Σελίδες

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Γράμμα στον παππού μου



Τα άλλα παιδιά αυτές τις μέρες στέλνουν γράμμα στον Άη Βασίλη. Εγώ που δεν πιστεύω στον μουσάτο κοιλαρά της κοκακόλας θα γράψω γράμμα σε αυτόν που εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα με ακούσει στον παππού μου. 

Σου γράφω παππού για να σου πω ότι από υγεία μέχρι στιγμής είμαστε όλοι καλά. Ο μπαμπάς κάνει πού και πού κανα μεροκάματο και εμείς πού και πού τρώμε. Τα «έτοιμα» έχουν τελειώσει από καιρό. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μας τα λένε «έτοιμα» αφού ο μπαμπάς δούλεψε για να τα αποκτήσει και κατά πως λέει δεν του τα χάρισε κανένας κερατάς.

Ευτυχώς εσύ πέθανες νωρίς και δεν πρόλαβες να δεις την Ελλάδα φτωχότερη και λιγότερη απ’ όση την άφησες. Δεν έζησες να καμαρώσεις κωστάκηδες, γιωργάκηδες, αντώνηδες, αλέξηδες να την κομματιάζουν και να την δίνουν σα να είναι η προίκα της μάνας τους.

Δεν έζησες για να δεις εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους να κολυμπάνε και να περπατάνε χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων και τους ηγεμόνες αυτής της κάλπικης «Ένωσης» να τους παίζουν στις ρακέτες. Δεν έζησες για να δεις πορτοκαλί «κηλίδες» στις θάλασσες της …Ενωμένης Ευρώπης. Τρομάρα μας!
 
Ευτυχώς δεν πρόλαβες να δεις τη νεοναζί μπότα να περνάει την είσοδο της Βουλής, να κάθεται στα έδρανα και να ουρλιάζει.  Μπορούσες ποτέ να φανταστείς, τότε που η ΕΣΑ σε μάτωνε στα υπόγεια, ότι θα επιστρέψουν οι μισότρελοι και μάλιστα με εκλογές; Ότι θα τους δείχνει η τηλεόραση να ανεβαίνουν στο βήμα και να χύνουν το δηλητήριο που είναι ποτισμένοι; Ότι στον «Ναό της Δημοκρατίας» θα καταφέρονται εναντίον της; Άραγε στο όνομα ποιας δημοκρατίας;;; 

Δεν έζησες για να χαρείς το ελληνικό κοινοβούλιο να γεμίζει από χρήσιμους ηλίθιους και σκυμμένους υπάλληλους. Να βεβαιωθείς ότι στην Ελλάδα που άφησες, ψηφίζουν νόμους κάτι τύποι που δεν θα τους εμπιστευόσουν ούτε στο κοτέτσι σου να ταΐζουν τις κότες.

Δεν πρόλαβες να δεις 400000 που τους έχουν έξω από ψυχιατρικές δομές (γιατί πού να χωρέσουν τόσοι ανοσοκατασταλμένοι;) να περιμένουν σε ουρές για να διαλέξουν κάποιον μεταξύ κουραδόμαγκα, λαμόγιου, τζιτζιφιόγκου και ηλίθιου.

Δεν έζησες να δεις την τελευταία φορά αριστερά να γίνεται κυβέρνηση και μετά να χάνεται από πίκρα και αηδία. Δεν πρόλαβες να δεις πόσες κόκκινες γραμμές είχαν ζωγραφίσει ετούτοι και οι προηγούμενοι και οι παραπροηγούμενοι. Πάρα πολλές. Όσες ακριβώς σβήστηκαν. Μάλλον αντί για μαρκαδόρο τις έγραψαν με λουκουμόσκονη.

Δεν έζησες να δεις την πρωτοδεύτερη και τελευταία φορά αριστερά να παίρνει τα σπίτια και να τα δίνει στους άπορους τραπεζίτες που με τη σειρά τους τα ξεπουλάνε στα διεθνή όρνεα που μυρίστηκαν ψοφίμι και μαζεύτηκαν από κάθε γωνιά του πλανήτη περιμένοντας να σερβιριστούν.
 
Τα λιμάνια τα έδωσαν, τα αεροδρόμια τα ξεπούλησαν, τις τράπεζες τις χάρισαν, κάτι νησιά έμειναν που θα τα δώσουν κι αυτά μόλις πιάσουν τη χαμηλότερη τιμή. Για το τέλος θα αφήσουν τον ορυκτό μας πλούτο. Μόλις μαζέψουμε κάμποσα λεφτά, δανειστούμε κιόλας, τότε θα τους τον δώσουμε. Αυτοί δεν τον θέλουν τσάμπα, θα πληρώσουμε για να τον πάρουν, θυμήσου το.

Δεν έζησες να πάρεις τη μισή σύνταξη απ’ όση έπαιρνες. Ευτυχώς να λέμε που η τελευταία φορά αριστερά βγήκε στις ρούγες με ταρατατζούμ να ανακοινώσει ότι δεν θα μειωθούν για 12η φορά οι συντάξεις. Φαίνεται πως οι 11 είναι το όριο. Για φέτος. Για του χρόνου έχει ο θεός των «Θεσμών».

Δεν πρόλαβες να ακούσεις για ένα πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που φούσκωσε … και φούσκωσε … και φούσκωσε … ώσπου μια μέρα έσκασε σαν τσιχλόφουσκα. Τώρα μάλιστα ανακάλυψαν ένα… να δεις πως το λένε… α ναι, ένα παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο το έφεραν, τους τράβηξαν το αυτί και το απέσυραν, για να το ξαναφέρουν μέχρι να το ξανα-αποσύρουν και σε δουλειά να είμαστε γιατί αυτός ο λαός βολεύεται με το σανό, ειδικά σε αυτό που σερβίρεται σε φαντεζί κουτάκια με ροζ κορδέλες.

Και τώρα τι έμεινε; Τώρα έχουν στα σκαριά μια οικουμενική ώστε να μην αντιδράει πλέον κανείς. Ετοιμάζουν κάποιον νέο σωτήρα, που θα έρθει ως Δίκαιος Κριτής, καβάλα πάνω στ’ άλογο, για να βάλει τέλος στον κατήφορο και να τιμωρήσει τους….
Χαχαχαχα… παππού με συγχωρείς, είπα να αστειευτώ λίγο. Πεθαμένος άνθρωπος είσαι, θα έχεις καιρό να γελάσεις.

Κάποιοι λένε θα ξαναφέρουν τον κωστάκη. Τώρα μάλιστα που τερμάτισε το νέο Φίφα, παραγράφηκαν τα προηγούμενα, έμαθε πως γίνονται τα ντιλς, μεγάλωσαν και τα πιτσιρίκια και δεν… Καλά, άστο. Τι λέγαμε; Α, για τον κωστάκη. Που λες αυτός εμπνέει πολύ κόσμο. Πριν διαλύσουν το μαγαζάκι του θείου του, αυτόν θα φέρουν για να παραστήσει την κόλλα. Επίσης μη ξεχνάμε ότι η 6χρονη και βάλε βουβαμάρα του τού έχει προσδώσει το κύρος του σοβαρού, μη σου πω και του σπουδαίου. Με έναν πρόεδρο δημοκρατίας απόλυτο τσιράκι του, να δεις τι καλά που θα μας κοροϊδεύουν. 

Άλλοι λένε να ξαναέρθει ο γιωργάκης. Δεν τον καλούν τελευταία στα Χάρβαρντ και έχει ξεμείνει από μετρητό. Εκτός αυτού μιλάει πολλές ξένες γλώσσες, ενώ τελευταία άρχισε να μαθαίνει και ελληνικά. Ο γιωργάκης έχει το καταπληκτικό χάρισμα να τον λέει μαλάκα ο κάθε μπασμένος σαρκοζής και να μην αντιδράει. Επίσης μπορεί να κάνει σαρδάμ ακόμη και σε αυτά που διαβάζει. Είναι καταπληκτικός κολυμβητής, μαραθωνοδρόμος και από την ώρα που βάλαμε βοηθητικές ρόδες στο ποδήλατο σταμάτησε και να πέφτει.

Άλλοι λένε να επιστρέψει ο αντωνάκης γιατί κουράστηκε να κοιτάει από μακριά και να μην τον παίζουν οι φιλενάδες του. Το θέμα σκαλώνει στο ότι έχει βάλει ως όρο να φέρει μαζί του και τον χοντρό φιλαράκο του που τόσα καλά έχει μάθει να ξεσκίζει τις αποταμιεύσεις του λαού και κυρίως της εργατιάς. Όχι πες μου, μας φαντάζεσαι σε οικουμενική με αυτούς τους δύο να μας κυβερνούν; 
(Κάντε εκεί πάνω χώρο, ερχόμαστε να πεθάνουμε οικειοθελώς.)

Εγώ πάλι λέω ας στείλει η καγκελαρία κανέναν τριτοκλασάτο υπάλληλό της να μας κυβερνήσει, να ξέρουμε και τι μας γίνετε. Έτσι δεν κάνουν στις επαρχίες;

Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου καραγκ… κυβερνήτη, σε χαιρετώ και σε ασπάζομαι. 
Πες και στους υπόλοιπους πεθαμένους να έχουν ανοιχτή την τηλεόραση μονίμως στην Ελλάδα. 
Είμαστε ένας λαός που σε κάνει να πεθαίνεις από τα γέλια. 
Άρα εσείς δεν κινδυνεύετε.

28 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικός όπως πάντα Πέτρο μου!!!! Ευχομαι καλες όμορφες γιορτές γεμάτες υγεία και αγαπη για εσενα και την οικογενεια σου
    Σε φιλω γλυκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι ό,τι επιθυμείς να πραγματοποιηθεί Μαρία.
      Από το λίγο που σε έχω γνωρίσει ξέρω ότι αξίζεις τα καλύτερα.

      Διαγραφή
  2. Προς το παρόν κι εγώ σε χαιρετώ και σε ασπάζομαι.
    Πάω να νάνι και θα ξαναρθω! Σε διάβασα μονορούδφι αλλά θέλω πάλι!
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ! ( ναι είμαι μαζόχα)
    Φιλιά κατάμουτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μαζόχα, αυτό το μονορούδφι τι είναι;
      Πες γρήγορα γιατί έχω φάει τα νύχια μου...

      Διαγραφή
  3. Τυχερός ο παππούς σου indeed.

    Καλές Γιορτές. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερός δεν λες τίποτα. Μας αποχαιρέτησε πριν τον αποχαιρετήσει η χώρα του.
      Καλές γιορτές να έχεις.

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά και θα τολμούσα να πω αγωνιστικά Πέτρο. Να είσαι καλά και να δούμε αν θα μπορέσουμε του χρόνου να γράψουμε στον Παππού κάτι πιο ελπιδοφόρα διαφορετικό.
    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη ευχή θα έλεγα. Εύχομαι κι εγώ ολόψυχα να πάμε καλύτερα και του χρόνου να τα διαβάζουμε και να γελάμε.
      Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά να έχεις.

      Διαγραφή
  5. με συγκινησες
    χαρηκα που σε βρηκα
    καλες γιορτες να χεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι εγώ, ο μπόμπιρας έγραψε το γράμμα.
      Εγώ θα έβριζα (ως συνήθως), οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δικό μου.
      Καλές γιορτές.

      Διαγραφή
  6. Μακάρι αυτό το γράμμα να ήταν προϊόν μυθοπλασίας, όπως έβαλες στην ετικέτα. Μακάρι να γελάγαμε στην ανάγνωση και να σε θαυμάζαμε για την οργιώδη φαντασία σου. Δυστυχώς μας προσγείωσες στη ζοφερή πραγματικότητα και ο παππούς σου θεωρείται "τυχερός" που έφυγε έγκαιρα. Μαζί με όλους τους δικούς μας προγόνους.
    Πέτρο μου... με συγκίνηση και πολύ φορτισμένη διάβασα το γράμμα σου. Θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ. Αλλά είμαι τόσο μπουκωμένη και ο θυμός δεν μ' αφήνει.
    Να είσαστε όλοι καλά, να προσέχετε ο ένας τον άλλο και να περάσετε ήρεμες και γαλήνιες γιορτινές μέρες. Με αισιοδοξία κυρίως και με την προσδοκία πως οι αγώνες του κάθε παππού, δεν πήγαν χαμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχασα τους παππούδες μου σε μεγάλη ηλικία και οι δύο τους. Άνθρωποι και οι δύο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ, του μεροκάματου, με πολλά παιδιά ο καθένας (από 6) και πολλή-πάρα πολλή δουλειά στη ζωή τους.
      Έφυγαν "νωρίς" και ευτυχώς δεν πρόλαβαν για να δουν το μαύρο μας το χάλι. Να δουν την Ελλάδα που έχτισαν να γκρεμίζεται.
      Μη μιζεριάσω άλλο.
      Καλά Χριστούγεννα Μαράκι. Ο Θεός να μας φωτίσει.

      Διαγραφή
  7. Είναι γραμμένα όλα Πέτρο όπως τα σκεφτόμαστε πολλοί από εμάς !! Εκείνοι όλοι οι παππούδες που πέρασαν τόσα πολλά μέσα σε φυλακές και εξορίες ευτυχώς δεν ζουν για να δουν τα χάλια μας !! Θα ήθελα να πιστέψω ότι οι αγώνες δεν πήγαν χαμένοι !!
    Θα σου ευχηθώ αυτές τις μέρες να περάσεις καλά με τους δικούς σου ανθρώπους , να έχετε υγεία και να έχουμε Ειρήνη στον κόσμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης αγαπημένη μου Νικόλ.
      Σου ευχήθηκα και στο μπλογκ σου και θέλω να ξέρεις πως εννοώ απόλυτα ό,τι λέω.
      Υγεία, αγάπη, κουράγιο και δύναμη για όσους μας έχουν κοντά τους και μας αγαπούν.
      Καλά Χριστούγεννα στην οικογένειά σου.

      Διαγραφή
  8. Μακάρι να λάβει το γράμμα σου ο παππούς σου.
    Δεν ξέρεις καμιά φορά τι μπορεί να γίνει.
    Μπορεί ο παππούς σου να παρακαλέσει τον Ύψιστο
    να δώσει τέλος σ' όλα τα δεινά που μας δέρνουν.
    Γιατί Πέτρο μου,
    μόνο ο Ύψιστος μπορεί να ξυπνήσει κοιμισμένες συνειδήσεις
    και να δώσει ο κόσμος τη λύση στο μαύρο μας το χάλι.
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις, να έχουμε και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζεσαι οι παππούδες μας και όσοι άλλοι αγωνίστηκαν για τη λευτεριά τούτου του τόπου να μας βλέπουν και να "καμαρώνουν" πως καταντήσαμε την Ελλάδα που μας παρέδωσαν;
      Δεν θα προλαβαίναμε να μαζεύουμε φάσκελα!

      Το μεγάλο μας πρόβλημα Φλώρα είναι ότι είμαστε λαπάδες. Φοβόμαστε και να σκεφτούμε ότι ίσως χρειαστεί να παλέψουμε για τα δίκια μας. Φοβόμαστε πως θα μας συνθλίψουν οι άθλιοι που επί αιώνες τρώνε φάπες από τον ελληνικό λαό.

      Μην ακούσω τη γνωστή σάχλα "άλλες οι εποχές". Τρίχες! Οι εποχές είναι και θα είναι ίδιες, οι άνθρωποι αλλάζουν. Τότε που κρατάγαμε σφεντόνες τα βάζαμε με τεθωρακισμένα και σήμερα φοβόμαστε μήπως δεν έρθει και στην Ελλάδα το νέο άιφον και η 56άρα τιβι-σμαρτ-3ντι-λεντ.

      Παραδοθήκαμε χωρίς αγώνα. Κύρια την ευθύνη την έχουν τα πωλητικά μας τομάρια, αλλά δεν θέλω να βγάλω απέξω και τη δική μας ουρά. Αν είχαμε ξεσηκωθεί (ποτέ δεν είναι αργά) θα είχαμε οδηγήσει τα πράγματα εκεί που πρέπει. Σκύβοντας το σβέρκο κανένας δεν θα σταματήσει να βαράει φάπες.

      Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένα όσο περισσότερο γίνεται.
      Για τα χειρότερα δεν θα πω τίποτα. Κι άλλες φορές έχω "προβλέψει" ότι δεν γίνεται χειρότερα, αλλά φροντίζουν οι πωλητικοί μας να με διαψεύδουν.

      Διαγραφή
  9. Πρώτη φορά διάβασα γράμμα που απευθύνεται σε άλλον και θέλω να πέσω κάτω και να κλαίω σα να μην υπάρχει αύριο...αλλά να, ίσως να καίει ακόμα μέσα μου μια σπίθα ελπίδας κι ας της έβαλαν μπουρλότο οι δήθεν αριστεροί, γιατί κάτι με κρατάει από το χείλος της απελπισίας!
    Ας ευχηθούμε το καλύτερο ό, τι κι αν είναι αυτό για τον καθένα!
    Καλά Χριστούγεννα να περάσεις με την οικογένειά σου με αγάπη και μπόλικη χαρά, πολλή χαρά για να ξορκιστεί το κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα πάντα θα υπάρχει, αρκεί να μάθουμε να σκεφτόμαστε "έξω από το κουτί". Να πάψουμε να χάφτουμε τις ανοησίες του κάθε τυχάρπαστου καλοπληρωμένου καραγκιόζη που απειλεί θεούς και δαίμονες για το τι θα μας κάνει. Τι χειρότερο μας περιμένει δηλαδή; Να μη στείλουν νέα ΥΨΗΛΟΤΟΚΑ δάνεια για να μη πληρώσουμε τα προηγούμενα ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ;;;
      Θα σου έλεγα ότι χεσ...καμε αλλά δεν κάνει χρονιάρες μέρες.
      Εύχομαι με τη σειρά μου Καλά Χριστούγεννα και ένα Ευτυχισμένο 2016.

      Διαγραφή
  10. ολες οι αληθειες μας μαζι σε ενα κειμενο Πετρο.. διαβαζεις και δεν ξερεις αν πρεπει να κλαψεις ή να γελασεις το σιγουρο ειναι πως νοιωθεις ενα ριγος, κριμα μας απο τη μια, απο την αλλη ομως εγω προσωπικα παιρνω και βαθιες ανασες και θελω να προχωρησω μπροστα γιατι νοιωθω οτι η ζωη που μου εχει απομεινει ειναι πολυτιμη και επισης νοιωθω οτι εχω μεσα μου πραγματα που κανεις δεν θα μπορεσει να απομυζησει ποτε - καλη συνεχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μήνυμα της ανάρτησης είναι ότι αυτό που μας επιβάλλουν δεν το γουστάρουμε και παλεύουμε να το αλλάξουμε. Σε καμμία περίπτωση σε δική μου ανάρτηση δεν θα βρεις την αποδοχή του δηλητηρίου που μας δίνουν με το ζόρι και την παράδοση των όπλων. Πουθενά!
      Δεν αποδέχομαι τίποτα απολύτως από όσα πάνε να μας περάσουν: ούτε τις πολιτικές τους, ούτε τη συνευθύνη, ούτε το ξεπούλημα της πατρίδας μου.
      Αντιστέκομαι και θα αντιστέκομαι για πάντα στον καρκίνο τους. Κι ας μείνω ο τελευταίος. Πιο εύκολα θα πείσουν τοίχο ότι κάνουν το σωστό με τα μνημόνια, παρά εμένα.
      Επειδή ακριβώς η ζωή που μας απομένει είναι πολύτιμη, δεν θα τους την χαρίσω. Κύρια το χρωστάω στους επόμενους από εμένα.
      Καλά Χριστούγεννα να έχεις.

      Διαγραφή
  11. Πέτρο, φτάσαμε στο σημείο να...ζηλεύουμε όσους έχουν φύγει (λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά) από αυτόν τον μάταιο ετούτο τόπο, επειδή έχει μεταλλαχθεί οτιδήποτε είχε μείνει (ή έτσι νομίζαμε..) αναλλοίωτο.. Χρόνια καλά σε μας και στα παιδιά μας Πέτρο, κυρίως σε αυτά, αν και δεν ξέρω πως θα επιτευχθεί αυτός ο..στόχος... Τα φιλιά μου και καλά Χριστούγεννα, να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να σε χαίρεται επίσης! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ζηλεύω καθόλου όσους έχουν φύγει. Απλά θέλω να στείλω μερικούς $#@*&^%@ από εδώ για να τους κάνουν παρέα.
      Αν σε ρωτήσω πόσα πωλητικά/μιντιακά/τραπεζικά/δικαστικά καθάρματα που κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας θέλεις να εξαφανιστούν από προσώπου γης, είμαι σίγουρος ότι θα μετράς επί ώρες.
      Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, Χρόνια Πολλά σε κάθε καλόν άνθρωπο και λίγες να είναι οι ώρες σε όσους εξευτέλισαν και ταπείνωσαν την Ελλάδα.

      Διαγραφή
  12. Καλησπερίζω κι εύχομαι αρχικά Χρόνια Πολλά Πέτρο με Υγεία, δύναμη και αντοχή! Πραγματικά με συνεπήρε ο τρόπος γραφής σου, με τα εύστοχα, επιχειρήματα σου και το απόλυτο δίκαιο που εκφράζεις! Ένα πολύτιμο "χρονογράφημα", μια τοιχογραφία της σημερινής Ελλάδας.
    Οι σκέψεις σου, σε... "πεδίο μάχης" που συνθλίβουν ξεπεσμένες, πωλητικές αντιλήψεις, τις αντιφατικές δράσεις κι αποφάσεις τους.
    Το συνοδεύεις επίσης μ' ένα χιούμορ "στιλέτο", ενώ αναδύεται μια σπαραχτική ανθρωπιά που αφήνει γόνιμα διδάγματα! Με εκφράζεις απόλυτα Πέτρο!
    Να είσαι καλά και να έχεις πάντα προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!
    Και πάλι Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα έκανα ολα αυτά;
      Κοίτα να δεις που κοκκίνησα!!
      Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα Κατερινάκι. Πάντα με τον καλό τον λόγο.

      Διαγραφή
  13. Ξέρεις πόσες φορές έχω μνημονεύσει κι εγώ τον παππού μου όλα αυτά τα χρόνια και πόσες φορές σκέφτηκα ότι ευτυχώς που πέθανε το 2006, γιατί θα πικραινόταν αφάνταστα με το σημερινό μας χάλι!
    Τα πάντα είναι σάπια, Πέτρο! Έψαχνα μια μέρα να βρω αν υπάρχει κάποιο κομμάτι της κοινωνίας που να μην έχει διαβρωθεί και δε βρήκα ούτε ένα! Δεν είναι τα μνημόνια το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να τα γκρεμίσουμε και να τα ξαναχτίσουμε όλα απ' την αρχή, όμως οι περισσότεροι έχουν λόγους να μην το θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαπίλα υπάρχει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι η δική μας σαπίλα υπήρξε περισσότερο σε οικονομικό επίπεδο και λιγότερο σε επίπεδο αξιών.
      Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κρατάμε τα ήθη και τα έθιμά μας, τις παραδόσεις μας, αυτά που βρήκαμε από τους παππούδες μας. Αν θα ψάξεις τι γίνεται στην Ενωμένη (του κώλου) Ευρώπη θα διαπιστώσεις ότι μια σειρά από έθνη πάνε κατά διαόλου. Είναι όμως το χρήμα που σκεπάζει τη βρώμα τους.
      Στην Ελλάδα δεν ισχύει ούτε η ευθανασία, ούτε η κλωνοποίηση ανθρώπου, δεν εισάγουμε (ακόμη) γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, δεν έχει (και νομικά!!!) κατοχυρωθεί η κτηνοβασία, όπως στη Γερμανία για παράδειγμα. Στην Ολλανδία, ίσως το γνωρίζεις, πριν από λίγα χρόνια είχε δημιουργηθεί κόμμα Παιδόφιλων, αναγνωρισθέν παρακαλώ και από τοπικό δικαστήριο της Χάγης!
      Για να απαντήσω λοιπόν στο θέμα που θίγεις Σοφία, θα σου πω πως οπουδήποτε και να ζούσες θα αντιμετώπιζες την κατρακύλα. Πιστεύω όμως ότι αλλού είναι πολύ χειρότερα.
      Και κάτι τελευταίο: δεν νομίζω να υπάρχει λαός σε ολόκληρο τον κόσμο όπου το χρήμα να μην τον διαβρώνει. Η λαμογιά και η μίζα είναι παγκόσμιο φαινόμενο, και ας προσπαθούν κάποιοι ηλίθιοι να το χρεώσουν αποκλειστικά σε εμάς.

      Διαγραφή