Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βερίκοκα μπουμπούκου



Σύμφωνα με τον τηλε-υπουργό Υγείας η Πολυκλινική Αθηνών κλείνει, για να ξανανοίξει ως «Κέντρο Υγείας αστικού τύπου». “Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση για λίγες μέρες σταματάει να λειτουργεί. Για λίγες ημέρες θα σταματήσει η λειτουργία του”, μας είπε ο κ. υπουργός που θεωρεί τα νοσοκομεία μαγαζιά και την υγεία προϊόν σε ράφι.

“Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο” είπε ο εθνικός μας κωλοτούμπας (μήπως θυμάσαι Αντωνάκη το χέσιμο που σου έχει ρίξει;) στους πρώην εργαζόμενους της πρώην Πολυκλινικής. Θεώρησε ντροπή τις κινητοποιήσεις τους μιας και “δεν θα απολυθεί κανένας και απλά θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό”.

Δεν έχω κανέναν λόγο να μη τον πιστέψω. Τόσες και τόσες αλήθειες έχω ακούσει από το στόμα του, ας προστεθεί ακόμη μια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που ανέκαθεν αντιδρούσαν στις …μεταρρυθμίσεις (έχουμε ξεφτιλίσει εντελώς τις λέξεις) και όχι οι κυβερνητικοί τραμπούκοι. Οι οποίοι δεν έχουν καμία δική τους ατζέντα, καμία νέα πολιτική πρόταση να κομίσουν, αρκούνται στις συνταγές της γερμανίδας τσατσάς και του παλιόπουστα υπουργού της.

Σημ: Εσύ που εξανίστασαι με τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς πιες ξύδι. Τα προαναφερθέντα ανθρωπάρια έχουν εξευτελίσει 10 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, έχουν διαλύσει το μέλλον των παιδιών σου, θέλουν να ξεπουληθούν τα πάντα, ζητάνε πατρίδα. Αν με όλα αυτά συμφωνείς έχεις χοντρό πρόβλημα. Και μην αρχίσεις τα ‘εμείς φταίμε που δεν κάναμε … μπλα … μπλα …’ γιατί είναι τσίχλα χιλιομασημένη και άνοστη. Φτυσ’ την και κάτσε ξεστραβώσου. Κάτσε διάβασε πόσα είναι τα δισεκατομμύρια που έχουμε δανειστεί και πόσα έχουμε δώσει μόνο σε τόκους.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορη η οποιαδήποτε κινητοποίηση εργαζομένων έχει ως κίνητρο …“συγκοινωνιακά” κριτήρια!!! Σε μια αχανή μεγαλούπολη όπως η πρωτεύουσα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά μετακινούνται με δύο και τρία Μέσα Μεταφοράς και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είναι άνεργοι, είναι τουλάχιστον αστείο να μας απασχολεί ο τρόπος που κάποιοι θα φτάσουν στη δουλειά τους. Αλλά περί αυτού πρόκειται; Βγήκε κανένας εργαζόμενος να διαμαρτυρηθεί στον υπουργό επειδή δεν θα βρίσκει τρόλεϊ;;; Ή πρόκειται για μαλακίες του υπουργού για να στρέψει αλλού τα βλέμματα;

Στέκομαι στον όρο ‘βερίκοκο’. Η φασιστική νοοτροπία και η περιφερόμενη χυδαιότητα του πωλητικού (υπο)κόσμου στους καιρούς μας έχει χτυπήσει ταβάνι. Μόλις ο κος υπουργός στριμωχτεί αρχίζει τη φρασεολογία καφενείου για να αποδείξει και στον πιο ηλίθιο ακροατή του ότι το κουστουμάκι και η σοβαροφανής – επιτηδευμένη φρασεολογία δεν κάνουν τον άνθρωπο. Από το υπουργείο-λάφυρο, περάσαμε στο υπουργείο-τσιφλίκι. Από τις εποχές που το κάθε τσογλάνι διόριζε όλο του το σόι και τις ορδές των ψηφοφόρων του, περάσαμε στην εποχή που το νέο τσογλάνι θεωρεί ότι εναπόκειται στις δικές του ορέξεις η εργασία των άλλων. “Θες να σου τραβήξω μια απόλυση να έρθεις να στρώσεις;” μας είπε πάνω κάτω ο κος υπουργός.

Ο κος υπουργός που όπου βρεθεί και όπου σταθεί δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο χώρο της Υγείας, έστειλε μια προειδοποιητική βολή στους εργαζόμενους των επόμενων υπό συγχώνευση/κλείσιμο νοσοκομείων. “Κοιτάτε να κόψετε τις αντιδράσεις και να συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις γιατί σας περιμένουν βερίκοκα”. Η μαναβική εσχάτως έχει μπει για τα καλά στο χώρο του δημοσίου, με κυριότερη προτίμηση στα αγγούρια.

Θέλω λοιπόν να παρακαλέσω τους εργαζόμενους στην Πολυκλινική να πάψουν να ζορίζουν τον κο υπουργό γιατί άνθρωπος είναι και αυτός κι ας μη του φαίνεται. Με αυτά που κάνουν σε καμιά στιγμή απελπισίας μπορεί να υποκύψει στις πιέσεις του μητσοτάκουλα και να αθετήσει τις υποσχέσεις του.

Το (προβλέψιμο) σχέδιο έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Οι φυλλάδες και τα τρομοδελτία των 8 έχουν ξανα-αρχίσει τώρα τελευταία να κρεμάνε στα μανταλάκια την Υγεία. “Το Σκάνδαλο της λευκής μπλούζας” το αποκαλούν. Το διαβάζει και το ακούει ο βλάκας και το καταπίνει αμάσητο. Αναφέρονται σε έναν γιατρό της Μακεδονίας που έδινε 200 συνταγές/ημέρα, σε έναν άλλο γιατρό από τις  Σέρρες που έδωσε σε ένα μήνα συνταγές 200.000 ευρώ, στον Παθολόγο που έστειλε το 89% των ασφαλισμένων σε φαρμακείο συγγενούς του.  Αυτά είναι σκάνδαλα της Υγείας, όχι μεμονωμένων επίορκων. Και γι’ αυτό αρχίζει το γενικό ξήλωμα.

Φυσικά δεν πρόκειται να αναφερθεί κανένας σε κάτι …‘λεπτομέρειες’ που θα μπορούσαν όμως κατά πολύ να εξηγήσουν αυτό που μας συμβαίνει σήμερα. Όπως επί παραδείγματι ότι μεταξύ 2005 και 2009, η δημόσια ενδονοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε κατά 79% από 3,9 δισ. ευρώ σε 6,8 δισ. ευρώ! Μήπως να πάτε να ρωτήσετε τον σερ Αβραμόπουλος τι τις έκανε εκείνες τις 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον Η1Ν1;
Φαίνεται πως έχουμε άλλα κριτήρια για το τι είναι σκάνδαλο, γι’ αυτό και δεν συνεννοούμαστε!

Οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν, κατά τον κο υπουργό θα έπρεπε να ντρέπονται για τις κινητοποιήσεις τους, μιας και το μόνο που τους απασχολεί είναι το δικό τους τομάρι και όλη η φασαρία που γίνεται είναι επειδή αρνούνται να μετακινηθούν μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κει. Σύμφωνα με έρευνα του κου υπουργού όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πιάσει σπίτια στις απέναντι πολυκατοικίες και τώρα ξεβολεύονται. Στο μεταξύ, οι εκατοντάδες πολίτες/ασθενείς που προσέρχονταν καθημερινά στην Πολυκλινική Αθηνών κατοικούσαν επίσης στους γύρω δρόμους και ο Ευαγγελισμός τούς πέφτει μακριά.

Το κακό είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί μαλάκες ανάμεσά μας. Άλλοι επί πληρωμή και άλλοι εθελοντικά (αυτοί είναι δυό φορές μαλάκες). Ψοφάνε για απολύσεις και φτώχεια φτάνει να προέρχεται από το δημόσιο. Αντί να κοιτάνε πως θα βγει το αγγούρι από το δικό τους κώλο, ζουν για τη στιγμή που θα γεμίσουν όλοι οι κώλοι μεγαλύτερα αγγούρια. Διάβασε σχόλια για να καταλάβεις γιατί με έναν λαό τόοοοοοσο πολύ ηλίθιο, οι δυνάμεις κατοχής δεν θα φύγουν ποτέ.

Κύριε Άδωνι. Ο ελληνικός λαός που μέσα στην απύθμενη βλακεία ή πουστιά σου (;) ανερυθρίαστα προκαλείς, έχει καταλάβει εδώ και χρόνια τι εστί βερίκοκο. Να παρακαλάς να μην έρθει η εποχή που θα στείλουμε στο διάολο τα κατοχικά αφεντικά σου, γιατί τότε θα καταλάβεις τι εστί και εσύ.

Όχι, δεν πουλάω τσαμπουκά από το πληκτρολόγιο. Όπως υποθέτω δεν πουλάς κι εσύ επειδή κυκλοφορείς με θωρακισμένη μερσεντές και 40 να σε φυλάνε. Μάθε όμως ότι οι από τηλεοράσεως κουραδομαγκιές δεν περνάνε σε ένα λαό που καθημερινά τον βασανίζετε. 

Και μιας και αρέσκεσαι στην ανάγνωση των αρχαίων κειμένων να σου θυμίσω τα λόγια που έγραψε ο τραγικός ποιητής Αγάθων:
“Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.”

Μετάφραση: Αυτός που διοικεί πρέπει να έχει στο νου του τρία πράγματα: Πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους (όχι ζώα). Δεύτερον ότι διοικεί με νόμους (όχι αυθαίρετα). Τρίτον ότι δεν θα διοικεί για πάντα.

Τουλάχιστον το τελευταίο το κατάλαβες;



18 σχόλια:

  1. Φίλε Πέτρο, όλα καλά, αλλά εκεί πάνω που είχα "ζεσταθεί" με τα μπινελίκια, εσύ έκλεισες το κείμενο. Τς τς τς... Τελικώς καταλήγω σε δυο πράγματα: 1) Ο λαός είναι μαλάκας, ανώριμος και ανεγκέφαλος (πω πω κι εγώ στο..ευγενικό το γύρισα) και 2) Ο βερίκοκος σκοτώνεται στη δουλειά. Όταν δεν εξαπολύει απειλές κι όταν δεν τις πραγματοποιεί, μπαίνει στα σάιτ από δω κι από κει κι αφήνει σχόλια......αυτοϋπεράσπισης και αυτοϊκανοποίησης (όπως πολύ καλά του ταιριάζει...) Να' σαι καλά. Με το θέμα σου απόψε (αν και μου έκλεψες την αυριανή μου έμπνευση) με έκανες κι εκτονώθηκα ελαφρώς για έναν λαό που είναι ΠΑΝΑΞΙΟΣ (ΠΑΝΑΞΙΟΤΑΤΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ) της μοίρας του. Σε φιλώ γλυκά γι΄αυτό. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα και τα σχόλια κι έφριξα!
    Θα μας δείξει και τι εστί βερύκοκο..μάλιστα!!
    Τι να πω..δεν τον βλέπουν πια πως είναι τρελός του γιατρού ο τύπος?..αλλά ποιος να το δει...αφού άλλος το παίζει Μέγας Αλέξανδρος κι άλλος Λεωνίδας σε αυτή την παρωδία της βουλής και της κυβέρνησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι, όλα είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Κανένας δεν είναι τρελός από αυτούς, όλοι τους είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Οι τρελοί είμαστε εμείς που καθόμαστε και τους τρώμε στη μάπα. Σόρρυ που έκανα παρέμβαση, αλλά έχω γίνει έξαλλη σήμερα με τον φασίστα του κερατά! Βγήκε ο φασίστας στο φασιστοMEGA και πούλαγε τσαμπουκά στους εργαζόμενους/εν δυνάμει απολυμένους. Κιχ δεν πρόλαβε να αρθρώσει η εκπρόσωπος τους. Όλο το "παιχνίδι" ήταν στα χέρια του φασίστα. Και οι κάμερες και οι απειλές και τα μουγκά κωθώνια γύρω του στο στούντιο (του MEGA πάντα, για να μην ξεχνιόμαστε)

      Διαγραφή
    2. Εμείς δεν τους ανεχόμαστε, αλλά πολύ φοβάμαι πως οι περισσότεροι γύρω μας είναι μέρος του συστήματος...βλέπεις κάποιοι ηλίθιοι τους ψηφίζουν και τους υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα...
      Καλά έκανες κι έκανες παρέμβαση..έχεις απόλυτο δίκιο!!..μας έπνιξαν οι παλιοφασίστες και σέρνουν πίσω τους και τα "απόβλητά" τους...τους φίλους τους τους ναζιστές...

      Διαγραφή
    3. Συν όλα τα άλλα, λέει στην εκπρόσωπο των εργαζομένων: "από τη Σοβιετική Ένωση που ήρθατε"!!! Υπάρχει αλήθεια κάποιος που πιστεύει ότι ΔΕΝ έχουμε χούντα;;; Ρε παιδιά, που πήγε ο Πέτρος;;;

      Διαγραφή
    4. @ Joan Petra
      Αυτός ο καραγκιόζης είναι μια κατηγορία μόνος του και θα μπορούσε να αποτελεί τη μόνιμη και μοναδική θεματολογία πολλών σατυρικών μπλογκς. Γιατί αυτό που κάνει μόνο σάτιρα είναι, πολιτική δεν το λες.
      Δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός μαλάκας, έχουμε και άλλους να ασχοληθούμε. Για να σε φτιάξω ακόμη περισσότερο θα σου πρότεινα να ψάξεις στο ίντερνετ για κατά καιρούς δηλώσεις αυτής της ακροδεξιάς γλίτσας.
      Να τον χαίρονται οι πασόκοι βου-λεφτάδες που τον καμαρώνουν στα υπουργικά έδρανα να αμολάει τις παπαριές του!
      Ερώτηση: αντέχεις να τον βλέπεις ‘ζωντανά’ στα τρομοδελτία;

      @ me (maria
      Τα γκρουπούσκουλα που θεωρούν χρέος τους να τρέχουν γλύφοντας πίσω από τους κάθε είδους Γεωργιάδηδες είναι πολύ χειρότεροί τους. Κάνουν για τρόφιμοι ψυχιατρείου αλλά με χειροπέδες για να προστατέψουμε τους υπόλοιπους.

      ΥΓ προς όλους: Η Joan έχει αναλάβει την υποδιεύθυνση του παρόντος ιστολογίου και μπορεί να απαντάει σε όλους.
      (Προς το παρόν αμισθί γιατί μαθαίνει. Μετά θα μου ζητάει λεφτά αλλά δεν υπάρχουν)

      Διαγραφή
  3. Με χαρά ήρθα πάλι στα μέρη σου γιατί μου έλειψες πολύ, όπως κι όλη η ομήγυρις. Με θυμό αποχωρώ, όχι τόσο για τις δηλώσεις και τα έργα του μεγάλου "άντρα", όσο για τα σχόλια που διάβασα...
    Όταν έχουμε τέτοιους Λάκηδες για ψηφοφόρους, ας μην αναρωτιόμαστε για το χάλι μας.
    Όπως πάντα, πολύ δυνατό το κείμενό σου Πέτρο.
    Καλή δύναμη εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλώς την!
      Συμπάθα με που σε προϋπάντησα με τον γελοίο και το στρατό των …Λάκηδων. Αλλά και στις «Γελοίες Ειδήσεις» να έπεφτες μη νομίζεις πως θα σε διασκέδαζα περισσότερο. Η χυδαιότητα πια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

      ΥΓ: Μας έλειψες!

      Διαγραφή
  4. Ανατρεπτικά σχολιάζω και πάω μετά για τα σχόλια!
    Γιατί δεν κρατιέμαι να πω ότι ζω για την ημέρα που δεν θα ξέρουν που θα κρυφτούν!
    Όνειρα θερινής νυκτός;

    Απολαυστικός πάντως όπως πάντα!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΥΓ: Και τώρα πάω προετοιμασμένη να φρίξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναγύρισα γιατί δεν κρατήθηκα! Δεν θα διάβασα καλά ...διάβασα καλά; Πόσα κιλά μαλακίας κουβαλάνε θεέ μου;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Έχω πει πολλές φορές ότι όποιος είναι μαλάκας είναι πολύ. Λίγο μαλακία δεν υπάρχει, όποιος την κουβαλάει την έχει σε ποσότητες.
      Δεν μπορείς Αριστέα μου να συνεννοηθείς με αυτούς τους ανθρώπους. Κατ’ αρχήν δεν ξέρεις αν περπατάνε στα δύο ή στα τέσσερα.

      Διαγραφή
  5. ....Τα είπαμε και στην παρόμοια δική μου ανάρτηση... "Βερίκοκα Μπουμπούκου" βρομάνε φασιστίλα κι είναι για τη χαβούζα:... Επειγόντως ν' αποδείξουμε εμείς σ' αυτόν τον ακροδεξιό Καραγκιόζη "τι εστί βερίκοκο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήζει ψυχιατρικής έρευνας το είδος των (ας πούμε) ανθρώπων που τον ψηφίζουν, τον πιστεύουν, τον θέλουν. Είναι ακροδεξιοί, χαζοί ή σχιζοφρενείς; Μάλλον και τα τρία μαζί!

      Διαγραφή
  6. Πάντως χτες είχα μια κουβέντα με μια παρέα κι όλοι συνομολογούσαν φωναχτά και με πάθος "να απολυθούν όλοι απ'το δημόσιο και να ξαναρχίσει απ'την αρχή αξιοκρατικά".
    Όταν, χρησιμοποιώντας τη σωκρατική ειρωνεία, συμφώνησα και τους ρώτησα αν πιστεύουν πως ο εμπρηστής μπορεί να είναι ο ίδιος και πυροσβέστης, τότε η απάντηση που έλαβα ήταν "αυτοί τα χαλάσανε, αυτοί να τα ξαναφτιάξουνε".
    Κάπου εκεί άλλαξα θέμα γιατί μου ρθε να βάλω τα κλάματα.
    Άλλα πενήντα χρόνια αυτοί θα μας κυβερνάνε.


    Παρεμπιπτόντως η μία από την παρέα που τα έλεγε αυτά, έχει βγει στη σύνταξη από τα... 25, με ψεύτικη αναπηρική σύνταξη.
    Και μαντέψτε: δεν της την έκοψε κανείς. Ούτε τώρα που υποτίθεται τους "ψάχνουν"!
    Γιατί; Γιατί είναι δεξιά!

    Συμπέρασμα; Όλη η λέρα απ'τη μια και μόνοι μας απ'την άλλη.
    Θα χάσουμε, αλλά το κούτελό μας θα 'ναι καθαρό.
    (σαν των... "Μπερμπεραίων"!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε τα’χουμε ξαναπεί. Περισσότερο ξύλο και από τους πωλητικούς θέλουν αυτοί που συνεχίζουν να τους υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα που έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος της πολιτικής βρώμας. Εκτός και αν μιλάμε για λαμόγια σαν την κυρούλα που μας βλέπει αφ’ υψηλού, δεν δούλεψε ποτέ της και έχει και άποψη.
      Δε μου λες; Είναι ρουφιανιά να πάει μια επιστολή στο τμήμα συντάξεων για την περίπτωση της κυρίας; Όχι επειδή είναι τόσο πολύ μαλάκω, τα ίδια θα έλεγα σε κάθε περίπτωση. Γιατί αν υποχρεωθεί να επιστρέψει με τόκο αυτά που έχει κακώς πάρει τόσα χρόνια, ίσως αναθεωρήσει για το αναποτελεσματικό δημόσιο!
      Συμπέρασμα: μη δίνεις σημασία στους ηλίθιους και μη ξανακαθίσεις στη παρέα τους!

      Διαγραφή
    2. Δεν τη θεωρώ ρουφιανιά, αλλά δε μου βγαίνει να το κάνω κιόλας.
      Αν την "έδινα", πάντως, το πιο πιθανό ήταν απ'τα νεύρα της να πάει στη "Χρυσή Αυγή, για να ξεβρωμίσει ο τόπος απ'τα λαμόγια που της έκοψαν την (παράνομη) σύνταξη"...

      Δεν ασχολούμαι συνήθως, αλλά πού και πού με πιάνει το παράπονο.

      Διαγραφή
    3. Κακώς δεν σου βγαίνει. Και είπαμε, ανεξάρτητα το τι είναι και τι πρεσβεύει.
      Το αν θα πάει στη χ.α είναι άσχετο. Θα πήγαινε ακόμη κι αν της βάλουν βενζίνη στο μηχανάκι.

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω ότι έχεις δίκιο, αλλά δε μου βγαίνει...

      Διαγραφή