Σελίδες

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μηνιάτικο #8: Νοέμβριος 2015



Στις 5 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς επισκέφτηκαν την Μυτιλήνη, όπου με τα ίδια τους τα μάτια έτυχε να δουν τις απέλπιδες προσπάθειες 45 προσφύγων να καταφέρουν να αγκυροβολήσουν στις ακτές του νησιού.
Οι δυο άνδρες επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια. Εκεί ένα μικρό προσφυγόπουλο πλησίασε τον Μάρτιν Σουλτς και του είπε κοιτώντας τον: "money". Εκείνη τη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας, γελώντας γύρισε και είπε στα ελληνικά "και εγώ τόσο καιρό αυτό ζητάω". Τους κ.κ. Τσίπρα και Σουλτς υποδέχθηκαν αρκετοί Έλληνες και ξένοι διαδηλωτές, οι οποίοι κρατώντας πλακάτ, φώναζαν συνθήματα για να ανοίξει ο φράχτης στον Έβρο και να μην πνίγονται πλέον άνθρωποι στο Αιγαίο. Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στα ερωτήματα για το φράκτη δήλωση: “Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες. Άρα το δίλημμα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες”. 

Φαντάζομαι ότι ο κος Τσίπρας δεν γνωρίζει πως τόσο η Ελλάδα, όσο και η Τουρκία έχουν πλήρως αποναρκοθετηθεί. Πληροφορίες [εδώ].
Επίσης φαντάζομαι πως όσο καιρό κατασκευαζόταν ο φράχτης στον Έβρο, ο κος Τσίπρας έσκουζε για το θεαθήναι (=ψήφους).
Τέλος φαντάζομαι πως όταν ο κος Τσίπρας βρεθεί στην αντιπολίτευση θα αρχίσει πάλι να φωνάζει για τον φράχτη του αίσχους και να ζητάει ανοιχτά σύνορα.
Μεγάλη φαντασία έχω. 



Στις 9 Νοεμβρίου ψηφίσθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της Βουλής (πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε ‘παρών’), οι πρώτες μετά από πολλά χρόνια αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που εισηγήθηκε ο ΠτΒ Νίκος Βούτσης.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση άνω των 40 αποσπασμένων υπαλλήλων στα γραφεία πρώην προέδρων της Βουλής, πρώην πρωθυπουργών και προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και την μετεγκατάσταση των γραφείων τους σε χώρους εκτός του κεντρικού κτιρίου του Κοινοβουλίου, τους οποίους νοικιάζει η Βουλή για όσους δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές.
Επίσης, ορίστηκε, ότι μετά την πάροδο δύο βουλευτικών περιόδων από την στιγμή που έληξε η βουλευτική τους θητεία, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων σε γραφεία πρώην Πρωθυπουργών και πρώην Προέδρων της Βουλής, θα μπορεί να περιορίζεται σε έναν.
«Η Βουλή κάνει οικονομία. Κι αυτό αποδεικνύεται και από τον φετινό προϋπολογισμό της Βουλής που είναι μειωμένος κατά 37% σε σχέση με τον περσινό. Ο νέος προϋπολογισμός για το 2016 είναι 139 εκατ. ευρώ, ενώ του 2015 ήταν 220 εκατ. ευρώ», επεσήμανε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης.

Ασφαλώς και πιστώνεται στα θετικά της κυβέρνησης και του ΠτΒ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αλλά, για να βγάλω τη γκρίνια μου, θέλω να ρωτήσω: Τι στο διάολο χρειάζονται και πρέπει να πληρώνουμε στρατιές μετακλητών υπαλλήλων για τους πρώην; Για τους πρώην μωρέ;;; Ο λαός δεν αποφάσισε να τους ξαποστείλει;;; Μήπως λοιπόν πρέπει να αλλάξετε τους νόμους που τους κρατάνε και τους πληρώνουμε με το ζόρι;;;


Στις 12 Νοεμβρίου με μια λιτή ανακοίνωση ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έγραψε τους τίτλους τέλους για την "Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέος" που είχε συστήσει η προκάτοχός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η απόφαση του Νίκου Βούτση αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια. Οι λόγοι παύσης της Επιτροπής δεν αναφέρονται.


Την ημέρα της πανελλαδικής/πανεργατικής απεργίας επέλεξε ο κύριος πρόεδρος να πετάξει στα σκουπίδια το έργο της προκατόχου του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο από πάνω κωλόχαρτο: “Από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει η με αρ.πρωτ. 11131/7164/25-8-2015 απόφαση Προέδρου της Βουλής.”
Πρωτοδεύτερη φορά αριστεροδεξιούρες του κερατά!


Στις 12 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης κατέθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το Σχέδιο Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2016. Ο προϋπολογισμός σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έτος θα είναι μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ περίπου και θα ανέρχεται σε 136.016.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται να υπολείπεται κατά 4.128.000 ευρώ του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η περιστολή δαπανών προκύπτει, κυρίως, μέσω της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης (10%), καθώς και της κατάργησης της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των βουλευτών στα θερινά τμήματα. Η βουλευτική αποζημίωση διαμορφώνεται στις 5.100 ευρώ, από 5.700 ευρώ που είναι σήμερα.
Ακόμα εξοικονόμηση πόρων επιτεύχθηκε από την μίσθωση οικονομικότερων αυτοκινήτων και την μείωση του τιμήματος για την σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Η συμφωνία leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα επέφερε μείωση κατά 20% των σχετικών δαπανών, ενώ πάνω από 13% είναι η μείωση για το κόστος της κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μετά από νέα συμφωνία.

Αν αναλογιστούμε τα κερατάτικα που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να λειτουργεί αυτό το κτίριο και τι αυτό προσφέρει, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο θα ήταν να μην παίρνετε φράγκο.
Έστω όμως, η κάθε μείωση στην "αποζημίωση" των καθαρμάτων που πετσοκόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα του κοσμάκη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Και για να μη νομίζετε ότι μας κάνετε χάρη ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!!!
 

Στις 16 Νοεμβρίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία διαγράφονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου του ΟΑΣΑ, στο χρονικό διάστημα από 2 Ιουλίου 2010 έως και 2 Ιουλίου 2015.


Η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια [εδώ].

Μπράβο στον υπουργό που έκανε πράξη αυτά που έλεγε εδώ και μήνες. Μακάρι να τον ακολουθούσαν και άλλοι.


Στις 17 Νοεμβρίου η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση σχετικά με την επανασύσταση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
“Το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό παραμένει ζήτημα ανοικτό, ως απαράγραπτο χρέος που αναζητεί επίμονα την ηθική, ιστορική και νομική του δικαίωση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “το Ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία και στην συγκροτημένη οργάνωση των ελληνικών διεκδικήσεων συμβάλλοντας, τόσο στο επίπεδο της βέλτιστης δυνατής στοιχειοθέτησης και τεκμηρίωσής τους, όσο και στο επίπεδο της διαμεσολάβησης και επικοινωνίας τους μέσω της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας”.

Μπράβο στον κο Βούτση και τους υπόλοιπους που συνυπογράφουν την εκ νέου διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τους μπαταξήδες. Ελπίζω μόνο να μην κάνουν πίσω όταν ο γ@μημένος με το καρότσι τούς απειλήσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
 

Στις 17 Νοεμβρίου η επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα κατά του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν. Συνολικά 126 κράτη-μέλη του ΟΗΕ υπερψήφισαν το ψήφισμα και τέσσερις χώρες - Καναδάς, Παλάου, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουκρανία - ψήφισαν κατά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απόφαση της Αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Υποθέτω ότι αν σήμερα κυβερνούσε ο Σαμαράς με την δωσίλογη παρέα του, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσίριζε κατά αυτού του ολισθήματος. Άραγε μπορεί κάποιος από τους "Αριστερούς" (έτσι λέγαμε παλιά τους Συριζαίους) να μας απαντήσει τι στο διάολο εξαρτήσεις έχει η "Αριστερά" Τους από τους ουρακοτάγκους της χ.α;
Να είναι άραγε οι χρήσιμοι ηλίθιοι ή οι χρήσιμοι στους ηλίθιους; 


Στις 19 Νοεμβρίου η Ολομέλεια της Βουλής με 153 ψήφους ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο για το τρίτο "πακέτο" προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 10+2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε "λαβωμένη" από την ψηφοφορία μετά τη διαγραφή του Στάθη Παναγούλη από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απείχε της ψηφοφορίας και του Νίκου Νικολόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο οποίος καταψήφισε το νομοσχέδιο, αντιδρώντας αμφότεροι στους  πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και η παράδοση της βουλευτικής του έδρας, όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Τρεις άνθρωποι, δύο αριστεροί και ένας γνήσιος δεξιός, άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό σύστημα αξιών, που προέρχονται από διαμετρικά αντίθετους ιδεολογικούς χώρους, αρνήθηκαν να καρφώσουν ένα από τα μεγαλύτερα ως τώρα μνημονιακά καρφιά στην πλάτη Ελλήνων πολιτών, ερχόμενη σε ρήξη με τους αρχηγούς των κομμάτων τους, οι οποίοι τι κάνουν;;; Συνεχίζουν επί τα χείρω την εγκληματική πολιτική των προκατόχων τους.
Μπροστά στο ξεσπίτωμα χιλιάδων ανθρώπων, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΝΑ-ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, τα γαμωμνημόνια των δοσίλογων πρώην πρωθυπουργών μοιάζουν με σχολική γιορτή.
Από την άλλη πρέπει να αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι επειδή ο Τσακαλώτος …διαπραγματεύτηκε!

Κουίζ: Όποιος βρει στα χρόνια της κρίσης έναν πρωθυπουργό που δεν πούλησε φούμαρα στον (έτοιμο να τα χάψει) λαό, δεν παραχώρησε εθνική κυριαρχία, δεν υπέγραψε μνημόνιο, δεν διέγραψε βουλευτή του, δεν μείωσε μισθούς/συντάξεις, δεν μπούκωσε με δισεκατομμύρια τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες, παρακαλείται να μού στείλει μέιλ να γελάσουμε μαζί.
(Κάτι μου λέει ότι σε λίγο καιρό κανείς δεν θα παραδέχεται ότι ψήφισε ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΑΝ.ΕΛ.)


Στις 22 Νοεμβρίου ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στη Ν.Δ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος. Ωστόσο αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ “λόγω σοβαρού προβλήματος που προέκυψε στο on line σύστημα”, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αναφέρει: “Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.” 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε και πραγματοποίησε δημοψήφισμα μέσα σε 1 εβδομάδα και το κέρδισε (όχι πως το ήθελε). Η νουδού έκανε εσωκομματικές εκλογές και κατόρθωσε να τις χάσει κι αυτές! Κατά τα άλλα #menoumeevropi φώναζαν τα χαμένα!!! 
Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε με τα σούργελα που μόλις πριν 2 μήνες διεκδικούσαν την ψήφο των Ελλήνων για να κυβερνήσουν, ή να προβληματιζόμαστε με το γεγονός ότι ο Τσίπρας παίζει μπάλα μόνος του ντριπλάροντας νεκρούς…

 

Στις 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (πλην ΚΚΕ) υπό την προεδρία του ΠτΔ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη δημιουργία δύο επιτροπών από εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίες θα επεξεργαστούν το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση.
Οι προτάσεις του πρωθυπουργού συνάντησαν «τοίχο» από τους προέδρους των υπολοίπων κομμάτων:
Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: “Ως θέμα αρχής είμαστε κατά της μείωσης των συντάξεων. Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις δικές της επιλογές και αναζητά σωσίβιο. Δεν θα συμμετέχουμε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.”
Ο πρόεδρος του «Ποταμιού» απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει κοινή επιτροπή για το ασφαλιστικό, ενώ δήλωσε: “Δεν επιθυμούμε άλλα βάρη και άλλες περικοπές για τον λαό.”
Από την πλευρά της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: “Πιστεύω στο διάλογο και την πολιτική συνεννόηση γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα και αυτό απαιτούν και οι πολίτες. Δεν θα γίνουμε όμως συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα.” Τέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα ψηφίσει μείωση συντάξεων.
Ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι ο Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση της πίεσης των δανειστών επί του ασφαλιστικού. (=τρεις λαλούν και δυο χορεύουν)

Όπως καταλάβατε, όλοι αυτοί που ψήφισαν με μεγάλη τους χαρά το 3ο μνημόνιο, δηλαδή περαιτέρω μείωση των συντάξεων (πλην Λεβέντη που θα το έκανε επίσης με μεγάλη χαρά), μαζεύτηκαν υπό τον Πάκη για να μας πουν ότι ΔΕΝ θέλουν να μειωθούν οι συντάξεις αν και τις ψήφισαν!!!
Και παρότι σήμερα αρνούνται να μειωθούν, δεν πρόκειται να συμφωνήσουν (κρατήσου) σε αυτό που …συμφωνούν!
Τι θα γίνει; Τελικά θα μειωθούν οι συντάξεις έως εξαφανίσεως επειδή 300 χοντρομαλάκες κάνουν ναζάκια.
Ρε άντε μου στο διάολο…

 

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Πέτρο και καλό μήνα να έχουμε!
    Αυτό που πονάει περισσότερο, είναι το συνταξιοδοτικό.
    Πόσο εύκολα περάσαμε απ' την εποχή του "Κάτω τα χέρια απ' τις συντάξεις" ως το ντροπιαστικό "Ναι σε όλα"!
    Πόσο ξεφτιλισμένοι είναι όλοι ανεξαιρέτως, που πετσοκόβουν συντάξεις (που αν είχαμε ιδιωτική ασφάλιση με τόσες εισφορές, θα είχαμε και ένα αξιοπρεπέστατο εισόδημα) και αφήνουν ανενόχλητους όλους όσους -προεκλογικά- θα κυνηγούσαν για φοροδιαφυγή.
    Το έχω ξαναπεί. Αν ήταν σε άλλη χώρα, όλοι αυτοί που άδειασαν τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα ζούσαν σήμερα. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Οι ασφαλισμένοι φυτοζωούν και "σκάνε" απ' τη στεναχώρια και τα αδιέξοδα.
    "Ρε, άντε... " όπως το λες στον επίλογο σου. Ούτε κι ο διάολος δεν θα τους θέλει βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που με πονάει εμένα είναι ένα δόντι που μόλις έβγαλα. :))
      Έχω σκεφτεί Μαρία να συγκεντρώσω και να αναρτήσω όλες τις βρωμιές του πωλητικού μας συστήματος το οποίο συνεπικουρούμενο από την ανύπαρκτη -ως επί το πλείστον- Δικαιοσύνη δρα ανενόχλητο, απροκάλυπτα, εγκληματικά.
      Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω; Τα ξέρουμε όλοι. Αν τα δούμε και μαζεμένα θα έχουμε απανωτές γαστρορραγίες και εγκεφαλικά επεισόδια.
      Αυτά τα τομάρια έκλεψαν τον κουμπαρά του καθένα μας φτιάχνοντας παράλληλα νόμους του κώλου ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο.
      Σιχαίνομαι να βλέπω στο γυαλί (δεν βλέπω, τα διαβάζω στο ίντερνετ) τα σημερινά πωλητικά καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ, τους μεγαλύτερους κωλοτούμπες όλων των εποχών, να βολτάρουν στα κανάλια και να παρουσιάζουν το μνημόνιο που υπέγραψαν (για να κονομήσουν οι ίδιοι) ως σωτήριο για τη χώρα, ως την αναπόφευκτη και μοναδική επιλογή.
      Τότε τι στο διάολο έσκουζαν τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση;;;
      Για να κωλοκάτσουν στις καρέκλες είπες;

      Καλό μήνα Μαράκι. Και καλό ψόφο σε όλους αυτούς.

      Διαγραφή
  2. Πέτρο, δεν είναι μόνο ότι έγιναν αντιμνημονιακοί όλοι οι (τής αντιπολίτευσης) μνημονιακοί, είναι ότι οι δυο εξ' αυτών, είναι εκείνοι που χρεοκόπησαν -ΚΑΙ- τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα έχουν το θράσος και το παίζουν "επανάσταση"! Μαλ...ς είναι να μην πουλήσουν ωραία και καλά την τρέλα τους. Κι όταν, πάλι με χρόνια με καιρούς, ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει στην αντιπολίτευση. κι εκείνος μνημονιακός θα γίνει και πάλι. Εδώ μας λέει ότι ακόμα και τώρα είναι μνημονιακός! Πρόκειται περί διχασμένης προσωπικότητας! Κι όσο βλέπει ότι παίζει μπάλα χωρίς αντίπαλο ("αντίπαλος" η ΝΔ! ας γελάσω!) τόσο πιο πολύ θριαμβεύει! Α! Καλό μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "κι εκείνος μνημονιακός θα γίνει και πάλι. Εδώ μας λέει ότι ακόμα και τώρα είναι μνημονιακός!", συγνώμη..."αντιμνημονιακός" εννοούσα φυσικά! Η ζέστη, τα λόγια τού...Παπά, ο δαίμων τού...Μνημονίου! :)

      Διαγραφή
    2. Ούτε ηλίθιοι είναι ούτε χάζεψαν απότομα. Ηλίθιοι είμαστε εμείς που αργήσαμε να τους πάρουμε πρέφα. Αυτοί μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους. Πήραν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και μας τρέχουν προς το γκρεμό με μεγαλύτερη ακόμα ταχύτητα.
      Και η εναλλακτική; Ποιος άλλος;
      Όλοι είναι χειρότεροι από όλους. Όλοι το ίδιο πουλημένοι. Και εμείς το ίδιο πάντα ηλίθιοι, για όσο καιρό αποδεχόμαστε την κατατρομοκράτηση και παρακολουθούμε παγωμένοι το έγκλημα να συντελείται μπροστά στα μάτια μας.
      Όχι Petra, το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι πια δικό μας. Γιατί αν τα προηγούμενα χρόνια έτρωγαν τις σάρκες της πατρίδας μας και φτώχαιναν το λαό της κάτω από τη μύτη του, σήμερα έχουμε τα μάτια ορθάνοιχτα και βλέπουμε το έγκλημα την ώρα που γίνεται. Αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες.
      Και τι κάνουμε;;;
      Παρακολουθούμε μπάλα και ψάχνουμε για καινούριο τάμπλετ!

      Διαγραφή
  3. Η τρίτη φορά που ήρθα ...σε διάβασα λίγο λίγο...απορώ όμως πώς μπορείς, πώς αντέχεις ...εμένα πραγματικά μου γυρίζουν τα μέσα μου!
    Πονάει πολύ .....

    κι από όσο φαίνεται ...έπαψαν να ενδιαφέρονται για τα πολιτικά οι φίλοι!
    Ζουν στο εορταστικό κλίμα! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν έχω τα κουράγια για να κάνω τόσο συχνά αναρτήσεις όπως παλιότερα, μαζεύω τις %$^$@# τους και τα (ελάχιστα) θετικά τους και τα ανεβάζω μονοκοπανιά.
      (Το χούι δεν κόβεται)
      Οι φίλοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Το έχω καταλάβει και είναι απολύτως κατανοητό. Εγώ πάλι, λέω να μην κάνω το χατίρι στα πωλητικά τομάρια. Θα είμαι εδώ και θα τους τα χώνω. Έτσι, μήπως και καταλάβουν ότι υπάρχουν και μερικοί που κρατάνε το κεφάλι έξω από το νερό. Για όσο…
      Από την άλλη βέβαια έχω εξαφανιστεί από την διαδικτυακή βόλτα μου στα μπλογκς. Για δικούς μου λόγους. Αυτό φαίνεται … "στοιχίζει".
      Ε και;
      Ποτέ δεν αντιλήφτηκα το blogging ως "δούναι και λαβείν". Είμαι και μεγάλο παιδί για να αλλάξω συνήθειες.

      Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει σωτηρία! Το φιλοσόφησα μόλις τώρα!
    Άντε και καλές γιορτές, Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή