Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μηνιάτικο #3: Μάιος 2015



Στις 4 Μαΐου η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της την είδηση “Αναπληρωτής υπουργός μετέφερε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό”. Την επόμενη ημέρα η είδηση αναπαράγεται από την εφημερίδα "Μακεδονία", αλλά και από την γερμανική Bild, η οποία προχωρά και στην αποκάλυψη ότι πρόκειται για τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Ο κ. Μάρδας ζητά από το εκδοτικό συγκρότημα "Θεσσαλονίκη-Μακεδονία" τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του, προειδοποιώντας πως αν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή. Λίγες μέρες μετά (15 Μαΐου) ο κ. Μάρδας κάνει μήνυση στην Bild ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σημασία δεν έχει ότι τα 40 (και όχι 80) χιλιάρικα του Μάρδα ήταν δηλωμένα και φορολογημένα, ούτε ότι κατέθεσε φωτοαντίγραφα όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και τις κινήσεις τους, ούτε ότι τα έβγαλε στο Λουξεμβούργο για το μεταπτυχιακό της κόρης του (και όχι επειδή φοβήθηκε "κούρεμα"), ούτε ότι τα έστειλε πριν αναλάβει υπουργείο.
Σημασία έχουν αυτά που δημοσίευσε το ProtoFlema.gr:


Ολίγον από ιστορία:
Ο γνωστός μας πρωτοΘέμος ή κομιστής, αυτός που πριν μερικά χρόνια πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και παρέδωσε τσοντοDVD για τον πρωθυπουργό της χώρας (Καραμανλής), αυτός που τον Οκτώβριο του 2007, δύο μήνες πριν την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου πιάστηκε στα Γαλλο-Ελβετικά σύνορα με 3 επιταγές συνολικής αξίας 1.100.000 ευρώ, αυτός που δεν μπορούσε το 2008 να δικαιολογήσει τα 3.360.000 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του, αυτός είναι που κατηγορεί τον Μάρδα για τα 40 δηλωμένα και φορολογημένα χιλιάρικα.
Θέμο μου, άσε να μιλήσει και κάνας άλλος, γιατί σε σένα δεν γίνεται παρθενορραφή ούτε με καραβόσκοινο.


Στις 6 Μαΐου ψηφίστηκαν στη Βουλή οι 14 τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, το οποίο μεταξύ άλλων καταργεί τις επιστρατεύσεις των απεργών και αποκαθιστά τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες (Καθαρίστριες Υπ.Οικ., Σχολικοί, Φύλακες κλπ).

"Ναι" στις τροπολογίες για τη μεταφορά των αποθεματικών των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην ΤτΕ ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) και 36 "όχι" (Ποτάμι, ΧΑ, ΚΚΕ).

Θετική επίσης ψήφο έδωσαν στην τροπολογία για τη Διαύγεια 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, "όχι" ψήφισαν 36 βουλευτές από το Ποτάμι και τη ΧΑ, ενώ "παρών" δήλωσαν 6 βουλευτές του ΚΚΕ.

Από τη συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει η ΝΔ, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση για τον "καταιγισμό" των τροπολογιών, και το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας -πλην της αθρόας κατάθεσης άσχετων και αντισυνταγματικών τροπολογιών- και "σύγκρουση συμφερόντων" στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος και εισηγήθηκε το νομοσχέδιο.  

Το Ποτάμι καταψήφισε επειδή οι γερμανοί του (τον) σφύριξαν ότι διαφωνούν με προσλήψεις, τα αυγά εκτός από ουγκ ανακάλυψαν και το όχι, το κουκουέ ξαναμπήκε στην αίθουσα για να μη πάρει απουσία (αγωνισταράδες μου εσείς).
Και πάμε στο νουδουπασόκ. Σε εσάς που ανακαλύψατε στις τροπολογίες τον καταιγισμό και τις άσχετες, λέω να θυμίσω το …"Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικής προσαρμογής" (σκατά στα μούτρα σας) που ψηφίσατε οι δυό σας πριν 2,5 χρόνια. Σε ένα βιβλίο 124 (!!!) σελίδων [εδώ το ΦΕΚ] με εκατοντάδες άρθρα, παραγράφους και υποπαραγράφους των υποπαραγράφων αλλάξατε τις ζωές μας για πάντα.
Τι περιελάμβανε;
Ασφαλιστικές εισφορές, συντάξεις, όρια συνταξιοδότησης, κατάργηση δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας, μειώσεις μισθών, αποκρατικοποιήσεις, Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, συναλλαγές, αποδείξεις, φορολογία, φόρο κατανάλωσης καπνού, εκτελωνιστικές εργασίες, ορκωτοί εκτιμητές, τέλη κυκλοφορίας, αναστολή προσλήψεων στους ΟΤΑ, παραχώρηση δικαιώματος χρήσης θέσεων περιπτέρων, κυλικείων, καφενείων και κουρείων, πειθαρχικό δίκαιο δημοσίου, διαθεσιμότητα, εκμίσθωση επιβατηγών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και τετράκυκλων οχημάτων με οδηγό, διάθεση παρασκευασμάτων πρώτης βρεφικής ηλικίας, μητρώο λογιστών, άδειες για ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, μεταθέσεις εκπαιδευτικών, πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά, αμοιβή για επιθεώρηση σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, κλιματιστικά και λέβητες, διακίνηση πετρελαιοειδών, ρυθμίσεις θεμάτων του ΟΑΕΔ, ρυθμίσεις για το επάγγελμα του φορτοεκφορτωτή … και άλλες πολλές αηδίες που βαρέθηκα να διαβάσω.

Όλα σχετικά μεταξύ τους και τίποτα άσχετο.
Ρε δεν πάτε να βαρέσετε τις κεφάλες στον τοίχο να δείτε τι θόρυβο θα κάνουν;


Στις 7 Μαΐου  υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη η σύμβαση για την έκδοση και διαχείριση της κάρτας σίτισης.

Σε 150.000 συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχιας, θα ξεκινήσει να χορηγείται από την Εθνική Τράπεζα η κάρτα αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ακόμη 600.000 ευρώ θα χορηγηθούν για τη σίτιση μαθητών στα σχολεία.

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 200 ευρώ.


Μπορεί να στεναχωρήσουμε τους Γερμανούς και τους σαμαροβενιζέλους φίλους τους, που δεν θα μοιράζονται σε εξαθλιωμένους ανθρώπους σακούλες από φορτηγά, μπορεί να στεναχωρήσουμε και τις διανοητικά καθυστερημένες χρυσόμυγες που θα περιοριστούν τα συσσίτια μίσους.
Καιρός είναι να αρχίσουν να ξεμαθαίνουν από τις παλιές τους συνήθειες.

Τα 70€/μήνα είναι λίγα. Αναμφισβήτητα. Ευελπιστώ να βρεθούν επιπλέον πόροι και το ποσό να προσεγγίσει, έστω, τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης.


Στις 7 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία 50 περίπου πρώην απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς την προηγούμενη ημέρα είχε ψηφιστεί από την Βουλή τροπολογία που περιελάμβανε την επαναπρόσληψή τους.

“Μέχρι και η Άγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που είχα μαζί της στο Βερολίνο, παραδέχτηκε πως η απόλυσή σας ήταν άδικη”, είπε απευθυνόμενος στις καθαρίστριες ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με κύκλους της Ν.Δ, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση ο Αντώνης Σαμαράς ένα δάκρυ κύλησε. Ευτυχώς βρισκόταν κοντά του ο Παπαμιμίκος και η Μαίρη και έσπευσαν να σκουπίσουν τη σταλαγματιά του πάλαι ποτέ (και ας το χωνέψει πριν του τα φάνε οι γιατροί).
“Θα τις φώναζα κι εγώ στου Μαξίμου”, φέρεται να είπε. “Αλλά 50 καθαρίστριες…; Πολλές δεν είναι για ένα τόσο μικρό κτίριο;”
ΥΓ: Στη φωτογραφία βρίσκεται (κρυμμένος) και ο κ. Σαμαράς μεταμφιεσμένος σε καθαρίστρια. Σύμφωνα με δηλώσεις του: “Ήθελα να ξαναμπώ στο μέγαρο να θυμηθώ πως είναι…”


Στις 13 Μαΐου οι συναρμόδιοι αναπληρωτές υπουργοί: Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης, Υγείας Α. Ξανθός, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος υπογράφουν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία εντάσσονται στην ασφάλιση όλοι οι ανασφάλιστοι της χώρας, οι οποίοι δεν είχαν υγειονομική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε γιατί είχαν χάσει την εργασία τους, είτε γιατί είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.

Θαύμα … θαύμα… αναφώνησε η γνωστή τηλεγλάστρα που δήλωνε ότι το τσάμπα πέθανε. Πρόκειται για το ίδιο ζαβό που είχε δηλώσει για την νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία: “Το μέτρο των 25 ευρώ είναι εξυγιαντικό μέτρο, το θεωρώ ορθό, το υπερασπίζομαι.”
Δυστυχώς δεν κατάφερε να εξυγιάνει αρκετά το σύστημα και έτσι ο τσάμπας αναστήθηκε, θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας και θα μας θυμίζει τι νούμερα ήσαν τα τσόκαρα που μας κυβερνούσαν τότε.

(Τη στιγμή που οι 4 συναρμόδιοι υπουργοί φρόντιζαν για τον ανασφάλιστο ελληνικό λαό, πάμε να δούμε τι έκανε την ίδια ημέρα το Ποτάμι. Σημ: Παρακαλείσθε να έχετε πρόχειρη μια εμετοσακκούλα. Για τις δύσκολες περιπτώσεις προτιμήστε μπανιέρα)  


Στις 13 Μαΐου πέντε βουλευτές του Ποταμιού (Χρ. Ταχιάου, Γ. Αμυράς, Σπ. Δανέλλης, Ιάσ. Φωτήλας και Γρ. Ψαριανός) εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την προβολή του βίντεο για την γερμανική εισβολή στην Αθήνα το 1941 στους σταθμούς του μετρό, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και Εξωτερικών. Στην ερώτηση κάνουν λόγο για "προπαγάνδα" και προειδοποιούν για δυσαρέσκεια της γερμανικής κυβέρνησης. Επίσης ερωτούν τους υπουργούς, αν το γεγονός αυτό είναι σε γνώση και έγκριση του πρωθυπουργού.


Τα 5 αυτά μπουμπούκια (όσοι μια μούντζα δηλαδή) που σύμφωνα με πληροφορίες του αρχηγού Σταύρου θα μπορούσαν να είναι και κυβερνητικοί βουλευτές - αλλά ας όψεται το παιδαρέλι Τσίπρας που δεν εκτίμησε τα προσόντα τους και ο κωλόφαρδος Καμμένος που μπήκε στη Βουλή – εξ αγνών συναισθημάτων ορμώμενοι προσπαθούν να μας προφυλάξουν από την οργή των Γερμανών. Διότι δεν είναι δυνατόν να δείχνεις στον φονιά βίντεο με τους φόνους!
Μα βίντεο με τους φόνους ρε παιδιά; Είναι προπαγανδιστικό αυτό, δεν το καταλαβαίνετε;;;
Για να μη χαλάμε τις καρδιές μας με το ποτάμι, προτείνω στο εξής ο κος Τσίπρας να βλέπει προσωπικά όλα τα διαφημιστικά σποτάκια πριν αυτά βγουν στον αέρα.
Και, επιτρέψτε μου ένα σχόλιο, δεν είναι σεξιστικό, να βοηθήσω θέλω: Ας αναλάβει ο πρωθυπουργός τις διαφημίσεις για τα αυτοκίνητα, τα κινητά, πακέτα εκδρομών κλπ. Απορρυπαντικά, βρεφικές κρέμες, σχολικές τσάντες, καναπέδες κλπ ας τα αναλάβει η Περιστέρα. Αλλιώς δεν προλαβαίνουμε.

ΥΓ: Έχω την εντύπωση ότι οι υποψήφιοι του Ποταμού που παρασέρνει μπάζα έχουν περάσει από τεστ IQ και, για να μπορέσουν να κατασκευάσουν ένα τόσο ηλίθιο κόμμα, στο τέλος κράτησαν αυτούς που έπιασαν πάτο.


Στις 13 Μαΐου η αντισυστημική Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή ποιοτικής δημοσιογραφίας Online των Τρέμη-Ευαγγελάτου, είπε: “ξέρετε κανένα φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται χωρίς φόρους; Άμα το φέρουν, εγώ σας ορκίζομαι μπορεί και να κάνω στριπτίζ στο βήμα της Βουλής. Άμα θέλετε ευχαρίστως.”

Προς Κυβέρνηση
Υπόψη κου Τσίπρα
Ενταύθα
Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θερμοπαρακαλώ μια κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που θα φέρει να έχει μέσα φόρους. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι περισσότερα θα ξόδευα για απορρυπαντικά, προκειμένου να καθαρίσω τα πατώματα από το ασταμάτητο ξερατό.
Ευχαριστώ.


Στις 20 Μαΐου η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" έχει ως κεντρική είδηση στην πρώτη της σελίδα: Βάζουν στο τραπέζι και τον νόμο Μπαλτά. Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης θέλει να καταστήσει το σχέδιο Μπαλτά για τα Πανεπιστήμια μερίδα των δανειστών, με το επιχείρημα ότι δεν προωθεί τη μεταρρύθμιση στην Ανώτατη εκπαίδευση και επομένως δυσκολεύει την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη.


Επειδή οι μεταρρυθμίσεις ΚΑΙ στην Παιδεία δυσανασχετούν τους δανειστές,
επειδή κρίνουν πως ΚΑΙ η Παιδεία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις του γούστου τους,
επειδή ΚΑΙ η Παιδεία δυσκολεύει την επάνοδο στην ανάπτυξη,
όχι μόνο ακυρώνεται το σχέδιο Μπαλτά, αλλά για να δείξουμε πόσο καλά διαβάσαμε το μάθημά μας, δίνουμε τα σχολικά βιβλία στους δανειστές να τα ξαναγράψουν.

Η φράου κουφάλα αυτή τη στιγμή ξαναγράφει το βιβλίο "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας" της Γ’ Λυκείου. Λέγεται πως σε όλες τις σελίδες υπάρχει με μεγάλα γράμματα μόνο η φράση Το Μνημόνιο είναι ευλογία.
Ο φον σκατόγερος γράφει τα βιβλία Ιστορίας όλων των τάξεων Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου απαλείφοντας ψέματα του τύπου "Κατοχή", "Αντίσταση", "δολοφονίες", "βιασμοί", "Καλάβρυτα", "Δίστομο", "πλιάτσικο", "Επανορθώσεις", "Κατοχικό δάνειο" και άλλα κουραστικά, αντικαθιστώντας τα με λέξεις όπως Ζήτω οι δωσίλογοι, Ζήτω οι Γερμανοτσολιάδες, Ζήτω το Γ’ Ράιχ. Ζήτω!
ΥΓ: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.


Στις 20 Μαΐου σημειώθηκε πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν η πρόεδρος της Βουλής επέπληξε έντονα έναν ταξίαρχο και άλλους αξιωματικούς της αστυνομίας, γιατί σταμάτησαν στο ύψος της Βουλής την πορεία γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η κα Κωνσταντοπούλου κάλεσε μάλιστα τον ταξίαρχο να της δώσει εξηγήσεις: “Από ποιον έχετε πάρει εντολή;” τον ρωτούσε με έντονο ύφος. Όταν ο αξιωματικός της απάντησε ότι η εντολή είχε έρθει από το κέντρο επιχειρήσεων, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε “η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή” και ζήτησε να της δώσει εξηγήσεις.

Πάντως, ο επικεφαλής της πορείας των γιατρών παρενέβη στην αντιπαράθεση, εξηγώντας πως δεν είχαν πρόθεση να πάνε στην Βουλή αλλά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατ’ αρχήν να ζητήσω συγγνώμη από όσους πόνεσαν τα ματάκια τους για την αναπαραγωγή της είδησης από τον ΣΚΑΙ (διάολο).gr και να πάμε στην ουσία.
Ο αστυνομικός εκτελούσε εντολές ανωτέρων του (τίποτα το μεμπτό) και ως εκ τούτου θεώρησε καθήκον του να παρατάξει κλούβες στο δρόμο (ορίστε;) για να αποτρέψει να προσεγγίσουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι τη Βουλή. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι θα περνούσαν απλά μπροστά από τη Βουλή και δεν είχαν σκοπό, ούτε να μπουν μέσα, ούτε να δημιουργήσουν επεισόδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ (διάολο).gr το περιστατικό ήταν πρωτοφανές, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέπληξε έντονα και με έντονο ύφος τον αστυνομικό και ζήτησε να της δώσει εξηγήσεις.
Με παρόμοια δημοσιο-γραφικά πονήματα φτάνεις στο σημείο να μη ξεχωρίζεις αν τα κλάματα προέρχονται από θυμό ή από τα γέλια.

Σύμφωνα με αυτόν που σχεδίασε την αστυνομική επιχείρηση, για να εμποδίσουμε την πορεία (που έρχεται, περνάει και φεύγει), είναι καλύτερα να κλείσουμε τους δρόμους αρκετή ώρα πριν και να τους περιμένουμε για να τους γυρίσουμε πίσω. Έτσι μια υπόθεση που θα κρατούσε κανα 5λεπτο την τραβάμε από τα μαλλιά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κάθε ηλίθιος σε αυτή τη χώρα (μαζί και με όσους ηλίθιους έχουν μεταναστεύσει από αυτή) είναι ότι η εποχή που ο μπάτσος είχε το απόλυτο κουμάντο, πάει, πέρασε.
Όποιος ονειρεύεται μια Αθήνα Γκουαντάναμο, ή φαντασιώνεται πως ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας οφείλει να φοβάται να κοιτάξει στα μάτια έναν αστυνομικό, ας μετακομίσει κάπου που υπάρχει χούντα. Θα βρει πολλές.


Ηρέμησε Αδόλφε, δεν είσαι ο μόνος.


Στις 21 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του ταξιδεύουν για τη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας με στρατιωτικό C130. Όπως έγινε γνωστό τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη έμειναν καθηλωμένα για λόγους συντήρησης. 


Από το εσωτερικό του Gulfstream-570
 
Η χλιδή του C130

Βρε δεν αφήνετε τα σάπια! Γιατί δεν έπαιρνε το αεροπλάνο της γραμμής και να ταξιδέψει κυριλέ; Ε;;;
Απλό: γιατί θα έπρεπε να σηκώνει συνέχεια τον μπροστινό και τον πίσω του για να βλέπει από 3 παράθυρα. Ενώ έτσι τα είχε στο πιάτο!
Σε τα μας…;;;


Στις 22 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα, όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από 300.000 ευρώ ετησίως.



Στο ΦΕΚ 35Υ.Ο.Δ.Δ/30.1.2013, με απόφαση και υπογραφή Στουρνάρα διορίστηκαν τα μέλη του ΤΧΣ και ορίστηκαν οι αμοιβές τους. Σε μια άκρως μνημονιακή εποχή που έβριθε περικοπών, ο τότε υπουργός αποφάσισε να μοιράζει 785 χιλιάρικα το χρόνο σε 8 νοματαίους. Ο σημερινός υπουργός αποφάσισε να μειώσει τις υπερ-γενναίες αυτές αποδοχές, αποδεικνύοντας σε στούρνο και σαμαροβενιζέλους ότι λεφτά μπορούν να βρεθούν, αρκεί να κόψεις (να το πω κομψά…) τα κουβαρνταλίκια!


Στις 24 Μαΐου στο πρωτοσέλιδο της Real News και δίπλα από τη φάτσα Κώστα Σημίτη με τη λεζάντα “Εάν υπάρξει ρήξη να κατεβούν μαζί στις εκλογές Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ”, δημοσιεύεται η φάτσα Ευάγγελου Βενιζέλου με τη λεζάντα “Θα μείνω στη Βουλή για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ”.

Παρακαλούνται όσοι μόλις σηκώθηκαν από τα πατώματα, να βοηθήσουν αυτούς που είναι ακόμη πεσμένοι.

Είστε όλοι όρθιοι; Ξεκινάμε:

1ο: Έχει σημασία όλα τα μνημονιακά αποκόμματα να παραμερίσουν τις διαφορές τους (αν ποτέ είχαν), να σταματήσουν να (κάνουν πως…) διαφωνούν και να ενωθούν στον ίδιο σκοπό: να στείλουν στον αγύριστο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι μόνο του. Μαζί του και ό,τι απέμεινε από την Ελλάδα και το λαό της. Διότι, κατά Σημίτη, μόνο έτσι θα ξεκουμπιστούν οι Συριζοκαμμένοι και θα παραμείνουμε στο ευρώ. Μέχρι να έρθει ένα επόμενο Χρηματιστήριο να το ξαναμαζέψει.

2ο: Ο κος Ευάγγελος πάει καιρός τώρα που είχε αποφασίσει να φύγει από την πωλητική και να μας εγκαταλείψει έρμαιους στα χέρια αριστερών και ψεκασμένων. Την ύστατη στιγμή όμως, ακούστηκε μια φωνούλα μέσα του: στάσου μύγδ… στάσου που πας; γύρνα πίσω, εσένα θέλουμε, δεν θα σε ξαναπικράνουμε, συγχώρεσέ μας, είμαστε νέοι και άμυαλοι κλπ κλπ. Ο Ευάγγελος, αφού συσκέφτηκε με τον εαυτό του περί τα 2,6 νανοσεκόντ, αποφάσισε να μας δώσει μια τελευταία ευκαιρία. Διότι η απόφασή του να παραμείνει στη Βουλή δεν έχει να κάνει με μισθούς, προεδριλίκια, ασυλία, δίκες και άλλα φαιδρά. Εμείς που παρακολουθούμε την πορεία Ευάγγελου είμαστε σε θέση να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα όρια αποδοχής του είναι πιο πέρα όχι μόνο από το Πασόκ αλλά και πέρα του κόσμου τούτου. Τελευταία φορά θεάθησαν από υπερτηλεσκόπιο να περνούν στον επόμενο γαλαξία.


 

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πέτρο και καλό μήνα! Απολαυστικός όπως πάντα και άκρως κατατοπιστικός!
    Δεν παρακολουθώ τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ. Νομίζω ότι ξέρω χωρίς να χρειάζεται να τους ακούσω. Για την επιβίωσή τους παλεύουν οι άνθρωποι!
    Από την κυβέρνηση όμως περιμένω να τολμήσει περισσότερα, να κόψει τα πολλά πάρε-δώσε με κάτι πασοκόμουτρα μη γίνει σαν τα μούτρα τους και να στηρίξει περισσότερο τη Ζωίτσα που βάλλεται πανταχόθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Σοφία.
      Η Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει ότι δεν μασάει. Κάτι γραφικότητες που κουραστήκαμε 40 χρόνια να τους βλέπουμε, τους έχει για κολατσιό.
      Από τον Σύριζα περιμένω, αν μακροημερεύσει, να στείλει πολλούς στο χρονοντούλαπο και στη φυλακή.
      Αν δεν μακροημερεύσει θα ξέρω τι έφταιξε.

      Διαγραφή
  2. Άκου "ο Παπαμιμίκος και η Μαίρη"...
    χαχαχα
    Καλό!


    Όσο για το στριπτίζ της Κανέλλη, θα παρακαλούσα το Βαρουφάκη να αυξήσει το ΦΠΑ ακόμη και στο 50%, αρκεί να αποφύγουμε αυτό το θέαμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δέχομαι να δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι. Τα μάτια μου μπορώ να τα βγάλω και μονάχος μου.

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι δυνατόν να ησυχάσουν, Πέτρο μου!
    Σε κάθε τι καλό και μη που θα κάνει η κυβέρνηση κάτι θα βρουν να πουν!
    Οπότε άσε να πουν μέχρι ν' αδειάσουν... να δούμε τι θα καταλάβουν.
    Μια χαρά κάνεις και τα υπυνθυμίζεις εδώ, γιατί ξεχνάει το ρημάδι το μυαλό ή διαβάζει από την ανάποδη πολλές φορές ή αναμασά ό,τι του σερβίρεται, για να μην πολυσκοτίζεται!
    Ο τσάμπας αναστήθηκε (ενώ είναι πληρωμένα όλα από τον καθένα μας) και θα πεθάνουν όσοι δουν την Κανέλλη τσίτσιδη...!!!!
    Καλό μήνα να έχουμε με λίγο περισσότερο καλοκαίρι στο σώμα, πνεύμα και ψυχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λαμόγια, τα φερέφωνα, οι νταβατζήδες, τα κομματόσκυλα/κοπρόσκυλα και όλη αυτή η συνομωταξία των αεριτζήδων φοβάται πως ζυγώνει το τέλος της.
      Δεν το πίστευε ποτέ ότι θα ερχόταν.
      Τώρα που βλέπει ότι η αριστερή ...παρένθεση ίσως και να μην είναι παρένθεση αλλά μπορεί να γραφτούν πολλές πολλές σελίδες, παίζει τα ρέστα της.
      Τα τελευταία τινάγματα του φιδιού πριν ψοφήσει.
      Καλό μήνα Γλαύκη.

      Διαγραφή
  4. Πέτρο βλέπεις καλά?
    Ρωτάω γιατί εκεί που οι άλλοι βλέπουν μόνο καταστροφές πας και τους χαλάς τη συνταγή...
    Πας αντίθετα στο ρεύμα του ποταμιού τους...και θα κακοκαρδίσεις τις ποταμίσιες αμοιβάδες που κόπτονται για τις ευαισθησίες των Γερμανών, και φοβούνται τόσο μην πληγωθούν τα χρυσά τους!!!
    Για το Θέμο τι να πω...ή για τον άλλον τον γραφικό που γαντζώνεται απελπισμένος από την ασυλία!

    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ μου αρέσει να πηγαίνω ανάποδα (μαζί με μερικά εκατομμύρια λαού). Την ώρα που εμείς ανεβαίνουμε τον ποταμό, κόντρα στο ρεύμα προς την κοίτη του, κάποιοι άλλοι κουτρουβαλάνε προς τη θάλασσα.
      Τους εύχομαι καλό πνίξιμο να έχουν και να μην ξανασυναντηθούμε ποτέ.
      Ο άλλος αποφάσισε (αυτός μόνος του) πως αποτελεί κεφάλαιο για τη χώρα. Το ότι μεθαύριο έχουν εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες ΕΛΕΓΕ πως δεν θα ήταν υποψήφιος και θα αποχωρούσε, είναι απλά σύμπτωση.
      Καλό μήνα και καλό (επιτέλους!) καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  5. Εγώ θέλω να σε ρωτήσω κάτι και να μου πείς την αλήθεια.
    Πιστεύεις ότι θα μασήσει ο Έλληνας για άλλη μία φορά τις μαλακίες τους, ή θα συνεχίσει το τρεντ (είδες αγγλικό;) που έχει και θα τους μουτζώνει σε κάθε μαλακία που λένε;;
    Πες μου σε παρακαλώ την αλήθεια αλλά μαλακά γιατί δεν αντέχω τις συγκινήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα, ο μαλάκας είναι αγιάτρευτος, δεν επιδέχεται θεραπείας.
      Μακάρι να μπορούσαμε να κάναμε εξαγωγή μαλακίας. Θα ξεχρεώναμε!
      Φοβάμαι πως αυτός ο λαός δεν είναι έτοιμος για ρήξη. Θέλει ευρώ (απ' ότι λένε τα γκάλοπ, όποια αξιοπιστία μπορεί να έχουν) ακόμη και αν πάει ο μισθός 300 ευρώ.
      Το ευρώ σχεδιάστηκε εξαρχής στραβά. Κάποιοι να το χάνουν και κάποιοι να το μαζεύουν. Δημιουργήθηκε μια πλαστή ευμάρεια, νομίσαμε ότι είχαμε βγει οριστικά από το σύνδρομο της Ψωροκώσταινας, μας γέμιζαν δάνεια και τοκοχρεωλύσια για να έρθει ένα πρωί, να τα ζητήσουν όλα πίσω και όλα ταυτόχρονα, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν ο κόσμος πεθαίνει.
      Το νόμισμα γίνηκε για τις τράπεζες, όχι για τους πολίτες.
      Επειδή τράπεζα δεν έχω και επειδή όσο και να κατέβουν οι μισθοί, παραμένοντας στην ευρωζώνη δεν θα σταματήσουν ποτέ να κατεβαίνουν, ας πάει στο διάολο και το ευρώ και η Ευρώπη τους.
      Ας φτιάξουν μια τραπεζική ένωση (και όχι κουραφέξαλα "Ευρώπη των Λαών") και ας αρμέξουν άλλους.
      Η Ελλάδα πρέπει να πει το ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

      Διαγραφή
  6. Πετρο μου εγραψες παλι! Αυτη η στηλη θα πρεπει να γινει καπου αρχειο για να τη διαβαζουν οι νεοτεροι μετα απο καποια χρονια, γιατι πολυ αμφιβαλλω οτι ολα αυτα θα λεγονται καποτε...
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αρχειακούς λόγους φτιάχτηκε αυτή η στήλη.
      Καλό μήνα πεταλούδα.

      Διαγραφή
  7. Πέτρο, δυο καφέδες ήπια μέχρι να σε διαβάσω, αλλά άξιζε τον κόπο... Πιστεύω πως όντως οι Γερμανοί (που είναι φίλοι καθενός απολειφαδιού που βαφτίζεται δημοσιογράφος και όχι μόνο) έθεσαν θέμα με τις προσλήψεις των καθαριστριών (κι ας μας λένε περί "ευαισθησίας" της Μέρκελ). Ο συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός, καθότι οι καθαρίστριες είναι ο μοναδικός κλάδος (και μιλάμε για λιγότερο από 600 άτομα) που αγωνίστηκε από μόνος του, όσο μια χώρα ολόκληρη. Είναι η μόνη εργασιακή ομάδα που έγινε μια γροθιά και έλιωσε στο πεζοδρόμιο, για τα δικαιώματα της... Αυτό από μόνο του, είναι λόγος για να θέλουν τα φασισταριά της Γερμανίας κι όχι μόνο, να αφανίσουν και να παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο (πόσους ακόμα;..) την επαναπρόσληψη τους. Μια ομάδα αντιστάθηκε κατά των μνημονίων κι έκανε τόσο πάταγο; Διαλύστε την!

    Όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Πρόεδρο της Βουλής, σε σχέση με το περιστατικό που αναφέρεις περί αστυνομίας, έχω να σου δείξω να διαβάσεις ένα λινκ. Ας το διαβάσει κι όποιος άλλος αμφισβητεί ακόμα τον θεσμό του ΠτΒ, αλλά και το πρόσωπο της κας Κωνσταντοπούλου (επειδή προφανώς τού ταιριάζει καλύτερα το προφίλ του Μεϊμαράκη.. τυχαίο; δε νομίζω)..αρκεί φυσικά να έχει τη ικανότητα να αντιληφθεί τι διαβάζει :
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/Kanonismos-tis-Voulis/article-11/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγεται πως θέμα με την επαναπρόσληψη των Καθαριστριών έθεσε το ΔΝΤ. Πάντως όποιος και να το έθεσε θα πάρει τα @@@ του.
      Δεν κόπτονται για 500 άτομα. Θέλουν να τσακίσουν τις ενάντιες φωνές και επειδή οι καθαρίστριες έγιναν σύμβολα της ανυπακοής/αντίστασης νομίζουν πως ο Τσίπρας θα τους κάνει το χατίρι.
      Λάθος πόρτα χτύπησαν.
      Θέλω να δω τώρα που μια σειρά από μνημονιακές διατάξεις/αποφάσεις βγαίνουν αντισυνταγματικές τι θα κάνει το ελληνικό κράτος. Θα υπακούσει στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και θα εφαρμόσει το Σύνταγμα αποκαθιστώντας τις αδικίες, ή θα σκύψει το κεφάλι (και όχι μόνο) και θα συνεχίσει την εφαρμογή επαίσχυντων μνημονιακών διατάξεων που είτε επιβλήθηκαν από τους έξω είτε τις επέβαλλαν οι σαμαροβενιζέλοι για να παραστήσουν τα καλά παιδιά;

      Προσωπικά δεν αμφισβήτησα τον θεσμό του ΠτΒ. Θα ξεχάσω τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Βαγγέλα που ...φοράει παντελόνια, ή τον Πολύδωρα που για μια ημέρα πρόεδρος πρόλαβε και διόρισε την κόρη του;
      Κάτι ρεμπεσκέδες-γκρουπούσκουλα την αμφισβητούν. Κάτι πανηλίθιοι.
      Δεν ξέρω τι θα αποδειχτεί αργότερα. Μέχρι στιγμής πάει καλά και όσο πάει καλά θα την στηρίζω (όχι ότι με έχει ανάγκη φυσικά. με τους ρεμπεσκέδες που λέγαμε κυλιέται στα γέλια).

      Διαγραφή
  8. Σε διάβασα επιτέλους!
    Εγώ σε "καταλαβαίνει" πάντως ☺ και το πιάσαμε και το δέσαμε ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα δω τον Αντωνάκη με γάντια και ποδιά, και τι στον κόσμο!
    Α ρε Πέτρο!... Απολαυστικός, ενημερωμένος, καυστικός και απίστευτος χιουμορίστας! Πολύ με άρεσε το μαγκαζίνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταμφιέστηκε σου λέω!
      Πρώτη φορά ή τελευταία είναι που ντύθηκε μασκαράς;

      Διαγραφή
  10. Κόντεψε να μου πάρει μήνα για να διαβάσω το "μηνιάτικο", αλλά το τελείωσα και πολύ χαίρομαι γι αυτό.
    Απορία : Μήπως προτιμήθηκε το C130 γιατί κυκλοφόρησε καμία φήμη ότι τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη (και ελικόπτερα) συνηθίζουν να πέφτουν; ( Λέω, τώρα, εγώ, η ψεκασμένη συνωμοσιολόγα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, εσύ το πας αλλού!
      Δεν ξέρω, απ' όσο διάβασα καθηλώθηκαν και τα 2 στο έδαφος λόγω συντήρησης. Λόγω έλλειψης ανταλλακτικών (=χρημάτων) δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες συντηρήσεις.
      Δε βαριέσαι! Αρκεί που με αυτά ταξίδευε ο Μπένυ στις διακοπές του...!

      Διαγραφή