Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η μέρα εκείνη δεν θ' αργήσει

Από το #thisisacoup

Έχει γίνει πλέον πασιφανές ότι οι δανειστές δεν θέλουν ούτε μεταρρυθμίσεις, για ανάπτυξη δεν το συζητάμε, δεν θέλουν καν τα δανεικά. Θέλουν να σκλαβώσουν την Ελλάδα για πάντα. Θέλουν να την τεμαχίσουν και να την μοιραστούν. Πως θα προχωρήσει το σχέδιο; Ξεκινώντας από το κεφάλι του Τσίπρα στο πιάτο! Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος στο περιθώριο του χτεσινού γιούρογκρουπ: "Και το πόδι του να έκοβε ο Τσακαλώτος, οι Γερμανοί θα έλεγαν πως δεν είναι αρκετό! Η Ελλάδα ήταν έτοιμη να υποχωρήσει σε όλα σήμερα, αλλά ακόμη και εάν τα έδινε η Γερμανία πάλι δεν ήταν ικανοποιημένη".

Ο Βολφγκάνγκ(στερ) Σόιμπλε βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Φιλανδού πρωθυπουργού Γιούχα Σιπίλα (εξαιρετικό ονοματεπώνυμο!). Πίσω από τα φιλανδικά ουρλιαχτά περί Grexit βρίσκεται ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος Τίμο Σόινι που στις φιλανδικές εκλογές τάχθηκε κατά των μεταναστών (που αλλού;) και ποντάρισε στην ξενοφοβία.  

Να χαίρεστε την Ευρώπη που φτιάχνετε!

Ο Σόινι απείλησε πως θα ρίξει την φιλανδική κυβέρνηση αν εγκρίνει 3ο πακέτο διάσωσης (στα ελληνικά = μνημόνιο). Το κόμμα του Σόινι είχε αποχωρήσει από τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό με αφορμή (τι άλλο…;) το ελληνικό πακέτο διάσωσης. Ο 53χρονος Σόινι διαθέτει μάστερ στις Κοινωνικές Επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, όπου η διπλωματική του εργασία είχε τον τίτλο: "Ο λαϊκισμός στην πολιτική". 
Θα μπορούσε να είχε θέμα και το "Κανείς ηλίθιος δεν πάει χαμένος".
 
Κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα

Η Ευρώπη των Σόι-νι και Σόι-μπλε έχει έλλειμμα δημοκρατίας, όχι ευρώ. Στο πρόσωπο της Ελλάδας θέλουν να σκοτώσουν κάθε θύλακα αντίστασης, κάθε Δημοκρατία και κάθε Σύνταγμα, να απονομιμοποιήσουν κάθε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που πάει κόντρα στις εγκληματικές τους πολιτικές.

Αυτά στας Ευρώπας των φασιστών και των μισάνθρωπων που θέλουν να εξοντώσουν την Ελλάδα. Πάμε τώρα στα δικά μας.

Πρωθυπουργέ, πριν λίγες μέρες σου δώσαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Το φωνάξαμε με όση δύναμη είχαμε στα πνευμόνια μας και ήταν τόσο δυνατό που ξεπέρασε τα όρια της Ευρώπης και ακούστηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αν εσύ και ο Βαρουφάκης επί 5,5 μήνες κατορθώσατε να διεθνοποιήσετε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και να το θέσετε στις σωστές του διαστάσεις, αποδομώντας την προπαγάνδα Γερμανών και ακολούθων τους, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που σηκώνοντας το σκυμμένο του κεφάλι έστειλε το μήνυμα της αξιοπρέπειας σε όλους τους λαούς της γης.

Το ΟΧΙ αρχικά μάς το ζήτησες ως άρνηση στα σκληρά μέτρα που προέβλεπε το πακέτο Γιούνκερ. Στη συνέχεια μας είπες ότι το δικό μας ΟΧΙ θα ενίσχυε την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια, με στόχο μια καλύτερη συμφωνία. Μετά τη συντονισμένη επίθεση από τους καναλάρχες, τους εφημεριδάδες και το υπηρετικό τους προσωπικό, βγήκες και είπες σε όλους τους τόνους πως αν υπερισχύσει το ΟΧΙ, σε καμία περίπτωση δεν θα εκληφθεί ως θέληση ρήξης με την Ε.Ε και εντολή εξόδου από την ευρωζώνη, αλλά ως έκφραση της αταλάντευτης βούλησης του ελληνικού λαού να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να με συμπαθάς Αλέξη, αλλά αυτό δεν ξέρω από πού προκύπτει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλες αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα. Αντιλαμβάνομαι πως αυτό βολεύει ως ερμηνεία την κυβέρνηση και εσένα προσωπικά στα πλαίσια της διπλωματίας, στα πλαίσια των πολιτικών ελιγμών εντός και εκτός Ελλάδας, στα πλαίσια της συνέχισης και ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, επέτρεψέ μου όμως να πιστεύω ότι δεν εκφράζει το σύνολο των ψηφοφόρων του ΟΧΙ.

Το αδιαμφισβήτητο είναι ότι το 61,3% του λαού που ψήφισε ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στην ύφεση, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην ανεργία, ΟΧΙ στους εκβιασμούς, ΟΧΙ στο σκύψιμο, όχι στην υποτέλεια και την αναξιοπρέπεια, ΟΧΙ στους θανάτους, δεν είχε ούτε ένα, ούτε το ίδιο πράγμα στο μυαλό του. Αυτό το 61,3% του λαού ούτε καν αποτελεί το σύνολο των ψηφοφόρων ΣύΡιΖα και Αν.Ελλ. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε αυθαίρετες αθροίσεις.

Όσο και να προσπαθώ δεν αντιλαμβάνομαι πως κατάφερες στο 38,7% του ΝΑΙ να προσθέσεις το 61,3% του ΟΧΙ και να βγάλεις ένα 100% του ελληνικού λαού που θέλει ακριβώς το ίδιο: την παραμονή στην ευρωζώνη και την Ευρώπη ΤΟΥΣ με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήρες το ΟΧΙ του λαού και το μετέτρεψες σε ΝΑΙ με ψήφους των εθελόδουλων της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει κάποια στιγμή, όταν αραιώσει η καταχνιά και καθίσει η σκόνη, να το εξηγήσεις επαρκώς, για να ξέρουν και τι θα γράψουν οι ιστορικοί στα βιβλία.

Θέλω δε να σου θυμίσω ότι ψηφίστηκες για να εφαρμόσεις το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όχι το πρόγραμμα των Βρυξελλών. Λάθος πόλη!

Από το #thisisacoup

Πρωθυπουργέ, είμαι πολύ μπερδεμένος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί πραγματικά δεν έχω αποφασίσει αν πρέπει να σε βρίσω, ή αν οφείλω να σου δώσω ψήφο ανοχής να συνεχίσεις την προσπάθεια. Την σκέψη μου δεν βαραίνει τόσο το νέο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων που θα μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, όσο οι εναλλακτικές που υπάρχουν. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διανοηθώ την επιστροφή στην εξουσία της ίδιας σαπισμένης κατάστασης.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, μπαίνω και πάλι στο δίλημμα να επιλέξω το λιγότερα χειρότερο. Πέραν του ότι πρόκειται για προσωπική μου κατάντια, η λογική του ‘λιγότερα χειρότερου’ εν πολλοίς ευθύνεται για το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα. Και ούτε φυσικά αισθάνομαι ότι πρέπει να απολογηθώ στον κάθε ηλίθιο που στήριξε τους προηγούμενους μνημονιακούς πρωθυπουργούς και τώρα μέσα στο θολωμένο του μυαλό αισθάνεται …δικαιωμένος! Όχι, γιατί ούτε κέρδισα από οποιοδήποτε κόμμα όπως αυτός, ούτε είμαι ευρωλιγούρης.

Ξέρω ότι παλεύεις μόνος σου, σαν τον μονομάχο στην αρένα με δεκάδες πεινασμένα θηρία γύρω του. Και στις κερκίδες…
Στις κερκίδες βρίσκονται δεξιοί, ποταμίσιοι, φασίστες, κουκουέδες, πασόκοι, ΓΑΠικοί, πρωθυπουργικά λείψανα, εκδότες, παπαγαλάκια, ηθοποιοί, τραγουδιστές, λαιφστυλίστες, ξερόλες, τηλεμαλάκες, λαμόγια, μαφιόζοι, διαπλεκόμενοι, βολεμένοι, βλαμμένοι, ηλίθιοι, ανισόρροποι, ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες, μιζαδόροι, ρουφιάνοι, αντισυνταγματολόγοι, φοροφυγάδες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, συνδικαλοπατέρες, μεγαλοπαπάδες,  φραπεδόμαγκες, εθελόδουλοι, προσκυνημένοι, τσανακογλείφτες, όλη η λίγδα του σάπιου κατεστημένου που εμψυχώνει τα θηρία και περιμένει το τέλος σου. 

Παλεύεις να αλλάξεις τις πολιτικές της Ευρώπης που δεν συν-διαμόρφωσες, κόντρα στους παραλογισμούς του τέρατος που ονόμασαν τραπεζικό σύστημα. Τα μεγάλο σου λάθος είναι ότι πίστεψες πως το δίκιο ενδιαφέρει έστω και λίγους.
Δεν ενδιαφέρει κανέναν και δυστυχώς το κατάλαβες αργά.

Δεν ήσουν παρών όταν διέλυαν την βιομηχανική και την αγροτική μας παραγωγή και μας έμαθαν να ζούμε με επιδοτήσεις, πακέτα Ντελόρ και ΕΣΠΑ. Μετέτρεψαν έναν εργατικό λαό σε επιδοματούχο. Και σήμερα έφτασαν στο σημείο να μιλούν οι γελοίοι για βοήθεια στην ελληνική ανθρωπιστική κρίση. Θα σε ανατρέψουν και ως αντάλλαγμα θα πετάνε κούτες με κονσέρβες δεμένες σε αλεξίπτωτα.
Άντε μου στο διάολο φιλεύσπλαχνοι.

Και ενώ έχεις μείνει μόνος σου να παλεύεις, χωρίς να φαίνεται αχτίδα φωτός από πουθενά (οι φωνούλες Γάλλων και Ιταλών είναι για να περισώσουν την χαμένη τους αξιοπρέπεια) οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο θυμίζουν εκπληκτικά το Φαινόμενο της Πεταλούδας: "Αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα".
Κανέναν δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο η τεράστια πτώση στα χρηματιστήρια της δεύτερης οικονομίας του πλανήτη. Μέσα σε έναν μήνα, οι απώλειες της χρηματιστηριακής αξίας στην αγορά της Κίνας, έφτασαν στο δεκαπλάσιο του ελληνικού χρέους. Σε έναν μόλις μήνα!

Από την Καθημερινή
Απ’ ότι φαίνεται η πεταλούδα δεν βρίσκεται στον Αμαζόνιο αλλά στην Ελλάδα!

Ξέρεις Τσίπρα, δεν ανέχομαι να αντιμετωπίζουν τον πρωθυπουργό της χώρας μου ως ζητιάνο, παρακατιανό, ή μούλικο. Θέλω να βγεις και να αποκαλύψεις ποιες πιέσεις δέχτηκες και σε τι επίπεδο. Σε τι σε εκβίασαν, ποιος σε απείλησε, ποια είναι τα τελεσίγραφα και τα τετελεσμένα.
Τους διεφθαρμένους ως το κόκκαλο προηγούμενους τούς έσερναν από τη μύτη, γιατί είχαν χεσμένη τη φωλιά τους και τα σώβρακα, εσένα σίγουρα όχι. Ο λαός που σε εμπιστεύτηκε και σε εμπιστεύεται ακόμα (όχι πάντως για πολύ…) έχει δείξει μια αξιοθαύμαστη μετριοπάθεια και υπομονή, γιατί στο πρόσωπό σου αναγνωρίζει τον ηγέτη που δίνει πραγματική μάχη χαρακωμάτων.  


Μαζί σου ο Καμμένος και οι Αν.Ελλ που παλεύουν για την τιμή των όπλων και την αξιοπρέπειά μας. Σου στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Μην τους πουλήσεις και συμπράξεις με το ενεργούμενο του Μπόμπολα, το κατασκεύασμα της διαπλοκής, τον υπάλληλο στράβακα, μόνο και μόνο για να μείνεις στη θέση σου. Μην υποκύψεις στις απαιτήσεις των γερμαναράδων και δεχτείς να συγκυβερνήσεις με τον αστείο που δεν μιλάει καν ελληνικά και που με το επιτελείο των χαζοχαρούμενων και των χαζών που διαθέτει θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Κοίτα να δεις ποιος θέλει να βάλει τα μούτρα του δίπλα στα πορτρέτα του Καποδίστρια, του Τρικούπη και του Ελευθέριου Βενιζέλου!


ΥΓ: Δεν σου κρύβω Τσίπρα ότι τις πρώτες ημέρες μετά το ΟΧΙ μας, που το πήρες και του άλλαξες τα φώτα ζητώντας από τους ξεπουλημένους και τα πρόβατα της Βουλής να το ερμηνεύσουν όπως γουστάρουν, τα είχα πάρει άσχημα μαζί σου! Βλέποντας όμως την εχθρική στα όρια της κτηνωδίας αντιμετώπιση που σου επιφύλλαξαν τα ευρωπαϊκά καθάρματα, δεν μπορώ παρά να σταθώ τούτες τις τραγικές ώρες στο πλευρό σου. 
Διότι εσένα σου έσπασαν το στομάχι και μπαινοβγαίνεις στα νοσοκομεία, κι έχεις κι εμάς που πληκτρολογούμε ασύστολα γιατί το βρήκαμε εύκολο.

45 σχόλια:

  1. Διότι εσένα σου έσπασαν το στομάχι και μπαινοβγαίνεις στα νοσοκομεία, κι έχεις κι εμάς που πληκτρολογούμε ασύστολα γιατί το βρήκαμε εύκολο.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θα επανέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια γραία σε παράκρουση με τα σωληνάκια να στάζουν.. θα ήθελα να μάθω αν τελικά συνεχίζουμε να αγοράζουμε υπερτιμολογημένα τα προϊόντα τους, Οι "κάτω από το τραπέζι" νομίζω πως μας έριξαν στο πηγάδι.
    Θέλω να βγω από το σκοτάδι!
    Αν δεν "ακουμπήσουν " την τάξη των φτωχών θα υποκλιθω

    .Την ίδια άποψη έχουμε.. απλά χρυσώνω το χάπι της ελπίδας

    Συγνώμη αν σε κούρασα αλλά φταίει ο ορός που ρέει ασύστολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να φωνάξω τη νοσοκόμα να κοιτάξει το δικό σου ορό ή να κοιτάξω τα δικά μου χάλια που ματώνω από παντού;
      Το ραντεβού στα γουναράδικα που μετατράπηκε σε ραντεβού στα νεκροταφεία!

      Διαγραφή
  3. Πέτρο, νιώθω ακριβώς όπως εσύ και συμφωνώ μαζί σου σε κάθε σου λέξη, σε κάθε σου τελεία! Τα είπες όλα!!!
    Σ' ευχαριστώ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρο έκανες λόγια όλα αυτα που στριφογυρίζουν στα κεφάλια μας από χθες και δεν τολμάμε να τα πούμε ούτε στον εαυτό μας...
    Ας του δωσουμε μια ευκαιρία να δούμε αν θα έχει τα κότσια να ακουμπήσει τους μεγαλοκαρχαρίες -που έτσι κι αλλιώς τον πολέμησαν τόσο. Έτσι κι αλλιώς αυτή την ώρα δεν έχουμε άλλη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέμω την στιγμή που κατάλαβε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι αυτή ήταν η στιγμή της μεγάλης απόφασης για τις θεαματικότερες κωλοτούμπες!!!
      Ο μοναδικός λόγος πια για να παραμείνει στην εξουσία είναι για να πάρει σάρκα και οστά το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά τα πωλητικά καθάρματα που υπέγραψαν την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν βλέπω το λόγο να μην καταλήξει και ο Τσίπρας στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας και μάλιστα στον πάτο του.

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αχ! Κι εγώ τη θυμήθηκα τη Τζάκρη αυτές τις μέρες! Φέρτε τα παυσίπονα!!!

      Διαγραφή
    2. Θα μου θυμίσει κάποιος τι είπε αυτό το αστροπελέκι;
      Μεγάλωσα και ξεχνάω.

      Διαγραφή
    3. Κατά την ψήφιση του 2ου μνημονίου, αφού έβγαλε έναν πύρινο λόγο κατά των καταστροφικών συνεπειών του, που έλεγες ν' αγιάσει το στόμα της, στο τέλος είπε το ψηφίζω!!!
      Θα σου έβαζα link, αλλά έχω θέμα με τον υπολογιστή και γράφω από κινητό.

      Διαγραφή
    4. Και, συγγνώμη, από όσα γράφονται στο κείμενο καταλάβατε ότι είμαι υπέρ του μνημονίου; Ότι φωνάζω μεν, το υποστηρίζω δε;
      Καμία σχέση. Λάθη κάνω, κωλοτούμπας δεν είμαι.
      Λυπάμαι τον Τσίπρα, όχι όμως πως του συγχωρώ αυτά και όποια επόμενα λάθη του.
      Για μένα αυτό που όφειλε να κάνει είναι ή παραίτηση ή εκλογές.
      Τα "δεν δραπετεύω από τις ευθύνες μου" είναι για εσωτερική κυρίως κατανάλωση και δεν θα έπρεπε να μας αφορούν καθόλου.
      Ο κόσμος στηρίχτηκε στην αγωνιστικότητά του και στην εντιμότητά του.
      Θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά, αυτά από μόνα τους δεν αρκούν.

      Διαγραφή
    5. Πέτρο, για μένα μίλησα. Όχι για σένα.
      Αυτοσαρκασμός ήταν.

      Διαγραφή
  6. Τα λεγαμε με το μπουκλί και μου πε ότι ανάρτησες κι ήρθα τρέχοντας!!! εννοείται και συμφωνώ κι επαυξάνω ότι λες έως και την τελευταία σου τελεία!!!
    Χθες πέσαν τελείως όχι μόνο τα προσχήματα, οι μάσκες κι ότι θες.. Θέλαν να πέσουν και τα δικά μας σώβρακα φυσικά αλλά εγώ πιστεύω ακόμα τα φοράμε Πέτρο.. Δεν διανοούμαι ότι πρόδωσε όμως... Ας το πούμε τακτική οπισθοχώρησης με όσο το δυνατόν λιγότερες ζημίες, και στο λέω που δεν υπήρξα φαν του Αλέξη.. Ούτω φυσικά και της άποψης, του ευρώ πάση θυσία.. Κανένα κωλονόμισμα πάση θυσία.. Αλλά πια κατάλαβα με το λειψό μυαλό μου που τα θέλει όλα ξεκάθαρα και ντόμπρα, ότι οι τακτικές στην πολιτική είναι αναπόφευκτες.. Θέλω ν απιστεύω πως έχασε μάχες για να κερδίσει τον πόλεμο..
    Κι εγώ απογοητευτηκα, θύμωσα, λύσσαξα, εννοείται το όχι μου δεν ήταν καμουφλαρισμένο ναι.. Πλέον μετά το διάβασμα που ριξα σε μπλογκς, σε τουίτερ κλπ διαπιστώνω ότι πρέπει να δούμε στρατηγικά το μετά... Πίσω, πίσω και μετά γιουρούσι κι όποιον πάρει ο χάρος... Ισως θα ταν καταστροφικό ολοκληρωτικά να βγούμε τώρα στην δραχμή.. Διακυβεύονται τόσα.. Ξαφνικά μας λένε για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και το φυσικό μας αέριο.. Από κει που αρνιούνταν καν την ύπαρξη..
    Με τα όλα μου,κι ας μην ξέρω πολλά, εύχομαι κι ελπίζω να ΜΗΝ συμπλεύσει με ποτάμια και λοιπούς οχετούς γιατί θα φάει τρελό άκυρο πια... Θα ρθει η κάθαρση, η λύτρωση που λαχταράμε κι ας αργήσει.. Κι ας έρθει από πλαγίως..
    Την Ευρώπη χθες την έκραζε ευρωράιχ το τουίτερ.. Τώρα είναι οι Ελληνες μετά ήμαστε εμείς λέγαν άλλοι... Ξεβρακώθηκαν αυτοί Πέτρο..
    Γαλλία, Ιταλία σκίστηκαν να μας βοηθήσουν γιατί έρχεται η σειρά τους!!
    Οσο για τον επάνω μπάμια, τον Φινλανδό διάβασα ανάρτηση ότι με τον Μπενι, ναι τον Βενιζέλο, υπέγραψαν συμφωνία το 2012 ως εγγύηση για να δώσουν λεφτά, να χει δικαίωμα σε βέτο!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/2011-grexit.html
    Δεν θέλω να καταχραστώ άλλο τον χώρο σου, όσο μπορούμε υπομονή και κουράγιο και φυσικά να δούμε τι κινήσεις θα κάνει τώρα στα εσωτερικά του για να χουμε μια πιο σφαιρική άποψη.. Αν κάνει στραβή πλέον τέλος τα στραβά μάτια.. ευχομαι να σταθεί στο ύψος..
    Αυτά και συγνώμη για το σεντόνι.. Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγαλύτερη ωριμότητα από τους πολιτικούς του ταγούς. Φυσικά αναφέρομαι αποκλειστικά στους οπαδούς του ΟΧΙ, όχι στους ευρωλιγούρηδες ΝΑΙνέκους.

      Εντελώς αυθαίρετο το συμπέρασμα του Τσίπρα και των συνεργατών του ότι το δικό μας ΟΧΙ μπορεί να προστεθεί στο ΝΑΙ.
      Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ δύο εντελώς διαφορετικές επιλογές να συγκλίνουν σε μία.
      Θεωρώ επίσης γελοίες τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν ένα 80% του ερωτηθέντων να επιθυμούν το ευρώ (και μάλιστα πάση θυσία). Από την αστεία πορεία των εν Ελλάδι δημοσκοπήσεων μπορούμε να αντιληφθούμε τι αξιοπιστία μπορεί να έχει και αυτή.

      Αυτό που εγώ ήθελα από τον Τσίπρα –και αναφέρομαι πριν και από τις εκλογές του Γενάρη- ήταν να διαπραγματευτεί σκληρά (το έκανε), αν συναντήσει τοίχο να πάει σε δημοψήφισμα (το έκανε) και αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι πέρα από αξίες και αρχές (υπερισχύσει δηλαδή το ΝΑΙ) να πάει σε εκλογές θέτοντας το ερώτημα: ή ψηφίζεται εμένα, βγαίνουμε από τα μνημόνια, πάμε σε εθνικό νόμισμα και παλεύουμε να ξαναζωντανέψουμε την Ελλάδα, ή αν θέλετε μνημόνια ψηφίστε άλλους να έρθουν να τα εφαρμόσουν. Εγώ αποχωρώ.

      Το τελευταίο δυστυχώς δεν το έκανε!

      Και έτσι έχουμε 3 στα 3. Μνημόνιο με «σοσιαλιστική-κεντρώα» (του κώλου) κυβέρνηση, μνημόνιο με δεξιά-φασιστική, μνημόνιο και με αριστερή.
      Στην τελευταία λέξη αν θέλεις βάλε μόνη σου τα εισαγωγικά…

      Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο σε όλους μας.

      Διαγραφή
    2. Για την τιμή των όπλων έτσι έπρεπε να γίνει.. Δεν ξέρω γιατί έκανε πίσω..
      Αν δεν είναι κι αυτός για τα μπάζα, (εθνοπροδότης γερμανοτσολιάς που λένε κλπ), η ιστορία θα δείξει Πέτρο αν έγινε για γενικότερο καλό αυτό που συνέβη χθες...
      Δεν μπορεί ο Κάστρο να σου στέλνει συγχαρητήρια κι εν μια νυκτί τέτοια αλλαγή πλεύσης.. Κάτι γίνεται εδώ... Γιατί έσκυψε;; Βρωμάει το πράγμα.. Τον απειλούν όπως τον Καραμανλή ότι θα τον φάνε;; Ισως..
      Το κανε για να τους ξεμπροστιάσει τους ευρωπαίους;;; Ισως;;
      Και ναι έχει δίκιο ο Γλέζος ότι ο λευκός καπνός είναι από τις στάχτες της Ελλάδας... Το θέμα είναι αν τον πιστεύουν να μην τον αφήσουν οι δικοί του, οι σκληροπυρηνικοί, μόνο του.
      Θα πάρουν τα χρυσαύγουλα τα πάνω τους αν καταρρεύσει.. Μην δούμε και κανά Γιωργάκη πάλι στη βουλή με τα μυαλά που κουβαλάει ο λαός μας...
      Επιμένω Πέτρο στο ότι όλα είναι στρατηγική μέχρι να φάνε οι άλλοι το αγγούρι.. Ξέρω χρόνια το τρώμε και θα το τρώμε ακόμα εμείς, αλλά ίσως και να χρειάζεται νερό το κρασί.. Τόσο όσο όμως να μην καταλήξει νερό..
      Α και μια εύθυμη νότα, πολλοί που μου ψήφισαν ναι, χθες τσήριζαν κι αυτοί μαζί μας!!! Υπομονή!!

      Διαγραφή
    3. Αν θες τη γνώμη μου, την διαφοροποίηση της Κωνσταντοπούλου ο Τσίπρας πολύ την χάρηκε. Αν δεν είχε το τεράστιο βάρος στις πλάτες του, θα ήθελε τον λόγο της να τον είχε εκφωνήσει αυτός.

      Επειδή δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω ότι μας πρόδοσε (αν το πιστέψω πρέπει να δέσω μια πέτρα στο λαιμό μου και να φουντάρω), το λέω και στο κείμενο, πρέπει να βγει και να αποκαλύψει με τι ακριβώς τον απείλησαν.
      Με Grexit; Με έξοδο και από την Ε.Ε; Με κατάσχεση εδαφών; Με πόλεμο με την Τουρκία;

      Επειδή θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' όσο φαίνονται και απ' όσα μαθαίνουμε, περιμένω κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί η αλήθεια που σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ούτε μέρος της.

      Τέλος, δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα χάσει ψήφους προς χρυσά σκατά. Αν αυτό συμβεί δεν μιλάμε για ψηφοφόρους της Αριστεράς αλλά για γίδια που πέρασαν και πάνε.

      Διαγραφή
    4. Πέτρο εδώ θα απαντήσω (τρόπος του λέγειν το "απαντήσω") γιατί με κάλυψε σε όλα η δική σου απάντηση.
      Κι ένα περίεργο πράγμα...όσο θυμώνω με όσους προσπαθούν να διαχωρίσουν "εαυτούς" από τον Τσίπρα (που κι εγώ θεωρώ πως για να φτάσει εκεί δεν υπήρχε άλλη επιλογή) τόσο καμαρώνω τη Ζωή γι΄αυτό το λόγο που έβγαλε...αν και θα προτιμούσα κάποια στιγμή να πάρει και λίγο βάρος από τις πλάτες του Τσίπρα...
      Όσο για το αν θα χάσει ψήφους ο Τσίπρας από τα χρυσά σκατά, ούτε να διανοηθώ δε θέλω πως υπάρχουν τόσο διαταραγμένοι ψηφοφόροι!

      Διαγραφή
    5. Αυτό που γίνεται τα τελευταία 24ωρα στην κυβέρνηση και εντός του ΣΥΡΙΖΑ μόνο με όρους της ψυχιατρικής επιστήμης μπορεί να αναλυθεί.
      Σύντροφοι και συναγωνιστές που κοιτιούνται περίεργα, ορισμένοι που δεν υποχωρούν (και καλά κάνουν) από τις πάγιες αρχές και θέσεις τους, άλλοι που κάνουν αυτά ακριβως που μισούσαν στα πλαίσια ...τίνος;
      Της σωτηρίας της χώρας;
      Του κόμματος;
      Της δικής τους αξιοπρέπειας;
      Τουρλουμπούκι!

      Διαγραφή
  7. http://www.tribune.gr/politics/news/article/154627/dite-ti-simfonia-mnimonio-elladas-eteron-olo-to-kimeno.html

    Το πακέτο με τα μέτρα!
    Αν δεν είναι ο θάματος μας τότε πώς ακριβώς είναι ο θάματος!
    Πέτρο κι εγώ ως χτες θυμάσαι, έλεγα ότι είναι η οπισθοχώρηση είναι κίνηση αναγκαία, είναι τακτική.
    Μήπως γίνεται η πατρίδα ρίψασπις.
    Από πού να αντλήσω αισιοδοξία, πες μου !

    ☻μαύρο σαν την μαύρη μέρα που ξημέρωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *θάνατός μας
      (γράφω στο σκοτάδι)

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι καθόλου μα καθόλου αισιόδοξος. Εγώ που πολλές φορές το ρίχνω στην πλάκα για αν ξεφεύγω, ούτε αυτό δεν μπορώ να κάνω.

      Από το λινκ με το γαμ..., συγγνωμη, με τη συμφωνία ήθελα να πω, από τα 50 δισεκατομμύρια που θα προκύψουν από τις πωλήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (μαλακίες λέμε αλλά τέλος πάντων), τα 25 δισ. ευρώ, ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΗΛΑΔΗ, θα ενισχύσουν τις τράπεζες!!!!!

      Μπορεί κάποιος κερατάς να μας εξηγήσει πως στο διάολο γίνεται ιδιωτικοί οργανισμοί να καλύπτουν τις ζημιές, τα λάθη και τις μαλακίες τους με λεφτά του Κράτους, με λεφτά του πάμφτωχου ελληνικού λαού;;;;;;
      Μήπως όποτε είχαν κέρδη έβγαιναν οι τραπεζίτες στους δρόμους και μοίραζαν λεφτά στους περαστικούς;;;;;;;

      Η Ισλανδία ανέκαμψε μέσα σε 4 χρόνια γιατί έστειλε πολιτικούς και τραπεζίτες φυλακή, δεν μετακύλησε τα χρέη των τραπεζών στους πολίτες και τις άφησε να πτωχεύσουν. 4 χρόνια μετά βρέθηκε σε πορεία ανάκαμψης.
      Εμείς δεν θα βρεθούμε Π Ο Τ Ε !!!

      Διαγραφή
  8. Περίμενα την τοποθέτησή σου και δεν διαφωνώ καθόλου !!! Οχι ότι δεν έχω άποψη αλλά γιατί αυτά στριφογυρίζουν και στο δικό μου μυαλό μόνο που εσύ τα γράφεις πολύ καλά!!Ανάμεσα στη σκύλα και στη χάρυβδη είμαστε και με πολλούς εσωτερικούς εχθρούς !!! Το μη χείρον βέλτιστον όπως λες !!! Εκβιασμοί ασύστολοι , ταπεινώσεις και οι οχιές παραμονεύουν για ν΄αρπάξουν την εξουσία!!!
    Δεν θέλουν Τσίπρα οι Γερμανοί πάει και τελείωσε αλλά πως να φανταστώ και εγώ την νδ-πασοκικοδουλοκρατεία!!! Πως να δεχθούμε ότι άλλη λύση δεν υπάρχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν το πασόκ του γιωργάκη έπιασε πάτο βρέθηκε άλλο κόμμα -άσχετο που είναι χειρότερο-, ο βοθροπόταμος και μάζεψε τους διαφωνούντες και τους ανένταχτους.
      Αν ο Σύριζα δεν προχωρήσει σε άμεσα Α Μ Ε Σ Α !!!! μέτρα αποκατάστασης της δικαιοσύνης θα καταλήξει και αυτός στα σκουπίδια και κάτι άλλο θα γεννηθεί.
      Είναι κρίμα που τουλάχιστον 2 γενιές Ελλήνων έχουν την αίσθηση ότι συνεχώς τους πουλάνε.
      Αυτή η πίκρα στο στόμα που έχω τα τελευταία 24ωρα, φοβάμαι ότι δεν θα μου φύγει ποτέ...

      Διαγραφή
  9. Να περάσει λίγο η αντάρα και να δούμε τα επόμενα βήματα. Η γνώμη μου.
    Συμφωνώ σ' όσα λες. Και μπράβο σου που βρήκες τα κουράγια να συγκεντρωθείς και να τα βγάλεις.
    Αν διαγράψει Ζωή και λοιπούς αντιρρησίες, για μένα έπεσε η ταφόπλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως έχει δημοκρατικές δομές και λειτουργίες.
      Θα συμφωνήσω πως οι διαγραφές θα είναι η ταφόπλακα, το τέλος των ψευδαισθήσεων.

      Διαγραφή
  10. Δεν με παρηγορεί καθόλου ότι το τρίτο μηνμόνιο θα έχει αριστερό πρόσημο. Το αντίθετο. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μου θυμίζει κάτι κορίτσια στις μουσουλμανικές χώρες που τις αναγκάζουν να παντρευτούν τους βιαστές τους. Είμαι απογοητευμένη. Γιατί το ΟΧΙ μας ξεφούσκωσε από τους ίδιους τους εμπνευστές του μέσα σε 24 ώρες. Που και να λέγαμε ΝΑΙ...Γιατί όσο κι αν συμπαθώ τον Τσίπρα, αποδείχτηκε ότι πήγε απροετοίμαστος χωρίς Plan B ως άλλος Δον Κιχώτης να διαπραγματευτεί με τους λύκους με σημαία του τη λογική και το δίκιο. Λες και θα τους ενδιέφερε...και φτάσαμε σε άτακτη υποχώρηση με την πλάτη στον τοίχο και με στραγγισμένα ταμεία. Με τους λύκους δεν διαπραγματεύεσαι, πολεμάς και επιστρατεύεις όλα τα όπλα, οφείλεις να έχεις σχέδιο και όπλα και το ΟΧΙ ήταν ένα από αυτά. Εκτός κι αν παίχτηκε τίποτε άλλο...
    Ούτε κι αυτό το μνημόνιο θα βγει, όπως δε βγήκαν και τα προηγούμενα. Θα είναι, λέει, πιο δίκαιο κοινωνικά, θα χτυπήσει τη διαπλοκή...Μακάρι! όμως αν σκεφτείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για διάσπαση και οι μνημονιακοί νόμοι θα περνάνε με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, πόσες ελπίδες έχουμε;
    Και δεν είναι μόνο αυτό. Έξι μήνες τώρα αναλωθήκανε στις διαπραγματεύσεις και δεν πρόλαβαν να κυβερνήσουν κανονικά. Όμως τα λίγα δείγματα γραφής που έχω με κάνουν επιφυλακτική. Η κρατική μηχανή έξι μήνες τώρα εξακολουθεί να λειτουργεί σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τα υπουργικά γραφεία και οι κρατικές θέσεις γέμισαν με συγγενείς και κομματικούς φίλους, ασχέτως αξίας, εμπειρίας και γνώσης του αντικειμένου, όπως πάντα δηλαδή. Βουλευτές και υπουργοί κάνουν παρέλαση στα κανάλια της διαπλοκής. Δεν χρειαζόταν καμία συμφωνία για να ξεκινήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών ή για να επιβάλουν το 20% τέλος διαφήμισης. Ειδικά το τελευταίο το μόνο που χρειαζόταν ήταν πέντε λέξεις μέσα σε ένα νόμο. Πήραν και κάποια μέτρα ανακούφισης των πολιτών, να δούμε τώρα τι θα μείνει από αυτά και τι θα πρέπει να πάρουν πίσω...
    Είχα πει παλιότερα ότι δεν περιμένω πολλά από αυτή την κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, γιατί μας έχουν δεμένους χεροπόδαρα, περιμένω όμως να αλλάξει πράγματα σε ότι αφορά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους. Στο οριακό σημείο όμως που έχουν φτάσει τα πράγματα για την κυβέρνηση μετά από μια τέτοια εκβιαστική-εξεφτελιστική συμφωνία και το πολιτικό κατεστημένο να "στηρίζει" καραδοκώντας, δεν ξέρω τι θα μπορέσουν να κάνουν.
    Κατανοώ ότι τον Τσίπρα τον χτύπησαν κάτω σαν το χταπόδι, όμως κι εγώ κι εσύ και όλοι μας ως πολίτες που δίνουμε τον δικό μας αγώνα (θυμάσαι τι λέγαμε στη γιορτή σου;), πως να αντέξουμε τώρα τα χομόγελα ειρωνείας και ικανοποίησης του Άδωνη και του Βορίδη;
    Η μόνη ελπίδα αυτής της χώρας είναι να φτιάξει παραγωγική βάση, όπως έλεγε και ο Μαχαίρης χθες στου Άρχηγου, και λειτουργικό, αποτελεσματικό κράτος. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραγωγική βάση και έχουμε ένα κράτος-μπουρδέλο. Ας κινηθούμε τουλάχιστον προς αυτή την κατεύθυνση, όσο είναι δυνατό (και υπάρχουν τρόποι αρκεί να θέλουμε), κι ας ελπίσουμε για αλλαγή των διεθνών και ευρωπαϊκών συσχετισμών, κάποτε στο μέλλον.

    ΥΓ. Συγγνώμη για το σεντόνι, όμως είχα ανάγκη να τα πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ο Τσίπρας δεν είχε plan B το ξεκαθάρισε ο ίδιος στην χτεσινοβραδινή του συνέντευξη. Το ότι το ΟΧΙ μας δεν μπορούσαν καν να το διαχειριστούν το αποκάλυψε ο Βαρουφάκης.

      Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έπρεπε να είχε εκπονηθεί εναλλακτικό σχέδιο. Όταν ο αντίπαλος καταλάβει ότι σου τελείωσαν τα πολεμοφόδια, ξέρει πως αργά ή γρήγορα θα παραδοθείς. Είναι θέμα χρόνου.
      Το μνημόνιο πουθενά δεν γράφει ότι θα χτυπηθεί η διαπλοκή. Αυτό είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης και δεν χρειάζεται κανένα μνημόνιο που θα το προβλέπει. Απλά βούληση θέλει, που μέχρι τώρα - 6,5 μήνες μετά τις εκλογές - δεν έχουμε δει τίποτα καταπληκτικά αποτελέσματα.

      Ο λαός ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει αποδεχτεί τη μοίρα του και ΔΕΝ παλεύει. Σε αυτό συμβάλλουν τα μάλλα και τα διαπλεκόμενα βοθροκάναλα. Αναρωτιέμαι μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν τους έχει βάλει ακόμη χέρι, μιας και βοηθούν στην αποκοίμιση με θεωρίες τύπου «τα μνημόνια είναι ευλογία».

      Προσωπικά ήθελα να σηκωθεί ο Τσίπρας όρθιος, να τους πει να πάνε να γαμηθούνε και να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Αυτό θα ήθελα εγώ, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν θα προλάβαινε να κατέβει τα σκαλιά του αεροπλάνου.

      Διαγραφή
  11. Πέτρο μου,
    χάθηκα γιατί ανανέωσα την δική μου γωνίτσα(σε περιμένω να την δεις οποτε θελεις στο www.mydreamland.gr ). Διαβαζοντας ολα αυτα που εγραψες, αλλα και τα σχόλια των αλλων φίλων, θα σου απαντησω με την δική μου σημερινή ανάρτηση στο Facebook Profile μου:
    "Φίλε Αλέξη
    Δεν θα σου επιρριψω ευθύνες για τα τελευταία 5 (και όχι μόνο ) χρόνια. Θα σου επιρριψω ευθύνες για την αλλοπροσαλλη συμπεριφορά σου τους τελευταίους 5 μήνες. Κυρίως γιατί μας γεμισες ελπίδες για πράγματα που δεν επιβεβαίωσες πρώτα ότι μπορείς να κάνεις αλλά και γιατί μας έβαλες σε άλλες διαδικασίες με το δημοψηφισμα. Ξέρω πως τα μέτρα ήταν μονόδρομος και δεν θα σε κρίνω Γιαυτα κυρίως γιατί ξέρω πως κρύβονται αλλά πράγματα από πίσω. Σου ζητάω όμως μια χάρη. Να κυβερνήσεις τουλάχιστον διαφορετικά από τους άλλους...εκεί θα σε κρίνω. Προς το παρόν πιστεύω ακόμα σ εσένα...αυτό.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι αυτοί οι μήνες να τον έκαναν σοφότερο και να κατάλαβε που και σε τι έκανε λάθος. Εύχομαι να τρέξει από δω και πέρα τις διαδικασίες και να φέρει νόμους που θα χτυπήσουν τα στραβά του τόπου μας, τα περισσότερα των οποίων δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και καμία τρόικα δεν θα του αντισταθεί.

      Ο λαός (μιλάω για την πλειοψηφία) έχει καταλάβει τα αδιέξοδα της πολιτικής που τον υποχρεώνουν να εφαρμόσει και γνωρίζει ότι του επιβλήθηκαν με το μαχαίρι στο λαιμό. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποχωρήσει από την εξουσία, ενδεχομένως και από τη Βουλή και να επιστρέψουν τα ίδια καθάρματα να εφαρμόσουν αυτό και τα επόμενα μνημόνια. Ποιος από εμάς επιθυμεί κάτι τέτοιο;
      Είμαι χολωμένος μαζί του αλλά κοιτάω και τις εναλλακτικές.

      Όμορφο πραγματικά το μπλογκ σου. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  12. Πετρο μου καλημερα. Μια απο τις καλυτερες αναρτησεις που διαβασα και που με εξεφρασε απολυτα σε οσα σκεφτομαι κι εγω. Αναδημοσιευσα μαλιστα το αρθρο σου και στο φεισμπουκ, δινοντας το λινκ για να σε διαβασουν οσο περισσοτεροι γινεται. Ακομη περιμενω να δω τι θα γινει μεχρι τη Τεταρτη. Εν αναμονη εξελιξεων θα πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια και για την αναδημοσίευση.

      Διαγραφή
  13. Αγαπητέ Πέτρο. Δεν είναι η αδιαφορία, που με κρατάει από το να σχολιάζω σε φιλικά blogs τελευταία. Είναι ένα διαρκές αίσθημα ναυτίας, από τον ίλιγγο της επανάληψης της ιστορίας προμελετημένης εθνικής καταστροφής στην χώρα μας. Όχι, δεν είναι τώρα ώρα για ιστορική ανάλυση. Τώρα βρισκόμαστε πάλι στα χαρακώματα και είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να ανασυνταχθούμε και να διαχωρίσουμε (επιτέλους) τα όπλα υπεράσπισής μας, από αυτά της καταστροφής μας. Εξηγούμαι: ποτέ δεν ήταν περισσότερο φανερό, το ζήτημα της "εθνικής μας μοναξιάς". Είμαστε μόνοι, με την μοναδική ελπίδα μας στα δικά μας χέρια,τα χέρια του κόσμου. Αυτού του κόσμου, που θα πρέπει πια να βλέπει, πως δεν υπάρχουν σύμμαχοι, δεν υπάρχουν εθνοσωτήρες, δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί να προστρέχουμε. Η ήττα στην παρούσα μάχη, είναι αναπόφευκτη. Τώρα πρέπει να κάτσουμε και να αναλογιστουμε, αν επιθυμούμε να παραμείνουμε Έλληνες στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που η απάντηση είναι ναι, η μοναδική ελπίδα να κερδίσουμε κάποτε τον πόλεμο της επιβίωσης, βρίσκεται στην συνειδητοποίηση του μοναδικού όπλου που οδηγεί εκεί : να ανασκουμπωθούμε και να πάρουμε στα δικά μας χέρια την αποκόλληση της χώρας από το βούρκο. Να μας νοιάξει η διάσωση των μελλούμενων γενεων, πιο πολύ από την ατομική μας. Να επιβάλλουμε στον εαυτό μας και στο περιβάλλον μας να παράγει θετικό έργο για όλους (τα είπε παραπάνω η Σοφία, καλύτερα από μένα ). Όταν θα δω τους Έλληνες να καλλιεργούν χωράφια, αντί για σχέσεις με βουλευτές και να κατεβαίνουν στον δρόμο ζητώντας αξιοκρατία, αντί για διορισμούς και διαιώνιση της αυτοκρατορίας των μετρίων, τότε θα αναπνεύσω καθαρό αέρα.
    Είπα ήδη πολλά. Και η ναυτία δεν φεύγει.
    Πάω να διαβάσω. Έχω σκοπό να γίνω όσο καλύτερη μπορώ στην δουλειά μου. Που θέλω να συνεχίσω να εξασκώ στην χώρα των προγόνων μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αντιθέτως πάντοτε πίστευα ότι είμαστε μόνοι μας. Απλά τώρα που ήρθε η φτώχεια, οι «φίλοι» έδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις. Ακόμη και οι χώρες που υποτίθεται μας στηρίζουν (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα), για χρήματα ούτε κουβέντα. Αρκούνται στα χτυπήματα στην πλάτη!
      Στην ενιαία κίνηση bloggers που έγινε πρόσφατα και είχα την τιμή να γράψω το κείμενο, στο τέλος έλεγε «Σηκώνω την Ελλάδα στις πλάτες μου». Δυστυχώς δεν είχε την απήχηση άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών. Κάποιοι που δεν συμμετείχαν είπαν πως το κείμενο υπονοούσε έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Οι περισσότεροι δεν είπαν τίποτα, απλά δεν συμμετείχαν. Η δική μου αίσθηση είναι ότι φοβήθηκαν ακριβώς την τελευταία φράση.
      Λίγοι είναι αυτοί που θέλουν να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη. Οι γερμαναράδες και οι υπηρέτες τους έχουν καταλάβει ότι είμαστε διαιρεμένος λαός, πως οι περισσότεροι (;) δεν θέλουμε να χάσουμε την ευρωπαϊκή «βοήθεια», να παλέψουμε να ξανασταθεί η Ελλάδα στα δικά της πόδια και πως αρκείται στα ευρωπαϊκά δεκανίκια.
      Είναι σίγουρο πως η Ιστορία θα μας τιμωρήσει. Με δική μας ευθύνη.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο επειδή ήμουν μία από αυτούς που είχα αντιρρήσεις για κάποιες φράσεις και δε δημοσίευσα, δεν το έκανα γιατί διαφωνούσα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά γιατί ήξερα πως έτσι κάποιοι που θα ψήφιζαν όχι θα "λάκιζαν" στο ναι.
      Τα εξήγησα κι εκεί....δε με τρομάζει το όποιο νόμισμα, με τρομάζει που είμαι απλήρωτη μήνες και δεν ξέρω πότε θα ρημαδοπληρωθώ, ενώ δουλεύω εξοντωτικά...με τρομάζει που αγανακτούν όσοι στέκονται στην ουρά να βγάλουν το εξηντάρι τους και δεν αναλογίζονται όσους δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό...με τρομάζει που ξαφνικά κάποιοι μίλησαν για "αξιοπρέπεια" υπονοώντας πως την έχασαν στην ουρά εν μία νυκτί...ενώ όλα αυτά τα χρόνια μάλλον καλοπερνούσαν κιόλας...με τρομάζουν πολλά, αλλά όχι η σκληρή δουλειά!
      Με τρομάζει που κάποιοι ακόμα και σήμερα μπερδεύουν τη λέξη νοικοκύρης με το "νοικοκυραίος" και πασχίζουν να διαφυλάξουν τα κέρδη που έβγαλαν στις περισσότερες των περιστάσεων πατώντας χάμω τους άλλους και κλέβοντας και όχι από τον όποιο μισθό τους (που κι αυτός στην τελική στις περισσότερες των περιπτώσεων οφείλεται στις πελατειακές τους σχέσεις, οπότε πάλι ανήθικος είναι)
      Αυτά με τρομάζουν!

      Διαγραφή
    3. Ο καθένας με τον όρο "αξιοπρέπεια" μπορεί να εννοεί ότι του κατέβει. Προσωπικά αναξιοπρέπεια δεν θεωρώ την ουρά στο ΑΤΜ - λες και πριν το κλείσιμο των τραπεζών δεν υπήρχαν ουρές της μισής και της μιας ώρας μέσα στις τράπεζες, λες και δεν υπήρχαν ακόμη και αυτοί που πουλούσαν και άλλοι που αγόραζαν τα χαρτάκια της σειράς προτεραιότητας (και μάλιστα χωρίς αυτό να θεωρείται αναξιοπρέπεια!!!).
      Αναξιοπρέπεια θεωρώ και μόνο το να νομίζουν οι ευρωμαλάκες (εντός και εκτός) ότι μπορώ να σκύψω το κεφάλι και να περιμένω αύριο σε ουρά για συσσίτιο με το κατσαρολάκι, για να πάρω την …βοήθεια των ευρωπαϊκών φασισταριών.
      Μαρία, ποτέ δεν θεώρησα ότι μπορώ να επηρεάσω έστω και έναν με αυτά που λέω ή γράφω. Είναι δικαίωμά σου να θελήσεις ή να αρνηθείς να συμμετάσχεις στη συγκεκριμένη, ή όποια άλλη δράση. Με εντυπωσιάζει όμως το γεγονός που, όπως λες, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν άποψη από το ΟΧΙ στο ΝΑΙ (ή το αντίθετο) μόνο και μόνο από ένα κείμενο.
      Αυτά τα άτομα τα θεωρώ ασόβαρα. Χωρίς σκέψη, χωρίς άποψη. Άγονται και φέρονται!
      Πιστεύω ότι μέσα από τον εξαντλητικό διάλογο κάποιος μπορεί να αναθεωρήσει απόψεις. Άλλο όμως αυτό και άλλο το κείμενο της μισής σελίδας. Τα ίδια ακριβώς θα έλεγα αν το κείμενο το είχες γράψει εσύ και εγώ απλά το αναδημοσίευα.
      Τέλος θα ήθελα να σου αναφέρω πως οι οπαδοί του ΝΑΙ εξαρχής ήσαν μπετόν αρμέ, τη στιγμή που το δικό μας ΟΧΙ μπήκε σε υποσημειώσεις και αστερίσκους.
      Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  14. Πέτρο μου, δεν θα περάσω σε πολλά λόγια, γιατί πραγματικά έχω κουραστεί να μιλώ γι' αυτά διαρκώς. Είμαι πολύ στενοχωρημένη από τον άδικο πόλεμο που μας γίνεται, όμως θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και δεν εγκαταλείπουμε το καραβι ούτε το βουλιάζουμε!
    Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο και όπως λέει η Άννα ας γίνουμε ο καθένας καλύτερος στον τομέα του και να προσφέρουμε γύρω μας ενεργά το καλύτερο που μπορούμε. Όποιον πέφτει τον σηκώνουμε!
    Η μέρα εκείνη δεν θ' αργήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι ήταν να εγκαταλείψουν το καράβι το έκαναν ήδη από τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες. Για να καθόμαστε εδώ μέσα να συζητάμε πάει να πει πως αυτή την Ελλάδα, ακόμη και έτσι που την κατάντησαν, συνεχίζουμε να την αγαπάμε.
      Πήγαινε να διαβάσεις το μέγεθος της χυδαιότητας που περιφέρεται σε κάτι βοθροσάιτ (π.χ. protothema) και θα διαπιστώσεις τι σημαίνει ανθρώπινα σκουλήκια.

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία σχόλια.
    Εύστοχα και ουσιαστικά.
    Δεν πάμε εμείς στη Βουλή καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαστε σε πόλεμα παιδιά και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.Από τα δύο κακά διαλέξαμε το καλύτερο, εγώ αυτό κατάλαβα...Ίσως κερδίσουμε χρόνο να φύγουμε από αυτή την παρωδία που λέγεται ευρώπη μόνοι μας, όταν όμως θα ήμαστε έτοιμοι.
    Δεν μένει παρά να σταθούμε στο πλευρό του πρωθυπουργού γιατί δεν βλέπω κανέναν άλλον να έχει τη δύναμη να τους κοντράρει...
    Καλό κουράγιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός που τον στήριξε, ακόμη και τα στελέχη που μαζί του έδωσαν αγώνες για να φύγει το σάπιο, δεν αντέχουν αυτή την κατάληξη.
      Γνώμη μου: δεν είναι ότι πρόκειται για δυσβάστακτα μέτρα μνημονίου, είναι ότι πρόκειται για μνημόνιο που βασίζεται όπως και τα προηγούμενα στην ακραία λιτότητα, στην ακραία υπερφορολόγηση των ίδιων υποζυγίων, αφήνει αλώβητους όσους άφησαν και τα προηγούμενα μνημόνια (ενδεικτικά: εκκλησία, εφοπλιστές, ΠΑΕ), δεν προτείνει αναπτυξιακό σχέδιο, βαθαίνει την ύφεση και πολλά άλλα.
      Ο αριστερός θα μπορούσε άνετα να αποδεχθεί χρηματοδότηση με ένα μνημόνιο που χτυπάει τη φοροδιαφυγή, τσακίζει με εξοντωτικούς νόμους το λαθρεμπόριο, καταπολεμά την γραφειοκρατία και την πολυνομία, αφήνει πίσω την λιτότητα, φέρνει ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, βάζει όρια στην ασυδοσία των τραπεζών. Θα έβλεπε το φως στο βάθος του τούνελ. Σήμερα βλέπει να συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου του καταραμένου σακάτη στο μυαλό και σιγουρεύεται πως αυτό το πράμα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι να τελειώσουμε εμείς.
      Αν ο Τσίπρας δεν προχωρήσει όχι με γοργό βήμα αλλά πάνω σε υπερηχητικό αεροπλάνο για να καταπολεμήσει τη διαφθορά και όσους λεηλάτησαν την πατρίδα μας, μάλλον θα είναι ο πρώτος που θα φύγει με ελικόπτερο.
      Δεν του έχει μείνει πια τίποτα άλλο από το να δώσει τρόπο να εκφραστεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

      Διαγραφή
  17. Καλά κάνεις και περιμένεις στοιχεία που δικαιολογούν την στάση του.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έκανε το δημοψήφισμα??
    Οπως είπε ο Βαρουφάκης δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το ΟΧΙ και πάγωσαν τότε για ποιο λόγο δεν προχωρούσαν μόνοι τους.Τουλάχιστον δε θα τρώγαμε αυτήν την κοροϊδία σαν λαός.
    Είναι πολύ βρώμικο παιχνίδι της πολιτικής και αμφιβάλω αν ποτέ μάθουμε την αλήθεια για αυτές της μέρες.Απλώς αφήνουν τον κόσμο μπερδεμένο και στημένο σαν λεμονόκουπα.
    Αντε τώρα να μαζέψουμε τα κομμάτια μας
    και να συνεχίσουμε για ακόμα πιο σκληρό αγώνα.
    Ομως δεν υπάρχει πια κουράγιο έχουμε εξαντληθεί
    ψυχικά κυρίως!!

    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
      Μια από αυτές (στην οποία τις τελευταίες ώρες κινούμαι) είναι ότι ο Τσίπρας ποντάρει
      α) στην άρνηση των βουλευτών του να το ψηφίσουν,
      β) στην εναντίωση της Δικαιοσύνης για μια σειρά από μέτρα που παραβιαζουν κατάφωρα το Σύνταγμα,

      αλλά πολύ περισσότερο ποντάρει

      γ) στο ότι αυτά τα μέτρα θα καταργηθούν στην πράξη!

      Πολύ απλά δεν θα έχεις χρήματα να αγοράσεις τα είδη πρώτης ανάγκης σε αυτές τις τιμές (με ακόμη περισσότερο μειωμένους μιισθούς/συντάξεις), δεν θα έχεις χρηματα για το ΦΠΑ 23% στην εστίαση άρα θα κλείσουν καταστήματα, δεν θα αντέξουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, άρα καπούτ οι συντάξεις.
      Τόσο απλά. Όταν ο κόσμος δεν πληρώνεται, πως θα επιστρέφουν χρήματα στα ταμεία του κράτους μέσω φορολογίας;

      Ειναι πάρα πολλά βρε zoyzoy. Συμπάθα με όμως, έχω κουραστεί και να σκέφτομαι.

      Διαγραφή