Σελίδες

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Γεννημένος την 5η Ιουλίου

Τα ψέματα τελείωσαν.
Όλοι όσοι πανηγύριζαν ότι ο Τσίπρας μας κορόιδεψε στις 25 Γενάρη και για να κρατήσει την καρέκλα θα υπογράψει μνημόνια, όλοι όσοι περιφέρονταν απολαμβάνοντας χαιρέκακα την κωλοτούμπα που φαντασιώνονταν και διακαώς επιθυμούσαν, όλος ο εσμός των ευρωλιγούρηδων του δοσιλογισμού που ονειρεύονταν πως το φωτοτυπικό των Βρυξελλών δεν σταμάτησε στιγμή να παράγει Έλληνες πρωθυπουργούς, ήρθε η ώρα να χωθούν στις τρύπες τους.

Μαλάκες μου, διαψευστήκατε!

Αποτύχατε παταγωδώς σε ό,τι σχεδιάσατε και ό,τι προβλέψατε! Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένατε το θάμα της τρόικα για να μας ξανακαθίσετε στο σβέρκο. Περιμένατε η κυβέρνηση της Αριστεράς και των ΑΝ.ΕΛΛ να δικαιώσει τους μύχιους πόθους σας και να αποδειχθεί κάλπικη.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Πολλοί, επειδή συνήθισαν να ζουν αλλού, ίσως να μην το έχουν καταλάβει ακόμη και να δυσκολεύονται. Η γενιά που έμαθε στην καλοπέραση και συνέδεσε την έννοια της ευημερίας με δάνεια, κάρτες, σκυλάδικα, γκλαμουριά και γκάτζετς καλείται να σηκώσει το βάρος της Ιστορίας και στις δικές της καλομαθημένες πλάτες.

Αυτός ο τόπος έμαθε να επιβιώνει μέσα από αγώνες, όχι μέσα από υπογραφές.

Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν θέλει τη Δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε. Το δημοψήφισμα που θα γίνει σε μια εβδομάδα δεν θα γίνει με το ψευτοδίλημμα των διαπλεκόμενων πωλητικών απατεώνων και των καναλαρχών που θα μας ρημάξουν το μυαλό στις ημέρες που θα μεσολαβήσουν: αι ή Όχι στο ευρώ;".
Το δημοψήφισμα ζητά απάντηση στο ερώτημα "Δημοκρατία ή υποταγή;".

Αν αυτό το νόμισμα είναι ο προπομπός και ακολουθείται από την παράδοση άνευ όρων της εθνικής μας ανεξαρτησίας, τότε σας το χαρίζουμε.
Ζήσαμε επί αιώνες χωρίς ευρώ και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε. Όχι απλά να υπάρχουμε για να συμπληρώνουμε τις καρέκλες στο τραπέζι σας.

Εσείς που συγκεντρώνεστε στο Σύνταγμα και διαδηλώνετε υπέρ μιας Ευρώπης που σας θέλει σκλάβους, εσείς που δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, εσείς που αδιαφορείτε για την παραχώρηση της εδαφικής μας ακεραιότητας, εσείς που δυσκολεύεστε ακόμη και να σκεφτείτε και προτιμάτε να αποφασίζουν άλλοι για εσάς, από Δευτέρα περάστε από τα γραφεία των κομμάτων σας για να πάρετε γραμμή και να παραλάβετε το ‘ΝΑΙ’ σας που θα σας εξασφαλίσει σανό για πάντα.

Αν η κάλπη βγάλει ΝΑΙ, τότε παραμένουμε στο σπιράλ θανάτου από το οποίο παλέψαμε να βγούμε. Ο Τσίπρας ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και να προκηρυχθούν εκλογές. Θεωρώ αδιανόητο να παριστάνει πλέον τον πρωθυπουργό, γιατί ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΡΜΑΙΟ. Δεν γίνεται ο ίδιος να εφαρμόσει τα οποιοδήποτε μνημόνια, αφού στάθηκε περήφανα απέναντί τους.
Αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποτελείται από νεοφιλελέδες, γερμανοτσολιάδες και ευρωλιγούρια, τότε ας παραμείνουμε για πάντα τα δουλικά της Μέρκελ και των τραπεζών. Επόμενη ευκαιρία δεν θα υπάρξει!

Αν η κάλπη βγάλει ΟΧΙ, βγαίνουμε από την ευρωζώνη και πάμε σε εθνικό νόμισμα. Στην αρχή θα είναι δύσκολα. Ποιος λέει όχι; Αν ήταν εύκολο θα το είχαμε κάνει νωρίτερα, τότε που έπρεπε να είχε γίνει και θα προκαλούσαμε σεισμούς χιλιάδων ρίχτερ στην ευρωζώνη και το παγκόσμιο στερέωμα.
Ας όψεται ο ηλίθιος, ο δοσίλογος υπαρχηγός του και ο γελοίος των Ζαππείων!  

Οι (πρώην) εταίροι και το ντόπιο πωλητικό και οικονομικό κατεστημένο θα φροντίσουν να γίνουν τα πράγματα όσο το δυνατόν περισσότερο αφόρητα για να αγανακτήσει ο λαός. Το ΔΝΤ θα στείλει νέα πακέτα στους ακρονεοφιλελεύθερους μνημονιακούς παπαγάλους των τρομοδελτίων των 8 που θα αλυχτούν μέρα νύχτα για το πόσο καλό μας κάνει το ευρώ και πόσο κακό το εθνικό μας νόμισμα. Πρέπει να "δικαιωθεί" η καταστροφική τους στρατηγική και δεν θα λυπηθούν να στείλουν φράγκα για να το πετύχουν. Το παιχνίδι έτσι παίζεται.  

Κύριο μέλημα του κεφαλαίου είναι να περικυκλώσει την πατρίδα μας για να μη "μολυνθεί" η υπόλοιπη ευρωζώνη. Τι στοίχημα πάμε ότι οι υπόλοιπες χώρες που κινδυνεύουν δεν θα δεχθούν επιπλέον στήριξη και χαλάρωση των μίνι μνημονίων που ήδη εφαρμόζουν;

Πέρα από τη δύσκολη αρχή θα περάσουμε σε ένα δικό μας νόμισμα που θα μπορούμε να το υποτιμούμε ώστε να επανεκινείται η οικονομία. Δεν θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε καμία κοινή πολιτική με τις χώρες του πλούσιου βορά. Οι πολιτικές –όχι μόνο στην οικονομία- θα εφαρμόζονται με γνώμονα τα δικά μας συμφέροντα και δεν θα ισχύει καμία υπογραφή σε Μάαστριχτ και Δουβλίνο.
Ειδικά για το τελευταίο θα το χαρώ πολύ. Νόμιμα έγγραφα στους μετανάστες που θέλουν να ταξιδέψουν για το βορά και να δω που θα βρίσκουν θάλασσες οι Βρυξελιώτες να τους πνίγουν!!!
Δεν θα υποχρεωνόμαστε ούτε να εισάγουμε γάλα, λάδι (!!!) και κρεμμύδια, ούτε να προχωρούμε σε εξοπλισμούς με εταιρείες που θα μας επιβάλλονται από την Ε.Ε! Στο διάολο Ζήμενς, Ντέμλερ, ΜΑΝ και λοιπές μιζοεταιρείες. Στο διάολο και τα γερμανικά κωλομπακάλικα που κοροϊδεύουν με το κατεψυγμένο τους ψωμί και τα υπόλοιπα σκουπίδια τους. Στο διάολο και τα γαμώσημα της TEVA που σκοτώνουν τους ασθενείς μας.

Κακοί μας φίλοι Ευρωπέη, με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι θα ζήσουμε γιατί είμαστε λαός της προκοπής. Τα δάνεια που μας μπουκώνατε με τελικό στόχο να μας υποτάξετε, μας έκαναν μαλθακούς, μερικούς μαλάκες και μερικούς χοντρομαλάκες. Αλλά δεν θα σας περάσει! Θα σηκώσουμε ψηλά την πατρίδα μας όσοι αντέχουμε να τα βάλουμε και με το χάρο.
Εφιάλτες, δοσίλογοι,  προδότες και υποταγμένοι υπήρχαν σε κάθε μας πόλεμο και τους έχασαν όλους! Αυτό να το θυμάστε!! Όσοι ποντάρετε στα εγχώρια καθάρματα, καλό θα είναι να αλλάξετε γνώμη και να τους στείλετε δικηγόρους. Δεν θα προλαβαίνουν να γεμίζουν οι φυλακές!
Παρακαλείστε επίσης να στείλετε και ψυχίατρους να εξετάσουν τα φιλομνημονιακά σούργελα  που φοβούνται την ψήφο τους και οικτίρουν την ελληνική κυβέρνηση που αποφάσισε να τους ρωτήσει. Έχουν τόσο πολύ τερματίσει το μαλακόμετρο που εκλαμβάνουν το δημοψήφισμα ως …υπεκφυγή!

Διάβασε ρε χοντρομαλάκα καμιά φορά και το Σύνταγμα της χώρας που έχει την ατυχία να σε φιλοξενεί!


Άρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

“H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.”


Εσύ που στις πρόσφατες εκλογές δεν στήριξες Σύριζα ή ΑΝ.ΕΛΛ, κάτσε και αναλογίσου αν αυτό που ψήφισες σήμερα σε εκφράζει. Είδες τη στάση όλων των κομμάτων μέσα στο Κοινοβούλιο το 5μηνο που πέρασε. Κρίνε και αποφάσισε αν είσαι διατεθειμένος να βάλεις πλάτη στα δύσκολα με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, ή να κρυφτείς.
Ότι και να αποφασίσεις να ξέρεις πως θα πρέπει να το εξηγήσεις μετά στα παιδιά σου και στις γενιές που θα ‘ρθουν.
Εγώ προσωπικά έχω ξεκαθαρίσει τις θέσεις μου από την πρώτη ημέρα.

Λέω ΟΧΙ στην Ευρώπη των αφεντικών.
Λέω ΝΑΙ στην Ευρώπη των ίσων.

Λέω ΟΧΙ στην Ευρώπη που διορίζει κυβερνήσεις για να εφαρμόζουν την ΜΙΑ πολιτική.
Λέω ΝΑΙ στην Ευρώπη της εθνικής ανεξαρτησίας των χωρών της.

Λέω ΟΧΙ στην υποταγή και την υποτέλεια των λαών.
Λέω ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια που τα θεωρώ αδιαπραγμάτευτα και πάνω από κάθε νόμισμα.

ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΣ

ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ


ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΕΝΝIETAI


41 σχόλια:

  1. Πάνω που ήθελα να καταθέσω κι εγώ τους προβληματισμούς μου για το που το πάει ο Αλέξης, ήρθε με το δημοψήφισμα και μας τάπωσε όλους! Επιτέλους να φανεί ξεκάθαρα τι θέλουμε ως λαός, να γίνουμε από πρόβατα πολίτες. Βέβαια, το τι παπαριά έχει να ακουστεί αυτή τη βδομάδα δε λέγεται! Άντε να μας δω τώρα τι θα κάνουμε! Θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος δεν έχει μάθει να κουράζει το κλούβιο του και να σκέφτεται θα ψηφίσει ΝΑΙ, φυσικά χωρίς να έχει διαβάσει. Δεν έχω καμία απαίτηση από τους σκυμμένους που σε όλη τη μίζερη ζωή τους κοιτάνε μόνο το χώμα και φοβούνται να σηκώσουν τα μάτια στον ουρανό.
      Ελπίζω μόνο στους Έλληνες, όχι στα γίδια.

      Διαγραφή
  2. κάπου λες, επόμενη ευκαιρία δεν θα υπάρξει, εγώ λέω, η επόμενη ευκαιρία θα χρειαστεί άλλα κότσια, μόνο που θα αργήσουμε να τα βρούμε, εμείς όχι, τα παιδιά μας ίσως, σήμερα μαθαίνουν και αύριο που θα έρθει η δική τους ώρα, θα ξέρουν, ελπίζω να μην γίνει έτσι και να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι σήμερα, αν είναι να πέσουμε θα πέσουμε όρθιοι, θα είναι ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Οι γενιές που θα ‘ρθουν στην κατοχική πλέον Ελλάδα θα θεωρήσουν κάτι περισσότερο από δεδομένη την υποδούλωση.
      400 ολόκληρα χρόνια πέρασαν για να γίνει η επανάσταση και να τινάξουμε τον τουρκικό ζυγό. Δεκάδες γενιές Ελλήνων γεννήθηκαν και πέθαναν σκλάβοι και δεν έχουμε καμία ένδειξη πως αυτό δεν θα επαναληφθεί.
      Θεωρώ τις στιγμές ιστρορικές -όχι μόνο για την Ελλάδα- και δεν το λέω επειδή είναι κλισέ. Το εννοώ.

      Διαγραφή
    2. μην συγκρίνεις εκείνες τις εποχές με τις σημερινές, ούτε τηλέγραφος δεν υπήρχε τότε, σήμερα σε μια ώρα μπορεί να πλημμυρίσει το κέντρο, αλλά σίγουρα πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, κι όπως λες και συ δεν θ' αργήσει αυτό, γιατί μπορεί να έγινε ό,τι έγινε αλλά το μαχαίρι στο κόκκαλο δεν έφτασε ακόμη, τουλάχιστον όχι σε όλους, όταν θα σκούζει και θα φωνάζει ο ένας, ο άλλος, ο διπλανός, δεν θα μπορεί να έχει τ' αυτιά του κλειστά, όπου και να κρυφτεί θα φτάνουν οι κραυγές, και τότε αυτός θα είναι που θα ορμίξει πρώτος, μακάρι να μην φτάσουμε εκεί, μακάρι όλα τ' αρχίδια που έχουν μαζευτεί στις Βρυξέλλες να είχαν αυτοκτονήσει μαζικά, γιατί το γινάτι βγάζει μάτι λέει η παροιμία, και θα δεις που θα τους βγουν στο τέλος τα μάτια.
      Παρακολουθώ τη συνεδρίαση, και τρελαίνομαι.

      Διαγραφή
    3. Εγώ τρελάθηκα περισσότερο με τη συνεδρίαση της Βουλής. Είχαν μαζευτεί όλα τα φιλομνημονιακά σούργελα, μαζί με το ΚΚΕ που ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ, και πέταγε το καθένα τους όποια παπαριά του 'ρχοταν πρώτη.
      Είμαι πολύ πιο θυμωμένος όχι με αυτόν που επιβουλεύεται την πατρίδα μου, αλλά με τον προσκυνημένο ευρωτσολιά που κάνει το παν για να τον βοηθήσει.
      "Όλοι οι Σόιμπλε είναι φίλοι μας". Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν.
      Αλλά δεν θα τους περάσει.
      ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (όχι ο βοθροπόταμος του υπάλληλου) ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

      Διαγραφή
    4. Εχθές όλη μέρα όλοι οι Έλληνες έπρεπε να παρακολουθούν τη συνεδρίαση της Βουλής!!!!
      Ακούστηκαν τόοοοσα και βγήκαν τόοοοσα στην φόρα. Σούργελα και ρόμπες... Θράσος όσο δεν παίζεται!
      Πολλά δεν γυρίζουν πίσω από όσα ακούστηκαν. Αλλά πόσοι τα άκουσαν;;;

      Διαγραφή
    5. Είμαι ευτυχής που υπάρχει ακόμη πολλή υγεία στον τόπο μας και σε μια εβδομάδα θα εκφραστεί (ξανά).
      Όσο για τους άλλους...
      Με πεθαμένους Γλαύκη μου δεν ασχολούμαι.

      Διαγραφή
  3. Πήγα να σχολιάσω και μου κόπηκε η σύνδεση!
    Δεν θα τους περάσει! ☺

    ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΣ

    ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ


    ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΕΝΝIETAI


    Πέτρο να ετοιμάσουμε κοινή ανάρτηση οι μπλόγκερς!
    Η ενιαία Δράση!
    Εισηγούμαι να είσαι ο πρακτικογράφος!

    Το ερώτημα είναι "Δημοκρατία ή υποταγή" !
    Τέλος!
    Εδώ και τώρα!

    Γεννημένοι για ελευθερία θα πω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγάλη μου χαρά να ξεκινήσουμε κάτι τέτοιο.
      Μόνο ας αναλάβει άλλος τον συντονισμό που θα γνωρίζει περισσότερο κόσμο και θα μπορεί να το φέρει σε πέρας.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, αν θες, μπορώ να το αναλάβω εγώ, με..εισηγητή εσένα φυσικά και γραμματέα την Αριστέα! Τι λέτε;;

      Διαγραφή
    3. Την ώρ;α που διάβαζα το άρθρο του Πέτρου, σκεφτόμουν το ίδιο με την Αριστέα! Μια ενιαία κίνηση blogger!!!! Παιδιά ενημερώστε με! Φυσικά και λέω ΟΧΙ στην υποταγή! Έχω γράψει κείμενο για όσα με κάνουν "πλούσια" ως ελληνίδα, δεν θα πεθάνω σκλάβα...
      Καλό βράδυ! Είμαι μαζί σας
      Μαρίνα

      Διαγραφή
    4. είμαι και εγώ !!! Σκλάβα θα μείνω!!!!

      Διαγραφή
    5. Μέσα κι εγώ!!!
      Κι όσο τους βλέπω τώρα τη βουλή τόσο νευριάζω...

      Διαγραφή
    6. Και εγώ δηλώνω παρούσα στην πρόταση της Αριστέας για την ενιαία κίνηση blogger ...!!!!

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ και υπόσχομαι να ανταποκριθώ.
      Φυσικά με τη βοήθεια Αριστέας και Πέτρας.
      Θα ενημερωθείτε με mail.

      Διαγραφή
  4. Με συγκινεί το κείμενό σου!!!!
    Ας είμαστε έτοιμοι για όλα, γιατί ο πόλεμος ειδικά από μέσα θα είναι σκληρός και το μετά, το όποιο μετά, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και είναι απαραίτητα αυτές τις ώρες και για πολύ καιρό το καθαρό μυαλό και πολλά κότσια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το «μετά» έχουν ακουστεί πολλά. Επειδή όμως έχουν ακουστεί αποκλειστικά από φιλομνημονιακά σούργελα, επέτρεψέ μου να κρατώ κάποια απόσταση. Εφόσον τίποτα απ’ ότι μέχρι τώρα έχουν πει δεν έγινε, τίποτα δεν προμηνύει ότι αυτή τη φορά ξέρουν τι λένε.
      Αν αναλογιστούμε ότι έπαιρναν «πακέτα» απ’ έξω για να εκφοβίζουν τον κόσμο, ο πανικός που θα σπείρουν και τώρα παίρνει πολύ «νερό».
      Δεν ισχυρίζομαι ότι θα περάσουμε ζάχαρη. Αποκλείω όμως να κοιμόμαστε σε σπηλιές και να σκαρφαλώνουμε στα δέντρα.

      Διαγραφή
  5. Μας έβαλε τα γυαλιά ο Αλέξης!
    Καιρός ήταν μια φορά να ερωτηθεί και αυτός που πληρώνει το λογαριασμό...

    Πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, το ΟΧΙ δε σημαίνει αυτομάτως έξοδο από Ευρωζώνη.
    Ο Τσίπρας τουλάχιστον έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει ένα πιθανό όχι ως όπλο στη διαπραγμάτευση.
    Και απλώς το όχι θα του δώσει τη δυνατότητα και την εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί καλύτερη συμφωνία, να βγάλει τη χώρα και εκτός ευρώ.
    Θέλω να πω ότι το όχι δεν είναι δεσμευτικό για έξοδο, αλλά απλώς του δίνει πλέον την περίφημη εντολή για ρήξη χωρίς περιορισμούς.

    Προγνωστικά πάντως δεν είμαι σε θέση να κάνω ακόμη.
    Θέλω να μιλήσω με κάποιους ανθρώπους που δεν είναι πολιτικά/κομματικά ταγμένοι, για να "μετρήσω" την κρίσιμη μάζα των αναποφάσιστων.
    Μέχρι στιγμής έχουν εκφραστεί κατά κύριο λόγο όσοι έχουν σαφή πολιτική τοποθέτηση και δεν μπορώ ακόμη να βγάλω συμπέρασμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν βρισκόμαστε στη μέση μιας διαπραγμάτευσης για να ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της ρήξης. Βρισκόμαστε στο τέλος της διαπραγμάτευσης (ακριβέστερα: μετά το τέλος της).

      Την εντολή του τερματισμού της λιτότητας και των τοξικών μνημονίων (δηλαδή τη ρήξη) ο Τσίπρας την έλαβε το βράδυ της 25ης Γενάρη. Όχι 5 μήνες μετά.
      Την επόμενη Κυριακή θα αποφασίσουν και οι δικοί του ψηφοφόροι αν θέλουν να εγκαταλείψουν αυτή τους τη θέση και να στοιχηθούν με τους υποταγμένους.

      Επειδή 5 μήνες τώρα μας έχουν τρελάνει στο πίρι πίρι των δημοσκοπήσεων και των αρλουμπολογιών Σαμαρά, Βενιζέλου και αυλικών τους ότι ο Τσίπρας δεν πήρε εντολή να μας βγάλει από το ευρώ, κάτσε να δούμε τι εντολή ακριβώς πήρε!
      Και αυτή τη φορά κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την ψήφο του των εκλογών και να λέει «εγώ δεν του είπα να κάνει αυτό». Ωραία ρε μεγάλε, πες μας πάλι τι του είπες!!!

      Στο χτεσινοβραδινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός είπε πως θα σεβαστεί το όποιο αποτέλεσμα. Ξέρω ότι το δημοψήφισμα αυτού του είδους δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση, αλλά μετά και από τα λόγια του διαγγέλματος θεωρώ άθλια και μόνο τη σκέψη πως εκ των υστέρων θα κάνει κωλοτούμπα και θα πει: «Μνημόνιο θέλετε; Με μέτρα 11 δισ. θέλετε; Ωραία. Φέρτε μου τώρα να το υπογράψω και να το εφαρμόσω εγώ».
      Η ξεφτίλα του θα ξεπεράσει ακόμη και του ΓΑΠ.

      Διαγραφή
  6. Το ΟΧΙ το έχουμε ήδη πει μέσα μας χιλιάδες φορές, τώρα απλά θα το επικυρώσουμε με την ψήφο μας.
    Απαράδεκτη η υστερία που παρατηρήται στην λέξη και μόνο δημοψήφισμα στην Ελλάδα του 2015.
    Απαράδεκτα και τα αρνητικά σχόλια εσωτερικού κ εξωτερικού γι αυτό όταν στην Γαλλία μόνο έχουν γίνει για Αλγερία,για διεύρυνση ΕΟΚ,για το Μααςτριχτ,για την προεδρική θητεία, για το Ευρωσύνταγμα! Ενώ το τελευταίο δημοψήφισμα στην χώρα μας έγινε το 1974 κ έκτοτε εκλογές υπό το βάρος των πελατειακών σχέσεων.

    Την καλημέρα μου , έγραψες ένα πολύ καλό κ ενημερωμένο ποστ.
    Καλό Σαββατοκύριακο και ψυχραιμία στους θερμόαιμους για τις επόμενες κινήσεις τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαράδεκτη η υστερία μεν, άκρως αναμενόμενη και εξηγήσιμη δε.
      Όταν ένας λαός έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα καλείται κάθε 3 ή 4 χρόνια να ψηφίζει και μετά θα τον αφήνουν στην ησυχία του αποφασίζοντας εις βάρος του και ερήμην του, είναι «λογικό» να ξαφνιάζεται με την ιδέα ότι οφείλει να μην κοιμάται και να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.
      Ήταν ωραίο το δρώμενο των φιλομνημονιακών σούργελων που πήγαν στο Σύνταγμα για να βγάλουν σέλφις με το άδωνι και να μιλάνε για χούντα (κοίτα ποιος μιλάει!), αλλά τώρα που έφτασε η ώρα να σπάσουν αυγά κάτσε να δεις για πότε θα τρέξουν να εξαφανιστούν.
      Αρκεί να δεις πόσοι από αυτούς τους …έλληνες σχημάτιζαν ουρές στα ΑΤΜ μετά τις 1:00 το βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Χάιρομαι πάρα πολύ που τους έκανε ο Αλέξης να καταπιούν την γλώσσα τους.
    Να τους στειλουμε στο διάολο Πέτρο αλλά να σου πω κάτι, τον φοβάμαι τον Ελληνα γιατί έχει λίπος ακόμα ένα μεγαλό κομμάτι του και φοβάτε μην το χάσει,
    Αυτούς φοβάμαι μην μας πάρουν στο λσιμό τους.
    Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία και ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας κσι δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.
    Ελπίζω!!
    ΟΧΙ!!!!!
    ΟΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν φοβάμαι τον Έλληνα. «Φοβάμαι», αν θες, μερικούς που απλά μιλάνε ελληνικά. Έλληνες δεν ήσαν ποτέ, είχαμε όμως την ατυχία να γεννηθούν εδώ.
      Αυτός που έχει αγαπήσει την πατρίδα του και δεν έμαθε να περπατάει σκυφτός, ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει.

      Διαγραφή
  8. Πιο παραστατικά δεν θα μπορούσες να περιγράψεις το μεγάλο ΟΧΙ εκεί που η Ευρώπη πιέζει να πιεί και το υπόλοιπο αίμα μας !!! Κούνα όσο θες το κοκαλιάρικο σατραβό σου δάχτυλο κ. Σόιμπλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού φύγουμε εμείς από τη γαμωευρώπη τους, μπορεί να σταματήσει να το κουνάει και να το χώσει στον….

      Διαγραφή
  9. Συνυπογράφω την πρόταση της Αριστέας.
    Το παρόν κείμενο με εκφράζει απόλυτα. Μην πάρεις ούτε μία λέξη πίσω. Ούτε μία!
    Αν συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι, εγώ είμαι μέσα.
    Σηκώνουμε τα μανίκια και βάζουμε πλάτη να βγούμε απ' το βόθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από δω μέσα, το ‘χω τάξει στον εαυτό μου, θα ουρλιάζω μέχρι να τους σπάσω τα τύμπανα, να μου το κλείσουν ή να με κλείσουν μέσα.
      Πάντως το στόμα (δέσμευση αυτό) δεν θα μου το κλείσουν ποτέ.
      Χαίρομαι πάρα πολύ να είμαι η κατσαρίδα στο γεύμα τους.

      Διαγραφή
  10. Οτι πιο δημοκρατικότερο μπορούσε να κάνει σαν προθυπουργός με ...καρπούζια!

    Τώρα θα ακουστεί πραγματικά η φωνή μας! ΟΧΙ άλλος εξευτελισμός!!!!! ΕΜΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΤΩΡΑ

    Να'δω πόσο αξίζουμε σαν λαός εμείς τη δημοκρατία ,στην παρούσα φάση!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι αγαπάνε τη Γερμανία δεν πάνε να ζήσουν εκεί και θέλουν σώνει και καλά να φέρουν τη Γερμανία εδώ.
      Οι «εταίροι» απέρριψαν την επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος για μερικές μέρες. Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε πως εννοούν την αλληλεγγύη και των Ευρώπη των λαών.

      Διαγραφή
  11. Τελικά ο Αλέξης θα περάσει στην ιστορία σαν ένας από τους μεγάλους που έβγαλε αυτός ο τόπος.
    Αν δεν φοβόμουν τις υπερβολές θα έλεγα εκείνο που είπε η Φωτίου: ¨Ηγέτες σαν τον Τσίπρα βγαίνουν κάθε χίλια χρόνια¨!
    Μπράβο του κι ας τον είχα παρεξηγήσει στην αρχή με κείνα τα περίεργα σούρτα φέρτα στους παπάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μας έχουμε δει και τα στραβά του. Μετά όμως την τελευταία του κίνηση να κάνει πράξη αυτό που είπε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας», πιστεύω ότι επάξια κέρδισε μια θέση στην Ιστορία. Στις καλές σελίδες της, όχι στις μαύρες που μπήκαν δεκάδες άλλοι.

      Διαγραφή
  12. Πέτρο μου "Προσκυνώ"!!! Αν κι έχω πολλά θέματα σ' εκκρεμότητα κι απέχω καιρό τώρα από την blogoγειτονιά, σας διαβάζω όμως, απλά δεν έχω χρόνο να σχολιάζω... Σήμερα όμως ήθελα να δηλώσω πως συμφωνώ μαζί σου σε ΟΛΑ, όσα γράφεις, και σε προηγούμενες αναρτήσεις σου! Τέτοιους εταίρους να τους βράσουμε...για να μην καταχραστώ τον φιλόξενο χώρο σου και εκφραστώ με απρεπή λόγια. Συμφωνώ με την Αριστέα για ενιαία Δράση-Ανάρτηση στην blogoγειτονιά! Πιστεύω να ενημερωθώ κι εγώ. Να είσαι καλά κι ευχαριστώ που αναπτερώνεις το ηθικο όλων μας!
    Καλό βραδάκι και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ενιαία δράση θα πραγματοποιηθεί και θα χαρώ να συμμετέχεις και εσύ.
      Να είσαι πάντα καλά.
      Σε ευχαριστώ για όλα.

      Διαγραφή
  13. Δεν ξέρω αν θα έχω σύνδεση για την ενιαία δράση αν και ψυχικά θα είμαι μαζί σας...
    Κάθε λέξη σου πολύτιμη...τα εσωτερικά τέρατα είναι χειρότερα στην όψη από τα ξένα.
    Δυστυχώς ακόμα και αυτά που ακούστηκαν στη βουλή τα παπαγαλάκια τα μετέφρασαν όπως ήθελαν και άλλαξαν πολλών α-λογων ανθρώπων την γνώμη...
    Εις το επανιδείν φίλε Πέτρο, συνέχισε δυναμικά όσο μπορείς, δίνεις ώθηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας τρομάζουν οι θρασύδειλοι.
      Όσοι κάθονται και ακούνε τα μνημονιακά παπαγαλάκια ας ψάξουν να βρουν δηλώσεις τους το 2011, το 2012, 2013, 2014. Κάθε χρονιά προέβλεπαν ότι αν εφαρμόσουμε τα μέτρα (που εφαρμόστηκαν) θα βγούμε στις Αγορές.
      Στις Αγορές ακόμα δεν βγήκαμε και δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ γιατί τα μνημόνια σχεδιάστηκαν γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.
      Να μη μπορέσει ποτέ στο μέλλον η χώρα μας να δανειστεί και να υποχρεώνεται να δανείζεται από την τρόικα εξαθλιώνοντας το λαό της.
      Το παιχνίδι αυτό δεν θα έχει ΠΟΤΕ τέλος.
      Αν συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει το ΠΟΤΕ, τότε πάμε στο δημοψήφισμα με ψηλά το κεφάλι.

      Διαγραφή
  14. Αν αυτό είχε γίνει τότε που μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο τώρα θα είχαμε σταθει ξανα στα πόδια μας.
    Και τώρα θα το καταφερουμε αλλά θα κοπιάσουμε πιο πολύ, δε θα τους κάνουμε όμως το χατίρι, έτσι για να τους θυμίσουμε πόσοι έσπασαν τα μούτρα τους σ΄αυτόν τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το 2010 δεν είχαμε το δίδυμο της καταστροφής Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου με τσόντα τον χοντρό, αν είχαμε στείλει τον Βαρουφάκη να διαπραγματευτεί όπως ξέρει (γιατί αυτός ξέρει από οικονομικά, δεν είναι υπάλληλος των Βρυξελλών) σίγουρα θα βρισκόμαστε σε διαφορετικό σημείο, απείρως καλύτερο από το σημερινό τέλμα.
      Φρόντισε όμως ο Ηλίθιος να βάλει το δικό μας κεφάλι για να πατήσουν οι ξένες τράπεζες και να βγουν από το βούρκο, στέλνοντας εμάς βαθύτερα.

      Διαγραφή
  15. Ζούμε μεγάλες στιγμές Πετράν! Ευχής έργον να καλοφωτιστούμε και μετά την 4η Ιουλίου των Αμερικανών να γιορτάζουμε κι εμείς την 5η Ιουλίου. Πάμε δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι στις 24 Ιουλίου. Πρέπει να πάει 19 μέρες πίσω...

      Διαγραφή
  16. ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΤΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή