Σελίδες

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γελάει με τα χάλια μας




Τώρα τελευταία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει μια δυσανεξία στο ΟΧΙ ή ιδέα μου είναι; Κάνω λάθος που πιστεύω πως στο μυαλό τους υπάρχει μόνο ένα πράγμα και δυσκολεύονται να διαχειριστούν το ο,τιδήποτε άλλο;

Πρώτα ήταν ο Γ. Βαρουφάκης που μίλησε για βουβαμάρα/παγωμάρα που συνάντησε στο Μαξίμου τη βραδιά του δημοψηφίσματος. Στα μάτια του (εκ του αποτελέσματος και στα δικά μας) κατέστη απολύτως σαφές ότι η ηγετική ομάδα του κόμματος και πρωτοκλασάτοι υπουργοί περίμεναν ένα –έστω και με μικρή διαφορά- ΝΑΙ. Με τόση σπέκουλα που έφαγε το ΟΧΙ, με τόση λύσσα από τη σαπίλα των μουμουέ, με τόσο συντονισμένη επίθεση από τα όρνεα της Ε.Ε., με κλειστές τράπεζες, με ατέλειωτες ουρές, με άδεια ράφια, δεν φαντάζονταν ότι ο (εθισμένος στην κατανάλωση σανού) λαός δεν θα τσίμπαγε.
Κατόπιν ήρθε ο πρώην αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος να αποκαλύψει ότι “πηγαίναμε στις διαπραγματεύσεις χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο. Όταν αυτό το αντιλήφθηκαν οι δανειστές … μάς πάτησαν.”!

Η συνεχεία στην δυσανεξία στο ΟΧΙ δόθηκε (και πιθανότατα θα συνεχιστεί επί μακρόν να δίνεται) εντός Βουλής. Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ μένουν άφωνοι με την (κρατηθείτε) …σκληρή στάση ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού εξέλαβαν το ΟΧΙ του λαού ως ΟΧΙ στο τότε μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα και ως ΝΑΙ σε ένα πολύ χειρότερο, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και αντί να τα «βάζουν» με τους εκβιαστές δανειστές, κάνουν τους επαναστάτες στο εσωτερικό του κόμματος. Έχουν καταλάβει ότι η Αριστερά στην Ελλάδα κινδυνεύει από την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη, τον Κοδέλα και όχι από την ακροδεξιά συμμορία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το ΔΝΤ! 


Κορυφαία διαπίστωση!
Σύντροφε Τσίπρα, περιμένω την ώρα που θα βγει ο Κοκός, θα αμφισβητήσει το προ 40ετίας δημοψήφισμα, θα το εκλάβει και αυτός ως ΝΑΙ και θα πάρει να ξεσκονίσει το στέμμα. 
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συμβαίνει από το δημοψήφισμα και μετά δεν έχει προηγούμενο.

Ο πρωθυπουργός φέρνει προς ψήφιση το χειρότερο μνημόνιο και ζητά τη στήριξη των βουλευτών του, εξανίσταται όταν δεν την έχει, ενώ ταυτόχρονα λέει πως ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα, πως θα βαθύνει την ύφεση, πως δεν θα δώσει λύσεις, με λίγα λόγια πως είναι καταστροφικό.
Oh yes!

Δεκάδες αριστεροί βουλευτές καταψηφίζουν το μνημόνιο που φέρνει προς ψήφιση η δική τους κυβέρνηση, το οποίο όμως υπερψηφίζεται, με τεράστια μάλιστα πλειοψηφία, από την αντιπολίτευση. Αλλά η κυβέρνηση δεν πέφτει με… με την στήριξη της "αντιπολίτευσης".
Venceremos και απάνω τούρλα!

Σύντροφοί τους, που όταν μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην αντιπολίτευση ζητούσαν από τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα μνημόνια, σήμερα καταγγέλλουν ως …εμμονικούς (!) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψηφίζουν το σημερινό.
What?

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, όχι μόνο για να αφήσει τον Τσίπρα να εφαρμόσει και αυτός μνημόνιο και να πέσει μόνος του ως σαπισμένο φρούτο, αλλά γιατί πολύ περισσότερο λοξοκοιτάζουν τα γκάλοπ που τους κρατάνε σταθερά στον πάτο. 
Stay away! 


Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

Θα μου επιτρέψεις σύντροφε Βλαδίμηρε να σχολιάσω ότι εδώ συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Τσίπρας δεν είναι δικές του αλλά καθοδηγούνται από τον Βαγγέλα (μέχρι πρότινος τον σαξεστόρη), τη Φώφη (μέχρι πρόσφατα τον αντισυνταγματολόγο) και τον Στράβακα (για πάντα τον Μπόμπολα). Επειδή αυτοί γνωρίζουν τις ελληνικές συνθήκες/ιδιαιτερότητες, πράγμα απίθανο να τις γνωρίζει η Μέρκελ και ο σακάτης στο μυαλό, τα μνημόνια σχεδιάζονται εντός της χώρας και περιμένουν το Ο.Κ (και το χειροτέρεμα) απ’ τους απέξω.


Για όποιον δεν έχει διαβάσει ακόμα το μνημόνιο (το πρώτο του μέρος γιατί έρχεται σε τεύχη) και ενδιαφέρεται να μάθει τι σημαίνει αργός και βασανιστικός θάνατος, μπορεί να το βρει στο ΦΕΚ 80Α/16.7.2015.
Στις σελίδες 12-13 του νόμου (756-757 του ΦΕΚ) θα διαβάσει τα παρακάτω υπέροχα και φυσικά θα διαπιστώσει ότι αφού η κυβέρνηση δεν αποφασίζει για τίποτα απολύτως, οι εκλογές στην Ελλάδα κατάντησαν μια μαλακία και μισή:


Οποιοσδήποτε νόμος (!!!) πρόκειται να έρθει στη Βουλή, ή πρόκειται να υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση (opengov) πρέπει πρώτα να υποβληθεί στην τρόικα (πρώην ‘Θεσμούς’).
Επίσης, όλους τους νόμους που έχει έως τώρα ψηφίσει η παρούσα συγκυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛΛ. (με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, γιατί είμαστε και ευαίσθητοι οι κερατάδες), πρέπει να τους πάρει πίσω. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλει να προσδιορίσει ισοδύναμα μέτρα.
Παράδειγμα: Για να μην (ξανα)απολυθούν οι 400 καθαρίστριες, πήγαινε να απολύσεις 400 άλλους!

Το τρενάκι του τρόμου συνεχίζεται:


Ουπς! Τι είναι πάλι τούτο;
Διαπιστώνουμε ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν για να γυρίσουμε ξανά στα εγκλήματα που σχεδιάστηκαν από τον Νοέμβριο του 2012! Η πολυθρύλητη συζήτηση που ΘΑ γίνει για το κούρεμα του χρέους ήταν μια ακόμη μούφα! Ονομαστικό κούρεμα του χρέους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ (του αρέσει το μακρύ μαλλί φαίνεται) και αυτό προβλέπεται ρητώς!
Και υπογράφηκε!!
Και ψηφίστηκε!!
Τα υπόλοιπα είναι για τους χαζοβιόληδες!!!

Αυτό που προβλέπεται είναι ένα νέο δεμάτι σανό στο πόπολο: το γιούρογκρουπ ΘΑ εκτιμήσει ΑΝ χρειάζονται ΠΙΘΑΝΑ πρόσθετα μέτρα προκειμένου τα δανεικά να μπορούν να αποπληρωθούν στο ακέραιο. Και η "εκτίμηση" θα εξαρτηθεί από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων.
Ρεζουμέ: Αν εφαρμόσεις όλα τα μέτρα (εσύ που μίλαγες για επαχθές, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος) και κάτι πάει στραβά, τότε θα εξετάσουμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, πάντοτε στα πλαίσια του να πάρουμε τα δάνεια και τα τοκοχρεολύσια στο ακέραιο.

Σε μια συμμαχία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

Και που ‘σαι ακόμα Βλαδίμηρε. Επειδή είμαστε σε όλα άχρηστοι, τα συντρόφια μας στην Ε.Ε φρόντισαν στο μνημόνιο να προβλεφθούν τα πάντα. Από πρόβατα, κότες, γαλοπούλες, κουνέλια, συκώτια, αυγά και ...σπέρματα (;) μέχρι…:

 

Ζητώ συγγνώμη απ’ όσους δεν κατάλαβαν τι διάβασαν πιο πάνω. Να ενημερώσω λοιπόν ότι με ΦΠΑ 13% στο ανυψωτικό τουαλέτας, τις μπανιέρες για ανάπηρους, το στηθόδεσμο μαστεκτομής κλπ, μπορούμε άφοβα να τα καταναλώνουμε.

Και πάνω απ’ όλα να μην ξεχνάμε ποτέ ότι ενώ το 61,3% του ελληνικού λαού πριν 20 μόλις ημέρες είπε ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ σε νέα μέτρα, αυτά τα μέτρα (της κάσας μας) τα ψήφισε λίγες μέρες μετά το 76,5% του Κοινοβουλίου. 


Σύντροφε Αλέξη, μέχρι και το άδωνι τα ψήφισε. Αυτό το ακροδεξιό ίζημα είναι ένας από αυτούς που σε κρατούν ακόμη στην εξουσία! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ξεφτιλισμένα μουμουέ έχουν αρχίσει …τη στήριξη.
Βρε μήπως κάτι δεν πάει καλά; Στήριξη από ΑΝΤ1, Μέγκα και Σκάι; 

Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω και δες που έκανες το λάθος. 
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν 

Εδώ, σύντροφε Βλαδίμηρε, θα συμφωνήσω απόλυτα...

 

13 σχόλια:

  1. Όταν ο εχθρός σου ΣΥΜΦΩΝΕΙ θα πω εγώ, γύρνα πίσω και δες που έκανες το λάθος!!!

    Νομίζω ότι έχουμε όλοι (κι εγώ μαζί) παρασυρθεί από το φόβο (μας) τον οποίο χειρίζονται όλο αυτό τον καιρό τόσο καλά, που είναι αδύνατον να δώσουμε απάντηση σε όλα αυτά!
    Ξέρεις σε διάβαζα και συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου ! Τα είπαμε τόσες φορές κι από κοντά μάλιστα (☺) Κι όμως θέλω πολύ να δω στα σχόλια να λένε ότι το ΟΧΙ θα ήταν κάτι πολύ χειρότερο κλπ κλπ κλπ
    Αναρωτιέμαι αν όντως υπάρχει χειρότερο από αυτό που ζούμε!
    Κι αν ποτέ ασχοληθούμε με τη ψυχολογία των μαζών και καταλάβουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ μας έχουν κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχουμε ξανακουβεντιάσει. Φασίστες, βλαμμένοι και ζώα δεν συχνάζουν εδώ μέσα. Ακόμη και αν διαβάζουν τα κείμενα δεν σχολιάζουν. Και έτσι δεν με βάζουν στον κόπο να τους μαθαίνω το βου+α = βα.
      Συγκράτησε μόνο αυτό που θα σου πω: αν γνωρίζεις κανένα φιλομνημονιακό σούργελο, θυμήσου ότι σε λίγες εβδομάδες, άντε μήνες, θα έχει ξεχάσει πόσο πολύ επιθυμούσε και προπαγάνδιζε υπέρ του οποιοδήποτε μνημονίου και θα έχει αρχίσει να βρίζει τον Τσίπρα.
      Αυτό που κάνουμε από την πρώτη στιγμή εμείς.

      Το χειρότερο θα είναι να δεις τα ακροδεξιά σκατά να ανεβάζουν ποσοστά και να παίρνουν κυβερνητική εντολή.
      Και μάλιστα με τις ευλογίες (λάθη και παραλείψεις) όλων!

      Διαγραφή
  2. Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο με αηδιάζει αυτή η κυβέρνηση της "αριστεράς"(αριστερά όπως σε κοιτώ ή όπως με κοιτάς;) για όλους αυτούς τους λόγους που κι εσύ έγραψες. Για τη δυσανεξία στο ΟΧΙ μας που θα θέλαν να το ξεχάσουμε, γι'αυτό δεν το επικαλούνται καν και έχουν κάνει σημαία το 80% των πολιτών που θέλουν το ευρώ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Τις δημοσκοπήσεις, ρε φίλε, που έχουν πέσει έξω σε όλα! Για τον κανιβαλισμό των συντρόφων τους (προσφιλής τακτική στην αριστερά, δε λέω) που επιμένουν να είναι συνεπείς. Σε λίγο θα ποινικοποιήσουν ακόμα και τη σκέψη για επιστροφή στη δραχμή! Έτσι όπως το πάνε θα αποδειχθούν το καλύτερο πλυντήριο του συστήματος. Γι'αυτό δεν έχω ελπίδες ότι θα χτυπήσουν έστω τη διαφθορά ( κι έχω δείγματα γραφής πολύ πριν την ολική μεταστροφή τους).
    Πάντως μια και ο ΣΥΡΙΖΑ θα το διαλύσει αργά ή γρήγορα το μαγαζί αφενός και η ΝΔ ψάχνει αρχηγό αφετέρου, ας πάρουνε τον Τσίπρα για αρχηγό! Τώρα που κατέρρευσαν και οι διαχωριστικές γραμμές...
    Προσωπικά δηλώνω πλέον πολιτικώς ορφανή! Αναζητείται ανάδοχος! (θα με υιοθετήσεις;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ ορφανή λοιπόν;
      Σοφία, δεν είναι τίποτα, προσωπικά το έχω συνηθίσει.
      Γι' αυτό και δηλώνω, από την πρώτη ημέρα, Ακυβέρνητος.
      Αποκλείω το να διαβάζουν τι γράφουμε εμείς εδώ μέσα, σίγουρα όμως κουφοί και στραβοί δεν είναι και θα παίρνουν τα μηνύματα της βάσης. Εκτός και αν νομίζουν ότι θα κυβερνήσουν ...με γκάλοπ!

      Διαγραφή
  3. Και μπορεί οι ιστορικοί του μέλλοντος να γελάνε, αλλά εμείς κλαίμε ήδη με μαύρο δάκρυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι που τα λες σύντροφε Πέτροβιτς, έχεις απόλυτο δίκιο.
    Ο ταβάριτς Αλέξιος τα έκανε μαύρη θάλασσα.
    Δεν ξέρω πόσο θα γελάνε οι ιστορικοί του μέλλοντος.
    Είμαι βέβαιη πόσο θα ξεκαρδίζονται οι δεξιοί του παρόντος.
    Κι άντε να βρεις τώρα στ' άγρια χαράματα της ιστορίας, μια κόκκινη συνιστώσα να εφημερεύει.
    Νιετ γκασπαζάρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπασίμπα.
      Έχουν κατέβει τόσο πολύ τα παντελόνια που φτάσαμε στο σημείο να απειλεί ο γνωστός τηλεμαλάκας ότι θα τους στείλει στα σπίτια τους.
      Πιο κάτω έχει;

      Διαγραφή
  5. Εκείνο το ρημαδοπλάνο Β του Βαρουφάκη τι είναι ρε παιδιά !!! Πρωταπριλιάτικο αστείο !! Δεν χωρά η κεφαλή μου ότι ο Αλέξιος μέχρι έρπη έβγαλε για να πείσει στο eurogroupe!!!
    Αι σιχτίρ η ΄΄πρώτη φορά αριστερά ΄΄ έγινε τα ίδια σ@@@ά με τους άλλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα πρώτα επέτρεψέ μου να αμφισβητώ εντελώς αυτά που γράφονται εναντίον του Βαρουφάκη από ξένες φυλλάδες και ιδιαίτερα από κάτι εγχώριες πατσαβουροφυλλάδες, στυλ ομίλου Αλαφούζου. Η προσπάθεια της πλήρους αποδόμησης του Γιάνη έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα που έγινε υπουργός, ενώ από την ημέρα που παραιτήθηκε αυτό το χάλι όχι μόνο εντάθηκε αλλά πέρασε στο επίπεδο της κατινιάς και του πεζοδρομιακού λόγου. Μου αρκεί να κοιτάξω ποιοι τον έχουν βάλει στο στόχαστρο για να καταλάβω με ποιον πρέπει να είμαι.
      Μπορείς να ρίξεις μια ματιά [εδώ]. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, σίγουρα όμως δεν θα παίξει στα δελτία των 8 που έχουν μάθει να λένε …μόνο αλήθειες.
      Αντιγράφω: "Μεγάλος λοιπόν σάλος έχει ξεσπάσει και πάλι στα ΜΜΕ, με αφορμή αυτή τη φορά το φερόμενο ως plan B του Γ. Βαρουφάκη, με την υποκλοπή των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών. Αν όμως κάποιος μείνει μόνο εδώ και δεν καταλάβει τι ακριβώς διαβάζει θα εκνευριστεί με τον Γ. Βαρουφάκη.
      Αν όμως καταλάβει τι διαβάζει, τότε θα ανατριχιάσει συνειδητοποιώντας ότι τα ΑΦΜ μας και όλα τα προσωπικά φορολογικά στοιχεία όλων μας, βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια των Γερμανών και της τρόϊκας.
      Τότε θα μάθει για πρώτη φορά ότι στο λογισμικό της ΓΓΠΣ αποκλειστική πρόσβαση έχουν μόνο οι Βρυξέλλες και όχι η εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση.
      Αντίθετα η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να υποκλέψει τα ΑΦΜ μας, προκειμένου να μας προστατέψει με τη δημιουργία ενός παράλληλου ψηφιακού τραπεζικού συστήματος, εξ αιτίας του κλεισίματος των τραπεζών, το οποίο θα έκαναν οι Βρυξέλλες (κυρίως οι Γερμανοί), όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε επιστροφή στη δραχμή.
      Κι όμως, μας πειράζει που η ελληνική κυβέρνηση θα υπέκλεπτε τα ΑΦΜ και δεν μας πειράζει που τα ΑΦΜ μας και όλα τα προσωπικά φορολογικά μας δεδομένα, τα ελέγχουν αποκλειστικά η τρόϊκα, οι Γερμανοί και το ΔΝΤ..."

      Διαγραφή
    2. Πράγματι Πέτρο παρά το γεγονός ότι φαίνεται αστείο το σχόλιό μου αφού μόλις είχαμε πληροφορηθεί για το πλάνο του Βαρουφάκη επιστρέφω για να σου πω ότι πόσο διαφορετικά ακούγονται τα πράγματα απ΄ότι στην ουσία είναι !!!Προσγειώθηκα και ευχαριστώ...

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα όσο γίνεται δηλαδή...πόσο πιο μαντάρα αναρωτιέμαι? Υπάρχει περίπτωση απλά να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για μια πιο ομαλή αποχώρηση από το ευρώ? Λέω εγώ η αφελής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάσχουμε από την ίδια διαστροφή.
      Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το λένε τα νούμερα, διεθνούς φήμης οικονομολόγοι, το λέει η λογική.
      Ο Τσίπρας περιμένει την ώρα που θα τον παρακαλάνε γονατιστοί και οι τελευταίοι εναπομείναντες ευρωλιγούρηδες να μας βγάλει από το ευρώ.
      Μέχρι τότε θα επαναλαμβάνει συνέχεια (ψευδώς κατά τη γνώμη μου) ότι δεν έχει πάρει εντολή ρήξης και εξόδου από το κοινό νόμισμα.

      Διαγραφή