Σελίδες

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η πολλή φτώχεια είναι λόγια



Ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας Αντώνης–δενξερωπουπαταωκαιπουβρισκομαι- Σαμαράς, έχει χιούμορ. Αφού πρώτα μας ξεπατώνει σε μια άνευ προηγουμένου και άνευ σημασίας φορολογία κατόπιν φροντίζει και για τη διασκέδασή μας.
Μετά το πήδημα κερνάει τσιγάρο ένα πράμα.

Έδωσε συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καμαρώνει επειδή …δικαιώθηκε (αν δεν μας δουλεύει αυτό πιστεύει) όταν έλεγε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος.
Το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε αυτός, το δεύτερο ο υπαρχηγός του Βενιζέλος, άρα ποιο μένει να είναι λάθος; Το πρώτο!
“Πάντως τα λάθη διορθώνονται” συμπλήρωσε.
Μείνετε κοντά μας και μην κάνετε απουσίες. Σε επόμενο μάθημα θα μας εξηγήσει πως τα λάθη διορθώνονται με νέα.

Ο κύριος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι “μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, το 70% του οποίου θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους”.
Κάτσε γιατί σε χάνω. Πριν λίγες μέρες εκείνος ο τεραστίων διαστάσεων υπουργός των οικονομικών σας, ανακοίνωσε ότι το πρώτο 7μηνο του 2013 πετύχαμε (στο δόξα πατρί) πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ. Εσύ που ήσουν κύριε πρωθυπουργέ και δεν τα ‘μαθες; Δε σου έχω πει να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση; Εδώ γίνονται πράγματα κι εσύ δεν ενημερώνεσαι! Αν δεν στο πει το Μέγκα, ο Σκάι ή η ΔουΤού από πού θα τα μάθεις; Από τους υπουργούς;

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς απέρριψε τις αιτιάσεις περί αέναου χρέους, λέγοντας ότι “πριν από το Μνημόνιο ανερχόταν σε 299 δις και τώρα, μετά την επιστροφή 16 δις από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από καθαρή θέση βρίσκεται στα 305 δις”.
 
Επειδή υποψιάζομαι ότι οι υπουργοί σου σού κρατάνε και άλλα μυστικά λέω να στα μαρτυρήσω εγώ. Σε παγκόσμια πρώτη λοιπόν σου αποκαλύπτω ότι εκείνα τα βερεσέδια μας ξεπέρασαν τα 321 δισ. (πριν καμιά βδομάδα, σήμερα δεν ξέρω). Η εφημερίδα που σήμερα δίνεις συνέντευξη την προηγούμενη Κυριακή 25 Αυγούστου αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Υπ.Οικ.: "Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης, όπως αναγράφεται στο πρόσφατα δημοσιευθέν δελτίο δημοσίου χρέους  δευτέρου Τριμήνου 2013, παρουσιάζει πράγματι μια αυξητική τάση, από 305,53 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012 φτάνει τα 321,62 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Ωστόσο, αυτή η αύξηση ούτε αιφνίδια ήταν, ούτε μπορεί να αποτελέσει αιτία για την πρόκληση οποιασδήποτε ανησυχίας, αφού είναι παροδική, χρονικά ορισμένη και, το σημαντικότερο, ισοσταθμίζεται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από το Ελληνικό Δημόσιο".
Τσέκαρέ το να δεις αν λέω αλήθεια και σταμάτα τα κουβαρνταλίκια. Αν είναι να σκορπάς το πλεόνασμα στα χούφταλα πριν ακόμα το σιγουρέψουμε, τότε τι θα απογίνει η φουκαριάρα η Μέρκελ; Θες να σου ξεχειλώσει κανα αυτί;

“Η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών μνημονίων”, όπερ σημαίνει ότι και αν ακόμη ευσταθούν οι πίπες Στουρνάρα περί πρωτογενούς πλεονάσματος έχουμε ακόμη και άλλα βήματα να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τα συνεχή μνημόνια.
Σε απλή μετάφραση, χωρίς τσιριμόνιες και πούστικα, ο κος πρωθυπουργός μάς προετοιμάζει για τα επόμενα μνημόνια. Περίμενε μαλάκα λαέ να κερδίσει τις εκλογές η φακλάνα του Βερολίνου για να μάθεις ποιες είναι οι επόμενες ανάγκες της ελλην… εεεε … της γερμανικής οικονομίας.


“Η αύξηση της ανεργίας έχει ανασχεθεί” κατά τον κύριο πρωθυπουργό.
Λοιπόν, ως εδώ και μη παρέκει! Καταγγέλλω αυτές τις κωλουπηρεσίες του δημοσίου που επειδή δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν τον Έλληνα πολίτη βάλθηκαν να παίξουν τα παιχνιδάκια τους με τον πρωθυπουργό μας. Δεν μπορείτε βρε αχρείοι να ενημερώσετε τον άνθρωπο που τον αφήνετε στα σκοτάδια;;;
Και αναφέρομαι στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αυτής της άθλιας υπηρεσίας του Τσίπρα, το ποσοστό ανεργίας το Μάιο του 2013 έφτασε το 27,6% έναντι 23,8% το Μάιο του 2012 (πριν αναλάβει ο Σαμαράς). Δηλαδή επί των ημερών του σε μια χρονιά ανέβηκε κοντά 4 μονάδες. Μόνο!!!
Ίσως ο κος πρωθυπουργός ευελπιστούσε να διπλασιαστεί, οπότε …πάλι καλά να λέμε! Ίσως πάλι, επειδή τη συνέντευξη την έδωσε μόλις προχθές, να αναφέρεται στους εποχικούς απασχολούμενους στον τομέα του τουρισμού. Κάτι μου λέει ότι σε λίγες μέρες που αυτοί θα απολυθούν θα ξεχάσει να μας ενημερώσει για τα νέα στοιχεία, οπότε εμείς θα μείνουμε με την …ανάσχεση στο χέρι!

“Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης υπάρχει σημαντική αλλαγή και την επόμενη χρονιά θα έλθει η ανάκαμψη. Όποιοι δεν τα βλέπουν όλα αυτά, απλά είναι δέσμιοι του λαϊκισμού τους”.

Ακριβώς αυτό υποστηρίζω και εγώ κύριε πρωθυπουργέ. Ποια χώρα δεν ανέκαμψε μετά από απολύσεις, αυτοκτονίες, μετανάστευση; Κλείσε λοιπόν τα αυτιά σου στο λαϊκισμό και συνέχισε να μας κάνεις έρωτα έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις.
Και μην ακούς τις μαλακίες ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Ψέματα κύριε πρωθυπουργέ. Έχουμε ακόμη πολλά δισεκατομμύρια στα σεντούκια κρύψει. Έχεις απόλυτο δίκιο που έχεις αντιληφθεί ότι η πολλή φτώχεια είναι λόγια και όχι το ανάποδο που προσπαθούσαν επί χρόνια να μας μάθουν.

“Το ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Τελεία και παύλα”.
Αν λέγοντας «ελληνικά χέρια» εννοείς σαν τα λιγδιασμένα κωλόχερα του γαμωΣταυρίδη, τότε παρ’το αλλιώς Αντωνάκη.
Δεν ξέρω αν τα ‘μαθες, γιατί τώρα τελευταία πολλά σου κρύβουν, αυτή η συφοριασμένη κουράδα της παγκοσμιοποίησης που μάζεψες για να έχει το ξεπούλημα «ελληνικό» άλλοθι, γυρίζει στα ξένα ΜΜΕ για να μας αποκαλεί ηλίθιους, θέλει να διώξει από τη χώρα όλους τους Έλληνες και να τη γεμίσει Νορβηγούς,  και μας ζητάει να πάμε να γαμηθούμε.

Ενημερώνω και σένα και αυτόν τον παπάρα πως προσωπικά θέλω άλλα πράγματα. Θέλω μια Ελλάδα μόνο με γνήσιους πατριώτες Έλληνες, απαλλαγμένη από τα πολιτικά κατακάθια και τους κολλητούς τους (σας) που ασελγούν επί δεκαετίες πάνω της. 
Δεν με ενοχλούν ούτε οι μετανάστες, αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα για να δουλέψουν και όχι για πλιάτσικο, αυτοί που θα σεβαστούν την ιστορία, τον πολιτισμό της και τους ανθρώπους της.
Με ενοχλεί όμως αφάνταστα η πουστροπαρέα σας που διέλυσε τη χώρα μου και τώρα παλεύει να τη ξεπουλήσει όσο όσο!


ΥΓ: Μιας και αναφέραμε το φιλαράκι σου, θα σε παρακαλούσα να του αγοράσεις καινούριες μπαταρίες για τους δονητές του, γιατί κανένας Έλληνας δε γαμάει σαβούρες!

16 σχόλια:

  1. Πρέπει να είμαι πού ζαλισμένη απόψε!
    Δεν τον κατάλαβα απόψε τον Πρωθυπουργό της καρδιάς μας! :-Ρ
    Εγώ ζωγράφιζα! Καλά δεν έκανα;
    Καλό ξημέρωμα Πέτρο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτός 'ζωγραφίζει'. Σουρεαλιστικά.
      Γι' αυτό και δεν τον καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
  2. Α όλα κι όλα!!
    Εμείς εδώ σωθήκαμε..το λένε στα κανάλια λέει..ήρθε η ανάπτυξη!!!
    Βέβαια οι εγκαταστάσεις υπάρχουν και προσλήψεις δε θα γίνουν, μια και ήδη απασχολούνται κάποιοι εργαζόμενοι, όσοι δεν είδαν πέρσι δηλαδή την πόρτα της εξόδου (γύρευε αν θα γίνουν άλλες στο μέλλον, στο ποιο?..ποιοι είμαστε για να θέλουμε και μέλλον?), αλλά το πανηγυρίζουμε(!)...γιατί έτσι λέει θα αποκτήσουμε κάτι...το τι περιμένω να δω..τώρα δρόμοι θα ΄ναι αυτοί λιμάνια σιδηρόδρομοι, δεν ξέρω, αλλά εγώ είμαι και χαζό...αφού οι άλλοι ανοίγουν σαμπάνιες κάτι θα ξέρουν...
    Να μαστε καλά να μας θυμόμαστε, δηλαδή!!...
    Καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεσαι να έρθω κι εγώ να ...αναπτυχθώ;
      Άντε γιατί στα μέρη μου μπορεί να αργήσει και δεν μπορώ να περιμένω!
      Καλά να ξυπνήσουμε Μαρία.

      Διαγραφή
  3. Success story λεμεεεεε βρε ασχετοι ολοι σας! Αντε και καλα σαραντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρο είσαι λαϊκιστής. Σε καταγγέλλω, αλλά δεν ξέρω σε ποια υπηρεσία να αποτανθώ. Εσύ όμως, σαν γνήσιος λαϊκιστής, προφανώς και θα ξέρεις κάτι παραπάνω. Στην τελική, η αχαριστία σου και η αλαζονεία σου, χτύπησαν κόκκινο σήμερα! Α! Και τώρα που είπα κόκκινο ("μη λες "κόκκινο" βρε παιδί μου"!) έχεις περάσει προ πολλού και τις (κόκκινες) γραμμές και πας ντουγρού για την άκρη του τούνελ! Άμα δεις φως.....θα είναι το τρένο που έρχεται κατά πάνω μας! Σε φιλώ γλυκά για να μην το ξεχάσω! !)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι λοιπόν, είμαι λαϊκιστής!
      Είμαι ένα γνήσιο παιδί του λαού, που ακούει λαϊκά, ντύνεται λαϊκά και αγοράζει μόνο λαϊκό λαχείο.
      (Η υπηρεσία είναι του Δήμου και δίνει τις άδειες για τις λαϊκές)

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν μας χρειάζεται κάποιος που να μπινελικώνει με την καρδιά του...
    Το πιο ωραίο μπινελίκι των τελευταίων μηνών ήταν το σημερινό σου.
    Μπράβο είσαι αυθεντία στο ψάλσιμο...
    Ψάλε κι άλλα... σε συνέχεια... μια χαρά τα λες...Αυτή η ανάρτηση πρέπει να συνεχίζεται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα...
    Υλικό θα έχεις σίγουρα... δεν τελειώνει... όπως δεν τελειώνουν τα πάθη μας και η ηλιθιότητά τους...
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σου βράδυ Φλώρα.
      Το μεγάλο μας τσίρκο προσπαθεί να τα φάμε στους νευρολόγους.
      Εγώ πάλι φροντίζω να τα φάνε οι ψηφοφόροι τους.

      Διαγραφή
  6. Οδοστρωτήρας είσαι αδερφάκι μου!
    Ευχαριστήθηκε η καρδούλα μου απόψε!
    Σαμαρά δεν βλέπω (έχει κι άλλο κύκλο, δεν τέλειωσε ακόμα;) και όπως βλέπω, πολύ καλά κάνω.
    Θα τα μαθαίνω στα λημέρια σου τα νέα επεισόδια.

    Να'σαι καλά ρε Άρχοντα (των μπινελικιών)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί Μαρία μου δεν έχουν σκοπό να μας αφήσουν να πλήξουμε ποτέ. Σήμερα που εμείς συζητάμε τα νέα τους κατορθώματα, αυτοί ήδη έχουν σχεδιάσει και αποφασίσει τα επόμενα.

      Και, ναι, το σήριαλ έχει ακόμη πολλούς κύκλους, μιας και όπως απεφάνθη ο Σαμαράς της καρδιάς μας "Θα εξαντλήσουμε την 4ετία γιατί κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ελληνική ιδιομορφία… κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάζει στο μεταξύ!"
      Σε αυτό που αποκαλεί “ελληνική ιδιομορφία” επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ είχε κερδίσει ολυμπιακό μετάλλιο.

      The Lords of the @#&%$#, ε;
      Γουστάρω!

      Διαγραφή
  7. Αυτό που προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο είναι εξοργιστικό!
    Τελικά άλλα ελληνικά μιλάμε εμείς και άλλα αυτοί γι' αυτό δε συνεννοούμαστε...

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνικά μιλάμε εμείς. Αυτοί μιλάνε ευρώ. Δεν θα συναντηθούμε πουθενά.

      Διαγραφή
  8. Αντωνάκης ο παραμυθατζής!... Δεν ξέρω μόνο απ' το πολύ πες πες το ίδιο παραμύθι μπας και το πιστεύει κιόλας!!!... Πώς το λένε αυτό στην ψυχιατρική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή