Σελίδες

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι "βόμβες" πέφτουνε βροχή



Όταν βαριέμαι κάθομαι και διαβάζω τι είπαν και έταξαν κατά καιρούς Θαμαράς και Βγενιγέλως. Το τι έκαναν το γνωρίζουμε όλοι. Όμως ένα φρεσκάρισμα στη μνήμη μας κακό δεν κάνει, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε έναν λαό τόσο ξεχασιάρη όπως ο δικός μας.
Ψάχνοντας προς τα πίσω λοιπόν, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο με τον αλησμόνητο ηθοποιό της επιθεώρησης Βενιζέλο να σολάρει για μια ακόμη φορά. Συνηθίζει να μιλάει μόνος του γιατί τα όσα λέει δεν αντέχουν ούτε σε διάλογο, ούτε στη λογική.

Ο καυγάς, που παίρνει πάνω του στο βίντεο, είναι για το Σύνταγμα.
Πριν ξεκινήσουμε ας θυμηθούμε παρακαλώ ότι (αντιγράφω από την ιστοσελίδα του: http://www.evenizelos.gr/cv) “…Ως  βουλευτής, ήταν ο γενικός Εισηγητής της Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος του 2001.”
Αυτό θα μας χρειαστεί παρακάτω για να μάθουμε τι έγραψε και κυρίως που!

Πάμε να δούμε αυτό το βιντεάκι, ενός μόλις λεπτού, όπου ο πρόεδρος Βαγγέλης επικαλείται το Σύνταγμα για να μας αποδείξει ότι κακώς ο Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές επισκέφθηκε τον ΠτΔ.
Την επόμενη φορά Αλέξη μου που θα έχεις ορεξούλες για βεγγέρα στον Κάρολο, να ρωτάς πρώτα τον πρόεδρο Βαγγέλη αν κάνει να πας και αν το επιτρέπει το Σύνταγμα που έγραψε αυτός. Μέχρι και τι σοκολατάκια να πάρεις μαζί σου ξέρει να σου πει!

Αυτό λοιπόν το Σύνταγμα, που υποτίθεται κατέχεις (γι’ αυτό και το πολεμάς πιο αποτελεσματικά), εκτός από αυτά -τα άσχετα έως βλακώδη- που επικαλείσαι στο βίντεο, επιτάσσει και πολλά άλλα και συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία είτε ξέχασες πως τα έγραψες ως εισηγητής της Συνταγματικής Αναθεώρησης, είτε τα θυμάσαι αλλά ηθελημένα τα προσπερνάς (μετάφραση: τα γράφεις στα τέτοια σου). Μπορεί εμείς οι αδαείς περί τη Νομική επιστήμη να μη τα κατέχουμε, υπάρχουν όμως άλλοι που ξέρουν.

Να σου θυμίσω μερικές από τις αποφάσεις ΣΑΣ που αντιβαίνουν στο Σύνταγμα; Δεν τα λέω εγώ, τα λέει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Πριν αρχίσω να σε στεναχωρώ με τις αποφάσεις "βόμβες" όπως τις αποκαλούν, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που με τρώει καιρό τώρα: Αλήθεια, εκεί στη Βουλή δεν έχετε Νομικό Τμήμα; Δεν πληρώνουμε συνταγματολόγους για να επιμελούνται των νομοσχεδίων ώστε εσείς να μη ψηφίζετε προδήλως άδικες και αντισυνταγματικές παπάρες; Αφού όμως πολλοί νόμοι σας βγαίνουν αντισυνταγματικοί, δεν το βλέπεις κι εσύ ότι προφανώς πληρώνουμε τσάμπα αυτούς τους τύπους; 
Κάτι αθλιότητες ότι εσείς (εσύ) τους δίνεις γραπτώς τις “δικές τους” γνωμοδοτήσεις, εγώ σύντροφε πρόεδρε δεν τις πιστεύω.

Για να μη γράφω μέχρι αύριο και καταντήσει σεντόνι θα πιάσουμε μόνο το τρέχον έτος. Ξεκινάμε από την παλαιότερη αντισυνταγματική σας αηδία για να φτάσουμε στην πλέον πρόσφατη.


1.   Ιανουάριος 2014: Με την υπ’ αριθμ. 29/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση των ειδικών επιδομάτων των πανεπιστημιακών, καθώς αντίκειται στο άρθρο 78 του Συντάγματος και σε μια σειρά από νόμους.
Σύμφωνα με την απόφαση: “κάθε παροχή που καταβάλλεται στο μισθωτό, με οποιαδήποτε ονομασία (επιχορήγηση, αποζημίωση, επίδομα κλπ.) που, κατά το νόμο ή από τη φύση της, προορίζεται να καλύψει δαπάνες στις οποίες αυτός υποβάλλεται για την εκτέλεση της υπηρεσίας που του έχει ανατεθεί ή την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της, δεν αποτελεί προσαύξηση μισθού και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος, έστω και αν από την παροχή αυτή ωφελείται έμμεσα ο μισθωτός”.

Φτάσατε στο σημείο να φορολογείτε μέχρι και τα χρήματα που παίρνουν οι πανεπιστημιακοί για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια.

…………………………….

2.   Μάιος 2014: Με την απόφαση 1906/2014 το ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορεί να πουληθεί η ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, διότι κάτι τέτοιο προσκρούει στο Σύνταγμα (άρθρα 5 και 21).

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: “η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία – υπό το δεδομένο νομικό καθεστώς – για να μη μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος”.
Με την απόφαση αυτή ακυρώθηκε η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, με την οποία μεταβιβάζονται από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ το  34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ.

Αν δεν καταλάβατε μόνιμες κυβερνητικές μας ξεπουλήτρες, το Σύνταγμα απαγορεύει ακόμη και τη μερική ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Άντε να δούμε τώρα ποια άλλη αντισυνταγματική κωλοτούμπα θα ανακαλύψετε για να την δώστε τσάμπα.

…………………………….

3.   Ιούνιος 2014: Με την υπ’ αριθμ. 2192/2014 απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκε αντισυνταγματική η αναδρομική (από 1.8.2012) περικοπή στις αποδοχές και συντάξεις στρατιωτικών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, διότι αντίκειται στα άρθρα 23, 45 και 29 του Συντάγματος. Το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται να επιστρέψει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, δεν έχω ακόμη καταλάβει το γιατί οι δικαστές κρίνουν συνταγματικές τις περικοπές σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, με το σκεπτικό ότι η χώρα διέρχεται εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.
Μάλλον οι ένστολοι θα είναι από άλλη χώρα.
Και δεν έχω τίποτα να μοιράσω με καμία επαγγελματική τάξη. Όσο όμως μοιράζονται οι έλληνες σε δύο στρατόπεδα, μου κάνει κομματάκι θεόκουλο το όλο πράγμα!

…………………………….

4.   Αύγουστος 2014: Με την υπ’ αριθμ. 274/2014 απόφαση η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ, με γνώμονα την “αποτροπή πιθανολογούμενης βλάβης στην υγεία των πολιτών” ανέστειλε (προσωρινά) το πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό για τα γενόσημα φάρμακα (ο Θεός να τα κάνει).
Το πράγμα είναι σε ζύμωση και η μπίλια ακόμη γυρνάει.

…………………………….

5.   Σεπτέμβριος 2014: Με την υπ’ αριθμ. 307/2014 απόφαση της η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ μπλοκάρισε - έστω και έως του τέλους του έτους - το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η ολομέλεια έκρινε ότι επέρχεται δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη σε καταστηματάρχες και υπαλλήλους οι οποίοι δεν διαθέτουν πλέον ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουν με την οικογένειά τους την αργία της Κυριακής. Στην απόφασή τους οι δικαστές επικαλούνται στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και στατιστικά στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης (που αχνοφαίνεται και θα την δείτε του αγίου π#&@%) κος Δένδιας, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha: "Ακριβώς λόγω του επαγγέλματός μου, είμαι πάντα εξαιρετικά προσεκτικός στο να σχολιάσω έστω και ενδιάμεση δικαστική απόφαση. Πρέπει να σας πω ότι δεν την άκουσα καθόλου ευχάριστα."

Καλά που είσαι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί θα μπορούσες να στείλεις τις απολύσεις των δικαστών με ντελίβερι. Μπορώ πάντως να σε διαβεβαιώσω πως έτσι και ξυπνήσει ο ελληνικός λαός και σταματήσει να παίζει με το ### του, στις επόμενες (οσονούπω) εκλογές θα την ακούσεις!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο ζαβό που τουιτάρει και γελάμε:
  

Και στο Δαφνί μερικοί επιστήμονες είναι χωρίς αντικείμενο. Δεν πας μια επίσκεψη κατά κει να έχουν οι άνθρωποι να ασχολούνται;

…………………………….

Υπάρχουν πολλές ακόμη αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου, αλλά θα σταματήσω στις πέντε. 
Μπορείτε και να τις εκλάβετε ως μούντζα.
Στα μούτρα σας λοιπόν!

24 σχόλια:

  1. Α είσαι μεγάλος μαζοχιστής!
    Προς το τέλος δεν άντεξα να τα παρακολουθήσω όλα! Είμαι από ξενύχτι!
    Θα περάσω αύριο πάλε γιατί δεν ξέρω αν στα΄πα : είμαι και εγώ μαζοχάκι!
    Φιλιά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστραψαν και βρόντηξαν σήμερα μετά την συνέντευξη τύπου του Τσίπρα. Ο Βενιζέλος κόντεψε να πάθει φούιτ. Για να δούμε πως θα κινηθούν οι σύλλογοι φέτος. Πάντως εδώ πάνω γίνεται σκληρή δουλειά με την ερτ3 και τους εργαζόμενους της 3Ε στη σουρωτή, φυσικά τίποτα δεν ακούγεται, πέρα από επιλεκτικούς σταθμούς στο ράδιο και κάποια μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω εσύ, εγώ πάντως γελάω. Μηχανεύονται τόσο αστείες μεθόδους που δεν μπορώ ούτε να αγανακτήσω.
      Αν ποτέ βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση (Το αποκλείω. Το σύστημα είναι πανίσχυρο) κάτσε να δεις όλα αυτά τα κωλοκάναλα και οι κωλοδημοσιογράφοι πως θα τον πηγαίνουν γλύφοντας.
      Τότε είναι που θα "ανακαλύψουν" το χαμένο χρόνο διακυβέρνησης από το ντούο-ξεφτίλα.

      Διαγραφή
  3. Ούτε στα μπουλούκια δεν θα τον παίρνανε. Ανεκδιήγητος...
    Να πούμε κάτι πιο ευχάριστο; Δεν αντέχω άλλο τη μπόχα του.
    Πέτρο, αυτός ο άνθρωπος θα έχει άσχημο τέλος. Πολιτικό, και όχι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τούτο τον αδιόρθωτο λαό Μαράκι μου, βλέπω βουλευτή μέχρι και το νιάνιαρο που γεννήθηκε πριν λίγο καιρό.
      Δεν βάζω τη φάτσα του και τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του για άλλο λόγο, παρά μόνο για να βαράω τις καμπάνες εδώ μέσα για το τι απίθανους τύπους έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας, ελπίζοντας αυτές οι καμπάνες να ξυπνήσουν κάποιους.
      Το δυστύχημα (ή ευτύχημα) είναι ότι κανένα βλαμμένο που τον ψηφίζει δεν περνάει από δω μέσα.

      Διαγραφή
  4. Αχ θα μου κατσαρωσει το μαλλί με δαύτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληρώνω κομμωτήριο.
      Λέγε, πόσα...
      (έχω και ένα ισιωτικό μαλλιού αν θες να στείλω)

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν φιλαράκι, ωραία αυτά που έγραψες, αλλά το πρόβλημα είναι αλλού. Σταμάτα να βαριέσαι γιατί όπως είπες, τότε διαβάζεις τα λεγόμενά τους και... δε θα σου βγει σε καλό.

    Μην κοιτάς που και εγώ κάνω το ίδιο, έχω πιο σοβαρό πρόβλημα... :)

    Καλή εβδομάδα, τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ. Άλλη φορά όταν βαριέμαι αντί να διαβάζω γι' αυτούς θα διαβάζω ένα Άρλεκιν.
      Για να ξεχνιέμαι.
      (άμα τα τελειώνω θες να σου τα στέλνω;)

      Διαγραφή
  6. Βόμβα να πέσει στα κεφάλια τους να ησυχάσουμε επιτέλους!
    Μας έχουν κουράσει πια.
    Οξοοοοο!!!!!!!!!!
    Τις καλημέρες μου μαι φρεντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής αυτές οι βόμβες όλο λοξοδρομούν και όλο στα δικά μας κεφάλια πέφτουν.
      Μάλλον ελαττωματικές θα είναι!
      Καλή εβδομάδα φιλενάδα.
      Κίσις.

      Διαγραφή
  7. κάθε φορά νομίζω πως αγγίζουμε του βαρελιού τον πάτο. κάθε φορά διαψεύδομαι. αυτό το βρώμικο βαρέλι πάτο δεν έχει... τόσοι ανώμαλοι σε μια χώρα τόσο μικρή ήθελα να 'ξερα πως και που χωράνε;

    καλώς σε ξαναβρίσκω Πέτρε μας! καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...τόσοι ανώμαλοι σε μια χώρα τόσο μικρή ήθελα να 'ξερα πως και που χωράνε;
      Βίκυ μου ωραίο θέμα για να αναλύσεις με τον δικό σου ξεχωριστό ποιητικό τρόπο.
      Καλό φθινόπωρο και καλή δύναμη.

      Διαγραφή
  8. Στο τέλος θα ρωτάνε τα παιδιά στο σχολείο για ποιο λόγο έχουμε Σύνταγμα σε τούτον τον τόπο κι εμείς θα τους απαντάμε ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να έχουν λόγο ύπαρξης οι αντισυνταγματικοί νόμοι...!!!!!
    Όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν. Όπου τους κάτσει, προχωράνε. Όπου βλέπουν ότι χάνουν πόντους, τα παίρνουν πίσω. Η χώρα μια απέραντη χαρτοπαικτική λέσχη!!!!
    Δεν ξέρω πού θα βγάλει τελικά αυτή η ιστορία.
    Καλή εβδομάδα, Πετρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε ρωτήσουν το λόγο που έχουμε Σύνταγμα να τους απαντήσεις ότι χρειάζεται γιατί εκεί είναι χτισμένη η Βουλή.
      Αν καταργήσουμε το Σύνταγμα θα πρέπει να βρούμε άλλη πλατεία να μετακομίσουμε το μπουρδ... το Κοινοβούλιο και λεφτά για μετακόμιση δεν έχουμε.
      Γι' αυτό καλά μου παιδάκια χρειάζεται το Σύνταγμα.
      Ελπίζω να βοήθησα.
      Καλή εβδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  9. Απορω ειλικρινα με την υπομονη σου και το χιουμορ σου! Αλλα και τι να κανεις... αφου δεν βγαινουμε να τους παρουμε με τις πετρες!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά διαθέτω υπομονή και χιούμορ επειδή δεν βρίσκω πέτρες.
      Μεσ' το πράσινο ρε παιδί μου η πόλη...!

      Διαγραφή
  10. Και τι τον νοιάζει τον κάθε Βαγγέλη αν το ΣτΕ βγάζει άκυρες τις παπαριές τους, όταν μετά οι Βαγγέληδες δεν εφαρμόζουν -τσαμπουκά- τις αποφάσεις του ΣτΕ -όπως έγινε και με τις καθαρίστριες άλλωστε. Μεταξύ μας, όλα κι όλοι είναι/είμαστε ιδιοκτησία τους, το ΣτΕ το κόβεις για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Θα σε πικράνω καλέ μου... Το υποκείμενο στο τέλος το αφήνω ασχολίαστο, ευελπιστώντας στη Δίκη. Τη θεία καλέ! Φιλιά και βοήθεια μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα σήμερα ότι ο αεροπαγίτης που έχει αναλάβει την υπόθεση θα εισηγηθεί αύριο στην ολομέλεια την οριστική απόλυση των καθαριστριών.
      Αν διαβάσεις το σκεπτικό του θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΗΤΗ. Τον κόβω να παίρνει και υπουργείο.
      Στα @@@ του. Έτσι κι αλλιώς αυτός το μεροκάματο το παίρνει!
      Δεν πιστεύω, όπως και δεν πίστευα ΠΟΤΕ σε καμία ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ήταν, είναι και θα είναι εξαρτημένη από την εκάστοτε εξουσία.
      Πιστεύω μόνο σε ανεξάρτητους ανθρώπους και σε ελάχιστες καθαρές συνειδήσεις που θα επιβεβαιώνουν τον άθλιο κανόνα.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  11. Γεια σου, Πέτρο!... Πολύ καλή ανάλυση!... Αυτοί το σύνταγμα το 'χουν κουρελιάσει εδώ και χρόνια: "Το σύνταγμα ερμηνεύεται κατά πώς μας συμφέρει", όπως θα δήλωνε και ο συνταγματο-κώλος, Βενιζέλος! Τώρα θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών!..."Τα καλά και συμφέροντα"... Αλιτήριοι και αδίστακτοι!... Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πλάκα (=αναγούλα) να τον ακούς να μιλάει και να αναλύει. Τον ρωτούν κάτι συγκεκριμένο και αρχίζει την παπαροανάλυση και στα κάνει τσουρέκια.
      Φεύγεις με πονοκέφαλο.
      Πως καταφέρνει να μιλάει ακατάπαυστα χωρίς να λέει τίποτα, μόνο αυτός το ξέρει.
      Μια απίστευτη λογοδιάρροια που σε κάνει να προτιμάς περισσότερο τη σκέτη διάρροια από την ακατάσχετη μπουρδολογία του.
      Ο Βαξεβάνης τον έχει ξετινάξει στο koutipandoras.gr σε μια σειρά από άρθρα του. Έχει με στοιχεία αποδείξει πως αυτός είναι που κρύβεται πίσω από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της τελευταίας 20ετίας.
      Κι όμως, εξακολουθούν οι φίλοι του (πολιτικοί και δικαστές) και τον βγάζουν λάδι.
      Θεωρώ πως αποτελεί μακράν την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ που πέρασε ποτέ από τη χώρα.
      Ένας εγωπαθής, αριβίστας και υπερεκτιμημένος νομικός της κακιάς ώρας. Και λέω «κακιάς» όχι επειδή δεν έχει γνώσεις, αλλά επειδή έχει τόσες πολλές που ξέρει άριστα να εξαπατά το σύστημα και να ξεγλιστράει.
      Και να φανταστείς ότι κάποτε τον πίστευα.
      Καλός μαλάκας είμαι κι εγώ!!!

      Διαγραφή
  12. Εγώ απορώ πως τους ψυφίζουν ορισμένα ζωντόβολα ακόμα!
    Δεν βλέπουν σε τι χάλια έχουν φέρει ολόκληρη χώρα
    με το να αερολογούν!

    Μικρή διορία του δίνω στις επόμενες εκλογές θα κάτσει στην πολυθρόνα του
    εκεί που αξίζει άλλωστε!

    Τα θαλασσινά μου φιλιά σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πραγματικά θα ήθελα να ακούσω νεοδημοκράτες και πασόκους στο καφενείο να συζητούν να δω τι λένε.
      Βρίζονται για το ποιος φταίει ή κερνάει ο ένας τον άλλον που έγιναν φίλοι;
      Ιονέσκο και Χίτσκοκ μαζί ένα πράμα!

      Διαγραφή