Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το θέατρο των παράλογων


Τσίπρα μας δουλεύουν. Δεν το γράφω για να το διαβάσεις εσύ – που το γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα μας – το λέω για να το δει και γραμμένο κανά ηλίθιο φιλομνημονιακό σούργελο που θα τύχει να περάσει από δω μέσα.
Έχουν περάσει σχεδόν 150 ημέρες που συζητάμε με δαύτους, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, γιατί τους καθίσατε στο στομάχι από την αρχή. Δεν τους άρεσε που αναλάβατε τη διακυβέρνηση και θα έπρεπε για πρώτη φορά να πείσουν Αριστερούς για το θεάρεστο έργο που επιτελείται με τη λιτότητα στα πλατιά λαϊκά στρώματα, δεν τους άρεσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δεν τους άρεσαν οι κόκκινες γραμμές σας, ούτε καν το ντύσιμο.
Με όλους σας και με όλα σας είχαν πρόβλημα.
Ότι λέγατε, πριν το πείτε.
Όποιοι κι αν είσαστε, πριν καν σας δουν.
Το λες και εγκεφαλική βλάβη!

Δεν έχω καταλάβει ρε Τσίπρα τι ακριβώς συζητάτε εκεί μέσα. Το πόσο θα μας ξεσκίσουν ή το πόσο μαλάκες είμαστε που δεχόμαστε έστω και τη συζήτηση με αποφασισμένους; Είχες ποτέ την ψευδαίσθηση, όχι πως θα τους πείσεις, έστω πως θα σε ακούσουν; Τις στιγμές που μιλάς εσύ, έχουν τα χέρια τους κάτω από το τραπέζι και πιάνουν τα @@@ τους. Πριν καθίσουν στις καρέκλες έχουν αποστηθίσει τα mail του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ και μόλις πάρει ο καθένας το λόγο πετάει τις δικές του ατάκες. Ερμηνεύει το ρόλο του.
Το θέατρο των παράλογων!
Μια γειτονιά από ύαινες έχουν κάνει κύκλο και ένα κοτόπουλο στη μέση να γυρίζει γύρω γύρω για να τις αποφύγει όλες.
Γίνεται;

Θέλω να πιστεύω ότι πριν την τελική ρήξη, που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, έχεις επιλέξει να εξαντλήσεις τα όρια της διαπραγμάτευσης για να απορροφήσεις όσους μπορείς περισσότερους τριγμούς γι’ αυτό που έρχεται. Γνώριζες από την πρώτη μέρα ότι το παιχνίδι είναι στημένο και χαμένο. Προσπάθησες να ανατρέψεις τους συσχετισμούς, πράγμα αδύνατο γιατί οι ευρωλουλούδες υπό τον κοινό φόβο ενώνονται. Οι αρχικές καλές προθέσεις του Ολάντ και του Γιούνκερ αποδείχθηκαν κακοστημένες φάρσες. Ο ένας είναι ο πιο μαϊμού σοσιαλιστής που γνώρισε η Γαλλική Δημοκρατία (από την Ελλάδα πέρασαν πολλοί), ο άλλος μια σαχλή μαριονέτα που σαχλαμαρίζει σε κάθε ευκαιρία, λες και τον πήγαμε εκδρομή με τα ΚΑΠΗ και βρήκε γριές να παίξει.


Θες τη γνώμη μου; Δεν πας καλά! Όχι μόνο δεν έσκισες κανένα μνημόνιο που μας έλεγες, αλλά διαπραγματεύεσαι ένα πιο …λάιτ. Γιατί; Νομίζεις ότι όλο αυτό θα μας οδηγήσει κάπου; Δηλαδή αν το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει μέτρα 8 ή 11 ή 15 δισ. έχει καμιά σημασία αν το μνημόνιο Σαμαρά περιελάμβανε μέτρα 20 ή 25 δισ; Με τις λέξεις παίζουμε; Ο βιασμός είναι βιασμός ανεξάρτητα πόσες ώρες θα κρατήσει.

Έχει σημασία η αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή να αποπληρωθεί στο ακέραιο αλλά σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, σε περισσότερες δόσεις και με μικρότερο επιτόκιο, ή η διαγραφή τού μεγαλύτερου μέρους του ως απεχθές και επαχθές;
Σου θυμίζω δύο όρους που εσύ εισήγαγες.
Από πότε το μη βιώσιμο χρέος της χώρας μας έγινε βιώσιμο και το διαπραγματευόμαστε; Από τις 25 Γενάρη;

Όσα μέτρα και αν προτείνεις, όσες υποχωρήσεις και να κάνεις, όσα μέτρα δικά τους και να δεχτείς, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να σταματήσει. Εσύ ο ίδιος το είχες πει κάποτε: "Όσο ρίχνεις κρέας στους καρχαρίες, αυτοί δεν θα σταματήσουν να ζητάνε κι άλλο". Το θυμάσαι;

Δεν δέχεται το ΔΝΤ τα μέτρα γιατί είναι, λέει, υφεσιακά και από τη στιγμή που επικεντρώνονται στη φορολογία δεν θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Αυτοί οι τύποι πρέπει να παίρνουν ψυχοφάρμακα αλλά δεν τους βοηθάνε πια! Προσπαθούν δηλαδή να πείσουν ότι αυτός ο διεθνής γύπας ενδιαφέρεται να μην υπάρξει λιτότητα/ύφεση και πως ζητούν από μια αριστερή κυβέρνηση να μην επιβάλλει νέους φόρους.

Έλα ρε! Τόσο εύκολο είναι;
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσουμε ή να ξεράσουμε.

Δεν μας λένε καλύτερα ποια από τα μέτρα που αυτοί επέβαλλαν τα τελευταία 5 χρόνια διόρθωσε στο παραμικρό την ελληνική οικονομία; Αντί να παριστάνουν τις αγνές παρθένες ας θυμηθούν ότι συμμετείχαν και αυτοί στην παρτούζα!

Τα μέτρα των 8 δισ. που πρότεινες στους "θεσμούς" και τα θεώρησαν ως καλή βάση για διαπραγμάτευση, τα διάβασα.
Θες να δεις πόσο σχιζοφρενής είμαι; Άκου λοιπόν: Παρότι αυτά τα μέτρα δεν με θίγουν στο ελάχιστο, παρότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν τα μεγαλύτερα εισοδηματικά στρώματα, παρότι βάζουν χέρι σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και μας δουλεύουν, εντούτοις το νέο αυτό μνημόνιο το θεωρώ προσωπική σου απάτη!


Όλα αυτά τα μέτρα αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τους ευρωλάγνους – ευρωλιγούρηδες – ευρωμαλάκες του #Μένουμε Ευρώπη#, αυτά τα παρτσακλά που κράταγαν τα ομοειδή πλακάτ, με τα ρόλεξ, τις 12ποντες, τις λουί βιτόν και τα κολονάτα ποτήρια με το κρασί στο χέρι, που οι μισοί από δαύτους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, αυτούς τους πανηλίθιοιυς που υποστηρίζουν ένθερμα το ευρώ, ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται!
Παρόλο που δεν με αγγίζουν (Το αντίθετο μάλιστα! Το μόνο μέτρο που με αφορά προσωπικά είναι η μείωση του φόρου αλληλεγγύης από 1% στο 0,7% για όσους έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 20.000€) και θα πονέσουν κατά κύριο λόγο τα φιλομνημονιακά γκρουπούσκουλα, εντούτοις σε θεωρώ ψεύτη. Υποσχέθηκες τερματισμό των μνημονίων και τα συνεχίζεις, έστω και με άλλο προσανατολισμό.

Αυτά τα μέτρα θα μπορούσες να τα επιβάλλεις, χωρίς να τα περάσεις από την έγκριση των ευρωπούστηδων.

Προεκλογικά μίλησες για αξιοπρέπεια ενός λαού και αυτό ακούσαμε. Αν την αξιοπρέπεια την θεωρείς διαπραγματεύσιμη, να μας το πεις να ξέρουμε κατά που θα μουτζώσουμε.

Όχι Τσίπρα. Δεν πας καλά. Σε δουλεύουν και μας δουλεύεις. Έχουν ξεχυθεί στα κανάλια (της διαπλοκής, μη το ξεχνάμε αυτό!!!) οι δικοί σου και λένε άρες μάρες κουκουνάρες. Ο ένας βλέπει ότι είναι καλά τα μέτρα, ο άλλος μιλάει για νίκη του Τσίπρα, ο τρίτος για κομματική πειθαρχία. Ομαδική παράκρουση πάθατε; Τέτοιες πίπες αράδιαζε και ο σαξεστόρης και πήρε πούλο.
Το ότι διαρρέεται (κανείς δεν γνωρίζει ποια αξιοπιστία έχει) ότι "πήρες πίσω" τα μέτρα που ΕΣΥ πρότεινες!, όπως την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και την μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αύξησης της ιατροφαρμακευτικής εισφοράς, δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι διαπραγματεύεσαι ένα νέο μνημόνιο!

Είναι αλήθεια ότι παλεύεις μόνος σου, με μια αντιπολίτευση που όχι μόνο είναι για κλάματα αλλά που συγκεντρώνει κιόλας τα φιλομνημονιακά σούργελα για να μας προκαλέσει γέλια! 



 
Ο μέγας αστείος Σαμαράς, σε περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης ζήτησε να μη γίνουν εκλογές (ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό!) επειδή δεν τις αντέχει η χώρα (=ο ίδιος), αλλά να σχηματιστεί μία (υπογλώσσιο παρακαλώ…) "μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Τσίπρα".
Μετάφραση: "Επειδή με τις εκλογές το κόμμα μου και εγώ προσωπικά θα πάρουμε τα τρία μας, βάζουμε προσωρινά πρωθυπουργό τον Παπαδήμο νο2 (Στουρνάρας), οι ξένοι μας στέλνουν καμιά 30 δισ. δάνειο, κρατάμε 5 για τις τράπεζες, αλλάζουμε γραμματόσημα στο φάκελο και τους στείλουμε τα 25 πίσω, ο λαός μένει με το στόμα ανοιχτό να χάσκει και φορτώνεται ακόμα 30 δισ. συν τους τόκους. Όμορφα, ελληνικά και ευρωπαϊκά!  
Και όταν κρίνω (κρίνουν) πως είναι κατάλληλη η στιγμή, προκηρύσσονται ξαφνικά εκλογές (σε κανά εξάμηνο, τότε δηλαδή που θα τις αντέχει η χώρα) και τα ζόμπι ξαναβγαίνουν απ’ τους τάφους για να παραστήσουν τους σωτήρες!"

Τσίπρα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Εδώ και τώρα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει. Αυτό ΔΕΝ δηλώθηκε μέσα από τις πρόσφατες εκλογές ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ! Όποιος επιθυμεί αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και είναι έτοιμος να πεινάσει και να αναλάβει προσωπικά το όποιο κόστος του αναλογεί. Όποιος γουστάρει ευρώ και γαμήσι ας βγει να το δηλώσει. Τι διάολο; Και την ψήφο τους φοβούνται;

Δεν θέλω με τίποτα να φέρεις στη Βουλή για ψήφιση ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, όποιο όνομα και αν του δώσεις. Οι νουδουπασόκοι και οι μόνιμα χρήσιμοι ηλίθιοι ποταμίσιοι (που εφευρέθηκαν για να έχει το σύστημα πάντοτε αβάντες) θα ψηφίσουν ότι και να ζητήσουν οι δανειστές.
Αλίμονό σου αν παίξεις εσύ και οι άλλοι πουστιά, παραστήσουν 40-50 βουλευτές σου ότι δεν ψηφίζουν το νέο μνημόνιο, το περάσεις μέσα από τις ψήφους της γαλαζοπράσινης/βοθροποταμίσιας λινάτσας και μετά γυρίσουν όλες οι κοτούλες πίσω στο κόμμα, παριστάνοντας τους αθώους.
Ούτε που έχετε φανταστεί το ξύλο που θα πέσει.

Στις κρίσιμες τούτες ώρες ο καθένας μας επιλέγει με ποιους θα είναι. Πρόσεξε γιατί στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι, στα δύσκολα φαίνονται και τα ποντίκια.
Προσπάθησε να μη γραφτείς στην Ιστορία με το μελάνι της υποτέλειας που γράφτηκαν οι πρόσφατοι προκάτοχοί σου.
Κοίτα να διαλέξεις σωστά με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις…



  

23 σχόλια:

  1. Δε θεωρώ τον Τσίπρα ψεύτη. Ούτε ότι με εξαπάτησε.
    Αντιθέτως είδα ότι είχε και έχει πρόθεση να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.
    Πολέμησε με τα θηρία, αλλά έχασε. Χάσαμε δηλαδή.
    Μέχρι το Μάρτη βρισκόμασταν στην επίθεση.
    Το σχέδιο, όμως κάπου έμπαζε νερά (δηλαδή στο 4ο μηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα δεν εξασφαλίστηκαν λεφτά για το διάστημα Μάρτη-Ιούνη).
    Και από τα τέλη Μαρτίου που τέλειωσε το ρευστό, βρισκόμαστε σε διαρκή οικονομική πολιορκία.
    Και άρχισε η υποχώρηση.
    Είχαμε δηλαδή ένα "Σαγγάριο". (βλ. Μικρασιατική Εκστρατεία)
    Τώρα τρέχουμε για να μαζέψουμε τις συνέπειες της ήττας.
    Αν είναι διαχειρίσιμες, δηλαδή αν τα μέτρα δε δυσχεράνουν άλλο τη ζωή του μέσου Έλληνα, παρά μόνο παρατείνουν για μερικούς μήνες την ήδη υπάρχουσα κατάσταση (π.χ. το σχέδιο των 8 δισ. που εμάς τους περισσότερους ελάχιστα μας αγγίζει), πιστεύω πως καλύτερο είναι να το ψηφίσει, για να ανασυνταχθούμε και να δούμε πλέον πιο καθαρά τί δυνατότητες υπάρχουν για ανατροπή της κατάστασης, να δημιουργηθούν νέα πολιτικά δεδομένα ή δυνάμεις και να κερδηθεί χρόνος για να αντιμετωπιστούν και να εκτοπιστούν -όπου αυτό είναι δυνατό- τα κοράκια των δανειστών σε ΜΜΕ, Τράπεζα της Ελλάδος, Δημόσιους Οργανισμούς κλπ.
    Αν όμως οι συνέπειες της υποχώρησης (σ.σ. τα μέτρα) είναι μη διαχειρίσιμες, δηλαδή δυσχεράνουν έτι περισσότερο τη ζωή του μέσου Έλληνα, τότε πιστεύω πως πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο το σεβασμό στη γνώμη σου, δεν είναι έτσι! Πριν 3 χρόνια κατηγορούσαμε τον σαξεστόρη για τις επαναλαμβανόμενες κωλοτούμπες του. Τι άλλαξε τώρα και πρέπει να δεχόμαστε τις νέες καύλες της τρόικας;
      Δεν λέω πως ο Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε. Σκληρά και ακατάπαυστα. Εξηγώ πιο πάνω τη γνώμη μου ότι εξάντλησε την διαπραγμάτευση για να αποδείξει ότι οι ευρωκαριόληδες δεν ήσαν από την αρχή διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ.
      Μαζεστίξ, αυτός ο παραλογισμός δεν οδηγεί πουθενά. Τα μέτρα που υποτίθεται δεν θα πάρει τώρα, θα μετατεθούν για μερικούς μήνες μετά. Κάθε μέτρο που καταφέρνει η τρόικα να αποσπάσει την υπογραφή, θεωρείται πλέον ως δεδομένο και πάνε στο επόμενο.
      Παράδειγμα: Για να μην κόψετε το ΕΚΑΣ πάρτε ισοδύναμα, ανεβάσετε π.χ. το ΦΠΑ στην εστίαση. Το δεχόμαστε και προχωράμε. Του χρόνου αφού έχουν εξασφαλίσει τον υψηλό ΦΠΑ επανέρχονται στο ΕΚΑΣ. Τους λένε οι δικοί μας ότι δεν θα το κόψουμε αλλά θα επιβάλλουμε έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 30.000€. Οκ, το δέχονται. Μετά μερικούς μήνες για να πάρουμε την επόμενη δόση, ζητάνε περικοπή του ΕΚΑΣ.
      ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ. ΠΟΤΕ!!!

      Στο μόνο που ρίχνω δίκια στον Τσίπρα είναι αν υπάρχει (προσωπικά το θεωρώ σίγουρο) ο εξ Ανατολών κίνδυνος. Επειδή πέρα από τα γελάκια της Μέρκελ και των λοιπών χαζοχαρούμενων μπροστά στα μικρόφωνα, πιστεύω ότι το μαρκάρισμα που κάνουν στον Τσίπρα δεν είναι απλά στενό αλλά εξοντωτικό και επειδή τους θεωρώ πολύ μεγάλα καθάρματα, πολύ φοβάμαι πως το συγκεκριμένο έχει πέσει στο τραπέζι. Δεν χρειάζεται πολλές φορές, μία φτάνει.
      Διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω τα τόσο συχνά ταξίδια του Τσίπρα στον Πούτιν για έναν αγωγό 2 δις. Γελοίο δεν ακούγεται να ταξιδεύει ο έλληνας πρωθυπουργός τόσο συχνά στη Ρωσία για έναν αγωγό, την ώρα που καίγεται ο κώλος μας;

      ΥΓ: Μακάρι να με ψεκάζουν.

      Διαγραφή
    2. Μπααα δε σε ψεκάζουν.
      Ρίξε μια ματιά τί γίνεται στα Σκόπια και θα δεις πως δε σε ψεκάζουν καθόλου.
      Τα Σκόπια αμερικανικό προτεκτοράτο, ο Γκρουέφσκι όμως τα βρήκε με τον Πούτιν για τον αγωγό (τον δικό μας ντε) και οι Αμερικάνοι του ξεσηκώνουν εμφύλιο με όπλο τους αλβανόφωνους των Σκοπίων.
      Ουκρανία; Τα ίδια και χειρότερα. Ο πρόεδρος έκανε μπίζνες με τη Ρωσία και οι Αμερικανοί του στήσανε τη γνωστή "επανάσταση" των φιλοευρωπαίων με τους ναζήδες.
      Για να μη μιλήσω για Σερβία, Αίγυπτο, Συρία και Λιβύη.
      Σκ@τ@ ολέ

      Όσο για το άλλο θέμα, πιστεύω ότι από καθαρά νομισματική πλευρά, μας συμφέρει 10000 φορές η δραχμή παρά το ευρώ.
      Απ' όπου κι αν το δεις, μας συμφέρει. Εμπορικό ισοζύγιο, τουρισμός, παραγωγική ανασυγκρότηση... απ' όλες τις πλευρές μας συμφέρει.
      Και ως προς τα εισαγόμενα, απλά θα είναι δύσκολη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα τους πρώτους μήνες.

      Το πρόβλημα είναι ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη πράξη από πολιτική πλευρά.
      Απ' τη στιγμή που είμαστε αντιμέτωποι με ΗΠΑ και ΕΕ, φοβάμαι πολύ μήπως την άλλη μέρα ξυπνήσουμε με μια Θράκη λιγότερη ή με έναν εμφύλιο και αρχίσουμε και σκοτωνόμαστε αναμεταξύ μας.
      Και όταν καταλάβουμε το γιατί, να είναι πια αργά.

      Διαγραφή
    3. Ο μόνος λόγος που ίσως θα δεχόμασταν μια κωλοτούμπα είναι γιατί για πρώτη φορά δόθηκε μάχη ενάντια στη σαπίλα. Τελοσπάντων, για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, συμφωνώ σε όσα λες στην τελευταία σου παράγραφο Πέτρο στο σχόλιό σου στον Μαζεστίξ. Ρίχνονται σκληροί εκβιασμοί στο τραπέζι και δεν νομίζω ότι έχει κανείς αμφιβολία σ' αυτό.
      Με καλύπτει επίσης η θέση του Μαζεστίξ στο πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα. Θεωρώ πως η τελική λύση είναι το δημοψήφισμα με καθαρές προτάσεις όπως λέει η Πεταλούδα πιο κάτω, αλλά χωρίς βιάση, δηλ. αφού δούμε τα μέτρα σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν την ζωή του μέσου Έλληνα.
      Δεν έχω απογοητευτεί από την στάση της κυβέρνησης και ειδικά του αρχηγού της, γιατί μπορώ να δω με τι καθίκια έχει να κάνει και πώς προσπάθησε να κρατήσει μια στάση και δράση σε ένα άλλο ύψος από αυτό που κράτησαν οι πρώην ομόλογοί του!!! Λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι οι συνθήκες δεν θα επέτρεπαν πολλά - πολλά, οπότε οι προσδοκίες για μένα δεν ήταν μεγάλες ως προς το αποτέλεσμα και όχι την προσπάθεια. Το σίγουρο που δεν θέλω είναι η επαναφορά των δικών μας καθικιών στην εξουσία! Εκεί θα τα δούμε όλα και μετά κεφάλι δεν θα έχει πια σηκωμένο.
      Δεν μπορεί να βγάλουμε όλα τα απωθημένα μας επάνω του (στον πρωθυπουργό αναφέρομαι), γιατί εμείς τρώγαμε κουτόχορτο τόσα χρόνια ή μείναμε αδρανείς ή προτιμάμε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας από το να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τον ρημαδότοπό μας, που σε λίγο θα τον χάσουμε παντελώς από τα χέρια μας.

      Διαγραφή
    4. Μια διευκρίνιση για να μην υπάρξει παρεξήγηση από τα λεγόμενά μου.
      Εννοείται ότι δεν συμφωνώ με την κωλοτούμπα, απλά απάντησα ίσως να γινόταν αποδεκτή, διότι από τους άλλους ήταν απίστευτα χοντρό το δώσιμο χωρίς ενδοιασμούς και με κάθε βαρβαρότητα. Εδώ δεν μπορώ να το δω ως κωλοτούμπα με τον χυδαίο τρόπο που την έχουμε συνηθίσει και μετά από τόση προσπάθεια, προκειμένου να μην ταράξουν έναν λαό που δεν είναι ακόμα έτοιμος και δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει.
      Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να στραφεί στον λαό, τον οποίο ως ένα σημείο εμπιστεύομαι, γιατί ακούω διάφορα και με ανησυχούν. Ο λαός μπορεί να δώσει την εντολή και από εκεί κι έπειτα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.
      Έχω μια υποψία όμως ότι θα το τραβήξουν κι άλλο παραπέρα.

      Διαγραφή
    5. @ Μαζεστίξ

      Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι η παραμονή εντός της Ε.Ε οδηγεί σε μια Θράκη, μια Κρήτη και το μισό Αιγαίο λιγότερο.
      Μεταξύ της επιλογής να παραμείνω σε μια ομοσπονδία που θα μου τρώει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ τα σωθικά, από φτωχοποίηση του λαού, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας έως εδαφική ακεραιότητα και της επιλογής να τα στείλω όλα αυτά οριστικά και αμετάκλητα στο διάολο και να παλέψω να κολυμπήσω για να σωθώ, δεν έχω ούτε για ένα δευτερόλεπτο αμφιβολία αν πρέπει να επιλέξω το δεύτερο.
      Είμαστε και μερικοί ρομαντικοί μαλάκες που δεν διαπραγματευόμαστε και δεν παραχωρούμε με τίποτα την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Είμαστε και μερικοί ηλίθιοι που δεν καιγόμαστε να κρατήσουμε το γαμωνόμισμα που μας κατέστρεψε. Δες τα διαγράμματα της προηγούμενης ανάρτησης και θα το διαπιστώσεις.

      @Γλαύκη
      Οι "θεσμοί" ζητούν άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ, εκ νέου περικοπές σε μισθούς του δημοσίου, εκ νέου περικοπές σε συντάξεις, όχι φορολόγηση με συντελεστή 12% στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500.000€, όχι φορολόγηση στον ηλεκτρονικό τζόγο.
      Οι μάσκες έπεσαν και όλοι μπορούν να αντιληφθούν το παιχνίδι συμφερόντων που παίζουν.
      Γι’ αυτό γκαρίζω από εδώ μέσα ότι όποιος επιθυμεί ΑΥΤΗ την Ευρώπη είναι τελειωμένος μαλάκας!
      Γλαύκη, απαντώντας στο σχόλιό σου την επόμενη ημέρα, ήδη πλέον γνωρίζουμε ο Τσίπρας και ο Καμμένος ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ και ως γνήσιοι δημοκράτες προσφεύγουν σε δημοψήφισμα. Άσχετα με το αποτέλεσμα της κάλπης θέλω να τους συγχαρώ γιατί πραγματικά δεν μας πρόδωσαν.
      Παρόλο που απεχθάνομαι αφόρητα και τη σκέψη, θεωρώ πως αν περάσουν η προπαγάνδα και οι εκβιασμοί που θα υποστούμε μέχρι την επόμενη Κυριακή και ο κόσμος οδηγηθεί στο ΝΑΙ, η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να ψηφιστεί η κυβέρνηση που θα μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

      Και για να γελάσουμε λίγο: Κυκλοφορεί η είδηση ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό να απέχει από το δημοψήφισμα. Περιμένω να δω αν αληθεύει.

      Διαγραφή
    6. Για το ΚΚΕ αληθεύει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Το άκουσα πριν από λίγη ώρα.
      Να ψηφίσουν όχι για την συμφωνία των θεσμών και όχι για την συμφωνία της κυβέρνησης!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Έχουν τη δική τους πρόταση που στηρίζουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    7. Μαζί με το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" θα υπάρχει και το ψηφοδέλτιο "ιένα ειν' του κόμμα".

      Διαγραφή
  2. Δημοψήφισμα τον Ιούλιο; Χλωμό το βλέπω.
    Εν τω μεταξύ, για να είμαστε χώρα που κρέμεται από τα @@@ του τουρισμού, ο εκβιασμός και η πίεση στον λαιμό με τις "ταξιδιωτικές οδηγίες" πάει σύννεφο.
    Πολύ μοναξιά στον ορίζοντα και το καράβι πλέει σε δίνη. Ουφ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατασκευάστηκε ένα εντελώς σαθρό οικοδόμημα και τώρα απλά το παρατηρούμε να διαλύεται μπροστά μας.
      Όλα αυτά τα πακέτα στήριξης (που ξεκοκάλισαν τα λαμόγια και στους πολλούς μοίρασαν ψίχουλα), οι επιδοτήσεις στους αγρότες, τα ΕΣΠΑ κλπ, ήταν οι θανατηφόρες δόσεις της ίδιας τοξικής ουσίας.
      Έχουμε μετατραπεί σε εξαρτημένη χώρα και εξαρτημένα άτομα. Αφού φρόντισαν να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό, αφού φρόντισαν να μπουκώσουν επιχειρήσεις και αγρότες με «ευρωπαϊκή βοήθεια», τώρα συνειδητοποιούμε ότι χωρίς αυτούς δεν ζούμε μέρα. Μπήκαμε στην πρίζα και τώρα περιμένουμε στωικά πότε θα μας αποσυνδέσουν.
      Διαλύθηκε η βιομηχανία μας, τα καράβια μας ταξιδεύουν υπό άλλες σημαίες και έδρες σε φορολογικούς παραδείσους, ευνοήθηκε η μεταφορά τεραστίων κεφαλαίων και ανυπολόγιστων δισ. καταθετών και το μόνο που απέμεινε είναι να παρακαλάμε να περάσει κι από δω κανας τουρίστας να φάει μια χωριάτικη και να αγοράσει κανα τσολιαδάκι.
      Το κόλπο δεν στήθηκε τώρα. Χρόνια παιζόταν το εργάκι μπροστά μας και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι.

      Διαγραφή
  3. Πέτρο με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνα σε όσα πολύ σωστά κατέγραψες (θα πω).
    Αλλά εμένα το δημοψήφισμα με τρομάζει. Οι περισσότεροι θα πουν όχι στη ρήξη.
    Και μετά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχουμε ξαναπεί. Η δική μου δημοκρατία λέει ότι ο λαός έχει τη δύναμη. Αν αυτός ο λαός ψηφίσει ΝΑΙ σε νέα μνημόνια με Αντώνηδες και Σταύρακες, ας πάμε ομαδικά ως χώρα στο διάολο. Όσο και να θεωρώ καταστροφή αυτό το σενάριο, δεν είναι σε θέση κανένας μας να το ανατρέψει.
      Θα υποστούμε τη θέληση των πολλών (αν όπως λες αρνηθούν τη ρήξη) και όσα χρόνια μας μένουν (και μερικών γενεών ακόμη) θα τα ζήσουμε ως δούλοι.

      Διαγραφή
  4. Πετρο συμφωνω απολυτα! Ειχα μεγαλες ελπιδες και νιωθω προδομενη... Οχι, δεν πιστευω οτι φταιει ο Τσιπρας, οχι απολυτα εστω, παλεψε με θηρια και μεσα και εξω...
    Νιωθω ομως προδομενη, γιατι οσοι τον ψηφισαμε δεν ψηφισαμε σε καμια περιπτωση νεο μνημονιο. Κι εγω πιστευω οτι η πιο εντιμη και θαραλλεα λυση ειναι το δημοψηφισμα, με ξεκαθαρη ερωτηση-συνεπειες. Οχι απλα "θελετε ευρω η επιστροφη στη δραχμη;", αλλα κατι του στυλ "θελετε ευρω με ΚΑΘΕ κοστος η δραχμη με ΡΙΣΚΟ και ΔΟΥΛΕΙΑ; η κατι τετοιο τελος παντων, δεν θα το γραψω εγω.... Τουλαχιστον να δειξουμε σαν λαος στ' αληθεια στα δυσκολα ποιοι ειμαστε, γιατι πολυ φοβαμαι πως στις εκλογες αρκετοι ψηφισαν πιστευοντας οτι θα παμε στο 2009 και ολα θα αλλαξουν χωρις εμεις να αλλαξουμε τιποτα. Τωρα που σκουρυνε το πραγμα... ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα, τοσο για τον Τσιπρα οσο και για το λαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είμαι ρομαντικός, έχω μια κρυφή, ύστατη ελπίδα, μήπως τελικά δεν υπογράψει. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω απόλυτα πως διαψεύστηκαν οι προσδοκίες μου. Λίγη υπομονή και σε μερικές ημέρες ή ώρες θα ξέρουμε.
      Από τα όσα διαρρέονται ως τώρα (και όποια βάση έχουν) εγώ βλέπω κωλοτούμπα.

      Θες να πούμε ότι ίσως να είναι διπλωματικός ελιγμός για να ικανοποιηθούν κάποιοι; Οκ, αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάληξη. Οι εταίρες επιβάλλουν τα θέλω τους και στο πρόσωπο του Τσίπρα προδίνεται ο λαός που τον στήριξε, η ελληνική και ευρωπαϊκή Αριστερά, ο φτωχός και μέσος πολίτης της Ε.Ε.
      Χάθηκε μια ιστορική στιγμή για την πορεία της Ευρώπης και όχι μόνο.

      Στο δίλημμα Ευρώ η Δραχμή, αν τεθεί σε δημοψήφισμα, δεν έχει σημασία για τους ευρωμαλάκες η διατύπωση. Αρκεί το ψηφοδέλτιο του ευρώ να έχει ωραία χρώματα (για να πηγαίνει γρήγορα το μάτι) και να μυρίζει κολόνια.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ πως δεν πρέπει να χασομεράμε άλλο. Οι υπομονές μας εξαντλούνται. Κι αυτό είναι που θέλουν. Να σπάσουμε.
    Ας πάμε σε δημοψήφισμα να τελειώνουμε. Να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Αλλιώς θα καταντήσει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τις αμαρτίες των αληθινών ενόχων.
    Πέτρο πιο πολύ με φοβίζει που συνηθίζουμε τον τηλε-πανικό και την ακινητοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αφάνταστα που τώρα πια γνωρίζουμε ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα. Ευτυχώς ο Τσίπρας διέψευσε και τις παραμικρές μας υποψίες (από ειδήσεις του κώλου που διέρρεαν) ότι θα οδηγηθεί σε κωλοτούμπα.
      Εδώ και τώρα να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν οι περιφερόμενοι ηλίθιοι την ιστορική ευκαιρία που μας δίνεται! Τουλάχιστον θα ξεβρακωθούν οριστικά και δεν θα μπορούν να ισχυριστούν ότι ο Τσίπας κορόιδεψε για να εκλεγεί και να επιβάλλει φόρους και λιτότητα.
      Εδώ να σας δούμε κοτούλες…

      Διαγραφή
  6. Πέτρο καλημέρα (που λέει ο λόγος..) Εγώ δεν θα εκφράσω την (ακραία) άποψη μου, διότι δεν έχει δουλειά ανάμεσα σε τόσες λογικές απόψεις. Απλά αντιγράφω από το Ποντίκι κάτι που διάβασα το πρωί. Περιεκτικό και λέει -κάποια- από όσα ήθελα να πω:

    "Έχει δίκιο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτης, που λέει ότι αν η κυβέρνηση τελικά υπογράψει και ψηφίσει επέκταση της δανειακής μέσω της ολοκλήρωσης της 5ης αξιολόγησης , παρότι αυτή από άποψη δικαίου θα είναι εξίσου παράνομη όπως και οι προηγούμενες, εντούτοις πολιτικά (η κυβέρνηση) θα έχει ηττηθεί κατά κράτος αναγνωρίζοντας πλέον την πληρωμή ενός παράνομου χρέους με παράνομες συμβάσεις.

    Ας πει ένα μεγάλο ΟΧΙ ο Τσίπρας στους τρομοκράτες και να την κάνει από τας Βρυξέλλας όσο πιο γρήγορα γίνεται… Η αποδοχή νέων υφεσιακών μέτρων συνιστά καταστροφή για την Ελλάδα και μια τέτοιου είδους συμφωνία όπως αυτή που βλέπει το φως της δημοσιότητας θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για το Έθνος".

    http://www.topontiki.gr/article/134285/kantin-apo-tas-vryxellas-tahytero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς ο Τσίπρας διάβασε τον κύριο καθηγητή και τους πέταξε το νέο μνημόνιο στα μούτρα!
      Θέλει ΓΕΡΑ ΚΑΚΑΛΑ και αποδείχτηκε πως έχει!

      Διαγραφή
  7. Τα παρτσακλά που λες παραπάνω πετάχτηκαν από τα ξενοδοχεία του Συντάγματος τα περισσότερα, σαν κατσαρίδες...έβαλαν ό, τι βρήκαν πρόχειρο (μα να μην έχει προνοήσει το δουλικό να βάλει μες στη βαλίτσα ένδυμα επαναστάσεως;) τι να σου κάνουν κι αυτά, πήραν τα άρματα (ρόλεξ και λουί βιτόν)...άρπαξαν και τον κυριούλη που #meneistonkosmotou από το μπαρ και να πως γίνονται οι παρανοήσεις για να έχει η πλέμπα (εμείς που σα δε ντρεπόμαστε) να κράζουμε μετά το κεφάλαιο που τι θέλει το δόλιο, να καλοπερνά κι ας γεμίζει πτώματα το σύμπαν!!!
    Και για να σοβαρευτώ, έχεις δίκιο...ναι, έτσι έχουν τα πράγματα ακριβώς!
    Οπότε νομίζω (για να μην ξαναπάω στης Πέτρας, απόψε τουλάχιστον που ετοιμάζω και τη βράβευση) πως συμπλέουμε και όχι ακυβέρνητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φιλομνημονιακά σούργελα αντιλαμβάνονται πως "the party is over". Βλέπουν πως οι φαντασμαγορικές επαναστάσεις της κατσαρόλας δεν πέρασαν.
      Δεν πειράζει, περαστικά τους.
      Τώρα έφτασε η ώρα του λογαριασμού. Έφτασε η ώρα να δουλέψουν και αυτοί για να ζήσουν και όχι να ζουν παρασιτικά και εις βάρος μας.
      Άντε να δούμε ποιος αντέχει την παραγωγή και το μεροκάματο.

      Διαγραφή
  8. Λέω ναι στο δημοψήφισμα, δεν φοβάμαι την ψήφο μου, αλλά φοβάμαι την ψήφο των άλλων. Και όχι των βολεμένων "ευρωλουλούδων", αλλά την ψήφο του μικροσυνταξιούχου (με άνεργο παντρεμένο παιδί που πλέον φιλοξενείται με την οικογένειά του στο πατρικό σπίτι) που μου είπε "και διακόσια ευρώ να μου πάνε τη σύνταξη, εγώ θέλω να μείνουμε στην ευρωζώνη". Αυτούς τους ηλίθιους εκμεταλλεύονται οι "λινάτσες" και μεταστρέφουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος φοβάται το δημοψήφισμα φοβάται την ίδια του τη γνώμη. Ας σκάψει λοιπόν έναν τάφο, ας μπει μέσα και ας πάψει να ενοχλεί.
      Εγώ ειμαι δημ. υπάλληλος και με ένα ΟΧΙ τα χάνω όλα. Αλλά δεν κάνω πίσω.
      Συνεχίζει όποιος αντέχει και όποιος αγαπάει τη χώρα του. Οι υπόλοιποι στα τσακίδια.
      Δεν έμαθα στη ντροπή και δεν θα με αναγκάσει κανένας να ζήσω ντροπιασμένος.

      Διαγραφή