Σελίδες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τα αλαμπουρνέζικα του ΣΥΡΙΖΑ



Πρώην πρωθυπουργέ, πρώην αντιμνημονιακέ και πρώην αριστερέ Τσίπρα, σου έχω πολλά μαζεμένα. Και είμαι σίγουρος πως όσο περνάει ο καιρός θα μαζεύονται κι άλλα. Θα στα πω στο τέλος. Κάτσε τώρα να δούμε τις σαχλαμάρες που περιφέρουν τα στελέχη σου στα ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης είπε στον Σκάι:
“Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από τον λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί.”
“Είτε ως επόμενη κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, θα στηρίξουμε τους βασικούς άξονες της συμφωνίας. Θα επικροτούμε όσα έχουμε συμφωνήσει, αλλά θα ασκούμε και κριτική.”

Μετάφραση από αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά: “Ψηφίστε μας για να εφαρμόσουμε όσα υπογράψαμε. Αν δεν γίνουμε κυβέρνηση να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση. Θα ψηφίζουμε όσα απαιτεί το (δικό μας) μνημόνιο, αλλά παράλληλα δεν θα συμφωνούμε με όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση.”

Αγαπητέ κε Βούτση, ο λαός βρίσκει εξαιρετική την ιδέα να είστε ταυτόχρονα και μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Αφού το αντιμνημόνιο "πούλησε" καλά και με το μνημόνιο άρχισε να αντιδρά ο κόσμος, είπατε να σταθείτε κάπου στη μέση της τραμπάλας. Όποιος και να σας επιτίθεται εσείς θα λέτε, "Όχι, δεν κατάλαβες, εμείς δεν είμαστε με τους άλλους, μ’ εσάς είμαστε".
Το γαρ πολύ της θλίψεως…
Πάντως, πολύ θα ήθελα να σας βγάζουν δεύτερους οι δημοσκοπήσεις. Περιμένω πως και πως τα νέα προεκλογικά σποτάκια σας, όπου θα σκίζετε τα μνημόνια σε ένα νόμο και ένα άρθρο, δεν θα συνεργάζεστε με μνημονιακές δυνάμεις, θα τους στέλνετε στη δικαιοσύνη, θα καταργείτε τον ΕΝΦΙΑ, θα δίνετε 13η σύνταξη, ο λαός θα έχει τον πρώτο λόγο, θα είστε κάθε λέξη του μνημονίου του Συντάγματος και θα μοιράζετε μπάφους να πίνουμε και να ξεχνάμε.

~~~

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είπε "στο Κόκκινο": “Είναι ανάγκη να σχηματιστεί προοδευτική και όχι μνημονιακή κυβέρνηση για να προταχθεί κοινωνικό πρόγραμμα και η διαπραγμάτευση για το χρέος με πολιτική σταθερότητα”.
“Η συμφωνία ήταν ελιγμός για να μην συντριβεί η χώρα και δεν υλοποιείται ως έχει.” 

Μετάφραση από αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά: “Το κοινωνικό μας πρόγραμμα το έχουμε ακόμα στο συρτάρι. Πήγε και το ‘κλεψε ο Λαφαζάνης φεύγοντας, αλλά εμείς είχαμε φωτοτυπίες. Χαχα!

Γι’ αυτό λοιπόν, πιπέρι στο στόμα σε όποιον πει ότι θα τηρήσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε. Θέλω δε να ενημερώσω ότι πάλι κοροϊδέψαμε τους  κουτόφραγκους, αφού μας έδωσαν τα λεφτά χωρίς να προσέξουν ότι εμείς είμαστε αριστεροί και δεν εφαρμόζουμε μνημόνια.”

Λένε πως πες πες κάτι μένει. Ο Νίκος Φίλης που εξελίσσεται (ταχέως) σε Πάγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ, πετάει αβέρτα μπαρούφες χωρίς να ξέρει πως καταγράφονται όλες. Πρέπει πράγματι να είναι μεγάλο πρόβλημα το λίπος στον εγκέφαλο.

~~~

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος μίλησε στον Αθήνα 9,84. Διάβασα τη συνέντευξή του και ομολογώ ότι με πόνεσαν τα μάτια μου. Όσο και καλόπιστος να είσαι, όπου και να ψάξεις θα δυσκολευτείς να βρεις σε τόσο λίγες γραμμές τόσες πολλές αλληλοσυγκρουόμενες κοτσάνες. Κάτσε να διαβάσουμε και να ερμηνεύσουμε τι είπε το άτομο.

"Το να επιστρέψουμε σε συνεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), θα ήταν σαν να ταυτιζόμαστε μαζί τους."

Μετάφραση από αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά: “Δεν ταυτιζόμαστε με νουδού-πασόκ του παρελθόντος, παρά μόνο όταν ψηφίζουν μαζί μας τα προαπαιτούμενα, το αριστερό μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς του νόμους. Τις υπόλοιπες φορές τους κρατάμε μούτρα!”

Και πολύ καλά κάνετε! Άλλωστε, τι σκατά αριστεροί θα ήσασταν αν σας έσερνε από τη μύτη το πασόκ και η νουδού;

"Μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση έστω και με ετερόκλητες ομάδες γιατί δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά το Νοέμβριο... Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση".

Μετάφραση από αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά: “Κοίτα, όπως λέω και πιο πάνω, δεν θέλουμε παρτίδες με κόμματα του παρελθόντος. Όμως αν τα εκλογικά κουκιά δεν αρκούν, λέμε να το ξανασκεφτούμε. Πάνω απ’ όλα επειδή έχουμε σοβαρή πολιτική σκέψη και κυρίως επειδή διαθέτουμε σταθερή πολιτική άποψη! Επίσης, όταν μιλάμε για συνεργασία με ετερόκλητες ομάδες, δεν εννοούμε και τους νεοναζί χιμπατζήδες. Αναφερόμαστε μόνο στα κόμματα του … "συνταγματικού τόξου".”

Μάααλιστα! Ότι τώρα όλοι εσείς εκφράζετε το Σύνταγμα! Το πολύ πολύ κε Χρυσόγονε να εκφράζετε την πλατεία.

“Περιθώριο δεν υπάρχει για άλλες εκλογές, εκτός και αν αποφασίσει (πάλι) διαφορετικά ο Τσίπρας. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Όταν η νουδού του Βαγγέλα μάς ζητήσει να ξεχάσουμε την Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια, ο Ποτάμης μάς ζητήσει να ξεχάσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις της ναζιστικής Γερμανίας (παίρνει γραμμή από τον Σουλτς αυτός), η Φωφώκα μάς ζητήσει να ξεχάσουμε τα εξοπλιστικά και τη Ζήμενς.”

Σημαντική λεπτομέρεια: ούτε ο Τσίπρας τα θέλει πια (αν ποτέ τα ήθελε). Κε Χρυσόγονε, πες με πσεκαζμένο, αυτά θεωρώ τους κυριότερους λόγους που έριξε ο Τσίπρας ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ την κυβέρνηση. Αντί να προχωρήσει τις Εξεταστικές στη Βουλή, τις διέλυσε, ώστε να μην καταλογιστούν ποτέ οι ευθύνες. Αντί για τα δισεκατομμύρια που θα μπορούσε η Ελλάδα να διεκδικήσει από τις πολεμικές επανορθώσεις και να γεμίσει τα ταμεία με κατασχέσεις περιουσιών που έγιναν από σκάνδαλα και μίζες, ο Τσίπρας έφερε ισοδύναμο: μνημόνιο το λένε.

"Κάνουμε εκλογές, ακριβώς διότι διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή εάν οι διαφωνούντες είχαν παραδώσει τις έδρες τους, δεν θα υπήρχε θέμα εκλογών... Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λυθεί αυτό. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που είναι χρεωμένοι από τον ελληνικό λαό και την ιστορία για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία."

Μετάφραση από αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά: “Κάνουμε εκλογές διότι, όπως είπε και ο πρόεδρος Τσίπρας, πρέπει να βγει κυβέρνηση 4ετίας. Διότι, όπως όλοι ξέρετε, η προηγούμενη εντολή που πήραμε ήταν 8μηνήτικη. Θέλουμε να έχουμε μπροστά μας ορίζοντα 4ετίας, πριν αρχίσει η εφαρμογή του μνημονίου, πριν ακόμα ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι και καταλάβουν ότι τέλειωσαν οι μπαταρίες στο δονητή και ό,τι κάνουν …πρέπει να το κάνουν με το χέρι.”

Κε Χρυσόγονε, την κυβέρνησή σας την έριξε ο Τσίπρας μόνος του. Όταν καταψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα και το μνημόνιο από τους βουλευτές του, τα πέρασε μια χαρά με το "παρελθόν" και το βοθροπόταμο του ΔΟΛ. Γιατί λοιπόν να παραιτηθεί, ανατρέποντας ουσιαστικά μόνος του την κυβέρνηση;  
Μπορούσε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και να δώσει "το δικαίωμα" στους διαφωνούντες να τον ρίξουν. Δεν το έκανε.
Μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά με ψήφο ανοχής από τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο και ομνύουν στο ευρώ. Δεν το έκανε.


Αυτό που έκανε είναι να το σκάσει τρέχοντας. Αυτός που έλεγε ότι δεν θα αποδράσει από τις ευθύνες, έκανε ακριβώς αυτό.
Γενικώς κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε να κάνει.
Ποιος ξέχασε εκείνο το αμίμητο "δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού";
Ποιος ξέχασε το ανεπανάληπτο "δώστε μου ένα ισχυρό ΟΧΙ για να διαπραγματευτώ";

Τσίπρα, απέμεινες μόνος σου. Δεν αναφέρομαι σε βουλευτές, υποστηριχτές, παλαμοκροτητές, στελέχη, εφημερίδες, κανάλια, ξένους ηγέτες και ΜΜΕ. Αυτά τα έχεις μπόλικα και αντί να ανησυχείς …καμαρώνεις.
Ο Πρώτη Φορά Αριστεροδεξιός.
Απέμεινες μόνος από λαό. Τον πούλησες τόσο φτηνά! Καβάλησες το καλάμι. Την είδες, θεός και παντοκράτορας, την είδες ηγέτης, την είδες ‘μικρός Αντρέας’. Εσύ που αρνιόσουν και να συζητήσεις με τη διαπλοκή και τα ερπετά της, έφτασες στο σημείο να συμμαχήσεις μαζί τους. Εξευτελίζεις το κοινοβούλιο, αποστρέφεσαι με σιχασιά τους πρώην συντρόφους σου, ειρωνεύεσαι τις κινήσεις τους. Στην προσπάθεια του σημερινού μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ να σπιλωθεί η ΠτΒ, έχεις ξαμολήσει τα λυκόσκυλα του κόμματος να την αποδομούν συστηματικά, αραδιάζοντας αθλιότητες, χυδαιότητες, ψέματα και χοντρομαλακίες. Γνωρίζετε πολύ καλά την αποστροφή που νιώθει ο λαός στα βοθροκάναλα - κάτι που καταδείχτηκε τουλάχιστον από το δημοψήφισμα και μετά - οπότε για να πετύχετε το στόχο σας έχετε αναλάβει εργολαβικά το βρίσιμο.
Βέβαια πάντοτε θα υπάρχουν και οι χρήσιμοι ηλίθιοι που δουλεύουν εθελοντικά (;;;) και σε σιγοντάρουν. Για τον σεσημασμένο Κουρή λέμε, που έχει σημερινό πρωτοσέλιδο αυτό:

 
Σας ενοχλεί η σχολαστικότητά της στην τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, επειδή μάθατε να κοροϊδεύετε και να πελαγοδρομείτε.
Έχουν περάσει 6 μέρες από την ώρα που παραίτησες την κυβέρνηση και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία των εκλογών. Πρωτοποριακό, δε λέω!

Αρνήθηκες να συναντηθείς με τους 2 άλλους αρχηγούς που πήραν διερευνητική εντολή. Γιατί άραγε; Γιατί τόση κωλοπιλάλα να τελειώσει το συντομότερο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών; Τόσο πολύ βιάζεσαι να ανανεώσεις (όπως νομίζεις) τη θητεία σου;
Μιλάς με κανέναν συνταγματολόγο της προκοπής ή μόνο με όσους σε χαϊδεύουν στην πλάτη; Ξέρω πως και μόνο το όνομα Ζωή σου φέρνει αναγούλες. Δεν πρόκειται όμως για καμιά πρώην σου που αρνείσαι να συναντήσεις. Εδώ μιλάμε για τον 3ο πολιτειακό παράγοντα. Μιλάμε για το γράμμα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Μήπως κάποιος από τους χαζοχαρούμενους που σε περιτριγυρίζουν τελευταία, έτυχε να σε ενημερώσει για το άρθρο 37 § 4 του Συντάγματος;


Και επειδή αποφεύγεις να συναντήσεις την ΠτΒ, παραβιάζεις συνειδητά το Σύνταγμα. Πότε ανακοίνωσες στην Πρόεδρο την παραίτηση της κυβέρνησης; Πότε ζήτησες ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή ώστε να καταμετρηθούν όσοι σε καταψηφίσουν; Επισκέφτηκες τον χρήσιμο Πρόεδρο Παυλόπουλο (να γιατί τον επέλεξες) και του ανακοίνωσες την απόφασή σου, χωρίς κανένας απ’ τους δυό σας να γνωρίζει την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, χωρίς ποτέ κανένας να μάθει αν θα έπαιρνες ψήφο ανοχής να συνεχίσεις το μνημόνιο που έφερες.

Ο λαός στενάζει και εσύ ονειρεύεσαι αυτοδυναμία. Με ποιο λαό; Βάζεις υποψηφιότητα και σε άλλη χώρα; Τα ξένα ΜΜΕ σε παρουσιάζουν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, επειδή, λένε, απολαμβάνεις την πολύ μεγάλη στήριξη του κόσμου.
Δηλαδή διώξαμε τον έναν, διώξαμε τον άλλον, βρήκαμε τελικά αυτόν που θα εφαρμόσει μνημόνια χωρίς να βογκάμε.
Είστε ωραίοι. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέτε ότι αν ο βιαστής είναι ωραίος γκόμενος θα πονέσουμε λιγότερο, άσε που μόλις τελειώσει μπορεί και να του ζητήσουμε το τηλέφωνο να ξαναβρεθούμε!


ΥΓ: Δε βαριέσαι, για αυτοδυναμία μιλάει και ο άντρας ο πολλά βαρύς, ο από σπόντα πρόεδρος Βαγγέλας.
Όχι πείτε μου, φαντάζεστε τον συγκαμένο πρωθυπουργό;

12 σχόλια:

  1. Ακριβως το ιδιο θυμωμενη νιωθω κι εγω! Οργισμενη, προδομενη... ηλιθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλίθιος θα ένιωθα αν έκανα κωλοτούμπα και άρχιζα να βλέπω ομορφιές στα μνημόνια.
      Προδομένος σίγουρα.
      Την οργή την φυλάω για αργότερα που θα τα κάνουν εντελώς σκ..τά.

      Διαγραφή
  2. Kαλά που το έκλεισες με Βαγγέλα και έσκασε λίγο το χειλάκι μας.
    Πέτρο μου δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε τις απανωτές ματαιώσεις, τις απογοητεύσεις, την αριστερά που διαλύεται σε μικρά κομμάτια και έναν ηγέτη που μέχρι πριν λίγο καιρό μας ενέπνεε και πάνω του είχαμε ακουμπήσει τις ελπίδες μας.
    Λες αλήθειες που πονάνε και έχεις δίκιο σε όλα. Κι εγώ τους ακούω και θυμώνω πολύ. Κι αν βγήκε ένα καλό απ' όλη αυτή την ιστορία, είναι πως περάσαμε απ' τον δικομματισμό & τα τζάκια, να έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αριστερά και σε "αριστερίστικα" σχήματα. Πολύ αργότερα ίσως αυτό δείξει η ιστορία. Πως αυτή η θυελλώδης ιστορική περίοδος, άλλαξε στην ουσία το πολιτικό τοπίο. Ακόμα και μέσα απ' τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν, ίσως και να ζυμώνονται νέες αντιλήψεις και πρακτικές. Αν είναι έντιμοι με την ιδεολογία τους, θα τα βρουν σε βάθος χρόνου και θα σοβαρευτούν για το καλό του τόπου. Ελπίζω δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποιο εννοείς ως αριστερίστικο σχήμα, εγώ πάντως εννοώ τον σημερινό μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έμεινε να μας θυμίζει ότι ήταν κάποτε αριστερά είναι το Α στο τέλος.
      Μην έχεις αυταπάτες. Τα ήξεις αφήξεις με νουδουποτάμια και οι επιθέσεις στους πρώην συντρόφους δηλώνουν ότι η ρήξη είναι οριστική.
      Κάτσε να δεις που όταν θα πατώσουν, δεν θα τους φταίνε τα απανωτά εγκληματικά τους λάθη, αλλά αυτός ο λαός που ...που δεν κατάλαβε (όπως πάντα).
      Χτες ο Τσίπρας είπε πως είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές από τις 12 Ιουλίου, μια βδομάδα δηλαδή μετά το δημοψήφισμα. Ψάχνω να βρω που στο διάολο κολλάει αυτό που περιφέρει ο ίδιος και τα συντρόφια του ότι τον έριξαν οι διαφωνούντες που δεν ψήφισαν μνημόνιο. Αφού στις 12/7 δεν το είχε φέρει καν!
      Άρα, ή είναι ψεύτης, ή σίγουρος ότι με αυτό το έκτρωμα που θα έφερνε, θα έφερνε και τη διάσπαση.

      Διαγραφή
  3. Όταν τον ψηφίσαμε ήταν για να ξεκουμπιστούν οι άλλοι σιχαμένοι κι όχι γιατί αληθινά πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρει - ήταν κι η κατασταση τέτοια που δε μπορώ να φανταστώ ποιος θα τα κατάφερνε. Αλλά και τέτοιο χάλι δεν το περιμέναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νίκη.
      Ο Τσίπρας προσπάθησε να αποδείξει ότι μάθαμε και συνηθίσαμε να ανεχόμαστε/συγχωρούμε τα λάθη των πολιτικών, όσο μεγάλα κι αν είναι.
      Σε ότι με αφορά δεν θα τον βοηθήσω.
      Καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  4. &^*&% (^%987£39875£³²¤6&^*&%(^$ Ο^ $ (&%$ Ι&^ &(^ ()*

    τι; δεν με κατάλαβες;
    ούτε εγώ τον Τσίπρα!
    Πάμε παρακάτω σύντροφε.... Πέτρε ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ αλαμπουρνέζικα;
      Κάτι θα κόλλησες. Κοίτα να φλιτάρεις ...συντρόφισσα!!!
      :))

      Διαγραφή
  5. Γεια σου, Πέτρο!... Εντάξει γι αυτά που γράφεις, αλλά πρόταση για λύση δε διάβασα... Για μένα, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, το βασικό δίλλημα των εκλογών είναι ποιος θα μας κυβερνήσει... Ο Βαγγέλας, ο Ποτάμης, η Φώφη ή ο Τσίπρας;...Παρ' όλη την κωλοτούμπα του εγώ προτιμώ τον Τσίπρα...Εκτός κι αν μας βολεύει να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση να πετροβολούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα φίλε Γιάννη τα πράγματα είναι περισσότερο ξεκάθαρα: το δίλημμα εξαρχής ήταν ποιος θα μας κυβερνήσει χωρίς μνημόνιο. Αν ο λαός ήθελε μνημόνιο ο Τσίπρας δεν θα ψηφιζόταν ποτέ. Ο λαός θα ψήφιζε για μια ακόμη φορά τους άλλους που είχαν μάθει στο σκύψιμο και το γλείψιμο της τρόικας. Όπως είπε η Τ. Χριστοδουλοπούλου στην Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν διαφοροποιηθήκαμε στον αντιμνημονιακό λόγο από κανέναν και το πληρώνουμε αυτό. Ο κόσμος ξέρει τους "αυθεντικούς μνημονιακούς", δεν θα πάει στους ιμιτασιόν”.

      Οι προηγούμενοι Γιάννη είχαν βάλει (εντός εκατομμυρίων εισαγωγικών-μη παρεξηγηθώ κιόλας!) ‘το νερό στ’ αυλάκι’. Πήγαιναν με τα νερά της τρόικας, δεν της χάλαγαν χατίρι, όλα μέλι-γάλα. Και ο πλέον χαζοβιόλης αυτού του τόπου καταλαβαίνει ότι οι γαμημένοι εταίροι/δανειστές/τοκογλύφοι ήθελαν να πηδήξουν τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό, την πρώτη αριστερή κυβέρνηση και στο πρόσωπό του έναν ολόκληρο λαό που έσπασε τα δεσμά του και αποφάσισε μετά από 40 χρόνια στρεβλής πορείας να αλλάξει ρότα.
      Ως εκ τούτου, αν είναι να κάνουμε εκλογές για να εφαρμοστεί η ίδια πολιτική, προφανώς είναι εντελώς άχρηστες.

      Προσωπικά έχει πάψει προ πολλού να μου αρκεί ως δικαιολογία: αυτός είναι άφθαρτος, οι άλλοι είναι χωμένοι στα σκατά, είναι τρισχειρότεροι από αυτόν (ισχύει 100%). Από έναν πρωθυπουργό της Αριστεράς ήθελα να είναι ακριβώς αυτό: Αριστερός!
      Δεν είναι.
      Οι δημοσκοπήσεις ότι όσοι ψηφίσαμε τον Γενάρη και τον Ιούλη τον Τσίπρα και το ΟΧΙ, σε καμία περίπτωση δεν δώσαμε εντολή εξόδου από το ευρώ, είναι απλά του κώλου. Όσοι μα όσοι έχω κουβεντιάσει, όταν ψήφιζαν είχαν στην άκρη του μυαλού τους και την έξοδο, στην ερώτηση δε «ευρώ ΠΑΣΗ θυσία;» η απάντησή τους είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.

      Τη λύση δεν θα στην πω εγώ, ή έστω, δεν θα σου πω τίποτα καινούριο. Τη λύση την είχε έτοιμη ο Τσίπρας στις εκλογές. Την παρουσίασε στους πολίτες, αυτοί τον πίστεψαν, την δέχτηκαν, τον έκαναν πρωθυπουργό. Για πρώτη και (ίσως) για τελευταία φορά.

      Τα «go back» κυρία Μέρκελ μετατράπηκαν σε «περάστε, ξαπλώστε, πηδήξτε μας».

      Μπορείς αν θες να διαβάσεις την προηγούμενη ανάρτησή μου. Είναι αυτά που έχει γράψει ο Τσίπρας στο τουίτερ του. Αν πρόκειται για λόγια του αέρα ζητώ συγγνώμη που τον πίστεψα. Αν πρόκειται να βαδίσει στα χνάρια των προηγούμενων και να πορεύεται με ψέματα και μνημόνια, ζητώ συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

      Εγώ είμαι μια εντελώς αμελητέα ποσότητα και αν ήμουν μόνος μου θα με είχαν σε τσίρκο και θα ερχόσασταν με τα παιδιά σας να με βλέπετε και να γελάτε. Πρέπει όμως να σε (σας) προβληματίσει που σε όλη την Ελλάδα παραιτούνται συνεχώς στελέχη. Στελέχη με ιστορία και αγώνες.
      Ξέρω, ο Λαφαζάνης φταίει, αυτοί δεν έχουν άποψη.
      Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που θα του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία θα είναι για τελευταία φορά, πριν αποχωρήσουν οριστικά. Πες πως εγώ απλά βιάστηκα λίγο.

      Περιμένω δε με μεγάλη αγωνία τη συγκυβέρνηση με νουδού, όπου μέσα στη Βουλή αλλά και στα πάνελ, όλο καλά λόγια θα είναι ο Φίλης με το άδωνι και ο Βούτσης με τον Βορίδη, ενώ θα καταχερίζουν την αντιπολίτευση που δεν σέβεται το γεγονός ότι σώζουν την Ελλάδα.

      ΥΓ: Δεν μου αρέσει να είμαι στην αντιπολίτευση για να πετροβολώ όπως λες. Λέω απλά ότι αν ο Τσίπρας είχε πει το Γενάρη ότι αν δεν πετύχει η διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να παραιτηθεί αλλά θα φέρει και θα ψηφίσει νέο μνημόνιο, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα και καλό φθινόπωρο Πέτρο!
    Τα έγραψες τα ανέλυσες, χωρίς υπερβολές με λόγιο τρόπο κι επιχειρήματα!
    Είμαι θυμωμένη, απογοητευμένη, προδομένη και υποτιμημένη πολίτης... Κι όσο θυμάμαι πριν 8 μήνες που βήμα - βήμα προχωρούσαμε με την "ελπίδα"... μαζί της χτίσαμε αντοχή κι αισιοδοξία, κι ακόμα ήπιαμε γουλιά-γουλιά και με περηφάνεια την "νίκη" της/μας! Δυστυχώς, με ερασιτεχνική τακτική κι αρκετή δόση αλλαζονείας, με αμετροέπειες κι εγωϊσμούς η ελπίδα έπεσε σε "ομόριζες" άγονες ξέρες! Δεν ξέρω τι θα γίνει, σ' αυτές τις εκλογές, αλλά αυτοδυναμία δεν βλέπω για κανέναν. Εκείνο που γνωρίζω πολύ καλά, είναι ότι υποφέρουμε περίσσεια από ένα ακόμα μνημόνιο και δεν νοιάζεται κανένας, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τον λαό της, μα κι αν ακόμα ενδιαφέρονται κάποιοι, οι ανήκοντες πλέον στο σύστημα, θα τους αφανίσουν και θα τους περιθωριοποιήσουν. Νοιώθω εξαντλημένη, από την κοροϊδία τους πια....
    Να έχεις μια όμορφη βραδιά κι ένα γλυκό Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα, επίσης.
      Πιστέψαμε στην ελπίδα που τελικά δεν ήρθε. Δεν θα αυτομαστιγωθώ (πάλι) πιστεύοντας πως εγώ φταίω για όσα γίνονται. Έτσι δίνω το δικαίωμα στους ψεύτες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Και να ξαναψηφίζονται.
      Αναλαμβάνω την ευθύνη που με την ψήφο μου συνέβαλλα στο διώξιμο μιας σάπιας κατάστασης, δέχομαι την ευθύνη μου που εμπιστεύτηκα πολιτικούς που έκαναν κωλοτούμπες. Αλλά ως εκεί.
      Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη. Την απάντηση θα την παίρνουν και από εδώ μέσα.
      Ως εκεί. Ψηλά το κεφάλι και προχωράμε. Κάποια στιγμή μπορεί να εμφανιστούν στον ορίζοντα άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν τον τόπο και δεν μας δουλεύουν για να πάρουν καρέκλες.
      Κάθε κόμμα που κυβερνά, στις εκλογές έχει πτώση των ποσοστών του. Πέρα όμως από αυτό, τα ογκοδέστατα λάθη του Τσίπρα οδήγησαν το κόμμα σε διάσπαση. Με αυτά ως δεδομένα ευελπιστεί σε αυτοδυναμία!
      Μωραίνει Κύριος...
      Ο δε υπηρεσιακός Μεϊμαράκης, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του βγάζει πολύ γέλιο.
      Πιστεύω ότι αυτές οι εκλόγές θα στείλουν ηχηρότατες φάπες στο πωλητικό σύστημα. Έλα όμως που θα κάνουν συγκυβερνήσεις, έστω και με τα μικρά τους ποσοστά και ο λαός θα φάει ένα ακόμη ξεγυρισμένο μνημόνιο!
      Καμία ελπίδα!
      Ή μήπως υπάρχει; Ο καθένας ας κάνει ότι τον φωτίσει...

      Διαγραφή