι μου λέει ότι συνηθίσαμε στη βλακεία και την ασυδοσία, λένε , λένε και κάνουν ότι τους βολεύει . Χαρά στην υπομονή σου που μας ενημερώνεις διαρκώς αν μας ξεφύγει κάτι αλλά που οι ΜΜε ΔΕς ...
    Καλό μήνα με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ με τις εντελώς ασήμαντες δυνάμεις μου να αντισταθώ στο έγκλημα.
      Όχι Νικόλ. Ούτε τη βλακεία τους συνήθισα, ούτε την ασυδοσία τους. Θα πάψω να τους τα χώνω όταν εγκεφαλικά (ή βιολογικά) έχω πεθάνει.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  4. Πόσα μου θύμισες μ' αυτό το φλας μπακ των παλιών Νοστράδαμων!... Ήταν ένα ωραιότατο τεστ μνήμης.
    Πέτρο θαυμάζω το μνημονικό και την υπομονή σου να κολλάς όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ, έτσι ώστε να μας δίνεις κάθε μήνα την εικόνα του αίσχους. Κι όσο πάει γίνεται πιο αφόρητο.
    Καλό μήνα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερο είναι θέμα μεγάλης απέχθειας από την οποία δεν θα ξεκολλήσω αν δεν γράψω λίγες γραμμές. Βλέπεις, οι καλές στιγμές, είναι πλέον πολύ λίγες.
      Καλό μήνα Μαράκι.

      Διαγραφή
  5. Χαιρετώ εγκάρδια και με σθένος αυτή την υπομονή και την οξυδέρκεια σου, Πέτρο μου, για όλα όσα γράφεις!Από τη μια προκαλούν γέλιο κι από την άλλη θυμό και θλίψη. Από τα στημένα μυθεύματα, τον Μητσοτάκη, ως τα αφιερώματα/δημοσιεύματα με τους Νοστράδαμους της ανάπτυξης. Πόσο γελοίοι πια. Είσαι καταπληκτικός, στην απόδοση κειμένων, νοημάτων και κριτικής με χιούμορ, έναντι στη διαβρωμένη πολιτική τους θέση και στάση, όλων. Κάθε φορά είναι πακτωλό το μηνιάτικο σου, σε θεματολογία κι ενημέρωση! Να είσαι πάντα καλά Πέτρο και να έχεις έναν ήπιο και δημιουργικό Φεβρουάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η ώρα που δεν ξέρεις αν τα κλάματα είναι από τα γέλια ή από θλίψη. Μιλάμε για ΤΟ μπέρδεμα.
      Πάντως αν το ψάξουμε πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα σε κατανάλωση ψυχοφαρμάκων.
      Και βέβαια προηγήθηκε η πρωτιά στην κατανάλωση σανού.

      Διαγραφή