Σελίδες

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σχιζοφρένεια




Ε λοιπόν όχι, είναι πολύ χοντρό το δούλεμα για να το φάμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να σας ψήφισα αλλά θα το φάτε το χέσιμο. Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας και ακόμα τίποτα. Ούτε αύξηση μου δώσατε, ούτε το τσάμπα ρεύμα, ούτε την ΕΡΤ ανοίξατε, οι καθαρίστριες είναι ακόμα στο δρόμο, ακόμα πληρώνω ΕΝΦΙΑ, και το πουμαρό δεν φτήνυνε.
Τότε γιατί σας ψήφισα ρε ψεύτες;;;
Η υπομονή μου πάει … πάπαλα! Ο Θεός με φώτισε και κράτησα τον Σαμαρά στο τάπερ. Κάτσε να τον ξεπαγώσω για να δείτε ότι έχω εναλλακτικές.

Άμα θέλαμε μνημόνια και λιτότητα θα κρατάγαμε τους προηγούμενους που έκαναν τον Σόιμπλε να χαμογελάει και δεν θα στέλναμε αυτόν τον χαζοχαρούμενο καθηγητή που τον κάνει να ξινίζει τα μούτρα του! Εγώ θέλω ανάπτυξη εδώ και τώρα και δουλειές και λεφτά και τα ταξίδια μου και όχι φόρους και την ησυχία μου.
Ποιος σας είπε ότι μπορώ να περιμένω ακόμη 3-4 μήνες; Δεν σας φτάνουν τα 5 χρόνια του δουνουτού που μου έμαθαν τι πάει να πει σεξ απ’ όλες τις μεριές και σε όλες τις στάσεις;

Δεν μου τάξατε ότι θα μπείτε στο γιούρογκρουπ με το σπαθί του Θορ να κλάσουν όλοι μέντες; Εγώ γιατί κατάλαβα ότι από τις 26 Γενάρη θα αρχίσουν όσοι με είχαν στα τέσσερα να σκύβουν και να μου κάθονται αυτοί; Είχατε αφήσει να εννοηθεί ότι σε μια βδομάδα θα βάζαμε τη Γερμανία σε μνημόνιο, θα χρεοκοπούσαμε την Ολλανδία και θα είχαμε όλοι από μια γαλλιδούλα υπηρέτρια να κάνουμε νταχτιρντί στα γόνατα. Κάνω λάθος;;;
Όλα ψέματα δηλαδή;;;

- Να πιω λίγο νερό γιατρέ μου;
- Μα ναι, αφού καταπιείτε πρώτα αυτά τα δύο χάπια.

Ρε παλιοστραβάδια, όταν μας βάζατε στο νέο μνημόνιο δεν είδατε που πέρναγε από δίπλα σας ο Σαμαράς που μας έβγαζε; Ούτε καν σας πτόησε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κώμματος την οποία συνυπέγραψε ο υπεύθυνος πρώην πρωθυπουργός μας:
“Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις…”
 



Καταφέρατε μέσα σε μια ημέρα να σταματήσει η ρευστότητα των τραπεζών και να αδειάσουν τα ταμεία, παρά τα τεράστια αποθεματικά που άφησε το αχτύπητο δίδυμο. Έχουμε 1η Μάρτη, ένα ολόκληρο 24ωρο παρακαλώ μετά τις 28 Φλεβάρη, όπου θα βγαίναμε από το μνημόνιο και θα δανειζόμασταν από τις Αγορές χωρίς τρόικα στο κεφάλι μας και με χαμηλότατο επιτόκιο. Και ενώ ανήμερα των εκλογών τα spreads των δεκαετών ελληνικών ομολόγων βρίσκονταν στο 8,5%, είμαι σίγουρος ότι από σήμερα με Σαμαρά πρωθυπουργό θα δανειζόμασταν με 1%! Για να μη σου πω ότι θα δανείζαμε εμείς τους άλλους! Κι όμως, τα spreads σκαρφάλωσαν στο 9,7% μετά τις ανεκδιήγητες μπαρούφες Βαρουφάκη ότι δε θα σκέφτεται τα spread αλλά τον άστεγο που τον πλησίασε δακρυσμένος!
Ε ρε μαλακίες που θα ακούσουμε ακόμα…!

Από αύριο Δευτέρα θα φέρετε λέει τα πρώτα νομοσχέδια στη Βουλή. Έναν ολόκληρο μήνα μετά! Τι ένα μήνα δηλαδή; Γενάρη βγήκατε και φτάσαμε στον Μάρτη!
Αργήσατε ματάκια μου. Καλά, είστε τόσο άχρηστοι σε σημείο να μην τα έχετε ακόμη ετοιμάσει και ψηφίσει; Μα τόσα χρόνια στη Βουλή δεν διδαχθήκατε ακόμη πως γίνονται οι δουλειές;
Οι άλλοι διακοπές έκαναν και στην ξαπλώστρα έγραφαν νόμους.
Στα γιούρογκρουπ κάθονταν και έβαζαν το κασετοφωνάκι να γράφει.
(Άνθρωποι είναι, δεν μπορούν να θυμούνται απέξω όλες τις σηκωμάρες της τρόικας)
Φήμες λένε ότι ο μόνιμος αντιπρόεδρος σκεφτόταν νόμους την ώρα του ντους, όταν έτριβε τα @@@ του.

Άκουσα χθες τον Αλέξη να λέει ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και σίτισης, για να ξαναγίνουμε πολιτισμένη χώρα, για να επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, κανένα παιδί να μη κρυώνει, να μη λιποθυμάει από την πείνα…
Ρε λαϊκιστές του κερατά, μη τολμήσετε και πειράξετε τα αφεντικά μου!!!

- Τι εννοείτε λέγοντας ‘αφεντικά’; Δημοσιογράφος είστε;
- Όχι αλλά ενημερώνομαι.


Τι έλεγα; Α ναι!
Λέτε πως θα χορηγήσετε άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να αρχίσουν να πληρώνουν για τις συχνότητες. Ε, δεν μπορώ να καταλάβω που το πάτε! Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις και θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι που χειμάζονται. Πάτε φιρί φιρί να μειωθούν τα μεροκάματα της Μενεγάκη, του ντερμπεντέρη, του πορδοσαλταρισμένου, της Πάνια, της Μπεκατώρου και δεκάδων άλλων της ποιοτικής ενημέρωσης.

Και ακολουθούν λέει νομοσχέδια για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Ώπα, μισό!
Δε μου λες ρε μπόμπιρα, γιατί να πληρώσω εγώ το άνοιγμα της ΕΡΤ; Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να κλείνουν οργανισμοί και επιχειρήσεις του Δημοσίου και να πληρώνω εγώ το κλείσιμο. Τώρα θα πληρώνω και το άνοιγμα;;; Για τα φερέφωνα της ΕΡΤ έδινα 50 ευρώ το χρόνο και για την αδέσμευτη δημοσιογραφία της ΝΕΡΙΤ δίνω μόλις 36. Που θα βρω ακόμη 1,16€/μήνα μου λες;;;

- Δεν έχω καταλάβει ακόμα. Μου λέτε τι ψηφίσατε στις εκλογές μπας και βγάλω άκρη;
- ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, δεν φαίνεται;
- Μα ναι, αλίμονο, περιμένετε όμως να πάρω κι εγώ ένα χάπι. Εντάξει, συνεχίστε…

Όχι γιατί εγώ είμαι αριστερός από τους γκαραντί! Πάντα σας ψήφιζα - και τότε ακόμα που δεν ήταν της μόδας - και δεν περίμενα να κάνετε κωλοτούμπα. Από τη χούντα και μετά έκανα υπομονή 40 χρόνια να δω αριστερή κυβέρνηση, αλλά όχι να κυβερνήσετε αριστερά με το πάσο σας. Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα. Ρήξη και δε γαμιέται. Και δραχμή. Και μνα και σεστέρσια και ότι άλλο θέλετε, φτάνει να με βγάλετε από το ευρώ.
Τι; Οι 2.250.000 που σας ψήφισαν, αλλά και η πλειοψηφία όσων δεν σας ψήφισαν θέλουν το ευρώ; Κι εμένα τι με νοιάζει; Εγώ δεν το θέλω!
Γι’ αυτό την επόμενη φορά θα σας μαυρίσω και άντε μετά να ξαναβρείτε γκαραντί σαν εμένα.

- Μου λέτε λοιπόν ότι είσαστε αριστερός αλλά διαφωνείτε με αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί δεν ψηφίζατε κάτι πιο εύκολο; ΚΚΕ ας πούμε!

Εγώ σας ψήφισα γιατί πριν είχα ψηφίσει και νουδού και πασόκ και θέλω να συνεχίσω τη φοροδιαφυγή, τα ρουσφέτια, τους διορισμούς, το αραλίκι και τη μάσα. Και να αφήσετε σας παρακαλώ αυτά τα παλαβά για φορολόγηση μεγάλης περιουσίας και ότι θα ψαχουλέψετε τις λίστες. Οι άλλοι χαζοί ήσαν που δεν τους έδιναν σημασία;
Άμα πεινάτε, να, σας έχω έτοιμους συνταξιούχους. Αυτοί συνηθισμένοι είναι, κόψτε από κει!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τρολλάρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο
 
- Α, περαστικός είστε. Πηγαινοέρχεστε δηλαδή μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πρώτη φορά ψηφίσατε Αριστερά.

Εγώ σας ψήφισα γιατί πριν είχα ψηφίσει χρυσή αυγή αλλά ο Βαρουφάκης είναι πιο ματσο γκόμενος και μου βγάζει μια αντρίλα ρε παιδί μου. Τον φαντάζομαι με τα πέτσινα και το ξυρισμένο του κεφάλι να κατεβαίνει από τη μηχανή και με ένα ματσούκι να βαράει 5 λάθρο ρίχνοντας χριστοπαναγίες. Άντρας!

- Χρυσαυγίτης είστε;

Εγώ σας ψήφισα γιατί πριν είχα ψηφίσει το κόμμα του λαού. Στον Περισσό οι άνθρωποι είναι αταλάντευτοι. Έχουν στο συρτάρι έτοιμες τις απαντήσεις για οποιοδήποτε θέμα: οικονομία, παιδεία, υγεία, αστυνομία, δημόσια έργα, ανάπτυξη. Έχουν ένα χαρτί που γράφει ΟΧΙ και ένα άλλο που γράφει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. Τραβάνε ένα στην τύχη και δεν καταναλώνουν ατέλειωτες ώρες να συσκέπτονται και να σκέπτονται.

- Δηλαδή είστε κομμουνιστής !

Αυτό κατάλαβες γιατρέ; Εγώ είμαι Έλληνας. Και όχι από το σωρό.
Εγώ είμαι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ!!!

22 σχόλια:

  1. Το εθνικό μας ασυνείδητο σε όλες του τις δόξες!
    Ολέ!
    Πέτρο μου, διαβάζεσαι μονοφούφι!
    Θεατρικός μονόλογος για πρώτο βραβείο!!!

    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εθνική μας απογοήτευση!
      Δεξιοί, σοσιαλιστές (μπουαχαχαχα!) ακροδεξιοί, κουκουέδες, ομονοούν σε κάτι: η αριστερά είναι για πέταμα!!
      Είναι να μη γελάμε και να μη θέλουμε ψυχίατρο;

      Διαγραφή
  2. Εκτός απ' το επαγγελματικής μαεστρίας κείμενό σου, έχω ενθουσιαστεί με την έκθεση του Γιαννάκη!!!!!!!!!!!
    Κοίτα που σιγά-σιγά, όσοι έχουμε την τύχη να σε διαβάζουμε, θ' αρχίσουμε να στροφάρουμε τη σκέψη μας και θα μάθουμε να διαβάζουμε κι "ανάποδα". Ή έστω να κάνουμε διπλή ανάγνωση των όσων μας σερβίρουν απ' τη (κρεατο)μηχανή παραγωγής ειδήσεων.
    Είσαι μετρ ρε παιδί μου! Τι να λέμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία εγώ ενθουσιάστηκα με το 'Μπράβο - άριστα' της δασκάλας του.
      Αν δεν είναι τρολλιά, πρόκειται για αυθεντικό δείγμα ηλιθιότητας δασκάλας.

      Αυτά που γράφω πιο πάνω ...τα πιστεύω. Άλλωστε κάθε ψυχασθενής θα συμφωνεί με το κείμενο.
      (Τελευταία κυκλοφορούν πολλοί ψυχάκηδες με πολύ κοντή μνήμη και πένα τρίχρονου)

      Διαγραφή
  3. Πέτρο, σε παρακαλώ, κάνε κάτι να μη βγει ουδεπόποτε ο Σαμαράς από το τάπερ (αχαχαχα!) κι αρχίσει πάλι το "νταχτιρντί στα γόνατα" (αχαχαχαχα!) με την Άνγκελα και τον Σόι-μπλε, γιατί δεν θα το αντέξω, στο λέω! Τι θα πει πως θα το καταφέρεις αυτό; Ένας μήνας πέρασε κι ακόμα να βρεις τον τρόπο; "Πάρε κι εσύ ένα χάπι"! Μου έφτιαξες το κέφι -και- σήμερα! Αν δεν είχαμε και σένανε τι θα ήμασταν στην (ελληνική) γη...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, κωμικοτραγικές συμπεριφορές στη "σκηνή" της υποκρισίας, α' ένα κείμενο δουλεμένο με ευφυία και χιούμορ, Πέτρο μας! Πραγματικά Εύγε!
    Η έκθεση του Γιαννάκη και το τάπερ με τον Σαμαρά...Συμφωνώ με την Πέτρα, μην ξεπαγώσει...
    Καλό μήνα και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τάπερ είναι στο ψυγείο και το έχω τυλίξει με αλυσίδες και λουκέτα.
      Αν δω τα σκούρα θα το πετάξω όπως είναι στη θάλασσα.
      Πάντως να του ανοίξω να βγει αποκλείεται.

      Διαγραφή
  5. Το πιο μεγάλο δίκιο το 'χε ο Γιαννάκης.
    Διότι εσύ, ο Ελληνάρας, είσαι για κλείσιμο στο Δαφνί.
    Και χωρίς δικαιωμα για άδεια.

    Εγώ, ως άλλος Ελληνάρας, απαιτώ να βγούμε κανονικά από την Ευρώπη.
    Όχι μόνο από την Ε.Ε., αλλά και απότ ην Ευρώπη συνολικά.
    Να βάλουμε ροδάκια στη χώρα από κάτω, και να τη μεταφέρουμε όπου γουστάρουμε.
    Το ακριβές σημείο θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα.
    Εγώ προτείνω να πάμε προς Ινδονησία.
    Για να δούμε πώς είναι να κάνεις Χριστούγεννα στην παραλία, περιτριγυρισμένοι από γυμνόστηθες ιθαγενείς.

    Θα πάρουμε μαζί και κάτι για να φάμε.
    Έστω και το τάπερ με τον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ δεν θα προλάβουμε να βάλουμε ρόδες. Προβλέπω να σπεύσουν δεκάδες χώρες να μας δέσουν με σχοινιά και να αρχίσουν να μας τραβάνε κοντά τους.

      Θυμήθηκα και μια ατάκα στο fb που είχα διαβάσει παλιότερα, τότε που είχαμε πρωθυπουργό τον ένοικο του τάπερ: "Να ρωτήσω, τώρα που είπε ο Σαμαράς ότι θα ξαναβάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη, θέλετε να μπούμε δίπλα στις Μαλδίβες που δεν έχω πάει;"

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή είχαμε το τζίνι που θα τα έκανε όλα και το κλείσαμε στο τάπερ?
    Μη βγει μόνο από εκεί!!!
    Λέω να βάλουμε στο καπάκι τον Βενιζέλο...τόσα κιλά έπαρσης και ηλιθιότητας, δεν μπορεί, όσο και να σπρώχνει ο άλλος μέσα θα μείνει...
    Η έκθεση από πάνω είναι αληθινή, ή τρολιά?...και ο δάσκαλος που χάρηκε τόσο να υποθέσω πως ψήφισε τάπερ που έλεγε αλήθειες?
    Άσε το γεγονός πως παιδάκι Α δημοτικού, ήξερε και τον Σύριζα, αλλά ήξερε πως λέει και ψέματα...πόσο είπαμε είναι τα παιδιά του Αδώνιδος?

    Κατά τα άλλα ο Ελληναράς θα συνεχίσει να μάχεται υπέρ του και μόνο!...για να μην εξαφανιστεί το είδος...εδώ υπήρξαν αντιρρήσεις από κάποιους επειδή δε θα χάσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους (όσοι δεν πρέπει να τα χάσουν)...πιο χαμηλά γίνεται να πέσει το ανθρώπινο είδος?
    Αφού ο καλός ο νοικοκυραίος που φοροδιαφεύγει έξυπνα και κλέβει εξυπνότερα, θέλει να τους βλέπει όλους να σέρνονται,για να έχει την ηθική ικανοποίηση να συνεισφέρει το μακαρόνι του στο καλάθι της εκκλησίας...τι να λέμε τώρα...
    Κι επειδή εκτός από Ελληναράς είναι πάνω από όλα πατριώτης και θρησκευάμενος, προσεύχεται να πέσει η Ελλάδα στα γόνατα,να καταστραφεί και μετά να έρθει το τάπερ που ξορκισμένο να είναι, να τη σώσει!! (πιο έλεος δεν έχει)

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...τώρα είδα πως έκατσες πάνω στο τάπερ...βρε κατέβα να βάλουμε τον άλλον με τις χοντράδες...έχω και Πάγκαλο στα αζήτητα...ό, τι πρέπει κι αυτός για τη δουλειά μας!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν είναι τρολιά, την βρήκα όμως ευρηματική και την ανέβασα. Αν μη τι άλλο εκφράζει το πως σκέφτονται τα παιδάκια, ή τι τους έχουν κατευθύνει να σκέφτονται.

      Μαρία, ενώ παγκόσμια υπάρχουν εκατοντάδες είδη προς εξαφάνιση, στην Ελλάδα εμφανίστηκε ένα νέο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΔΟΣ που δεν το συναντάμε πουθενά αλλού: ο νεομαλάκας!
      Ο νεομαλάκας είναι η μετεξέλιξη του απλού. Προήλθε από στοιχεία του γνωστού σε όλους μας κοινού μαλάκα και εμπλουτίστηκε με στοιχεία νεοπλουτισμού, φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Ο νεομαλάκας αδιαφορεί για τη ζωή των άλλων, αγνοεί τα επιτεύγματα αυτού του τόπου, νοιάζεται για τη ζωάρα του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να πεθάνουν χιλιάδες αν είναι να περνάει αυτός καλύτερα.
      Το μεταλλαγμένο αυτό ανθρωποειδές ψηφίζει οτιδήποτε του βάλει λεφτά στη τσέπη. Και ενώ όλοι διαλέγουμε τις παρέες μας και τέτοια ζαβά αποκλείεται να υπήρχαν γύρω μας, δυστυχώς στο ίντερνετ θα συναντήσουμε πολλούς.

      (Ο Πάγκαλος θα λιώσει το τάπερ αν καθίσει πάνω του. Άσε που δεν του έχω εμπιστοσύνη. Σίγουρα θα το ανοίξει να δει αν αυτό που είναι μέσα τρώγεται)

      Διαγραφή
  7. Εντάξει η έκθεση του Γιαννάκη τα λέει όλα για τις ελληνικές εκλογές!
    Εγώ τι να πω τώρα και τι να προσθέσω στο κείμενό σου θα σου απαντήσω με μία ανάρτηση που ετοιμάζω!
    Γκουντμορνιγκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ είμαι ο Γιαννάκης... γιαν μην ξεχνιόμαστε!!!!
    Πάω διακοπές χωρίς τάπερ, αλλά φοράω φουλάρια, καπέλα κι άλλα
    ποδοσφαιρικά αξεσουάρ με εικόνες των Μέρκελ, Σόιμπλε, δεξιόστορφων και αριστερόστροφων ντόπιων αθληταράδων και λοιπών μεγάλων μορφών των εντός κι εκτός έδρας γηπέδων και... Μπλουμ στη γαλάζια θαλασσίτσα μας κι από εδώ παν' κι οι άλλοι!!!!
    Α, εσύ να μου βάλεις και πάλι άριστα, για να κρατώ το... απουσιολόγιο!!!!
    Γράφε, γράφε εσύ, να γελάμε και να ξορκίζουμε τα "φτου κακά"!!!
    Καλό μήνα θα έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ώστε εσύ είσαι!
      Παιδιά την βρήκα.

      Καλό μας μήνα...

      Διαγραφή
    2. Καλέ, τι κάνεις ανάποδα κρεμασμένος σαν τις νυχτερίδες;;;;

      Διαγραφή
    3. Εγώ καλά είμαι. Το δικό σου μόνιτορ είναι ανάποδα.

      Διαγραφή
  9. ΝεοΕλλάς : " Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης "
    Ψάχνω για παλιο-Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( Αυτούς τους παλιακούς, που αμύνονταν περί "πάτρης"). Αν δεις κανέναν, μην τον δείξεις· κρύψε τον. Κινδυνεύει...

      Διαγραφή
    2. Το έχει καταλάβει και κρύβεται μόνος του.

      Διαγραφή