Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η ΔΕΗ την είδε αλλιώς




Παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα ο πρώην (παραιτήθηκε χθες) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι "Απιστία σε βάρος της επιχείρησης".
Ο κύριος Ζερβός την περίοδο 2010-2012 ενέκρινε μισθολογικές αυξήσεις σε 19 διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ (φτωχοδιάβολοι δηλαδή), παραβιάζοντας τον νόμο που όριζε ότι οι μηνιαίες αποδοχές των στελεχών της επιχείρησης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5.900€.

Δεν θα σχολιάσω ότι τόσα παίρνουν το χρόνο (κατώτατος μισθός) εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που ξεπατώνονται σε δουλειές απείρως δυσκολότερες από τη δουλειά γραφείου, γιατί θα με πείτε λαϊκιστή και δεν το θέλω. Επίσης δεν θα σχολιάσω ότι την ίδια περίοδο κάθε τρεις και λίγο έκοβαν 20ευρα από συντάξεις για να τα πακετάρουμε προς το δουνουτού.

Ο κος Ζερβός παρανόμησε συνειδητά και κατ’ εξακολούθηση. Διαβάζω από [εδώ] ότι οι μισθολογικές αυξήσεις που ενέκρινε ήταν "πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου-Μάιου 2010 και τα 5.856 για το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 καθώς επίσης και 5.000 από το Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα". 
Φήμες λένε ότι τον καιρό εκείνο κυκλοφορούσε με μαύρα γυαλιά τυφλού και ακουστικά στα αυτιά με cd του Πάριου και δεν παρατηρούσε τι συνέβαινε γύρω του.

Η είδηση δεν βρίσκεται στην παραίτηση για λόγους ευθιξίας (κλαίμε από τα γέλια) του κ. Ζερβού, ούτε στην παραβίαση του νόμου (3833/2010), παρότι ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη που θα είχε. η δικαστική οδός. Η είδηση κατά τη γνώμη μου βρίσκεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών: 
“Με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής...”. 

Ο νόμος 3833/2010 (ΦΕΚ40Α/15.3.2010) που έφερε καταιγίδα μειώσεων στους μισθούς του δημοσίου και κατακόρυφη αύξηση των εισφορών, τιτλοφορείται "Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης." Και πάμε στο άρθρο 2:


Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, προφανώς μειώθηκαν οι αποδοχές όλων των υπαλλήλων του δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ. ώστε να μην υπερβαίνουν τις αντίστοιχες των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων. Ο νόμος εφαρμόστηκε, όπως εφαρμόζεται παντού και πάντα εκτός… εκτός αν θεωρείς πως είσαι υπεράνω του νόμου. Ε κύριε Ζερβέ;

Σε μια επιχείρηση όπου το κράτος είναι ο βασικός της μέτοχος (μόλις θυμήθηκα τον Πάκη), το κράτος ορίζει τον πρόεδρο, τα διοικητικά του συμβούλια, τις προσλήψεις των υπαλλήλων και τις μισθολογικές τους αυξήσεις, δεν μπορεί – σύμφωνα με τον κο Ζερβό - να αποφασίσει για τις μισθολογικές τους μειώσεις. Όχι όλων, των στελεχών.

Είμαστε … δεν ξέρω αν το καταλάβατε … μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν ο νόμος όριζε αυξήσεις στους μισθούς των 19 κολλητ… στελεχών της ΔΕΗ, θα είχε εφαρμοστεί κατά γράμμα. Ποιος είναι ο κύριος Ζερβός που θα πήγαινε κόντρα στο νόμο, εις βάρος της τσέπης των υφισταμένων του; Θα έτρωγε από δαύτους κάτι μηνύσεις … ΝΑ (με το συμπάθιο).

Είναι όμως μαγικό, δεν είναι; Έχοντας το μαχαίρι τρως πεπόνι! Μια κυβέρνηση σε διορίζει και με την πάροδο των ετών καβαλάς το καλάμι και αποφασίζεις μόνος σου. Θεωρείς εαυτόν κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους, ούτε καν οι νόμοι δεν είναι σε θέση να τακτοποιήσουν θέματα που –κατά τη γνώμη σου- άπτονται των δικών σου αρμοδιοτήτων.

Δεν θα ρωτήσω αν το Ελεγκτικό Συνέδριο παρατήρησε τις μισθολογικές αυτές αυξήσεις - επειδή δεν γνωρίζω αν σας ελέγχει, όπως το υπόλοιπο δημόσιο. Ένα Ελεγκτικό Συνέδριο που επέστρεφε τη μισθοδοσία αν παρατηρούσε ότι μια νοσοκόμα είχε περισσότερα νυκτερινά απ’ όσα υποψιαζόταν πως έπρεπε να έχει!!!
Στέκομαι όμως στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει τον κο Ζερβό σε δίκη με την κατηγορία της απιστίας: “…ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας…”.
Αν οι αυξήσεις που δόθηκαν σε 19 μόλις άτομα ελάττωσαν την περιουσία της εταιρείας, τότε οι αυξήσεις που θα δοθούν σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της ΔΕΗ υπό τη μορφή "τροφείων" (150€/μήνα) τι ακριβώς θα κάνουν;;;

Διαβάζω από την [ΑΥΓΗ]: “Κύκλοι του Μαξίμου επισήμαναν χθες ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, η κυβέρνηση έχει ως θέμα αρχής να μην παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικήσεων -όποια μορφή και ιδιοκτησιακό καθεστώς κι αν έχουν- και των συνδικάτων και ως εκ τούτου δεν ακολουθεί πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, που παρενέβαιναν διαρκώς σε βάρος πάντοτε των εργαζομένων.” 

Εκτός του ότι σιχαίνομαι αφάνταστα τον όρο "κύκλοι" ο οποίος παραπέμπει σε καμαρίλα, θα αναφωνήσω: Τρίχες Κατσαρές Συντρόφια!!! Αν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις της διοίκησης της ΔΕΗ με την ΓΕΝΟΠ οδηγούσαν (ή οδηγήσουν αύριο) σε μειώσεις αποδοχών, εσείς θα κάνετε την πάπια;


Αυτό διατείνεται η επιχείρηση. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της:
Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας:
-        σε καμμία περίπτωση δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές,
-        δεν επιφέρει μισθολογική αύξηση και
-        φυσικά, δεν προκαλεί ουδεμία απολύτως επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία πενταετία το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ έχει μειωθεί σε άνω των 2,8 δισεκ. ευρώ αθροιστικά ή άνω των 700 εκατ. Ευρώ τον χρόνο.

Ώπα ΔΕΗ, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρώτα απ’ όλα με 700 εκατ. το χρόνο και συνολικά 2,8 δισ. δεν μιλάμε για 5ετία αλλά για 4ετία. Εκτός και αν άλλαξε η προπαίδεια και δεν το ‘μαθα!
Πάμε όμως στα σημαντικά: αν από τους 16.000 εργαζόμενους της επιχείρησης "εξοικονομήθηκαν" 2,8 δισεκ., τότε από τις 620.000 εργαζομένων του δημοσίου (παλιότερα ήσαν περισσότεροι) πρέπει αυτά τα 4 χρόνια να εξοικονομήθηκαν γύρω στα 110 δισ.!  
Δηλαδή το 1/3 του χρέους της χώρας μπορούσε να αποπληρωθεί σε 4 μόλις χρόνια και μόνο με μειώσεις μισθών στο δημόσιο. Χωρίς να κόψουμε συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, να αυξήσουμε τον ΦΠΑ, να χώσουμε φόρους σε ό,τι κινείται ή μένει ακίνητο, να πουλήσουμε λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, Ελληνικό, ΟΠΑΠ για πενταροδεκάρες, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς να υποθηκευτεί η πατρίδα μας για πάντα!

Ή στην ΔΕΗ παίρνετε και γαμώ τους μισθούς ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ή το παραμύθι είναι πολύ χοντρό για να το φάμε.

Η νουδού και τα λοιμά του πασόκ Βενιζέλου …αντέδρασαν!
Ναι ρε σου λέω, δεν κάνω πλάκα! Αντέδρασαν.
Η νουδού γιατί όταν ακούει για αυξήσεις σε μισθούς βγάζει σπυριά σε όλο το (χαμένο) κορμί της, το δε πασόκ ζήτησε (κρατήσου από κάπου) … “Επιτέλους λίγη σοβαρότητα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει τη διοίκηση της ΔΕΗ”.
Ο Βενιζέλος και η παρέα του έχουν χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον. Έναν καημό τον έχουν που δεν παρευρίσκονται πια σε όλα τα πάνελ, μιας και τα κανάλια είναι πλέον περισσότερα από τα στελέχη του!

Για την ιστορία: ο κ. Ζερβός διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2009, από το ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Παρέμεινε στην διοίκηση της επιχείρησης επί 5 χρόνια όπου το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε ή συγκυβέρνησε. Το πρόβλημα του Βενιζέλου είναι που πέρασε ένας μήνας από τις εκλογές και δεν τον άλλαξε η σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο κ. Βενιζέλος (αντί να ζητήσει τα χάπια του) ζήτησε …λίγη σοβαρότητα.

Το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και επί σειρά ετών πρόεδρός της Φωτόπουλος, δήλωσε πως “από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ' επέκταση και οι καταναλωτές…”.
Σε πλήρη ταύτιση ο αντιπαθητικός σ’ εμένα - όπως και κάθε μόνιμος συνδικαλιστής – κος Φωτόπουλος με την Διοίκηση της επιχείρησης, όσον αφορά το ύψος της "κατακρεούργησης" των μισθών τους, (με τα χρόνια έχει μόνο ένα ζήτημα, αφού τα βλέπει τρία) μας ανακοίνωσε πως οι καταναλωτές καρπωθήκαμε τη δική τους χασούρα!

Γουάου! Κι έλεγα από πού να προέρχονται άραγε όλα αυτά τα λεφτά που βρήκα στο κομοδίνο!


Κάτσε ρε Φωτόπουλε. Αν οι μειώσεις των μισθών σας κατέληξαν στην ΔΕΗ και στις δικές μας τσέπες, οι αυξήσεις που θα πάρετε ποιους θα επιβαρύνουν; Αφού η ΔΕΗ κι εσείς λέτε ότι δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ο καταναλωτής ούτε ο κρατικός προϋπολογισμός, τότε από πού θα τα βρείτε; Πληρώνεστε από τους φόρους πολιτών ξένης χώρας; Μήπως έχετε κανα μηχάνημα και κόβετε χρήμα; Όχι γιατί αν έχετε το θέλω για μερικές ημέρες!

Σύμφωνα με την [Καθημερινή] σε 6 χρόνια η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 60%. Οι συνδικάλες θα πουν ότι δεν αυξήθηκε τόσο η τιμή της κιλοβατώρας, όσο οι πρόσθετες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Μάλλον παραβλέπουν το γεγονός ότι ο καταναλωτής έχει μια τσέπη και πως ότι βγάζει τα βγάζει από την ίδια. Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για την δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ ως προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, όταν δραστηριοποιούνται 376 προμηθευτές στη Γερμανία, 204 στη Φινλανδία, 124 στη Δανία, 77 στην Πολωνία, 71 στην Ολλανδία και 30 στην Ιταλία.

Μην μας διαολίζετε δίνοντας μισθολογικές αυξήσεις με ηλίθιες δικαιολογίες τύπου …"τροφεία". Σε περίοδο με κορυφωμένη την ανθρωπιστική κρίση είναι ύψιστη μαλακία να προκαλείτε το κοινό αίσθημα.
Πως θα σας φαινόταν αν αυξανόταν το εισιτήριο στα Εξωτερικά Ιατρεία για να τα παίρνω εγώ τυρόπιτες;
Τα λεφτά που λέτε ότι δεν θα επιβαρύνουν κανέναν μας (απίθανο βέβαια) μπορείτε να τα δώσετε για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ή στους εναερίτες που παίζουν με τη ζωή τους, ή για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας σε όσους δουλεύουν στα λιγνιτωρυχεία, ή - απείρως καλύτερα - για να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε ανθρώπους που κόπηκε επειδή αδυνατούν να το πληρώσουν.
Όχι σε σάντουιτς και πορτοκαλάδες!!!
Ξέρω. Λαϊκίζω! 


20 σχόλια:

  1. Μη λαϊκίζεις.
    Νόμος είναι το δίκιο της τυρόπιτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόμος είναι το δίκιο της τυρόπιτας που πουλάνε στις λαϊκές.
      Oh yes!

      Διαγραφή
  2. Για μια τυρόπιτα και ένα χυμό γίνονται όλα λοιπόν!
    Μπορούμε να τους την πάρουμε εμείς και να μας δώσουν πίσω ότι άλλο έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια;;
    Λέω εγώ τώρα.
    Λοιπόν επιχειρηματική ιδέα!
    Να ανοίξουμε κυλικεία όπου υπάρχουν υποκαταστήματα της ΔΕΗ, να βάλουμε τον κόσμο που απολύθηκε από τις δουλειές του στον ιδιωτικό τομέα για να απολαμβάνουν αυτοί, να φτιάχνει τυρόπιτες και να στύβει χυμούς και να τους δώσουν τα 6ευρα τους.
    Μια χαρά, νομίζω πολύ ωραία ιδέα, θα συμφωνήσουν άραγε;;
    Εγώ λαικίζω γιατί είμαι λαός και από την δική μου τσέπη βγήκαν όλα πειράζει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα-πλάκα, αυτή θα ήταν ωραία ιδέα...

      Διαγραφή
    2. Τυχαίνει να γνωρίζω ότι τα κυλικεία εντός των καταστημάτων της ΔΕΗ πουλάνε για τους εργαζόμενους καφέδες και αναψυκτικά σε τιμές πολύ κάτω των συνηθισμένων.
      Και μπράβο τους!
      Δουλεύουν χωρίς κέρδος (ή με απειροελάχιστο) με στόχο την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και όχι την κονόμα. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει αλλού.

      Διαγραφή
  3. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί συνδικαλιστές σαν το Φωτόπουλο.
    Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι είναι κοπρίτες και γλείφτες που κοιτάζουν μόνο το προσωπικό τους βόλεμα-Πρωτόπαπας-Σπυρόπουλος κλπ...
    Κατά τα λοιπά νομίζω ότι εκείνο που θάπρεπε να επιδιώκει ο κάθε εργαζόμενος θα ήταν να προσπαθεί να ανέβει εκεί που βρίσκονται οι υψηλόμισθοι και όχι να επιδιώκει να κατέβουν και κείνοι (οι υψηλόμισθοι) στο λάκκο που βρίσκονται αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κείμενο δεν είπα να μη δοθούν αυξήσεις. Όταν δίνονται αυξήσεις στους εργαζόμενους θεωρώ πως κατά βάση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, μιας και τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στην κοινωνία, (υποστηρίζουν θέσεις δουλειάς σε άλλους τομείς) και κατ’ επέκταση στο κράτος, μέσω των φόρων.
      Όμως…
      Όταν δίνονται αυξήσεις μονομερώς είμαι αντίθετος. Τι εννοώ:
      Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι αυξήσεις που θα δοθούν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ θα είναι είτε μέσω της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας - του ΦΠΑ - των έμμεσων φόρων, ή (στην καλύτερη περίπτωση) μέσω των κερδών της επιχείρησης.

      Αν υποθέσουμε πως ισχύει το πρώτο, θεωρώ τουλάχιστον μαλακία το να αυξάνονται κατά 150 ευρώ το μήνα οι μισθοί κάποιων που δεν βρίσκονται και στο τελευταίο μισθολογικό σκαλοπάτι, όταν σε άλλους (συνταξιούχοι) κόβονται 10ευρα (είμαι λαϊκιστής, το ξέρω).
      Αν οι αυξήσεις δοθούν επειδή η επιχείρηση παρουσίασε κέρδη, γυρνάμε στο πρώτο. Τα κέρδη θα έχουν προέλθει από χρήματα των φορολογουμένων-καταναλωτών. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι προέρχονται από επιτυχείς επενδύσεις της επιχείρησης (Ποιες; Ας μας τις πουν επιτέλους) τότε θα μπορούσαν κάλλιστα να μειώσουν την τιμή της κιλοβατώρας ή να επεκτείνουν το κοινωνικό τιμολόγιο και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

      Στο τέλος του κειμένου πρότεινα κάποιες λύσεις όπου θα μπορούσαν να διοχετευτούν τα λεφτά που …υπάρχουν. Δεν είπα να αραχνιάζουν σε τράπεζες.
      Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι μειώσεις που υπέστησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αμελητέες (δεν αναφέρομαι σε μισθούς 4.000-5.000 γιατί με αφήνουν αδιάφορο, μιλάω για την μάζα) σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους στο δημόσιο.
      Γιατί όσο και να προσπαθούν οι συνδικάλες και οι διοικήσεις της ΔΕΗ να παριστάνουν ότι δεν είναι κρατικοδίαιτοι χάνουν το χρόνο τους.

      Επίσης εξακολουθούν να αναβαθμίζονται βαθμολογικά, γεγονός που συμπαρασύρει και την μισθολογική τους εξέλιξη.
      Στο δημόσιο που γνωρίζω εγώ, όχι μόνο επί 4 χρόνια τώρα έχει παγώσει ΚΑΘΕ βαθμολογική εξέλιξη για να μην μεταφραστεί υποχρεωτικά και σε ρευστό, αλλά οι βαθμοί παρασύρθηκαν προς τα κάτω. Πριν 4 χρόνια είχα τον Α βαθμό και με πήγαν στον Γ για να μπορούν να δικαιολογήσουν και τη μείωση του μισθού μου κατά το 1/3.

      Είμαι κάθετα αντίθετος με τον μόνιμο συνδικαλισμό. Η γνώμη μου -που την έχω εκφράσει από εδώ πάρα πολλές φορές- είναι να εκλέγεται κάποιος για μια και μοναδική φορά και μετά να υποχρεώνεται να επανέρχεται στη δουλειά του. Ούτε ταξιδάκια, ούτε προνόμια, ούτε αραλίκι, ούτε μόνιμο ρουφιανιλίκι σε κόμματα και διοικήσεις. Ο ελληνικός λαός που με πληρώνει δεν με πληρώνει για να σηκώνω τηλέφωνα και να πουλάω παραγοντιλίκι σε υπουργούς.

      Όταν δούλευα τσαγκάρης είχαμε στο εργοστάσιο εργαζόμενο που ήταν εκπρόσωπος στην ομοσπονδία. Σε πληροφορώ πως δούλευε όπως όλοι μας. Έχεις δει πολλούς ΜΟΝΙΜΟΥΣ συνδικαλιστές του δημοσίου να δουλεύουν;
      Και το απορίας άξιο είναι πως εκτός από τη διοίκηση της ΔΕΗ και τον Φωτόπουλο δεν ακούστηκε κανείς άλλος. Αλήθεια, αφού ο Φωτόπουλος δεν είναι πια πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, γιατί δεν ρωτήθηκε ο σημερινός της πρόεδρος;

      Είμαι και εγώ εργαζόμενος και θα υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους. Όχι όμως αυτούς που πουλάνε τρέλα.
      Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  4. Να επανέλθω Πέτρο (από παλαιότερη αναφορά μου) γιατί, αν θυμάμαι καλά, όταν έγινε εκείνη η περιβόητη διαδικτυακή "απογραφή" (ο Θεός να την κάνει) δημοσίων υπαλλήλων (η οποία, και δεν έχει ανακληθεί, από όσο ξέρω), η ΔΕΗ ήταν μέσα! Βάσει αυτής της (γελοίας, κατ' εμέ) απογραφής, συντάχθηκε ένα ενιαίο μισθολόγιο αφενός κι αφετέρου, σκοπός ήταν (έτσι διαλαλούσε η τότε κυβέρνηση), να αμβλυνθούν οι αδικίες και να ξέρουν τι σκατά γίνεται σε κάθε ΔΕΚΟ κλπ. Όλα αυτά, με τις -κατά περίσταση- αυξήσεις στη ΔΕΗ, πως συμβαδίζουν οεο;...

    Και για να ελαφρύνω το κλίμα (αν και θα μιλήσω για το Βαγγέλη κι είναι λίγο οξύμωρο αυτό!), ο Βαγγέλης χθες, σύμφωνα με τα gossip της ημέρας, "έκλαψε παράπονα" επειδή δεν τον κάλεσαν οι φιλενάδες του (ως πρώην υπουργό εξωτερικών!) στο μέγαρο, όπου ο Κάρολος έδωσε αποχαιρετιστήρια δεξίωση, καλωσορίζοντας τον Προκόπη! "Κύκλοι" (αχαχα!) απαντούν πως, θεσμικά δεν θα μπορούσε να παρευρίσκεται εκεί ένας πρώην υπουργός εξωτερικών, με αποτέλεσμα, να σκάσει ο Βαγγέλης από τη ζήλια του! Κι ύστερα απορούμε γιατί δεν αποχωριζόταν τη "μπέμπα" των 750.000 ευρώ! Με αυτήν να δεις επίσης, σε πόσα νοικοκυριά θα είχε επανασυνδεθεί το ρεύμα! Λαϊκίζω και γουστάρω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και στην απογραφή ήσαν μέσα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Όπως και οι παπάδες ακόμη!
      Η λογική λέει πως όποιος μισθοδοτείται από το δημόσιο έπρεπε να απογραφεί. Τώρα με ποια λογική θέλουν να βρίσκονται εκτός ενιαίου μισθολογίου είναι άλλη συζήτηση.
      (Προσωπικά κι εγώ ήθελα αλλά δεν μου πέρασε)

      Δεν είμαι της άποψης να ισοπεδώνονται τα πάντα. Η δουλειά που κάνω εγώ στο γραφείο δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τη δουλειά του εναερίτη, ή του λιγνιτωρύχου (ούτε με της νοσοκόμας, του εργαζόμενου στην καθαριότητα, ή στις αποχετεύσεις). Σίγουρα όμως μπορεί να συγκριθεί με του εργαζόμενου στη ΔΕΗ που εισπράττει χρήματα από λογαριασμούς, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, με τη νέα αυτή σύμβαση δικαιούται και 4 επιπλέον ημέρες άδειας!

      Και ξαναρωτάω: αν αύριο όποιος προσέλθει στο νοσοκομείο μάθει πως θα πληρώνει 1 ευρώ παραπάνω την επίσκεψη για να δοθούν σ’ εμάς που δουλεύουμε εκεί, θα είναι ευχαριστημένος;

      Δεν πρόκειται για κοινωνικό αυτοματισμό, αν κατά λάθος έδωσα αυτή την εντύπωση. Πιστεύω πως οι αδικίες που έχουμε υποστεί όλοι μας, οφείλει η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς σταδιακά να τις αποκαταστήσει.
      Όχι να γίνονται μονομερείς ενέργειες, όπως τα κουπόνια σίτισης, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.


      ΥΓ: Ειδοποίησε τον κύριο Βαγγέλη να μπει στο λάκκο και να μείνει εκεί για πάντα. Όσο και να του φαίνεται απίστευτο, στις δημοκρατίες οι λαοί αποφασίζουν ποιον θα κρατήσουν και ποιον θα πετάξουν.

      Διαγραφή
  5. Τα είπατε όλα, παιδιά και συμφωνώ απόλυτα. Κατατοπίστηκα, γιατί χθες δεν έβγαζα άκρη με τα κυλικεία κλπ. Πέτρο, είσαι απολαυστικός όσο και καυστικός, αλλά οι αλήθειες να λέγονται! Όλα πληρωμένα από εμας είναι. Τι να λέμε τώρα.
    Μου άρεσε το "κλάμα" του Βαγγέλη που έγραψε η Πέτρα στο σχόλιο της.
    Μας δουλεύουνε ψιλό γαζί, αλλά όσα φάγανε, φάγανε, τώρα τους κακοφαίνεται.
    Άκου 750.000 ευρώ η "BMW"...! Έλεος πια μ' αυτές τις σπατάλες! Οψόμεθα!
    Να είσαι καλά Πέτρο και καλό σου απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και πλοηγούμενη από δορυφόρο μπεμβέ των 750.000 (ακόμη μία πανομοιότυπη είχε παραγγείλει και ο Πάγκαλος), ήταν και ...αλεξικέραυνη.
      Προφανώς ο κύριος αντιπρόεδρος φοβόταν πως στο 1,5 μέτρο απόσταση που είχε από το έδαφος κινδύνευε να την χτυπήσει κεραυνός!!!
      Γουάου!
      Σε ευχαριστώ Κατερίνα. Γελάμε με τα χάλια τους.

      Διαγραφή
  6. Μόνο διαστημόπλοιο δεν είχαν κονομήσει (ακόμα)... Οι γελοίοι!...
    Όσο για την ΔΕΗ, εύλογες οι ανησυχίες σου και συνέχισε να λαϊκίζεις. Χορτάσαμε "τυρόπιτες" και παχιά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενιαίο μισθολόγιο με εξαιρέσεις λέγεται απλά παπατζιλίκι!

      Διαγραφή
  7. Εδώ στην άκρη της γλώσσας τον είχα τον λαϊκισμό, με έτρωγε να βγει παραέξω, αλλά διάβασα το "επιτέλους λίγη σοβαρότητα" που είπε το πασόκ και πνίγηκε ο λαϊκισμός στο τρανταχτό γέλιο, που έγινε παραλίγο κλάμα και με το ζόρι κρατήθηκα να μην αρχίσω να τραβάω τις κοτσίδες μου...βέβαια σε αυτό βοήθησε και το ότι δεν έχω κοτσίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βαγγέλας από τις πολλές πρόβες που κάνει τα λόγια που θα πει στον καθρέφτη, μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι μιλάγε πάλι σ' αυτόν.
      Το να μιλάει για σοβαρότητα ο ασόβαρος ισοδυναμεί με το να μιλήσει ο Άκης για τίμια χέρια.

      Διαγραφή
  8. Επιτέλους ! Λίγη σοβαρότητα ... Γεμίσαμε λαϊκιστές☺☺☺☻
    Σε διάβασα χθες πέρασα σήμερα.... λειτουργώ στο ρελαντί, με χρονοκαθυστέρηση ☻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω αν θα βρούμε το δίκιο μας κάποτε και ειδικά οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πάει στον πάτο, για να φάνε όσα δεν αντέχει το στομάχι τους όλοι οι βολεμένοι, όμως τι σκοτωνόμαστε... αφού τυρόπιτες και σάντουιτς τρώμε και πορτοκαλάδες πίνουμε και λεφτά στο κομοδίνο έχουμε!!!!

    υ.γ.
    Με τα φωτοβολταϊκά να δεις τι γίνεται! Όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε καταπατώντας ό,τι υπογράφηκε από τη ΔΕΗ με όσους επένδυσαν χρήματα εκεί.
    Άσχετο αυτό με το θέμα σου, αλλά βάλ' το κι αυτό μέσα. Ψάχνουν παντού για κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα την πρόσκληση για χορό σήμερα...
      Περιμένω ατάκα...χεχε!!!
      Δεν θα μας τα φάει όλα η ΔΕΗ...

      Διαγραφή
    2. Δεν θα ήμουν αντίθετος με το να πάρουν αύξηση οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ή οποιασδήποτε άλλης δημόσιας επιχείρησης. Θεωρώ όμως ξεφτίλα να ξοδεύονται χρήματα για ..."σίτιση" σε εργαζόμενους που -όπως είπα πιο πάνω- δεν βρίσκονται στο τελευταίο μισθολογικό σκαλοπάτι.
      Επίσης θα έβρισκα πολύ πιο έντιμο το να μας υπογράψει η ΔΕΗ πως τα επόμενα π.χ. 5 χρόνια δεν θα αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μόλις όμως βρουν "τα σκούρα" πάλι εμάς θα επιβαρύνουν.

      Κάποτε που (για λογαριασμό άλλου) ρώτησα φίλο που δουλεύει στη ΔΕΗ αν αξίζει τον κόπο να επενδύσει κάποιος στα φωλτοβολταϊκά, μου απάντησε: "το θεωρείς τυχαίο που κανένας ΔΕΗτζής δεν ασχολείται;"

      Διαγραφή