Σελίδες

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αποσύνδεση


Η Nina Dunham είναι δημοσιογράφος σε τριτοκλασάτο τηλεοπτικό σταθμό. Ψάχνοντας υλικό στο ίντερνετ για το νέο της άρθρο πέφτει πάνω στον Kyle. Ο Kyle δουλεύει σε ένα από τα χιλιάδες σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου, όπου με κάμερα σε ζωντανή σύνδεση ζητάει ο πελάτης και του κάνουν τα …"γούστα" του. Σκοπός της Nina δεν είναι να "δει" αλλά να μιλήσει με τον Kyle και να μάθει για τη "δουλειά" του. 

Ο Kyle δέχεται να συζητήσουν (αφού η Nina πληρώνει) και όχι μόνο μια φορά. Δέχεται ακόμη και να συναντηθούν. Η Nina κερδίζει την εμπιστοσύνη του και καταφέρνει να του πάρει συνέντευξη για τη ζωή του μέσα σε ένα σπίτι όπου και άλλοι έφηβοι, αγόρια και κορίτσια, κάνουν την ίδια "δουλειά" με αυτόν. Η συνέντευξη κάνει πάταγο, η εκπομπή της εκτοξεύεται στα ύψη, μέχρι και το CNN ενδιαφέρεται γι’ αυτήν. Το πράγμα θα ξεφύγει εντελώς όταν θα παρέμβουν πράκτορες του FBI και θα υποχρεώσουν την Nina να τους δώσει στοιχεία για να εντοπίσουν το σπίτι και να συλλάβουν τους υπευθύνους.   

Η Cindy και ο Derek Hull είναι αντρόγυνο. Ο γάμος τους περνάει κρίση μετά το θάνατο του μικρού τους γιού και έχουν αποξενωθεί. Ο Derek έχει κλειστεί στον εαυτό του ενώ η Cindy ζητάει έξοδο διαφυγής. Την βρίσκει στο ίντερνετ επικοινωνώντας διαρκώς με έναν άγνωστο που παρουσιάζεται ως εξίσου μοναχικός. Εν αγνοία της όμως ο άγνωστος βάζει ιό στον υπολογιστή της και αποσπά τους κωδικούς των καρτών, αδειάζοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Έτσι ο Derek και η Cindy χάνουν όλα τους τα χρήματα, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν και το σπίτι τους. Ζητώντας τη βοήθεια ειδικού ο Derek εντοπίζει τον άγνωστο και αποφασίζει να του κάνει μια επίσκεψη. 

Ο Ben Boyd είναι ένας 15χρονος κλεισμένος στον εαυτό του, χωρίς φίλους και παρέες, ενώ αισθάνεται απομονωμένος και από την ίδια του την οικογένεια. Η Abby είναι η μεγαλύτερη αδελφή του με την οποία δεν έχει καθόλου επαφή, ενώ θεωρεί πως οι γονείς του Rich και Lydia δεν τον καταλαβαίνουν. Η μοναδική του αγάπη είναι η μουσική, ενώ μουσική γράφει και ο ίδιος.
Για κακή του τύχη θα βρεθούν στο δρόμο του ο Jason και ο Frye, δύο συνομήλικοί του από το ίδιο με αυτόν σχολείο που θέλουν να σπάσουν πλάκα. Έτσι θα δημιουργήσουν το ψεύτικο προφίλ της "Jessica", μιας – υποτίθεται – έφηβης που έχει την ίδια αγάπη για τη μουσική και τις ίδιες ευαισθησίες με τον Ben. Η "Jessica" θα βομβαρδίζει καθημερινά τον Ben με μηνύματα, κάτι που φυσικά θα τον αναθαρρήσει και θα τον κάνει πιο αισιόδοξο.
Ώσπου μια μέρα η "Jessica" θα "ανεβάσει" και θα του στείλει μια – υποτίθεται – γυμνή φωτογραφία της, ζητώντας του να κάνει και αυτός το ίδιο. Ο Ben μετά από σκέψη (και με το φόβο μήπως την χάσει) θα "ανεβάσει" με τη σειρά του μια πολύ …προσωπική του φωτογραφία. Μια φωτογραφία, που στα πλαίσια της …πλάκας, ο Jason και ο Frye θα τη στείλουν στα κινητά όλων των μαθητών του γυμνασίου! Ο Ben γίνεται περίγελως και θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.


Πρόκειται για την ταινία Disconnect του 2012. Αμερικάνικη, αλλά όχι αυτό που λέμε "αμερικανιά". Με ηθοποιούς από ελάχιστα γνωστούς έως παντελώς άγνωστους. Μέσα σε σχεδόν δύο ώρες θίγει το τεράστιο πρόβλημα που ονομάστηκε "κοινωνική δικτύωση" (ένας, κατά τη γνώμη μου, εντελώς λάθος όρος) και τις ψευδαισθήσεις που αυτή δημιουργεί.
Τρεις φαινομενικά διαφορετικές ιστορίες που κινούνται παράλληλα, αν και κάπου "εφάπτονται", μιας και οι τρεις συνδέονται μεταξύ τους με κάποιον κοινό πρωταγωνιστή.

Μια ανερχόμενη δημοσιογράφος με φιλοδοξίες και όνειρα που ενώ ξεκινά με καλές προθέσεις, στην προσπάθειά της να ανελιχθεί θα χάσει τον δρόμο της και μη μπορώντας να διαχειριστεί την επιτυχία θα πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο.

Ένα ζευγάρι, ξένοι στο ίδιο σπίτι, που κρατούν μυστικά ο ένας από τον άλλον, ζώντας μια "παράλληλη" ζωή. Με δραματικό τρόπο θα ανακαλύψουν όχι μόνο την αποξένωσή τους αλλά και τα αδιέξοδα που αυτή προκάλεσε.

Ένας έφηβος που θα ζήσει το δράμα της απόρριψης και τη χυδαιότητα της ενδοσχολικής βίας. Θεωρώντας ως αληθινή τη "ζωή" στο ίντερνετ θα καταρρεύσει πιστεύοντας πως προδόθηκε από όλους, χωρίς να μάθει ποτέ πως ζούσε μια ψευδαίσθηση.

Πόσο δικαίωμα έχουν τα ΜΜΕ να εισβάλλουν στις ζωές των ανθρώπων;
Τι μας κάνει να πιστεύουμε πως οι διαδικτυακές συνομιλίες υποκαθιστούν την αληθινή ζωή;
Γιατί ένας έφηβος εγκαταλείπεται και απομονώνεται στην πιο κρίσιμη ηλικία όπου έχει ανάγκη την οικογένεια και την αλήθεια;

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. 
Προτιμώ όμως να ακούσω τη γνώμη σας.


18 σχόλια:

  1. Πέτρο μου καλημέρα!
    Θίγεις ένα άκρως σοβαρό θέμα. Την κακή πλευρά του διαδικτύου.
    Δεν είναι όλα λουλούδια, αγάπες και πλάκα σίγουρα!
    Συνήθως συμβαίνει τα χειρότερα να έχουν συμβεί σε ανήλικους, ανθρώπους με προβλήματα, χαμηλής ίσως αντίληψης ή σε αποτελματωμένα ζευγάρια.
    Φαντάζομαι όμως ότι αν είσαι εύπιστος και ο άλλος αποφασισμένος να σου την κάνει και επαγγελματίας δεν θα τη γλιτώσεις εύκολα!

    Όσοι έχουν παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κοντά τους. Η αυταρχικότητα είναι ότι χειρότερο, όπως επίσης η απόλυτη εμπιστοσύνη και ασυδοσία. Σε πρώτη φάση θεωρώ ως πιο σημαντικό αυτό: την σωστή παρακολούθηση και προστασία των παιδιών μας.
    Το θέμα είναι τεράστιο. θα σταματήσω εδώ λόγω πίεσης χρόνου. Θα διαβάσω με ενδιαφέρον όμως τη γνώμη άλλων φίλων!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμβαίνει .... να έχουν συμβεί καλά πλάκα έχω όταν δεν με ξαναδιαβάζω πριν πατήσω δημοσίευση! Ας σβήσουμε το ένα οκ;

      Διαγραφή
    2. Το διαδίκτυο ενέχει πολλούς κινδύνους και αυτό όχι επειδή το παρουσιάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (σε παγκόσμιο επίπεδο) και τα σχετικά διαφημιστικά σποτάκια, αλλά και επειδή η κοινή λογική μπορεί να μας οδηγήσει να καταλάβουμε το πολύ απλό: δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους ανθρώπους που μας περιστοιχίζουν στο γραφείο, στη γειτονιά, στις παρέες κτλ, πόσω μάλλον να καταλάβουμε τις προθέσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε ούτε το ποιόν τους, ούτε το παρελθόν τους, ούτε στοιχεία του χαρακτήρα τους, ούτε καν την εμφάνισή τους!
      Επικοινωνία μπορεί να υπάρχει, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να ανταλλάσσονται προσωπικά στοιχεία και ειδικά από ανθρώπους "άγουρους" και ευάλωτους. Πρόκειται για έναν εντελώς ανοιχτό κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να σε εκμεταλλευτεί και να σε πατήσει.
      Είναι σα να κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα και να έχουμε την απαίτηση να μη μπουν και μας κλέψουν.

      Διαγραφή
  2. ακόμα και το πιο αθώο "εργαλείο" μπορεί να γίνει όπλο φονικό σε ακατάλληλα χέρια. πόσο μάλλον τα διαδικτυακά μέσα και τα ΜΜΕ. θέλει μεγάλη προσοχή και ακόμα μεγαλύτερη επιφύλαξη από όλους μας, πόσο μάλλον από τους έφηβους.
    η υπόθεση της ταινίας φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα και μακάρι να μπορούσαν όλοι να τη δουν. αυτό ακριβώς θα φροντίσω να κάνω και εγώ.
    να είσαι καλά Πέτρο και σ' ευχαριστούμε και για την "πρόταση" της ταινίας, αλλά και για το θέμα με το οποίο καταπιάστηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι.
      Προσωπικά το ίντερνετ το παρομοιάζω με ξυραφάκι: μπορείς να ξυριστείς ή να κόψεις το λαιμό σου. Θέμα χρήσης/κατάχρησης.
      Περισσότερο μου έκανε εντύπωση η βαθμολογία της στο IMDB και γ’ αυτό την κατέβασα.
      Θίγει ένα τεράστιο θέμα της εποχής μας και καλό θα είναι να μας προβληματίσει όλους. Περισσότερο αυτούς που στηρίζουν πολλά στη διαδικτυακή επικοινωνία και έχουν χάσει την ανθρώπινη επαφή.

      Διαγραφή
  3. Κάποια στιγμή θα έρθω να σε διαβάσω. Τώρα απλά σε ενημερώνω πως έχεις μέηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρο, το θέμα του διαδικτύου είναι αγκάθι.
    Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός στα παιδιά και τους εφήβους κάνει θραύση.
    Είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη πάνω σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να κινώ δράσεις που προετοιμάζουν τα παιδιά σε σχέση με τους κινδύνους και τη σωστή χρήση του διαδικτύου. Καλό θα ήταν να ξεκινά η προετοιμασία και να μπαίνουν όρια και από την οικογένεια, ώστε η πρόληψη να γίνεται έγκαιρα και συνολικά.
    Όσον αφορά στους ενήλικες, αυτοί που προκαλούν άσχημες καταστάσεις σε άλλους ή μπλέκουν σε πολύ δυσάρεστες περιπτώσεις είναι όσοι έχουν μη ανεπτυγμένη αντίληψη και κριτική ικανότητα ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προσωπικά προβλήματα, οπότε είναι πιο εκτεθειμένοι στους κινδύνους.
    Επικίνδυνη γίνεται η σχέση με το διαδίκτυο, όταν κάποιος απομονώνεται και θεωρεί ότι αυτή είναι η «ζωή» και μόνο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους. Συνήθως δε δημιουργεί σχέσεις ή δεν εντάσσεται σε συντροφιές, λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης ή λόγω κάποιου προβλήματος που μπορεί ν’ αντιμετωπίζει σωματικού ή ψυχικού.
    Εύκολα, επίσης, κάποιος υποδύεται κάποιον άλλο από αυτό που είναι μέσα από αυτό το κοινωνικό μέσο. Άλλη μια παγίδα για το ίδιο το άτομο και τους άλλους. Ζει πάλι μέσα στην ψευδαίσθηση.
    Οι ισορροπίες είναι, λοιπόν, πολύ λεπτές, γι’ αυτό και η σωστή χρήση μπορεί να γίνει μόνο από άτομα με γνώση, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη κατάλληλη.
    Αυτό, πάντως, που έχει κάνει εδώ η παρέα είναι σπάνιο. Πιστεύω, όμως, πως έχει παίξει καταλυτικό ρόλο η ωριμότητα, οι εμπειρίες και οι αγνές προθέσεις όλων. Έχοντας αυτά ως βάση μπορείς πιο σύντομα και με εύστοχο τρόπο να κρίνεις με ποιους συνομιλείς. Οπότε η διαδικτυακή γνωριμία πέρασε και σε άλλα επίπεδα επικοινωνιών, που το θεωρώ και το πιο υγιές.
    Είμαστε αρκετοί μιας γενιάς που μεγάλωσε χωρίς αυτό το μέσο, ώστε έχουμε μάθει να δημιουργούμε συντροφιές μέσα από την προσωπική επαφή. Έτσι, το διαδίκτυο για μας είναι απλά μια ευκαιρία να γνωρίσουμε κι άλλα αξιόλογα άτομα, που σε άλλη περίπτωση δεν θα τα συναντούσαμε ποτέ.
    Λέω κι άλλα άτομα, καθώς πολλοί από μας έχουμε ήδη τους φίλους μας και τις συντροφιές στην καθημερινή μας ζωή. Αυτή θεωρώ ότι είναι και σωστή χρήση της διαδικτυακής επικοινωνίας. Να τη βάλεις στη ζωή σου με προσοχή, αλλά και να μην την απορρίπτεις από το φόβο και την ημιμάθεια.
    Κοντεύω να φτάσω το κείμενό σου, γι’ αυτό σταματώ εδώ!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα πρώτα σε ευχαριστώ για το εκτενέστατο σχόλιο. Φυσικά όχι μόνο για την έκτασή του, αλλά πολύ περισσότερο για την εμπεριστατωμένη σου άποψη που μοιράστηκες μαζί μας. Και είναι πράγματι ενθαρρυντικό οι εκπαιδευτικοί να είναι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα του διαδικτύου και της ενδοσχολικής βίας, γιατί το λειτούργημά τους είναι κύρια να προλαμβάνουν και όχι απλά να θεραπεύουν.
      Οι άνθρωποι που έχουν μπερδέψει αυτού του είδους την επικοινωνία με την αληθινή ζωή, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούν στο κενό. Εάν οι πίκρες της ζωής τους και τα προβλήματα τούς οδήγησαν στο να αποξενωθούν από τον αληθινό κόσμο και να επικοινωνούν μόνο με τον πλασματικό του ίντερνετ, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν μια άλλη μεγάλη απογοήτευση που μπορεί να είναι γι’ αυτούς η χαριστική βολή.
      Όπως και στον αληθινό κόσμο έτσι και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αλήτες, απατεώνες, ανώμαλοι… Τι κάνει κάποιους να πιστεύουν πως δεν θα συναντήσουν και τέτοιους, δεν έχω καταλάβει! Πιστεύουν πως από μόνο του το μέσο αποκλείει τους χυδαίους και τους κακούς;
      Αυτό θέλουν να πιστεύουν! Επειδή δεν υπάρχει η προσωπική επαφή πιστεύουν πως δεν θα προδοθούν. Και θα ήταν/είναι έτσι αν οριοθετήσουν μέσα στο μυαλό τους τι είναι αυτό που ζητούν και μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι ίδιοι. Αν είναι ανοιχτοί σε όλα, τότε πρέπει να είναι έτοιμοι και να αντιμετωπίσουν τα πάντα.
      Πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί με ένα ανήλικο ή/και ευάλωτο άτομο.
      Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι οι προηγούμενες γενιές που έχουν πια ωριμάσει (όχι όλοι, δες π.χ. το άδωνι) και μεγαλώσει μέσα από αληθινούς φίλους και παρέες δεν είναι ευάλωτες στου καθενός τα βίτσια. Για τα παιδιά μας φοβάμαι.
      Μένει ο φίλος τους στο πάνω διαμέρισμα και στέλνει ο ένας στον άλλον 100 μηνύματα την ημέρα! Το θεωρώ αδιανόητο!!!
      Άντε να κλείσω κι εγώ γιατί κατάντησε σεντόνι.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Θα την κατεβάσω και θα σου πω σχόλια. Την έχω ακούσει ήδη από φίλους και τα σχόλια τους ήταν διθυραμβικά.
    Καλορίζικη η νέα στήλη "Ταινιο-προτάσεις". Διαπρέπεις και εδώ όπως βλέπω.
    Α ρε "Τιμογιαννάκη" μου εσύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να γράφω είχα το φόβο μήπως κάποιος έχει το ίδιο με μένα "βίτσιο" να κατεβάζει ταινίες. Σε βρήκαμε λοιπόν!
      Θεωρώ μάλλον απίθανο να πάει κάποιος στο DVDclub να την νοικιάσει, μιας και δεν είναι από τις γνωστές, αυτές που διαφημίζουν σε τηλεόραση, περιοδικά και αφίσες.
      Στο IMDB δεν υπάρχουν πληροφορίες αν έχει παιχτεί στην Ελλάδα, ούτε αν πρόκειται να παιχτεί. Οπότε μάλλον όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να την "κατεβάσει".

      Και μερικές ακόμη πληροφορίες (μιας και με αποκάλεσες Τιμογιαννάκη!)
      Έχω τρέλα με τις ταινίες, έχω κατεβάσει πάνω από 1200, καθαρά για προσωπική μου χρήση, εννοείται. Αλλά το βίτσιο που έχω δεν σταματάει εκεί. Κατεβάζω μαζί και τα εξώφυλλα κάθε ταινίας, καθώς και πληροφορίες (είδος ταινίας, έτος παραγωγής, υπόθεση, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιοί κλπ). Έχω και ένα πρόγραμμα αρχειοθέτησης (MovieCollector) που κάνει παπάδες στην αρχειοθέτηση.

      Το ίντερνετ δεν έχει μόνο αυτά που περιγράφονται στην ανάρτηση, έχει και τα καλά του.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  6. Την κατεβάζω αμέσως για να την δούμε αργότερα!
    Μου κίνησες το ενδιαφέρον μια και δεν την ήξερα την ταινία..όσο για το ίντερνετ με κάλυψαν οι παραπάνω...θέλει προσοχή, κυρίως από νεαρά άτομα...και αλίμονο αν υποκαταστήσει την πραγματική ζωή..
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, σας την χάλασα. :(
      Δεν ξέρω με πόσο ενδιαφέρον τώρα που ξέρεις την εξέλιξη θα μπορείς να την παρακολουθήσεις. Εγώ πάντως την είδα 2 φορές και την δεύτερη πρόσεξα πράγματα που δεν είχα προσέξει την πρώτη.
      Ελπίζω να την απολαύσετε αλλά και να προβληματιστεί όλη η οικογένεια.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  7. Βρήκα κάποια κοινά -θεματολογικά- με την ανάρτηση της Αριστέας σήμερα. Το διαδίκτυο δεν είναι η αληθινή ζωή, αλλά για κάποιους το διαδίκτυο είναι η ζωή τους, είτε γιατί δεν υπάρχει -ή δεν θέλουν να υπάρχει ή νομίζουν ότι δεν υπάρχει- τίποτα πέρα από αυτό, είτε γιατί, μέσω του διαδικτύου, κονομάνε φράγκα ή ικανοποιούν τα βίτσια τους. Σε κάθε περίπτωση αναρωτιέμαι τι από όλα είναι πιο επικίνδυνο. Αν θα ήταν σκόπιμο να αναζητήσουμε κάτι κοινό ανάμεσα στις πιο πάνω κατηγορίες, η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι "Μοναξιά"...... (επειδή σκοπεύω να ανεβάσω κάτι σχετικό τις επόμενες ημέρες, θα χρησιμοποιήσω το σχόλιο μου κι ως μέρος της ανάρτησης μου) Καλό βράδυ! (φιλί δεν έχει απόψε, σου κλατάω μουτλάκια, για να μάσεις εσύ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις προάλλες στο δικό σου μπλογκ διάβασα την άποψη ενός μέλους πως είχε στεναχωρηθεί (απ’ ότι κατάλαβα) από το γεγονός ότι οι δικές του ιστορίες δεν διακρίνονται σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς. Μπήκα και στο μπλογκ του και εξέφραζε ακριβώς αυτή του την λύπη για την …«απόρριψη»!
      Σχολίασα σε εκείνη την ανάρτησή σου (περίπου) πως όποιος περιμένει επιβεβαίωση από το διαδίκτυο έχει πάρει εντελώς λάθος δρόμο και μου απάντησε πως σέβεται την άποψή μου αλλά διαφωνεί.
      Φυσικά δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο για να ξέρω τι ακριβώς τον έχει πειράξει, εξακολουθώ όμως και θα εξακολουθώ για πάντα να λέω πως με τα μπλογκς και τα βραβειάκια κάνουμε την πλάκα μας. Αλίμονο σ’ αυτόν που θα το πάρει στα πολύ σοβαρά και θα διαμορφώνει τις σκέψεις του ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα να ακούει.

      Καλό θου μεθημέρι.
      Εγώ δεν θου κλατάω μουτλάκια γιατί με ποια θα κυκλοφορείθ;

      Διαγραφή
  8. καλημερα! με καλυψαν οι υπολοιποι, εγω απλα δεν καταλαβαινω τους γονεις που επιτρεπουν σε παιδια 12 χρονων να εχουν fb και να συνομιλουν με τον καθενα. ειχα ενα περιστατικο με εναν μαθητη μου που χωρις ουσιαστικα να το θελει βρεθηκε να παρει αποβολη απο το σχολειο επειδη μεσω φατσοβιβλιου υπηρξε μια παρεξηγηση με μια καθηγητρια του. οταν το ειπε στην ταξη βρηκα την ευκαιρια να του πω οτι αυτο ακριβως εννοω καθε φορα που τους λεω να μην συμμετεχουν σε αυτα, οτι λογω ηλικιας και απειριας δεν μπορουν να διαχειριστουν καποιες καταστασεις! Κακα τα ψεμματα, ειναι γλυκο το διαδικτυο, εδω εμεις κι εχουμε κολλησει και περνα,ε ωρες με τα μπλογκ! η εκπαιδευση των ανθρωπων ειναι το παν. ουτε δαιμονιποιηση ουτε θεοποιηση, εκπαιδευση και προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά έκοψα το fb της κόρης μου (12 ετών) πριν από μερικούς μήνες όταν διαπίστωσα ότι κάποιος συμμαθητής της έμπαινε και έβριζε χυδαία. Μου είχε ζητήσει να της το φτιάξω εγώ και είχα αρνηθεί. Τελικά της είχε φτιάξει το λογαριασμό μια συμμαθήτριά της.
      Σε παραπέμπω να διαβάσεις το άρθρο μιας ειδικού.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  9. Έχεις μέιλ!
    καλησπέρα
    φιλιά!
    τα λέμε
    φεύγω βιαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή