Σελίδες

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Σεισμόσημο



Η τρόικα αποφάσισε να μας ασφαλίσει, με δικά μας έξοδα φυσικά, για όλες τις φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές). Σύμφωνα με το σημερινό ‘ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ’ η νέα απαίτηση των δανειστών, η οποία έχει πέσει στο τραπέζι από την Άνοιξη, είναι να ασφαλιστούν υποχρεωτικά όλα τα ακίνητα.

Οι βιαστ… δανειστές μας λοιπόν, μέσα στις υπόλοιπες πολύ σοβαρές προβλέψεις που είχαν μέχρι σήμερα για την Ελλάδα και τους πολίτες της, κατόπιν μιας σειράς εμπεριστατωμένων μελετών δρομολόγησαν και την ασφάλεια των ακινήτων.
Το “επιχείρημα” που προβάλλουν οι τροϊκανοί είναι ότι “επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές”.

Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, σε περίπτωση ζημιάς ή ολοκληρωτικής καταστροφής ενός ακινήτου από φυσική καταστροφή, το μόνο που δικαιούνται οι πληγέντες είναι άτοκα δάνεια, κατόπιν μακροχρόνιων διαδικασιών με φουλ γραφειοκρατία. Το νέο τους σπίτι δεν τους το κάνει δώρο το κράτος. Κανένας δεν τους παίρνει τηλέφωνο: ''χάσατε το δυάρι στα Κάτω Πετράλωνα, κερδίσατε μεζονέτα στη Λούτσα''!
Και αν πρόκειται για κατάστημα προβλέπεται κάποια (ελάχιστη) αποζημίωση για το εμπόρευμα η οποία σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει την πραγματική ζημιά. 

Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι σήμερα έχουν ασφαλίσει το σπίτι τους από φυσικές καταστροφές  (μόλις το 15%) και είναι κυρίως αυτοί που υποχρεώθηκαν λόγω των δανείων που συνήφθησαν την τελευταία δεκαετία με τα οποία τους επιβλήθηκε η υποχρεωτική ασφάλιση. (Πηγή: ΈΘΝΟΣ)

Αυτοί οι πολύ λίγοι πρέπει να αυξηθούν. Πρέπει να γίνουμε όλοι. Διότι δεν είναι δυνατόν να δουλεύει ο γερμανός φορολογούμενος για να σου αγοράζουν εσένα σπίτι κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν το θέλει ούτε ο θεός (της τρόικας).
Και εκτός των άλλων σε λίγους μήνες, άντε κανα δυο χρόνια, το σπίτι σου δεν θα σου ανήκει. Το χρωστάς δεν το χρωστάς, μη έχοντας να πληρώσεις τα δεκάδες χαράτσια τους θα στο παίρνουν. Πρέπει λοιπόν οι ανθρώποι να 'σιγουρέψουν' την ..."επένδυσή" τους!

Επειδή αρκετοί Έλληνες έχουν ακόμη πολύ χρήμα να ρίξουν στην αγορά, επειδή το σπίτι τους δεν τούς έχει στοιχίσει τίποτα μέχρι σήμερα και αυτό δεν το βρίσκουμε σωστό, επειδή όλοι τους γνώριζαν τον κίνδυνο αλλά δεν ήξεραν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν και τέτοια πακέτα, αποφάσισαν οι δανειστές να μας πετάξουν ανοίξουν για μια ακόμη φορά τα μάτια.
Έτσι, τώρα, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε! Ας είναι καλά οι άνθρωποι!

Η Ελλάδα είναι η πλέον σεισμογενής χώρα της Ευρώπης. Αν δεν γινόταν κανένας σεισμός θα μας ασφάλιζαν για την ανυπαρξία του! Από την άλλη μας λένε ότι σε όλη την Ευρώπη είναι διαδεδομένη η υποχρεωτική ασφάλιση των σπιτιών. Είναι οι ίδιοι που μας λένε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τεράστιο (και φυσικά το μεγαλύτερο) ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Οι ίδιοι που μας λένε ότι σε άλλες χώρες όπως την Αγγλία και τη Γερμανία λόγω της υψηλής φορολόγησης, δεν συμφέρει να αγοράσεις σπίτι. Και όσοι το κάνουν έχουν πραγματικά πολύ χρήμα.
Εμείς, σε όλα αυτά, που κολλάμε;;;

Εκτός από τον Έλληνα που θα υποχρεωθεί να ασφαλίσει το ακίνητό του (σπίτι, επιχείρηση), υποθέτω πως θα υποχρεωθεί και το κράτος να ασφαλίσει τη δική του περιουσία. Χιλιάδες είναι τα ακίνητα-ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Εκεί να δω κονδύλια που θα προκύψουν για να καλύψουν τα … πως τα είπαμε; πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια!!!

Για γέλια ή για κλάματα;  

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, “δεδομένης της μακροχρόνιας ύφεσης που διέρχεται η χώρα μας είναι αδύνατον, αν χρειαστεί, να βρει τα ανάλογα κεφάλαια όπως έκανε για παράδειγμα στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007”.
Όταν δω τον Σαμαροβενιζέλο να ασφαλίζει τα δάση (μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στρέμματα δηλαδή) από πυρκαγιά, έχω την απορία με τίνος τη φορολόγηση θα το κάνει!

Με μια τρόικα που έχει στα χέρια της το απόλυτο κουμάντο, με μια κυβέρνηση που υπάρχει μόνο για να πέφτουν οι τυπικές υπογραφές και με έναν λαό που η ταπετσαρία του καναπέ έχει κολλήσει στο κώλο του, μη περιμένεις κάτι να αλλάξει.

Τα καλύτερα έρχονται.
Μετά το χαρτόσημο, παπαδόσημο, γρηγορόσημο, Σπατόσημο, ήρθε το γενόσημο και οσονούπω καταφθάνει και το ‘σεισμόσημο’. Αν περάσει (το πάω στοίχημα!) έχουμε να πληρώσουμε και άλλα …όσημα:

Τραπεζόσημο: Οι καλές μας τράπεζες που επιβαρύνονται καθημερινά να σου τηλεφωνούν για το χρέος σου, ή βάζουν τις εισπρακτικές εταιρείες να σου τα πρήζουν (ενώ εσύ κρύβεσαι στο καζίνο της Πάρνηθας και τους τρως τα λεφτά), έχουν αποφασίσει να κρατούν ως εγγύηση τα νεφρά σου, την καρδιά και τα μάτια. 
Αν ω μη γένοιτο σου συμβεί κανα …‘ατύχημα’ πρέπει να είναι σίγουρες πως έχουν εξασφαλίσει τα χρήματά τους.

Παπαρόσημο: Το τέλος που θα πληρώνεις όταν θα έρχεται στο σπίτι σου ο κάθε παπάρας να σε πετάει έξω. Αφού δεν θα έχεις να τους δώσεις ούτε τη φόδρα από τη τσέπη θα τα μαζεύεις να φεύγεις και θα επιβαρύνεσαι με τη βενζίνη που ξόδεψε να έρθει να σε βρει, αφήνοντας τον κλιματισμό του γραφείου. Δεν είχε καμία διάθεση να σε πιάνει από τον ιδρωμένο σου σβέρκο και να σε σπρώχνει στις σκάλες!

Κυβερνόσημο: Η μαλακία σου να ψηφίζεις αυτούς που σε έχουν πηδήξει κατ’ επανάληψη χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε τις συνεδρίες. Πλήρωσε λοιπόν για να μάθεις ότι το προφυλακτικό χρησιμοποιείται μόνο για λόγους αντισύλληψης και όχι για να μετριάζει το ζόρι.

Άιγαμόσημο: Θα καταβάλλεται υποχρεωτικά από όσους απέχουν στις εκλογές και μετά έχουν άποψη. Από αυτούς που πιστεύουν ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ‘μια από τα ίδια’ και οι μόνοι που διαφέρουν είναι αυτοί που το λένε. 
Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν θα τους αφαιρούνται τυχόν υπολείμματα εγκεφάλου και το κεφάλι θα χρησιμοποιείται για γλάστρα.


16 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που με το δικό σου χιούμορ διασκεδάζουμε το χάλι μας.
    Πέτρο αυτά τα τραπεζόσημα, παπαρόσημα, κυβερνόσημα, αιγαμόσημα μήπως θέλουν σάλιο για να τα κολλήσει κανείς;
    Γιατί τελικά ούτε σάλιο δεν έχουμε... ακόμη κι αν είχαμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα ...όσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόσους που τους ψηφίζουν και τους τρέχουνε τα σάλια μη φοβάσαι.
      Δε ξεμένουμε!

      ΥΓ: Δεν θέλουν το σάλιο μας, τα λεφτά που δεν έχουμε θέλουν. Στείλε τους λοιπόν λεφτά που δεν έχεις και όσο σάλιο σου έχει απομείνει κράτησε το για τις εκλογές. Θα σου χρειαστεί!

      Διαγραφή
  2. Δεν ήξερα στα αλήθεια να γελάσω (με το χιούμορ σου, δηλαδή, γιατί το δικό τους ξεπερνάει και την πιο άρρωστη φαντασία) ή να κλάψω γι΄αυτή την άρρωστη φαντασία...
    Να υποθέσω πως όποιος δεν έχει να πληρώσει άλλα, θα χάνει το σπίτι του με "δημοκρατικές" διαδικασίες...μένει δηλαδή να δούμε από τι θα το χάσουμε...εγώ πάντως προτιμώ το σεισμό!!!!!....να μην τους μείνει κεραμίδι να κλέψουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη γνωστή μέθοδο “το σπάμε σε κομμάτια” που έχουν κατ’ επανάληψη εφαρμόσει, για να καμφθούν οι αντιδράσεις και να παρουσιάσουν …ανθρώπινο πρόσωπο (εμετός!!!!!) θα βάλουν και εδώ …“κοινωνικά κριτήρια”.
      Θα μας πουν ότι απαλλάσσονται του νέου γαμόσημου οι άνεργοι, οι ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνοι κλπ. Ο μαλάκας κόσμος (που είναι και ο πιο πολύς) θα τσιμπήσει αφού θα διακρίνει την ‘ευαισθησία’ του χοντρού-λιγνού, θα βοηθήσει και το ρουφιανιλίκι των 8, όπου θα τους γανώσει το κλούβιο πως “το ελληνικό κράτος τα τελευταία 30 χρόνια έχει χρεωθεί πάνω από 150 τρισεκατομμύρια για να αποζημιώνει βίλες” και το γλυκό θα δέσει.

      Είναι τόσο προβλέψιμοι που είναι να απορείς με αυτό το λαό! Σα το πιτσιρίκι που βλέπει 100 φορές το ίδιο έργο του καραγκιόζη και γελάει πάντα.

      Διαγραφή
  3. Οι φυσικές καταστροφές (όχι οι φωτιές που βάζουν τα τσιράκια τους) είναι πιο ακίνδυνες από αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμώ κι εγώ τις φυσικές καταστροφές από τις παρά φύσει.
      Τις πρώτες δεν μπορώ να τις αποφύγω.
      (Για τις παρά φύσει καταστροφές απευθυνθείτε στο ντούο χλαπάτσα)

      Διαγραφή
  4. Έχασα τα λόγια μου!
    Όχι απόψε δεν θα γελάσω παρ' όλο το καταπληκτικό πικρό σου χιούμορ!
    Έχω αρχίσει και μετράω από τα χρήματα που παίρνω..... βγάζω χαράτσια, δάνεια .. σούξου-μούξου μανταλάκια .... μάλλον πρέπει να είμαι χαρούμενη με 200 ευρώ ε;

    Καλό ξημέρωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρχισες να φοβάσαι την από κάτω;
      Γέλα παιδάκι μου και μη φοβάσαι. Αν σε παραζορίσει θα βάλω έναν φίλο μου απ’ την Εισαγγελία να της κάνει αναπάντητες…!

      200 ευρώ με τα χαράτσια πληρωμένα; Μη λες τέτοια γιατί θα σε περικυκλώσουν σπείρες κακοποιών.
      Στη πρώτη θα είναι και ο στούρνος!

      Διαγραφή
  5. Πολύ φοβάμαι ότι το Κυβερνόσημο αλλά και το Αϊγαμόσημο θα πρέπει να τα πληρώσουμε για να μάθουμε!

    (Έναν γλωσσοπλάστη ήξερα ως σήμερα, τον Αντρέα, τουλάχιστον αυτός ήταν και λαοπλάνος, ενώ εσύ......είσαι σκέτο παρακράτος...!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέχεια πληρώνουμε και τίποτα δεν μάθαμε. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τώρα κάτι θα αλλάξει;

      (Ο Αντρέας με συμβουλευόταν πάντα. Μια φορά δεν με άκουσε και ο ΓΑΠ γλίτωσε το πνίξιμο)

      Διαγραφή
  6. Ζήκος στο αφεντικό του: "Και μου κρατάς και τον ΙΚΑ! Ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑς;;; Κι όλο μου λες θ'αρρωστήσεις! Πότε θ' αρρωστήσω εγώ;"
    Ε, ρε γλέντια!!! Να δεις που μετά απ' αυτό (γιατί κι αυτό θα το φάμε) θα παρακαλάμε να γίνει σεισμός για να μας αποζημιώσει η καλή μας ασφαλιστική εταιρία (θα πληρώνει και τα κονταίηνερ;). Και βέβαια επειδή και τα χωράφια ακίνητα είναι, θα υποχρεώσουν και τους αγρότες να ασφαλίζουν την παραγωγή τους για πλημμύρες, χαλαζόπτωση, δάκο κλπ., για να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός και με αυτά τα πρόσθετα κονδύλια. Και για να μην ξεχνιόμαστε, τον προϋπολογισμό τον επιβαρύνουν επίσης οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι άρρωστοι, οι άνθρωποι με αναπηρίες, οι φοιτητές, οι μαθητές... Πως θα ορθοποδήσει η χώρα με τόσες επιβαρύνσεις;
    Ταυτόχρονα, ο υπουργός μας λέει ότι αν δεν αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες (τις τράπεζες τις ρώτησε; τι θα τα κάνουν τόσα σπίτια με τόσα χαράτσια πάνω τους και ποιος θα τα πάρει; Γιατί εντάξει με τη μεζονέτα στη Γλυφάδα, κάποιος ξένος θα βρεθεί, με το δυαράκι στη Δραπετσώνα τι θα κάνουν; έτσι δε θα καταρρεύσουν;), ο δε υφυπουργός προτρέπει τους επιχειρηματίες που χρωστάνε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για να μη συσσωρεύουν χρέη. Τα κράτη που συσσωρεύουν χρέη τι πρέπει να κάνουν για να μη φτάσουν στο σημείο φυσικής εξόντωσης των κατοίκων τους; θα μας το πει κανείς; μπορεί κανείς να κάνει κάτι; εμείς τι κάνουμε;

    http://www.youtube.com/watch?v=o-5qsvXbEaw

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την απίστευτη ατάκα αυτού του καθάρματος είχα σκεφτεί να κάνω ξεχωριστή αφιέρωση. Ξεκίνησα αλλά τα παράτησα γιατί ήταν τόσο μεγάλο το ζόρι που δεν μπορούσα να γράψω ούτε μια πρόταση χωρίς βλαστήμιες. Και να σκεφτείς ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΩ ΦΡΑΓΚΟ.

      Από την άλλη σκέφτομαι βρε Σοφία ότι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι τους θα έχουν πρόβλημα με το στεγαστικό τους. Και τι κάνουν; Παίζουν, άντε μη πω με τι!
      Δεν είμαι κανίβαλος, δεν μπορώ να χαρώ με τη δυστυχία κανενός. Γιατί όμως να περνάμε εμείς τα ζόρια κάποιων ηλίθιων που δεν θα έχουν αύριο που να μείνουν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν; Τι περιμένουν για να τους στείλουν το μήνυμα;;; Να δουν τα παιδιά τους να σκάβουν τους κάδους;

      Και μιας και μιλάμε για χρέη, έχεις κάτσει να διαβάσεις πόσα εκατομμύρια χρωστάνε τα 2 κυβερνητικά κόμματα στο κράτος; Εδώ κλείνουν το περίπτερο για χρέη 5.000€ και αυτοί συνεχίζουν να αλωνίζουν ελεύθεροι και να μας πηδάνε ελεύθερα με χρέη άνω των 100 εκατομμυρίων ο καθένας.

      Πραγματικά θα ήθελα να μας διαβάζει κάποιος που έχασε το σπίτι του από κάποια φυσική καταστροφή και να βγει να μας απαντήσει πόσα λεφτά τού χάρισαν αυτοί οι καρνάβαλοι…!

      Διαγραφή
  7. Θα ήταν καλή ιδέα πάντως στο συμβόλαιο της ασφάλειας του σπιτιού να μπορούμε να επιλέξουμε και από τι θέλουμε να το ασφαλίσουμε.
    Εγώ αας πούμε θέλω να τικάρω την επιλογή "Ἁσφάλεια από κυβερνητική καταστροφή". Δηλαδή όταν μου πάρει το σπίτι η κυβέρνηση, να μου το αγοράζει πίσω η ασφαλιστική.

    Επίσης μια καλή ιδέα είναι η "Ἁσφάλεια σπιτιού από κομμουνιστές", διότι εκλογές έρχονται και, δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να ξαναέχουν το θράσος αυτά τα ορφανά των εαμοβούλγαρων (Συριζαίοι κλπ) να θέλουν και κυβέρνηση.
    Πώς θα προστατέψω το σπίτι μου απ'αυτούς;
    Ασφάλειες τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως σχολίασα και παραπάνω «Προτιμώ κι εγώ τις φυσικές καταστροφές από τις παρά φύσει. Τις πρώτες δεν μπορώ να τις αποφύγω.»

      Όταν έρθει η ώρα μου θα προσπαθήσω να ασφαλίσω το σπίτι μου από τους δανειστές. Όχι τους δικούς μου, το σπίτι δεν το χρωστάω, από τους δανειστές των τραπεζών θέλω να το ασφαλίσω.

      Η απορία μου είναι άλλη: όσοι έχουν στεγαστικό δάνειο το έχουν ασφαλίσει υποχρεωτικά. Οι υπόλοιποι που δεν το χρωστούν σε κανέναν, γιατί να το ασφαλίσουν; Δικό τους δεν είναι, γιατί να υποχρεώνονται; Μήπως επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό;

      Ήθελα να ’ξερα, αφού την παιδεία την καταργούν, την υγεία τη διαλύουν, το κοινωνικό κράτος το κλαίγαμε, οι συντάξεις καταργήθηκαν, το κράτος διαλύθηκε, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΥΣ;;;

      ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ;;;;;

      Διαγραφή
    2. Αν πας αν κάενις διακανονισμό δανείου (οποιοδήποτε- όχι μόνο στεγαστικού), τότε θα δεις ότι θα σου ασφαλίσουν το δάνειό σου.
      Γίνεται μια πατέντα. Ασφαλίζεις το δάνειο (λέγε το και υποθήκη) και ταυτόχρονα ασφαλίζεσαι κι εσύ υποχρεωτικά (ασφάλεια ζωής).
      Κι έτσι είναι όλοι (τράπεζες και ασφαλιστικές) ευχαριστημένοι. Όλοι.
      (εκτός από σένα)

      Διαγραφή
    3. Άκρως διαφωτιστικά και ευχαριστώ. Προσωπικά πάντως μου είναι αχρείαστα. Δεν με έχουν δει ποτέ στα γκισέ τους και αν δεν προκύψει σοβαρό θέμα υγείας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

      Διαγραφή