Σελίδες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι ξαφνικά;



Αίφνης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει το "νομικό οπλοστάσιο" για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών κατά μελών της χρυσής αυγής. Αίφνης, δικαστές, πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι ομονόησαν πως το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι υπεραρκετό για να οδηγήσει από συλλήψεις έως και καταδίκες των φονιάδων της. Αίφνης καταλάβαμε όλοι πως μπορεί να υπάρξει τέλος στην αλητεία, κάτι που μέχρι τώρα για αδιευκρίνιστους λόγους μας απέκρυπταν. Είχαν αφήσει να εννοηθεί πως με την παρέμβαση των βουλευτών της, σε οιαδήποτε έκνομη πράξη, περίπου παύει και η δίωξη.

Με το υπάρχον νομικό καθεστώς και χωρίς τίποτα σε αυτό να αλλάξει (μιας και δεν ισχύει η αναδρομικότητα) αν προκύψουν ευθύνες, ηθική αυτουργία, συνέργεια, είναι δυνατόν να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη (κατόπιν άρσης της βουλευτικής ασυλίας που περνάει από τη Βουλή) οι βουλευτές του κόμματος, μέχρι και ο αρχηγός!

Κοίτα να δεις βρε παιδί μου, αυτό που γνωρίζαμε όλοι εμείς οι νομικά αγράμματοι, το ανακάλυψαν και οι κατηρτισμένοι.
 
Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες από τη δολοφονία και είχαν προσαχθεί εκτός από δολοφόνο ακόμη τρία άτομα, είχε γίνει άρση του απορρήτου των συνδιαλέξεων και είχαν αποκαλυφθεί η μία εισερχόμενη και οι 6 εξερχόμενες κλήσεις προς και από το κινητό του δράστη, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για διερεύνηση και όλων (!) των κλήσεων που έγιναν στη γύρω περιοχή. Και δεν ερευνώνται μονάχα οι αριθμοί των κινητών, αλλά και το περιεχόμενο των συνομιλιών! 
Ρε λεβέντες, αφού κάτι τέτοιο είναι δυνατό να γίνει, γιατί δεν έχει συμβεί σε πληθώρα άλλων περιπτώσεων; Γιατί δεν πιστεύω να παρανόμησε αυτή τη φορά ο εισαγγελέας, η πράξη του προβλέπεται από τους νόμους!

Εύχομαι να μη μας κοροϊδεύουν για μια ακόμη φορά και να το εννοούν πραγματικά πως θα υπάρξει διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που ενοχοποιούν τα μέλη της χ.α. Το ότι μέχρι σήμερα σίγουρα μας κορόιδευαν το αφήνουμε ασχολίαστο, μιας και προέχουν άλλα.

Εδώ και 1,5 τουλάχιστον χρόνο έχω μονίμως την ίδια απορία. Αν αυτοί οι κακοποιοί δεν είχαν πολιτικό σκέλος εντός του Κοινοβουλίου, θα κυκλοφορούσαν στους δρόμους κραδαίνοντας ματσούκια, ρόπαλα, μαχαίρια και ποιος ξέρει τι άλλο; Μόνο και μόνο η εμφάνισή τους σε στρατιωτικούς σχηματισμούς με στολές παραλλαγής, μπότες, κράνη και σημαίες (που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως λοστοί) δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει κατηγορία; Τουλάχιστον!
Ας μην αναφερθούμε στις καρακίτς παραστάσεις που δίνουν στις Θερμοπύλες και αλλού όπου εμφανίζονται με πυρσούς και τζόκεϊ, ή σε παλαίστρες με ασπίδες και ακόντια, ή σε αυτοσχέδια σκοπευτήρια να περιφέρουν τη σαχλαμάρα τους και να προκαλούν θυμηδία!

Στη περιοχή της Νίκαιας, λέγεται, πως κυκλοφορούν οι πλέον – για να το πούμε όμορφα – σκληροπυρηνικοί. Η δράση τους είναι γνωστή σε όλους και οι φάτσες τους αναγνωρίσιμες και από διερχόμενους! Μόνο οι Αρχές φαίνεται να μη γνώριζαν! Γιατί αν γνώριζαν τότε τι έκαναν;
Ίσως τώρα που ο υπουργός Δένδιας διεμήνυσε πως οι αστυνομικοί που υποστηρίζουν τη χρυσή αυγή θα αποτάσσονται από το Σώμα, να φρεσκαριστεί ορισμένων η μνήμη (δεν τρέφω αυταπάτες, για τον Δένδια μιλάμε)!


Είναι πασιφανές πως η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα δεν αβαντάρει τα ποσοστά των νεοναζί, το αντίθετο ισχύει για τη ΝΔ. Η εν ψυχρώ δολοφονία ήρθε σε μια στιγμή που ευνοεί όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Για να συνεννοούμαστε, δεν λέω ότι ο Σαμαράς χαίρεται από το φόνο, λέω πως η συγκυρία (γερμανικές εκλογές, έλευση τρόικας, εκταμίευση δόσης) είναι ιδανική για τους ηλίθιους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Όπως γίνεται πάντοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις όλοι βγήκαν να πουν την άποψή τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την συμμορία των νεοναζί. Άκρως ενδιαφέρουσα βρήκα την άποψη δημοσιογράφου που αρθρογραφεί στο skai.gr. Ομολογώ πως αυτό που με τράβηξε να διαβάσω το άρθρο της ήταν ο τίτλος: “Είμαστε όλοι ηθικοί αυτουργοί στο θάνατο του 34χρονου”. Επειδή ένιωσα ένας εκ των ηθικών αυτουργών είπα να την διαβάσω και να ζητήσω συγχώρεση!

Ξεκινώντας μας ενημερώνει πως “ξαφνικά το ατύχημα που όλοι φοβόμασταν έγινε” για να καταλήξει στο: “Συμπέρασμα: Όλοι μαζί, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, είτε από έλλειψη αντανακλαστικών, είτε από άγνοια, αν δεν συμβάλαμε στην εκτίναξη της Χρυσής Αυγής τουλάχιστον υποτιμήσαμε ή «ανεχτήκαμε» το συγκεκριμένο φαινόμενο και όλους όσοι «έπαιξαν» με τους νεοναζί. Γι’ αυτό και έχουμε όλοι ευθύνη που θρηνούμε σήμερα το χαμό ενός νέου ανθρώπου”.

Ο Πάγκαλος ξεκουμπίστηκε αλλά είναι ακόμη εδώ!

Στο κυρίως άρθρο αναφέρει ως αυτουργούς τους πολιτικούς, τους ψηφοφόρους της χ.α. και τα ΜΜΕ. Στο συμπέρασμα όμως που εξάγει δεν μας αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Φταίμε όλοι!

Το μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω στην άποψη της αρθρογράφου, είναι το γεγονός ότι αρθρογραφεί σε δεξιό-ακροδεξιό μέσο και ως εκ τούτου ακόμη και αν διαφωνεί (;) πρέπει να συμμορφώνεται με τα αφεντικά που την πληρώνουν. Η αμέσως επόμενη σκέψη μου είναι πως στην προσπάθεια πολλών εξ’ ημών να δικαιολογήσουμε το μπάχαλο που συμβαίνει γύρω μας, το έχουμε μεταφέρει μέσα στο δικό μας κεφάλι. Γιατί πως μπορούμε να δικαιολογήσουμε την άποψη πως όλοι ευθύνονται για το φόνο (και όσους ακολουθήσουν), όλοι το περίμεναν, κανείς δεν έκανε το παραμικρό; 

Εμείς κυρία αποτέτοια μου δεν έχουμε κανενός είδους εξουσία. Η μοναδική αν θες είναι το δικαίωμα ψήφου και να είσαι σίγουρη πως δεν την πετάμε στη χωματερή της χ.α. Τι εννοείς λοιπόν με αυτό το "ανεχτήκαμε"; Μήπως να βγαίναμε με ματσούκια κι εμείς στους δρόμους να αντιμετωπίσουμε τις ορδές των βλαμμένων; Πρώτη εσύ και ο Σκάι σου θα μας κατηγορούσατε "για βία που φέρνει βία". Μαλακίες λες γι' αυτό καλύτερα να πάψεις!

Αν στο παρελθόν κάποιος είχε εκφράσει την άποψη πως οι νεοφασίστες έχουν εκτραχυνθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε μια μέρα ίσως θρηνήσουμε και θύματα, θα είχε κατηγορηθεί από κυβέρνηση και αρχές πως καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Και σίγουρα αυτός δεν θα ήταν η κυρία του skai.gr, γιατί όταν αυτά τα κατήγγειλε η Αριστερά οι δημοσιογράφοι του Σκάι έτρεχαν στα λιβάδια και κυνήγαγαν πεταλούδες!

Οι προφήτες που βλέπουν τα μελλούμενα, αφού αυτά έχουν γίνει, περισσεύουν στη χώρα μας. Να σου πουν τους αριθμούς του χθεσινού τζόκερ είναι μανούλες!

Όταν η Αριστερά (και ψύχραιμες μεμονωμένες φωνές από άλλα κόμματα) μίλαγε για το αυγό του φιδιού που επωάζεται, την κατηγορούσαν για μικροπολιτικά παιχνίδια. Ναι, γιατί η Αριστερά απευθύνεται στο ίδιο κοινό που απευθύνονται και οι νεοναζί και κοίταγε να μαζέψει ψήφους!
Τις μαλακίες που πιστεύουν στα άλλα κόμματα συνηθίζουν να τις διαχέουν παντού.
Τώρα λοιπόν που τα αυγά έσκασαν και τα φίδια βολτάρουν ανενόχλητα τρεχάτε να τα πιάσετε!
  
Το αιώνιο πρόβλημα που μαστίζει αυτή τη χώρα είναι πως δεν συμφωνούμε ποτέ και σε τίποτα. Τα αυτονόητα πρέπει να υπερ-αναλυθούν από ανόητους για να καταλήξουν δυσνόητα και άλυτα. Οι γνώμες ποτέ δεν συγκλίνουν για να μη φανεί …καπέλωμα! Το προσωπικό και το κομματικό υπερισχύουν του κοινού καλού με αποτέλεσμα το κακό να κινείται ανενόχλητο.

Όταν κάποια στιγμή ξυπνήσουμε θα καταλάβουμε πως το φιδάκι έγινε βόας και έχει αρχίσει να μας σφίγγει για να μας κάνει μεζέ. Γιατί όταν κάποιοι φώναζαν να αρπάξουμε την παντόφλα και να το στριμώξουμε στη γωνία όσο ήταν μικρό, κάποιοι άλλοι κυνηγούσαν πεταλούδες.




20 σχόλια:

  1. "Εύχομαι να μη μας κοροϊδεύουν για μια ακόμη φορά και να το εννοούν πραγματικά πως θα υπάρξει διαλεύκανση όλων των υποθέσεων"... Είπαμε ότι διαθέτεις χιούμορ, αλλά σήμερα το παράκανες! Άμα τη δεις -τη διαλεύκανση- να της πεις τα χαιρετίσματα κι από μένα. Αυγά/φίδια/κλπ ερπετά είναι απλά, διαστροφικά ευτυχισμένα αυτές τις μέρες, από τις συγκυρίες, που τους πάνε με χίλια! (Αμφιβάλλεις ότι τον θάνατο του Παύλου τον βλέπουν -δημοσκοπικά- σαν μια...ευτυχή συγκυρία; Όσο τους νοιάζει για αυτούς που πέφτουν καθημερινά από τα μπαλκόνια -αφού εκείνοι τους σπρώχνουν- άλλο τόσο τους ένοιαξε και για τον άτυχο Παύλο... Ας μην ξεχνάμε τι είχε γίνει το 2008..."επί" Αλέξη...κι άλλη ευτυχής συγκυρία...) Γι' αυτό μας βγήκε και καλά τσαμπουκαλεμένος ο Δένδιας! Σιγά τα αίματα! Αλλά, στην Ελλάδα, κάθε έγκλημα, τρεις ημέρες...το πολύ... Μετά έρχεται απλά το επόμενο... Άδικα περιμένεις (πλάκα κάνω!) να πω καμιά καλή κουβέντα για όλην αυτήν την κλίκα!... Άμα θυμηθώ τίποτα άλλο θα ξανάρθω...Ζήκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω μάτια μου, δεν χάζεψα. Προσπαθώ να μην είμαι συνέχεια απαισιόδοξος. Κάτι κινείται τελευταία, δε νομίζεις; Σήμερα είχαμε παραιτήσεις ανώτατων μπάτσων και διαθεσιμότητες άλλων. Δεν λέω πως βρέθηκε η λύση, αλλά μάλλον από το απόλυτο τίποτα – την απόλυτη βουβαμάρα – φαίνεται να έχουμε μετακινηθεί. Δεν καλπάζει η πολιτεία, μικρά βήματα κάνει. Ούτε πετάω στα σύννεφα πως θα ξεβρομίσει η χώρα από τους χρυσαυγίτες και τους μπάτσους που συνεργάζονται και τους καλύπτουν. Με τον Σαμαρά πάνω και καθ’ ύλην τον Δένδια δεν μπορείς να οραματίζεσαι!

      Σου θυμίζω ότι όταν πιάστηκε ο Τσοχατζόπουλος (και ο Παπαγεωργόπουλος) πολλοί βγήκαν και είπαν τα «καλά μωρέ, θα τον αφήσουν», «σιγά μη τιμωρηθεί!», «ρίχνουν στάχτη στα μάτια» κλπ. Δε νομίζω τελικά τα πράγματα να πήραν την κατάληξη που υποψιάζονταν όλοι αυτοί!

      (να ξανάρθεις, αλλά να μην αλλάζεις μάρκα)

      Διαγραφή
  2. "Ατύχημα"?...πως υποβαθμίζουν έτσι κάποιοι τα φονικά και όσα σημαίνουν...δεν τους έβλεπαν τόσο καιρό τι έκαναν? Μόνο εμείς τα βλέπαμε?...σα δεν ντρέπονται!!!
    Πάω να ολοκληρώσω το διάβασμα!...απλά τα πήρα με το ατύχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όταν κάποια στιγμή ξυπνήσουμε θα καταλάβουμε πως το φιδάκι έγινε βόας και έχει αρχίσει να μας σφίγγει για να μας κάνει μεζέ. Γιατί όταν κάποιοι φώναζαν να αρπάξουμε την παντόφλα και να το στριμώξουμε στη γωνία όσο ήταν μικρό, κάποιοι άλλοι κυνηγούσαν πεταλούδες."

    Είναι που έβγαλαν από την κασέλα και τη θεωρία των δυο άκρων και την ξεσκόνισαν και την έβαλαν σημαία...βλέπεις όποιος βλέπει τα κακά του ναζισμού καθαρά αυτόματα είναι εκείνος που θα ξεκινήσει λέει εμφύλιο...Το ότι ο εμφύλιος είναι στο μυαλό των τεράτων που θέλουν να εξολοθρεύσουν όσους δε συμφωνούν μαζί τους, ούτε λόγος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως πολλοί βρίσκονται σε πιο …στέρεα σύννεφα και αργούν να πέσουν. Όταν ανακαλύψουν την πυρίτιδα, τότε πληροφορούνται ότι την έχουν ανακαλύψει νωρίτερα άλλοι!
      Η θεωρία των δύο άκρων βολεύει τους ψεύτες και τους ηλιθίους που τους ακολουθούν. Όσο πιο χοντροκομμένο το ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Στη ΝΔ παίζουν συνεχώς παιχνιδάκια, μη πω τίποτα άλλο. Μέχρι προχθές ήταν της μόδας να λένε για συνεργασίες με τη χ.α. και έβαζαν και τα παπαγαλάκια τους να μιλάνε για μια πιο …σοβαρή(!) χρυσή αυγή. Σήμερα είναι της μόδας να κατακεραυνώνουν τη χ.α. και να αποστασιοποιούνται.
      Ας τα βάλουν κάτω όλα αυτά τα ζωντόβολα οι ψηφοφόροι τους και ας αποφασίσουν πόσο κουτόχορτο ακόμη αντέχουν.

      Διαγραφή
  4. Όταν η πολιτεία θέλει μπορεί να βρει τρόπους αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων.
    Φτάνει να το θέλει πραγματικά. Τα μέσα πάντως υπάρχουν.
    Μέχρι τώρα νομίζω ότι απλά δεν το ήθελε.
    Ας ελπίσουμε ότι αυτήν την φορά θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
    Τεράστια η ευθύνη της πολιτείας,αλλά τεράστια και η ευθύνη των ΜΜΕ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προβολή αυτού του κόμματος καρικατούρα.
    Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν κατανοώντας ότι πλέον το προϊόν δεν πουλά και το αποδομούν με μαεστρία και μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία.
    Όλοι τους, πολιτεία και ΜΜΕ άργησαν τραγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι σίγουρος ότι πραγματικά το θέλει. Αυτό που ανέκαθεν ενδιέφερε τη ΝΔ ήταν οι ψήφοι, μιας και απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο (από δεξιά έως άκρα δεξιά. Η κεντροδεξιά ήταν ένα παραμύθι που μας τέλειωσε!). Δεν είμαι λοιπόν καθόλου σίγουρος πως οι ψηφοφόροι τους, που αισθάνονται κοντά με την (μη χ.σω) ιδεολογία της χ.α., απαιτούν φυλακίσεις και τιμωρίες.
      Τα πράγματα είναι ρευστά. Πάντως αν αληθεύουν τα πρώτα γκάλοπ (δυστυχώς για τη χώρα η πολιτική πάνω στα γκάλοπ χτίζεται!) οι πιθηκάνθρωποι ελάχιστα έχασαν από τα ποσοστά τους, στα όρια του στατιστικού λάθους δηλαδή.
      Όπως καταλαβαίνεις, στην περίπτωση που δεν κατακρημνιστούν αλλά παραμείνουν σταθεροί ή ανέβουν, προφανώς η ΝΔ θα ξανακαθίσει στο τραπέζι μαζί τους (αν ποτέ σηκώθηκε) για να συναποφασίζει τα επόμενα νομοσχέδια και την κατρακύλα της χώρας…!

      Διαγραφή
  5. Το αιώνιο πρόβλημα που μαστίζει αυτή τη χώρα είναι πως αυτοί που ψηφίζουν , η μάζα δεν διαβάζει τέτοιες αναλύσεις Πέτρο μου! Ακούει την καφρίλα των δημοσιογράφων κι όταν πάει να ψηφίσει το κάνει φοβισμένος!
    Αφήνω απέξω την περίπτωση του μπαμπά( έτσι κι αλλιώς είπαμε ...τον κρύβουμε στις εκλογές πια) και θα αναφερθώ στη μαμά. Μεταφέρει πολλές φορές ότι ακούσει στις ειδήσεις ...της ζητάς να την κλείσει να μην ενημερώνεται από κει ...της εξηγείς πώς έχουν τα πράγματα κι αυτή ...μετά από λίγο ξανά τα ίδια!
    Πιστεύω πως όποια στιγμή και να γίνουν εκλογές πάλι θα μας εκπλήξουν τα αποτελέσματα και θα αναρωτιόμαστε.....
    Καλό ξημέρωμα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ειδήσεις κάνουν πολύ κακό ακόμη και στους υγιώς σκεπτόμενους. Υπάρχουν δελτία ειδήσεων που σε θεωρούν τουλάχιστον αμοιβάδα και σε βομβαρδίζουν με απίστευτες σαχλαμάρες. Γραμμάρια μυαλού να διαθέτεις καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κατευθυνόμενες-πληρωμένες αθλιότητες.
      Νομίζω ότι το ίντερνετ και η ανταλλαγή απόψεων έχει κάνει καλό σε αυτόν τον τομέα. Ίσως πολλοί από εμάς αν δεν είχαμε αυτή την εναλλακτική πληροφόρηση και αρκούμασταν στα δελτία και τις εφημερίδες να είχαμε σχηματίσει λάθος εντύπωση σε κάποια πράγματα.

      Διαγραφή
  6. Ξέρεις πόσο σε σέβομαι και σε υπολήπτομαι.
    Γιατί κάνεις αναμετάδοση του άρθρου της ξανθιάς αγαπημένης Παναγιάς;
    Το άνοιξα και νόμιζα ότι μπήκα στο μπλογκ της Αννίτας (την οποία συμπαθώ).

    Ρε Πέτρο, συγνώμη κιόλας, αλλά μια χαρά τα σκέφτεσαι και τα μοιράζεσαι μαζί μας. Ας μην αναπαραγάγουμε το σκουπίδι. Διαφήμιση τους κάνουμε.
    Αν μη τι άλλο, για την τιμή αυτού του παιδιού!
    Αντί να βγάλουν το σκασμό, μας το πετάνε ΚΙ ΑΥΤΟ στη μούρη!
    "Μαζί τον φάγαμε!" είπε η ξανθιά δια(σ)τροφολόγος...

    Καλό βράδυ και σόρυ για τους τόνους. Πονάει πολύ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε! Παιδιά! Αποφασίστε ποια θέλετε να είναι τελικά η "ξανθιά αγαπημένη Παναγιά" γιατί τόση ώρα ως ξανθιά-σκέτο, έψαχνα να βρω πότε....με έκανε αναμετάδοση ο Πέτρος κι αν μοιάζω στην Αννίτα!!! Χαχα!!

      Διαγραφή
    2. @ Maria Kanellaki
      Και πάνω που μου θύμισες το πόσο πολύ εκνευρίστηκα με την -Θεός να την κάνει- δημοσιογράφο, διάβασα την αποκάτω σου και μου έπεσε το πληκτρολόγιο από τα χέρια!

      Σ’ αυτή θα τα πω μετά.

      Μαρία, αν επρόκειτο για την άποψη μιας απίστευτης κυρίας, προφανώς και δεν θα είχα ασχοληθεί. Την άποψη που εξέφρασε όμως την έχω διαβάσει και ακούσει πολλάκις. Και δεν αναφέρομαι σε αυτή-καθαυτή τη …θεωρία «για το φονικό φταίμε όλοι», αλλά στη χυδαιότητα της συν-ευθύνης (το έχω ξαναγράψει) που αναπαράγεται και αναμασιέται από πάααααρα πολλούς και για όλα!

      Όταν κόμματα, έντυπα, απλοί πολίτες εκφράζουν την αγωνία τους για κάθε επικίνδυνο φαινόμενο, το πολιτικό και μιντιακό καθεστώς τους κατατάσσει στους ακραίους. Όταν έρχεται η ώρα να αποδειχθεί η βασιμότητα των λεγομένων τους, τότε …φταίνε όλοι!

      Άντε μου στο διάολο Κεδίκογλου, Δένδια, Βενιζέλε, Σαμαρά και τσανακογλύφτες σας!


      @ ξανθομαλλούσα με το copywrite
      Είσαι μια και δεν αντιγράφεσαι (ποιος θα άντεχε δύο;)
      Περισσότερο φέρνεις σε ‘ξανθή σαλταρισμένη Παναγιά’, αλλά επειδή έλειπα στα βαφτίσια, με κρύα καρδιά αποδέχτηκα το ‘αγαπημένη’. Να το ξέρεις!

      Διαγραφή
    3. Πάει ; Χάθηκε το ξανθή λημμαρισμένη Παναγιά οεο;

      Διαγραφή
    4. Αχαχαχαχα! Είσαι το κερασάκι στην τούρτα!!! Άσε τα σούρτα φέρτα κι έλα από κει λέμε! Πέτρο σόρρυ αλλά προηγούμαι λόγω παλαιότητας! (πρόσεξε τι θα πεις!)

      Διαγραφή
    5. Εμ, εγώ ξέρω για την παλαιότητα, στη βιτρίνα του παλιατζίδικου δίπλα-δίπλα δεν μας είχαν; Εσένα σε πήραν, εγώ πάλι ξέμεινα.
      (στη θέση σου έβαλαν ένα ταϊλανδέζο βάζο)
      Οέο!

      Διαγραφή
  7. Γεια σου, Πέτρο!...
    -Δεν ξέρω κατά πόσο θα ωφεληθεί η Ν.Δ. του Σαμαρά απ' τις αποκαλύψεις για τη Χ.Α. Νομίζω ελάχιστα, γιατί αυτοί που ψήφισαν τους νεοναζιστές θεωρούν ξεπουλημένους, προδότες και αντεθνικιστές και τους πολιτικούς της Ν.Δ.!... Δύσκολα θα επιστρέψουν στο "μαντρί"!... Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα ξαναψηφίσει Χ.Α. παρά τη δολοφονία και τις αποκαλύψεις... Οι άνθρωποι είναι δηλωμένοι φασίστες... Κάποιοι απ' αυτούς ίσως βρουν στέγη σε κάποιο άλλο πιο λάιτ πολιτικό μόρφωμα (π.χ. όπως το ΛΑΟΣ)...Ο Σαμαράς μπορεί να κερίσει περισσότερους ψηφοφόρους χρυσαυγίτες αν το "γυρίσει" περισσότερο ακροδεξιά, τότε όμως θα 'χει σοβαρό πρόβλημα με τους καραμανλικούς, ήδη πολλοί διαφώνησαν με τη "θεωρία των δύο άκρων" του Λαζαρίδη!... Δεν μπορούμε ακόμα να μιλούμε για σίγουρα "κέρδη", η κατάσταση είναι πολύ ρευστή ακόμα και νομίζω ότι το κοντινό μέλλον μάς ετοιμάζει κι άλλες (απρόσμενες) πολιτικές εξελίξεις. Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποια αξιοπιστία μπορούν να διαθέτουν τα γκάλοπ, σήμερα δημοσιεύτηκε αυτό .
      Μην τρέφεις Γιάννη αυταπάτες περί Καραμανλικών που θα αντιδράσουν στο ενδεχόμενο ακροδεξιάς στροφής από το Σαμαρά. Η ατζέντα που έχει υιοθετήσει ο Αντωνάκης από την ώρα που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ είναι της άκρας δεξιάς. Σκέψου μόνο τα μπουμπούκια που έχει μαζέψει στο κόμμα!
      Μην κάτσω να σου απαριθμήσω τις γελοιότητες των χρυσαυγιτών που έχει επιβάλλει, νομίζω είναι εμφανείς. Ενδεικτικά: Στρατόπεδα συγκέντρωσης, αθρόες απελάσεις, διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, κοινή εμφάνιση ΜΑΤ και χ.α στην αντιμετώπιση συλλαλητηρίων, απαγόρευση θεατρικών παραστάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός συνταγματικού τόξου κλπ.
      Τα «κέρδη» του Σαμαρά από την πτώση της χ.α. ασφαλώς και δεν είναι σίγουρα (και μου είναι και αδιάφορο). Δεν είναι δυνατόν να τρώει ο λαός όλο το αγγούρι και όποτε βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει να βγάζουν σενάρια από το συρτάρι.
      Για μένα δεξιά και ακροδεξιά είναι (πάντα ήταν) μια παρέα. Απευθύνονται στο ίδιο κοινό, οι οικονομικές τους πολιτικές δεν διαφέρουν, το κράτος στηρίζει το παρακράτος και το αντίθετο.
      Οι ακροδεξιές κουράδες που συνέχεια ουρλιάζουν και απειλούν τους πάντες τις τελευταίες μέρες, δεν το κάνουν απλά λόγω βαθιάς μαλάκυνσης. Ξέρουν σε ποιους απευθύνονται, έμαθαν τους όρους του παιχνιδιού, ξέρουν τι θέλει να ακούει ο (μαλάκας) έλληνας.

      Διαγραφή
  8. Oλα κατασκευασμένα φαίνονται, απο όσους μας θεωρούν προβατάκια και "ξαφνικά" κάτι συμβαίνει και "με εντολή Σαμαρά" ... γίνονται διάφορα ενω απο πίσω τρέχουν πολύ σημαντικά θέματα πουδεν θέλουν να τα δούμε αλλά να κοιτάμε σε κατι άλλο.
    Απεχθάνομια τις συνωμοσιλογίες, μου φαίνονται σαν δικαιολογίες κάλπικες κάποιου που βαριέται να γαμίσει. Ομως, πρώτα πιάνω οτι με κοροϊδεύεις και μετά ολα τα άλλα. Οχι εσυ, αυτοί.
    Ποιοί αυτοί ;
    Κάποιοι σπουδαγμένοι σε αμερικές την τέχνη της καθοδήγησης προβάτων ... εεε λαών,όχλων,πλήθους που τους προσέλαβαν οι κυβερνώντες για να χτίζουν δημόσια γνώμη παρουσιάζοντας αυτά που θέλουν, όταν αυτο εξυπηρετεί. Εχουν και plan B, αμέ.
    Δυστυχώς για τους υπόλοιπους, πολλοί έλληνες θέλουν να ακούνε δράμα, αίμα, ίντριγκα και ψάχνουν νέναν να φταίει, μόνο έναν πάντα εκτός απο τον εαυτό τους, και ψάχνουν "ηγέτες" κρεμασμένοι απο ταχείλη των παρουσιαστών ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών ως γνήσια πρόβατα.
    Ας μην πω άλλα, η υποκρισία περισσεύει, η δημοκρατία μικραίνει και τουλάχιστον να κρατάμε καθαρά όσο μπορούμε τα κεφάλια μας.
    Καταλαβαίνουμε περισσότερα απο όσο νομίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Σαμαράς είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τον θεωρώ από ελάχιστο έως τίποτα. Είναι όμως απίστευτα κωλόφαρδος, του έκατσαν τόσες πολλές συγκυρίες και βγήκε στον αφρό από το απόλυτο πουθενά που βρισκόταν. Αν δεις τα ποσοστά που πήρε διαχρονικά η ΝΔ τα τελευταία 38 χρόνια θα δεις ότι δεν κυβέρνησε ούτε με 10 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το περσινό 30%.
      Διαφωνώ με την άποψη «Τώρα ανακάλυψαν τι είναι η χ.α; Κάτι άλλο ετοιμάζουν». Δεν είναι απόλυτα λάθος άποψη αλλά σε αντίθετη περίπτωση τι θα θέλαμε; Να αφεθεί ελεύθερος ο δολοφόνος και να κάνουμε όλοι ότι το ξεχάσαμε; Πολύ φοβάμαι ότι όσοι αρέσκονται στις θεωρίες συνομωσίας σε μια τέτοια περίπτωση θα έσκουζαν πως κουκουλώθηκε η υπόθεση με εντολή Σαμαρά και πως προφυλάσσει τη χ.α γιατί του κάνει τη «βρώμικη» δουλειά.
      Δεν θα βγάλουμε άκρη έτσι!
      Οι καμένοι, χαμένοι, βλαμμένοι, τα ζωντόβολα όπως τα αποκαλώ εγώ, που τους ψήφισαν και τους θέλουν είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες.
      Δεν τους αρέσει η δημοκρατία και κοιτάνε να την αλλάξουν με φασισμό.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σαμαράς και τα εξαποδώ κοράκια που τον πουσάρουν ασύστολα, χαίρονται αβέρτα με όλο αυτό το τζέρτζελο!

      Διαγραφή