Σελίδες

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Γεμάτη αδιέξοδα



Στις 23 Απριλίου 2010 ο Μέγας Ηλίθιος ή το Μεγάλο Κάθαρμα (διαλέξτε, εγώ πιστεύω ότι είναι συνδυασμός και των δύο) Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το Καστελλόριζο την αρχή του τέλους της Ελλάδας. Τα παπαγαλάκια του, όσους τους βόλευε και όσοι ηλίθιοι τον πίστεψαν τότε (εμού συμπεριλαμβανομένου) νόμισαν ότι είχε έρθει η ώρα να μπει τάξη στον τόπο, πως είχε φτάσει η στιγμή να γίνουμε κι εμείς κανονικό κράτος, όπως τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά.

Θα χτυπιόταν η διαφθορά, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, η πολυνομία, η γραφειοκρατία, η αδιαφάνεια, η ατιμωρησία, τα κακώς κείμενα, θα πλήρωναν οι απατεώνες, οι νταβατζήδες, οι μιζαδόροι, οι κλέφτες και οι ψεύτες.  
Τώρα που ξέρεις, μπορείς να διαβάσεις ξανά την από πάνω παράγραφο και έλα να μου πεις ΤΙ και ΠΟΙΟΣ από αυτούς χτυπήθηκε.

Φάγαμε τόση παραπληροφόρηση και τόση κατευθυνόμενη "ενημέρωση" που σχεδόν πιστέψαμε ότι η Ευρώπη θέλει το καλό μας (μη γελάτε, μερικοί το πιστεύουν ακόμα). Μετά από 5 χρόνια "δημοσιονομικής προσαρμογής" που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της τιμωρίας φτάνοντας πλέον στα επίπεδα του βασανισμού, οι μόνοι που χαίρονται είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι (για να γελάμε τους λέμε επενδυτές), οι τραπεζίτες, ο φον Καρότσης και κάτι ζώα που ψηφίζουν το άδωνι.

Ένα μήνα μετά το διάγγελμα του Καστελλόριζου, τον Ιούνιο του 2010, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (σαν έτοιμο από καιρό!) εξέδωσε [αυτό] το έγγραφο. Στη σελίδα 4 διαβάζουμε:

In the short run, however, Greece is anxious to avoid default. With sizable government budget deficits planned for this year and next, default would lead to output losses and social unrest if the government were unable to borrow. Domestic banks are major creditors of the government and they would be threatened with insolvency. France and Germany are also especially interested in avoiding default for as long as possible. Their banks are heavily exposed to Greek debt. According to the BIS, French bank claims on Greece amount to nearly $80 billion; German bank claims amount to about $45 billion. In contrast, UK banks have claims of only around $15 billion. Faced with the choice between bailing out their banks right away, or keeping Greece solvent and delaying a bailout until the global economic situation has improved, Germany and France appear to view the latter action as preferable.

Μετάφραση: Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, η Ελλάδα επιθυμεί να αποφύγει τη χρεοκοπία. Με αρκετά μεγάλα ελλείμματα προϋπολογισμού της κυβέρνησης που προγραμματίζονται για το τρέχον έτος και το επόμενο, η χρεοκοπία θα οδηγούσε σε απώλειες παραγωγής και κοινωνική αναταραχή, αν η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να δανειστεί. Οι εγχώριες τράπεζες είναι οι κύριοι πιστωτές της κυβέρνησης και θα απειλούνταν με πτώχευση. Η Γαλλία και η Γερμανία επίσης ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αποφυγή χρεοκοπίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι τράπεζές τους είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με την BIS (σημ: Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών), οι απαιτήσεις της Γαλλικής τράπεζας στην Ελλάδα ανέρχονται σχεδόν στο ποσό των 80 δισεκατομμυρίων δολλαρίων· οι απαιτήσεις της Γερμανικής τράπεζας ανέρχονται σε περίπου 45 δισεκατομμύρια δολλάρια. Σε αντίθεση, οι Βρετανικές τράπεζες έχουν απαιτήσεις μόνο περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Αντιμέτωποι με την επιλογή μεταξύ της άμεσης διάσωσης των τραπεζών τους, ή τη διατήρηση της αξιοπιστίας της Ελλάδος και την καθυστέρηση της χρεωκοπίας της μέχρι η παγκόσμια οικονομική κατάσταση να έχει βελτιωθεί, η Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται πως επέλεξαν το τελευταίο ως προτιμότερο.

Όποιος έκανε τον κόπο να ανοίξει το έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα πρόσεξε στη σελίδα 3 αυτό:


Υπό τον τίτλο "Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ", γίνεται η πρόβλεψη πως το δημόσιο χρέος της χώρας - το οποίο ανερχόταν στο 115% του ΑΕΠ της το 2009 - θα εκτοξευθεί γύρω στο 150% του ΑΕΠ το 2012 (και 2013), ενώ από το 2014 θα αρχίσει η σταδιακή μείωση για να κυμανθεί το 2015 στο 140%.

Σε καφετζού να πηγαίναμε θα παίρναμε καλύτερη πρόβλεψη!!

Όλοι ξέρουν ότι το χρέος σήμερα έχει ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ. Και να σκεφτεί κανείς ότι τότε (απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε) ούτε καν γινόταν λόγος για PSI, δηλαδή κούρεμα χρέους σε μικροομολογιούχους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Νοσοκομεία.

Οι τότε προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν ότι ο λόγος του χρέους ως προς το ΑΕΠ θα αρχίσει να μειώνεται μέσα στο 2014, με την παραδοχή όμως ότι η Ελλάδα θα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% του ΑΕΠ!!

Τι μας λέει η ΕΛΣΤΑΤ [εδώ]:


(Σημ: Με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2014 το ΑΕΠ έφτασε τα 179,1 δισ. Όσο πάει και καλύτερα!)

Το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια το ΑΕΠ βρισκόταν στα 222,2 δισ. Τότε το ΔΝΤ προέβλεψε ότι θα αρχίσει η μείωση του χρέους - εν μέσω λιτότητας και υπερφορολόγησης - αν η Ελλάδα επιτύχει πλεονάσματα ύψους 6% ως προς το ΑΕΠ, δηλαδή 13,3 δισ./χρόνο (αν και το φυσιολογικό είναι να το υπολόγισε με το ΑΕΠ της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή με πλεονάσματα 13,8 δισ.).
Για να μη ξεχνιόμαστε: Οι Σαμαροβενιζέλοι πετσοκόψανε μισθούς και συντάξεις, ξεσκίσανε το λαό στη φορολογία, στράγγιξαν τις επιχειρήσεις, μας έχωσαν έναν ΕΝΦΙΑ στον κ... και τα πρωτογενή πλεονάσματα που (λένε οι ίδιοι ότι) μάζεψαν κυμάνθηκαν περί τα 2,5 δισ.


Το ΔΝΤ μας κρατάει το καλύτερο για το τέλος: "Κάθε απρόβλεπτο σοκ θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, ακόμη και αν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής βρίσκεται σε καλό δρόμο"
Με τον όρο ‘απρόβλεπτο σοκ’ εννοούνται οι εκλογές, τα δημοψηφίσματα και γενικά κάθε δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα με την οποία όμως διαφωνούν οι παγκόσμιοι οικονομικοί γύπες, ύαινες, λυσσασμένα σκυλιά, τοκογλύφοι, κερδοσκόποι, τραπεζίτες και οι μαριονέτες τους πρωθυπουργοί και καγκελάριοι της Ε.Ε.

Έχει τέλος όλο αυτό;
Απάντηση: ΟΧΙ! Τουλάχιστον καλό για τη χώρα. Μια χώρα που σπρώχτηκε σε μονόδρομο -τη μοναδική λύση όπως μας είπαν τότε- και κατέληξε σε αδιέξοδο.


Ποιος φταίει; Όλοι. Φταίει αυτός που μας έβαλε στην ΟΝΕ, αυτός που άφησε τη χώρα στον αυτόματο πιλότο, αυτός που την έβαλε στα μνημόνια, αυτός που τα συνέχισε, αυτός που δεν τα σταματά!

Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν πιστεύει στο μνημόνιο αλλά αναγκάζεται –για την ακρίβεια εκβιάζεται χωρίς να λέει από ποιους και σε τι- να το εφαρμόσει, αποπέμποντας πρώην συντρόφους και στηριζόμενος σε ψήφους ακροδεξιών, διανοητικά καθυστερημένων, γελοίων και απατεώνων.
Ο σημερινός πρωθυπουργός μετά από την 17ωρη σύνοδο κορυφής των φασιστοειδών της Ε.Ε όπου ετοιμάζουν την Ευρώπη των ..."ίσων", δηλαδή όλοι από τον πήχη και κάτω χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν να σηκώσει κεφάλι, δήλωσε πως πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Και αντί τα σκύβαλα της δημοσιογραφίας να πιάσουν και να ξεσκονίσουν αυτή του τη δήλωση, ασχολούνται επί μια εβδομάδα με το πουκάμισο του Βαρουφάκη. Πρώτα τους ενοχλούσε το πολιτικοοικονομικό του σχέδιο, σήμερα το σχέδιο ενός πουκάμισου, από πού το αγόρασε, πόσο κοστίζει, γιατί το φοράει έξω από το παντελόνι. 
Παπάρια μάντολες!

Κάποιος συγχωρεμένος είχε πει κάποτε ότι "Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Προσωπικά έχω πειστεί για το ακριβώς αντίθετο. Τη Δημοκρατία της σημερινής Ελλάδας την κατάντησαν γεμάτη αδιέξοδα. Ή ο μακαρίτης έλεγε μπούρδες ή ας βρεθεί κάποιος να μου ξεκαρφώσει από το μυαλό πως αυτό που ζούμε είναι Δημοκρατία.
Γιατί από τότε που ειπώθηκε αναπαράγεται άκριτα από όλους, ακόμη και από αυτούς που εγκλημάτησαν κατά της χώρας και υπέγραψαν τα αδιέξοδά της, ακόμη και από τους μεγαλύτερους φασίστες που κάθισαν στα έδρανα του κοινοβουλίου. Αναπαράγεται από το κάθε κάθαρμα που μέχρι πριν λίγους μήνες βάφτιζε τις εκλογές καταστροφή, πριν ένα μήνα το δημοψήφισμα αντισυνταγματική εκτροπή, πριν 10 μέρες το μνημόνιο λύτρωση.

Όταν αποφασίσουμε να συνεννοηθούμε πως αυτό που ζούμε είναι κοινοβουλευτική δικτατορία, 
πως οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι απροκάλυπτα γερμανόδουλες, 
πως δεν είμαστε κύριοι πια ούτε των εδαφών μας, 
τότε ας κάνουμε την ανατροπή και ας στείλουμε το μήνυμα πως ακόμη και χωρίς ηγεσία είμαστε διατεθειμένοι να πολεμήσουμε για να επανέλθει η Δημοκρατία μας και η χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Η αρχή έγινε με το δημοψήφισμα.

 

6 σχόλια:

  1. Μπροστά στην ευρωκρατία τύφλα να'χει η δημοκρατία! Μα τι πας και θυμάσαι κι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε!
      Μα να μη με χτυπήσει ένα αλτσχάιμερ να ησυχάσουμε όλοι!

      Διαγραφή
  2. "Ο φον Καρότσης"... (πολύ καλό!!!)
    Καρότσι μας πάνε ρε Πετράν, αλλά επιτέλους πιάσαμε πάτο. Ξεσκεπάστηκαν οι τενεκέδες, μαδήθηκαν τα παπαγαλάκια, κλείσανε οι πιο πολλές τηλεοράσεις, ο κόσμος βγαίνει έξω, συζητάει, ζορίζεται και ζει την κατάθλιψή του. Το φαντάζεσαι να είχαμε ακόμα στο σβέρκο μας τους προδότες;
    Και στην τελική, προτιμώ να μετράμε τα λάθη του Τσίπρα, παρά τα σκάνδαλα και τα ψέμματα των αχρείων.
    Υπομονή θέλει και θα γυρίσει. Πάντα έτσι γίνεται...
    Καλή νέα εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δεν ανέχομαι να μετράω λάθη ΚΑΙ του Τσίπρα. Δεν ανέχομαι να πατάει στα ίδια ακριβώς χνάρια με τους προηγούμενους και να εφαρμόζει τις ίδιες και χειρότερες καταστροφικές πολιτικές.
      Το ότι δεν έχει εις βάρος του σκάνδαλα (ακόμα...) δεν τον αθωώνει σε τίποτα από τη λεηλασία που υπέγραψε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στην πατρίδα μας.
      Το ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αχρείων που ξεκουμπίστηκαν (ξεκουμπίσαμε) δεν σημαίνει ότι θα ανεχόμαστε την οποιαδήποτε λαμακία του, έτσι, επειδή οι άλλοι είναι τρισχειρότεροι.
      Πολύ φοβάμαι πως αυτό είναι το πλεονέκτημα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και στηριζόμενος σε αυτές δεν αλλάζει ρότα.
      Συμπάθα με, ξέρω πως σκέφτεσαι και πως εννοείς αυτό που γράφεις, αλλά είμαι και βέβαιος ότι θα συμφωνήσεις πως αν ήταν να εφαρμοζόταν κατά γράμμα το ίδιο σχέδιο εξόντωσης της Ελλάδας, μπορούσαμε κάλιστα να απήχαμε από τις εκλογές και το δημοψήφισμα.
      Ούτε να κάνουμε πειράματα, ούτε να "χρεωνόμαστε" μια ακόμα εξαπάτηση.

      Διαγραφή
  3. Γράφε, γράφε, Πέτρο μου, για να μην ξεχνιόμαστε!
    Με επανάληψη εμπεδώνουμε καλύτερα... Πες, πες, κάτι θα γίνει!
    Συμφωνώ κι επαυξάνω με όσα λέει και η Μαρία παραπάνω!
    Η τελευταία εικόνα με την εξαφανισμένη ηλικιωμένη Έλλάδα μας εξαιρετική!!!
    Θα κάνουμε όπισθεν και σιγά-σιγά θα βγούμε από το αδιέξοδο...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή