Σελίδες

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Καρχαρίες στην πισίνα


Άκαρπες και οι τελευταίες συζητήσεις. Το ελληνικό κλιμάκιο διαπραγμάτευσης αποχώρησε άπραγο, αφού για άλλη μια φορά έπεσε πάνω στην αδιαλλαξία –και καλά των δανειστών- ουσιαστικά της Γερμανίας.
Της Ανατολικής Γερμανίας.
Μιας Γερμανίας που αφού την ξεπάτωσαν για 41 χρόνια στις φάπες, βγήκε στο σεργιάνι για να βαρέσει κι αυτή. Τα σύνδρομα που απέκτησαν μετά από τόσα χρόνια διεθνούς απομόνωσης, με κυριότερο το κόμπλεξ κατωτερότητας, έφτασε η ώρα να εκτονωθούν. 
Βρεθήκαμε εμείς στο δρόμο τους. Τυχαίο δεν το λες, μας το φύλαγαν για δεκαετίες. Χωρίς την Ελλάδα, όπως έχουν παραδεχτεί οι πρωτεργάτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ίσως να είχε ολοκληρωθεί η ονείρωξη των μισότρελων για μια γερμανική Ευρώπη μέσα στον απόλυτο φασισμό!

Πέρασε ακόμη μια "deadline" ημερομηνία. Που κανένας δεν θυμάται πόσες έχουν περάσει ούτε κανένας προβλέπει πόσες θα ‘ρθουν. Κανένας δεν μαντεύει με ασφάλεια πότε θα ξεμείνουμε από καύσιμα, φάρμακα, κωλόχαρτα. Ούτε φυσικά κανείς πωλητικός, δημοσιοκάφρος ή σκέτο τούβλο θα απολογηθεί για τα φούμαρα που αραδιάζει.
Είπα κωλόχαρτα και θυμήθηκα τη γνωστή ακροδεξιά ανισόρροπη τηλεγλάστρα.
Ρε συ, κοίτα τι σου’ χω:


Πάρτα και βολέψου. Αν κι εγώ θα προτιμούσα να σκουπίζεσαι με κέρματα.

Δηλώσεις η Μέρκελ, δηλώσεις το συνεταιράκι της ο Γκάμπριελ, δηλώσεις και ο Σουλτς που ορέγεται τη θέση της. Όλοι (λένε πως) τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά…
Αλλά με προϋποθέσεις. Τις δικές τους.
Για κάποιο λόγο, που μόνο αυτοί ξέρουν να εξηγήσουν, έχουν μείνει με την εντύπωση πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση θα υποκύψει. Θες επειδή είναι σκατομαθημένοι από τους προηγούμενους ευρωλιγούρηδες δωσίλογους παύλα οσφυοκάμπτες, θες επειδή η Ελλάδα στράγγιξε από ρευστότητα και ήδη έχει πάει παρακάτω τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές, έχουν σίγουρη την υποχώρηση της κυβέρνησης στις ορέξεις τους. Μπορεί να απορούν με τις μέχρι τώρα αντιστάσεις, έχουν όμως σιγουρευτεί (αλήθεια, γιατί;) πως εντέλει θα περάσει το δικό τους.

Ο ανάπηρος στον εγκέφαλο εφοριακός του Βερολίνου, τυπικά (και όχι ουσιαστικά) έχει μπει στον πάγο. Οι συζητήσεις γίνονται πλέον σε ανώτερο επίπεδο, ενώ ακόμη και η Μέρκελ τον έχει (υποτίθεται) παραγκωνίσει. Η αδιάλλακτη στάση του που θυμίζει κωλόπαιδο που δεν του αγόρασαν παγωτό και χτυπιέται στο δρόμο, έχουν καταλάβει όλοι ότι πέραν του αποκρουστικού θεάματος, δεν δίνει λύσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι άλλαξαν στάση. Τον έβαλαν "στη γωνία" όχι για λόγους ουσίας, αλλά για να επικοινωνήσουν καλύτερα τη ενδεχόμενη ρήξη. Να παραστήσουν ότι έκαναν και αυτοί …υποχωρήσεις.
Όσα διαδίδονται περί του ένα τρισ. ευρώ που θα στοιχίσει η αποχώρηση της χώρας μας από την ευρωζώνη, φτάνουν και μέχρι τις Βρυξέλλες. Και είναι ηλίθιος όποιος νομίζει ότι οι ξένες χώρες και οι πιστωτές θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τη δική μας έξοδο. Αν αυτό ίσχυε θα μας είχαν παρατήσει από καιρό.

Το ΔΝΤ παριστάνει τον κακό της παρέας. Δεν είναι και εταίρος, οπότε ποιος νοιάζεται για το ευρωπαϊκό ..."όραμα".
(λέω και καμιά σαχλαμάρα να ευθυμήσουμε)
Όταν η Λαγκάρντ κοιμηθεί καλά και ξυπνήσει καλά, το ρόλο του καριόλη αναλαμβάνει ο Ντράγκι. Αν και αυτή η ποντικομαμή δεν έχει τις κακές της και φανεί περισσότερο συζητήσιμη, τότε είναι που έρχονται οι υπόλοιποι 27 δανειστές (= ένας = η Γερμανία) να μας τινάξουν τα πέταλα. 

Η Ε.Ε ελέγχει την πολιτική της στην Ελλάδα

Ας είναι καλά εκείνο το καλό παιδί ο Γιωργάκης που δεν του έφταναν οι δεκάδες κυβερνήσεις για να συνεννοείται για τα μέτρα των μνημονίων, δεν του έφταναν οι δεκάδες τράπεζες που εκπροσωπεί η ΕΚΤ, με το μνημόνιο που υπέγραψε έφερε και το ΔΝΤ στην Ευρώπη, με έναν και μοναδικό σκοπό: να είναι τόσοι πολλοί οι καρχαρίες στην πισίνα που να μη μπορείς να σώσεις ούτε νύχι.
Άραγε να παραδίδει ακόμη μαθήματα παπαρο-οικονομίας στα αμερικανικά πανεπιστήμια; Αλήθεια, όλοι αυτοί που πίνουν ακόμη νερό αντί για κώνειο στο όνομά του, έχουν αναρωτηθεί πόσο σοσιαλιστές είναι όταν υποστηρίζουν έναν άρρωστο που βγάζει λόγους σε πανεπιστήμια (π.χ. το Χάρβαρντ) που ομνύουν στον καπιταλισμό;
Τι ρωτάω τώρα!

Το ΔΝΤ ζητάει εξοικονόμηση (αχ τι ωραία λέξη!) 400 εκατομμυρίων από περικοπές σε συντάξεις. Επειδή οι μέχρι σήμερα περικοπές απέδωσαν στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας (μιας και αυτός μας είπαν πως ήταν ο στόχος), είπαν να προβούν σε νέες για να την ανορθώσουν κι άλλο.
(Για την οικονομία λέω, που πάει ο νους σου;)
Η γερμανική FAZ γράφει ότι το ΔΝΤ δεν δέχτηκε τα ισοδύναμα (αχ κι άλλη ωραία λέξη!) από περικοπές σε εξοπλιστικά. Ολάντ και Μέρκελ είχαν αποδεχτεί τον συμβιβασμό, αντέδρασε όμως η βακέτα με το άβαφο μαλλί. 

Θα θυμούνται ίσως οι περισσότεροι ότι οι δανειστές (= η Μέρκελ) το 2011 ζητούσε από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σαμαράς) να συνυπογράψει την τήρηση των συμφωνηθέντων. Δεν τους αρκούσε η πιστή τήρηση του μνημονίου από την τότε κυβέρνηση, ήθελαν να διασφαλίσουν και τη συνέχειά του, ώστε να "σπρώξουν" κατάλληλα τον Ζαππειομάχο και να τον κάνουν κυβερνήτη.
Και ο Σαμαράς που τον Μάιο του 2012 πούλαγε τρέλα στον ελληνικό λαό (δεν λέω ότι έλεγε μαλακίες γιατί παρεξηγούνται οι μαλάκες) ότι θα διαπραγματευτεί, 6 μήνες πριν είχε στείλει επιστολή στους δανειστές. Αντιγράφω:

“Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.”

Αυτό που λένε όσοι ξέρουν, είναι ότι με την επιστολή του ο Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι δεν θα ακυρώσει το πρόγραμμα των εξοπλιστικών ύψους 10 δισ.


Μπορεί και να συνομιλώ με τους λάθος ανθρώπους. Μπορεί οι φίλοι μου, οι παρέες μου, οι γνωριμίες που έχω να απαρτίζονται αποκλειστικά από πολίτες που έφαγαν άγριο πήδημα τα τελευταία 5 χρόνια και δεν αντέχουν άλλο.

Και το χειρότερο δεν είναι το πήδημα. Είναι η αβεβαιότητα ως που θα πάει.

Είναι το απόλυτο πίσσα κατράμι σκοτάδι στο βάθος του τούνελ. Είναι που όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο πιστεύεις πως όχι τον ήλιο δεν θα δεις να ανατέλλει, αλλά πιθανότερο είναι να δεις το τραίνο να τρέχει με χίλια κατά πάνω σου.

Όλοι όσοι συνομιλώ, κόντρα σε όσα διαδίδουν οι γκαλοπατζήδες και τα χρεωκοπημένα κανάλια της συμφοράς, θέλουν ρήξη και εθνικό νόμισμα. Που στο διάολο γίνονται αυτές οι δημοσκοπήσεις που μιλάνε για 70%-80% παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, δεν έχω ιδέα.
Φυσικά όταν αποδειχτεί και αυτό μπαρούφα, πάλι κανένας δεν θα δικαιολογηθεί. Η πέτσα χάθηκε προ πολλού.

Το θέμα δεν είναι τι λένε τα κανάλια, που είναι σίγουρο ότι θα πουν ψέματα, μιας και αυτό τα τρέφει.
Το θέμα είναι τι έχεις καταλάβει εσύ. Δεν γίνεται να στηρίζεις την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και την ίδια στιγμή να λες ότι την ψήφισες για να παραμείνουμε στο ευρώ. Σε ποια διαπραγμάτευση αναφέρεσαι όταν η απέναντι πλευρά εκβιάζει και απειλεί;
Δεν είναι δυνατόν να ζητάς ευρώ και να κατηγορείς την κυβέρνηση που αρνείται να σου μειώσει κι άλλο το μισθό, τη σύνταξη, ή να καταργήσει το ΕΚΑΣ, όρους που βάζουν οι δανειστές. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα που έγιναν το 2012. Και φυσικά η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει (αυτό θα έλειπε!) την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου και οι συντάξεις να επιστρέψουν στα προ τριετίας επίπεδα.
Είναι δυνατόν να συζητάμε σήμερα για περαιτέρω περικοπές, δηλαδή για συνειδητή παραβίαση του Συντάγματος; Είναι δυνατόν να συζητάμε ότι θέλουμε ευρώ, ακόμη και αν είναι να καταντήσουμε μπανανία;

Όλοι μας (εγώ όχι) θέλουμε ευρώ, αλλά χωρίς τους όρους που βάζουν οι δανειστές, όπως για παράδειγμα τις παρεμβάσεις (κι άλλες;;;!!!) στο Ασφαλιστικό, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, την μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ. 


Οι δανειστές έχουν καταλάβει ότι η αύξηση κατά 650% του φόρου κατοικίας έχει εξαγριώσει το λαό και συνέβαλλε στην -έτσι κι αλλιώς- πτώση με πάταγο του σαμαροβενιζελισμού και γι’ αυτό τον θέτουν ως δική τους κόκκινη γραμμή.

Η απόσταση που μας χωρίζει είναι 2 δισ. Και έχουν στυλώσει τα πόδια τους γι’ αυτά τα 2 δισ. οι ίδιοι άνθρωποι που πριν 5 χρόνια ενέκριναν 110 δισ. ευρώ (που επεστράφησαν στους ίδιους).
Καταλαβαίνεις τώρα που το πάνε;
Η αχρεία πολιτική που εφαρμόστηκε εξαφάνισε δυο πρωθυπουργούς και δύο αρχηγούς κομμάτων.
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί θέλουν να συνεχιστεί; Για να πάψει ο Τσίπρας να φωνάζει, θέλουν να τον πνίξουν μέσα στην κούνια.

Γνώμη μου: Να στείλουμε στο διάολο το ευρώ, μιας και καθόλου δεν μας ωφέλησε. Όσα, υποτίθεται, κερδίσαμε επί 8 χρόνια, τα έχουμε πληρώσει στο πολλαπλάσιο και θα τα πληρώνουν ακόμη και τα εγγόνια αυτών που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Με αποκορύφωμα, βέβαια, τον μετασχηματισμό της χώρας μας σε μια αποικία χρέους και την άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Μόνο να σκεφτώ τις φάτσες που ουρλιάζουν υπέρ του ευρώ, μου αρκεί για να ταχτώ στην απέναντι όχθη.



14 σχόλια:

  1. Αχ Πέτρο, Πέτρο... Δεν έχεις καταλάβει ότι είμαστε ατμός (που λέει κι ο Βέγγος) ως λαός;; Οι συζητήσεις και τα μπλα μπλα είναι εύκολα, η πραγματικότητα όμως είναι αλλιώτικη. Ένας λαός χρειάζεται ωριμότητα για να λάβει ώριμες αποφάσεις.. Κι εγώ νομίζω πως ο λαός δεν διαθέτει ωριμότητα, αντιθέτως, είμαστε πολύ κακομαθημένοι και της ευκολίας. Και πολύ φοβάμαι πως θα προτιμάμε δάνεια και αργό θάνατο, μέχρι να ψοφήσει κι ο τελευταίος από όλους μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α επίσης πολύ ωραίος ο τίτλος της ανάρτησης! Τα άλλα σχόλια που πήγαν οεο; :))

      Διαγραφή
    2. Σε παρακαλώ να κατέβεις απόψε στο Σύνταγμα όπου θα διαδηλώνουν οι μαλάκες ... συγνώμη, οι χοντρομαλάκες ήθελα να πω, υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Πάση θυσία ε;
      Θα συναντήσεις το άδωνι, τον Κυριάκο, τον Ψαριανό και κάθε χλέμπουρα που βρίζει την κυβέρνηση αυτή γιατί από την ώρα που εκλέχτηκε σταμάτησε το σκύψιμο της χώρας που πολύ του λείπει!

      Εδώ μέσα σχολιάζουν λίγοι και καλοί.
      Και μη το ξεχάσω, ήθελα να το πω από καιρό: όταν δεν υπάρχουν σχόλια, δεν μπαίνω ως ανώνυμος για να γράφω αρλούμπες και να εκθειάζω αυτά που έγραψα.
      Αυτά είναι για καθυστερημένους και ανισόρροπους.
      Πιστεύω μάλιστα πως πρέπει να ξαμολυθούμε στα φαρμακεία και να μαζέψουμε από τα ράφια όλα αυτά τα χάπια που παίρνουν αυτοί οι άρρωστοι και έχουν ξεμείνει από τον καιρό του Γκέμπελς.

      Διαγραφή
    3. Ε όχι και να πάω Σύνταγμα σήμερα, με τόσους μαλάκες μαζεμένους Πέτρο. Αρκετά μας ταλαιπωρούν μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου καθημερινά.

      Έχεις δίκιο. Κι εγώ ξέρω (τουλάχιστον) έναν, που μπαίνει στο δικό του blog ως "ανώνυμος" και γράφει σχόλια (εντελώς συμπτωματικά είναι και κολακευτικά!) και μετά μπαίνει και πάλι ως.."επώνυμος" και απαντάει στον "ανώνυμο" (εαυτό του!) Μάλιστα, καμαρώνει κιόλας επειδή οι.. "ανώνυμοι" τον κατανοούν περισσότερο από "τους άλλους"! (τυχαίο; δε νομίζω!) Εννοείται ότι κάτι τέτοιες σχιζοειδείς περιπτώσεις, νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνει κανένας τις χοντράδες που κάνουν. Ευτυχώς δηλαδή, για να εξακολουθούν να μας διασκεδάζουν κι άλλο!

      Διαγραφή
    4. αχαχαχαχαχαχα
      Θα σταθώ στα σχόλια σας (γιατί η ανάρτηση με καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ- τόσο κατανοητά και λιανά δεν διαβάζω πουθενά αλλού!) γιατί είναι αστείο το θέμα.
      Πέτρο ναι λίγοι και καλοί αλλά μακάρι να σε διάβαζαν περισσότεροι!

      (υπέροχος ο τίτλος!)

      Διαγραφή
    5. @Mia Petra
      Η ζωή μας έχει ανάγκη και από το γέλιο και από τους γελοίους. Φαντάζεσαι μια ζωή όπου ο καθένας θα είχε μάθει να σκέφτεται και όπου κανένας δεν θα έκανε παιδιάστικες βλακείες; Βαρετή θα ήταν!
      Ενώ τώρα, μια χαρά μας διασκεδάζουν με τη σαχλαμάρα τους.
      Κοινωνικό έργο επιτελούν βρε!


      @airis
      Κολυμπάμε σε μια πισίνα με ελάχιστες γνώσεις από κολύμπι. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το κεφάλι έξω από το νερό, την ώρα που μερικοί μας το σπρώχνουν μέσα, σκότωσαν το ναυαγοσώστη και πέταξαν μέσα καρχαρίες. Μέσα σε 5 χρόνια οι καρχαρίες πηδήθηκαν μεταξύ τους και πολλαπλασιάστηκαν.
      Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχουν και οι μαλάκες ελληναράδες γύρω μας που κατουράνε και την πισίνα. (χτες μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα)
      Πόσες πιθανότητες λες να έχουμε;

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω πως μόνο δεινά φορτωθήκαμε απ' την ένταξη μας στην ευρωζώνη. Τα λαμόγια πλούτισαν, η χώρα βρέθηκε καταχρεωμένη και οι φτωχοί εξαθλιώθηκαν. Οι αρχιτέκτονες της εθνικής μας εξόντωσης, δίνουν μαθήματα οικονομίας και πατριωτισμού, σε μια χώρα που οι ίδιοι ξεπούλησαν!...
    Η γνώμη σου είναι και δική μου και όσο πιο γρήγορα το πάρουμε απόφαση, τόσο το καλύτερο. Αν διαιωνίζουμε την παθογένεια αυτή, σε λίγα χρόνια θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγήκαμε εγκαίρως απ' τους καρχαρίες. Πριν μας φάνε ολοκληρωτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η κυβέρνηση έχει να παλέψει με εγχώρια λαμόγια και εξωχώρια τρωκτικά, ο λαός που στέκει στα μυαλά του, αγαπάει την πατρίδα του και αρνείται να ξεπουληθεί, πρέπει να παλέψει με τον κάθε λογής ηλίθιο στο καφενείο, στην παρέα, στη γειτονιά, στο διαδίκτυο, οπουδήποτε, γιατί αυτή η μνημονιακή μαλακία έχει εξαπλωθεί χειρότερα και από το aids.

      Δεν γίνεται ρε Μαρία να αποκαλύπτεται ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!! πια το σκηνικό της πουστιάς που παίχτηκε, πόσοι και ποιοι είχαν ρόλο (και πληρώθηκαν αδρά για να το κάνουν) και να υπάρχουν ακόμη αμοιβάδες που μιλάνε για ψεκασμένους και λόμπυ της δραχμής!
      Αν τους ρωτήσεις δεν ξέρουν καν τι σημαίνει η λέξη 'λόμπυ'. Θα το γκουγκλάρουν για να σου απαντήσουν.

      Χτες είχα πάει στην πλατεία της πόλης μου που γινόταν η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ μάζωξη για την διαπραγμάτευση. Καθόμουν στο ίδιο παγκάκι με 2 70χρονους. Και οι δύο μου είπαν ότι θέλουν επιστροφή στη δραχμή. Και δεν έχουν άλλους πόρους από τη μία και μοναδική σύνταξη που παίρνουν.
      Και έχεις ανθρώπους της δικής μου γενιάς και της ακόμη νεώτερης που δεν θέλουν να χάσουν το ευρώ που μας κατέστρεψε από την τσέπη τους (και ας μη το έχουν).

      Ας πάνε απόψε στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν με τα μνημονιακά σούργελα που μας κυβέρνησαν, τους έκοψαν τη μισή σύνταξη, τους έκοψαν τα φάρμακα, απέλυσαν τα παιδιά τους, έδιωξαν τα εγγόνια τους στο εξωτερικό.
      Αγιάτρευτοι είναι και δεν θέλει ούτε η επιστήμη να ασχοληθεί με δαύτους!

      Διαγραφή
  3. Από τη μια πλευρά βλέπω ανθρώπους εξαθλιωμένους που έτσι χαμένα που τα έχουν όλα σου λένε να φύγουμε , από την άλλοι υπάρχει και η άλλοι πλευρά που καλοπερνάει με τι τρόπο δεν ξέρω που δεν δίνουν δεκάρα !!!
    Αν ρωτήσεις εμένα που είμαι τα τελευταία 19 χρόνια εδώ θα σου πω ότι συμφωνώ με όσα γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε να αντιπαλέψουμε με την άλλη πλευρά.
      Δεν είναι δα και κανας σοβαρός αντίπαλος. 5-10 πίπες επαναλαμβάνουν που άκουσαν στο Σκάι και διάβασαν στο Πρώτο Θέμα. Που κανένας δεν ασχολείται να μάθει όχι αν πρόκειται για αλήθεια, αλλά ούτε και το πόσα χρωστάνε στο δημόσιο τα αφεντικά των καραγκιόζηδων που έχουν στα χέρια τους αυτά τα μουμουέ.
      Το μόνο που ελπίζω πια είναι μήπως όταν γυρσίουμε στη δραχμή σηκωθούν αυτά τα σούργελα και εγκαταλείψουν τη χώρα και την αφήσουν σε ανθρώπους που την αγαπούν και θέλουν να την κάνουν να ξανασταθεί στα πόδια της.
      Ας φύγουν μετανάστες στη Γερμανία που τόσο αγάπησαν.

      Διαγραφή
  4. Ο Ελληνικος λαος Πετρο μου εινα παρτακιας και ατομιστης, αχαριστος και ζηλιαρης στην πλειοψηφια του! Το φιλοτιμο μας, αυτο το περιβοητο, αρχιζει να πηγαινει περιπατο οταν απειλειται η τσεπη μας κυριως και οχι η αξιοπρεπεια μας.
    Ο Τσιπρας κανει ο,τι μπορει, αλλα πριν απο τους εξω καρχαριες θα τον φανε οι εντος...
    Οσο γα τα καναλια, ας μη λερωσω το στομα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς να λες που δεν είμαστε όλοι παρτάκηδες. Αλλιώς ο Τσίπρας θα είχε μείνει μόνος του και ο λαός που τον ακολουθεί δεν θα γέμιζε ούτε δίκλινο.
      Κάτι σαν το συνέδριο του πασόκ ένα πράμα...

      Διαγραφή
  5. Eγώ αυτό που ξέρω είναι ότι σε αυτή την χώρα μιλάμε πολύ και κάνουμε λίγα.
    Και αν κάναμε λίγα και καλά πάει στο διάολο, αλλά κάνουμε λίγα και μαλακίες!!
    Ο καθένας νομίζει ότι έχει μία έτοιμη λύση, αλλά αντί να την προτείνει βγαίνει και λέει μαλακίες!
    Οποιος έχει τα α@@@@@α ας πάρει την ευθύνη και ας βγει να προτείνει.
    Να κρίνουμε είναι το μόνο εύκολο πάντα, αλλά δεν δίνει και λύσεις η κριτική πανταχόθεν.
    Στο δια ταύτα λοιπόν κανείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσίπρας (και όχι μόνο αυτός) από το βήμα της Βουλής ζήτησε από την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Ζήτησε από τον Σαμαρά και το ασκέρι του, καθώς και από ποταμίσιους και πασόκους να ανέβουν στο βήμα και να πουν ότι αποδέχονται τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές.

      Γιατί ωραίες είναι οι φανφάρες και τα φούμαρα που πουλάνε στον κόσμο τους, αλλά ας βγουν να πουν ανοιχτά ότι δέχονται να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις, να ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά και ΔΕΚΟ στο 23%!!!

      Βγες ρε καραγκιόζη πολιτικάντη ψευταρά και πες ότι δεν υπογράφεις τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση και στηρίζεις αυτά που ζητάνε οι δανειστές. Βγες ντε!
      Αν και το θέαμα είναι άκρως αποκρουστικό, πολύ θα ήθελα να τους δω να ξεβρακώνονται!!!

      Διαγραφή